YENGEÇ Burcunda Yeni Ay!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 01:00:00

 

4 Temmuz 2016 saat 14:01 civarı Yengeç burcunda Yeni Ay gerçekleşecek. Yeni Ay yeni başlangıçları, yeni umutları içimizde yeşertir. İçgüdüsel ve çocuksu bir enerji verir. Özellikle gökyüzündeki su üçgeni (Yengeç, Akrep, Balık) daha ziyade duyguların etkisinde kalınacağını fazlaca gösterebilir. Hassasiyet, duygusallık çok fazla olacaktır. Yengeç burcundaki hareketlilik, evle ilgili konuları, ailesel meseleleri, ebeveynlerle ilişkileri canlandıracaktır. Koruma, güven duygusu, aidiyet ihtiyacı artacaktır. Güçlü aile değerlerini ortaya çıkaracaktır. Nostaljik konular, anılar, özlem, geçmişe ait konuşmalar,  tekrar gündeme gelebilir. Duygusal olarak desteklenmeye fazlaca ihtiyaç duyulabilir. Ailenizin yanında kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Marifet ve zeka, algı gezegeni Merkür’ün Yengeç’te olması, toplumsal görevleri, çevredeki insanların ihtiyaçlarına karşı fazla duyarlı yapabilir bizleri. Aşkı, parayı, aldığımız keyifleri anlatan Venüs’ün Yengeç’te olması, yakın çevremize ve sevdiklerimize vakit ayırmanın önemini arttıracaktır. Bu dönem, aileden destek alınabilir, karşımızdaki kişilerin duyarlı oluşu yardımseverliğe açıklık verecektir. Yemek, içmek, kilo almak çok mümkün. Ancak, kıskançlıktan, alınganlıktan, çocuksu kaprisleri de birlikte getirebilir. Bu günlerde olmadığınız kadar sezgisel olabilir, rüyalar görebilirsiniz, 6. Hissinize güvenin. Meditasyon, dua, düşünce (Neptün soyut etkisi çok fazla) gücü ve benzeri çalışmalar yapılabilir. Ayrıca yeteneklerinizi, yaratıcı faaliyetlerinizi de sergileyebilirsiniz.

Yeni Ay esnasında Terazi burcunun yükselmesi, diplomasiyi, politikayı, sosyal ortamları, arkadaşları, evlilik, ilişkileri, ortaklıkları da gündeme getirebilir. Bu günlerde ilişkilerde fazlaca ilgi bekleyebiliriz. Öncü fazlalığı (Terazi, Yengeç, Koç, Oğlak) şartları zorlamaya, meydan okumaya, istediğimiz şeyleri yapmamıza,  fazlasıyla da neden olabilir. Enerjimizi, eylemlerimizi kontrol eden Mars gezegeninin retrodan çıkmasıyla önümüzdeki günlerde özelliklede bayramdan sonra yarım kalan işlerin çok hızlanacağına, gücünüzün kuvvetinizin tekrar yerine geleceğine, cesaretinizin artacağına işaret ediyor. Özellikle de (Merkür/Jüpiter karşılıklı etkileşim) anlaşmaları da anlatan Merkür’ün genişleten Jüpiter’le destek içinde olması, anlaşmazlıklara uzlaştırıcı bir etken olacağına işaret etmekte. İkna etme, diplomatik ilişkiler kurabilme, iş görüşmelerinde fikir tartışmaları engelleri aşma yolunda kolaylık verebilir. Ayrıca her alanda iletişim kurmak kısa ve uzun yolculuklar yapmak eğitim çalışmaları bir okula girmek isteyenler için (teog) ideal bir fırsattır. Gizliliklerin, bilmecelerin de çözülebileceğine işaret etmekte. (Merkür/Plüton karşıt) Tabi ki  zorluklar var fazlasıyla, ama aşılması kolaylaşabilir. Ayrıca Yengeç’lerin doğum gününü kutluyorum. Sağlıkla ve sevgiyle kalın J
 
Burçlara etkileri nelerdir?
KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – Yeni Ayda, ailenize odaklandınız, ev hayatı, ebeveynlerle ilişkiler, özel hayatınız bu günlerde çok önemli. Birlikte olmak için nedenleriniz var, misafirler de ağırlayabilirsiniz. Geçmişe ait tüm konuları konuşmak, varsa sorunları çözmek adına adımlar atılabilir. Ev almak, değiştirmek, taşınmak gibi konuları harekete geçirebilirsiniz. Bitişler ve başlangıçlar içindesiniz. Ebeveynlerinde hayatında önemli gelişmeler yaşanabilir. Eski günleri konuşmak anmak ailece vakit geçirmek hoş olacaktır. Ancak geçmişe çok fazla takılmamak daha az yıpratıcı olacaktır. Günlük işlerinizi yapmak için daha fazla destek bulabilirsiniz. Sağlığınıza daha fazla önem verebilirsiniz. Rüyalar, sezgiler, düşünceler çok etkili bu günlerde. 6 ve 7 Temmuz’da hayattan keyif aldığınız, eğlendiğiniz günler.
 
BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – Yeni Ayla birlikte, akraba, yakın çevre, kardeşlerle iletişiminiz yoğunlaşıyor. Birlikte olmak, vakit geçirmek, gezmek, iletişim kurmak, kısa geziler açısından etkin bir dönem. Seyahatler, aşk hayatınız, sevdiğiniz kişiyle sürekli iletişim içinde olmanızda mümkün. Çocuklarınızdan, yakınlarınızdan destek almanız, iç içe olmanız yardımseverlik hakim olacak. Olası anlaşmazlıklar varsa bu günlerde çözebilmek daha kolay. Reklam, pazarlama, bilgisayar, gazete, halkla ilişkiler, satış işlerinde daha fazla başarılı olabilirsiniz. Bu günlerde başkalarının görüşlerine açık olmak esnemek size çok şey kazandıracaktır. 8-10 Temmuz civarı kimileri aşkta, kimileri ise çocuklarıyla olmaktan keyif alacaklar.
 
İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) – Bu günlerde para kazançları olduğu gibi çok da fazla para harcanıyor sanırım. Para kaynaklarını iyi organize etmek harcamalarda akıllıca davranmak gerekebilir. Kimileri için ise, iş girişimi, ticari konuları yatırımlar söz konusu. Parasal güvence ihtiyacı bu günlerde baskınlaşabilir. Yatırımlar yapmak, alışverişlere para harcamak, gezdiğiniz  yerlerden hediyelik eşyalar almak, ev dekorasyonuna önem vermek öncelikleriniz arasında. Uzun zamandır aklınızda olan bir ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz. Yazarak, kurgulayarak, iletişimsel ve düşünsel becerilerinizi kullanarak para kazanabilirsiniz. Aileden, ebeveynlerden destek alabilir sizde verebilirsiniz. 6-7 Temmuz’da yakınlarınızla birlikte olmaktan keyif alacak, 8-10 gibi evinizde daha çok vakit geçireceksiniz.
 
YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – Burcunuzdaki Yeni Ayla birlikte harekete geçiyorsunuz. Projelerinize başlayabilir, başkalarına daha çok yardım edebilirsiniz. İlişkiler daha rahat akacaktır. Gezmek, giyim kuşam, dış görünüşünüze önem vermek, başkalarıyla iletişim halinde olmak sosyalleşmek açısından çok uygun bir dönem. Seyahat etmek, arkadaşlarla hoşça vakit geçirmek, çocukların işlerini başarıyla yönetmek, çözümlemek açısından uygun bir dönem. Ayrıca aşk hayatınız güçleniyor. Birbirinize karşı güven duygusu, verdiğiniz önem artıyor. İletişim kurmanız daha rahat olacak. Cesaret güven ve şans sizden yana. Eğitimsel çalışmalarınızda, fikir alışverişinde başkalarından destek alabilirsiniz. Eğlenmek, aşk, cinsellik yaratıcılık bugünlerde çok daha önemli. 8-10 yakınlarınızla iletişim kurabilir, destek verebilir, kısa bir yol yapabilirsiniz.
 
ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) –  Yeni Ayla birlikte, yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Kendi dünyanızda olmak, içe çekilmek, sessiz kaldığınız bir dönem. Geçmişe dönük konuşmalar, para konuları, yakınların anne babanın, büyüklerin sorunları hizmet temaları fazla olabilir, yükünüz de ağırlaşabilir ancak keyif aldığınız ve duygusal olarak da beslendiğiniz bir dönem. Hizmet etmek, yardıma muhtaç olanların elinden tutmak huzuru yalnızlıkta aramak bazen iyidir. Yalnız kalmaktan mutlu olabilir, kafa dinleyebilirsiniz. Meditasyon benzeri çalışmalar yapmak için güzel fırsatlar bulabilirsiniz. Evdeki işleri bitirmek, ebeveynlerle daha fazla vakit geçirmek adına da olumlu. 8-10 Temmuz geçmişten gelen bir para konusu çözülebilir. Belki aileden ya da işten gelen maddi destekler olabilir. Daha çok gelecek için planlar yapmaktasınız.
 
BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL) –  Eş, dost, akrabalar, arkadaşlarla birlikte olmak için çok fazla nedeniniz var. Sosyalleşme arzusundasınız. Grup etkinlikleri, eski arkadaşlarınızla buluşmak, sevdiğinizi sevildiğinizi bilmek, sizinle aynı ideali paylaşan kişilerle bir arada olmak keyif verecek. Çevrenizde değişiklikler olabilir. Fikir paylaşımlar, kulüp, derneklerde daha fazla bulunmak, sosyal organizasyonlara dahil olmak iyi gelecek. Ayrıca yolculuk planları, yakın çevreyle iletişim içinde olmak, birçok iş ve organizasyonun kısa zamanda harekete geçmesi de mümkün. 8-10 Temmuz’da arkadaşınızdan dostunuzdan ya da eşinizin ailesinden gelen bir destek sizi sevindirecek. Kısmet ayağınıza gelebilir.
 
TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) – Bu günlerde, anne, babanızla bir arada olmak için nedenleriniz var. Toplum önünde olmak, önemli pozisyondaki kişilerden anne babadan, patrondan destek almak geçmiş aylardaki performansların geri dönüşünü yaşamak mümkün. Terfi etmek, başkalarının dikkatini üzerine çekmek, toplumsal statü ve ün kazanmak, başarmak söz konusu. İş ve kariyer bağlantılarınız da hareketli bu günlerde. Yönetici pozisyondaki kişilerden fayda sağlayabilirsiniz. İyi, sıcak ilişkiler sayesinde başarılı olabilirsiniz. Bayanlardan destek görebilirsiniz. Çok yakında parayla ilgili bir konuyu da çözme şansınız var. Kısa seyahatler, eğitimle ilgili konular, yeni teknikler geliştirmek, evraklarla, formalitelerle uğraşmak gerekebilir.
 
AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) – Yeni Aydan dolayı, keyifli bir ay sizi bekliyor. Seyahatler, kısa uzun yollar gündeme gelirken, uzaktaki yakınlarınızla daha çok birlikte olabilirsiniz. Deniz aşırı ülkeler ya da deniz kenarı yerler, sıcak ilişkiler içindesiniz. Uluslararası iletişim, ticari konular, akademik çalışmalar, inançlar önemli bu günlerde. Farklı kültürden kişilerle tanışmak, yeni şeyler öğrenmek, felsefi konulara yoğunlaşmak mümkün. Uzun zamandır görmediğiniz arkadaşlarınızla da görüşebilirsiniz. Yeteneklerinizi sergilediğiniz, aktif bir dönemdesiniz. Burcunuzdaki Marsın retrodan çıkmış olması, yarım kalmış projelerinize hız katmanıza sebep olacak. İnanın çok daha fazla işlere yoğunlaşacaksınız, hiç bir şeye vakit bulamayacaksınız, bu yüzden günlerinizi iyi değerlendirin, keyfine bakın. Fiziksel enerjiniz güçleniyor, yürüyüşlere, diyete, spora daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Dostlarınızdan, fayda görebilir, destek alabilirsiniz. 8-10 Temmuz günlerinde alacağınız destekler var.
 
YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) -   Yeni Ayla birlikte, daha fazla hassasiyet içeren konulara odaklanabilirsiniz. Eşinizle ortak alış verişler, para, borç, alacak dengesini düzenlemek önemli olabilir. Birlikte kazançları kontrol etmek, bankalarla iletişimde olmak, miras konuları, resmi kurumlarla iletişimler artabilir. Ailenizden, dostlarınızdan destek alabilirsiniz. Değişik duygular içinde olabilirsiniz. Ruhsal olarak sıkıntılar fiziki gücünüzü de etkiliyor. Ancak bir süre sonra stresli bir dönemin bitişiyle daha rahat günlere doğru yönelebilirsiniz. Marsın Akrep burcunda hareket etmesi, arka planda kalıp çok çalışmanıza sebep olabilir. Özellikle çocuklarınızın işlerine koşturabilir, hizmet etmekten yorulabilirsiniz.  Altıncı hissinizin güçlü olduğu bu dönemler, sezgilerinize de kulak vermeli, bazı şeyleri akışına bırakmalı, sürekli geçmişi kafanıza takarak üzülmemelisiniz. Su akar yolunu bulur misali.. 8-10 Temmuz’da anneden, eşin ailesinden, bayanlardan, olgun, kişilerden destek almanız mümkün.
 
OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) – Yeni Ayla birlikte, son altı aydan sonra gelişen farklı durumlar var.  İkili ilişkiler, arkadaşlıklar, ortaklıklar gündeme gelirken, eşinizle, sevgilinizle birlikte olmak için birçok neden olabilir. Destek aldığınız günlerdesiniz. Bir şeyler daha rahat ilerleyebilir. Organizasyonlar, sosyalleşme arzusu artarken, ilişkiler adına da olumlu bir dönemdesiniz. Evlilik için de ideal bir dönemdir, aranızı düzeltmek ya da teklif almak, bir şeyleri ciddileştirmek adına da düzen kurulabilir. Yasal konuların da bu dönem düzene gireceği düşünülebilir. Kimileri için ise taşınma dönemleri. Sözleşmeler, anlaşmalar, kontratlar yapılabilir. Daha çok duygusal olarak etkileşim içinde olabilirsiniz. Dostlarınızla da bir arada olabilirsiniz. 8-10 Temmuz’da yurt dışından, uzaklardan haberler var.
 
KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – Yeni Ayla birlikte, uzun süredir üstünde olduğunuz işinizle ilgili konuları toparlayabilirsiniz, yeni çalışmalara da başlayabilirsiniz. Kendinizi ön plana çıkarmakta zorlandığınız bu süreçte biraz nefes almanız mümkün. İş arkadaşlarınızla ya da gün boyu beraber olduğunuz kişilerle keyifli çalışmalar yapabilirsiniz. Sağlık sorunlarınız varsa bu dönem iyileştirici etkiler var. Ancak bu günlerde abur cubur tatlıya fazlaca düşebilirsiniz, mideyi ve bağırsakları yormayın. Evcil hayvanlarla daha fazla bir arada olabilir, satın alabilir, onların bakımıyla da uğraşabilirsiniz. Yaratıcı, soyut çalışmalarınızı paraya çevirebilir, kazançlarınız artabilir. Marsın tepede olması size girişim cesareti veriyor. 8-10 Temmuz’da elinizden para çıkabilir, harcamalar artabilir, borcunuz varsa ödeyebilirsiniz.
 
BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – Yengeç burcundaki Yeni Ay, aşk hayatınızı canlandırıyor. Yeni teklifler gelebilir, sizde sevdiğiniz kişiye çıkma teklifi edebilirsiniz. Romantik, sıcak, keyifli günler geçirebilirsiniz. Gezmek, daha çok sahnede olmak, popülarite kazanmak için uygun günler. Kısa uzun seyahatlere de çıkılabilir. Yaratıcı faaliyetlerle sanatınızı başarınızı konuşturabilirsiniz. Canlanıyorsunuz. Oyunlar oynayabilir, spora, sergiye, hobisel faaliyetlere etkinliklere katılabilirsiniz. Çocuklarınızla da bir arada olmak keyif çatmak için nedenleriniz var. Kimileri bu dönem çocuk sahibi olabilir, ya da çocuklarının keyifli beraberliklerini kutlayabilir. 8-10 Temmuz’da ikili ilişkiler, ortaklıklar adına olumlu bir dönem.

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)
Yazılarım, http://www.astrotalin.com dan, instagram/ @talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com

 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum