BAŞAK BURCUNDA YENİ AY- 5 EYLÜL 2013

By Talin Ağdere ile Astroloji - 16:22:00

5 EYLÜL 2013 Başak burcunda Yeni Ay gerçekleşiyor! Başak burcu detaylar, planlama, eğitim, istatistik konuları, hizmet temalarıdır. Dolayısıyla, öğrenciler için eğitimle ilgili yeni başlangıçlar, gençler için akademik konuda detaylar, kayıt, bazı sınavlar vb.. gibi, iş sahipleri için ise finansal anlaşmalar belirgin bir hal alabilir. Hayatımızı planlı ve programlı olmasını sağlar. Bizde bu aylarda daha çok okul hazırlığı içine gireriz, çocukların eğitimleri ile ilgili kendimizi programlarız. Bütçe, planlama, istatistikler yapılabilir.  Ev, temizlik, ödemeler, faturalar, günlük işlerimizi hızlandırırız. Başak düzenli, pratik, akıllı beceriklidir, hepimiz de başak burcunun bu özelliklerinden faydalanacağız. En çok Başak, Oğlak, Boğa burcu rahat edecek. Akrep ve Yengeçler de fayda sağlayacak. Balık, İkizler ve Yaylar biraz mücadele ederek sistem geliştirecekler.

 Yeni ay, Merkür ve Güneş Başakta olsa da, Mars henüz Aslan burcunda. Özellikle yükselen Başaklar için bir süre daha hizmet temaları söz konusu, sağlıkla ilgili konular, kredi, borç, sigorta konuları,  yakın çevre kardeşler ile ilgili konular, yolculuklar, okul, eğitim konuları bunlarla yoğunlaşacaklar.  14-15 Ekim gibi Marsın Başak burcuna girmesiyle, tam olarak ipleri ellerine alabilecekler. Bu tarihe kadar keyifli, fakat bağlı oldukları konular yüzünden tam olarak özgür davranmayabilirler.  
 Aslında yeni bir döneme sonbahara merhaba diyoruz. Artık keyifler, tatil bitiyor, daha düzenli bir hayat bizleri bekliyor. Hepimize hayırlı Yeni aylar ve hayırlı sonbaharlar diliyorum.

KISACA GÖKYÜZÜNE BİR GÖZ ATALIM EYLÜL 2013
Kısaca gökyüzüne göz atacak olursak Yeni ayın dışında,  18-19 Eylül e kadar mars-Satürn karesi olacak. Özellikle, 8 ve 9 Eylülde tam kare oluşacak.  Akrebin yönetici gezegeni Marsın Aslanda (Liderleri harekete geçirebilir) olması dikkat çekici. Birçok belirleyici konular bu tarihlerde gerçekleşecektir. Astrologlara göre, savaşları, mars-Satürn kareleri belirler. Özellikle otoriter konumda olan kişiler, ülkeler için karar süreçleri olabilir. Mars savaşmak isteyen, öncü, atak risk alan bir gezegendir. Akıllı Aslanda olması egosu güçlü olsa ve şov yapmak istese de, Jüpiter in yengeçte olması sebebiyle vicdan geliştirerek geri adım atmak isteyebilir. Hata yapmak istemeyecektir.  Birçok insanı düşünerek hareket etmek isteyecektir.  Dikkatli davranmak gerekir, dikkatsizlik başarısızlık demektir.  (Amerika'nın başkanı Obama’nın Aslan burcu olduğunu biliyorum bu yıl Aslanların vicdan geliştirdikleri bir yıl. Geçmişte yaşadıkları bazı olaylardan dolayı maneviyatın daha önemli olduğunu anladıkları ve birçok yükü üstlerinden atacakları bir yıl olacak. Vicdanın sesini dinleyecektir). (Başbakanımız ise Balık burcu kafası karışık fakat O da Venüs Neptün ve Ciron üçgeni yaşayacak ve şifalandırma yönünde vicdani karar alabilir.)

Merkür 9 Eylülde Terazi burcuna Venüs ise 11 Eylülde Akrep burcuna girecek. Merkür’ün Terazi ye girmesiyle, ikili ilişkiler, anlaşmalar, diplomasi hareketler ön plana çıkacaktır. Venüs'ün Akrebe girmesiyle ise çok tutkulu ve güçlü bir (Venüs-Neptün üçgeni) maneviyat gücü verecektir. Yardımsal faaliyetler, sahiplenme, şifalandırma, yaraları iyileştirme (Venüs-Kiron üçgeni) önem kazanır. Venüs kavuşum Satürn (Eylül 17-18-19) daha da kuvvetlenecek ve vicdanın sesi ön plana çıkacaktır. İnşallah acele karar verilip 7-8 gibi yanlış bir durum söz konusu olmaz (Suriye'yi vurmak gibi) eğer olursa çok pişmanlık verecek.  İnşallah  daha  sonra hareket eder,  akıllıca kararlar almak için yoksa, Son pişmanlık fayda etmez…… VİCDANIN SESİ GALİP GELMESİ ÜMİDİYLE….
Barış, her şeyi hazmeden mutluluktur. VICTOR HUGO 

Yeni ayın burçlara etkisi:

Koç: 6. Evinizde gerçekleşiyor (hizmet, günlük işler,sağlık evi) Sağlıkla ilgili konular ön planda, hizmet temaları, günlük işleriniz hızlanıyor. Çocuklarınızın eğitim temalarıyla ayrıntılar tamamlanabilir. Evcil hayvanınız varsa onun sağlık hizmetleriyle uğraşabilirsiniz. Spor etkinlikler ön plana çıkabilir. Çok aktif olacağınız bir dönemdesiniz. Çocuklarınızın hizmet temalarını yük olarak algılamayın, anlayışlı olmaya çalışın. Aşkınızla tansiyon yükselebilir, dikkatli olun tartışmaya girmeyin kopması mümkün. İşleriniz açılıyor, iş arkadaşlarınızla detaylar düzen, teknik konular ön plana çıkıyor. 9 undan sonra ikili ilişkiler anlaşmalar hızlanıyor, 11 inden sonra ise miras, devletle ilgili, alacak kredi konuları aktivleşebilir. Eşinizden, ortağınızdan, anlaşmalardan gelen bir para söz konusu.

Boğa: 5. Evinizde (aşk, beceri, risk, artistik yetenekler,sahne) gerçekleşen yeni ayda, çocuklarınızın becerileri, eğitimleri konusunda bir çok şey netleşiyor. Yeni haberler alabilir, esnek davranmakta güçlük çekebilirsiniz. Eşinizle hayat ortağınızla, aynı fikirde olmamanız muhalefete sebep oluyor. Bekârlar için yeni bir aşk anlaşması olabilir. Ciddi bir aşk diyebilirim. 11 inden sonra evlilik konuları yâda iş ortaklığı gündeme gelebilir. Aile içi çekişmeler, anne-baba yâda çocuklarla muhalefete girmemek için esnemek gerekir. Büyüklerinizin tecrübelerine kulak verin eleştiriye açık olun. Bu yeni ay size kendiliğinden gelen fırsatlar geliştirecektir. 

İkizler:4. Evinizde (aile, büyükler, kökler, iç dünyamız) gerçekleşen yeni ayda, evinizle ilgili yenilikler yapmak hedefinizde. Ev, satış, emlak konuları hızlanabilir. Aile içi, büyüklerinizle birlikte yeni kararlar alınabilir. İç dünyanızın ruhsal durumunuzun karışık olduğu bu dönemde yaşanacak gelişmeler bazı durumları netleştirebilir. 9 undan sonra keyifler, aşkınızla daha çok dayanışma içinde olabilirsiniz. 11 inden sonra ise para getirecek iş anlaşmalarına imza atabilirsiniz. 18 Eylül’e kadar Sağlığınıza, temizliğinize, üreme organlarınıza, kilonuza, giyiminize fiziğinize dikkat etmek önemli. Bu yeni ay sizi biraz zorlayabilir. Yinede mücadele sistem geliştirmenize yardımcı olacaktır. 

Yengeç:3. Evinizde (eğitim, yakın çevre, kardeşler, iletişim, ulaşım, yazı işleri) gerçekleşen yeni ayda eğitimle ilgili başlangıçlar yapılabilir. Kayıtlarınızı yaptırabilir, eğitimci veya öğrenci iseniz yeni bir okula da başlayabilirsiniz. Rutin eğitim hayatınızda yeni bir sürece imza atılabilir. Kardeşlerinizle ilgili önemli haberler gelişebilir. Onların hizmet temaları söz konusu olabilir. Akrabalarınızla ilgili olabilirsiniz. Ulaşım, iletişim araçlarıyla aktifleşeceksiniz. Yeni bir araç da alabilirsiniz. Para harcamalarınız bütçenizi aşabilir. Yazı çalışmalarına başlayabilir, dergi, makale konusunda aktifleşebilirsiniz. 9 undan sonra evinizle daha çok ilgili olacaksınız. 11 inden sonra ise çocuklarınız, aşk hayatınız gündeme gelecektir. Yeni ay bazı konularda destekleyici olacaktır. 

Aslan: 2. Evinizde (para, maddi-manevi sahip olunanlar, iş anlaşmaları) Yeni ayla birlikte finansal anlaşmalar başlıyor. İşler açılıyor, Para geliyor. Evinizle ilgili bazı konularda plan projeleriniz varsa, taşınma, dekorasyon, yenilenme gibi projelere başlanabilir. Yeni bir eşya alınabilir. Büyüklerinizle 18 e kadar finansal konularla ilgili müzakerelere dikkat edin. Gerekirse bu tarihlerden sonraya bırakın. Yine bu tarihlerde sağlığınıza özen gösterin. Tansiyon, kalp, şeker iniş çıkışları ile problemlerde temkinli olun. 9 undan sonra yakın ve sosyal çevre ve eğitimcilerle diplomasi geliştireceksiniz. Yazışmalar, iletişim, yayıncılık, halkla ilişkiler hızlanıyor. 11 inden itibaren ise evle ilgili yeniliklere başlayabilirsiniz. Annenizle olan diyalogunuza dikkat edin. 

Başak: kendi evinizde gerçekleşecek yeni ay da kişisel gelişiminizin, kendinizin, ön plana çıktığı bir dönem. Yeni projelere başlamak istiyorsunuz fakat otoriter konumda kişiler yâda devletle ilgili bazı konularda hizmet temaları devam ediyor. Özellikle Anneniz yâda babanızla ilgili mücadele söz konusu. Bastırılmış duygular, geçmiş dönemlerden gelen halledilmemiş sorunlar, kızgınlıklar acıtmaya, huzursuz etmeye başlamış olabilir. Bu devrede birçok şey ters gidebilir. Hastane, bankalar, devlet daireleri, yardım kuruluşlarıyla çok ilgili olduğunuz bir dönem olabilir. Bu dönemlerde kişi kendini yorgun hisseder, alıngan ve huzursuzdur. İlerleme yapmak yerine akışta kalmak en iyisidir. Dua, meditasyon yapmak, yoga, müzik dinlemek ve spor yürüyüş iyi gelecektir. 9 undan sonra finansal gelişmeler var, müşteri anlaşmaları, 11inden sonra ise kardeşiniz veya akrabalarla iletişim hızlanıyor, onların yardımları söz konusu. 

Terazi: 12. Evinizde (yardım kuruluşları, ruhsal, bilinçaltı evi) gelişecek olan yeni ay bazı konularda düşünmenizi sağlayacaktır. Anne-baba-kardeş hizmet temaları söz konusu olabilir. Onların sağlık konularıyla ilgili olabilirsiniz. 9 undan sonra fikirleriniz, projelerinizde netleşecek hayata geçirmek için faaliyete geçeceksiniz. 11inden sonra ise önemli anlaşmalara imza atılabilir. Devlet bağlantılı önemli kazançlar elde edilebilir. Kendinizi sorguluyorsunuz, uygulamakta güçlük çekiyorsunuz. Ama cesaretiniz yerine gelecektir. Bu yeni ayda yeni bir kolektif çalışma içine girilebilir. Düşüncelerinize dikkat edin, hayatınızı yönlendirmek pozitif düşünceleri açığa çıkararak gerçekleşir. 18 ine kadar guruplar içinde aktifsiniz fakat fazla ben bilirimcilik ve tutkulu davranışlar sergilemek finansal açıdan sizi zorlayabilir. 

Akrep: 11. Evinizde(guruplar, sosyal faaliyetler, okullar, hastaneler, vakıf, cemiyetler) yeni ay oluşacaktır. Eğitim dönemi geldi. Gurup çalışması içine girilebilir. Takım sorumluluğu alabilirsiniz. Toplumun önünde daha fazla görünür olacaksınız. 9undan sonra mistik ve manevi konular yâda sanata karşı ilgili olabilirsiniz. Kendinizi daha çok inceleyebilir üstünüzden yükleri atmaya çalışabilir, doğruyu yanlışı ayıklamak istersiniz. Çıkar kapıları bulmaya çalışabilirsiniz. 11 inden sonra kendinizle daha çok barışık olacak, istediklerinizi yapmak yönünden tutkulu davranışlar sergileyeceksiniz. Sağlığınıza, dış görüntünüze, spor, estetiğinize çok dikkat edeceksiniz. 18 ine kadar toplumun önünde davranışlarınıza dikkat etmelisiniz patron yâda hocalarınız veya babanıza karşı sert tutumlardan uzak durun esnek olmaya çalışın. Yeni ay gelişiminize amaçlarınıza ulaşmanıza ışık tutacak.

Yay: 10. Evinizde (iş, kariyer, toplumsal statü) gerçekleşen yeni ayda artık işler başlıyor. Anneniz veya babanızla ilgili yeni bir konu hayatınıza girebilir. Yeni bir işe girebilirsiniz. Toplumun önünde parlayabilir dikkat çekebilirsiniz. Hizmet ruhunuz, detaylı çalışmalarınız ses getirebilir. Anne-babanızın gözüne girebilir onlardan fayda görebilirsiniz. Yolculuklar, dış ilişkiler, eğitim konuları canlanıyor. 9 undan sonra guruplar, sosyal çevre içinde görünür ve canlı olacaksınız. 11inden sonra eve, kapanıp kendinizi dinleyebilirsiniz. Yalnız kalmaya ihtiyacınız varsa çok keyifli olacaktır, yalnızlığı sevmiyorsanız bu dönem insanlardan uzaklaşmaya sebep olabilir. Tutkulu bir aşk yaşayabilirsiniz gizli sevgiliniz olabilir. Kendinizle barışık olabilir, mistikliğe spirituel konulara eğilim artar.. 18 e kadar dış ilişkiler, hukuki konular, mahkemeler yoğunlaşabilir. Yeni ay biraz mücadele gerektirecek. 

Oğlak: 9.evinizde (eğitim, basın-medya, yabancılar, dış ilişkiler, ticaret) gerçekleşecek yeni ayda akademik konular, dış ilişkiler, eğitim, hukuksal kararlar netleşiyor. Yolculuklar başlıyor. Hukuki bir konuda yeni bir haber, gelişme sizi sevindirebilir. Eğitim sürecinde olabilirsiniz. Basın-medya ile ilişkiler kuvvetleniyor. Yeni bir yayın, kitap yazışma hayata geçebilir. Yabancılarla anlaşma yapılabilir. Yurtdışı çalışmalar hızlanabilir. Akademik konular, başarılar sizi bekliyor. 9 undan sonra aklınız işte olacak. Yeni anlaşmalar yapılabilir. 11 inden sonra gurup çalışmaları hızlanıyor. Para kazançları artıyor. Takım çalışması, guruplar içinde kurumsal bir çalışma içine girebilirsiniz. Cemiyet, dernek çalışmalarında başarılı olabilirsiniz. 18 ine kadar babanızla ilgili sağlık problemleri canınızı sıkabilir. Ruhsal açıdan problemli olduğunuz bir dönem, ameliyat yâda tedavi süreçleri sizi sıkıyor olmalı fakat bu yeni ay size fırsatlar sunacak gelişiminiz için faydalı olacaktır. 

Kova:8. Evinizde (ruhsal, psikolojik, devlet daireleri, banka-kredi, ortak kazançlar) gerçekleşen yeni ay size istediğiniz krediyi aldırtabilir. Ödeme kolaylığı verebilir. Çok önemli psikolojik değişiklikler yaşatabilir. Bir şeyleri sonlandırıp yeni bir sayfa açabilirsiniz hayatınızda. Yeni bir kaynak burs temin edebilirsiniz. Devlet dairesi, sigorta konuları pasaport işlemleri başarılı olur. 9 undan sonra hukuki konular gündeme geliyor. Yolculuklar hareketleniyor. 11 inden sonra işler başlıyor. Yeni anlaşmalar kontratlarda dikkatli olmalısınız. Avukatlık işleriniz varsa biraz çetrefilli gelişebilir. Eşinizle veya ortağınız ya da patronunuzla iyi geçinin yeni anlaşmalara imza atarken onların dediğini yapmak zorunda kalabilirsiniz. 18 ine kadar karşınızdaki kişinin sert tavırları kopartıcı olabilir, alttan almak gerekebilir. 

Balık: 7. Eviniz (evlilik, ortaklık, ikili ilişkiler, anlaşmalar) de gerçekleşecek olan yeni ayda evliliğe adım atabilirsiniz. İkili ilişkileri kuvvetlendirebilirsiniz. Danışmanlık şirketi açabilirsiniz. Avukat, doktor psikolog, kişisel danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Ortak çalışmalar yapılabilir. Karşılıklı anlaşarak birlikten kuvvet doğar projesine imza atabilirsiniz. Sağlıkla ilgili veya işle ilgili detay gerektiren çalışmalarınızda hızlanıyor. 9 undan sonra anne-baba konularıyla ilgili bazı konularla ilgilenebilirsiniz.. 11 inden sonra ise uzakta yaşayan akrabalarınız yakın çevrenize karşı özlem duyabilir ve onlarla daha çok olmak isteyebilirsiniz. Kardeşinizle yâda akrabanızla görüşebilirsiniz. 18ine kadar sağlık konularına, sakarlıklara dikkat edin. Eşinizin hizmet konuları sizi yorabilir. Bu yeni ay sizi zorluyor. Karşıtlıklar içindesiniz. Artık yalnız değilsiniz, sizi bağlayan koşullar var. Beraber hareket edeceksiniz unutmayın…

Not: 19 Ekim 2013 de KOÇ burcunda ay tutulması gerçekleşecek onunla ilgili yazımı PAROS dergisinde Ekim sayısında bulabilirsiniz. Dergiyi, D&R, Remzi kitap evlerinden temin edebilirsiniz. 


  • Share:

You Might Also Like

2 yorum

  1. Merhaba Talin Hanım,
    26.08.1981'de öğlen 11:40'ta Tokat/Merkez'de doğdum, Kocaeli/İzmit'te yaşıyorum. Çalışıyorum, evliyim, bir çocuğum var. Önümüzdeki günler oturduğumuz evi ne zaman satabileceğimiz konusunda neler söylemekte? Bir de oturduğumuz evi satıp yeni evimizi müteahhite yaptırmak istiyoruz, sözleşme için uygun tarihler neler olabilir?
    İlginiz ve emeğiniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. DOLUNAYIDA BEKLIYORUZ TALIN ABLA..

    YanıtlaSil