JÜPİTER ASLAN BURCUNDA!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 16:57:00

ASLAN BURCU: Zodyak'ın beşinci burcudur, yönetici gezegeni Güneş'tir.

Güçlü yönleri: Özgüvenli, risk alan, akıllı, becerikli, iyimserdir, en büyük başarıyı elde etmeye çalışır ve bunun için sürekli plan yapar, küçük işlerle uğraşmaktan rahatsız olur. Organizasyon ustasıdır. Yaptığı her işte önde olmayı, parlamayı, ödül almayı isteyecektir. Egosu güçlü, alkış almaktan hoşlanır. Yaratıcıdır ve bundan zevk duyar, son derece cömerttir. Özgüveni ve yaşam sevgisi ile doludur. Işıktır, dünyadır, babadır, kraldır, güçlü roldedir. Kendine ve etrafındakilere de cömert ve baba gibi davranır. Parlamayı sever, lükse ve keyfine düşkündür. Kendini şımartmayı bilir. Büyük yöneticiler, liderler, askerler, otoriterler, akademisyenler, sanatçılar genelde bu burçtandır. Saygın biri ve ilgi odağı olmak onların işidir. Genelde kendini çok iyi yetiştirir, işinin uzmanı olmak ister, kariyer sahibidir. Güçlü, vizyon sahibidir, hangi işte olursa olsun, sanatkardır, yaratıcıdır, mutlaka bir fark yaratacaktır. Büyük oyuncudur, sahnede parlamayı sever, son derece yeteneklidir. Şakacı, esprili, özgüvenlidir.

Problemli Alanı: Egosu, gururu, kibir onu yakabilir. Kapalılık, gizlilik verebilir. Kendi fikrinden başkasını beğenmeyen, teşekkür etmeyi bilmeyen sürekli emrivaki, hükümran olabilir. Maskelenmiş bir çehre, sahte bir yaşam, alkış isteyen, buyurgan olabilir. Diktatör, küstah ve güç arayışında, gösteri budalası narsist bir kişilik verebilir.

Jüpiter gezegeni: Mitolojik bağlantısı Zeus, tanrıların babası ve Olympos Dağının şimşekler yollayan hakimidir. Zodyak'ın 9. evini yönetir. Balık ve Yay burcunun yönetici gezegenidir. Adaleti zaferi, düzeni temsil eder. Şans gezegeni olarak bilinir. Girdiği evi ve , burcu genişletir. Pozitif veya negatif yönlerini ortaya çıkarır. Şans ve refah getirir. Kişiliği geliştirir, dokunduğu şeyleri yüceltir, maddi veya manevi zenginlik olarak yaşatır. Din ve Felsefe kavramları Jüpiter'le yer almaktadır. İnancı, eğitimi, bilgeliği, onur ve asaleti, zenginliği simgeler. Olumsuz açılarda, abartı ve riskler vererek olayları da büyütebilir.

16 Temmuz 2014 de, Jüpiter Aslan burcuna giriyor:

Jüpiter bir yıl boyunca Aslan yolculuğuna devam edecek ve bakalım bizlere neler getirecek. Burcun olumlu veya olumsuz yönlerini vurgulu hale getirir. Kendine güvenen, coşkulu olacaktır. Övüngen özelliklerini ortaya çıkaracaktır. Her türlü yöneticilik işlerinin üstesinden gelecek ve politik alanda da başarıyı yakalayacaktır. Bir kez kazanmaya başladı mı risk alacak ve daha da ileriye gitmek isteyecektir. Bu yüzden, Jüpiter'in abartan yanını iyi dengelemesi gerekir. Her şeyi en büyük ve parlak yönleriyle en iyi pozisyonlarda seçmek isteyecektir. Eğer kendine verdiği önemi değeri başkalarına da verirse onların da saygısını kazanacaktır. Olumsuz yönlerinde ise, büyüklerimizin, yaşlıların, babamızın sağlıkla ilgili sorunları da ortaya çıkabilir, bazı hastalıklar, tedaviler ve kayıplar da yaşayabiliriz. Jüpiter toplu mezarları da anlatır. Katliamlar, diktatör rejimlerin de öne çıkacağı dönemler de olabilir. Liderler, güç savaşlarına girebilirler, ego çatışması hakim olabilir. Aslan gücünü kötüye de kullanabilir, pençelerini parçalamak, bölmek amacıyla da ortaya çıkarabilir. Öç almaya kalkışırsa, işimiz zorlaşır. Keyfi veya üzüntüyü de coşkulu yaşayabiliriz. Aslanın negatif gücünden korusun bizleri. Eğer intikam peşine düşerse krallığını kaybetme tehlikesiyle karşılaşabilir. Umarım artık güçlü liderlerin amaçları, egolarını güçlendirmek yerine, savaş halinde olan ülkelere karşı dur demek ve önlem almak için harekete geçmek olur.

Bu yıl parlayacak ve öne çıkabilecek meslekler: Politikacılar, kıdemli doktorlar, komutanlar, akademisyenler, altın işiyle uğraşanlar, kuyumcular, sarraflar. Sanat ticareti yapanlar, mimar, tekstilci, dekoratör, yönetici, yönetmen, aktör, senarist, organizatör, reklam, sinema sektöründe çalışanlar, sahne sanatçıları, sahne işiyle uğraşanlar, müzik, moda, dekorasyon, süsleme, ressamlık, heykeltıraşlık, parlayan göze batan, muhteşem, bir numara ve gösterişli olan her şey. Ayrıca, otel, lokanta, okul, işletmeciliği, eğlence tertip eden uğraşı alanları da önem kazanabilir. Yabancı kaynaklar, yurt dışı bağlantılı işler. Krallıkla yönetilen ya da sıcak ülkeler olumlu veya olumsuz yanlarıyla öne çıkabilir. Aslan burcu ülkelerinden bazıları: Afganistan, Bahrain, Bolivya, Afrika, Estonya, Hindistan, Endonezya, Jamaika, Kuzey Kore, Maldivler, Hollanda, Pakistan, Peru. Bu ülkeler bu yıl öne çıkabilir. Özellikle, Ağustos 2015 de Jüpiter, Aslan burcunun 27 derecesinde bulunan Alphard denilen sabit yıldızla kavuşum yapacak, o dönemlerde Venüs de retro da olacak. Alphard'ın anlamı, ölümsüzlük, fiziki yaşam ömrünün uzun olması demektir. Ayrıca eserleri, edebiyatı, sanatı, müzik gibi kalıcı eserleri de ifade eder. Bu dönemlerde özellikle 31 Temmuz'daki Kova dolunayında çok ünlü, yaratıcı, tanınmış ve birçok eserleri ile öne çıkmış biriyle ilgili kayıp yaşanabilir. Bu kişi uzun yıllar güneş gibi parlamış bir lider de olabilir. Tam tersi sanatıyla, ünüyle ya da yetenekleriyle parlayan biri de gündeme gelebilir. Ağustos 2015 de ise Jüpiter kraliyet yıldızlarından en önemlilerinden biri olan Regulus'la (İran'ın efsanevi kralı Feridun ile ilişkilendirilen, asil yıldızlardan biridir. Başarılı bir kral olan Feridun intikam peşine düşünce tüm krallığı ve tahtını kaybetmiş, Regulus da bu şekilde anlamlandırılır) birleşecek. Eğer kişi başarısını doğru yönde kullandığı ve intikam, öç almak gibi negatif olayların peşinde gitmediği sürece, büyük başarı kazanabilir. Askeri başarı da elde edebilir. Liderlik vasıflarıyla öne çıkabilir. Sanatıyla, kariyeriyle, dini liderliğiyle adından söz ettirebilir. İntikam peşine düşerse gücünü, krallığını, tahtını kaybedebilir. Güç sahibi olan kişilerin sınanmaya tabi tutulacağı bir dönem de olabilir.

Sağlık bağlantıları: Kilo sorunları, kalp, omurilik, dolaşım sistemi rahatsızlığı, çarpıntı, bel kemiği, omurga sorunları, mikrobik, özellikle ateşli hastalıklar. Ağustos 2014ün son haftalarında Jüpiter'in Asselus sabit yıldızıyla birleşmesi ile mikrobik ya da ateşli bir hastalık gündeme gelebilir. Ateşli rahatsızlıklar, görme ile ilgili sorunlar, zorluklar verebilir. Güneş'in zararlarından da korunalım.

Hava koşulları: Özellikle sıcak geçecek bir iklimin işaretini verebilir. Kişisel gezegeni Güneş olduğundan, ihtişamlı bir sıcaklık yakıp kavurabilir de. Ayrıca 22 Temmuzdan itibaren Jüpiter'le kontakları güçleniyor. Marsla da mücadeleci açıları var, Ağustos'un son haftalarına kadar bile, yüksek seviyeli bir enerji getirebilir. Sıcakla birlikte rüzgarlar ortaya çıkabilir. Yangınları, patlamaları, yanardağ ve lavları ortaya çıkarabilir.

Finansal açıdan: Mars Akrep'ten çıkmadan, finansal riskler devam edebilir. Borsa, döviz gibi spekülatif konular aşırı iniş veya çıkışlar gösterebilir. Eylül'ün ilk haftasına kadar kontrollü ve daha dikkatli olmak gerekir. Olayların gidişatı, risk almamızda bir sakınca yok gibi gösterecektir, çok açılmayalım.

27 Temmuz'daki Aslan burcundaki Yeni ay Jüpiter'le kavuşum yapacak, bu durumda, çok önemli bir sürecin başladığını söyleyebiliriz. Jüpiter dini liderleri, duaları, kültürel inançları da anlatır. Bu dönemlerde toplu dualar yapılabilir. Bir çok mezhebin bir arada olduğu ve toplantılar yaptığı bir dönemi de getirebilir. Kendimize güvenimiz artar, ifademiz güçlenir, iyimser bir bakış açısı geliştirebiliriz. Otorite figürleri tarafından destekleniriz. Bunlar, baba, patron, güçlü, önemli kişiler, politikacılar, komutanlar vb... olabilir. Kendi gücümüzü ve otoritemizi başkalarına kolay kabul ettirebiliriz. Popülerlik, ün, şöhret yakalayabiliriz, Merhamet hisleriniz yoğunlaşabilir. Kimliğiniz zenginleşir. Herkese yol göstermeye, öğüt vermeye, felsefe yapmaya hazır olursunuz. Liderlik gücünüz artar. Servet, mal, mülk konularında da yeni kapılar açılabilir. Fizik, psikolojik açıdan iyileşme, istekleri gerçekleştirme, hedefinize ulaşabilme kolaylığı verir. Ancak Marsla zorlu açısı ise, yüksek seviyeli bir enerji getirir. Başarılı olmak için dikkatli olmanız gerektiğini söyler. Aceleci davranmamak, bütün faktörleri düşünerek eyleme girişmek, rayına oturmasını fırsat vererek harekete geçmek, çabalarınızı boşa çıkarmaz. Dikkatsiz davranmadan kontrollü gidişiniz kazandırır. Özellikle 11 Ağustos'ta Venüs'ün de Aslan'a girmesi, ve 15-16-17 kavuşumda olması ise, mutlu ve huzurlu ilişkilerin, düzenin başlangıcını verebilir. Daha önce gelişmiş pürüzleri törpüleyerek düzeltmek mümkün olabilir. Etrafında olumlu atmosfer yaratarak, iyicil bir etki yapar. Ortaklaşa, yaratıcı projeler gelişir, evlilikler, mutluluklar, lüks artar. Partiler, büyük organizasyonlar, balolar, kulüp, dernek, vakıf faaliyetleri, toplantılar hareketlenir. Çok fazla para harcama eğilimi içinde olabiliriz. Ekim-Aralık Jüpiter/Satürn'ün mücadeleci açısı, kalıpların kırılması ve aşılması için mücadeleyi hızlandırırken, Jüpiter/Uranüs olumlu açısı ise, sürprizleri fırsatları, hayata bakış açımızı değiştirecek koşulları da beraberinde getirecektir. Önce, Aralık 2014, daha sonra ise Şubat sonu 2015 den Mart sonu 2015 e kadar (1 ay), Uranüs/Plüton karesi (gergin açıları) bazı konularda sizi zorlasa da özellikle daha çok öncü burç oldukları için Koç-Terazi, Oğlak-Yengeçleri yine de yola devam, başarılar da sizi bekliyor. Bu dönemlerde tekrar, Jüpiter devreye girerek, ciddi anlamda hayatınızda yenilenmeler getiriyor. Yaşam arzunuzu güçlendiriyor, hayata çok daha pozitif ve geniş açıdan bakabiliyor, rahatlamış olarak hayatınıza yeni sayfalar açabiliyorsunuz. Egonuzu şişirerek, abartılardan, aşırı risklerden uzak durduğunuz taktirde, her şey güzel olacak. Özellikle, 5-6 Ağustos 2015 de Jüpiter Aslan burcunda bulunan Regulus (kraliyet yıldızı) ile birleşiyor. Olumlu yanı, güç sahibi olmaktır. Ancak bu gücü olumsuz yönde kullanmamak, öç almaya kalkışmamak ve baştan çıkmamak gerekir.

Hepimizin doğum haritasında Aslan burcu olan evimiz hangisiyse, o konularla ilgili genişlemeler, parlamalar, öne çıkmalar, abartılar, aşırılıklar, başarılar, şanslar yaşayabiliriz. Aşırı riskler alarak şans derken, şansızlığı ortaya çıkarmamak için dengeyi kurmak gerekebilir. Güzel ve keyifli 1 yıl diliyorum, şanslı ve sevgiyle kalın..

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Kişiye özel harita yorumu, doğum bilgileri ile gerçekleşmektedir. Kişisel haritaya baktırmak, danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com a başvurabilir, bu konuda bilgi alabilirler. (doğum saatinizi ve yerinizi mutlaka belirtmelisiniz.) 
Facebook Sayfamızı Takip Ederek Tüm Güncellemelerden Haberdar Olabilirsiniz ! 
www.Facebook.com/TalinAgdere



  • Share:

You Might Also Like

0 yorum