Transit Uranüs/Boğa Burcunda

By Talin Ağdere ile Astroloji - 17:16:00

Transit Uranüs 15 Mayıs 2018 de Boğa burcunda yolculuğuna başlıyor,  bu yolculuk 26 Nisan 2026’a kadar sürecek. Bundan önceki Uranüs/Boğa burcu 6 Haziran 1934-14 Mayıs 1942 yılları arasında olmuştu. Bu dönemler savaş süreçlerinin olduğu dönemlerdi. Dünya savaşı ardından Kıtlık, sanayinin gelişmesi ve ardından ekmeğin karneye bağlanması bu dönemlere denk gelmektedir. (O dönemleri deneyimlemedik aslında, babalarımız dedelerimiz iyi bilirler. Klasik kitap bilgilerinden daha çok paylaşım yapabiliyoruz. Ancak yakın geçmişteki Uranüs transitlerini hepimiz biliyoruz).

Boğa burcu, karakteristik olarak sakin, güvenliğe önem veren bir burçtur. Aslında görüntüde yavaş hareket eder ancak inatçı yapısıyla işlerin üstesinden gelir ve hedefe kilitlenir. Pratik, yapıcı ve verimlidir. Risk almaz, rahatını bozmaz. Bir düzeni vardır onun bozulmasını istemez.  Sanatsal yeteneği gelişmiştir. Somut ve akılcı, mantıklı gerçekçidir. Para ve maddi konular, ekonomi Boğalar için önemlidir, olmayınca eksik hissederler kendilerini. Doğal, neşeli şefkatli, doğal yumuşak sosyal insanlardır. Kıskançlık, inatçılık açgözlülük, üşengeçlik, tembellik, kayıtsızlık, soğukluk olumsuz özellikleridir.

Uranüs ise değiştiren, reformlar getiren, yenileyen, hızlı çıkış ve inişlere sebep olan, ani sürprizler getiren bir jenerasyon gezegenidir. Bazen bir fırtına gibi estirir, bazende özgürleştirir, emin olun ki durağanlığı bozar. Uranüs aykırıdır, Uranüs enerjiyi yükseltir. Gerekirse estirir, bozguna uğratır ya da canlandırır bazende aşırı radyason yüklemesi gibi yakar. Doğum haritalarımızda kişisel gezegenlere açılarına göre olumlu ve ya olumsuz etkilerini yansıtacaktır. Tabii ki bunun da bir zamanı vardır 7 yıl içinde kendini belli edecektir. Gezegenler bazı burçlarda yücelir, güçlüdür bazı burçlarda ise zararlıdır, düşüktür. 

Uranüs/ Boğa burcunda düşüktür, genelde etkisini sert bir biçimde gösterebilir. Yukarıda anlattığım Boğa'nın özelliklerini aniden değiştirmeye başlayabilir. Güneş derecesine göre yıllar içinde değişim gerçekleşecektir. Örn. Nisan sonuna kadar doğan Boğa'lar bu süreçten itibaren birkaç yıl içinde etkisini hissederler. Maddi konulara yaklaşım ön plana çıkar, kaynaklarda parasal açıdan iniş çıkışlar mümkün olabilir. Kişisel haritalarda ise para kazanmanın farklı yönlerini bulmak mümkündür. Risk aldırabilir, kaynakları farklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Oturan Boğa konumundaysanız hareketlilik gelecek demektir! Eğer açılar olumluysa rahatlıkla yatırımlara yönelebilir, sert ise, maddi kayba uğratabilir, finansal krizlere açıklık getirebilir. Eldeki varlıkların değerini bilmek gerekir. Diğer yandan kendi zevkinize göre yaşamın keyfini çıkarma özgürlüğünü kazanabilirsiniz. En çok Boğa/Akrep, Kova/Aslan gibi sabit burçlar çok daha fazla etkilenecektir. Burçlara göre değilde aslında kişisel haritalara göre yorumlamak daha faydalı olacaktır. Özellikle, kişisel haritanızda sabit etkiler fazlaysa zor olacaktır, ancak az ise daha rahat adapte olabilirsiniz. 
Uranüs toprak elementi olan Boğa burcunda bulunduğu için yüksek enerjili dönemlerde sert açılar altındaysa yıllar içinde doğal afetler (toprak kayması, deprem vb..) meydana gelebilir. 
Toprak mahsulleri kıymetlenebilir, topraktan çıkan kaynaklar, toprak enerjisi önem kazanabilir. Doğal, organik gübreler, doğal mayalar vb.. önemi artar. 

Uranüs/Güneş: Olumlu açılarda, hayata bakış açınız değişebilir,  akılcı yaklaşımlar söz konusu. Farkındalık artabilir, eski alışkanlıkların körelmiş fikirleri yenilemek gerekir. Hayatınıza reformlar, yenilikler, aydınlanma getirebilir. Büyüme, gelişme potansiyeli verir. Hoş sürprizler yaşanır, ileri teknolojiyle ilgilenebilirsiniz. Venüs’le birlikte olduğunda ani para girişleri, kazançlar da mümkün. Sürpriz bir evlilik. Hayatınızda devrimler yapabilirsiniz.

Olumsuz açılarda ise, ani sağlık sorunları, özellikle de Marsla etkileşimler olduğunda kazalar, kontrolsüzlük mümkün olabilir. Değişmeye kapalı bir yapınız varsa daha da artabilir. Kalp, tansiyon üzerinde olumsuz etkiler yapabilir. Ani para kayıpları, çalkantılar, ani boşanmalar vb.. meydana gelebilir. 

Uranüs/Ay: Huyunuz suyunuz değişebilir. Alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz. Aile yapınızda, anneyle bayanlarla ilgili konularda değişimler yaşanabilir. Ev, alım, satış işlerine aniden girebilirsiniz. Aile içi karışıklıklara da sebep olabilir. Aile, dostluk, arkadaşlık ilişkileriniz etkilenebilir. Olumsuz açılarda sağlık öne çıkar mide, pankreas ile ilgili sorunlar yaşanabilir. İlişkide ani kopuşlar ya da sarsıntılar da verebilir. Örn: öyle şeyle yaşanır ki; çevre, şehir, ülke bile değiştirmek durumunda kalabilirsiniz (tabii kişisel haritalarda diğer etkilere de bakmak gerekir).

Meslekleri, uğraşı alanları: Mal, mülk, toprakla ilgili işler, tarım, çiftçilik, bahçe, emlak işleri, mimari, bankacılık, borsa (bitcoin), yemek, gastronomi otelcilik moda kuyumculuk sektörü, kozmetik müzik, resim heykel, tasarım, sanat ticareti tarih arkeolojik doğa bilimleri, el sanatları vb… Uranüs’ün Boğa burcuna girmesiyle 7-8 yıl içinde bu konular öne çıkacaktır. Olumlu ve olumsuz değişimler beklenebilir. Düşüşler, yükselişler gibi.. Örn: aniden tarımla ilgilenmeye başlarsınız, toprağınız değer kazanır. Emlaklarla ilgili bir kanun çıkar ve mülkünüzü satar ya da satın alırsınız. Aniden tutukluluk haliniz biter özgürleşebilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirebilir ekolojik tarıma geçebilirsiniz vb…

Sağlık: boyun, ense bölgelerinde sinirsel kökenli rahatsızlıklar, yırtıklar, spazmlar. Bademcik, boğaz sorunları. Tiroid, ses telleri, gırtlak sorunları verebilir. Kilo ile ilgili diyabetik hastalıklar, tansiyon vb.. ancak Boğalar güçlüdür kolay hastalanmazlar kendilerini daima genç hissederler. Uranüs’le daha da genç hissedecekler. Belki de hayattan bir silkinip kendilerine gelecekler. Açık hava, yürüyüşler, gezmek onlara daha iyi gelecektir. Ayrıca Sağlık sorunlarına doğal yöntemler gelişebilir. Antibiyotiksiz tedaviler artabilir. Bazı şeyler artık düşüştedir bu sistem bünyemizi yıpratmış (hazır gıdalar, doğal olmayan besinler, bilinçsiz antibiyotik tedavileri, aşılar vb..)olabilir. Artık doğal yöntemlerle güçlendirmek gerekebilir. Böyle bir dönem gelmiştir.

Ülkeler: İsrail, Romanya, Paraguay, Küba, (dünya atlasından alınmıştır) birleşik krallık, güney Afrika vb… 7-8 yıl içinde, reformlar, yenilenmeler gelebileceği gibi sarsıntılar, kopmalar, beklenmeyen durumlar, doğal afetler de meydana gelebilir. 

2018 için neler değişecek?

Uranüs/Mars-(sert)  açıları da 12-30 Mayıs, Temmuz’un son haftalarından 15 Ağustos 2018’e kadar, 10 Eylül’den 1 Ekim’e kadar devam edecektir. Bu dönemler, huzursuzluk yaratmaya meyilli bir dönem olabilir. Ani ve beklenmedik tepkiler, olaylar rahatsız edici enerjiler gündeme gelebilir. Tartmadan söylenen söyler, davranışlar gündeme gelebilir. Özgür ol! dedirtir. Sürekli bir yenilik arzusu oluşur kişilerde, sıradanlık ve monotonluktan uzaklaşmak istenir. Rutin yaşantınıza hareketlilik gelir. Beklemeye tahammülünüz olmaz. Acil değişikliğe ihtiyaç duyulur. Sadece Mars etkisi değil, genel olarak kişisel haritanızda değişkenler fazlaysa zorlanmazsınız değişime rahat ayak uydurabilirsiniz ancak sabitler fazlaysa esneme olmadığından kırılmalar yaşanabilir. Örneğin, sizi kızdıracak olaylar olur ancak siz farklı bakış açıları geliştirerek ani tepkiler vermeden düşünürsünüz. Eğer sabitler fazlaysa direk tepki verebilirsiniz bu durumda telafisi zor durumlar gelişebilir.

  Mars’ın retroya girmesiyle bazı konularda acele etmemek gerekebilir (Uranüs/Mars-(sert)  açıları da 12-30 Mayıs, Temmuz’un son haftalarından 15 Ağustos 2018’e kadar, 5 Eylül’den 1 Ekim’e kadar). Aslında  Uranüs’ün 6 Mart 2019'da tekrar Boğa burcuna girmesi daha etkili olacaktır. Daha önce yapılamayan değişimler bu dönem gerçekleşebilir.

  Diğer yandan ise,  Uranüs/Satürn kombinasyonu bu yıl 12 Kasım’a devam ediyor. Büyüme, hayata yaklaşımınızı düzene koyma. Akılcı değişimler, detaylı araştırmalar, pratik yeni teknik metotlar, modern imkanlar, çağdaşlaşmak mümkün. Motivasyon güçlülüğü, terfi, yükseliş, önemli yetkiler alma gerçekleşebilir.  Hayatınızda artık pratik reformlar yapabilirsiniz. Otoriteler (baba, patron, yönetici, devlet büyükleri…) engel yerine destek gelebilir. Daha mantıklı olmak gereken bir süreçtir. Meslek, idari yönetim, iktidar ve teknoloji alanlarında yenilikler getirebilir. Toplumsal reformlar vererek gelecek için iyi kapılara işaret eder. Yeni ve eski arasında köprü oluşturarak pratikleşebilirsiniz.  

Transit Uranüs ve Burçlar: (Aşağıdakiler genel yorumlardır, kişisel harita yorumları size daha doğru potansiyelleri belirleyecektir.)

Koç: 7-8 yıl içinde, finansal olarak değişimler beklenebilir. Para kazanmanın farklı yollarını bulabilirsiniz. Sanal para (bitcoin vb..) yatırımlarına girişebilirsiniz. Maddi konularda Satürn’le olumlu kombinasyonlarından dolayı özellikle 2018 yılı için sürpriz kazanımlar da gelişebilir. Sahip olunan şeyler değer kazanabilir. Finansal olarak pratik reformlar yapabilirsiniz. Maddi konularla ilgili tutkular düşünceler değer yargıları da değişebilir. Normal işinizi bile değiştirebilir, para kazanmak için teknolojinin içinde olduğu yeni farklı bir işe girebilirsiniz. Mevcut işinize teknolojiyi daha çok katabilirsiniz. Enerji, elektronik, bilgisayar, teknik konular, astroloji, bilimsel konular vb..önemli olabilir. Bu alanlardan para kazanabilirsiniz. Olumsuz durumlarda ise,  gelirinizi sabitlemekte sorunlar yaşayabilirsiniz, beklenmedik finansal kayıplar da yaşanabilir.

Boğa: Artık Uranüs Burcunuzda ilerliyor olacaktır. Değişimi zaten hissetmektesiniz. Kişilik özellikleriniz de önemli değişimler beklenebilir. Daha önce asla yapmazdım dediklerinizi şimdilerde yapmaya başladınız bile! Davranışlarınız (kişisel haritanızda değişkenler fazlaysa zorlanmazsınız değişime rahat ayak uydurabilirsiniz ancak sabitler fazlaysa esneme olmadığından kırılmalar yaşanabilir) özellikle farklılaşabilir. İnsanlar da size farklı bakmaya başlayabilir. Özgür olma ihtiyacınız bağımsızlığınızı ilan etme çabalarınız başkaları tarafından isyan şeklinde bile anlaşılabilir. Birçok şeyi daha iyi kavrayabilirsiniz. Şuurunuz açılır, idrak artar, akıl kapasiteniz yükselir. Bu dönemde yenilikler ve değişimler olacaktır. Daha önce hiç karşılaşılmamış yeni tecrübelere açık olabilirseniz, dünyaya bakış açınız değişir ve gelecek yaşamınız yeni bir şekil kazanır. Güç kazanırsınız, güven duygunuz gelişir. Yaşamınızdaki istemediğiniz alanları değiştirebilir yeni ilgi alanları bulur davranış biçiminize yeni bir form kazandırabilirsiniz. Elektrikli ve patlayıcı bu enerjiyi iyi kullanırsanız lehinize olacaktır ancak iyi kullanamama durumunda bazı sağlık sorunları meydana gelebilir. Esnek olmak gerekir, en azından denemeye çalışılmalı. Örn: Kilolu iseniz, zayıflamaya başlarsınız. Sağlık üzerindeki bazı olumsuz etkiler sizi bu yönde uyarır. Ani evlilik, bebek sahibi olmak, işe girmek, ya da tam tersi boşanma, işten çıkma vb... durumlar gerçekleşebilir. Baba ya da otoritelerin hayatında bir takım değişimler meydana gelebilir (olumlu olumsuz) sağlam gördüğünüz yanlar, ya da tutucu yönleriniz değişime uğrar. Uranüs/Mars-(sert)  açıları da 12-30 Mayıs, Temmuz’un son haftalarından 15 Ağustos 2018’e kadar, 5 Eylül’den 1 Ekim’e kadar olacaktır. Bu dönemler uğraştırıcı ve yorucu olabilir. 

İkizler:  Ani ve şaşırtıcı olaylar verebilir. Bunlar daha çok geçmişteki hareketlerin getirisi olabilir.  Başkalarında ve ya kendinizdeki gizlilikler açıklanmak istenmeyen düşünceler aniden ortaya çıkabilir. Hazırlıksız yakalanılan bu durumlar sizin ve ya başkalarının ne kadar samimi olduklarını ortaya çıkarır. Bilinçaltı çetrefilli olabilir. Bastırmaya çalışmak ise daha yıkıcı. Çok çaresiz durumlarda psikoterapi tekniklerine başvurmak profesyonel yardım almak nefes aldırabilir. Örn: birini kendinizin düşmanı olarak görürsünüz ya da öyle sanırsınız aslında gerçek dostunuz o kişidir vb. geçmişteki bir olaydan dolayı yanlış fikirlere kapılmış olabilirsiniz, transitle doğruları daha rahat anlayabilirsiniz.  Şuur altında yatan eski meseleleri masaya yatırmak için uygun zamanlardır. Kimileri adına da gizli düşmanlıklar ortaya çıkabilir. Kontrol edilemeyen beklenmedik olaylar meydana gelebilir. Hastaneler, kapalı yerlerle ilgili konular gelişebilir. Size zarar veren alışkanlıklar varsa sigara, içki vb.. gibi aniden bırakabilirsiniz. Özellikle bu yorumlar kişisel bağlantı kuruluyorsa etkili olur. İş için yurt dışı bağlantıları kurabilirseniz başarılı olabilirsiniz. 

Yengeç:  Hayatınızda devrimler yapma zamanı gelmiştir! İdeallerinizi ve hedeflerinize değişiklikler yapmak arzusu vardır. Farklı bir hayat stili gelişebilir. Artık hedefe daha kolay ulaşmak da mümkündür. Başkaları üzerinde etkiniz artabilir. Yeni arkadaşlıklar, dostluklar bulunur. Tutumunuz değişebilir, arkadaşlarınızda bu tutumunuza alışmaya çalışabilirler. Baskıcı geleneksel otoritesi fazla olan kişilerin enerjisi sizi sıkar ve onlardan uzaklaşmaya başlayabilirsiniz. Değişik gruplara girebilirsiniz. Farklı, reformist gruplar etrafınızda olabilirler. Uzun zamandır birlikte olduğunuz kişilerden kopabilir, arkadaşlığınızı bırakabilirsiniz. Belki de yaşanan parasal sorunlardan arkadaşlıklar, dostluklar bitmiştir. Kimileri adına da çevre değişebilir, sosyal çevre ilişkileri daha akıcı olur. Başka şehre hatta ülkeye bile taşınabilirsiniz. İş yeri çevreniz de değişebilir. Değişimler de istenilen yönde yapılabilir. Belki de hızlı gelişen iş ve girişim fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Sosyal alanda cemiyette hızlı bir yükseliş beklenebilir.

Aslan Burcu: Kariyerle ilgili konularda değişimler gerçekleşebilir. Kişisel gezegenlerle sert açıları varsa meslek hayatında dalgalanmalar (kişisel haritanızda değişkenler fazlaysa zorlanmazsınız değişime rahat ayak uydurabilirsiniz ancak sabitler fazlaysa esneme olmadığından kırılmalar yaşanabilir) getirebilir. Sallantıyla başlayabilir daha sonra da kopartabilir ya da hiç aklınıza gelmeyen değişikliklere sebep olabilir. Başka mesleğe geçebilirsiniz. Pozisyonunuz değişebilir, olumlu etkiliyorsa yetki alabilirsiniz. Kendi işinizi kurmaya karar verebilirsiniz. Üstlerle anlaşmak zorlaşabilir, onların konuşmaları savları size baskı hissi uyandırabilir. Sizde bunlardan kurtulmayı özgür olmayı seçebilirsiniz. Babanız/annenizle de böyle durumlar gelişebilir. Hiç denenmemiş meslek alanlarına yönelebilirsiniz. Yeni teknikler öğrenebilir, kurslara gidebilir, eğitim görebilirsiniz. İşinize teknoloji katabilirsiniz.  Devrimsel boyutta yeni girişim imkanları, henüz denenmemiş meslek sahalarıyla karşılaşabilirsiniz. İş alanının sil baştan değişmesi bile mümkündür. Bu transit 7-8 yıl süreceği için hemen olmasa bile ilerleyen yıllarda gerçekleşebilir. Değişiklikleri yapmak adına direnmemeli, size sunulan yenilikleri gerçekleştirebilmelisiniz. Özellikle 2018 için yeni iş sahaları bulunabilir. Uranüs/Mars-(sert)  açıları da 12-30 Mayıs, Temmuz’un son haftalarından 15 Ağustos 2018’e kadar, 5 Eylül’den 1 Ekim’e kadar olacaktır. Bu dönemler uğraştırıcı ve yorucu olabilir.

Başak: Uranüs’ün Boğa burcuna girişiyle bazı konularda farkındalık kazanarak, aydınlanmaya başlayabilirsiniz. Hayata bakışınız farklılaşabilir. Yabancı kültürlü kişiler daha çok hayatınıza girebilir. Bilimsel çalışmalardan, teknolojik konulardan, astrolojiden fayda sağlanabilir. Zihinsel gelişim kaydedilebilir. Seyahatlerden, gezgincilikten birçok şey öğrenebilirsiniz. Hayatınıza yeni renkler katabilirsiniz. İnternet çalışmaları yapılabilir, farklı iş sahalarına yönelebilirsiniz. Teknoloji ya da enerji üretiminin ithalat ihracatını yapabilirsiniz. Ani bir şekilde yurt dışından bir kapı açılabilir. Eşinizin akrabalarının hayatında yenilikler olabilir. Onlarla ilişkilerde canlılık artabilir. 2018 yılı için çocuklarınızın hayatında başarılar söz konusu. Onlarla ilgili sorumluluklarınızı rahatlıkla yerine getirebilirsiniz.

Terazi: Uranüs geçişiyle yeni bir devre açılabilir hayatınızda. Gelecek birkaç yıl içinde ani ve beklenmedik şekilde değişiklikler gerçekleşebilir. Hayatın eski düzeni değişerek yeni zamana göre bir düzen gelişir. Bazı kuralları, baskıları kırmak için adımlar atarsınız. Bu süreçte zorlansanız da neticede rahat bir nefes almak için gereklidir. Ortaklık ilişkilerindeki finansal konularda hareketlilik, yenilenme var. Gelirinizde sürpriz artışlar ya da kayıplar verebilir. Mal mülkle miraslarla ilgili ani fırsatlar ya da karışıklıklar da getirebilir. Uranüs bu evdeyken başkasının (ortağın, eşin vb..) parasına bel bağlamamak en iyisidir. Kimileri adına da Uranüs transiti kendi iç dünyasını sıkan ve özgürlüğünü kısıtlayan bir şeyden kurtulmaktır. Psikolojik devrim ve uyanış, bağımsızlıktır. Ölüm ötesi, metafizik, okült konularla ilgilenebilirsiniz. Ekonomi, finans, muhasebe, vergi, sigorta gibi iş alanlarına yönelebilirsiniz. Olumlu açılarda ise, alacaklar ödemeler maddi beklentiler adına hızlı ve olumlu gelişmeler kazanımlar oluşur. Özellikle 2018 yılında bu konularda avantajlar beklenebilir.

Akrep:  İlişkilerde, ortaklıklarda ani değişimler meydana gelebilir. Özgürlük ihtiyacı artabilir. Eğer ilişkilerde (kişisel haritanızda değişkenler fazlaysa zorlanmazsınız değişime rahat ayak uydurabilirsiniz ancak sabitler fazlaysa esneme olmadığından kırılmalar yaşanabilir) zorluklar varsa itiş kakış ilerliyorsa, çocuk ya da mal mülk hatırına katlanılıyorsa gerginlik iyice artabilir. Kopmalar da söz konusu. Bazen de iyi bir kriz yaratır fakat yapıcı bir etki varsa, yakın çevredeki güçlü kişilerin araya girmesiyle yaralar sarılabilir, yeni metotlar sunulabilir.  Tam tersi ilişkiye heyecan da katabilir. Monoton sıkıcı hale gelmiş ilişkilere yeni heyecanlar katmak gerekir. Olumlu açılarda ani gelişen ilişkiler ortaklıklar iş anlaşmaları da meydana gelebilir. ilişkilerdeki monotonluk da olumlu yönde ilerler, enerji gelir, radikal değişimler yapılır, heyecanlı hale gelir. Eşinizin ya da ortağınızın hayatında olumlu gelişimler beklenebilir. Farklı, sıra dışı kişilerle sosyalleşebilirsiniz. Ani bir şekilde taşınma kararı alınabilir. Özellikle 2018 için ise yakın çevrenizdeki kişilerden, büyüklerinizden, eğitimcilerden, destek görebilirsiniz. Uranüs/Mars-(sert)  açıları da 11-30 Mayıs, Temmuz’un son haftalarından 15 Ağustos 2018’e kadar, 5 Eylül’den 1 Ekim’e kadar olacaktır. Bu dönemler uğraştırıcı ve yorucu olabilir.

Yay: İş hayatınızda değişimler meydana gelebilir. Farklı, pratik reformlar yapabilirsiniz. Çalışma hayatınıza teknolojiyi katabilirsiniz. Günlük işleriniz ortamınız daha da hareketlenir. Daha serbest olmak özgür çalışmak isteyebilirsiniz. Başkalarının aşırı talep isteklerinde kurtulmak önemli olur. Hayatınızdaki mevcut iş mutluluk vermiyorsa değişim yapmak isteyebilirsiniz. Birlikte olduğunuz ya da çalıştığınız kişilerin ve evcil hayvanlarınızın hayatında değişimler meydana gelebilir. Giyim kuşamınızda stil değişikliği yapılabilir. Sağlığa çok daha önem verilir. Yeme içme konusunda daha duyarlı olursunuz. Sağlıklı, organik besinlere yönelebilirsiniz. Alternatif tıp alanlarına yönelebilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz. Yaşadığınız ortamda değişiklik yapılabilir. En son teknik imkanları işinizde, çevrenizde evinizde kullanabilirsiniz. Grup çalışmalarına yönelebilirsiniz. Günlük hayatınız kalabalıklaşabilir. Hayatınıza heyecan, renk katan kişilerle birliktelik artabilir. Sürpriz bir kararla evcil hayvan alabilirsiniz.  Küçük baş hayvancılığına ve ekolojik tarıma girebilirsiniz. Özellikle 2018 için yeni iş imkanları oluşabilir. 

Oğlak: Uranüs ise 5. Evinizde ilerlemeye başlıyor. Aşk evi olan bu evdeki transit hayatınızı heyecanlandırır. Enerjiniz artar, eğlenmek, gezmek, farklı renkler yakalamak isteyebilirsiniz. Aniden çılgınca aşık olabilirsiniz. Eski sevgiliden sıkılıp bırakabilirsiniz. Satürn’le güzel açıları olduğundan sevgilinizi eş olarak görebilir evlenme teklifi de edebilirsiniz. İlişki yerine oturabilir sürpriz bir şekilde nikah masasına oturabilirsiniz. Ancak sert açılarda çılgın başlayan ilişki aniden de bitebilir. Skandal tarzı ilişkiler de yaşanabilir. Çocukların büyümeyle ilgili sorunları etkinleşmeye başlar. Asileşebilirler, ergenlik, gençlik dönemi başlayabilir, aniden evden gitmek istiyorum diyebilirler. Ancak genel olarak pozitif ve canlandırıcı bir etkisi olacaktır. Üzerinde uğraştığınız hobi, iş yaratıcı konularda ani fırsatlar verebilir. Gerçek elle tutulur yetenekler ortaya çıkmaya başlar. Ani seyahatler, alınan finansal riskler de olması mümkün. Özellikle faklı spekülatif konularla ilgilenmek isteyebilirsiniz, bitcoin vb..  

Kova: Uranüs özel hayatınızı ilgilendiren 4. Evde yolculuğuna başladı. Hayatınızın değişmesi yenilenmesi gereken noktalara işarettir. Ailenizle ilgili üzerinizde baskılar varsa kurtulmak isteyebilir, aniden evden (kişisel haritanızda değişkenler fazlaysa zorlanmazsınız değişime rahat ayak uydurabilirsiniz ancak sabitler fazlaysa esneme olmadığından kırılmalar yaşanabilir) ayrılma kararı alabilirsiniz. Eviniz, muhitinizi değiştirmek isteyebilir, buralardan uzaklaşabilirsiniz. Evde aniden dekorasyon çalışması, tadilat ya da binanın yıkım kararı gerçekleşebilir. Bu yüzden de mecburi ev değiştirebilirsiniz.  Samimi olduğunuz kişilerle sorunlar yaşanabilir. Ebeveynlerin hayatında bir takım değişimler sağlık sorunları meydana gelebilir. Belki de daha öncelerden atılmış sağlam temeller varsa bu dönemler sarsılabilir. Her durumda yaşamınıza farklılık getirebilir. Aniden evlilik kararı da alabilirsiniz. Değişime açık değilseniz zorlanabilirsiniz. Farklı bir ülkeye, şehre bile gidebilirsiniz. Ancak olumlu açılarda ise hayatınızı değiştiren ani ve hızlı gelişmeler daha rahat karşılanacaktır. 2018'de girişimcisiniz bir şeyler adına mücadele edebilir, harekete geçebilirsiniz ancak Mars’ın retroya girmesiyle bazı konularda acele etmemek gerekebilir.  Girişimleri retroya girmeden yapmalısınız ya da retrodan sonraya bırakmalısınız aksi taktirde iki ileri bir geri çok yorulur ve zorlanırsınız. (Uranüs/Mars-(sert)  açıları  12-30 Mayıs, Temmuz’un son haftalarından 15 Ağustos 2018’e kadar, 5 Eylül’den 1 Ekim’e kadar olacaktır. Sağlığa da dikkat etmek gerekir.

Balık Burcu: Uranüs’ün Boğa burcu yolculuğu başlıyor. Yakın çevrenizin hayatında değişimler gerçekleşmekte. Etrafınızda olan bitene bir bakın ne çok şeyin değiştiğini görebilirsiniz. Tam olarak bu yıl olmasa bile Uranüs’ün 6 Mart 2019'da ki tekrar Boğa burcuna geçişiyle çok daha netleşebilir bu durumlar. Kardeşler, kuzenler, komşular, iletişim kurduğunuz dostluklar değişebilir, yenilenebilir, reformlar yapılabilir. Sizde çevre değiştirebilirsiniz. Eskiden hayır olmaz nasıl olur dediğiniz zihinsel yapınızda fikirlerinizde, iletişime bakış açınızda yenilenmeler olur. Zihinsel olarak yeniliğe açılırsınız. Daha fazla internet, sosyal medyayı kullanabilir, astrolojiyi, bilimsel çalışmaları, orijinal konuları hayatınıza katabilirsiniz. Yeni buluşlar, icatlar, seyahatler, medya, yayıncılık, ticari konular yapılabilir. Sosyal yaşam temponuz artabilir. Eğitim sisteminde yenilikler yapılabilir. Grup çalışmalarını arttırabilirsiniz. 2018 yılı için bu konuda başarılar artabilir. Arka planda çalışıp çok iş üretmek durumunda kalabilir, kolektif çalışmalar yapabilir, para kazanmak adına mücadeleci olabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı çalışmalara yönelebilir sık seyahatler edebilir, bir amaç uğruna gizli kalması gereken çalışmalar yapabilirsiniz. Bir süre ortamdan izole olabilirsiniz. 15- 16 Kasım 2018'den itibaren girişimlerde aktifleşerek hızlanacaksınız.

Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin 
💻   Mail TalinAgdere@hotmail.com


Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirsiniz. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz. 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum