22 TEMMUZ 2013 Kova burcundaki dolunay ve burçlara etkisi

By Talin Ağdere ile Astroloji - 02:52:00





GÖKYÜZÜNDE önemli hareketlerin gerçekleştiği konulara bir göz atalım! Bu geçişlerin, burçlara etkilerini de değerlendirdik…

20 Temmuz 2013 akşam saatlerinden itibaren Merkür Yengeç burcunda retrodan (geri hareketi) çıkıyor. 27 Temmuzdan sonra  hızlanarak turunu  çok çabuk tamamlayacak, beklettiği konuları bitirecektir.. 

22 Temmuz 2013 Venüs (para, keyifler, aşk, değerlerimiz) Başak burcuna, Güneş (şahsiyetimiz, gücümüz, yaşam enerjimiz) Aslan burcuna geçecek. Daha sakin, özgüvenli, iyimser ve kararlı hareket edeceğiz. Olayları genel ve kapsamlı bir bakış açısı ile değerlendireceğiz. Pratik, çalışkan ve iş bitirici yanlarımız ön plana çıkacak. Yardım ederek, çalışarak, hizmet ederek daha mutlu olacağımız, detayların da ön plana çıktığı, sistemli daha düzenli bir döneme giriyoruz.

22 Temmuz 2013 Kova burcunda dolunay gerçekleşecektir. O tarihe doğru önemli geçişler yapacak olan kişisel gezegenler ve gökyüzünde aktif olacak su üçlüsü, hayatımızda bekleyen bir türlü aktif olamayan birçok konuyu harekete geçirecektir.

Dolunaylar esnasında Güneş ve Ay karşıt burçlarda birbirlerine 180 derece zıt pozisyonlardadır. Haliyle karşıt enerjiler olduğundan, o gezegenin manaları yönünde etkiler almamız da kaçınılmazdır. Özellikle, Kovadaki dolunay, Kovayı, Aslanları, Akrep ve Boğaları daha fazla etkileyecektir. Yeni aylar başlangıçları, dolunaylar ise bitişleri, ektiğimiz tohumların neticelerini verir. Dolunaylar esnasında, elimizdeki işleri toparlamak, eskiye ait bir çok konuyu sonuçlandırmak, istemediğimiz şeyleri yok etmek, temizlik yapmak, ruhsal olarak bizi rahatlatabilir. Dua etmek, meditasyon yapmak, iyi enerjiler içinde olarak, positiv duygular beslemek faydalı olabilir.

KOVA, Satürnyen ve Uranüsyen bir burçtur. Akılcı, bilimsel, özgür, ilerici bir yapısı vardır. Özgürlüğünü sonuna kadar savunanlar, radikaller, hümanistler, bilim adamları toplumsal değişimi destekleyenler genelde Kova enerjisini taşırlar. Kova, aydınlanmayı, mantıklı gerçekçi tarafsız bakmayı hedefler.  Kovayı özgür bırakacaksın ki dilediğince uçsun. Burçlardaki Kova figürü içindeki suyun bereketinin, bilgiyi paylaşmanın, doğal ve yaşamsallığın simgesidir. Buna göre,  dolunayın önemi ve uyumlu su üçlüsünün (Jüpiter Yengeç, Satürn-Akrep, Neptün-Balık) etkisiyle,  alacağımız sonuçlarda aydınlanmayı, geleceğe umutla bakmayı, insancıl düşünerek,  özgürce hareket edebilmeyi diliyorum.

Özgürlük, dışsal bir ayarlama değil,
içsel bir kazanımdır.


~ Adam Clayton Powell ~

Dolunayın burçlara etkisi:

KOÇ: Güneşin Aslana ve venüsün Başak burcuna geçmesiyle keyifleriniz artıyor,  İşleriniz açılıyor. Gezmenin, eğlenmenin hayattan keyif almanın önemini anlıyorsunuz.  Sanatsal yetenekleriniz, şöhretiniz, yatıcılığınız ön planda.  Çalışmalarınızdaki, farklı ve pratik yönteminiz sizi aranılan kişi yapıyor. Beraber çalıştığınız kişilerden, kardeşleriniz veya yakın çevrenizden yardımlar göreceksiniz.  Dayanışmanın, yardımlaşmanın, hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz. Çocuklarınızın başarısı, yetenekleri fark edilecek ve sizde onlarla gurur duyacaksınız. Dolunayın etkisiyle gurupların, toplumsal hizmetlerin önemi ve soysal faaliyetleriniz artıyor. Marsın Jüpiter ile kavuşum halinde olması, ev, aile konuları, mal, mülk, miras, toprağa ait konular,  güvenlik temaları, özel hayatınız,  çocuklarınızın veya sizin eğitim konularınız, ihtiyaçları veya yurt dışı ile ilgili konuları harekete geçiriyor.  Şimdiye kadar konuşamadığınız birçok konuyu açıklığa kavuşturmanın fırsatını yakaladınız kullanın!

BOĞA: Güneşin Aslana ve Venüs ün Başak burcuna geçmesiyle, eğitimle ilgili konular aktifleşiyor. Marsın Jüpiter’i tetiklemesi, çocuğunuzun veya sizinle ilgili eğitim konuları, devlet okulları, üniversiteler, eğitimcileri ön plana çıkarıyor. Yolculuklar hızlanıyor. Çok fazla hareket ve iletişim konuları hâkim. Makale, dergi, yayıncılık faaliyetleri veya kitap çıkarmanın tam zamanı. Kardeşler, yakın çevre konuları aktifleşiyor. Başarıyı yakalayacaksınız, hayallerinizi gerçekleştiriyorsunuz.  Aşk konuları gündemde, yeni bir aşk doğuyor. Çocuklarınızın başarıları hem sizi hem de onları mutlu ediyor. Ailenizin veya aile büyüklerinin önemini arttıracak olaylar gündeme gelebilir. Baba ile etkileşim artabilir. Dolunayın etkisiyle, toplumun gözü önünde olacaksınız. Kariyer fırsatlarınız da gelişiyor.  Bilimsel, matematiksel, el becerileri, yetenekli olduğunuz konular ön plana çıkıyor. Artık özgür olmak, radikal değişiklikler yapmak ve bunları da herkese sergilemek istediğiniz bir dönem başlıyor.

İKİZLER: Güneşin Aslana ve Venüs ün Başak burcuna geçmesiyle, yakın çevre ile ilişkiler artıyor, evinize huzur geliyor. Eve ait değiştirmek istediğiniz dekorasyon çalışmalarına başlayabilirsiniz. Sevdiklerinizi, âşık olduğunuz kişileri eve davet edebilir, ailenizle tanıştırabilirsiniz. Evde el işi çalışmaları, sanatsal faaliyetler uygulayabilirsiniz. Geziler, tatiller aktifleşiyor, yakın çevreden otoriter konumda olan kişilerle birlikte olabilirsiniz. Jüpiter ve mars kavuşumu ile finansal konular harekete geçiyor. Yeni bir iş, müşteri, yabancı kökenli de olabilir sizi faaliyete geçirecektir. Müşteri portföyünüz artıyor. Yeni iş anlaşmaları, hareketlilik, gelir getirecek iş alanları, para konusunda hareketlenmeler olabilir. Eşinizin de bu konularla ilgili olabileceği söylenebilir. Dolunayın etkisiyle, yurtdışı konuları, yabancılar, seyahatler gündeme gelebilir. Hukuki konularda sonuç alınabilir. Akademik konular, bilimsel çalışmalar gündeme gelebilir.

YENGEÇ: Merkür ün retro dan çıkmasıyla, Güneşin Aslana ve Venüs ün Başak burcuna  geçmesi, marsın da Jüpiter i harekete geçirmesi ile bekleyen projeleriniz başlıyor. İşe ait konular, kişisel projeleriniz, yeni girişimleriniz aktive oluyor. Yolculuklar, risk aldığınız konular gündeme geliyor. Cesaretiniz yerinde, 12 yıldan beri ilk defa bu kadar istikrarlı harekete geçiyorsunuz. Yaratıcılık isteyen konularda, sanatsal çalışmalarda, yurtdışı bağlantılı kariyerle ilgili konularda başlangıçlarınız dikkat çekecek. Belki bu konuda eşinizle veya ortağınızla karşıt fikirlere sahip olsanız bile sizi kimse yıldıramıyor, onlarla mücadele aksine sizi güçlü kılıyor. Güneşin Aslana ve Venüs ün Başak burcuna  geçmesiyle, finansal konular hızlanıyor. Yaptığınız işlerle övünecek, para harcamalarınızı da arttıracaksınız. Keyifli harcamalar da artabilir. Geziler, yakın çevre, kardeşlerle ilişkiler artıyor. Etrafınızda sevdiğiniz kişilere yardım etmek, hizmet etmek sizi mutlu edecek ve gururlandıracak. Dolunayın etkisiyle,  finansal konular, ihtiyaçlar gündeme gelebilir. Duygusal tecrübeler de yaşanabilir.

ASLAN: Sizi üzen, sıkan henüz netleşmemiş konular olmakla birlikte,  güneşin burcunuza girmesiyle adeta parlayacak, canlanacak nefes aldığınızı hissedeceksiniz. Bir süredir bekleyen projelerinize başlama vakti geldi. Venüs ün para evinize girişi, sizi finansal konudan mutlu edecek. Kariyer bağlantı, para kazançlarınız var. Yakın çevreden, kardeşlerinizden yada sosyal ortamlardan elinize para geçişleri olabilir. Yeni müşteri ilişkileri, uğraş verdiğiniz işe ait konular aktive olacaktır.  Kova burcunda gerçekleşecek olan dolunay karşıt burcunuzda oluşacak.  Uzun süredir aklınızda olan, eşinizle veya ortağınızla olan, sizi huzursuz ve güvensiz kılan bir konu artık aydınlanacak. Avukatlık bir durumunuz söz konusu ise haber gelebilir, sonuçlanabilir. Danışmanlık hizmetleri veya akademik konular hakkında alacağınız sonuçlar olacaktır. Karşınızdaki kişinin artık daha fazla özgürlük istediğini unutmayın! Marsın Jüpiter i tetiklemesi ile, ortağınıza ait, ortak harcamalar, mal, mülk konuları gündeme gelecek, hızlı gelişen olaylar bu durumu çözmenize yardımcı olacaktır.  Bazı şeyleri kabullenmek gerekir. Çok fazla mücadele ederek, sıkı sıkıya sarılmak işe yaramayacaktır. Yolunda gitmeyen ilişkileri bırakmak, yada yeni bir ilişki hakkında ciddi kararlar almak artık bu dolunay döneminde verilecek kararlardan olabilir.

BAŞAK: Guruplar içinde aktiviteler yoğun. Kariyer ve işe ait mücadeleler, takım çalışmaları, dostlarla olan birliktelikler devam etmekte. Venüs ün burcunuza girmesiyle, bir süredir beklediğiniz yurt dışı, şehir dışı veya uzak bir yerden alacağınız haberler yüzünüzü güldürebilir. Rahat bir nefes alabilir, finansal konularda hayata daha umutla bakabilirsiniz. Aşk ilişkileri aktive olabilir, kendinize daha çok vakit ayırabilirsiniz. Kovadaki dolunay sizin iş ve sağlık evinizde gerçekleşecek. Uzun süredir beklediğiniz guruplar, ya da cemiyet içinden beklediğiniz sonuçlar enerjinizi güçlendirebilir. Dış görüntünüze özen gösterecek, estetiğiniz, bakımınız, sağlık, spor diyetinize zaman ayıracaksınız. Yurtdışı bağlantılı kişiler veya konular yüzünüzü güldürecek. Mars Jüpiter kavuşumu ise takım çalışmalarını aktive edecek.  Yakın çevre ya da kardeşleri ilgilendiren işe ait konular başlıyor, yolculuklar hızlanıyor, amaçlarınıza ulaşmak için artık hayata daha umutla bakabilirsiniz.

TERAZİ: İş hayatınız, kariyerle ilgili konularınız yoğunlaşıyor. İş başvurularınız varsa kabul edilebilir, yeni bir işe başlayabilirsiniz. Mevcut işleriniz yoğunlaşabilir. Yurt dışı bağlantılı müşteriler yâda kişilerle birlikte olabilirsiniz. Seyahatler sıklaşabilir. Toplumun önünde başarılı bir pozisyona gelebilirlisiniz. Danışmanlık konularında uzmanlaşabilirsiniz. Öğrenciyseniz yüksek lisans, mastır yapılabilir. Gurup içinde hareketlilik başlıyor. Sosyal ortamlarda, görünür olabileceksiniz. Otoriter konumda, ya da lider konumda olan kişilerle birlikte çalışmalar sergileyebilirsiniz.  Cemiyet işlerinde kolektif çalışmalara girilebilir. Fedakârlık söz konusu olacak, kendinizi ikinci plana atıp, hizmet edecek, yardımlarda bulunacaksınız. Gizli sevgili potansiyeli de verebilir. Kimseye açıklamak istemediğiniz bir aşk hikâyesi şimdilik gizliliğini koruyabilir. El becerisi isteyen işlerde başarıyı yakalayabilirsiniz. Sevdiğiniz kişilere hizmet ederek yardımlarda bulunarak sevginizi bu şekilde gösterebilirsiniz. Dolunay, 5. Evinizde gerçekleşecek. Aşk konularında, istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Mutlu olacak, artık toplumun önünde dilediğiniz gibi hareket edebileceksiniz. Çocuğunuzun yetenekli olduğu konuları, zekâsı, onu başarıya götürecek, toplumun önünde yüceltecek ve sizde uzun süren istikrarlı çalışmaların sonucunu alacak, adeta kendinizi uçuyor gibi özgür hissedeceksiniz.

AKREP: Yolculuklar başlıyor. Akademik konularda başarılı olduğunuz konular aktive oluyor. Toplumun önünde başarılarınızdan söz edilecek. Babanızın, rektörlerin otoriter konumda olan kişilerin, patronunuzun gözüne gireceksiniz. Hukuki konular varsa hemen sonuç alamazsanız bile olayların gidişatı sizi umutlandırabilir. Deniz aşırı, şehir dışı veya içi yolculuklar hızlanacak. Seyahat gündeme gelebilir. Sınavlarınız varsa başarılı sonuçlar alarak yükselebilirsiniz. Kitap çıkarmak istiyorsanız tam zamanı geldi demektir. Gurup içinde çalışmalarınız başarıyla sonuçlanabilir. Sağlık hizmetleri, takım çalışmaları sizi mutlu edecek, becerilerinizin insanlığa yardımı dokunacaktır. Danışmanlık, takım liderliği, koçluk gibi işlerde yardımlarınız gönüllü hizmetleriniz sizi ileride başarıya götürecektir. İşten para kazançlarınız da artabilir. Dolunay ise, özel hayatınız, aileyi ilgilendiren 4. evinizde gerçekleşecektir. Taşınma, evde hareketlilik, yurt dışı yada farklı bir çevreyle ilgili konular var.  Misafirler varsa artık bazı şeylerden kurtulma, aydınlanma zamanı da diyebiliriz. İçsel olarak her şeyden çekilip rahat olma ihtiyacı duyacaksınız. Geçmişle alakalı bir konu, alışkanlık dan kurtulma fırsatı da verebilir.

YAY: Psikolojik olarak, bazı şeylerin değişeceği bir döneme giriyorsunuz. Çocuğunuzla ilgili bazı konular aşk hayatınızdaki hızlı değişimler sizi ruhsal olarak etkiliyor. Sağlıkla ilgili problemlere de neden olabilir. Eviniz, aileniz, babanın toprağı, mülk, miras gibi konularda hareketlilik başlayabilir.  Mars Yengeçteyken sağlığınıza da dikkat etmelisiniz. Ortak harcamalarınızda riskli durumlardan kaçınmak gerekebilir. Banka, kredi konuları borçlar varsa Jüpiter onun sakıncalı enerjisini hafifletse de yinede kontrollü olmakta fayda var. Hukuki konular, devlet dairesine ait durumlar gündeme gelebilir. Hastaneler, kurumsal yerlerde işleriniz artabilir. Evraklar, pul, harç, pasaport, sigorta gibi işlemler aktive olabilir. Eğitim konuları hızlanıyor, seyahatler gündeme geliyor. Medya, basın, ticaret,iletişim yayıncılık işleriniz yoğunlaşıyor. İş yaşantınız, kariyer bağlantılarınız olumlu sonuçlanacak, bu konuda artık yüzünüz gülecek. Mesleki konularda yaratıcılığınız artıyor. İş görüşmeleri, başarıyla sonuçlanacak, düzenli, pratik detaylı çalışma sisteminizle,  herkesin dikkatini çekerek beğenisini kazanacaksınız.  Dolunay 3. Evinizde gerçekleşiyor. Eğitim çalışmalarınızda istediğiniz sonuçları alacaksınız. Kardeşinizle veya çocuğunuza ait bir konu da aydınlanabilir. Yakın çevrenizden bir kadınla olan ilişkileriniz istediğiniz gibi sonuçlanabilir, onun yardımını görebilirsiniz. Araştırmacı yapınız, derinleştiğiniz konularda başarıyı yakalamanız mümkün.

OĞLAK: Eşinizle ilgili konular, onun mücadeleleri, yakın çevre ile ilişkileri devam ediyor. Hukuki konular varsa olumlu sonuçlar alınabilir. Avukatlık işleriniz varsa ilişkiler yoğunlaşabilir.   İşe ait konularınız hızlanıyor. Danışmanlık hizmetleri, gurup içinde çalışmalarınız gündeme gelebilir. Bir kişiyle ortak bir çalışma içine girilebilir. Spirituel, psikoloji, astroloji gibi konular gündeme gelerek, danışmanlık hizmetleri alınabilir. Bu dönemde önemli psikolojik değişiklikler yaşanabilir.  Yenilenmeyi getirir. Karşılaşacağınız güçlü ve önemli kişiler,  hayatınızda güçlü değişiklikler olmasına vesile olur. Eğitim konuları, seyahatler gündeme gelebilir. Tanışacağınız yabancı kişiler kariyerinizi etkileyebilir.  Kursa başlayabilir, bir konuda eğitim alarak uzmanlaşabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı kişilerle bir arada olabilirsiniz. Yabancı biriyle tanışıp aşk yaşanabilir. Çocuklarınızın eğitim başarıları, uzmanlık alanları belirlenebilir.  Dolunay sizin para evinizde gerçekleşecek. Bir süredir beklediğiniz paraya kavuşabilir, ya da yeni bir iş olanağına sahip olabilirsiniz. Eşinizin de beklediği para gelebilir, iş fırsatı gerçekleşebilir. Bu konulardaki gelişmeler sizin  rahatlamanıza sebep olabilir, maddi-manevi bir çok konuda yükleri üstünüzden atabilirsiniz.

KOVA: İşe ait konularınız hızlanmış. Çok yoğun iş ilişkileri devam ediyor. Müşteriler, anlaşmalar, beraber çalıştığınız kişilerle hızlı iletişimler dikkat çekiyor. Para kazançlarınız gündeme gelerek, becerileriniz, sanatsal çalışmalarınız, yaratıcılığınız sayesinde para kazanıyorsunuz. İkili ilişkiler, ortaklı konular gündeme gelebilir. İhtiyaca göre sorunlar varsa, doktor, psikolog veya astrologa gidilebilir. Tartışmalar anlaşmazlıklar olursa avukata veya bilirkişilere başvurulabilir. Eşinizle de ilişkinizi gözlemleyerek eksik yönlerinizi görmek tartışmak mümkün. Evden aileden kişilerden, büyüklerinizden ya da yurtdışı bağlantılı kişilerden menfaatler görebilir, hediye yada para yardımı alabilirsiniz. Ortaklı çalışmalar veya birikimlerinizden faydalar görebilir, özel bir gayretiniz olmadan para, kredi sahibi olabilirsiniz. Dolunay burcunuzda gerçekleşecektir. İşe ait konularda, kişisel gelişimizdeki başarılarınız gündeme gelebilir. Kişisel değişiklikler yaşanır. Kendinizi yeni duygular ve idrakler içinde bulabilirsiniz. Çok uzun süren eğitimle ilgili bir çalışmanın sonuçlarını alıp, rahatlayabilir, aydınlanabilirsiniz. Bilimsel yâda iletişimsel veya teknolojik, bir konuda başarıyı yakalayabilir, aydınlık geleceğe doğru adımlarınızı atabilirsiniz.


BALIK: Aşk konuları gündeminizde. Sevdiğiniz kişiyle birlikte geleceğinizle, ilgili kararlar almaktasınız. Eve, evliliğe ait konular, birlikte alınan kararlar çok olumlu ilerliyor. Birbirinizi seviyor, seviliyorsunuz. Her konuda anlaştığınız söylenebilir, ayağınız yerden kesiliyor adeta. Sanatsal faaliyetler, yaratıcı ya da yetenekli olduğunuz bir konuda başarıyı yakalayabilirsiniz. Spor faaliyetleriniz eğitimsel başarılarınız aktive olabilir. Yolculuklar gündeme gelebilir. Çocuklarınızın başarıları fark ediliyor. Onların özel yetenekleri, becerileri sayesinde farklı yerlerde olmaları sizi de mutlu edecek. Şimdiye kadar tartıştığınız bir konu olduysa düşmanlık duyduğunuz kişilerle barış imzalıyorsunuz. Günlük işleriniz yoğunlaşıyor.. Sağlık ve temizliğe daha fazla önem verecek, işinize ait düzenlemeler yapabileceksiniz. Çalışma tekniklerinizi geliştiriyorsunuz. Patron, otoriter konumda olan kişilerden yardımlar alabilirsiniz. Dolunay sizin 12. Evinizde gerçekleşecek. İç dünyanızda karışıklıklar yaşamanız mümkün. Bazı şeyleri hissetmek sizi sıkıyorsa, yüklerden kurtulmak isteyebilirsiniz. Düşünmediğiniz yardımlar yapmak, başkalarının mutluluğu için çalışmak zorunda kalabilirsiniz. 2013 başından  beri süregelen çalışmalarınızın sonucunu alabilir, dolunayla birlikte, aşk hayatınızdaki belirsizlikler, çocuklarınıza ait net olmayan durumlar ve finansal konuların aydınlanması mümkün olabilir. HH

  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Hizli firsat!

    Biz uluslararasi islem iyi güvenilir, güvenilir. Bu firsati kaçirmayin lütfen, buraya gelecek 2014 yili dogru yatirim baslatmak için bir firsattir. % 100 emin ol daha fazla bilgi için e-posta MMV (vandamariana111@gmail.com) Sen garanti.

    Eger tarim için bir kredi ihtiyacim var mi? Is için kredi? yapimi için kredi? Yatirim kredisi? Ögrenci kredi? Borç konsolidasyonu kredi? Bu bir firsattir, kullanimi ve yeni bir hayata baslamak. Daha fazla bilgi (mrsvandamariana@yahoo.co.uk) için e-posta MMV.

    Allah lonca tüm ...

    M.M.V LTD.

    YanıtlaSil