BAŞAK Burcunda Dolunay! (2017)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 21:39:00

12 Mart 2017, Pazar (İstanbul, Türkiye saati) saat 17:55 civarı, Başak burcunun 22 derecesinde Dolunay gerçekleşecektir. Ay/Güneş zıt açılarda olması, bir takım konularda gerginlik vermektedir. Eril ve dişil enerjilerin karşıtlıkları, kendi ihtiyaçlarınızla başkalarının ihtiyaçları arasında çatışma verebilir. Özellikle de benlik ve duygular arasındaki çekişmeler kişinin dayanıklılığının azalmasına sebep olabilir. Bu durum fiziki ve ruhsal sağlık yönünden zayıflık verebilir. Bu Dolunayla 26 Şubat Balık burcundaki Güneş Tutulması dönemi hayatınızda neler başladı, karmaşaya düşüren şeyler nelerdi, sağlık, vicdan, hizmet, finansal, ilişki problemleri mi vardı? Yetenekleriniz doğrultusunda yaratıcı çalışmalarınız mı? Bu günlerde ise artık her şey daha fazla netleşmeye başladı, dolunayın ışıklarıyla görünür hale geldi ve olumlu ve ya olumsuz yanlarıyla aydınlandı ne olacaksa oldu! 13,14den itibaren 28 Mart Koç Burcundaki Yeni Aya kadar bazı şeylerin idrak edildiğini, eski enerjilerin, olayların bittiğini, temizlendiğini, güne günden sonlandığını görebilirsiniz.  En çok burcu ve yükseleni, Başak, Balık, İkizler, Yaylar etkilenebilir.
 
Dolunay günleri daha fazla sağlık temaları, işimizle ilgili detaylar, endişeler artabilir. Yiyecek, içecek, hijyen konusunda daha fazla pimpirikli olabiliriz. Üretmek, çalışmak, şifa getirmek, yardım, hizmet etmek, sağlıklı beslenmek önemli hale gelebilir. Sürekli temizlik yapabiliriz. Bu elimizdeki işleri de süpürmek, tertiplendirmek ya da kafamızdaki projeleri hayata geçirmek, bitirmek adına olabilir. Bu dönemler salgın hastalıkların olması da muhtemeldir, bunun için daha fazla önlem alabilir, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için harekete geçebiliriz. Mantıklı, pratik, akılcı çözümler bulabiliriz. Aşırılıkları törpülemeli, bütünü görmeye çalışmalıyız.

Bugünlerde Mars’ın Boğa burcuna girmesiyle malum Venüs ise retro, finansal konular hayatımızda çok belirgin olmalı. Oldukça inişli çıkışlı bir piyasa akışının içindeyiz. İstikrarlı bir durumun olması için bir süre daha beklemek gerekebilir. Bunun yanı sıra bu günlerde, eşimizin, ortağımızın karşımızdaki kişilerin alacak verecek konuları, ortaklaşa paylaşımlar, kredi/alacak/verecekler, pasaport, vize, resmi dairelerle ilgili işlemler, miras, sözleşmeler, hukuki konular, evlilik/boşanmayla ilgili konular, doğum/ölüm temaları, tedaviler, operasyonlar artmış olmalı. 13,14 ünden itibaren, Merkür’ün de Koç burcuna girmesiyle, her şey hızlanacak, kararsızlıklar da bitiyor. Algımız daha net, kararlarımız daha kesin olmaya başlıyor. İsteklerimizi ve projelerimizi lafı dolandırmadan gerçekleştirmeye başlayabiliriz. Daha da önemlisi, 20 Mart’ta hayat enerjimizi canlılığımızı ifade eden Güneş yüceldiği ve çok güçlü olduğu Koç burcuna geçiyor. Bünyemiz, sıhhatimiz, sağlığımız da güçleniyor. Çocuksu taze enerjiler bizi canlandıracak. Belki de geçmişteki (retro Venüs/güneş) çok önemli bir konu uzun zamandır ya da yıllardır var olan finansal, aşk, hukuki konular hızlı bir şekilde 25-28ine kadar çözülebilir.  Demek ki; artık bu dolunayla birçok zor ve endişeli konular bizi yorsa da ilerleyen günlerde dağınık enerjisi günden güne azalıyor! Bakalım 28 Mart’ta yaşanacak olan Yeni Ay bizlere neler getirecek? Merakla ve sevgiyle kalın….

Sağlık:
Bağışıklık sisteminin azalması, mikrobik hastalıklar, soğuk algınlıkları, ayak hassasiyeti, ruhsal rahatsızlıklar, 2-3 gün için, bağırsak (Merkür/Satürn) sorunları, deriden tepkiler, akciğer, dişlerle ilgili sorunlar verebilir. Vücut su tutmaya meyilli olabilir.

Burçlara etkileri:

Koç Burcu: 12 Mart Dolunay dönemleri,  sağlıkla ilgili konulara odaklanabilirsiniz. Özellikle de 26 Şubat dönemi artan ve ne olduğunu da tam olarak anlayamadığınız dağınıklık yaratan sağlık ve iş konularınızı toparlama sürecindesiniz. Gerek sağlıkla ilgili konuları, bağışıklığınızı düşüren nedenleri daha iyi anlayabilirsiniz. Bir takım karışıklıklar, 13, 14 ünde Merkür’ün burcunuza girmesiyle çözülmeye başlayabilir. Kişisel projelerinize yarım kalan işlere hızlı ve kararlı bir şekilde başlayabilirsiniz. 20 sinden itibaren de gücünüz yerine geliyor, bünyeniz güçlenmeye başlıyor, canlanıyorsunuz. Cesaret artıyor. Etrafınıza öncülük edebilir, yönetimsel yeteneklerinizi, çözüm üreticiliğinizi hayata geçirebilirsiniz.

Boğa Burcu: 12 Mart Dolunay dönemleri,  aşk ve çocuklarla ilgili konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. Bazı şeylerde çok fazla kaygılı takıntılı olmamaya çalışmalısınız. Onların işleri, sorunları da sizi yorabilir. Çocuklarınızın sağlık sorunları ya da onları biraz yoran durumlar varsa aşmak önümüzdeki günlerde daha kolay. Marsın burcunuzda olması bazı şeylere hodri meydan dedirtmiş anlaşılan. Venüs’ün retro olması aşkta bir süre zorlanmalar, geride kalmalar, huzursuzluklar verebilir. Ama bunu bir şekilde dışa vurmanın rahatlığını bu günlerden itibaren yaşıyorsunuz. 14 ünden itibaren finansal konuları zor da olsa çözme şansınız artabilir. 20 den itibaren şartları zorlamadığınız ve akışına bıraktığınız takdirde birçok iş çıkarabilirsiniz. Yardım ve hizmet çalışmalarında başarılı olabilirsiniz.

İkizler Burcu: 12 Mart Dolunay dönemleri,  özel hayatınız, ebeveynlerinizle ilgili olan sorunlara daha fazla odaklanabilirsiniz. Ailevi konular bazı gerginlikler yaratabilir. Belki onların hayatında yaşanan karışıklıkların, dağınıklıkların sonlandığı dönemlerdir. 14 ünden itibaren daha fazla  arkadaşlar, dostlarla bir arada olabilir, geçmiş günleri konuşabilirsiniz. İşinizle, parayla ya da sağlıkla ilgili geçmişten gelen bir sorun bu günlerde sizi zorlayabilir. Kendinizi geri planda kalmış ve hiçbir şey yapamamanın etkisiyle, çaresiz hissedebilirsiniz. Bazı şeyleri akışına bırakmak daha doğru olabilir. 20 sinden itibaren arkadaşlarınız, dostlarınız size güç verecek.  Ekip çalışmalarınız ve grupların verdiği coşkunlukla canlanabilirsiniz.

Yengeç Burcu: 12 Mart Dolunay dönemleri,  yakın çevrenizin hayatındaki karışıklıklardan söz edilebilir. Kuzenler, yakın ve uzak akrabalarla daha fazla bir arada olabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı bir konuya yoğunlaşabilirsiniz. Belki de bir yere taşınma, yerleşme kararı alma aşamasındasınız. Eğitimle ilgili beklediğiniz bir sonuç olabilir. Arkadaşlar, dostlarla da bir arada olmak için nedenler var, iş toplantıları, yemekler sıklaşabilir.  14 ünden itibaren daha fazla iş konularına yoğunlaşabilirsiniz. Çalıştığınız alandaki yeni teknikleri öğrenmek ilerlemeğe çalışmak faydalı olabilir. 20 sinden itibaren ise mesleki iletişimler ayrıca önem kazanabilir. Toplumun daha fazla dikkatini çekebilirsiniz, yaptığınız iş ve projelerle. Güçlenebilir, sosyal alanlarda adınızdan söz ettirebilir, ünlenebilirsiniz.

Aslan Burcu: 12 Mart Dolunay dönemleri,  geçmişten gelen para, sigorta ya da mahkemeyle ilgili bir konuya yoğunlaştırabilir. Kimileri için ise emeklilik promosyonları, bankayla olan işleri, alacak verecek konuları sonuçlanabilir. 13, 14 ünden itibaren eğitim öğretim amaçlı bazı çalışmalar, seyahatler, değişik felsefeler ilginizi çekebilir. Kanun ve yasalarla ilgili bazı resmi işlerle ilgilenmek gerekebilir. Okul, öğretim meseleleri ve yurt dışına gitme konuları yoğunlaşabilir. 20 sinden itibaren ise uluslar arası ticaret, seyahatler, seminer ve sempozyumlar, turizm alanında çalışmaları hızlandırabilirsiniz. Hedefleri geniş tutarak yeni alanlara yönelebilirsiniz. Astrolojiyle ilgilenebilir, değişik kişilerle tanışmanın avantajlarını yakalayabilirsiniz, canlılık başlıyor. İş ve kanunlara yoğunlaşabilirsiniz.  

Başak Burcu: Burcunuzda gerçekleşen Dolunayla birlikte sizin ve karşınızdaki kişilerin sağlık sorunları gündeme gelebilir. Şubat sonundan beri süregelen dağınıklıkları toparlamaya çalışabilirsiniz. Fiziksel ve ruhsal olarak tedirginlik yaratan konuları temizlemek için kafanıza pek çok şey takılabilir, kesin sorun çözmek için bazı kararlar alabilirsiniz. 13, 14 ünden itibaren ortak paylaşımlara yönelebilirsiniz. Alacak verecek dengesini korumak, borç ödemek,  bankalarla olan etkileşimi arttırmak önemli olabilir. Ortak finansal harcamaları, miras konularını çözmek adına hızla harekete geçebilirsiniz. Tedaviler hızlanabilir, estetik operasyonu varsa ve mecburi değilse 16 Nisan’dan sonraya ertelemenizde fayda var. 20 den itibaren ise Güneş’in Koç burcuna girmesiyle, güçlü asalette olduğundan bünyeniz, bağışıklığınız güçlenebilir, hızlı iyileşebilirsiniz, başkalarının olanaklarından fayda görebilir, sigorta, ödemeler gibi konuları ve birçok işleri bitirebilirsiniz.  

Terazi Burcu: 12 Mart Dolunay dönemleri,  artık kapanması gereken geçmiş dönemlerden gelen konuyu sonuçlandırıyor olmalısınız. İşiniz, işyeriniz geçmişte yaşanmış bir dağınıklık bu dönemler yoğunlaşsa bile kapanmaya yüz tutmuş olmalı. Bu günlerde olaylara karşı da daha faza duyarlı endişeli yaklaşabilir, bazı şeylerin iç yüzünü daha iyi anlamaya çalışabilirsiniz. Artık geçmişten gelen yükleri üstünüzden atacaksınız. 13, 14 ünden itibaren ise hızla hukuki bir konu varsa odaklanabilirsiniz. Avukatınızla, ortaklarınızla arkadaşlarınızla daha fazla görüşebilir, sosyalleşebilirsiniz. Hızlı çözümler geliyor olmalı. Kimileri için, geçmişten gelen bir ilişki tekrar yüz üstüne çıkıyor. Kimileri ise geçmişteki parayla ilgili konularda 20 sin den itibaren hızlanıyor. Evlenme teklifi alabilir, ortaklık kurabilir, sözüne güvendiğiniz kişilerden tavsiyeler alabilirsiniz.

Akrep Burcu: 12 Mart Dolunay dönemleri,  arkadaşlarınızın hayatında bazı karışıklıklar olabilir. İlişkinizi de ilgilendiren konularda gelecekle ilgili planlarınızı tekrar yapılandırabilirsiniz. Merkür’ün artık Koç burcuna girmesiyle, hızla işlerinize odaklanabilirsiniz. Sağlıklı olmak adına hijyene detaylara, yediğiniz içtiğiniz her şeye daha fazla dikkat etmelisiniz. Çok hızlı iş çıkarayım derken acelecilikten uzak durulmalı. Her şeyi planlı yaparsanız günlük işlerinizi pratikçe yorulmadan çözebilirsiniz. Diğer yandan eşiniz, ortağınızla da çalışmaları hızlandırabilirsiniz. 19, 20 den itibaren ise çok çalışacaksınız, iş yeri ya da evle ilgili tadilatlar, taşınma konuları varsa birçok günlük ve yorucu işleri 28 ine kadar bitirebilirsiniz. Güneş Koç burcuna girince bünyeniz de güçlenebilir. Başkalarının işlerini daha fazla üstlenseniz bile bunun için gücünüz olacaktır. Daha önce ihmal edilen işler de çözülebilir. Çevre düzenlemeleri yapabilir, birçok işin üstesinden gelebilirsiniz.

Yay Burcu: 12 Mart Dolunay dönemleri,  evinizde ya da aile içindeki dağınıklığı toparlamak için fazlaca uğraşabilirsiniz. Elinizdeki işleri bitirmeye çalışabilirsiniz. Anneyle ya da annelikle ilgili konularda bazı karışıklıklar da olması mümkün. Ancak 13, 14ünden itibaren bazı sorunları daha hızla çözmeye başlıyorsunuz. Eşiniz ya da hayat ortağınızla birlikte birçok problemi çözmek adına harekete geçebilirsiniz. 20 inden itibaren canlanıyorsunuz, yürüyüşler, aktiviteler, spor çok etkin oluyor. Cesaretiniz yerine geliyor. Daha fazla dikkat çekecek bazı şeyleri rahat ve çekinmeden yapabileceksiniz. Geçmişten gelen aşk hayatıyla ilgili sorunları çözmek için fırsatlar doğabilir. Bu dönem babanın ve ya ailenin servetiyle ilgili konularda hızlanabilir. Yetenekleriniz doğrultusunda çalışmaları hızlandırabilirsiniz.  Sağlıklı besinler, vitaminler tüketerek bağışıklığınızı güçlendirmelisiniz.

Oğlak Burcu: 12 Mart Dolunay dönemleri,  kardeşin ya da yakın çevrenizin hayatında önemli şeyler gerçekleşebilir. Evlilik kararları alabilirler. Eğitimle ya da yolculuklarla ilgili bazı konular yoğunlaşabilir. Özellikle de çocuğunuzla ilgili bir konuya eğilmek gerekebilir. 13, 14 den itibaren evinize çok fazla odaklanacaksınız ve çok hızlanacak tüm işlerinizi bitirmeye çalışacaksınız. Hızla çözülecek bazı şeyler. Özellikle ev, tadilat, yerleşimle ilgili konular hızlanıyor. Bu dönemler, akrabalar, komşular, anne/baba ve tüm sevdiklerinizle birlikte olmanız için nedenler var. Sevincinizi de paylaşabilirsiniz. 20sinden itibaren ise, ebeveynler sayesinde birçok işlerinizi çözebileceksiniz. Onların destekleri çok önemli olacak. İşlerinizi, mali yükünüzü hafifletecekler. Diğer yandan ise evde uzunca bir süre misafir ağırlanıyor.

Kova Burcu: 12 Mart Dolunay dönemleri,  finansal bir konuda bazı yükleri üstünüzden atıyorsunuz. Elinizden para çıkabilir, borçları ödemek için olanaklar sağlayabilirsiniz. Kimileri için ise tedavi dönemleri, bitiyor olmalı. 13,14 den itibaren yakın çevrenizle ilgili konulara işlere çok fazla yoğunlaşabilirsiniz. Kısa yolculuklar, eğitim konuları, astroloji, seminerler, kitap yayınları, çalışmaları, iletişimsel konular, medya bağlantılı çalışmalar hızlanabilir. Proje çalışmalarınızı hızlandırabilirsiniz. Geçmişten gelen hukuki bir konuya yoğunlaşabilirsiniz. 20 sinden itibaren ise, sık bir arada olunan kuzenler komşularla iş arkadaşlarınızla da etkileşim artıyor. Hayat temponuz hızlanıyor. Sosyal ilişkiler fikirsel iletişimler önemli oluyor. Evde de daha fazla çalışabilirsiniz ancak ebeveynlerle, gereksiz güç savaşlarına girmemeye çalışın.  

Balık Burcu:  Hareketli bir süreçten geçmektesiniz. Bu günlerde bazı projeleri toparlamaya çalışıyorsunuz.  Girişimleriniz, işle ilgili yoğunluklarınız var. Yetenekleriniz doğrultusunda çalışmalara odaklısınız. 12 Mart karşıt burcunuzda gerçekleşen Dolunay ile bazı şeylerde sonuçlar almanız mümkün. Bu dönem karşınızdaki kişilerin hayatında da sağlık sorunları bir takım dağınıklıklar da olabilir. Hızlı bir şekilde toparlanarak 13, 14ünden itibaren finansal projelere kazançlara odaklanabilirsiniz. Eğitim çalışmaları ya da kitap satışlarınızı, işlerinizi hızlandırabilirsiniz. Ticarete atılabilirsiniz.  Yakınlarınızla,  öğrencilerle,  ya da etrafınızdakilerle güç birliği yapabilirsiniz. 20 sinden itibaren ise yeteneklerinizi para kazanma doğrultusunda kullanabilirsiniz. Üretim çalışmaları hızlanabilir.
@talinagdere (instagram)
@astrotalin (twitter)
 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum