Koç Burcunda Güneş Tutuluyor!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 13:17:00

 


Koç Burcunda Tam Güneş Tutulması!

8 Nisan 2024 günü (Türkiye) gece saatlerinde Koç burcunun 19 derecesinde Tam Güneş Tutulması gerçekleşecektir.  Türkiye’den gözlemlenmeyecek. Tutulma Pasifik Okyanusu’ndan başlayarak Meksika ve ABD’nin doğusundan ve Kanada’nın doğu ucundan geçerek Atlas Okyanusuna uzanan bir hat üzerinde ilerleyecek. Kuzey Amerika’nın tamamından, Avrupa’nın kuzeyinden ve batısından görülebilecek. Tutulmanın gerçekleştiği bölgelerde etkileri daha güçlü olacaktır. En çok burcu yükseleni Koç/Terazi, Yengeç/Oğlak (öncüler) olanlar daha fazla etkilenebilir. Sizlerin de haritasında bu burçlarda ve aynı derecelere yakın olan kişisel gezegenleriniz varsa sizde etki altındasınız demektir.

Tarihte benzer tutulmalar:

Buna benzer bir tutulma 2004 – 2006 yılında oluşmuştu. Daha önce ise 1986,87 yıllarında gerçekleşmişti. O dönemlerde de KAD Koç burcunda, GAD Terazi burcunda idi. Aynı burçlarda olsa bile gökyüzü aynı durumda değildi.  En çok da o dönemlerde yangınlar, depremler, terör olayları dikkat çekmiş. Bu dönemlerde bazı önemli olayları da yazmak istedim:

2004-2006:

-          Praguay’da bir mağazada kazayla çıkan yangında 380 kişi hayatını kaybetmiş.

-          Rusya’da bir okulda yüzlerce çocuk rehin alınmış birçok kişi hayatını kaybetmiş.

-          Filistin lideri Yaser Arafat ölmüş.

-          Endonezya Sumatra adasında 9.0 büyüklüğüne deprem oluşmuş.

-          Yeni Türk Lirası yürürlüğe girmiş.

-          İran depremi 600 kişi hayatını kaybetmiş.

1986, 87 yılları:

-          9 Nisan 1986 yılında Koç burcunda Kısmi Güneş Tutulması gerçekleşmişti. Ardından 24 Nisan 1986 da Akrep burcunda Plütonik bir ay tutulması gerçekleşti. O dönemlerin en önemli ve insanlık tarihi için nesiller boyu etkili olan 26 Nisan 1986 yılında gerçekleşen Ukrayna’da Çernobil faciası olmuştur.

-          14 Nisan 1987 (29 Mart Koç burcunda, 14 Nisan Terazi burcunda ay tutulması gerçekleşmiş) yılında Avrupa Birliği  ile Türkiye arasında ilişkiler yeniden canlanmış Türkiye üyelik başvurusunda bulunmuştu.  

-          19 Ekim 1987 günü Dünya borsasında çöküşün yaşandığı “Kara Pazartesi” gerçekleşmiş. Dow Jones Endeksi yüzden 22nin üzerinde düşerek tarihin en (Jüpiter’in Satürn ve Uranüs’le kontağı var) sert günlük kaybını yaşamış.  

-          29 Kasım 1987 yılında (kuzey ve güney ay düğümü Koç/terazideyken) Türkiye’de erken seçime gidilmiş. Şimdiye kadar Türk Siyasi hayatında %93 lük oranla katılımın en yüksek olduğu seçim olmuş.

Güneş, bilinç, enerji, kimlik, kişilik, babamız, otoriteler, liderler, patronları temsil eder. Bu konularla ilgili olaylar gündeme gelebilir. Girişim gücünü anlatır, enerjimizdir. Koç burcundaki Güneş ise, yapılan yenilikleri, ilkleri, cesur adımları gösterir. Zorlukları aşmaktan korkmayan bir enerji verir. Adalet duygusu gelişmiştir. Kendini yenileme yeteneği de olduğundan yaşam enerjisini yükseltmek adına girişimler oluşabilir. Savaşçı ve cesaretli bir mizaçtır. Hakkını arayan, mücadele eden gözü karartan sözünü esirgemeyen, gerektirse de kavgacı bir yapıdadır.

8 Nisan 2024 günü yaşanacak Koç burcunda tam tutulma olduğu için enerjisi çok daha yoğun. Önümüzdeki altı ayı etkileyecektir. Öncülük, liderlik, gözü kara cesur bir enerjiyle harekete geçme konusunu tetikleyebilir. Yeni girişimler, heyecan verici başlangıçlar ani olaylar ve çıkışlar söz konusu olabilir. Savaş, askeri konular adına girişimler, cesaretle yapılacak ataklar da olabilir. Yöneticisi Mars’ın Balık Burcunda olması ile Kolektif bilinçle yapılacak olan çalışmaların insan hakları ve evrensel konularda savaş vermeyi de ifade edebilir. Gizli kapaklı işlerin üstüne gitmek, başkalarının sakladığı sırları ortaya çıkarmak geri planda durarak taktik geliştirmek ve hedefe odaklanarak zorlukların üstesinden gelmek gibi.

Koç Tutulmaları (mars enerjisi, dünya genelinde)  ayrıca yangınları, patlamaları, savaş konularını da ifade edebilir.  Koç genç enerjilerdir, Merkür retro, sabırsızlık ani olaylar oluşabilir özellikle gençlerle ilgili önemli olaylar oluşabilir. Hızlılık, gözü kara olaylar, dikkatsizlik kazalar sebebiyet verebilir.

Ülkemize göre çıkarılan haritada 6. Ev ağırlığı görünmektedir. Kişilerin, halkın genel durumu sağlığı, çalışanlar, memurlar, ordu, deniz kuvvetleri, güvenlik güçleri, yiyecek içecekle ilgili personeller, lokantalar, iş gücü sınıfı, yönetici, idareciler ile ilgili konular bu evle alakalıdır. Bu alanda yeni bir oluşum, girişim, düzenleme, çalışmalar, yapılacak işler gelişebilir. Ülkenin liderleriyle, idaresiyle ilgili konular yoğunlaşabilir. Şu anda Merkür retro olduğu için düşünce kapsamında bazı konular retrodan sonra 24inden itibaren (24-30 Nisan) yeniden organize edilebilir.

Ülkemize göre çıkarılan haritada, bu tutulma esnasında Akrep burcu yükseliyor. Zaten seçimler gerçekleşti. Akrep/Boğa akslarının  (yükseleni olanlar) da etkili olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ardından 24 Nisan günü oluşacak Akrep Burcunda Dolunay dönemi de önemli ve etkili olabilir. Özellikle bu süreçlerin 20-28 Nisan tarihlerinin daha önemli ve tetikleyici olduğunu düşünüyorum. Yeniden Jüpiter/Uranüs kontakları var. Akrep yeni ay dolunaylar borsayı, para piyasalarını (döviz, altın vb..) anlatır. Bu alanda spekülasyonlar, iniş çıkışlar da oluşabilir.

Uranüs elektrik, enerji, patlamalar, uranyum, basınçlar, hava olayları, kitlesel olaylar gibi konuları da ifade eder. Mars/Neptün’le kontak kuruyor (Neptün sıvılar, zehirlenmeler, gazlar, nem, buhar, fırtınalar, kayıplar vb..) Zehirleyici gazlarla ilgili olabilir. Bu dönemlerde dünya genelinde önemli bir kitlesel olay oluşabilir.

Bu dönemlerde dönüşüm içeren konular da var. Mars (Koç ve Akrep’in yönetici) eylem girişim gezegeni etkili olacaktır. Akrep krizle birlikte bir dönüşümü de ifade eder. Bunun içinde bir alana daha çok yoğunlaşmak, çabalamak gerekebilir. Ülkenin burcu Akrep bu yüzden konsantrasyon, mücadele, tutkular, kontrolcülük artacaktır. Bu dönem, Spekülasyonlar, borsayla bağlantılı konular, halkın morali , gençlerle ilgili konular önemli olacaktır. Bu dönem gelişen olayların etkisiyle duygular hareketlere yön verebilir. Balık kolektifi ilgilendiren çalışmalar anlamına da geldiği için bu dönem hep birlikte kenetlenerek bir amaç uğruna konsantrasyon mücadele de mümkündür.

Gençlerle, girişimcilerle bağlantılı konular oluşabilir. Marsın Satürn’le kavuşumda olması, müdahale, kota koymak gerektiren konuları da anlatır. Çeşitli çatışmalar, kural belirleyici kişiler tarafından ihtarlar meydana gelebilir. Olumlu olarak da düşünürsek kendi sınırlarınızı aşma savaşı içine girebilir özgürlük için daha fazla mücadele edebilirsiniz. Dünya genelinde de sınırlarla ilgili mücadele savaşlar devam edebilir.  Marsın Jüpiter ve Uranüs’le kavuşum açısı ise, oldukça sabırsız enerjik gözü kara tavırlarla hareket edebileceğinizi de gösterir. Kiron’la kavuşumda olan bir tutulma olduğu için hayata katılma var olma isteği, hakkını arama,  başkalarının iyiliği için yenilikçi ve öncü davranmak da mümkün.

Kişisel haritalarda, Koç Yeni Ayları oldukça genç heyecanlı, yeni, ham, verimli bir enerjidir. Yeni girişimler için olumlu dönemlerdir. İlkleri yaşatan girişimler yaptıran gözü kara bir enerjidir. Her zamankinden daha çocuksu gözü kara korkusuzca cesaretle, inatla ilerlemek istenebilir. İş ticari riskler yeni atılımlar avantaj sağlayacak görüşmeler oluşabilir. Spor etkinlikleri, maçlar, yarışmalar, sanatsal etkinlikler, geçmişte düşünülmüş organize edilmeye çalışılan seyahatler, kolektifi ilgilendiren çalışmalar projeler olabilir. Kiron’la kavuşumda olan bir tutulma olduğu için hayatınızda şifalanması gereken konular için cesur adımlar atmanız gerekebilir, belki de gözü karartmak gerekecektir. Özellikle bu dönem başlayan konular Nisan sonu, Mayıs-Temmuz dönemleri çok daha etkili olacaktır.

Kiron’lu tutulma olduğundan herkesin toplumun yaralarını şifalandıran çalışmalar buluşlar da yapılabilir. Bazı hastalıklara çare bulunabilir. Kiron mitolojide tıbbı, cerrahlığı, müzik bilgisini, savaş ve av sanatlarını, iyileştirici ot (alternatif tıp) kullanımını, her tülü yaralara karşı merhem yapımını, iyi ahlakı, erdemleri temsil etmektedir. Kiron’un mesajı, bizler için gerekli her türlü bilgiyi barındıran doğaya yönelmemizdir. Doğayı korumak gerekiyor. Kiron doğanın her şeyin anahtarı olduğunu her şeyin bir şekilde birbiri ile bağlantılı olduğunu ifade eder. İnsanın kendini geliştirme ve aydınlanma yeteneği ile doğduğunu ve içimizdeki yaratıcı gücü iyi şeyler için kullanmamız gerektiğini ifade eder. İnsan bilincinde çok büyük açılımlar oluşturur. Bilinç açılır farkındalık artar. İnşallah insanlar içindeki gücü dünyaya zarar vermek ve kötü amaçlar için kullanmazlar!

Ayrıca Jüpiter/Uranüs kavuşumunu bu günlerde aktif olacağını da unutmamak gerekir. Ani hayırlı sürprizlerde verebilir, özgürlük, aydınlanma yaşatabilir. İdealizm güçlenebilir. Etrafınızı dünyanızı haksızlıklardan kötü koşullardan arındırmak için uğraşabilirsiniz. Yabancılarla kontak kurabilir, yurt dışı yabancılarla yatırım yapabilirsiniz. Ekonomiyle de bağlantılıdır. Diğer yandan çok istikrarlı olmayabilir aniden yaşam tazı bir anda değişebilir. Farklı çalışmalara ya da farklı bir yaşam biçimi oluşmaya başlayabilir. Ani değişimler, seyahatler, yabancılarla kurulacak iletişimler ilişkiler gündeme gelebilir. Heyecan yaratan durumlar olabilir, Çarpıcı reformlar (olumlu olumsuz) yenilikler, ani patlamalar, kitlesel olaylar, deprem,  patlama (gaz, bomba, elektrik, trafo) benzeri afetler yaşanabilir. Elektrik, enerji, elektronik, borsa, bitcoinle, uranyumla da bağlantılıdır. Teknolojik aletler, elektrikle çalışan otomobiller araçlar, hava yolları, uçaklar ile ilgili buluşlar bu dönemin konuları olabilir. Dünya borsaları gündeme gelebilir.

Koç burcu dönemi, yeni projeler, gençlik iksirleri, sağlık, spor programları, yeni nesil  projeler aktive olacaktır. Genç girişimciler dünya genelinde önemli işlere imza atabilirler. Koç burcu spor dünyasıyla, otomobillerle de alakalıdır. 

Sağlık: Tansiyon (Jüpiter/Uranüs) problemleri, panik atakları. Marsla da bağlantılı olduğundan Kafa (baş, diş, kulak ağrısı) yüz, beyin bölgesiyle ilgili sorunları, kanamalı hastalıkları, kan ile ilgili hastalıkları, yanıkları tetikleyebilir. (mars/Satürn) kemik ağrıları, eklem iltihabı, kas sorunları, safra kesesi sorunları oluşabilir. Merkür retroda olduğundan kazalara da dikkat etmek gerekir.

Bu anlattığım konular genel bilgilerdir, öngörü mahiyetindedir, daha önceki oluşan olaylardan esinlenerek öngörü yapılmıştır. Kişisel haritaların farklı hikayeleri vardır. Şimdiye kadar yapamadığınız şeyleri cesaretle başlatabilmeniz ve (mutlaka bir hayır vardır) gerçekleşmesi dileğiyle…

Bütünün hayrına olmasını diliyorum, sevgi ve sağlıkla kalın…

Talin Ağdere

talinagdere@hotmail.com

www.talinagdere.com

instagram / talinagdere

 

 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum