Merkür Kova burcunda Retroya giriyor! (21 Ocak - 11 Şubat 2015)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 11:11:00

21 Ocak saat 17:55 de Kova burcunda gerilemeye başlayacak olan Merkür, 11 Şubat 2015de saat 16:58 de retrodan çıkıyor. Merkürün gerilemesi, geçmiş günleri getirir. Bir süredir görüşmediğimiz arkadaşları, dost, ahbapları görürüz. Geçmişte kaybedilen eşyaları bulabiliriz. Fırsatını kaçırdığımız iş konuları, toplumsal olaylar, fuarlar, sempozyumlar, eğitimler, gurup çalışmaları, toplantılar, sosyal organizasyonlar, geçmişten gelen konular gündeme gelebilir. Bir takım hava muhalefetlerinden dolayı ulaşım ve iletişimde aksaklıklar görülebilir. Bozulmaya yüz tutmuş alet, eşyalar varsa tamir ettirmek zorunda kalabilirsiniz. Önemli kararlarınızı vermek için acele etmeyin.



20 Şubat 2015 saat 15:15 de ise Kova burcunda Yeni Ay gerçekleşecek. Yeni konular ve hayata geçirilen toplumsal kararlar dikkat çekici olabilir. Özellikle Mars/Neptün etkileşimi de bu dönemlerde yoğunlaşıyor. Sizin veya karşınızdakilerin de zihinsel olarak biraz karışık, dağınık olduğunu unutmamak ve doğru kararlar vermek için en azından bir süre beklemelisiniz. Venüs 27 Ocakta Balığa girecek. Daha çok vicdani hareketler, yardımlaşmalar, merhamet, sanat ve aşk, romantizm ön plana çıkabilir. Özverili olmak, başkalarının ihtiyaçlarına karşı fedakar içten davranmak söz konusu. Aşkta fedakarlık temaları da öne çıkacak. 

Merkür retronun burçlar üzerinde etkisi:

Ateş + Öncü
KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – Bir takım toplantılar, grup çalışmaları, örgütlenmeler hayatınızda var olabilir. Geçmişteki olayları tekrar gündeme getirmek konuşmak, tartışmak bir amaç uğruna hareket etmek gerekebilir. Çocuklarınızı ya da birlikte olduğunuz kişiyi ilgilendiren bir takım organizasyonlarda faaliyet de gösteriyor olabilirsiniz. Düğün, dernek, cemiyet, vakıflarla ilgili projeler gündemde. Geleceğe dönük önemli projelere adım atılacak sanırım. Birlikte kararlar almak ve uygulamak gerekiyor.  Ancak henüz karar vermek için erken olabilir. Bir takım kopukluklardan yada organizasyon karışıklığından veya muhalefetçi kişilerden dolayı, tam olarak karar vermekte zorlanabilirsiniz. Ay sonunda venüs Balığa girince, içselleşmek, bütünleşmek, meditasyon, dua, şifalama çalışmaları hayatınızda etkinleşebilir. Gizli bir ilişki yaşamanız da mümkün belki de platonik bir aşktır. Ancak kendinizle barışık olacak, güzel duygular besleyeceksiniz. Şubat 12 sinden sonra daha rahat hareket edebilir, verdiğiniz kararları netleştirebilirsiniz.

Toprak + Sabit
BOĞA: (21 NİSAN – 20 MAYIS)  - İş görüşmeleri yapmak, kariyer hedeflerinize odaklanmak istediğiniz bir dönem. Finansal anlaşmalar, bir takım projeler hayatınızda.  Bilimsel, sanatsal, teknolojik, toprak odaklı projeler var sanırım. Bunları hayata geçirmek, yatırım yapmak ve görüşmelerden sonra net kararlar vermek istiyorsunuz. Ancak bir takım anlaşmazlık yada uyuşmazlık, gruplar içinde dağınıklıkdan dolayı beklemeniz gerekebilir. Bir takım prosedürler, formaliteler, dilekçeler, formlar ve gereksiz ayrıntılar yüzünden işlerinizi bir an evvel yapmak, pratikleşmek zorlaşabilir. Topluma, dış dünyaya kendinizi olduğunuzdan farklı göstermeye çalışmayın ve hiç bir şeyi gizlemeyin, açık olun. Şubatın ilk haftasından itibaren arkadaşlıklar, dostluklardan destek alabilir, topluma faydalı projeler üretebilirsiniz. Yardımlaşmalar, konserler, toplantılar var.  Devlet yada büyüklerin desteği, onayı ile ilerlemeniz daha rahat sağlanabilir. İnsan hakları, cemiyetler, örgütler tarafından koruma altına alınabilirsiniz. Planlarınız, 12 Şubat'tan sonra daha rahat harekete geçebilir. Kariyerinizde, canlılık, aydınlanmalar yaşayabilirsiniz.

Hava + Değişken
İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) - Uzak yollar, yolculuklar, farklı kültürlerden, ülkelerden gelen kişiler dikkat çekiyor. Ya siz yolculuk yapıp evinize dönüyorsunuz, ya da bir süredir beklediğiniz kişi geliyor. Eşinizin çevresi, onlarla iletişimin artacağı bir dönem de olabilir. Yarıyıl tatili, sergiler, sempozyumlar, fuarlar, konserler de gündeminizde. Merkür retro esnasında, organizasyonel aksaklıklar, kararsızlık, bilet rezervasyonunda yada kalacağınız oda, otel gibi yerleşim yerlerinde bir takım pürüzler, dağınıklar yaşayabilirsiniz. Siz kendinizi garantiye alın ve retrodan önce teyid ettirin, hiç bir şeyi hafife almayın. Kimilerinde ise mahkemler gündeminde olabilir. Geçmişten gelen tamamlanmamış bir konu, iş bağlantıları tekrar gün yüzüne çıkabilir. İş ve kariyerle ilgili dağınıklık, kargaşa yaşamamak için daha tedbirli olmalısınız. Şubat'ın ilk haftasından itibaren daha keyifli bir süreçtesiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerin, annenizin, eşin ailesinin yardımı sayesinde toparlanabilirsiniz. Planlarınız, 12 Şubat'tan sonra daha rahat harekete geçebilir.

Su + Öncü
YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – Tedaviler, hastaneler, operasyonlar gündeminizde olabilir. Çocukların, ya da kardeşlerin içinde olduğu bir dağınıklık görülebilir. Geçmişten gelen sigorta, resmi dairelerle ilgili konular, banka, krediler, eve toprağa sorunlar, dükkan konuları, yerleşimler gündeme gelebilir. Burslulukla ilgili bir durum söz konusu ise gecikmeler yaşanabilir. Kira, kontrat, hukuki kararlar sizi uğraştırabilir. Şubat'ın ilk haftası özellikle, finansal konulara daha çok yönelebilirsiniz. Günler ilerledikçe, bazı şeylerdeki dağınıklık düzene girmeye başlayabilir. Daha çok fedakar tutumlar, sevdiğimiz temalar, sergiler, fuarlar, konserler gündeme gelebilir. Uzakta yaşayan akrabalarınızla daha çok haberleşebilir, görüşebilirsiniz. Deniz aşırı yerlere gidebilirsiniz. Retro bitene kadar çok önemli kararlarınızı harekete geçirmekte acele etmeyin. Mümkünse, önemli imzaları daha sonraya öteleyin. Kredi almakta acele etmeyin. Planlarınız, 12 Şubat'tan sonra daha rahat harekete geçebilir.

Ateş + Sabit
ASLAN: (23 TEMMUZ - 23 AĞUSTOS) – Eşinizle, ortağınızla, avukatınızla birlikte karar vermekte olduğunuz bir konu var sanırım. Finansal zorlukları aşmak ya da temin etmek için uğraştığınız da söylenebilir. Bir süredir hayatınızda var olan hukuki bir konu, kafa karışıklığına sebep oluyor. Tekrar gündeme gelecek bu durumla ilgili konuşmalar, anlaşmalar gündeme gelebilir. Avukatların, büyüklerin, önem verdiğiniz kişilerin yardımına görüşlerine ihtiyacınız olabilir. Danışmanlık almak istediğiniz konular, görüşmeler gündemde. Sağlık temalarıyla ilgili konular varsa araştırmalar yapabilirsiniz. Ay sonundan itibaren, ruhsal olarak bir güvence, mutluluk, sıcaklık hissedeceksiniz. İlişkiniz derinleşebilir. Başkalarından maddi manevi destek görmeniz de mümkün. Planlarınız, 12 Şubat'tan sonra daha rahat harekete geçebilir.

Toprak + Değişken
BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-  Kardeşiniz, çocuklarınız yada yakın çevrenizden kişilerin iş yükü,  sorumlulukları üstünüzde olabilir. İşleriyle, hizmetleriyle ya da sağlıklarıyla ilgili bir takım konuları halletmek durumunda kalabilirsiniz. Geçmişten gelen müşteri ilişkileri yurt dışı bağlantılı konular, finansal kazançlar da gündemde. Çalışma şartlarında, para durumunuzda iyileştirici düzenlemeler yapmak planınızda. Ancak bu dönemde, bir takım gecikmeler, zihinsel yorgunluklar yaşanabilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle, iş arkadaşlarınızla, müşterilerle ilişkide karışıklıklar olabilir.  İşlerinizi yaparken acele etmeyin, sakarlıklardan uzak durmalısınız. Ay sonunda ilişkilerde daha fazla anlayış, merhamet, fedakarlık da söz konusu. Ortaklı işlere girişmeniz mümkün, ayağınızı yerden kesecek projelerle karşılaşabilirsiniz. Yaratıcı projeler için harekete geçebilirsiniz. Yurt dışı ya da uzaklarla bağlantılı işler için hazırlıklı olun.  12 Şubattan sonra ilerlemek daha kolay.

Hava + Öncü
TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) –  Aşk hayatınız gündemde, ilişkilerinizde anlaşamadığınız konular olabilir. Yalnızsanız, geçmişten gelen bir aşk gündeme gelebilir. Kısa seyahatler, çocuklarla birlikte yapılan planlar ve onların sorumlulukları var. Spora, diyete başlamış da olabilirsiniz. Kurslar, hobisel faaliyetler yoğunlaşabilir. Ay sonunda sağlık ve iş programları gündeminize gelebilir. İş yeri düzenlemeleri var sanırım.  Şekere, diyete beslenmenize, bel sorunlarına dikkat etmek gerekebilir. Şubatın ilk haftası tedaviler, sağlıkla ilgili vereceğiniz kararlar var.  Moraliniz de düzelecek. Birlikte olduğunuz kişilerden arkadaşlardan dostlardan yardım görebilirsiniz. Yardımseverlikleri sayesinde daha çabuk toparlanabilirsiniz. Bu dönem çok fazla yazı yazabilir, son derece yaratıcı olabilir ve ürettiğiniz işlerden para kazanabilirsiniz. Ancak planlarınız özellikle 12 Şubattan sonra daha rahat hareket edebilir.

Su + Sabit
AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) – Evde yoğunluklar var sanırım. Ebeveynlerle birlikte konuşmalar, görüşmeler, geçmişte yaşanmış ve sorun teşkil etmiş konular gündemde olabilir. Planlar yapıp ihtiyaçların karşılanıp karşılanmadığını sorguladığınız bir dönem. Mal, mülk, toprağa ait konular, bankaları, kredileri ilgilendiren durumlar söz konusu olabilir. Bitişler ve başlangıçlar var. Geçmişe ait birtakım konuşmalara odaklısınız.  Planladığınız konuları harekete geçirmekte bir süre zorlanabilirsiniz. Evde dinlendiğiniz ancak zorlandığınız bir dönemde olabilir. Ay sonunda aşk hayatınız canlanıyor. Aşkta fedakarlık, içtenlik, vericilik söz konusu. Birlikte gezecek, romantik bir ay geçireceksiniz. İlişkisi olmayanlar içinde yeni bir şeyler olabilir. Son derece yaratıcı olacağınız çalışmalar içine girebilirsiniz. Yetenekleriniz, projeleriniz fark yaratabilir. Sporda, sanatta, sahnede, müzik, şiir gibi alanlarda başarılarınız özellikle Şubatın ilk haftasından sonra daha rahat ilerleyebilir. Bebek sahibi olmak isteyenlere de müjde şanslı ve doğurgan bir dönem. 12 Şubat'tan itibaren işleriniz hızlanabilir.

Ateş + Değişken
YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) - Kardeşleriniz, akrabalarınızla bir aradasınız. Bir yandan kendi işleriniz, diğer yandan ise onların koşuşturmaları ve birlikte yardımlaşmalar var. Yazılar, iletişim konuları, konuşmalara, görüşmelere yoğunlaşmış olabilirsiniz.  Eğitimde bir takım hareketlilik var. Bu hızın içinde esnek ve her fikre açık olmakta zorlanabilirsiniz. Sosyal organizasyonlarda düşüncelerinizi aktarmakta zorluklar olabilir. Yazı, makale, dergi, hikaye türü çalışmalarınızda yoğunlaşmakta, yayınlanmasında bir takım teknik sorunlarla karşılaşabilir, geciktirebilirsiniz. Ulaşımda, yolculuklarda, trafikte son derece dikkatli olmakta fayda var. Ay sonunda evinizde daha rahat olacak, günlük işlerinizi severek, isteyerek yoluna koyacaksınız. Şubatın ilk haftası misafirlerinizi evinizde ağırlayabilirsiniz. Evinize yeni bir form verebilirsiniz. Ev halkına karşı fedakarlık, gönüllü hizmetçilik yapabilirsiniz.

Toprak + Öncü
OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK)-   Bir takım finansal konularda sıkıntılar çekmektesiniz. Para geliş gidişleri organize etmek, müşterilerinizi düzene koymak, onların beklentilerini karşılamakta zorlanıyor olabilirsiniz. Yeni anlaşmalar, imzalanacak projelerde gündeme gelebilir. Ancak retrodan çıkmadan sözleşme ve imza atmamaya dikkat edin. Birtakım anlaşmalar retrodan sonra vazgeçilebilir. Karşınızda kafası dağınık, muhalefetçi, ben bilirimci müşterileriniz olabilir. Bir takım kararsızlıklar yaşanabilir. Ay sonunda, yakın çevreyle ilişkiler daha geçimli. Sosyal yaşam canlanabilir.  Senaryolar, blok çalışmaları, geziler, sanatsal faaliyetler yoğunlaşabilir. Kardeşler, kuzenler, gençlerle bir araya gelmek faaliyete geçmek mümkün. Şubatın ilk haftasından itibaren de işle ilgili projelere yoğunlaşabilirsiniz.

Hava + Sabit
KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – Burcunuzda Merkür gerileyecek, bu yüzden bir takım kafa karışıklığı yaşamaktasınız. Geçmişte henüz tamamlanmayan konulara takılabilirsiniz. Bir an evvel gerçekleşmesini,  işlerinizi yoluna koymayı çok istiyorsunuz, ancak kararsızlıklar ve teknik sorunlar var ve sizi zorluyor. Bir yandan giyime, sanata, evle, işle ilgili eşyalara yatırım yapıyor olabilirsiniz.  Hukuki konularda daha şanslısınız, karşınızdaki kişiler size yardımcı oluyorlar. Çocuklarınız, eşiniz, ev halkından kişiler elinden geleni yapmaktalar. Ay sonunda sanat yada yurt dışı veya basın-medya temalı işlerden para kazançları gündeme gelebilir. Ancak harcamalarınız da çok fazla. Ay başında, istediğiniz hatta hayalini kurduğunuz, bir şeyin kararını vereceksiniz. Ancak 12 Şubattan sonra herşey daha çok yoluna girebilir ve hızlanabilir.

Su + Değişken

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – Geçmişten gelen ailevi konular var ki sizi zorluyor olmalı. Bir takım kontrol edilemeyen konular, arka planda kalan şeylere de dikkat etmelisiniz. Başkalarının dedikodularına da maruz kalabilirsin. Ay sonunda tamamen içselleşmek, maneviyat, meditasyon benzeri çalışmalar olabilir. Kolektif çalışmalar içine girebilir, dinlenebilirsin. Kendinizle bütünleşebilir, başkalarına yardımlar yapabilirsin. Sağlığa da dikkat etmelisiniz. İşle ilgili de henüz kesinleşmeyen konular var, arka planda kaldığınız söylenebilir. Henüz olgunlaşmayan konulardan dolayı tedirginlik duyabilirsiniz.  Eğitim konularında başarılarınız artsa da zihinsel yorgunluğunuz bir süre daha devam edebilir. Ay başından itibaren ise, işlerinizi daha rahat yoluna koymaya başlayabilir, 12 Şubat'tan itibaren ise daha rahat hareket edebilirsiniz. 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum