Akrep Burcunda Dolunay (2018)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 01:05:00


Farkındalık yaratan bir Dolunay!

30 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 3.59 civarı (İstanbul/Türkiye saati) Akrep burcunun 9 derecesinde Dolunay gerçekleşiyor. Üzerinde olduğumuz konuların sonuçlandığı dönemler! Akrep burcundaki Dolunaylar, karanlıkta kalan, gizemli, gizli saklı konuları açığa çıkarabilir, bazı şeyleri daha iyi anlamamızı sağlayabilir, olaylara farkındalık katabilir. En çok burcu ve yükseleni Akrep/Boğa, Aslan/Kova olan sabit burçları daha fazla etkiler.

Dolunay haritasında, 15 gün önce yaşadığımız Koç burcu Yeni Ay haritasındaki gibi Balık burcu yükseliyor. Özellikle bu durum ay ortasında başlanan konuların bu dönem sonuçlanacağı, kararlar alınacağı anlamına da gelebilir. Kimileri adına Ekim 2017’den beri süregelen çalışmaların karşılığının alınmasıdır.

Haritada Balık burcunun yükselmesi bazı konularda hassasiyeti, duygusallığı arttırabilir. Kabullenme, bırakma, akışta kalma zamanı olabilir. Olaylara yaklaşımda maddiyatın yanı sıra manevi konulara da önem verebiliriz. Yöneticisi Jüpiter’in Akrep’te (9.ev) olması, din temalarını, mahkemeleri, yargıyı, adaleti, uluslar arası konuları ifade etmektedir. Ayrıca turizm, ticari konular,  eğitim öğretimle ilgili aktivasyonlar, medya bağlantılı çalışmalar, seyahatler yoğunlaşabilir. Politik astrolojiye göre, 9. (whole sign) ev, halka hitaben yapılan konuşmaları, uluslar arası konferansları da ifade eder.

Dolunay/Akrep’in yöneticisi Mars güçlü olduğu Oğlak burcunda ilerlemekte, bu durum ise kurallar, kanunların önemini arttırıyor. Planlananlar uygulanmaya koyulmuş, hedefe ulaşmak adına çok kararlı ve güçlü bir şekilde ilerlenmekte. Bir şeyleri başarmak adına sabırlı olmak gerekiyor. Bu haritada, 11. ev temaları yoğun olduğundan, gelecekle ilgili idealleri gerçekleştirmek adına büyük bir mücadele ve kararlılık gerekiyor. Grup çalışmaları, birliktelik çok önemli. Birlikte hareket ederek sonuca gitmek daha mümkün, bireysel davranmak bu dönem sonuç getirmeyebilir. Ancak egoların iyi dengelenmesi de önemli.  Ayrıca 11. Ev dünya astrolojisinde millet meclisini, ülke ve ya kamuoyunda yer alan büyük oluşumları da anlatır.  

Bazı konularda fikirsel olumsuzluk, çok çalışmaktan edilen yorgunluklar, kaygılar, asabiyet hala (Merkür/satürn) devam etmekte. Ayrıca finansal konuları,  müşteri ilişkilerini, anlaşmaları hızlandırmış olabilirsiniz. Kimileri ekonomik durumundan kimileri ise sağlık sebeplerinden dolayı iş veriminde inişler yaşasa da toparlama çabaları içinde mücadele vermekte.  Hızlı çözümler üretmekte.

Dolunay/Satürn ile olumlu açılar almakta, enerjinizi dikkatli bir şekilde yapmak istediğiniz konulara yönlendirdiniz. Bazı şeyleri kontrol altına almak adına planlar yapabilirsiniz. Bu dönem iyi bir konsantrasyon dikkat disiplin gerektiren teknik ve ya zihinsel işler adına olumludur. Duygularınızı kontrol edebilir, hayata daha akılcı ve ölçülü yaklaşabilirsiniz. Zorluklara daha rahat göğüs gerebilirsiniz. Hatta büyüklerinizden yetkili kişilerden yardım ve destek, öneri alabilirsiniz.

Venüs, ikizlerde yer alması, sosyalleştiğinizi gösterebilir. İlişkilerde hareketlilik, konuşkanlık, yüzeysellik, değişkenlik, sempatiklik verirken, bazen de anlaşılmaz durumlar ikilemler yaratabilir. Bir süre daha (Venüs/Merkür) kardeşlerle, komşularla, arkadaşlarla, sosyal çevrenizle aktivasyonları arttırabilirsiniz. Kısa geziler, iş gezileri, sanatsal çalışmalar, grup ilişkileri, çay partileri, halkla ilişkiler, seminer, sunum, reklamcılık, internet çalışmaları, yayıncılık adına hızlı bir dönem. Diğer yandan ise, Mayıs ortasına (Venüs/Neptün)kadar bazı alınganlıklar, duygusal ilişkilerde hassasiyetler, darılma, gücenme gibi durumlar da söz konusu. Ayrıca (Merkür/mars), öfkeyi gerginliği, konuşma tansiyonlarını yükseltmesin dikkat edelim. Özellikle, bir sonraki yeni aya kadar sakinliği korumaya özen göstermemiz gerekebilir. Gerginlikler, trafikte, (mars/Uranüs) sağlıkta, çevrenizde de kendini belli eder. Sağlık açısından da olumsuz etkiler verebilir. Özgür olma ihtiyacınız artabilir.  

Dolunay ve Burçlar:

Koç: Dolunay finansal konulara açıklık getirebilir. Beklediğiniz kredi bugünlerde gelebilir. Başkalarından gelen destekle kredi kartınızı yatırabilirsiniz.  Ruhsal olarak tedirginlik artabilir. Anne/baba, devlet yetkililerinden destek alabilirsiniz. Bu dönemler başkalarına bağlısınız özellikle para konularında. Sağlıkla, tedaviyle ilgili bir konu varsa sonuçlanabilir. Yakın çevreniz, akrabalar, kardeşlerle etkileşim devam ediyor. İletişimsel konular, yazı yazmak, kısa gezilere gitmek internet, duyurular, dergi çalışmaları, birilerine haber göndermek, konuşmalar yapmak, dedikodular adına hareketli bir dönem. 2-4 Mayıs günlerinde daha keyiflisiniz.

Boğa: Karşıt burcunuzda gerçekleşen Dolunay ile evlilik kararı alabilirsiniz. Eşinizle, ortağınızla birlikte aldığınız önemli kararlar olabilir.  Sosyalleşebilir, arkadaşlarınızla güzel vakitler geçirebilirsiniz. Yakın çevrenizle daha fazla etkileşim halinde olabilir, ortak hareket edebilirsiniz. Çocuklarınıza ait hizmet temaları devam ederken, aşk hayatınız adına biraz daha sabırlı olmalısınız. Bazı kontrol edemediğiniz temalar olabilir. Girişimleriniz var hayat enerjiniz yerine gelmiş durumda ancak bazı konuları, düşünceleri hayata geçirmek için biraz daha vakte ihtiyaç var ancak çok uzak değil. Finansal konularda kazançlara yönelebilirsiniz, işinizden para kazanabilirsiniz İhtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

İkizler: İş ve sağlık evinizde gerçekleşen bir dolunayla karşı karşıyasınız. Anlaşılan bugünlerde artık bir şeylere karar vermeniz gerekebilir. Sağlıkla ilgili tedaviler varsa sonuçlarını alabilirsiniz. Çalışanlarınızla, hizmetkarlarınızla ilgili bazı konular, belirsizlikler bu dönem netleşebilir. Grup çalışmaları, arkadaşlarla iletişimler devam ediyor. Hayat enerjinizin hala düşük olduğu bu dönemlerde dış görüntünüzle biraz daha fazla ilgilenebilir, sağlığınıza özen gösterebilirsiniz. Bazen içe dönük olmak huzur verebilir ancak enerjinizi düşürebilir. Meditasyon tarzı çalışmalar, yürüyüşler, doğayla iç içe olmak bir şekilde enerjinizi dengeleyecektir. 4-6 Mayıs günleri bazı durumlar sizi huzursuz edebilir. Psikolojik olarak kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. 2 ve 7 Mayıs günlerinde keyfiniz artıyor.

Yengeç:  Dolunay dönemleri, aşk hayatınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Buralardan uzaklaşarak romantik birkaç gün geçirebilirsiniz. Çocuğunuzun hayatında güzel bir dönem! Alacağı karalar sizi de olumlu etkileyebilir. Spor, sanat, yaratıcı faaliyetler adına verimlilik ve üretkenlik artıyor. Ancak karşınızdaki kişilerle bazı zorluklar da yaşatabilir. Hukuki konular, açık düşmanlıklar, davalar babanızla ilgili konular varsa zorlanabilirsiniz. Eşinizin de bazı kararlarına evet demek durumunda kalabilirsiniz. Bazı konularda destek almanızda zor değil. Aşkta platonik takılabilir, duygularınızı açıklamaktan bir süre daha kaçınabilirsiniz. Aşkınızı da inziva yaşamak hoşunuza gidebilir. Belki de tam olarak içinize sinmeyen birtakım konular var. 9,10 Mayıs keyifli günler.  

Aslan: Ev/yerleşim/kariyer/ebeveynlerle ilgili konular var. Bu konularda gelişmeler gerçekleşebilir. Belki de uzun zamandır beklediğiniz yerleşim ve çocuklarınıza ait bir konu bu dönem netleşebilir. Sağlığınıza daha fazla dikkat etmeniz gereken bu günlerde ailenizden destek alabilirsiniz. Arkadaşlıklar, grup faaliyetleri bayanlarla etkileşimler dikkat çekiyor. Hijyene, tedavilere, yeme içme gibi durumlara özen göstermelisiniz. 1-3 Mayıs günleri oldukça keyifli. 4-6 Mayıs günleri oldukça zorlu geçse bile hukuki konular ya da işiniz adına yetkililerden destek alabilir, tedavileri yaptırabilir, günlük işlerinize yoğunlaşabilir güç ve karmaşık işleri çözebilirsiniz. Ancak çok yormayın kendinizi!

Başak: Akrep burcundaki dolunay dönemleri yakın çevrenizi de ilgilendiren bir konuyu çözebilirsiniz. Yolculuk planını hayata geçirebilirsiniz, beklediğiniz bir yakınınız seyahatten dönebilir. Sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Başvuru ya da belgeniz onaylanabilir. Kardeşinizin hayatında önemli bir değişim dikkat çekebilir. Çok sıkı çalışmalar içindesiniz keyfe bile ayıracak vakit yok maalesef ancak çok önemli işleri de bu dönem çözeceksiniz. Devlet yetkililerinden, yakın çevrenizden, akademisyenlerden, hukukçulardan destek alabilirsiniz. Bankacılık işlemleriniz, finansal konular, krizlerinizi çözmek adına bir süre daha uğraşı vermek gerekse de çözümü uzak değil. Bilimsel çalışmalar, araştırmalarınız devam etmekte. İş ve kariyerle ilgili bazı konularda başarılarınız artabilir. 4-6 Mayıs dönemleri sabırlı olmalısınız. Dikkatinizi uzaklara farklı çevrelere yöneltiyorsunuz.

Terazi: Uzun zamandır finansal bir konu üzerine yoğunlaştınız. Akrep burcundaki dolunayla birlikte, beklediğiniz haber gelebilir. Bazı konuları sonuçlandırabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınızdan, iş bağlantılı kişilerden, ortaklarınızdan beklediğiniz destekler gelebilir. Karşınızdaki kişilerden hızlı bir şekilde geri dönüşümler alabilirsiniz. Farklı kültürlerden kişilerle tanışabilir, uzaktaki akrabalarla iletişime geçebilirsiniz. Hayatınıza yenilikler gelebilir. Zorlu süreçleri aşmak uzak değil! 2-4 Mayıs günleri bazı haberler alarak rahatlayabilirsiniz. 4-6 Mayıs günleri evdeki mücadeleniz ve sıkı çalışmalarınız artsa bile bazı güçlükleri aşmak adına istikrarlısınız. Birçok çetrefilli konuyu bu dönem toparlayabilirsiniz.

Akrep: Sevgili Akrep burçları ya da yükseleni Akrep olanlar Burcunuzda Dolunay gerçekleşiyor. Özellikle Ekim 2017 sonlarında başlayan konular bu dönem sonuçlandı.  Eşinizle, ortağınızla, patronunuzla, babanızla birlikte önemli kararlar alabilirsiniz. Destek almanız mümkün. Ortaklı çalışmalar, iş hayatınızla ilgili hızlı gelişmeler beklenebilir. Başkalarıyla birlikte hareket etmek avantaj sağlayacaktır. Eğitimle ilgili bir süre daha sıkı bir çalışma içinde olmanız gerekebilir. Bu dolunay ile kişisel avantajlar da yaşayabilirsiniz. Yolculuk planınız gerçekleşebilir, seyahat edebilirsiniz. Aşk hayatınızda romantizm devam ediyor. Günlük aktiviteleriniz, spor yaşantınız sizi dinamik tutarken, agresif enerjileri de atmanıza yardımcı olmakta. Ancak aceleci işlerden, sakarlıklardan uzak durulmalı. 4-6 Mayıs günleri iş hayatınızla ilgili güzel haberler alabilirsiniz.

Yay: Dolunay dönemi bazı konuları kontrol etmeniz zorlaşabilir. Özel hayatınız, günlük işlerinizi toparlamak adına daha fazla uğraş vermeniz gerekebilir. Gizli şanslarınız da var bu dönemler özellikle başkalarından gelen destekler de yok değil. Geçmişte başvurduğunuz bir kredi, para, miras meselesi çözülebilir. İlişkilerden yana şanslısınız, sürekli bir davet, öneri alabilir beğeni kazanabilirsiniz. Sosyalleşebilirsiniz. Danışmanlıklar verebilirsiniz. Doktorlar, iş arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz. Çocuklarınızın aktiviteleri hızla devam etmekte bu durum bazen çok fazla para ya da gayret harcamanıza sebep olmakta. Aşk hayatınız, ilişkileriniz açısından renkli bir süreç. Yürüyüşler, sportif aktiviteler adına aktifsiniz. 1-4 Mayıs günlerinde daha rahat bir nefes alabilirsiniz.

Oğlak: Akrep dolunayı dönemleri, arkadaşlarla, dostlarla sosyalleşebilirsiniz. Onların destekleriyle karşılaşabilirsiniz. Çocuğunuzu da ilgilendiren grup aktiviteleri artabilir. Gelecekle ilgili hedefleriniz doğrultusunda bazı kararlar alabilirsiniz. İş konusunda hareketli bir dönem. Günlük arkadaşlarınızla güzel iletişimler içindesiniz hatta size yardımcı olabilirler. Marsın burcunuzda ilerlemesi size çok büyük kararlılık getirdi. Kendi projeleriniz doğrultusunda hareket ediyorsunuz. Ev hayatınızdaki aktivasyonlar hızlı akmakta. Çalışmalarınızı da buradan yönetebilirsiniz. Evde misafirler ağırlamaya devam edebilirsiniz. Çocuklarınızın projeleri yoğunlaşmış, oldukça dinamikler. Sizde beden sağlığınıza diyetinize güzelliğinize, temizliğinize giyim kuşama daha çok önem verebilirsiniz. Sağlığınız daha iyi. 4-6 Mayıs günleri çok önemli işler çıkarabilirsiniz. İşinizle ilgili bir sorumluluk alabilirsiniz. Çocuklarınızla güçlü bağlar kurabilirsiniz.  

Kova: Akrep burcundaki Dolunay dönemleri kariyer bağlantılarınız yoğunlaşabilir. İşinizle ilgili kararlar alabilirsiniz. Meslek hayatınızda, işyerinde kadınlarla ilgili sorunlar olabilir. Annenizle ya da eşinizin annesiyle ilgili bazı konular var. Bazı huzursuzluklar yaşanabilir ancak destekler de geliyor. Sıkışık bir dönemden geçmektesiniz, bazı işleri bitirmek ve kendinize dönük çalışmalar yapmak adına bir süre daha beklemelisiniz. Kontrolünüz dışında gelişen (4-6 Mayıs günleri önemli) konular hala devam etmekte. Eğitimle ilgili konular, akraba, komşu, arkadaşlar, yakın çevreyle ilişkiler çok hızlı devam etmekte. İletişiminiz çok yoğun. Bazen bu durum hoşunuza gidebilir bazen de sizi yorabilir. Bünyenizi güçlendirin, sağlığınıza hala özen göstermelisiniz. Aşk hayatınız renkli, güzel, eğlenceli. Çocuklarınızla çok keyifli günler geçirmektesiniz. Onların da güzel günleri sizi mutlu ediyor. 1-4 Mayıs günleri keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Balık: Dolunay dönemleri bir yolculuk yapabilirsiniz. Çocuklarınızı ya da sizi ilgilendiren akademik konular bu dönem önemli! Bazı kararlar alabilirsiniz. Belki de sınav sonuçlarınız açıklandı. Astroloji ya da başka bir amaçla seminer, sergiler, sempozyumlar yoğunlaşabilir. Uzaklarda akrabalarınız var mı kardeşlerde olabilir, haberler alabilirsiniz. Farklı kültürlerden kişilerle tanışabilir, değişik fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Evinizde huzurlusunuz. Yakın çevreniz, kardeşler, akrabalarla diyaloglar keyifli olmalı. Eğitimcilerden, devlet yetkililerinden, hukukçulardan vb… önemli kişilerden destekler alabilirsiniz. Para kazançlarınız son derece hızlanmış ancak çabuk tüketiyorsunuz anlaşılan pek birikim yapılamıyor. Ay ortasına kadar gelecekle ilgili hedef, amaç ve idealleriniz için bir süre daha mücadele edebilirsiniz. 2-4 Mayıs günleri iş bağlantılı çalışmalarınız gelişebilir, ticari konularda, eğitim medya bağlantılı işlerde daha aktifsiniz.  

Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin 
💻   Mail TalinAgdere@hotmail.com


Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirsiniz. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz. 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum