MERKÜR NEDİR ? MERKÜR RETRO NEDİR ? NE ZAMAN ?

By Talin Ağdere ile Astroloji - 10:00:00

MERKÜR NEDİR?

Merkür Güneşe en yakın gezegendir. Mitolojide (Hermes) tanrıların habercisidir. Astrolojide ise amacı haber toplamak, bilgiyi dağıtmaktır. İletişimi, zekayı, akıl ve mantığı ifade eder. Merkür, bize insanlarla nasıl iletişim kurmayı öğretir. İkizler ve Başak burcunun yöneticisidir. Bu iki burcun konusu ise iletişim, medya, basın, reklamcılık, yayıncılık, kontratlar, dergi, halkla ilişkiler, yolculuklar, yakın çevre, kardeşler, ticaret, taşıtlar, nakliye, hemşire, sağlıkla uğraşanlar, doktor, muhasebe, bilgi işlemci, editör,  eğitimcilerdir. Olumlu: hatipler, çevirmenler, araştırmacı, avukat, satıcı, öğretmen, sekreter, gazeteci, bilim adamı, şairler, gazeteciler vb..dir. Olumsuz ise, dedikoducu, hırsız, sahtekar, hilebaz, yalancı, kalpazan  vb.. dir. Kendilerini işitsel ve sözel olarak çok iyi ifade edebilirler. Fiziksel bağlantıları: Solunum sistemi, sinir sistemi, konuşma merkezidir.

MERKÜR RETRO NEDİR? NE ZAMAN?

Metro 7 - 27 KASIM 2012 de önce Yay daha sonra Akrep burcunda gerileyecek.

Merkür gezegeni hızlıdır. Genelde bir burçta turunu 15 günde tamamlarken retro zamanı hızı yavaşlar bir süre durur, tekrar harekete geçer ve turunu 3 hafta rötarla tamamlar. Fakat burçtaki aynı konuma gelebilmesi için 1 hafta da fazladan beklememiz gerekir. Retronun ilk günleri daha etkilidir.

Bu süreçte neler yaptırır?

Önemli konular üzerinde odaklanma, fikir alışverişinde bulunma önem kazanır. Önemli konuşmalar yapmak için kullanılır. Yeni ilave bilgiler bulmak, konumuzu daha fazla derinleştirmek. Eskiye ait birliktelikler, eski dostlar, arkadaşlar, müşteri veya bir konu tekrar karşımıza çıkabilir. Derinlik ve farkındalık söz konusu olacaktır. Bizde geçmişte yaşadığımız hataları veya kaçırdığımız fırsatları yeniden daha detaylı gözden geçirerek tekrarlamamaya çalışırız. Gizli kalmış konular açığa çıkabilir. Biz bu süreçte sözleşmelerin yada kararlarımzda daha fazla dikkatli olmalıyız. Şöyle ki; anlaşmalarda, kontratlarda satır aralarını iki kez okumalıyız. Sözleşmeler yön değitirebilir. Bilgisayarın korunması ve  bilgilerin yedeklenmesi faydalıdır. Kafamız dağınık olabilir, ulaşım, yolculuklarda dikkatli olalım.  Eğer zaten eski, sorun çıkaran  yada  bozulmaya yüz tutmuş makineler, araçlar varsa bu dönemde bozulabilir. Önceden tamir ettirin.

Yarın ki yazım (30.10.2012) de Merkür retro burçları nasıl etkileyecek? Kaçırmayın!

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum