Aslan Burcunda Ay Tutulması (2019, son tutulma)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 00:43:00

21 Ocak 2019 Türkiye saatiyle, Pazartesi 8.15 civarı ay tutulması gerçekleşiyor. Tutulmanın tamamı Kuzey ve Güney Amerika'dan  izlenebilecek. Tutulma başladığında Türkiye'de Ay batmaya yakın olduğundan  gözlenmesi mümkün değil. Tutulmaları Space.com sitesinden izleyebilirsiniz.

İstanbul ve Ankara’ya göre yorumlarda farklılıklar gösterdiği için bu tutulmayı genel olarak yorumluyorum. Bu tutulma,  Aslan/Kova aksındaki tutulmaların sonuncusuydu. Özellikle 21 Ağustos 2017 yılında İlk Aslan’da başlayan tutulmalarının son perdesini de kapattık. Özellikle o dönemler başlayan ve son yıllarda yoğunlaşan konuların artık sonuçlarını almaktasınız. En çok Aslan/kova, akrep/boğalar.

Bu dönemler, tutulmanın etkisiyle kendinizi duygusal ve alıngan hissedebilirsiniz. Ay/güneş karşıtlığından dolayı duygular da inişli çıkışlı olabilir bu yüzden de gerginleşebilirsiniz. Kendinizi göstermek adına farklı yöntemler kullanabilirsiniz. Ancak olumlu olarak da yaratıcı, canlı etrafınıza güzel enerjinizi yayarak, samimiyetinizle kendinizi gösterebilir, kanıtlayabilir, babacan tavırlarla başkalarını etkileyebilirsiniz.

Bu dönemler etrafınızdaki olayları gözlemlemek gerekir. Birkaç gün bazı şeylere duyguların etkisiyle karar vermeden beklemek daha doğru. Hafta sonuna doğru bazı şeylerin enerjisi farklılaşabilir. Karar vermeniz kolaylaşır. Bu dönemler   (ay/Merkür) duygularla mantık arasında mücadele olabilir. Sudan sebepler bahane edilerek ilişkilerde arkadaşlıklarda güçlükler doğabilir. Özellikle birkaç gün öncesine dikkat etmek gerekir. Ay/yengeç duygusal şantajlar, kaprisler, çocuksu duygularla hareket ettirebilir. Eski ön yargılar geçmişteki problemler çocukluk, gençlik anılarınız yeniden ortaya sürülerek gerginlik yaratılabilir. Bazen de sizi ilgilendiren ve ilgilendirmeyen (ay/Uranüs) konulara atlayarak her şeyin içine girebilirsiniz. İsyancı bir ruh hali yaratabilir. Bu da huzursuzluk verebilir. Ancak bu anlık ve çabuk geçen sinirlerdir. Bu etkiler kısa bir süre sonra geçebilir. Zira Venüs/Jüpiter kavuşumu bize pozitif enerji vermeye başlıyor. Aşk, para, finansal konularda talih açıklığı verebilir. Daha önceki yaşanmış gerginlikler dostluk enerjisiyle yerini barışçıl döneme götürebilir. Evlilik, aşk ve sosyal ilişkilerde ortaklık da dâhil kendinizin ve başkalarının ihtiyaçları arasında denge sağlayabilirsiniz. Toplantılar yaparak arkadaşlıklarda geçmişten gelen pürüzleri törpüleyebilirsiniz. Bilhassa ileriye dönük mesleki ve kişisel yatırımlar adına başlangıçlar yapılabilir. Gelişime açıksınız. Yavaş ve tedbirli ilerler (mars/satürn) dikkatli olursanız endişe ve kuruntulara aldırmadan cesaretle İlerlerseniz başarılı olabilirsiniz. Alpheratz sabit yıldız enerjisi, özgürlük, hareket, hız ve keyif veriyor. Hareket enerjisi artıyor.

Güneş’in Kova burcuna girmesiyle, Şubat sonlarına kadar daha sosyal olacağız. Arkadaşlıklar, dostluklar, sosyal organizasyonlar, grup etkinlikleri, sportif faaliyetler, toplantılar, partiler, seminerlere katılabilir, takım ruhuyla hareket edebiliriz. 24’ünden itibaren, herkesin yararına olacak bir takım çalışmalar yapabilirsiniz. Farklı, reformist fikirlerinizle başkalarını etkileyebilir, buluşlar, bilimsel çalışmalar, marjinalliğinizle başkalarını etkileyebilirsiniz. Teknoloji, bilimsel çalışmalar, takım ruhu öne çıkıyor.  Daha rahat, kendinizi özgürce ifade edebildiğiniz, biraz da nefes aldığınız süreçler. “Ben değil biz” duygusuyla hareket edebilirsiniz. Ayın en güzel günleri: 25, 26, 29,30,31 Ocak.

Sağlık etkileri: çok yoğun olmasa da etkisi, tansiyon, fevri davranışlar, ani sinir, kalp sağlığı.

Burçlar:

Koç: Bir süredir toplumsal, anne/baba, patron baskısı yaşadığınız süreçlerden artık biraz da olsa sıyrılıyorsunuz. Çocuklarınızla ilgili ya da aşktaki olumsuzlukları bir kenara atarak canlanıyorsunuz. Aşk teklifi de alabilirsiniz. Arkadaşlıklar, dostluklar, sosyal organizasyonlara girebilir, grup çalışmaları yapabilirsiniz, grupça hareket edebilirsiniz. Hızınız artıyor, hareket enerjiniz hızlanıyor. Gücünüzü bulacaksınız. Takım çalışmaları yapabilir, sportif faaliyetlerinizi hızlandırabilirsiniz. Ekip, cemiyet, dernek çalışmalarında sosyal ağ kurabilir, fikirlerinizi geniş çevrelere yayabilirsiniz. Birkaç gün ben/sen enerjisini dengeler, ani davranışları dengelerseniz başarılı olabilirsiniz. Akademik başarılar artarken, farklı çevreler ve kültürlere açıksınız, bu çevrelerde seviliyorsunuz. Adalet, mahkemeler, hukuk süreci bu dönem olumlu çalışabilir. Basın/medya bağlantılı çalışmalarınızda başarılı olabilir, seyahatlere çıkabilirsiniz. Aşk ve keyifler yerinde!

Boğa: Dolunay süreci, ailevi bir konuda bazı kararlar alabilirsiniz. Evinize daha çok önem verebilir, toplantıları gerçekleştirebilir, aile ve iş arasındaki dengeyi sağlayabilirsiniz. Yerleşimle ilgili bazı kararlar alabilirsiniz. Tadilatlar, taşınmalar, yerleşimle ilgili konular olabilir. Bu dönem, babanız/annenizle ilgili konular da önemli sizin için. Başkalarına adınızdan daha çok söz ettirebilirsiniz. 24’den itibaren, çalıştığınız konularda yeni teknikler öğrenmek ilerlemek kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz. İşe girmek mesleki iletişimleri güçlendirmek adına olumlu bir süreç. Finansal destek de artıyor. Krediler, kredi kart ödemelerinizi gerçekleştirmek adına yeni olanaklar gelişmekte. Eşinizden ortağınızdan dost ve arkadaşlardan gelen destekler sayesinde ruhsal olarak da rahatlayabilir psikolojik gelişiminizi güçlendirebilirsiniz. Alım satım işleri varsa ya da ortağınıza eşinize ait mülk parasal işlemler olumlu olacaktır. Tedaviler artık rahat aşılıyor. Psikolojiniz güçleniyor.

İkizler: İletişim, medya, reklam, pazarlama alanlarına yoğunlaşabilirsiniz. Yakın çevre kardeşlerin içinde bulunduğu organizasyonlarda bulunabilirsiniz. Daha çok gezebilir, bulunduğunuz ortamdan uzaklaşarak nefes, hava alabilirsiniz. Mahkemeler, hukuki konularda bazı sonuçlar gelebilir, karşınızdaki kişilerle anlaşmak isteyebilir, husumet içinde olduğunuz durumlardan kurtulmaya çalışabilir, barış imzalayabilirsiniz. Aşk ve ilişkiler adına da olumlu bir dönem, ortaklılar, evlilikler dayanışma içinde olacaktır. Tedaviler hastalıklar 24’ünden sonra uzaklaşıyor. Bazı resmi işlemlerde düzene girebilir. Sosyal faaliyetlere kilitleniyor, grup iletişimini hızlandırıyorsunuz. Toplantılar, sosyal içerikli organizasyonlar, dernek faaliyetlerini canlandırabilirsiniz. Gelecek için ideallerinizi hayata geçirmek adına aksiyona geçebilirsiniz.

Yengeç: finansal bir konuda uzun zamandır uğraştığınız bir durumun sonucunu alabilirsiniz. Cesaret ve güveniniz geliyor. Artık iş konusunda, kariyerde bir canlanma hızlanma var. Aksiyon alabilir, para kazanmaya yönelik işlere girişebilirsiniz. Sağlık ve tedaviler olumlu sonuçlanabilir. Günlük işlerinizde bir rahatlama var, bu yüzden daha çok dinlenebilir, aileden kişilerle arkadaşlarla vakit geçirebilir, sosyalleşebilir, kendinize bakabilirsiniz. Ofisi, evinizi, çevrenizi güzelleştirmek için harekete geçebilirsiniz. Ev, ofis taşınmaları ya da tadilatlar da olabilir. Özellikle 24’den itibaren, kira, kontrat, ortaklı bir iş sözleşmesi ya da ortak para konuları hızlanabilir. Beklediğiniz bir evrak varsa gelebilir. Devlete verilmesi gereken vergi ödemeler ya da para ve mallarla ilgili görüşmeler yapabilirsiniz. Resmi dairelere, devlet hastanelerine gidiş gelişler artabilir. Bir evrak işiniz olabilir. Gerekli neticelerin de olumlu olabileceği muhtemel gözüküyor. Kimileri adına bilimsel çalışmalar, araştırmalar başarılı. 

Aslan: Burcunuzda gerçekleşen Ay Tutulması ile, birkaç yıl öncesinde başlayan konular artık sonuçlanmaya başlıyor.Tutulmanın etkisiyle birkaç gün, sağlığınız inişli çıkışlı olabilir. İç huzursuzluğunuz ya da yaşadığınız duygu seli dışa vurabilir. Kendinizi rahat coşkulu ve güvenli hissedebilirsiniz. Genel olarak tutulmanın aldığı olumlu açılarla etkiye açık olursunuz. Özellikle arkadaşlar, dostlardan destek gelebilir. Hukuki konularda, yabancılarla iletişimlerde uzaklarla ilgili bağlantılarda sizi cesaretlendirecek iyi haberler alabilirsiniz. Aşk, duygular, ailenin servetiyle ilgili konular, yaratıcı yetenekler, çocuklarla gençlerle ilişkiler, hobisel faaliyetler adına çok keyifli bir süreçtir. 24’den itibaren ikili ilişkiler canlanıyor. Karşınızdaki kişilerle diyaloglar daha rahat bir şekilde kurulacaktır. Birlikte hareket etmenin faydasını görebilir, karşınızdakilere daha çok danışabilir, orijinal fikirlerinden faydalanabilirsiniz. Sizde onlara danışmanlık yapabilir, karşılıklı dayanışmalar öncelik kazanır. İş ortamınız daha hareketli, canlı,  neşeli olur fikir alışverişleri konuşmalar parlaktır.

Başak: 12. Evinizde gerçekleşen bu tutulmayla uzun zamandır hayatınızda var olan ve kontrol edilemeyen konular, olaylar artık sonuçlanabilir. Bu dönem başkalarına faydalı çalışmalar yapabilir, insanlar üzerinde etkili olabilirsiniz. Gizli yardımlar gelebilir, sizde başkalarına fedakarlıklarda bulunabilirsiniz.  Şu süreçte daha çok kendi iç dünyanızda rahat ve huzurlu hissedebilirsiniz. En önemlisi de yüzleşmekten kaçındığınız yanlar ortaya çıkacaktır. Şimdiye kadar hayatınızda oluşan olaylardan ve konulardan çıkardığınız dersler hayatınızın bundan sonraki döneminde eğitici bir rol oynayacaktır. Huzuru evde bulabilirsiniz. Ebeveynler, ailenizle rahat hissedebilirsiniz. Misafirler ağırlayabilirsiniz. Yurt dışına seyahatlere gidebilirsiniz. Ortak paylaşımlar, başkalarından mali destek beklentileriniz varsa gelebilir. Kredi, hukuksal bir problem çözülebilir. Özellikle 24’ünden itibaren, iş bağlantılarınız güçleniyor. Hızlı verimli çalışabilir, satış pazarlama gibi işlerde başarılar atabilir. Planlama ayrıntıları hesaplama gibi tekniklerde daha çok teknolojiyle iç içe olabilir, işçi, patronlarla arkadaşça diyaloglar kurabilirsiniz. Sağlığınız rahatlıyor.

Terazi: Bu tutulmayla arkadaşlar, dostlarla olan diyalogları güçlendirebilirsiniz. Grup çalışmalarınız, toplantılarınızı tamamlayabilirsiniz. Arkadaşlık ilişkileri güçlendirebilir, yaratıcılığınız ve babacan tavırlarla onları etkileyebilirsiniz. Hayattan beklentileriniz gerçekleşmeye başlar, gelecek için planlar yapabilirsiniz. Kardeş, kuzen, yakın çevre ile daha çok sosyalleşebilirsiniz, size destek olabilirler sizde onlara verebilir, güzel diyaloglar kurabilirsiniz. Eğitim, hukuk, pazarlama, reklam, halkla ilişkiler, internet, adına verimli bir süreçtesiniz. Karşınızdaki kişiler motivasyon kaynağınız. Özellikle, 24’den itibaren çok daha rahat harekete geçebilir, gezilere katılabilir, seyahat edebilir, hobi, etkinliklere katılabilirsiniz. Gençlerle dayanışma güzel ilişkiler kurulabilir. Çocuklarınızla daha rahat özgürce faaliyetler yapabilir, zaman geçirebilirsiniz. Daha çok sahnedesiniz, dikkat çekebilir, alkış toplayabilir, kendinizi gösterebilirsiniz. Aşk hayatınız canlanıyor. Bol kahveli sohbetlere hazırlıklı olun.

Akrep: İş evinizde gerçekleşen bir Tutulmayla karşı karşıyasınız. Uzun süredir işinizle ilgili konular, arayışlar, uğraşlar bu dönem sonuçlanabilir. Anneniz ya da meslek hayatında bir bayan bu dönem sizin için önemli olabilir. Bağlarınız kuvvetlenebilir. Halkla ilişkiler satış pazarlama işleriniz adına elverişli bir dönem. Para kazançlarınız artabilir. İhtiyacınız olan çeşitli şeyleri satın alma gücünüz artıyor. Maddi ve manevi rahatlığınız olur. Eğlenceye de daha çok para harcayabilirsiniz. Gücünüz yerine geliyor. Daha enerjiksiniz. Günlük işlerinizi daha hızlı planlayabilirsiniz. Bugünden itibaren özel hayatınız daha önemli hale gelse de 24’den itibaren, ev hayatını yakın plana alıyorsunuz. Aile arasında önemli konular konuşulabilir. Geçmişteki konulardaki sorunları gidermek adına yeni buluşlar, fikirler üretilir. Geleceğe yönelik planlar bu dönemler gözden geçirilerek bundan sonrası için daha dikkatli planlar yapılabilir. Kendinizi yeniden yapılandırmak adına kararlar alınmakta. Özellikle finansal konular dikkatle ele alınabilir. Arkadaş, dostları evinize davet edebilirsiniz. Çalışacak, üretecek karlı çıkacaksınız.

Yay: Aslan burcundaki ay tutulması ile duygularınızı daha coşkulu, pozitif bir şekilde sergileyebilir, dikkat çekebilir, farklı kültürlere çevrelere açılabilir, ulaşabilir, yeni kişilerle de tanışabilirsiniz. Belki de uzun süredir göremediğiniz arkadaşlarınızla bir arada olabilirsiniz. Kimileri eğitimle ilgili bir sonuç alabilir. Bu dönemde her konuda bir rahatlık var. Bazı şeyleri çok daha kolaylıkla elde edebilir, dikkatleri üzerinize çekebilir, koşulları yönlendirebilirsiniz. Dış görünüşte ayrıca bir güzellik, yenilenme ve parlaklık var. Başkaları tarafından daha rahat fark ediliyorsunuz. Arkadaşlarla görüşmeler sosyalleşme eğlenceli konulara ağırlık vermek çok daha rahat. Yaratıcı faaliyetlerde etkin bulunabilir, hareket enerjinizi canlandırabilir, sportif faaliyetlere zaman ayırabilirsiniz. Daha cesur ve ataksınız, kendinizi rahat ifade ediyorsunuz. 24’den itibaren internet faaliyetler, çalışmalar, etraf tarafla iletişimler rahat kurulabilir, yolculuklar yapabilir, astroloji muhabbetlerine katılabilirsiniz. Yakın çevrenizle sürekli diyaloglara girebilir, reformist fikirlerle, bilimsel çalışmalarla onları etkileyebilirsiniz. Kitap, dergiler yazabilir, eğitimler verebilir, kısa geziler yapabilirsiniz.

Oğlak: Aslan burcundaki Tutulma dönemleri, tedavileriniz varsa bitebilir. Artık kendinizi daha canlı, özgüvenli hissetmeye başlayabilirsiniz. Finansal bir problemi çözebilirsiniz. Eşinizden ya da ortağınız, bankanızdan destek alabilir, ödemleri kontrol edebilirsiniz. Gücünüzü enerjinizi evinize özel hayatınıza yönlendirdiniz. Aileniz, ebeveynleriniz için çalışıyorsunuz. Bugünlerden itibaren daha canlanıyor enerjiyi doğru kullanmaya başlıyorsunuz. Çalışmalar yapabilir, gelecekle ilgili önemli projelerin adımlarını atabilirsiniz. Meditasyon benzeri çalışmalar adına çok verimli bir süreç. Arka planda çalışmak, hizmet, yardım etmek, başaklarına iyilik yapmak adına verimli bir dönemdesiniz. Vakıflarda hastanelerde, eğitim merkezlerinde, derneklerde gönüllü herkesin hayrına olan çalışmalar yapabilirsiniz. Yalnız kalmak, izole olmak size huzur veriyor. Bir müddet böyle olmayı tercih ediyorsunuz. 24’den itibaren, finansal konular ağır basıyor. Reformist fikirlerinizle, bilimsel çalışmalar, buluşlarınızla para kazançlarınızı arttırabilir, ürettiğiniz fikirlerle dış dünyaya açılabilir, ticaret yapabilir, akademik çalışmalara yönelebilirsiniz.

Kova: Karşıt evinizde gerçekleşen ay tutulması ile bazı konularda sonuçlar alarak bir dönemi bitiriyorsunuz. Doktorlarınız, danışanlarınız, hukukçularla ya da diyalog kurduğunuz kişiler, eşinize, ortağınıza karşı iletişime açık olmalısınız. Dayanışma içine girebilir, destek alabilir, verebilirsiniz. Güçlü kişilerden aldığınız destekler size olumlu yansır. Kazançlarınız artar. Grup çalışmalarına yoğunlaşabilirsiniz. Sıcak ilişkileriniz gündeme gelir. Diplomasi yeteneğiniz sayesinde takdir toplayabilirsiniz. Etrafınızdaki kişilerle güzel diyaloglar kurabilir, geliştirecek projelerde bulunabilirsiniz. Güneşin burcunuza girmesiyle hayat enerjiniz artıyor. Sağlığınız da düzeliyor. Özellikle 24’den itibaren kişisel projelerinize başlayabilir, fikirlerinizi çok daha etkin ifade ederek başkalarını etkileyebilirsiniz. Değişik fikirlerinizi başkalarına aktarabilir, daha hareketli olabilirsiniz. Yakınlar, kardeş, akrabalar, dost arkadaşlar, iletişim içinde bulunduğunuz herkesle daha canlı bir dönem başlıyor. Gel-git trafiğiniz artıyor.

Balık: İş ve sağlık evinizde bir tutulma gerçekleşti. Belki de uzun süredir üzerinde bulunduğunuz uğraşlar artık meyvesini vermeye, temizlik gibi çalışma ortamınızı düzenleyebilirsiniz. Bu konularda genel organizasyonlar değişiklikler yapılabilir. Bazı şeyleri yenileme ihtiyacı duyulabilir. Sağlığı da daha çok önemsemelisiniz. İş ve kariyer hayatınızda toplumda daha çok benimseniyor seviliyorsunuz. Mesleki alanda pozitif enerjinizle başkalarını etkilemektesiniz. Kimileri, doktora kimileri ise ticari faaliyetler adına yapıcı bir dönemdeler. Mesleki statülerinde yükselmek söz konusu. Özellikle üretimdeler, Çok çalışarak çok başarılı olacaklar. 24’den itibaren, kapalı ortamlarda, alanlarda daha çok özveriyle çalışabilirsiniz. Sanatçı kimlikliyseniz fikirlerinizi yazılarınızı projeye dönüştürebilir senaryolar üretebilirsiniz. Bu dönem tek başına çalışmak yaşamak size güç verir. İnzivayı seversiniz, şartları da zorlamayacaksınız. Vakıflar, gönüllü kuruluşlarda görevler alabilirsiniz. Başkalarına yardım edebilir, hizmetlerde bulunabilirsiniz.

Bu konuda ya da 9 Şubat 2019 geleneksel Paros astrolojik seminerle ilgili bilgi almak için  talinagdere@hotmail.com başvurabilirsiniz.

Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum