DOLUNAY YENGEÇ BURCUNDA!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 14:47:00

 
12 Ocak 2017 saat 14:35 civarı Yengeç Burcunda Dolunay gerçekleşiyor. Dolunay esnasında, Ay ve Güneşin karşıt açıda olması, fiziksel olarak tutarsız enerjiler verir. Bu iki zıt enerji kendi kişisel ihtiyaçlarımızla başkalarınkinin çatışması anlamına gelir. Bu günlerde gerek yetkili kişilerle gerekse aile fertleriniz, özellikle çocuklar ve karşı cinsten kişilerle ilişkilerde güçlük doğabilir. Şayet birisi bilerek veya bilmeyerek sizin hassas bir noktanıza dokunursa sonuç oldukça kötü olabilir. Para veya diğer harcamalarda da dikkatli olmakta yarar var. Problemleri bu günlerde uzatmamaya bakmalısınız. Çünkü iyice çıkmaza girebilir. Özellikle, Ay Yengeç’in korumacı tavırları öne çıkıyor. Aşırı sahiplenici ve duygusal davranabilir, duygusal şantajlara başvurabiliriz. Evi, toprağı, aileyi, çocukları, vatanı, toprağı korumak adına aşırı tepkisel davranabiliriz. Ancak bu dolunayı gözü kapalı olduğumuz bazı konularda farkındalığı arttırabilir ve sahiplenme içgüdüsünü güçlendirebilir.

 
Dolunay esnasında, İkizler burcunun yükselmesi, bir den fazla konuların yoğunlaştığını gösterebilir. Merkür’ün de Acumen adlı Sabit yıldızla kavuşumu, oldukça şiddetli sözlü saldırılar, münakaşaların yoğun olabileceğini söylüyor. Belki de daha öncelerden söylenmiş bir söz ya da konuşma bu günlerde başınıza bela olabilir. Dolunay’ın 2/8. Evinde gerçekleşmesi, para piyasalarıyla ilgili sıkıntıları büyütüyor. “Ay” ile Pollux/Castor adlı sabit yıldızın kavuşumu dikkat çekiyor. Bu yıldız yazarlarla ilgilidir. Bu günlerde gazeteci, yazarlarla ilgili haberler yoğunlaşabilir. Özellikle de bilinçsiz çıkışlar mantıklı olmanıza set çekebilir. Konuşmaların yanlış anlaşılması duygusal kırılmalara yol açabilir. Birkaç gün dikkatli olmanızda fayda var. Bilhassa bayanlar yönünden sinirlilik verici ve eleştiriciliği arttırıcı etkisi görülebilir.

Burçlara etkileri:

Koç Burcu: Dolunay sizi ailevi konulara yoğunlaştırıyor. Bu günlerde milli konular, toprağa eve, aileye daha çok yoğunlaşabilirsiniz. Bu dönem biraz alıngan her şeyden nem kapmaya hazır, istemediğiniz halde mücadeleye girişen bir yapıda olabilirsiniz. Anne/babayla etkileşim artabilir. Evinizle belki de tadilatlarla ilgili konuları daha çok konuşabilirsiniz. Aşkta kafanız karışık, gizli ve platonik ilişkiler yaşanıyorsa bu günlerde olaylara gerçekçi bakabilmek biraz zor. Toplumsal olayların baskısı, yarattığı sıkıntılar yolculuklarınız ve eğitim hayatınızı, çalışmalarınızı, kariyerinizi etkilemekte, biraz daha sabırlı olmakta fayda var. Elinizdeki işleri bitirmeye çalışmalı, akışta kalmalı, kendi kendinize savaşmamalısınız. En iyisi sevdiğiniz bir işle meşgul olmak, insanlarla fazla temasta bulunmamak.

Boğa Burcu: Dolunay 3/9. Evinizde yaşıyorsunuz. Bu günlerde eğitim konularına odaklandınız. Yakınlarınızla, kardeş, akrabalarla daha fazla diyalog kuruyorsunuz. Belki çok fazla iletişim, paylaşım, internet çalışmaları yapıldığı bir dönem. Onlarla konuşmak, duygu alışverişinde bulunmak sizi rahatlatıyor olmalı. Venüs’ün hassasiyeti bu günlerde arkadaşlarınıza, dostlarınıza karşı daha fazla duyarlı yapabilir. Toplumsal çalışmalara, gruplara örgüt toplantılarına daha çok zaman ayırabilirsiniz. Dernek, cemiyetler, davetler, iş toplantıları önemli olabilir.  İnsanlarla bu günlerde duygusal ilişkileriniz olur ancak duygu deryasına kendinizi kaptırmamaya çalışın. Size yarar getirecek fikir iletişimleri kurmalısınız. Kısa seyahatler yapabilirsiniz.

İkizler Burcu: Dolunay sizi finansal yönden etkileyebilir. Para ve hukuki konularla ilgili konularda bazı kararlar alabilirsiniz. Para harcamak bu günlerde size zor gelebilir. Bazı şeylerin hesabını fazlaca sorabilirsiniz. Geçmiş dönemlerdeki hesapları kapatmak için fazlaca duygusal davranışlar sergileyebilirsiniz. Kimileri ise hukuki konulara yönelik ödemelere yoğunlaştılar. Belki de biraz tutumlu olmanın ya da yatırıma yönelmenin zamanı gelmiştir. Evrak işlerini bir an evvel bitirmeye bakmalısınız. Ortaklaşa konularda sorunlar çıkmaması adına imzalanan belgeleri takip etmekte iyice okumakta, sorumlulukları yerine getirmekte fayda var. İkili ilişkilerde evlilik ya da ortaklık belki de avukatlık işlerinizde taktik ve strateji geliştirmek, bilinçli davranmak işinizi kolaylaştırabilir. Başkalarının kaynaklarını yönetmek, banka işleri, muhasebe, sigorta konuları önemli olabilir. Resmi evraklarla ilgili işlerinizin tekrar gündeme gelmesini ve kontrol altına alabileceğinizi gösterebilir.

Yengeç Burcu: Burcunuzda gerçekleşen Dolunayla kişisel ihtiyaçlar ön plana çıkabilir. Bu günlerde duygu alışverişleri yoğun olabilir. Bazı şeylere objektif bakmakta zorlanabilir, duygusal kararlar alabilirsiniz. Kendinizi fazla dinlemek, odaklanmak, korumak içgüdüsüyle farklı davranışlar sergileyebilirsiniz. Kendinize yeterince güveniniz yoksa çevreden duygulu yaklaşımlar bekler, duygu, ilgi, alaka talep edebilirsiniz. Güçlü ve kendinize güvenen yapıda biriyseniz bu dönemde etrafınızdakilerle de duygudaşlık kurarak insanları her haliyle kabul edebilirsiniz. Kendinizi daha rahat ifade edersiniz. Bu günlerde hayatınızı paylaştığınız kişilerle ya da ortak konularda anlaşmaya çalışmalı karşınızdakinin de fikirlerine kulak vermelisiniz. Çok yakın olduğunuz kişilerle yaşanan geçmişteki anlaşmazlıklar varsa karşı tarafla konuşmanın zamanı gelmiştir. Karşıdan gelecek görüşleri daha iyi değerlendirebilirsiniz.

Aslan Burcu: Kontrol edilemeyen konular var hayatınızda, yani direksiyon sizin elinizde değil. Sebepsiz huzursuzluklar, daralmalar hissederek duygularınızı anlayacak paylaşacak ve size destek olacak birilerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bayanlarla ilişkiler de zorlaşabilir. Çekingenlik, güvensizlik hissedebilir, başkalarının sizi sevdiği, anlayıp anlamadığından şüphe etmeye başlarsınız. Psikolojik sıkıntılar sebepsiz huzursuzluklar yaşanabilir. Belki de bugünlerde hisleriniz, rüyalarınız her zamankinden çok daha fazla etkin. En güzeli, yalnız kalıp, kendi içinize dönerek kendinizi anlamaya çalışmanız ve akışta kalmanızdır. Dua, meditasyon benzeri çalışmalar yapmak iyi gelebilir. Ayrıca bu günlerde kendi meselelerinizi iş alanına taşımadan çalışmak, verimli işler çıkarmak, planlı bir şekilde günlük işlerinize odaklanmak adına iyi bir dönem.

Başak burcu: Arkadaşlarınızla olan duygusal ilişkilerin önem kazandığı bir dönemdir. Onlara çok yük bindirerek fazlaca sahiplenebilir, özgürlüklerini kısıtlamaya sebep olabilirsiniz. Karşılıklı güven duygusunu sağlamalısınız. Eğer temelde duygusal rahatsızlık varsa bu dönem arkadaş ilişkileri ters etkilenerek kopuşlara sebep olabilir. Ancak Ay Yengeç enerjisi geçince uzun süre çekilecek pişmanlıklara da sebep olabilir, bu yüzden duygusal davranışlarınızı iyi yönetmelisiniz.  Amaçlarınız hedeflerinizde, cemiyet işleri, toplumsal konularda hassas olabilir huzursuzluk duyabilirsiniz. Geri giden Merkür’ün artık düzelmesi çocuklarınızı bazı konularda ikna edebilmek, sorumluluklarını üstlenmek, aşk ve cinsellik konularına yönelmek açısından verimlidir. Bir süreliğine ara verdiğiniz spor çalışmalarına geri dönebilirsiniz. Spekülatif konuları iyi değerlendirmelisiniz.

Terazi burcu: Bu günlerde toplumsal meseleler yoğunlaşabilir. Düşüncelerinizi, duygusal davranışlarınızı toplumla daha fazla paylaşabilirsiniz. İş arkadaşlarınıza karşı da daha fazla duyarlı olabilir, onların sorunlarını dinlersiniz. Toplumdaki yerinizi sorgular, bu konuda insanların hakkınızdaki düşünceleri konusunda hassasiyet gösterebilirsiniz. Anne ve ya yaşça olgun bayanlarla daha çok ilişki kurmak isteyebilir onlarla duygu alışverişlerinde bulunabilirsiniz. Olumsuz yönden de saklanılan duygular, hazmedilmeyen konular, öyle hissetmediğiniz halde rol yaparak örtülmeye çalışılan düşünceler varsa bir vesile ile bunların da ortaya dökülmesi mümkün. Bu günlerde işe odaklısınız, çalışmalarınızı daha yaratıcı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Evcil hayvanlara karşı aşırı duyarlılık gösterebilirsiniz. Aile yakınları ile çeşitli meseleleri görüşme zamanı geldi.  

Akrep burcu: Bu günlerde, uzaklarla ilgili konulara yoğunlaştınız. Uzakta yaşayan akrabalarınız, eşin kardeşleri ve ya yakınlarıyla ilgili konular önem kazanabilir. Bir yolculuk planınız hayata geçebilir. Uzak yerlerdeki kişilerle iletişime geçebilirsiniz, haberler alabilirsiniz. Eğitim ya da hukuki bir konuda beklediğiniz sonuç gelebilir. Yeni fikirler ve görüşlere, değişik kültür ve felsefelere açık olmalısınız. Basın medya bağlantılı çalışmalar, yazarlık, araştırmak, incelemek açısından olumludur. Hafızanızın bugünlerde güçlü bu yüzden eğitim ve ya başka açılardan bilgileri daha rahat aklınızda tutabilirsiniz. Çok yaratıcısınız, hobiler, şiir, sanat, tarih, müzik çalışmaları ve aşk, bebek, çocuklar önemli bir yer tutuyor hayatınızda. Oyunlar oynamaya, biraz tembellik yapmaya, esnemeye de ihtiyacınız var.

Yay burcu: Dolunay sürecinde belki de en çok para sıkıntısı çeken siz oldunuz. Kaynak arayışı içindesiniz. Bu günlerde para, mal, mülk konularına, başkalarının kaynaklarına güdüsel olarak fazlasıyla sahiplenmek isteyebilirsiniz. Ödemeler varsa size yakın olan birilerinden destek almaya çalışın. Özellikle bu günlerde eşin, ortağınızın kaynaklarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca güçlü duygusal tecrübeler yaşayabilirsiniz. İnsanların belki de bayanların bu günlerde söyledikleri şeyler etkili olabilir. Ruh haliniz ve duygularınız her zamanki normal halinden çok farklı çalışabilir. Ancak Merkür’ün tekrar para evinize girmesi, para kazanma becerinizi daha iyi kullanabilme şansı verecektir. Sağlam çözümler üreterek, kazançları arttırmak için yeni yollar bulunabilir. İş ve ticari konularında tekrar harekete geçebilirsiniz. Eski müşteriler sizi arayabilirler.

Oğlak burcu: Karşıt burcunuzda gerçekleşen Dolunay bu günlerde çok fazla etkiye açık olduğunuzu gösteriyor. Özellikle ikili ilişkilerde her zamankinden daha fazla duygusal davranışların görülebileceği bir dönem. Bu Dolunayla, evlilik, ortaklık, düşman ve ya rakipleriniz, sevgilinizle olan ilişkilerde duygularla yüzleşme getirebilir. Onlardan destek ve güvenlik duygularını size daha fazla sağlamalarını beklersiniz. Sizde duygusal olarak sahiplenebilirsiniz. Sosyal ilişkilerde de aynı şekilde, ancak Ay Yengeçte objektifliği koruyabilmek çok zordur. Duyguların gazıyla hareket ederek karşı tarafın sizi kullanmasına izin vermemelisiniz. Zayıf yanlarınızı koz olarak yakalarsa, duygusal şantajlara maruz kalabilirsiniz. Sizde bu dolunayla zayıf yönlerinizi fark edebilirseniz bu yönleri güçlendirerek kendinize yardımcı olursunuz. Bu günlerde yakın çevre, akrabalarınızla ilişkileriniz, bağlarınız güçleniyor, sık görüşebilirsiniz. Yazı çalışmalarınızda son derece yaratıcı işler çıkarabilirsiniz. Merak etmeyin, Merkür’ün burcunuza girmesiyle, kendiniz daha iyi ifade edebilecek, söz ve fikirlerinizle dikkat çekecek, şartları kendi lehinize çevirebileceksiniz.

Kova burcu: Dolunay 6. Evinizde gerçekleşiyor. Bu dönem, duyguları ortaya koyma eğilimi fazlaca görülebilir. Bu görüş bazen mantıklı, bazen duygusal ve mantıksız çıkışlı olabilir. Birbirini tutmayan enerjilerdir. Kendinizi baskılı birçok yükün altında kalmış gibi hissedebilirsiniz. Duyguları uygun bir dille açıklayabilirseniz negatif baskıdan kurtulmak mümkün olabilir, aksi halde sinirlilik ve asabiyet artabilir. Kendinizi günlük işlere ve ev işlerine vererek temizlik yapabilir, çalışma ortamınızı düzenlemeye yönelebilirsiniz. Kişisel sağlık üzerinde daha fazla durabilir, belki de hastalık hastası da olabilirsiniz. Bir şeyleri kontrol edememek, geçmişteki konuların stresleri, anneyle, annelikle ilgili konular, geçmişteki hukuki konular, para meseleleri bugünlerde kafaya çok takılabilir, mide rahatsızlığı, şişkinlik yapabilir. Ödem söktürücü gıdalara yönelmek faydalıdır. Bir süre daha akışta kalmalı, şimdilik bir şey yapamazsanız da sizi rahatsız eden şeylin ne olduğunu mantıklıca bulmalısınız.

Balık burcu: Belki de bu yıl en hassas burç sizsiniz. Ancak ruhsal olarak da yenileniyorsunuz. Bu Dolunayla birlikte, aşk hayatınızla ilgili bir konuyu sonuçlandırabilirsiniz. Daha fazla duygusal, kontrol etme duygusuyla yaklaşabilir, sevdiğinizi kollar sahip çıkabilirsiniz. Onlara karşı çok açık samimi ve çok duygulu olabilirsiniz. Ancak aşırı sahiplenme ve kontrol yanları artınca sıkılmasınlar. Belki de onun da ihtiyacı vardır buna, aranızdaki buzları eritmek için fırsat doğabilir. Aşkta haber bekleyenler için ise keyifli olabilir. Venüs/Neptün’le birlikte burcunuzda ilerlerken sizi her zamankinden fazlaca renkli, romantik, gözleri kapalı ve güzel görmeye itiyor, çok fazla ilham ve hayalcilik verebilir.  Ancak hayal dünyasına da fazlaca kaptırmanın da negatif etkiler var.  Bu günlerde sportif faaliyetler, sanata, yaratıcı çalışmalara, oyunlara fazlaca yer verebilirsiniz. Çocuğunuza olan ilginiz artar, fazlaca kontrol etme içgüdüsüyle hareket edebilirsiniz.
 İletişim: talinagdere@hotmail.com astrotalin@gmail.com, inst. & twitter: @talinagdere

 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum