Kova burcunda Yeni Ay!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 10:25:00




28 Ocak saat 03.08 civarı Kova burcunun 8 derecesinde Yeni Ay Gerçekleşecektir.  Kova Yeni Ayının enerjisiyle, bireysel özgürlüğümüzü öne çıkarmak arzusundayız. Özgürlükçü ruh haliyle hareket edebiliriz. Bağımsızlığın kısıtlanması karşısında tepkisel davranabiliriz. Bireyselleşme arzusunda olsak bile toplumla bir arada olmak, grup çalışmaları yapmak, arkadaşlarla dostlarla görüşmek, sosyalleşmek, partilere, mitinglere katılmak bu günlerden itibaren önemini arttırıyor. Ancak yöneticisi Satürn’ün Venüs’le mücadeleci açıları, 3/4 Şubat’a kadar sosyal ilişkiler, aşk, keyiflerle ilgili konularda biraz daha kısıtlanabileceğimizi düşündürtüyor. Finansal konularda risk alınmamalı,  daha fazla ekonomiye gidilebilir. Teknoloji, astroloji, entelektüel konular, bilim, idealist amaçlar peşinde koşmak, hümanist tavırlar, orijinal düşünceler 7 Şubat’tan itibaren daha rahat akabilir. Bilimsel çalışmalar yapılabilir, ödüller kazanabilirsiniz. İleriye dönük buluşlar yapılabilir, topluma kolaylık sağlanacak çalışmalar ve çağdaş bir bakış açısı geliştirilebilir. İnandığımız görüşleri daha rahat savunabiliriz. Ayrıca Yeni Aydan itibaren eylemci, girişimci Marsın (yönetici) güçlü olduğu Koç burcuna girmesi,  enerjimizi gerektiği gibi ortaya koyabilme kolaylığı verecektir. Cesaretimiz, girişkenliğimiz artarken, haklı olduğumuz konuları, tezimizi savunma biçimimiz de daha net olacaktır. Ne istediğimizi korkusuzca savunabilme özgürlüğü verebilir. Canlı, çocuksu bir enerjiyle hareket edebiliriz. Uzun zamandır ihmal ettiğimiz sportif aktivitelere katılabilir, takım kurabilirsiniz, yarışlar, müsabakalar düzenleyebilirsiniz, korkusuzca savaşabilirsiniz, diyete başlayabilirsiniz. Radikal kararlar alabilirsiniz. Ayrıca Marsın Koç burcundaki güçlü enerjisi, olumsuz açılarda tansiyonlu durumlara da açıklık verebilir. Gölgesi, kaba ve inatçılıktır bu yüzden gerginleşebilir, ani tepkiler verebiliriz. Karşımızdaki kişileri de kırmamaya çalışalım, telafisi mümkün olmayabilir.

Yeni Ay haritasında Akrep burcunun yükselmesi bitişler ve başlangıçları, dönüşümleri anlatır. Bir şeye çok fazla tutkulu olabilir, yoğunlaşabiliriz. Türkiye'nin burcu Akrep sporcular, sanatçılar, gençler, çocuklarla ilgili konular yoğunlaşabilir. Finansal problemleri, risk ve spekülatif konuları, ülkenin ekonomisini daha fazla dikkate almak gerekebilir. Bu konularla ilgili yeni çalışmalar başlatılabilir. Marsın Koç burcuna girmesi ülkenin yönetimindeki etkili kişileri ön plana çıkarıyor. Ayrıca ülkenin dünyadaki durumu nedir, aksiyonları ne yöndedir, dünyanın ülke hakkındaki görüşleri nelerdir? Bu konular daha çok belirginleşebilir.  Marsın 29 derecede olması birkaç yönde düşünülebilir.  Bırakma, vazgeçme enerjisi verebilir (aneretik derece, tüketicidir, bastırılmış enerjiyi temsil edebilir) bazı şeylerin tamamlanmasının biraz daha zaman alacağını gösterebilir ya da bazı kararlar aciliyet duygusuyla hızla alınabilir ya bastırılmışlık ya da aşırılık vardır. Marsın ise Scheat (mitlojide: kanatlı at/pegasus) adlı sabit yıldızla kavuşumda olması, genel olarak olumsuz etkisi ile bilinmektedir. Doğa olayları, uçak ve gemi kazalarına açıklık verebilir (mars 29 derece).  Ancak sıra dışı görüşler hızlı ve özgür düşünme kapasitesi de verebilir.  Marsın Koç burcuna girdiğinde özellikle öncesinden 25/26/27/28/29 Ocak dönemleri fazla telaşlı heyecanlı aceleci, savaşkan olabiliriz, bugünlerden (Merkür/Uranüs karesi) 3/4 Şubat'a kadar beklenmedik sinirlilik yaratıcı tuhaf davranışlar sergilenebilir. Elektronik aletler, iletim araçlar/ağlarında oluşacak aksaklıklar günlük yaşamınızda sorunlar çıkarabilir. Sağlık açısından, tansiyon, kan dolaşımı ve sinir sistemi üzerinde etkileri görülebilir.

Yeni Ay ve burçlar (yükselen burcunuzu okumayı unutmayınız)

KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – Yeni ayla birlikte, sosyalleşiyorsunuz. Organizasyonlar, grup etkinlikleri, arkadaşlarla dostlarla etkileşim, partiler, toplantılar başlıyor olabilir. Uzun zamandır bekletilen projeleri yeni ayın enerjisiyle hayata geçirebilirsiniz, tezinizi açık ve net bir şekilde savunabilir, direkt tavırlar gösterebilirsiniz. Çalışma alanınızda bu enerjiyi ilerleme kendini gösterme güç isteyen işlerle uğraşma şeklinde gösterebilirseniz, başarılı olursunuz. Ancak gücünü göstermek dürtüsünü de arttıracağı için bu enerjiyi iyi yönetmelisiniz. Bu günlerde spor faaliyetler, bedensel aktiviteler ve enerjiyi doğru kullanmak önemli. 3,4 Şubat’tan itibaren ise daha da kolaylaşacak. Artık sosyalleşmeye başlıyorsunuz. İlişkiler, ortaklıklar açısından daha rahat bir dönem olabilir. Kendinizle daha fazla ilgileneceksiniz, başkalarına da bazı konularda yardımcı olabilir, uzlaşmacı bir rol oynayabilirsiniz. Dış görüntünüz, estetik, saç stili, bakımınız, sağlığınız ve formunuzla da ilgili yenilenmeler getirir. Özellikle yükselen Koçlar 26/27/28 çok aceleci tavırlardan uzak durulmalı. Çok çabuk harekete geçmek istersiniz, söz ve söylemlere, sakarlıklara, tansiyona dikkat lütfen. Sağlığım yerine geldi diye çok acele etmeyin Şubat’ın 3 üne kadar dinlenin.  

BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) –  Kariyer ve ailevi konular öne planda. Yeni Ayla birlikte babanızın hayatında yenilikler gündeme gelebilir. Daha fazla göz önünde olabilirsiniz. Özgürlük ihtiyacının daha fazla arttığı bir dönem. Başkalarının hedef tahtası olabilirsiniz. Daha önce düşünmeden yaptığınız bir çıkış ya da bir durum sakladığınız bir konu ya da ilişki durumu sizi zora sokabilir. Daha fazla fedakarlık yapmak durumunda kalabilirsiniz. İlişkilerle ilgili geçmiş dönemin kızgınlıkları tekrar gündeme gelebilir. Özellikle de bastırılmış duygular ve geçmişte düzeltilmemiş, çare bulunamamış sorunları yeniden ele alabilirsiniz. Aşk ilişkilerinde bir süre zorlanabilirsiniz Kendinizi geri planda kalmış gibi hissedebilirsiniz. Birçok işi arka planda kalıp bitirmeye çalışabilirsiniz. Gizli düşmanlıklara açıksınız.  Sağlığa dikkat etmelisiniz. Mikrobik enfeksiyonlara karşı tedbirli olmalısınız. Yoga, meditasyon benzeri çalışmalar adına faydalı bir dönem. İşiniz gereği kolektif çalışmalar yapabilirsiniz. Fırsat buldukça dinlenin, sevdiğiniz şeylerle, hobilerle vakit geçirin.

İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) – 28 inde gerçekleşen Kova Yeni Ayı ile birlikte birkaç gün içinde seyahatler, farklı çevreler, seminer, fuarlar, sempozyumlar gündeme gelebilir. Bir süredir görmediğiniz dostlarla bir arada olabilirsiniz, sosyalleşebilir, başkalarından farklı deneyimler kazanabilirsiniz. Kimileri için ise hukuki konularla ilgili yeni bir süreç başlayabilir, daha fazla araştırma soruşturma başlatabilirsiniz. Davalar varsa takibe alabilir, durumun içyüzünü kavramaya çalışabilirsiniz.  Uzun süredir görmediğiniz akrabalarla bir arada olunabilir. Değişik ilgi alanlarına kayarak sınırları genişletmek isteyebilir, rutinin dışına çıkmayı arzu edebilirsiniz.Yeni bir kursa başlamak, hobi bulmak gibi. Akademik çalışmalara başlayabilir, eğitim amaçlı geziler araştırmalar yapabilirsiniz. Bilimsel çalışmalar, değişik felsefeler, kanunlara karşı ilginiz artabilir. Basın, yayın, medya bağlantılı yeni bir çalışma sistemi hayatınıza girebilir. Kitap, dergi yayını için harekete geçebilirsiniz. Oldukça faal bir dönem.

YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – Kova Yeni Ayı ile, mali konular gündeme gelebilir. Alacak, verecek konuları, mali durumlar, ortak paylaşımlar sizi harekete geçirebilir. Ödemelerle ilgili yeni bir plan hazırlanabilir. Önemli psikolojik değişiklikler yaşanabilir. Yenilenmeyi getiren bir süreç de olabilir. Bazı hukuki işlemlerle ilgili uğraşmak gerekebilir. Avukatınız ya da mali işlerinize bakan kişilerle bu konularda araştırmalar yapılabilir. Tedaviler, hastalıklar varsa iyileşme sürecine de gidebilirsiniz. Kontrat, kira, prim, sigorta gibi işlemler, ödemeler varsa yeni yollar açılabilir. Alım/satım yeni sözleşmeler de hayatınıza girebilir. Marsın kariyer evinize girmesiyle, çok çalışabilirsiniz. Çalışmaktan özel hayatınıza vakit bulmak zor olabilir. Başarmak, mesleki hırs, yükselmek kabul edilmek, güçlü olmak gibi arzularınız canlanır. Özel projelerinizin sonuna dek uygulanabileceği bir enerji kapasiteniz olabilir. İnsanlarla ilişkilerde tansiyonu yükseltmeden devamı sağlayabilirseniz, belirli hedeflere de varabilirsiniz. 26/27/28 yolculuklara, sakarlıklara, tansiyonu yükseltmemeye özen gösterilmeli.

ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) –  28 Ocak günü karşıt burcunuz Kova’da Yeni Ay gerçekleşecek. İlişkiler cephesinde gerçekleşen bir Yeni Ay. Son altı aydan sonra farklı gelişen konular var. Karşınızdaki kişilerle etkileşim artıyor. Özellikle sosyal organizasyonlar, toplumsal temalı işler, iş bağlantıları gündeme gelebilir. Ortağınızla, eşinizle birlikte hareket edebilirsiniz. Sözleşmeler anlaşmalar gündeme gelebilir. Başkalarıyla birlikte hareket etmek avantaj sağlayacaktır. Paylaşmaya açık olmak karşınızdaki kişilerin farklı fikirlerine tavsiyelerine kulak vermek hayırlısı olabilir. Marsın Koça girmesiyle, aktivasyon döneminiz başlıyor. Sürekli tanıtımlar, seyahatler, basın yayın bağlantılı çalışmalar gündeme gelirken, maceralar da yaşayabilirsiniz. Cesaretiniz artıyor, yeni girişimler yapmaya cesaret edebilirsiniz. İnançlarla ilgili kışkırtıcı konulardan uzak kalmaya bakılmalı, yasal konular hayatınıza girebilir. Avukatlık işleriniz hareketlenebilir. Danışmanlık verebilir, gerekirse de başkalarından alabilirsiniz. Öğrenci iseniz önemli sınav dönemleriniz olabilir. Eğitim amaçlı uzak yerlere gidebilirsiniz. Eşinizin yakınlarıyla uzaktaki akrabalarınızla etkileşim artabilir. Kitap, yayını, tanıtımlar, uluslar arası iletişim, ticaret, seminerler gündeminize giriyor.

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-  Yeni ay iş ve sağlık evinizde gerçekleşiyor. İşleriniz başlıyor olmalı. Çalışıyorsanız, çevre düzenlemeleri yapmak, başkalarının da işlerini üstlenerek daha fazla çalışmak gündeminizde olmalı. Kimileri için ise günlük işleri düzenlemek, beden ihtiyaçlarına özen göstermek, sağlık ve temizliğe önem vermek gerekmektedir. Kontrolleri yaptırmak, doktora gitmek, tahliller yaptırmak önemli olabilir. Evcil hayvanlar varsa onların da sağlığıyla ilgili bir durumda söz konusu. Çocuklarınızla ilgili aklınıza takılmış ve sürekli düşündüğünüz bir konuyu araştırarak gelişen olayların iç yüzünü daha iyi anlamak isteyebilirsiniz. Spekülatif konulara dikkat edilmeli, harcamalar abartılmamalı. Marsın Koç burcuna girmesiyle ortaklaşa konular, banka, krediler, yakın çevrenin de içinde olduğu hukuki konular yoğunlaşabilir. Harcamalar artarken kazançlarda gelmesi mümkün. Elinize geçen parayla ödemeleri gerçekleştirme şansınız var. Ancak bereketi olmayabilir. Kredi almanız da mümkün. Devlet daireleri, sigorta, pasaport, vize işlemlerine yoğunlaşabilirsiniz. Kimileri için tedavi ya da bir operasyon gündeme gelebilir.
TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) – Kova burcu yeni ayı ile, bir seyahat planı gündeme gelebilir. Yaratıcılığı, yetenekleri öne çıkaran yeni bir çalışmaya girebilirsiniz. Hobisel faaliyetler, sergiler, sosyal organizasyonlar gündeme gelebilir. Çocuklarınızın eğitsel temaları başlayabilir. Onlarla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Onların ihtiyaçlarını görmek birlikte vakit geçirmek tatile gitmek için 3/4ünden sonra rahat dönemler. Aşk hayatınızda hareketli bir dönem. Daha fazla özgürleşme arzusundasınız. Artık canlanıyorsunuz, ifadelerinizde daha fazla özgürsünüz. Daha çok sahnedesiniz, eğlenceli konular da ön plana çıkabilir. Sportif faaliyetlere başlayabilirsiniz. Marsın Koç burcuna girmesiyle, karşınızdaki kişiler sizi harekete geçirebilir. Sosyal ilişkiler canlanabilir. Karşınızdaki kişilerle şimdiye kadar konuşmaya cesaret edilemeyen şeyleri konuşmak ilişkileri daha net hale getirmek yönünden faydalı olabilir ancak ilişkiler ve ortaklıklar açısından düşmanlıkların da açıkça ortaya çıkmasına vesile olabilir. İlişkiler adına eğer pürüzler varsa fikir ayrılıklarına yol açabilir. Parasal konuları da ilgilendiren, fikirsel, hukuksal çekişmeler yaşanabilir. Özellikle 26,27,28 dönemleri ihtiyatlı olunmalı.

AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) –  28 Ocak’ta gerçekleşen Kova burcundaki Yeni Ayla birlikte özel hayatınıza odaklanabilirsiniz. Bitişler ve başlangıçlar içindesiniz.  Ebeveynlerinizin hayatında gelişen yeni bir dönem olabilir. Anne/baba, kariyerle ilgili konular yoğunlaşabilir. Onlarla daha fazla beraber olmak için çeşitli nedenler doğabilir. Yakınlarınızla, evinizle ilgilenmek isteyebilirsiniz. Bu arada evde değişiklikler yapmak, taşınmak, tadilatlar başlayabilir. Yatırımlar, finansal konular, aileden alınacak destekler konuşulabilir. Başkalarının görüşlerine esnek olmak iyi iletişim kurmak, söylediklerine kulak vermek sizi ileriye götürebilir. Özellikle, seyahatler konusunu da gündeme alabilirsiniz. Marsın iş evinize girmesi sizi çok çalıştıracak. Başkalarının da sorumluluğunu yüklenerek çok iş çıkarabilirsiniz. Gücünüz kuvvetiniz yerine geliyor. Girişim yaptığınız işlerden başarıyla çıkabilirsiniz, astlarınızdan ve ya çalışanlarınızdan sizi teşvik edici cesaretlendirici destekler alabilirsiniz. Acelecilikten, sakarlıktan uzak durulmalı. Ayrıca sağlığa biraz daha özen göstermelisiniz. Sağlıksız ortamlardan uzak durmaya bakmalı, beslenmenize dikkat etmelisiniz. Diyet programına başlayabilirsiniz. İstikrarlı bir dönem.

YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) -  Kova burcu Yeni Ay’ı ile kocaman bir oh diyebilirsiniz. Belki biraz daha finansal riskler para kazanma potansiyelinizdeki zorluklar 7ine kadar devam etse de, özel hayatınızın getirdiği sıkışıklıklardan kurtuluyorsunuz. Yakın çevreniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre açısından da hızlı, verimli, dostça, arkadaşça paylaşımcı bir döneme giriyorsunuz. Akrabalarla, komşularla bir arada olabilir, kısa geziler yapabilirsiniz. Yazı çalışmalarınız varsa hızlandırabilir, internet aracılığıyla yayınlarınızı özgürce yapabilirsiniz. Gel-git trafiğiniz artıyor anlaşılan. Marsın ve Venüs’ün Koç burcuna girmesiyle, aktivasyon başlıyor. Spora, yürüyüşlere, sanatsal faaliyetlere, hobisel etkinliklere başlayabilirsiniz. Çocuklarınızın da çok hareketli dönemleri. Onların hayatındaki etkinlikler de yoğunlaşabilir. Cesaretiniz artıyor, artık sahnedesiniz. Şimdiye kadar sessiz kaldınız, sesinizi pek fazla duyuramadınız ancak bu günden itibaren daha net ve kararlısınız. Söylemek istediklerinizi çok daha rahat ifade edebilirsiniz. Aşk hayatınız da canlanıyor, cinsel yaşamınız artıyor, kısa geziler yapabilir, eğlenceli mekanlara vakit ayırabilirsiniz. Ancak özellikle şubat ortasında risk ve spekülatif konularında dikkatli ve planlı olmanızı öneririm.

OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) – Yeni ayla birlikte kazançlara, harcamalara daha fazla yönelebilirsiniz. Eviniz, özel hayatınız, eşyalarınızla ilgili masraflar artabilir. Uzun süredir almak istediğiniz bir şeyi satın alma planları yapabilirsiniz. İşinizi, evinizden ya da home-ofis den daha fazla yürütebilirsiniz. Kariyer bağlantılarınız da yoğunlaşabilir, yeni anlaşmalar müşteri potansiyeli arayışı içinde olabilirsiniz. Bu dönemde başkalarından değil de kendi bütçenize daha fazla güvenmeniz gerekebilir. Marsın daha sonra ise Venüs’ün Koç burcuna girmesiyle birlikte, evde tadilatlar, eşyalarla ilgili düzenlemeler de artıyor olmalı. Dekoratif değişiklikler yapılabilir. Ebeveynlerle etkileşim yoğunlaşabilir. Gerek kardeşinizin gerekse yakınlarınızın yardımlarıyla karşılaşabilirsiniz. Evinize sürekli misafir ağırlamaya başlayabilirsiniz. Çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Geleceğe yönelik önemli projelerin adımlarını atabilirsiniz. Güvenlikle ilgili problemler varsa, alarm taktırmak, kilit değiştirmek elektrik sistemini güçlendirmek, ev kazalarına karşı önlem almak vb.. bu konuları hayata geçirebilirsiniz. Kimileri de acil taşınma kararları alabilir. 26-28 Ocak dönemi sakarlıklara dikkat edin. Güvenlik önlemlerinizi arttırın.

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – 28 Ocak’ta burcunuzda Yeni ay gerçekleşiyor. Bu günlerden itibaren uzun süredir beklettiğiniz projelere başlayabilirsiniz. Enerjiniz artıyor, girişimlerinizi hızlandırabilirsiniz. Geçmiş dönemlerden gelen halledemediğiniz parasal, hukuksal konular ve çocuklarınızın da içinde olduğu bazı problemler, yazı çalışmalarınız bir süre daha sizi düşündürtebilir. Ancak Marsın daha sonrada Venüs’ün Koç burcuna girmesiyle  birçok şeyin hızlandığını göreceksiniz. Yakın çevreniz, kardeşleriniz, akrabalarınızla etkileşim artıyor, onları ağırlayabilir, daha çok görüşebilirsiniz. İnternet çalışmalarınız, iletişimsel becerileriniz, sosyal medya bağlantılı konular son derece canlanıyor. Ticaret, yazı, makale, seminer, sunum programları yoğunlaşırken tanıdık ve yabancıların da içinde olduğu etkileşimler içindesiniz. Yazarlık, haber programları, astroloji, sanatsal çalışmalar adına verimli bir dönem. Eğitim ve öğrenim konularında da hızlanabilirsiniz. Seyahatler, geziler başlıyor, 7 inden itibaren kişisel projelerinizi fikirlerinizi son derece etkin kullanabileceksiniz. Aşk hayatınız da canlanabilir. Fikirsel alışverişler için de hızlı bir dönem.

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – Yeni Ay döneminde, ileriye dönük bir projenin hazırlıklarını yapıyor olmalısınız. Bazı şeyleri bu günlerden ay ortasına kadar daha iyi anlayabilirsiniz. Bu dönem sipirituel (yoga, meditasyon, nefes teknikleri vb..) ya da sanatsal bir çalışma başlatabilirsiniz. Kolektif çalışmalar adına da mükemmel bir dönem olabilir. Arka planda kalmak, hizmet etmek, kendi durumu değerlendirmek açısından verimli bir dönem. Kimileri için ise, hastane, yardım merkezleri gibi kapalı yerlerde daha fazla çalışmalar yapılabilir. Bu dönem sağlığa dikkat edilmeli. Anlayamadığınız kontrol edemediğiniz konular olabilir, kararları aceleye getirmemelisiniz. Kişisel olarak ileriye dönük projeler adına henüz olgunlaşmamış konular olabilir. Mars ve Venüs’ün para evinize girmesiyle, harcamalar artarken, kazançları da iyi değerlendirmek gerekebilir. Para geliyor ancak çok hızlı tükeniyor olmalı bir süre sonra kontrol altına alabilirsiniz. Ayrıca bu dönem yurt dışına uzaklara gitmek içinde planlarınız olabilir. Seminer, sunumlardan da para kazanabilirsiniz. Alacak verecek dengesini iyi korumak gerekebilir. 

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com dan  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)  

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum