Oğlak burcunda Güneş Tutulması (2019)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 09:49:00

6 Ocak 2019 Pazar Türkiye saati 4.28 civarı, Oğlak burcunun 15 derecesinde Parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecektir. Tutulma, TUG un verdiği bilgiye göre, Asya'nın kuzeydoğusu ve Alaska’nın bazı bölgelerinden görülebilecek. Tutulmayı etkisi altına alan yerler ve bölgelerde yönetimin zayıflaması, durgunluk ve bir takım karışıklıklar olması da mümkün olabilir. Ayrıca bölgesel düzeyde doğal afetler meydana gelebilir. Hayat enerjisi ve canlılık kaynağı olan Güneş’in tutulması ile bu canlılığın bir süre azalması ve enerjinin zayıflaması söz konusu olabilir. Tutulmalar kişilerle birlikte geniş kitleleri etkilediği düşünülmektedir. Oğlak burcu Tutulma dönemi Oğlak, Yengeç, Koç, Terazi gibi öncü burçlar daha fazla etkilenebilir.

Tutulma esnasında, Türkiye saatine göre Akrep burcu yükselmekte, bu burcun yükseldiği dönemler genelde bir takım önemli değişimler hayatınıza girebiliyor. Genel olarak ölüm, doğum temaları ya da sembolik olarak bir şeylerin bittiği yeni bir dönemin başladığı anlamına gelebiliyor. Gizli rekabetin yaşanması, sahiplenicilik, kıskançlık, tutkuların daha fazla olması ve derin konuların olduğu dönemler olabiliyor. Ya hep ya hiç gibi durumlar ve duygusal gerilimler verebiliyor.

Tutulmanın gerçekleştiği burç olan Oğlak burcunun yöneticisi Satürn, sorumluluk yükleyen, engel getiren temaları anlatır. Bu dönem hayatın bir bölümünü inşa edebilir, yapılandırabilir, zorluklarla başa çıkmaya çalışabiliriz. Olumsuz anlamda, materyalist, hırslı, aşırı disiplinli olabiliriz. Evle aileyle, anne/babayla ilgili konular,  duygusal blokajlar getirebilir. Önemli sorumluklar ekonominin yarattığı bazı kısıtlamalar üstümüzde baskı hissettirebilir.  Bunu aşmak adına yeni çalışmalara başlayabilirsiniz. Satürn’ün kısıtlayıcı etkisi ile yalnızlık duygusuyla karşılaşabilirsiniz. Aile, akraba bağlarının kopması ya da bazı şeylerden çok da keyif alamamak gibi duygularla karşılaşabilirsiniz. Kısıtlayan Satürn ve dönüştüren Plüton temalı bu tutulma, kadersel dediğimiz dönüşümleri tetikleyebilir. Sabrınızın imtihan edildiği bir zaman dilimindesiniz. Sabır ve zaman en önemli ilaçtır. Etkiler önceden başlayabilir, özellikle birkaç gün önceden başlayan olaylara dikkat etmeli.

Olumlu olarak ise şimdiye kadar olan düşünceler iş projeleri bu dönem hayata geçirilebilir. Çünkü böyle bir istek güç ve dayanıklılık verir. Güçlü şirket ve işletmelerle sözleşmeler ve bağlantılar kurabilirsiniz.  Kurumsal bağlantısı olan çalışmalara başlayabilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız konularda en yüksek dereceye erişir ve başarılı olursunuz. Satürn, astrolojide bilge, olgun insanları, kanun adamlarını, devlet yetkililerini,  babamızı, yaşlıları, mimar, mühendis, heykeltıraş, güçlü kişileri simgeler. Bu dönem yapı, inşaat, mühendislik, yıkım, yapım aşamasında işlerde hızlanabilir. 

Enerjimizi anlatan Marsın öncü bir burç olan Koçta ilerlemesi, olaylar karşısında gücünüzü olumlu kullanmanızı sağlayacaktır. Hedefleri iyi belirleyerek, girişimciliğiniz ve cesaretinizle olayların üstesinden gelebilirsiniz. Bu dönem şimdiye kadar bekleten, netleşmeyen birçok konu netleşebilir. Kesin kararlar da alınabilir. 7 Ocak günü aşkı parayı keyfimizi anlatan Venüs’ün Yay burcuna girmesi ile ateş enerjisi artıyor. Yabancılarla kurulan bağlantılar, ticaret, uluslar arası konular, basın/medya, halkla ilişkiler, seyahatler, hukuki konular, akademik çalışmalar, eğitimle ilgili önemli ve yapıcı süreçler başlayabilir. Pozitif ve iyimser enerjiler, kişisel gelişim, adalet, hoşgörü artıyor. Venüs’ün yay burcuna girmesi, toprak enerjisi + ateşin de yoğunlaşması ile uzun süreli hedeflerinize kilitleneceğinize ve başarılara odaklanacağınızı anlatıyor. Azim, sabır, güven cesaret temaları güçlendiriyor bizleri. Büyük işler başarılabilir.

Sağlık bağlantıları: Bu dönemin sağlık konuları ise, kemikler, dişler, kas ve eklemlerle ilgili sorunlardır. Ağır hastalıklar, sinirsel dokularda iltihaplanma, depresyon, kramplar, tutulmanın açıları kazalara açıklık verebilir.

Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum