Akrep burcunda SON Güneş Tutulması:

By Talin Ağdere ile Astroloji - 13:28:00


Hiç bir şey aynı değil!

24 Ekim 00:45 civarı 0 derece Akrep burcunda Parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecek. Uzun süredir süregelen Akrep tutulmalarının sonuncusu olacak.  Tutulmanın etkisi, burcu ve yükseleni ilk derecelerde doğan Akrep-Boğa-Aslan-Kova'lar (sabit burçlar)  üzerinde daha fazla etkili olabilir. Tutulmalarda öngörü yapmak zordur çünkü ani ve sürprizli olaylara vesile olur. Güneş Tutulmaları, yeni başlangıçları, hayatımıza giren olayları, beklenmeyen ani gelişen konuları anlatır. Güneş aynı zamanda hayatımızdaki otorite figürlerini, ağır topları ifade eder. Hayatımızda bizi şaşırtacak olaylar tutulma esnasında gerçekleşir, bunlar bazen çok güzel fırsatlar doğurup bizi sevindirirken bazen de üzücü istenmeyen, bizi sarsan  sürprizler de olabilir.
Endişeler, Korkular, Mucizeler, Doğumlar ve Ölümler!
Akrep'teki tutulma, doğumları, ölümleri, başlangıçları ve bitişleri anlatır. Akrep gizemli, dipte kalan, anlaşılması zor, ketum bir burçtur. Siyah yada Beyazdır. Bu yüzden en iyi veya en kötüyü yaşar. Zodyak'ın 8. ev bağlantısı olduğu için bizi ruhsal açıdan sıkıştıran, zorlayan, dipten yukarı çekemediğimiz ve bu durumdan dolayı da endişelerimizin, korkularımızın arttığı söylenebilir. Tutulma karanlık şeyleri ortaya çıkarabilir. Bu bir olayla, depresyonla, patlamayla da çıkabilir. Alışkanlıklarımızdan kurtulmamız ve kendimizi yenilememiz gerekmektedir. Oluşturduğu zehirden (dibe vurduk) kurtulmamız arınmamız gerekmektedir. Bu da hayatımızda ciddi değişimlere sebep olabilir. Çok zor dediğimiz bir anda mucizeler de yaratabilir. Akrep, mal, mülk, miras, alacak-borç ilişkisi, kredileri, sigorta, devlet dairesiyle ilgili ya da hukuki konuları ifade eder. Aynı zamanda, sır ölümler, kanser tedavileri, Marstan dolayı kazalar, kanamalı ameliyatlar, çok ağır sendromlar ortaya çıkabilir. Metafizik, ölüm ötesi konular, arkeoloji, psikoloji, madenler, mezarlar, gazlar, sıvılar, bilimsel araştırmalar, yer altı dünyası gibi şüpheli konular da Akrep burcuyla alakalıdır. Mayıs 2015 e kadar hastalıklara, finansal konulara karşı daha hassas olabiliriz.

Şifacı Akrep!
Akrep Plüton'dan dolayı şifalanmayı da ifade eder ki, önceleri sıkıntı yaratsa da, belki de artık birçok zorlukların sonuna gelmiş de olabiliriz. Şifalayan, yenileyen, yeniden oluşturan etkisi olduğu söylenebilir. Şarj dönemi olduğundan garip bir şekilde kendimizi çok fazla enerjik de hissedebiliriz. Anka Kuşu gibi Küllerimizden yeniden doğabiliriz.

Konu Mars olunca akla askerler, savaş, yöneticiler geliyor. Tutulma esnasında, Aslan burcu yükseliyor. Aslan burçlarını da ön plana çıkaran bir tutulma olabilir.  Jüpiter’in Aslanda olması hastalıkları büyütebilir. Uranüs'le olumlu açıları, eğitimden, yurt dışı bağlantılı konulardan destek alabileceğimizi gösteriyor. Tutulmanın Venüs’le, Pallas (asteroit) kavuşumda olması ve Neptün’le, olumlu açıları, sanatta, yardımsal faaliyette, yaratıcılıkta şanslar getirebilir.  Özellikle Venüs bağlantılı bir tutulma olacağından, zor da olsa (Venüs Akrep’te zararlıdır) uzlaşmaya açık bir yanı da var. Çok tutkulu yanlarından dolayı olayların peşini bırakmaz. Gençler ve Sanatçılar ön planda! Daha çok uzlaşmacı olmak barışı getirmek için çalışmalar yoğunlaşabilir. İlişkiler, bize zevk veren konular, cinsellik, kadınlar, tutkularımız, seks ön planda. Tıpta, sanatta, çocuklarla ve gençlerle ilgili konularda,  spor ve yaratıcılık isteyen alanlarda derin dönüşümler yaşanabilir. Önümüzdeki 6-7 ay kadar su burcu ve Akrep (sessiz ve derinden ancak geri adım atmayan) olduğu için yavaş yavaş etkili olacak yenilikler hayatımıza giriyor. Tutulma burcunun Yönetici gezegeni Mars'ın tutulma derecesine kare-karşıt, kavuşum yaptığı tarihleri ve diğer zor açıları not edelim.
        7 Kasım 2014 Boğa Dolunayında dikkat edelim.
        Aralık 2014ün ilk 10 günü Mars Kova burcunda ilerlerken tutulma derecesine mücadeleci(kare) açı alacak, olayları tetikleyebilir.
       4-5 Ocak gökyüzünde T kare açısı (ay Yengeç'te)
       Mart'ın ilk haftası 8 Ekim Koç tutulmasına Mars karşıtı başlıyor bu dönem Uranüs/Plüton son karesi olacak. Mart 2015 (karşıt)  in son haftasında ise Mars 24 Ekim Güneş Tutulması derecesine karşıt yapıyor ve Nisan 2015in ilk haftasına kadar etkili olabilir.

Akrep burcunun sağlık bağlantıları: Üreme organları, genital organlar, prostat, rahim, hemeroid, kıl dönmesi, kasık ağrıları, mesane, idrar yolları ile ilgili rahatsızlıklar görülebilir. Kalın bağırsak sorunları, iltihap, polip, fıtık ve sinir sistemi ile ilgili hastalıklar öne çıkabilir. Boğa burcundan aldıkları zıt etki ile boğaz, koku ve tad alma organlarda hassasiyet olabilir. Tabi ki Mars bağlantısı olduğu için kazaya açık olabilirler, dikkat etmek gerekir. Güneş ve Ay Tutulması esnasında yoğun enerji açığa çıkacağından özellikle 3-4 gün sıkıntı stres yaşatabilir. Meditasyon, dua ve şifalama teknikleri açığa çıkan yoğun enerjiyi hafifletebilir.
Tutulmanın burçlar üzerindeki etkisi:
(Mutlaka yükselen burçlarınızı okuyunuz)
Ateş + Öncü
KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – 24 Ekim'deki Güneş Tutulması 8. evinizde gerçekleşecek. Genel anlamda bu ev, doğumları, ölümleri anlatır. Ruhsal olarak yenilenme getirebilir. Maddi konular, ortak gelir giderler, banka, kredi, alacak-verecekler bu evle alakalıdır. Bu konularda derin dönüşümler yaşanıyor olabilir. Özellikle kariyerle, toprakla, paylaşımlarla ilgili değişimler yaşanabilir. Eşinizle ortak olduğunuz kararlar öne çıkabilir. Hukuki konular, anlaşmalar, kardeşlerinde içinde olduğu paylar dikkat çekici. Sağlık konuları, tedavilerle de ilgili durumlar mümkün. Çok önemli operasyonlar, tedaviler gündeme gelebilir. Aslında önceleri sıkıntı gibi görünse de, birçok konuda yenilenme, şifalanma da beklenebilir. Hayatın önemli bir bölümü bu süreçte başlıyor. Bir dönemi sonlandırıp, yeni bir döneme geçiş yapıyorsunuz. Ruhsal yenilenme, sıkıştığınız konulardan kurtulma, birçok şeyi bırakma dönemi, arınma söz konusu. Hiç bir şey aynı değil. Çocuklarınızla da ilgili köklü değişimler yaşanıyor. 

Toprak + Sabit
BOĞA: (21 NİSAN – 20 MAYIS)  - 24 Ekim'deki Güneş Tutulması 7. evinizde gerçekleşecek. Özellikle İlk derecelerden bir Boğa iseniz (24 Nisan'a kadar doğanlar) birinci derecede etkili bir tutulma oluyor. Genel anlamda bu ev, ilişkileri, evlilikleri, ortaklıkları, açık düşmanları anlatır. Ebeveynler, ev, miraslar, mal mülk konuları, babanın toprağı ve kardeş ilişkileri de gündeme gelebilir. Sorunlu olan bir konu tutulmadan önce ve sonra biraz daha stresli olabilir ancak daha sonra anlaşmaya doğru gidebilir. Unutmayın ki, karşı tarafa bağlısınız. Bu yüzden anlaşmaya açık, paylaşımcı bir tutum içinde olursanız sizin için avantaj olacak. Kimileri ise bu dönem farklı çevrelere taşınma yer değişikliği mümkün. Bazılarında ise evlilik anlaşmaları gündeme gelebilir. Evlenme kararı alabilir, ilişkiyi kaybetme korkusuna kapılabilir, ilişkisine sahip çıkabilir, endişe ve evhamla daha tutkuyla yaklaşabilir. Geçmişteki düşmanlıklar sona erebilir. Kasım ortalarına kadar önemli bir sınavı aşarak hayatınızla ilgili önemli mesafeler kaydetmiş olacaksınız.

Hava + Değişken
İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) –  24 Ekim'deki Güneş Tutulması 6. evinizde gerçekleşecek. Genel anlamda bu ev, sağlık ve iş konularını, hizmet temalarını anlatır. Günlük işlerinizin yoğunluğu söz konusu olabilir. Hala veya amcalarla hastalıklar ön plana çıkabilir. Kendiniz için değil başkaları için yorulduğunuz dönemlerdir. Çocuklarınızın çok fazla yorucu işleri olabilir. Pasaport, devlet dairleri, sigorta, kira, kontratlarla da uğraşabilirsiniz. Kendi ihtiyaçlarınız üzerine eğilmekte zorluk çekebilirsiniz. Ancak Venüs’le birlikte olan tutulmaya bağlı olarak, çevre düzeni, yer mekan değişimi, taşınmalar, sağlık şartlarının iyileştirilmesi akla gelebilir. Diyet programları başlayabilir. Etrafınızdaki kişiler, birlikte çalıştığınız arkadaşlara daha fazla ihtiyaç duyabilirsiniz. Sağlıkla ilgili sorunlar da varsa, prostat, hemeroid, üreme organları, fisür, sinir hastalıkları. Eğer önceden tedbirinizi aldıysanız çok iyi almadı iseniz üstünde durun. Tedavisi mümkün olabilir, şifalanıyorsunuz.

Su + Öncü
YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – 24 Ekim'deki Güneş Tutulması 5. evinizde gerçekleşecek. Genel anlamda bu ev, aşk ve eğlence hayatını, çocukları, yaratıcılık ve sanatı, sahnede olduğumuz konuları anlatır. Tutulmanın size fırsatlar yaratacağı söylenebilir. Sanatsal niteliği olan bir çalışma içine girebilirsiniz. Sizin veya çocuklarınızın yetenekleri fark edilebilir. Kısa tatiller yapılabilir. Aşk hayatınız renklenebilir. Kalıcı ve tutkulu bir ilişki başlayabilir. Cinsellik öne çıkabilir. Hamile kalabilirsiniz. Çocuğunuzla ilgili çok önemli bir değişim sizi etkileyebilir.  Kardeşleri de ilgilendiren konular ve sağlık sorunları gündeme gelebilir. Ailenin servetiyle ilgili büyük bir değişim yaşanabilir. İkili ilişkilerde işbirliği içinde olmanız size fayda sağlayacak. Borsa ya da spekülatif konularda eğer haritanız destekliyorsa hareketli bir dönem.

Ateş + Sabit
ASLAN: (23 TEMMUZ - 23 AĞUSTOS) – 24 Ekim'deki Güneş Tutulması 4. evinizde gerçekleşecek. Genel anlamda bu ev, özel hayatımızı, anne-baba, ebeveynleri anlatır. Bitişler ve başlangıçlar verebilir. Büyüklerin sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Tutulmayla, ev veya mekân değişikliği meydana gelebilir. Para, mal, mülk, toprakla ilgili konular harekete geçebilir. Tutkuyla bağlı olduğunuz ve uzun süre görmediğiniz bir kişiyi evinize misafir edebilirsiniz. Özel hayatınız, anne babanızla ilgili endişeler, evhamlarınız olabilir. Dış dünyadan bir süre kopabilirsiniz. Maneviyata yönelir, psişik, ruhsal konularla ilgilenebilirsiniz. Geçmiş günlere anılara dönersiniz, duygu seli yaşayabilirsiniz. Sezgileriniz güçlenir, rüyalar görürsünüz. Geçmişte henüz aydınlanmamış bir konu 7 Kasım Boğa dolunayı civarında aydınlanmaya başlayabilir.

Toprak + Değişken
BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)- 24 Ekim'deki Güneş Tutulması 3. evinizde gerçekleşecek. Genel anlamda bu ev, kardeşleri, yakın çevre, akrabaları, komşuları, yoğun bir iletişimi anlatır. Tutulmanın size fırsatlar yaratabileceği söylenebilir. Yurt dışından misafiriniz gelebilir. Yakın çevreden çok sevdiğiniz kişilerle birlikte olabilir, özlem giderebilirsiniz. İletişimle ilgili önemli çalışmalar yapabilirsiniz. İnternet, blok çalışmalarına, yazışmalara, dergi ve yayıncılıkla ilgili konulara ağırlık verebilirsiniz. Reklam, pazarlama, halkla ilişkiler yoğunlaşabilir. Kısa seyahatler, aktivasyonlar artar. Kardeşler ya da yakınlarınızla ortak çalışmalar yapabilirsiniz. Sosyal çevreniz de renklenir. Sanatsal faaliyetler, gençlerle ilgili olumlu şeyler etrafınızı sarar. Etrafınızdaki güzelliklerin farkına varabilirsiniz. Merkür'ün retrodan çıkmasıyla ticari konulara ağırlık verilebilir, müşteriler, anlaşmalar daha çok ön plana çıkabilir.

TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) - 24 Ekim'deki Güneş Tutulması 2. evinizde gerçekleşecek. Genel anlamda bu ev, para, iş, maddi manevi sahip olduğunuz değerler, kazançları, kayıpları anlatır. Devlet bağlantılı kişilerin de içinde olduğu yeni anlaşmalar hayatınıza girebilir. Hukuki bir konuda yenilenmeler dönüşümler var. Para kazanmak için olaylara daha tutkulu yaklaşabilir, işin peşini bırakmayabilirsiniz. Retrodan sonra bu konular daha kolay ilerleyebilir. Projelerinize olumlu yaklaşabilir ve daha kalıcı diyaloglar gerçekleştirerek, sözünüzü dinletebilirsiniz. Uzun bir süredir takip ettiğiniz çok arzulu olduğunuz bir şeyi satın alabilirsiniz. Mal, mülk konuları da gündemde, ev, arsa alım satımları toprakla ilgili konular harekete geçebilir.

Su + Sabit
AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) – Burcunuzda, 24 Ekim'de Güneş Tutulması gerçekleşecek. Kariyerinizle ilgili yeni başlangıçlar hayatınıza giriyor. İlişkiler ön plana çıkabilir. Evlilik, ortaklık kararı alabilirsiniz. İlişkinize tutkuyla yaklaşabilirsiniz. Artık hayatınızı yapılandırmanın zamanın geldiğinin farkına varabilirsiniz. Şimdiye kadar yapamadığınız adım atmakta zorlandığınız konularda cesaretiniz artabilir. Fiziksel enerjiniz güçlenebilir, korkularınızı yenebilir, yenilenebilirsiniz. Başkalarının dikkatini çekebilirsiniz. Kendinizle dış görüntünüzle sağlığınızla ilgili de yeni kararlar alabilirsiniz. Tedaviler ve finansal konularda sorunlar varsa, Merkür retro geçene kadar, tam olarak çözüm getirmeniz sorun olabilir. Ancak hazırlıklarınızı işlerinizi yapmaya devam edin, Kasım'ın ortalarında bu sorunları aşmanız mümkün. İletişim, eğitim çalışmalarında aktifleşiyor daha çok sorumluluk sahibi oluyor ve hareket enerjiniz artıyor.

Ateş + Değişken
YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) - 24 Ekim'deki Güneş Tutulması 12. evinizde gerçekleşecek. Genel anlamda bu ev, korkular, kayıplar, başkalarının hizmet temaları, hastaneleri, kolektif çalışmaları, gizli konuları anlatır. Gizli saklı olayları, arkanızdan çalışanları, birilerinin size karşı aldığı tavırları daha rahat görebilirsiniz. Bazen de şüpheci yaklaşımlar sergileyerek öyle olmadığı halde bu şekilde olduğunu düşünürsünüz. Evhamlı olduğunuz ve kâbus gördüğünüz bu dönemlerde şifa çalışmaları yapmak olumlu neticeler verebilir. Sağlığınıza daha fazla önem vermeli yediklerinize dikkat etmelisiniz. İşinizle de ilgili net olmayan konular var. Hayatınızdaki yaşlılar, bakımınızı üstlendiğiniz kişilerin sorumluluğu ağır gelebilir. Spirituel, dua, şifalama teknikleri gibi daha fazla ruhsal alanda çalışmalara yönlenmeniz maneviyatı güçlendirmenize sebep olacak. Maddi olandan uzaklaşmak daha doğru bu dönemde. Enerjinizi bu yöne kaydırın ve aklınıza kesinlikle kötü şeyler getirip enerjinizi düşürmeyin. Bir süre, hiçbir şeyi kontrol etmemeli ve akışta kalmalısınız.

Toprak + Öncü
OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK)- 24 Ekim'deki Güneş Tutulması 11. evinizde gerçekleşecek. Genel anlamda bu ev, grupları, ekip çalışmalarını, geleceğe dönük amaçlarınızı, sosyal organizasyonları, arkadaşları anlatır. Tutulma size bu konularla ilgili fırsatları yenilenmeleri anlatıyor. Önemli bir organizasyonda söz sahibi olabilirsiniz. Cemiyet, dernek faaliyetleri, düğünler, partiler içindesiniz. Gelecekle ilgili planlarınızda ummadığınız bir şekilde destek alabilirsiniz. Maaşınız artabilir. Yetenekli olduğunuz bir konuda grubun başına geçebilir, söz sahibi olabilirsiniz. Merkür retrodan sonra işle ilgili yeni kararlar alınabilir. Marsında burcunuza geçmesiyle sorumluluklarınız artıyor ve girişimlerinize başlıyorsunuz. Çok kararlı ve yoğun iş temposu içine giriyorsunuz. Şimdiye kadar ihmal ettiğiniz özel işlerinize büyük bir istikrarla başlıyorsunuz. Enerjiniz yüksek olduğundan bu durumu spor, yürüyüşle bir şekilde akıtabilirsiniz.

Hava + Sabit
KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – 24 Ekim'deki Güneş Tutulması 10. evinizde gerçekleşecek. Genel anlamda bu ev, kariyer, mesleki yükseliş, ün, şöhret ve terfi evidir. Hayatınızda çok önemli bir konuda başarı yakalayabilir ve adınızı duyurabilirsiniz. Mesleki yaratıcılığınız artıyor, sanatsal konularda başarılar var. Toplumun önünde ampul gibi parladığınız için önemli bir işiniz netleşebilir. Geçmiş aylardaki performanslarınızın ödülünü alma zamanı gelmiş olabilir. Başarılardan dolayı, babanızın, patronunuzun eşinizin gözüne girebilirsiniz. Yetenekli olduğunuz bir konuda para kazançları mümkün. Evlilik kararı alabilirsiniz. Gençlerin evlilik veya ödül törenlerine katılabilirsiniz. Eğitimde mastır yapmaya karar verebilir, başarı elde edebilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı gelen işler hayatınızı yenileyebilir. Marsın 12. evinize girmesiyle sıkı bir çalışma içine girebilir, elinizdeki işleri bitirme gayretiyle çok çalışabilirsiniz.

Su + Değişken
BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) - 24 Ekim'deki Güneş Tutulması 9. evinizde gerçekleşecek. Genel anlamda bu ev, mahkemeleri, farklı çevreleri, akademisyenleri, seyahatleri, yurt dışı konularını anlatır. Tutulma size bu konularla ilgili fırsatlar yenilenmeler verebilir.  Mahkemeyi kazanabilirsiniz. Anlaşmalar var. Resmi dairelerle ilgili konular retronun bitmesiyle harekete geçebilir. Evraklar, pasaport, ehliyet, boşanma belgesi, evlilik anlaşmaları gibi birçok konuda düzenlemeler, iyileşmeler var. Yurt dışıyla alakalı veya akademisyenlerin içinde olduğu yeni bir çalışma içine girebilirsiniz. Sanat veya yeteneklerinizin konuşulduğu bu dönemde kendinizi geliştirmek için çalışmalar yapabilirsiniz. Kursa başlayabilirsiniz. Seminerler, sempozyumlar, paneller, konserlere katılabilir ya da verebilirsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirdiğiniz bir dönemdesiniz.


Facebook Sayfamızı Takip Ederek Tüm Güncellemelerden Haberdar Olabilirsiniz ! 
www.Facebook.com/TalinAgdere  

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Kişiye özel harita yorumu, doğum bilgileri ile gerçekleşmektedir. Danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com başvurabilir, bilgi alabilirler (doğum saatinizi ve yerinizi mutlaka belirtmelisiniz.) 




  • Share:

You Might Also Like

0 yorum