Satürn Yay Burcunda!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 17:45:00


Satürn, 23 Aralık 2014 de Yay burcuna giriyor. 20 Aralık 2017 e kadar Yay'da kalacak olan Satürn (Mitolojide Kronos zaman Tanrısı, zamanın efendisi) bakalım bu yolculuğunda bizlerden neler alacak ve ya neler katacak? 

Satürn denince akla zaman ve sabır gelir. Engeller, bloke eder ancak çözümü de kendi içindedir. Eğer sorumluluklarını yerine getirmezsen seni telef ederim der! Anlaşılan dominant ve acımasız notu kıt ancak büyük öğretmen. Satürn geçişlerinde kişileri, olumlu veya olumsuz etkiler, nasıl etki aldıkları ise, kişilerin doğum haritalarındaki konum ve aldığı açılarla belirlenir. Kimileri yeniden yapılanırken bazıları ise mağdur olabilir.  Söz dinleyenler, dersini iyi öğrenenler sınıfı geçer, öğrenmeyen ise kalır.

Satürn'ün Yay'a girmesiyle birlikte, Güneşi (burcu Yay) Yay'daysa bulunduğu konum ve hangi evdeyse o evle ilgili sorumluluk almaya başlayacaktır. Artık öyle bir dönem gelmiştir ki yapılması gerekir, elinizin tersiyle itemezsiniz. Yükselen Yay ise daha farklıdır, geçmişi iyisiyle kötüsüyle kapatmış,  14 yıllık deneyim ve tecrübeden sonra hayata yeniden başlıyor demektir. Satürn 1. evinizdedir ve siz yeni doğmuş bir bebek gibi hayatta emeklemeye başlatır. Geçmiş yıllarda neler atlattınız, neler bıraktınız ne kadar zorlandınız bu tartışılır! 12. evi Akrep olmak kolay değildir hele ki önemli gezegenlerde burada konumlanmış ve sert açılar almış ise başınız belaya girmiş olabilir, düşmanlıklar, sağlık, ayrılıklar, depresiflik, tutukluluk,  bir çok şeyi atlatmış ve ya atlatıyor olabilirsiniz.  İşinizi, evliliğinizi, sağlığınızı ciddi etkilemiş olabilir. Artık geçmişi kapatıyor, elinizde kalanlarla ya da sil baştan 29 yıllık yeni bir döneme giriyorsunuz. Gençlik yıllarında Satürn ilk geçişi yapmıştır o dönemler pek hissedilmez ne gibi değişiklik yaşandığı, ancak ikinci Satürn transitini yaşayanlar yani orta yaşlar, birincideki uyarıları dikkate aldılarsa gerekli deneyim ve olgunluğun verdiği rahatlıkla daha kolay atlatmaları mümkün olabilir. Eğer Kişisel haritanızda (natal) Satürn sert açılar almış veya güçsüz bir konumda ise o zaman Satürn geçişinde gölge yanlarını daha çok gösterebilir. Kavuşum, karşıt, karelerde daha çok etkileyecektir. Özellikle haritada 1, 4, 7, 10. evlerden geçmekte ise hayata yeniden şekil verme, ciddiyet, yapılandırma söz konusudur. Bulunduğu evle ilgili sıkı bir denetleyici olacaktır. Olumlu yanı da şartları kabul edip yerine getirdiğinde ödülünü de verecektir. En çok burcu veya yükseleni Yay, İkizler, Balık ve Başaklar bu geçişten etkilenecekler. Değişken bir burç olduğundan şartlara zor da olsa uyarlar ancak yinede mücadele kaçınılmazdır. Mücadele motivasyon getireceğinden gerekirse yapılmalıdır. Yay kendi isteğiyle sorumluluk alır ve kendini toplama şansı yakalar. İkizler ise karşıt durumundadır bu yüzden fazla zorlanmamak için eleme yapması gerekebilir. Balık ve Başaklara ise tamam mı devam mı noktası olabilir geri çekilmemeli ancak gereksiz de savaşmamalı ayar yapmak, sabretmek, işi kendi iradesiyle çözmeye çalışmak doğru olabilir. Bu geçiş, Kova, Koç, Aslan, Terazilere ise daha çok ilerlemek, başarıya ulaşmak adına rahat olacaktır. Fırsatlar iyi değerlendirilmeli. Baba veya otoritelerden, devletten, güçlü kişilerden destek almak, fayda görmek mümkün. Yükselen Oğlaklar daha çok kapalı ortamlar içinde kalabilir. İşlerinden veya oldukları konumdan dolayı yaşadıkları toplumdan izole olabilirler.

Akrep'le Yay aynı şey değil!

Şimdiye kadarki olan dönemde Satürn Akrep 8. ev temalarını yaşadık. Akrep'in yönetici gezegeni Mars ve Plütondur (savaş ve dönüşümler).  Klasik astrolojide kötücül (malefik) gezegenler olarak tabir edilir. Ayrıca Satürn'de malefik bir gezegendir. Akrep ölümleri, doğumları, kredileri, borç, alacak verecekleri, devletle ilgili konuları, miras, yer altı dünyasını, derin dönüşümleri, ruhsal konuları bizi derinden etkileyen yok eden ciddi pisikomatik rahatsızlıklara meyil verecek tüketen, emen bir enerjiye sahip ve ciddi sarsıntı yaratacak türdendir. Yönetici gezegeni Plüton (büyük dönüşüm) 2008 den beri Oğlak burcunda transit geçişini sürdürmekte. Oğlak burcunun yönetici gezegeni ise 2012 nin sonlarında Akrep burcuna girdi anlaşılan iki malefik gezegen (Plüton Oğlakta, Satürn Akrep'te)  birbirlerini ağırladı ve genelde ağır koşulları zor şartları destekleyerek ciddi yaralar bıraktı. Ayrıca Akrep değişime açık olmayan şartları zorlayan sabit bir gezegendir, dayanma kapasitesi çok güçlüdür ancak esnek olmadığı için Satürn'ün öğretmek istediğini kabul etmekte direnmiş olabilir. Şimdilerde artık Satürn Yay'ı yaşamaya başlayacağız. Yay burcu ise değişken bir burçtur, esnemesini, uyum sağlamasını bilir. Enerjisi yüksek, felsefi, açık görüşlü, dışa dönük, sıcak bir kişiliktir. Zodyak'ın 9. evinde bulunur, yönetici gezegeni Jüpiterdir. Onun için yaşamın bir anlamı olmalıdır. Fanatiktir, inançları uğruna birçok şeyi yapabilir. YARGIÇ dır,  adalet ondan sorulur. Büyük vaizler, din adamları, evanjelistler de genelde Yay enerjisi vardır. Akademisyendir, bilgedir, sporcudur, yurt dışı bağlantılı işleri kovalar, uluslararası ticaretle uğraşır, farklı kültürlere açık adeta kendini onlarla besleyen yenileyen vizyonu geniş insanlardır, bilgiye her zaman ihtiyaç duyarlar ve doymazlar. Yay'ın genişleyen bir yapısı vardır, sabırlıdır, esnektir ipi kopana kadar gerilir ancak koparsa yanında durmayın isterseniz. Din adamıdır, iyi açılar almışlarsa  aydın görüşleriyle fark yaratırlar.  Olumlu açılarda çok büyük bir hak duygusu, inançları olan, verdiği sözlere sadık kalan kişilerdir. Saygılı, asil, vizyonu güçlü, kendine güvenen insanlardır. Cesurlar dır, inançları doğrultusunda hareket ederler ve başladıkları işleri başaracaklarına inanırlar genelde de başarırlar. Renkli ve Liberaldir, dünya adamıdır. Heveslenmeyi bildikleri için hep öğrenir ve bir adım öne giderler. Gölge yanları da vardır tabi ki; Ön yargılı ve kibirlidir. Zayıflığı itiraf etmekten kaçınır, göstermemek için direnebilir. Kendi inançlarında aşırı fanatiklik de gösterebilir, karşısındakini dinlemez.  Küstahlık ve samimiyetsizlik de gösterebilir, karşısındaki kişileri kırabilir. Fazla maddi davranabilir. Gösterişe kapılır. Yaptıklarıyla övünmeyi sever. Felsefe yapayım derken gevezelik de yapabilir.

Satürn 14 Mart 2015 de geri (retro) hareketine başlayacak ve 2 Ağustos 2015 de doğru hareketine gelecektir. Geçmişte unuttuğu bir şey var demektir. Bu dönem içinde tam olarak bitiremediklerini, temizlemediği şeyleri tekrar dönüp sonlandıracak. 18 Eylül 2015 den itibaren 0 derece Yay burcunda kaldığı yerden devam edecek ve uzun yıllar boyunca bir daha Akrep burcuna girmeyecektir. Satürn'ün Yay burcuna girmesiyle, artık 9. ev temaları hakim olacak (hukuk, adalet, akademik konular, seyahatler, farklı çevreler kültürler gibi). Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiterdir. Jüpiter benefik (iyicil) bir gezegendir. Satürn ne kadar etkili olsa da Akrep'teki kadar kötücül etki etmeyecektir. Ne de olsa Yay pozitiftir. Yay döneminde dini kavramlar daha çok öne çıkabilir, medyayla ilgili düzenlemeler, kanunlar, sınırlamalar gelebilir. Adalet ve kanun bir Yay temasıdır, kanuni düzenlemeler kaçınılmazdır. Havacılıkla, ticaretle uluslararası ticaret ile ilgili yeni kanunlar gündeme gelebilir. Bazı hava yolları şirketleri, uçak kazaları ile ilgili sorunlar denetimden geçebilir. Akademisyenler, üniversitelerle ilgili değişimler de kaçınılmazdır. Din, felsefe, hukuk, fizik gibi konulara ilgi artabilir.  Spor dünyasında bir Yay temasıdır, ciddi düzenlemeler gelebilir, yeniden yapılandırılabilir. Satürn Yay'da, eğitime çok prim verecektir. Eğitim sektöründe bir takım değişikliler yapılabilir. Yayın fazla genişlemeci yapısından dolayı kafası dağınıktır, Satürn toparlamaya yardım edecektir, bir konuya kanalize olması daha kolaylaşabilir. Ancak Satürn daraltacağı için ne istediğini bilmeli net olmalı gerçekçi olmalı ve çok çalışmalıdır. Olumsuz açılarda Yay burcunun konuları konusunda zorluk çekebileceği gibi olumlu açılarda yükselebilir ve istediğini elde edebilir.

2018 e kadar Yay burcu Meslek bağlantıları öne çıkabilir:
Yurt dışı bağlantılı işler özellikle, uluslararası ticaret, temsilcilik, tur operatörleri, yöneticilik gibi.  Spor dünyası da Yay bağlantılı kişilerle doludur. Sporun çeşitli dalları, spor koçluğu, yöneticiliği. Profesör, araştırmacı, din adamları, papazlar, öğretim üyeleri ve bu tür meslek bağlantıları. Hostes, pilot, hava yolları meslekleri....Politikacılar, diplomatlar, yurt dışı muhabirleri gibi.

Sağlık bağlantıları: Dişlerinde, diş etlerinde,  kemiklerinde (erime), karaciğerinden kaynaklanan kansızlık, alerjiler, olanlar önlemini almalı.  Kalça, baldırlarında, bacakların üst kısımlarında, damarlarında sorunları olanlar artık kontrol ettirmenin zamanı geldi. İkizlerden aldığı etkiyle sinirsel kökenli rahatsızlıklar da görülebilir. Kilo varsa mutlaka iyi bir diyet programına girmelisiniz, sağlığınızın elden gitmesini istemiyorsanız. Satürn bu konularda tedavi görmenizi, kendinize bakmanızı istiyor demektir. Uzun süredir kafasında dağınıklık, dikkat bozukluğu, konsantrasyon eksikliği yaşayanlar bu konuda tedavileri varsa daha başarılı olabilir.

Politik astroloji de ise Türkiye'nin 6. evi Yay burcudur. Bu evle ilgili kısıtlanmalar, zorluklar yaşanabilir. 6. ev, çalışanlar, hizmet edenler, işçiler, sivil hizmetler, genel halkın sağlığı, hakları, işçilerin karşılaştığı zorluklar, sağlık sektörü, hastane görevlileri, silahlı kuvvetler, memurlar, sağlık çalışanları, hırsızlar, evcil ve küçük hayvanları ifade eder. Bu konuda olumsuzluk yaşanmaktadır ki, bir çok işçinin gerek madenlerde gerekse inşaat sektöründe yaşadıkları bir takım zorluklar vardır. Ancak adalet sorumlusu ve yargıç Yay yeni uygulamalarla kanunlarla (Satürn) denetimi güçlendirebilir. Bu konuda sıkı önlem alınabilir. Sağlıkta yenilenmeler mümkün. Özellikle Yay kilo almaya meyilli ve genişlemeci yapısına yani obeziteye karşı savaş açılabilir, yiyecek, içecekler, suyumuz, gıdalardan tutun, ilaçlara kadar çok sıkı denetim gelebilir. Tabi bu daha sağlıklı yaşam için yapılması gerekenlerdir. Tıbbi buluşlar, alternatif tıp, doğal yaşam öne çıkabilir. Bir çok hastalıkla ilgili buluşlar özellikle, alerji, karaciğer bozuklukları, damar rahatsızlıklarıyla ilgili, ayrıca diş eti, dişlerle ilgili de yeni teknikler geliştirilebilir. Diş hekimleri için sigorta kapsamından daha çok faydalandıracak kanunlar çıkabilir. Hayvanlarla ilgili de yapılandırmaya gidilebilir, özellikle sokağa bırakılan talihsizler için. Eziyet edilmesine izin verilmeyecek türden kanunlar! Daha çok koruma altına alınabilirler. Halkı kandırıyor, menfaat sağlamak için her türlü hırsızlığı, dolandırıcılığı kendinize meslek ya da alışkanlık edinmişseniz zor durumdasınız demektir. Taviz yok! Sizde gereken önlemleri, dersleri alırsanız bu kanunlar karşısında zorlanmazsınız. 

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Kişiye özel harita yorumu, doğum bilgileri ile gerçekleşmektedir. Danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com başvurabilir, bilgi alabilirler (doğum saatinizi ve yerinizi mutlaka belirtmelisiniz.) Harita yorumları oldukça kapsamlıdır.

Facebook Sayfamızı Takip Ederek Tüm Güncellemelerden Haberdar Olabilirsiniz ! 
www.Facebook.com/TalinAgdere  

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum