Akrep Burcunda Dolunay (2017)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 15:11:00

11 Mayıs 2017 saat 00:42 (Ankara/Türkiye)  civarı Akrep burcunun 20 derecesinde Dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar duygularla benlik arasında çatışmalar yaratırlar. Özellikle Kasım 2016 gibi başlayan ve Nisan sonu gibi hızlanan konuların artık bu dönemler sonuçlarını almaya başlayabilirsiniz. Bu kez önemli, hassas konular var. Netleşme ve karar alma dönemleri.

Akrep burcu, Zodyak’ın sekizinci burcudur. En derin, etkileyici olaylar, gizem, sırlar Akrep’in özellikleridir. Ölüm ve doğum temaları, bilimsel araştırmalar, okült, metafizik, ruhsal, psikolojik  konular, cinsellik Akrep’le ilintilidir. Kıskançlık, öfke, kin, güç sahibi olmak, kontrol etmek olayların içine nüfus etmek söz konusu. Dolunayla birlikte artık karanlıkta olan, anlayamadığımız, kötü ve ya iyi niyetli bazı şeyleri sezgilerimiz sayesinde farkına varabiliriz. Olayları kolayca fark edebilir, duygusal sorunlar yaşayabiliriz. Duyguların yaralandığı bu dönem güdüsel olarak ani tepkilerimiz de kırıcı, kinci, çok inişli olabilir. Özellikle de değer verdiğiniz şeyleri korumak için kendi kendinize ve ya karşınızdakilere de baskı yapabilirsiniz. Ama Akrep her zamanki gibi bu dibi gördükten sonra (ölüm teması) yeniden şifalanarak yükselişe de geçebilir (yeniden doğum teması). Bu dönemler, psikolojik ve fiziksel tedaviler de artabilir. Kanser araştırmaları sonuç verebilir, yeni buluşlar gündeme gelebilir.

Tabiî ki şimdi de Dolunay'ın açılarına bakalım. Dolunayın Ay ile kavuşumu, duygusal açıdan geçmişe yönelik konulardaki hassasiyetler, birikimler “burama kadar geldi” denilen konular bu dönem patlak verebilir. Sorgulamak, araştırmak, işin doğrusunu bulup çıkarmak, soruşturmalar bu dönemin konularıdır. Ayrıca septik ve paranoid düşünceler, sizi dibe çekebilir, duygusal patlamalar yaşayabilirsiniz. Yöneticisi Marsın en önemli belirgin özelliği, Neptün’le sert açısı, tabiî ki dağınıklık ve hayallerle ilgili kargaşalar yaratıyor. Geçmişten gelen bir vesileyle ortaya çıkan ruhsal hastalıkların ya da yaralanmışlıkların farkına varılabiliyor. Ayrıca Sağlık açısından da bazı rahatsızlıkları ortaya çıkarabilir. Özellikle de natal haritanizda mars/Neptün karşıt, kare, kavuşum açılarınız varsa daha mümkün. Yanıltıcı yüksek ideallere sebep olabilir. Bir yönden de olumlu yönleriyle, yaratıcı yeteneklerinizin de ortaya çıkmasına faydalı olacaktır. Mars'ın Jüpiter’le güzel açıları iyimserlik, hoşgörü ve yardımseverlik verebilir. Fikirsel çalışmalar için düşünceleri motive eder, yüreklilik cesaret ve açıklıkla görüşmeler yapmak önemli mesajlar vermek, önemli girişimler açısından olumludur.

Dolunay Haritasında Oğlak burcunun (Plüton) yükselmesi dikkat çekiyor. Güç uygulayabilir, baskı yapabiliriz karşımızdaki kişilere. Hedefe bağlılığı, amaçlara (Güneş/Plüton) sıkıca (zor bir açıdır) sarılmayı anlatır. Ağır sorumluluklar yükleyebilir, yaşlılarla, aile büyükleriyle, devlet bağlantılı konular bu günlerde yoğunlaşabilir. Bazı durumlar, yükler ağır gelebilir. Sorumlulukların yerine getirileceğini, verdiği kararlardan dönülmeyeceği de söylenebilir.  Ayaklarımızı yere bastığımız, ekonomik açıdan kısıtlandığımız bir süreci de gösterebilir. Araştırma, inceleme yapmak sizin neyin motive ettiğini tespit etmek için iyi bir dönemdir. Hayatınıza yeni bir form verebilirsiniz. Başkalarının üzerinde etkili olabilirsiniz.  Satürn (retro) Merkür’le olumlu açıları, geçmişe dönük gerek eğitimsel (sınav, staj vb.) gerekse medya bağlantılı ya da iş davalarının süreçleri tamamlanabilir, sonuç alınabilir.  Belki de geçmişte planlanmış, karar vermiş henüz açılmamış davaları bu dönem açabilirsiniz. Uranüs/Merkür kavuşumları, zihinsel aktivasyon biraz da gergin, enerjisi yüksek bir düşünce yapısı veriyor ama kafanıza taktığınız konuları da hızlıca harekete geçirebiliyorsunuz.  Dolunayın 11/5. Evlerde olması, geleceğe dönük hedeflerinizde tutkulu olabileceğinizi gösteriyor. Asla vazgeçtirmiyor. Ayrıca arkadaşlarınız, sevdiğiniz kişilere karşı duygu durumunuzu araştırabilirsiniz. Köklü olanları açığa çıkarabilir ya da farkına varabilirsiniz. Ayrıca derin arkadaşlıklar, dostluklar, grup etkinlikleri, ekip çalışmaları yoğunlaşacaktır. Hayatınızda karanlıkta kalmış, gizemli, farkına varamadığınız birçok şeyin açığa çıkması mümkün.  Bu dolunay en çok burcu ve yükseleni Akrep, Boğa, Aslan ve Kova gibi sabit burçları etkileyecektir.

Sabit yıldızlarla etkileşimi: 

Ay/Zuben Elschemali-  Sosyal reformları kapsamakta olan bu yıldız, toplumun ihtiyaçlarını anlatabilir. Toplumsal temalı çalışmalar bu dönem yoğunlaşabilir, özellikle duygularınızla (psikolojik tedaviler), sağlıkla ilgili tedaviler, ev, anne, ev hayatı, annelikle ilgili duygular ve domestik konular, miras, alım satımlar, hukuki konularla ilgili reformlar, yenilenmeler, dönüşümler yaşanabilir. Toplumun istediği şeyleri kolaylıkla algılayabilirsiniz, halkın gözü önünde olabilirsiniz. Mesleki yaşantınızda sanatsal yeteneklerinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Hayattaki hedef ve isteklerinize tüm duygularınızla yeteneklerinizi de kullanarak yön bulabilirsiniz. Kariyerinizde ve ya başka konularda anneden, kadınlardan yardım alabilir, destek görebilirsiniz.

Kuzey A.D./Regulus’la etkileşimleri var, (özelliklede natal haritanızda regulusun etkileri fazla ise ) Bu dönem bu kişilerin haritasında önemli etkileşimler görülebilir. Regulus: kin nefret ve öfkeden kaçınıldığı sürece büyük başarılar, cesaret, güç verebilen bir kraliyet yıldızıdır. İntikam peşine düşen efsanevi Kral Feridun’un krallığını kaybettiği söylenir. Tüm Kraliyet Yıldızları, düşmanlıktan kaçınıldığı sürece büyük potansiyel ve başarı verebilir. Özellikle, doğum haritanızda Regulus etkin ise kişilerin kin ve öfke intikamdan kaçınması gerekebilir.  Bu şekilde başarı yakalanabilir.

Sağlık: Akrep Dolunayı ile psikolojik kökenli rahatsızlıklar, kanser tedavileri, üreme organları hassasiyeti artabilir. Mesane, idrar yolları, prostat, genital organlar, özellikle bayanlarda rahimle ilgili rahatsızlıklar görülebilir.  Kalın bağırsak, iltihaplar, polip, fıtık, hemeroid, sinirsel hastalıklar mümkün olabilir. Ayrıca Türkiye’ye göre Oğlak yükseldiğinden, kemik, eklem, diz ağrıları da mümkün. Geçmişi sürekli düşünüp sorgulayıp hem kendinize ve karşınızdakilere zarar verebilirsiniz, bu takıntılar ruh sağlığınızı zorlar sakin kalmalısınız.

Yeni Ay Yazılarımızda buluşmak üzere, sevgiyle kalın.

Dolunay ve Burçlar?

Koç Burcu:  11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile, ruhsal olarak bazı konular yoğunlaşabilir. Daha çok sorgulamak, derine inmek anlamak isteyebilirsiniz. Aman duygularınızı aşağı çekmeyin, dip sizi kendine çekmesin! Ruhsal olarak sizi etkisi altına almış ve yoğun bir stres yaratmış bir konuyla da ilgili de bugünlerde yüzleşebilirsiniz. Duygularınızın, tutkularınızın yoğunluğunun farkına varabilirsiniz. Mali konular gündeme gelebilir. Uzun süredir üzerinde olduğunuz alım satım, krediler, bankalarla ilgili konular, ortak paylaşımlar, sigortayla ilgili işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bazı kararlar alabilirsiniz, özellikle de 16 dan itibaren, satamadığınız bir şeyi satabilir ya da satın alabilirsiniz.. Farkındalığınız artabilir,  anneniz, ebeveynleriniz bu günlerde önemli olabilir. Onlarla da ilgili bazı psikolojik kökenli sorunlar yoğunlaşabilir. Yakın çevrenizle de etkileşim çok fazla bu günlerde. Ancak 19, 20 Mayıs’tan itibaren çok daha fazla akrabalık ilişkileri yoğunlaşabilir. Enerjinizi tamamen bu konular üzerinde. Kardeş, komşu, akrabalarla iletişimler, basın medya bağlantılı çalışmalar, etkinlikler artıyor. Ayrıca yazı işlerinden, kitap, dergi vb. reklamcılık, pazarlama konularından, emlak işlerinden, ticaretten, halkla ilişkilerden para kazanma konuları öne çıkıyor.  İletişim alanından, internet bağlantılı çalışmalardan yana hızlılık artıyor. “Ay” ın hareketleri: 12, 13 Mayıs günü rahat bir gündesiniz, ortam ve sohbet güzel ancak 12 si akşam saatlerinde alınganlık kolaylıkla sinirlenme kavga için bahaneler hazır hale gelebilir. 22 Mayıs dostluk saatleri, ilişkiler öne çıkabilir, 24 ünde ise maddi konular alım satımlar parayla ilgili işleriniz öne çıkıyor.

Boğa Burcu: 11 Mayıs 2017 Perşembe günü karşıt burcunuzda gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile, bir süredir üstünde olduğunuz ilişkilerle ilgili konulara odaklanabilirsiniz. Bazı yüzleşmeler de getirebilir. Karşılıklı duygusal sorunlar gibi. Eşinizle birlikte alacağınız kararlar olabilir. Kardeşleri ya da akrabaları da ilgilendiren sözleşmeler, kontratlar finansal işlemler gündeme gelebilir.  Nisan sonlarında üzerinde olduğunuz konuları sonuçlandırabilirsiniz. Özellikle bu konular, 15,16 Mayıs gibi Merkür’ün burcunuza girmesiyle çok daha yoğunlaşabilir. Kişisel projelerinize daha rahat yer verebilirsiniz. Özellikle çocuklarınızla ilgili konularda biraz daha rahatlayabilirsiniz. Bu dönemde kendinizle daha barışık olabilirsiniz, sevdiklerinizle ortamlardan uzak kendi sığınağınızda vakit geçirmek isteyebilirsiniz. İnzivaya çekilmek dinlendiricidir. İçinizdeki sevgi tohumlarını filizlendirebilirsiniz. Mistikliğe güzel duygulara sevgiye dönük konulara eğilim olur. Aşkınızı, sevginizi içe dönük yaşamak isteyebilirsiniz. 20 Mayıs’tan itibaren Güneş İkizler burcuna girince, finansal konular gündeme geliyor. Kafanızdaki projeleri, babanın, ailenin serveti gibi konular, alım satımlar, kontratlar yoğunlaşabilir. “Ay” ın hareketleri: 15, 16 sı uzak yollara gidebilirsiniz. 20,21 Mayıs arkadaşlar, dostluklar, yakın çevrenizdeki kişilerle birlikte yapılacak etkinlikler, toplantılar keyif verebilir. 24 ünden itibaren ise duygusal güven söz konusu.

İkizler Burcu: 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile, sizi strese sokan bazı şeyler var. Özellikle çalışan ve ya iş sahibi iseniz, işinizle ilgili bir konuda stresle dolmuş olmalısınız.  Kontrol dışı gelişen olaylar son derece büyümüş ve kontrol edilemez hale gelmiş olmalı. Şimdiye kadar farkına varamadığınız bazı şeyleri bu dönem daha iyi anlayacaksınız. Bazı kararlar alıp stresten ve yüklerden kurtulmak isteyeceksiniz. Ancak bazı kişisel kararlarınız olsa bile henüz bazı şeyler için beklemeniz de gerekebilir. Bu dolunay oldukça stresli ve sizi sağlık olarak da zorluyor. Kimileri için ise bu günlerde tedaviler gündeme gelebilir. 15,16 dan itibaren ise, aslında daha derin konular var, sizi rahatsız eden şeylerin ne olduğunu mantıklıca daha rahat bulabilirsiniz. Çözüm yolları, çıkar kapıları bulamazsanız bile en azından farkında olursunuz. Kurtulmayı deneyebilirsiniz ama henüz erken. Yine de, 20 Mayıs’tan itibaren Güneş’in burcunuza girmesiyle hayat enerjiniz artıyor. Daha etkili olabilirsiniz. Kendinize karşı güveniniz artabilir, parlaklık cazibe verebilir. Yine de benlik duygusu artacağından ilişkilerde çatışmalardan uzak durmak gerekiyor, karşınızdaki Satürn’ü hafife almayın, ilişkiler, diyaloglar, iletişim, hukuki konularla ilgili sorunlarla yüklü olmalısınız. Legal yollardan işlerinizi halletmeniz gerekiyor. Karşınızdakilerle anlaşmaya çalışmalısınız. “Ay” ın hareketleri: 12,13 Mayıs gibi ikili ilişkilerde her zamankinden daha fazla duygusal davranışlar görülebilir. Duygularınızla yüzleşebilirsiniz. İlişkiniz varsa her zamankinden çok daha önemli olabilir. Kıskançlık ve duygusal sahiplenme yoğunlaşabilir. Karşınızdaki kişilerde düşünmeden duyguların gazıyla hareket edebilirler. 14-16 hukuki konuları ele alabilirsiniz, ruhsal olarak bu günlerde zorlanabilirsiniz. Huzursuzluk var. 21,22 arkadaşlarınızla sosyalleşebilirsiniz, daha keyiflisiniz.

Yengeç Burcu:  11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile, aşk hayatınızdaki konular yoğunlaşabilir. Aşkınızı, çocuklarınızı daha fazla kontrol etmek isteyebilir, her şeyi bilmek isteyebilirsiniz. Bazı kararlar alabilirsiniz. Kıskanç, sahiplenici, sorgulayıcı olabilirsiniz. Kuşkular, duygusal şantajlar, geçmişteki cinsellikle ilgili bastırılmış duygular gün yüzüne çıkabilir. Bilinçaltındaki sizi rahatsız eden konuları mesele edersiniz. Bu sebepler ise huzursuzluk yaratabilir. Hisleri saklayamaz, duyguları olduğu gibi ortaya döküverirsiniz. Olumlu anlamda ise, aşk daha derin bir hale gelebilir. Daha derin hissi tecrübeler yaşanır. Birbirinize daha çok bağlanabilirsiniz. Ama çok fazla kontrolcü yanınız karşınızdakini sıkmasın dikkat edin. Çocuğunuzu, aşkınızı fazlaca bakma, koruma, besleme ihtiyacı duyabilirsiniz. Yine de Güneşinize olumlu açılar aldığından sorunları aşma şansınız var. 15,16 dan itibaren arkadaşlarınız çok daha etkin olabilir. Grup çalışmaları, toplantılar, davetler, cemiyet çalışmaları etkinleşebilir. 20 Mayıs’tan itibaren ise Güneş 12. Evinize giriyor. Kendinizi göstermek istemediğinizden biraz geri planda kalarak hareket etmek isteyebilirsiniz. Yalnızlığı tercih edersiniz. Tek başına çalışabilir, şartları çok fazla zorlamak istemezsiniz. İşiniz için daha çok yurt dışıyla ilgili yoğunlukları da olabilir. Kapalı yerlerde daha çok bulunabilirsiniz. Hastane, kurumlar, vakıf gibi çalışmalar görevler de olabilir. Fazla sorgulamayın, nem kapmayın her şeyden de şüphe ederek hareket etmeyin. “Ay” ın hareketleri: 12,13 Mayıs yorucu olabilir, sağlığınıza dikkat edin. 14, 15 karşınızdaki güçlü kişilerin desteklerini alıyorsunuz, size güç veriyorlar. 18, 19 yurt dışı ya da uzaklarla bağlantılı konular olabilir. 20-24 keyifli, kariyerde başarılar var, mesleğinizdeki başarılar fark ediliyor. Seviliyorsunuz, kendinizi rahat hissedeceğiniz, sosyalleştiğiniz, dostlarla geçireceğiniz birkaç gün. İyimser, yardımsever etkiler veriyor.

Aslan Burcu: 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile, oldukça etkin bir dönem geçirebilirsiniz. Güneşinize mücadeleci bir açısı var bu dolunayın. Zira Kuzey Ay düğümü (kadersel etkiler) burcunuza girmesiyle bazı şeyleri etkili yaşayacaksınız. Derinden, geçmişten gelen sorunlar, dipte yatan psikolojik kökenli rahatsızlıklar bu dönem patlak verebilir. Kendinizi her şeyden çekip dış dünyanın isteklerinden uzaklaşma eğiliminde bulunabilirsiniz. Aslında bunun altında yatan, çocukluktan, geçmişten gelen konular olabilir. Bu durumlar sizi gergin, durgun ve huzursuz yapabilir. Duygularla yüzleşme verebilir. Hatta tüm sizi rahatsız eden özel durumlardan kurtulabilirseniz çok rahatlarsınız. Bırakılamayan alışkanlıklarda ve ya geçmişteki durumunuzdan gelen sorunlara çare bularak ileriki dönemlerde yaşamınızı kontrol altına alabilirsiniz. Ebeveynlerle olan ilişkileriniz onlara söylemek istediklerinizi de dile getirebilirsiniz. Tabi bu biraz can acıtarak da olabilir. Kimileri için ise ev, tapu, alım satım konuları olabilir. Yerleşimle ilgili bazı kararlar alınabilir. Kuzey Ay Düğümü/regulus adlı sabit yıldızla kavuşumda oluşu, kişisel konularda yapıcı anlamda girişkenlik, cesaret verecektir. 15 inden itibaren (Merkür/boğa) Babanız ya da otoriter konumda kişiler, avukatlar, patron, hukukçular hayatınızda daha etkili olabilirler. Geçmişteki iş ya da parayla ilgili bir sorun bu dönem çözülmeye başlayabilir. Kariyerde başarılar artacağı gibi, mantıklı fikirlerinizle de dikkat çekebilirsiniz. Evrak işleriniz formaliteler, dilekçeler, formlar, önemli işleriniz yoğunlaşabilir. 20 sinden itibaren ise, arkadaşlarınızla sosyal faaliyetler içine girebilirsiniz. Dernekler cemiyetler toplantılar partiler içinde yer alabilirsiniz, aktivasyon var. “Ay” ın hareketleri: 12, 13 Mayıs daha yapıcı bir dönem. 14-21 dönemleri işlerinize asılıyorsunuz. İlişkiler, hukuki konular önem kazanıyor. Toplumsal konular var. Ayrıca resmi dairelerle olan işleriniz yoğunlaşıyor. Duygularınıza hitap eden şeyler var. Bir süredir görmediğiniz kişilerle görüşerek keyiflenebilirsiniz. Aşk ve ilişkilerle, davalarla, medya bağlantılı çalışmalarla, seyahatlerle, eğitimle ilgili konularda daha rahat bir dönem.

Başak Burcu: 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile,  yakın çevrenizle ilgili olan bir konuyu sonuçlandırabilirsiniz. Size olumlu yansıyan bir Dolunay. Bir yolculuk planı gerçekleşebilir. Akraba, kardeşler, kuzenlere odaklı olabilirsiniz. Onlarla daha çok görüşebilirsiniz. İletişim, pazarlama, halkla ilişkiler açısından daha tutkulusunuz, hissi yaklaşımlar içinde olursunuz. Mesleki ortamda ikna etme, etkileme yeteneğiniz, karizmanız artabilir.  Bu günlerde, gezmek, dolaşmak, kısa geziler, haberleşmeler, iletişim çok fazladır.  15, 16 dan itibaren farklı çevrelere yoğunlaşabilirsiniz. Daha çok uluslar arası konular yoğunlaşabilir. Uzun seyahatleri düşünebilirsiniz. Eğitim öğretim amaçlı herhangi bir çalışma, ticaretle ilgili konular, yasalar, kanunlar felsefi konular cazip gelebilir. Uzaktaki yurt dışındaki akrabanızla haberleşmek daha kolay. Yüksek öğrenimle yabancı ülkelerle farklı kültürlerle iletişim artabilir. Eşinizin akrabalarıyla daha çok ilişkileri güçlendirebilirsiniz. Onlarla birlikte olmak hiç de zor olmaz. 20 Mayıs’tan itibaren ise, tamamen kariyerle ilgili çok yoğun olabilirsiniz, iş bulmak isteyenler varsa bu dönem kolaylaşabilir. Babanız ya da müdürünüz patronunuz ve başkaları tarafından daha çok aranan kişi olabilir, dikkat çekebilirsiniz. Yükselme var. Özellikle üstünde olduğunuz bir projede başarılı olabilir ve ödüllendirilebilirsiniz. Babanız ile olan etkileşimde artar.  Gerek akrabalarla gerekse iş çevresinden kişilerle çok fazla iletişim içine girebilirsiniz. Çok çalışıyorsunuz.  Ay sonuna doğru artık eve vakit ayırmakta zorlanabilirsiniz. “Ay” ın hareketleri: 11-14 yakınlarınızla etkileşimler artıyor, misafirlikler olabilir. 14-18 çocuklarınızın etkinlikleri aşk hayatınızın yoğunluğu ve keyifleri dikkat çekiyor.  İşte başarılı bir dönem sağlıkla ilgili olumlu haberler alınabilir. 20-22 gerek psikolojik gerekse finansal olarak rahatlayacaksınız.  Elinize umduğunuzdan daha fazla para geçebilir, prim alınabilir, sürprizler var, ödemelerinizi daha rahat yapabilirsiniz.

Terazi Burcu: 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile,  hukuki bir konuyla ilgili finansal bir sonuç alabilirsiniz. Ortak paylaşımlar, eşinizi ortağınızı da ilgilendiren parayla ilgili bir konu çözümlenebilir. Para harcamak için zor bir dönem ama bazı masraflar sizi buna zorlayabilir. Parayla ilgili konularda fazlaca kontrolcü davranabilir, elinizden çıkmaması için bazı şeyleri sağlama almak isteyebilirsiniz. Özellikle 15, 16 sından itibaren, psikolojik olarak rahatlayabilirsiniz. Dilinizi fikirlerinizi ustalıkla kullanarak başkalarını etkileyebilirsiniz. Bazı şeyleri çok derin ve köklü incelemeye gidebilirsiniz. Miras konular, müşterek sahip olunan değerler, evlilik sözleşmeleri, devlete verilmesi gereken vergi, harç gibi ödemeler para ve mallarla ilgili görüşmeler adına yoğun bir dönem. Bunlarla ilgilenmek resmi dairelere gidip gelmek gerekebilir. İlerleyen günlerde (özellikle Merkür/Plüton, güneş/Jüpiter dönemlerinde)iyi neticeler alınabilir. 20 inden itibaren ise, Güneşin ikizler burcuna girmesiyle, farklı çevrelere daha fazla yönelebilir, hukuki konularda daha olumlu ve aktif olabilirsiniz. Eğitim, medya bağlantılı çalışmalar, seyahatler gündeme gelebilir. Eşinizin akrabalarıyla daha sıkı fıkı olabilir, balayına çıkabilir, uzaktaki arkadaşlarınızla buluşabilirsiniz. Bazı koşturmalar, yoğunluklar var başkalarının sizi kızdırmasına izin vermeyin, pozitifliğinizi koruyun. “Ay” ın hareketleri: 14,15 ev işlerine yoğunlaşıyorsunuz, çok çalışabilirsiniz. Bazı şeylerde bir düzen kuruluyor, fizik ve psikolojik açıdan uyumlu olabilirsiniz. Bir düzen kurabilirsiniz. Ruh haliniz olumlu olur. 17 inde gayet keyiflisiniz, aşk hayatınız daha rahat, kendinizi dinamik hissedebilirsiniz. 20-21-22, tamamen ikili ilişkiler yoğun, aşk, arkadaşlık, dostluk var. Sosyalleşebilir, insanlarla hoş vakitler geçirebilirsiniz. Hukuki bir konuda avukatınızdan, danışanınızdan sevineceğiniz haberler alabilirsiniz. Danışmanlık yapabilirsiniz. İnsan ilişkileri, sözleşmeler, anlaşmalar önemli olabilir.

Akrep Burcu:  11 Mayıs 2017 Perşembe günü burcunuzda bir Dolunay gerçekleşmekte. Dolunaylar sonuç alma dönemleridir. Özellikle, Ekim, Kasım 2016 dönemleri başlayan ve Nisan 2017 sonları hızlanan konuların bu dönem sonuçlarını almaktasınız. Bazı şeyler bitiyor olmalı. Tadilatlar, tedaviler sonuçlanabilir. Sizin ve ya karşınızdaki kişilerin sağlık konuları da önemli olabilir. Ayrıca bu dolunayla birlikte, ilişkilerle de ilgili bazı kararlar alınmış olmalı. Bu dönemler, ortaklı çalışmalar, eşinizle ve ya iş ortamındaki kişilerle ilişkiler daha rahat ve güçlü olabilir. Bir yandan bazı harcamalara yönelirken diğer yandan birikimlere de önem veriyorsunuz. Birlikte çalıştığınız arkadaşlarla fikir birliği, yardımlaşmalar söz konusu. Çok çalışsanız bile artık daha rahat bir günlük yaşantınız olabilir. 15-16 dan itibaren Merkür’ün Boğa burcuna girmesiyle, hayatınızı ya da işinizi paylaştığınız kişilerle bazı konuları aydınlatabilir, planlar yapabilir, projeler hazırlayabilirsiniz. Karşı tarafa dayalı hareket edebilirsiniz. Tek çalışmaktan çok daha kazançlı olacaksınız. Ayrıca kendinizle ilgili merak ettiğiniz konuları doktora, danışmana, dostlarınıza, avukatınıza danışabilirsiniz. Karşıdan gelen görüşleri daha iyi değerlendirebilirsiniz. İş ortamınız daha canlı hareketli, heyecanlı geçebilir. Ayrıca eşinizin de hayatında yeni gelişmeler projeleri başlangıçları olabilir. 20 Mayıs’tan itibaren ise ortaklı harcamalar ortağa eşe ait finansal konular gündeme gelebilir. Psikolojik olarak güçleniyorsunuz. “Ay” ın hareketleri: 11-13 bazı huzursuzluklar yaşasanız bile iş, para ve sağlık konusunda daha rahatsınız. 13-15 yakın çevrenizle kuzen, kardeş, akrabalarla güzel vakitler geçirebilirsiniz. 15-17 evde daha çok vakit geçirmeyi tercih edebilir, işlerinizi bitirebilirsiniz. 20 ine kadar aşkta şanslısınız, rahat ve romantik, duygulusunuz. 23üne kadar ise günlük işlerinizi çok rahat bitirebilir, arkadaşlarınızla görüşebilir, çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz. Sağlık ve formunuza özen gösterebilirsiniz. Para elinize geçebilir.

Yay Burcu: 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile,  elinizde bir çok birikmiş geçmişten gelen işleri sonuçlandırabilirsiniz. Daha önce anlayamadığınız, gizlide kalmış bazı konuların ortaya çıkması çok mümkün. Özellikle ilişkilere dikkat etmek gerekebilir. İçinizde biriktirdiğiniz geçmişteki konular, ruhsal sorunlar, öfke seli bugünlerde dışa vurabilirsiniz. Fazlaca tepki verebilirsiniz, kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Sağlığınıza da dikkat edin. Arka planda kalarak sabırla bazı işlerinizi bitirebilirsiniz. 15-16 dan itibaren günlük işlerinizde çok pratik olacaksınız. Somut işler çıkarabilirsiniz. Gerek işinize gerekse arkadaşlıklara keyfe dostluklara daha çok vakit ayırabilirsiniz. İşleri iyi organize edebilirsiniz, kalemi kullanma yeteneğiniz de gelişiyor, hızlı ve verimli çalışma yolları buluyorsunuz. Enerjiniz artıyor. Müşterilerle bağlantılar kurabilir. Satış, hesaplama konularını başarıyla planlayabilirsiniz. İyi çalışma sayesinde birlikte olduğunuz kişilerle olumlu diyaloglar içine girilebilir. Sağlık konularına eğilebilirsiniz. Yeme içme konularında titizlik gösterebilir, diyete önem verebilirsiniz. 20 sinden itibaren ise, ilişkiler, danışmanlıklar, ortaklaşa çalışmalar, başkalarıyla etkileşimler gündeme geliyor, hareketli bir yaşam tarzınız olabilir. Eşinizin iş ortağınızın hayatında başlangıçlar projeler dikkat çekiyor. Sağlık da önemli. Doktorlar, avukatlarla etkileşimler artabilir. Ayrıca bu dönemler çalışmalar tek başına değil birileri ile birlikte yapmak verimlidir, başkalarının desteğini daha rahat alabilirsiniz. Onlar organize eder siz uyarsınız. “Ay” ın hareketleri: 11-13 Mayıs kişisel konulara yöneliyorsunuz, dostlar, arkadaşlar ve çocuklarınızla daha rahat hareket edebilirsiniz. 13-15 finansal konuda daha şanslısınız, harcamalar var ama para kazançlarınız da olacaktır. İşten gelen gelirler var. 15-17 yakın çevre, kardeş, kuzenlerle ilişkiler iletişimler kuvvetli. 20-21 gezebilir, aşk ilişkileriniz güçlenebilir, keyifler artıyor, sürpriz aşklar olabilir.

Oğlak Burcu: 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile,  arkadaşlıklar, gruplar sosyal çevreniz güçleniyor, yoğunlaşıyor. Onlarla olan duygusal ilişkilerin önem kazandığı zamanlar. İlişkiler derinlik kazanabilir. Karşı cinsten olan bir arkadaşınızla da etkileşimler artabilir. Arkadaşlarınızı her zamankinden fazla korur, kollar, tutkulu olabilirsiniz. Arkadaş teklifiniz kabul görebilir. Kimileri için ise, arkadaş ilişkileri ters etkilenerek huzursuzluklara sebep olabilir. İdealleriniz, istekleriniz umutlarınızı hatırlatma zamanıdır. Bu konularda hassaslaşır bir şeyler yapmak istersiniz. Dostlarınızı ağırlamak birlikte olmak cemiyet, grup faaliyetleri, çalışmaları etkili olabilir. 15 – 16 sından itibaren ise, aşkta daha yoğun dönemler başlıyor. Gençler, çocuklarla daha çok vakit geçirebilirsiniz. Bu dönem zihinsel beceriklilik isteyen uğraşlara yönelebilirsiniz. Oyunlar, yarışmalar, hobisel faaliyetler daha rahat akar. Çocuklarınızın hayatında daha güzel akan şeyler var. Eşinizin arkadaşlarıyla da yoğunlaşabilirsiniz. 20 sinden itibaren ise daha çok çalışabilir, iş çıkarabilirsiniz. Çocuklarınızın sağlık konularına eğilebilirsiniz. Sağlık ve temizliğe önem verebilir, çevre düzenlemeleri yapabilirsiniz. Taşınma yaşandıysa, düzen kurmaya çalışabilirsiniz. Akrabalarla da iletişim artabilir. “Ay” ın hareketleri: 14-15 Mayıs uzun zamandır kafanıza koyduğunuz eşinizi de ilgilendiren projeleri gerçekleştirerek rahatlayabilirsiniz. Duygularınızla yüzleşebilirsiniz, karşı cinsle duygularınız iyi neticeler doğurabilir. Derin duygusal deneyimler yaşayabilirsiniz. 19-22 yakın çevreniz ile etkileşimler çok yoğun, iletişim, kısa yolculuklar sürekli bir hareket var. Aile içinde yakınlarınızla keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Kova Burcu: 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile,  işinizle ilgili bazı kararlar alabilirsiniz. İşlerinizi sonuçlandırabilirsiniz. İş ilişkilerinizde birlikte olduğunuz kişiler üzerinde daha kontrolcü davranabilirsiniz. Anneyle ilişkiler yoğunlaşabilir. Şimdiye kadar saklanılan duygular alt yapıda birikmişler, örtülmeye çalışılan düşünceler ortaya dökülebilir. Örn, anneniz ya da anne yerine koyduğunuz kişiler, mesai arkadaşlarınızla tartışma veya genel bir duygu patlaması yaşayabilirsiniz. Söylemek istediklerinizi, istemediklerinizi açığa çıkarabilirsiniz. Diğer açıdan halkla ilişkiler ve satış işlerine çok önem verebilirsiniz. Alım, satım, yerleşimle ilgili konulara yoğunlaşabilirsiniz. Anne/babanın hayatında yaşadığı bir takım gerginlikler size yansıyabilir. 15-16 dan itibaren eve daha fazla yoğunlaşabilir, misafirler ağırlayabilirsiniz. Yerleşim, taşınma gibi konular varsa hızlanabilir, daha pratik bir şekilde toparlayabilirsiniz. Özel hayatınız, aile içi yaşantınız, ebeveynleriniz sizin için daha önemli olur ve odaklanırsınız. Aile yakınları ile ilgili çeşitli meseleleri bu dönem konuşabilirsiniz. En derinlerde kalmış düşünceler daha rahat ortaya çıkabilir. Tecrübeli kişilerden yardım alabilirsiniz. 20 sinden itibaren ise, daha çok gezebilir, seminer, fuar, etkinliklere katılabilirsiniz. Daha çok aktif ve sahnedesiniz. Kendiniz olma zamanıdır, aşk da güçlenebilir, çocuklarla, gençlerle daha rahat vakit geçirebilirsiniz. İstediğiniz şeyleri yapmak istersiniz. Riskli harcamalar artabilir. “Ay” ın hareketleri: 14,15i civarı arka planda kalarak işleri bitirecek çok çalışacaksınız. 17 inden itibaren daha rahatsınız, kişisel konulara yer verebilirsiniz. 22 sine kadar, yakın çevrenizle, kardeşlerle ilişkiler çok keyifli. Eğitimle, astrolojiyle ilgili güzel sürprizler, haberler, etkileşimler var. Kısa seyahatler yapılabilir.

Balık Burcu: 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleşecek olan Akrep Dolunayı ile,  duygusal tecrübeler yaşayabilirsiniz. Su gurubunda olan Dolunay size olumlu yansıyabilir. Uzun süredir görmediğiniz kişileri görebilir, yolculuk yapabilirsiniz. Farklı kişiler, felsefeler, astroloji önemli olur hayatınızda. Basın, medya bağlantılı çalışmalar, duyurular, yabancılarla etkileşimler artabilir. Seminer, fuar, sempozyumlar yapılabilir. 15-16 dan itibaren, yakın çevrenizle ilişkileri güçlendirebilirsiniz. Daha çok iletişim, duyurular, gelgitler artar. Ortaklı çalışmalar, eğitim, ilişkiler güçlenebilir. Gazete, dergi, kitap çalışmalarınızı da hızlandırabilirsiniz. İnternet çalışmalarına ağırlık verebilirsiniz. Bilgi toplamak yaymak, kaleminize güç vermek isteyebilirsiniz. Tempo çok hızlı! 20 sinden itibaren ise, eve, aileye ebeveyn, kardeş ilişkilerine daha fazla önem verebilirsiniz. Bazı işlerinizi evde toparlamak, çalışmalar yapmak, yazı yazmak gerekebilir. Ebeveynlerin yaşantısında da bir hareketlenme, canlılık var. Belki de sık ev değiştirebilir, gidiş gelişleri artabilir, sürekli hareket içinde olabilirsiniz. Alım satımlara, emlak, finansal işlere ağırlık verebilirsiniz. “Ay” ın hareketleri: 13 Mayıs’a kadar kariyere, eğitime yönelik konular var, kazançlara da yönelebilirsiniz. 16 sına kadar daha çok grup etkileşimleri artıyor, arkadaş dostlarınızla verimli güçlü ve değerli çalışmalar yapabilirsiniz. 19 una kadar ise, biraz dinlenmek, ortamdan uzaklaşmak ya da başkalarının faydasına kolektif çalışmalar yapmak iyi gelebilir. 19,20 duygusal tecrübeler yaşayabilir, kişisel konulara eğilebilirsiniz. Kişilere karşı hassasiyet artar, yardım etmek isteyebilirsiniz. 21-23 finansal sürpriz kazançlar var. Güzel şeyler olabilir, satın alabilir, iyi vakit geçirebilirsiniz. Elinize para da geçebilir. 

Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 
📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin 
💻   Mail TalinAgdere@hotmail.com


Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com dan  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati) 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum