SATÜRN/KOVA dönemi başlıyor!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 22:26:00


kova burcu ile ilgili görsel sonucu


22 Mart 2020'de Satürn Kova burcuna giriyor:

Sorumluluk, ödevler, görev, engeller gezegeni Satürn, yenilikçi, teknolojik aydın fikirli Kova burcuna girecektir. Satürn Kova burcunda yönetici konumundadır. Oğlaktan farklı olarak üçlü yöneticiliğe de sahiptir. Bu yüzden Oğlak burcuna nazaran Kova burcunda Satürn daha rahat edecektir.  Satürn bu burca girdiğinde, genellikle doğasının olumlu yönleri çalışmaya başlar. Daha soğukkanlı, adaletli, hümanist özellikler belirginleşebilir.

Kova 11. Evi temsil eden burç olduğundan, dışa dönük neşeli bir mizacı vardır. Aydındır, icatçıdır. Kendini insanlığa adayabilir, devrimci özellikleri vardır. Sosyaldir, arkadaş canlısıdır ama arkadaş konusunda seçici davranır, bireysel özelliklerini de vurgular. Dünya adamı, dünya vatandaşıdır. Tarafsız hareket etmeye çalışır. Prensipli ilkeli yeniliklere açıktır. Tabi gölge yanlarını da söylemek gerekiyor. Olumsuz açılarda, kendi bildiğinden vazgeçmez, dik kafalı olabilir. Kendi bildiği doğru, kibirli duygusuz, soğuk yanları vardır. İsyankar, anarşist, antisosyal, ters, tuhaf yönleri de olabilir.

Satürn/Kova,  İlkelidir, yasalara saygı duyar ve yerine getirir. Birçok insanın yapamadıklarını şimdiye kadar uygulanamayan ancak arzulanan yeni fikirler bu dönemlerde hayata geçebilir. Toplumun faydasına olan çalışmalar, sosyal platformlarda alınan sorumluluklar, görev bilinci adına harekete geçilebilir. Akıl, bilgi, demokrasi ön plana çıkar. Artık ben değil biz bilinciyle harekete geçer. İnsan haklarını savunur, sosyal hizmetlere önem verilir,  toplumun faydasına ve insanlık yararına olan çalışmalar çok önemli olur.  

Dünya ve liderler, insan için sağlıklı olan, doğru olan, faydalı olan konulara yönelirler. Dünyayı tehdit eden her konuda artık toplum, insanlık örgütleniyor! Politikada da artık bu zihniyette olan kişiler başarı elde edebilirler. Başkalarının haklarına duyarlı olmak gerekliliği arttığından, sorunlar, zayıflıklar bu dönem düzeltmek adına reformlar yapılır. Herkese faydalı olan projelere olumlu bakılır.  

Bu dönem başarılar kalıcı olacaktır. Toplumsal amaçlı önemli sorumluluklar alınabilir. Satürn/Kova dönemi, dernek, cemiyet, vakıf, ekip, kulüp çalışmaları da yoğunlaşabilir. Toplum bilinci, kolektif bilinç ön plana çıkacaktır. Bu dönem dayatılmış kurallar, baskılar, kalıplar, mantığa, akıla uymayan şeyler, görüşler yok olmaya mahkumdur. Teknolojiye, astroloji, bilim, matematik, uzay bilimleri, havacılık, özellikle Tıbbi araştırmalara önem verilir.

Satürn, 22 Mart 2020'den 2 Temmuz 2020 tarihine kadar Kova burcunda olacaktır. Bu Kova burcuna ilk girişi olacaktır. Daha sonra ise ikinci ve kalıcı girişi 17 Aralık’ta başlayacak ve 7 Mart 2023'e kadar sürecektir.

Mart 2020 sonunda Mars ve Satürn kavuşuyor. Kavuşum da, endişe ve korku artabilir, zorluklar yeniden oluşabilir. Fiziksel hastalıklar ve sorunlar ruhsal olarak da yıpratıcı olabilir. Bu dönem kendi sınırlarınızı aşma savaşı içinde olabilirsiniz. Değiştiren, kitleleri etkileyen ve sürprizleri gösteren Uranüs ile sert bir açısı olacaktır. Bu dönem, başkaldıran, isyankar, geçimsiz bir enerji verebilir. Ani olaylar ve ani alınacak kararlar var sanırım. Özgürlük isteği fazla artabilir, meydan okuyucu bir enerji verebilir, emir ve kurallara isyan edilebilir. Ani olaylar enerji boşalımı çeşitli nedenlerle gelişen konular stres yaratabilir. Özellikle 25-29 Mart’tan 10-15 Nisan'a kadar bu durum devam edebilir. Belki bu süreç içinde sınırlı bir özgürlük içinde olabiliriz. Özgürlük sınırlanabilir. Ancak Mars Kova burcunda ilerlerken,  yani 30 Mart’tan 13 Mayısa kadar olan süreçte bilim, insanlık, bilgi ve idealler, buluşlar çok önemli olacak ve hızlanacaktır. 10-12 Nisan’dan itibaren Merkür/Koç burcuna girince Mars sert açılardan kurtulacaktır. Girişim gücü ve cesaret artabilir.. Akıl zihin netleşir, karışıklıktan kurtulur, hızlı kararlar alınır. Hızlı sonuçlara gidilebilir. Buluşlar, reformlar aydın fikirler yoğunlaşır. Fikir ve planlarınızı harekete geçirmek adına planlarınız girişimleriniz ilerler. Özgürlük bağımsızlık idealleriniz uğruna ilerlersiniz. Bu dönemler, bilgiye ulaşmak, zorlukları yenmek, buluşlar yapmak adına büyük mücadeleler daha net  ve hızlı olmaya başlar.

12-13 Mayıs’tan itibaren Satürn, geri gitmeye (bu dönemler Venüs/retroya giriyor, ayrıca bu konuyu anlatacağım) başlayacak. 2 Temmuz’dan itibaren Satürn yeniden Oğlak burcuna girecek ve Aralık ortalarına kadar Oğlak burcunda kalacaktır. 

17 Aralık 2020'de Satürn/Kova burcunda kalıcı olarak yolculuğa başlıyor. Artık 7 Mart 2023’e kadar Kova’da!  2021'de daha farklı durumlar var. Jüpiter şans gezegeni Satürn ile birlikte Kovada ilerleyecektir. Bilim, irfan, reformlar artıyor. İnsan hakları, idealist davranışlar, iyimserlik, hümanizm, toplum yararına olan çalışmalar ekip çalışmaları yoğunlaşacaktır. Bilgisayar ve teknolojinin ön planda olduğu bu dönemlerde artık dijital ortamlarda çalışmalar daha fazla olacaktır. Eğitimde, adalette, akademik çalışmalarda, bilimde ve insanlık adına olan her konuda reformlar beklenebilir. Uzun süren savaşlar bitebilir. Dünya genelinde birçok hastalığa yeni buluşlar çareler ilaç/aşı üretilebilir. Kanser araştırmalarında özellikle ilerlemek mümkün. Robotlar, makineler, teknoloji artık öne çıkmaya başlar.  İnsanlar lüksten uzaklaşmaya başlayabilirler. Daha çok seminer, toplantılar, konserler, grup etkinlikleri , cemiyet toplantıları artabilir. Satürn’ün bu 2.5 yıl boyunca birkaç kez Uranüs’le karesi olacaktır. 2021’in ilk üç ayı ve son ayında. Son olarak da 2022'nin yaz ve sonbahar ayında mücadeleci bir açısı var. Bu dönemlerde, sürprizlerden hoşlanmayan Satürn, Uranüs’ün sürprizleriyle mücadele edecek. Bu durum hoş olmaz sanırım. Bazı kurallara uymak zorunda kalınabilir. Sermaye ve kapital konularında yeni durumlar ortaya çıkabilir. AB dağılabilir. Radikal değişiklikler yapmak zorunda kalınabilir. Yeniliklere teknolojiye alışmak zaman alabilir. 

2023 döneminde Plüton/Kova çağına  girecek bizler ise bu çağa 2021'den itibaren hazırlanıyoruz artık çok hissedeceğiz. Bireylerin bazı testlerden geçerek,  kriz deneyimleyerek dönüşmesi ve özgürleşmesi anlamına gelen bir çağdır. Devrimler dönemi! Modern  ve reformlar çağı da denilebilir. Demokratik, yenilikçi, bağımsızlığın önemli olduğu bir çağdan söz edilebilir.

1962-64 doğumlular ve 1991-93 (oldukça ilkeli insanlardır) doğumlular Satürn döngüsü yaşayacaklar. İlk kavuşum 27-29 ikinci kavuşum ise 57-59 yaşlarına denk gelir. Gerçek sorumluluğa geçiş ve olgunluk dönemidir. Kendinizi test etme, dayanıklılığınızı ölçme, inceleme, değerlendirme, doğru değişiklikleri yapma zamanı denilebilir. Özellikle 91-93 doğumlular bu dönemler evlilik, okulu bitirme, işe başlama, bebek sahibi olma, hayata atılma ve bir çok projeler vb.. olması mümkün. Genel olarak başkaları ile pürüzlü ilişkilerde sona erebilir.

sağlık: Kova vücutta baldırları, dolaşım sistemini simgeler. Bacakların alt kısmında çıkan tüm rahatsızlıkları yönetir. Varisler, damarlardaki pıhtılaşmalar, kas sorunları kramplar vb.. Bu dönemlerde buna benzer rahatsızlıklar daha çok görülebilir. Bu konularla ilgili de buluşlar yapılabilir. Kovalar genellikle kendilerine iyi bakarlar, sağlık konularına akılcı bilimsel yaklaşırlar. Sağlıklı kalmayı başarabilirler. Akılcı yeni bir yön çizmek ve yeni bir yol bulmak buluşçu Kovaların işidir.

Öne çıkan Meslekler:

Sağlık sektöründe çalışanlar, tıbbı malzemeler üreten, satan, tıbbın her alanında olan kişiler artık bu yıllar içinde öne çıkmaktadırlar. Eczacı, kimyager, biyolog, takviye edici gıdaları üretenler vb.. Ayrıca bilgisayar, elektronik, uzay mühendisliği, teknisyenleri, havacılık, fotoğrafçılık, prodüktör, yapımcı, sendikacı, konuşmacı, öğretmen, mucitler, astronotlar, astronomi, astroloji, teknolojiyle ilgili her bir meslek öne çıkmakta. Teknoloji hakim olduğundan online üzerinden yapılan eğitimler, satışlar, toplantılar, ticaret, her tür çalışma adına verim yükselir. Grup aktivitesinde başarılı olduğu için grup çalışmalarına (müzik, sanat, spor, eğitim, festivaller konserler vb.. her konuda) yönelebilirsiniz. Her alanda,  ne olursa olsun farklılık yaratan, aklını çok iyi kullanabilen radikal çalışmalar yapan her meslek bu dönem başarılı olabilir. Daha sade, yalın, lüksten uzak bir dönem, amaç çok para kazanmak değil, faydalı olmak!

Not: Satürn daha önce 1962-1964 daha sonra ise 1991-93 yıllarında Kova burcunda yer almıştı. O dönemler gerçekleşen önemli olaylardan bazılarını inceledim:

1962-64 tarihlerinde:

Anayasa Mahkemesi kurulmuş. Cezayir’de bağımsızlık ilan edilmiş. Marilyn Monroe evinde ölü bulunmuş. İran’da ve arkasından Iğdır’da büyük depremler olmuş. Büyük Britanya bağımsızlığını ilan etmiş. Marsa ilk roket fırlatılmış. Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulu kurulmuş. Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü derneği kurulmuş. Şiddetli soğuklar ve kar ülkemizin her yanını etkilemiş. En uzun uzay uçuşu gerçekleşmiş. John F Kennedy öldürülmüş. Çin ilk atom bombasını patlatarak dünyanın 4. Nükleer gücü olmuş. İnsan hakları savunucusu Martin Luther King’e Nobel Barış ödülü verilmiş. Çamlıca-İstanbul TV vericisi yayına başlamış vb…


1991-93 yıllarında:

Mandela özgürlüğüne kavuşmuş. 12 Eylül sonrasında görevlerinden alınan öğretim üyeleri görevlerine dönmek adına üniversitelerine başvurmuşlar. Gazeteci yazar Çetin Emeç hayatını kaybetmiş.  Fransa’da ilk kez kadın başbakan seçilmiş. Doğu ve Batı Almanya Berlin duvarının yıkılmasıyla birleşmiş.Türkiye İnsan hakları Vakfı kuruldu.  Körfez savaşı sona ermişti.  Cumhuriyetler bağımsızlığını kazanmalarıyla SSCB dağılmıştı. Yugoslavya’dan da bağımsızlıklarını ilan edenler oldu Slovenya ve Hırvatistan gibi. Varşova paktı dağıldı. Sel ve fırtınalar oldukça fazla oldu. Doğru yol Partisi ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti koalisyon hükumeti kuruldu. 12 yıldır süren bir iç savaş sona erdi. Avrupa birliği kuruldu. Gazeteci Uğur Mumcu öldürüldü. Adnan Kahveci trafik kazansında öldü. Ataköy Yunus Emre Kültür ve sanat Merkezi kuruldu. Turgut Özal vefat etti.  Sivas’ta Madımak olayları ve birçok kişinin hayatını kaybetmesi vb…


Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com



  • Share:

You Might Also Like

0 yorum