Ay Tutulması Kova Burcunda! (2017)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 15:45:00

Enerjilerin Yenilenmesi

7 Ağustos 2017 Pazartesi günü,  Kova burcunun 15 derecesinde Parçalı Ay Tutulması gerçekleşecektir. (Kaynak: TUG verilerine göre, Avustralya, Antarktika, Asya, Afrika, Ortadoğu, Avrupa, Güney Amerika’nın doğusu, Pasifik Okyanusu, Hint Okyanusu ve Atlantik Okyanusunun güneyinden izlenebilecek.  Türkiye Saati ile 21:12-21.22 civarı  gerçekleşiyor. Sabit burçlar olan Kova/Aslan, Boğa/Akrep üzerinde etkisi daha belirgin olacaktır.

Dünya, Güneş ve Ay arasından geçerken Ay Tutulumu gerçekleşir. Bu zamanda Ay dolunay devresindedir. Güneş ve Ay karşıt burçlarda birbirine 180 derece zıt açılar içinde olurlar. Zıt iki çekim gücü dünya üzerinde dalgalanmalara yol açar. Sistematik olarak senede iki kez meydana gelir. Ay tutulması genel olarak duygular üzerinde etkili olabilir. Yeni kararlar almak bu dönem için uygun olmayabilir. Ay aynı zamanda ruhsal anlamda dalgalanmalara neden olabilir. Eskilerin yok edilmesi, yeni bir enerji ile yeni bir yaşama geçme enerjileri verebilir. Ay aynı zamanda annemizi de ifade eder. 

Tutulmanın Kova burcunda gerçekleştiği bu dönem, enerjilerin yoğunlaştığı bir dönemdir. Değişimler zamanıdır. Bazı yüklerden kurtulmak isteriz, yenilenerek hayatımıza devam etmektir arzumuz.  Bu dönem, özgürleşme arzusundayız! Kendi yolunuzu çizmek isteyebilirsiniz. Sadece kendi özgür iradenizle hareket etmek isteyebilirsiniz. Kadınlar ön planda! Olumlu anlamda, sosyal organizasyonlar, toplumsal temalı çalışmalar, toplantılar, dostlarla ilişkiler yoğunlaşabilir. Dünya çapında mitingler, yürüyüşlerde olması mümkün.
Astroloji, bilimsel çalışmalar, reformlar öne çıkabilir. Bayanların sesinin yükseldiği bir dönem! Hümanist yaklaşımlar sergilenebilir. Baskıya tahammülsüzlük ve özgürleşme adına harekete geçme enerjisi vardır.  İnsanlık adına kolektif çalışmalar mümkün. Başkaldırılar artabilir. Özgürlük, eşitlik, kardeşlik prensipleri benimsenir. Hayal gücünüz bu dönem güçlenir.
Yenilikler, teknoloji, icatlar, buluşlar, bilimsel çalışmalar, yaratıcılık tavan yapabilir. Yeni bir elektronik cihaz gündeme gelebilir. Kanser araştırmalarının da cevap vermesi mümkün. Bilim adamları konuşulur. Özellikle, halkla ilişkiler, reklamcılık, astroloji, en son teknoloji, buluşlar, alternatif tıp, homeopati gibi meslekler öne çıkabilir.

Gezegensel iletişimler:

Yakın ilişkilerde gerginlik (Ay/Mars) ve baskı hissi ile mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz. Aynı zamanda (Güneş/Mars) hem egonun çok kuvvetli olduğu hem de fiziksel enerji düzeyinin yükseldiği zamanlardır. Toplumdan aykırı davranışlar sergilenebilir. Bağımsızlık ve bireysellik öne çıkabilir. Gergin ve elektrikli bir yapıda olabilirsiniz. Dayatmalara baskıya tahammül zordur. Duygularınız ön plandadır. 

Tutulmanın (Ay/Jüpiter) gerginliği azaltacak etkileri var. İyimserlik, cömertlik, olgunluk ve yardımseverlik öne çıkabilir. Maddi olanaklar olmasa bile başkalarına manevi olarak destek olabilirsiniz. Aile, aşk, dostluk ilişkileri adına da iyileştirici etkiler verebilir. Yeteneklerinizi sergilediğiniz çalışmalar, çocuklarla ilişkiler canlanabilir.  Cesaret, güven ve şans getiren (güneş/Jüpiter) etkiler de sahnede. Grup ilişkilerinde canlılık olabilir. Gerek ailenizden gerekse iş, kariyer adına sizden yüksek makamda olan kişilerle ilişkilerde iyileşme sağlanabilir.

Bu tutulma esnasında aslında hayatınızda bazı kararlar da almaktasınız. Hayatınızı gözden geçirmek (Güneş/Satürn) alışkanlıklarınızı evdeki işteki durumunuzu yakaladığınız (iş, eğitim, kariyer vb..) pozisyonları kontrol etmek için faydalanabilirsiniz. Kendiniz için planlar yapabilir, organize edebilirsiniz. Bu dönem Venüs duygusal, aileci yengeç burcunda ilerlemekte. Duygusal olarak güvende hissettiğimiz ortamlarda bulunabilirsiniz. Yardımsever davranabilir, başkalarına aracılık, sözcülük edebilir, sevdiklerinize vakit ayırabilirsiniz. Aileden destek almak çok mümkün. Koruma, kollama ihtiyacınız artabilir. Yeme içme konularında ise iştah artışı verebilir ancak kontrol etmek de mümkün. Ayrıca finansal anlamda ise birikime, yatırıma gidebilirsiniz. Parayı biriktirme, gereksiz yerlere harcamama gibi eğilimler artabilir. Venüs’ün Yengeçte olması, derin (Plüton’a karşıta gidiyor)  ilişkiler verebilir. Venüs’ün, marifetli, akıllı Merkür’le olumlu açıları devrede. Dolayısıyla; özellikle, sosyal ilişkiler, arkadaşlar, akrabalarla iletişim artabilir. Çay, doğum günü partileri, ziyafetler, kısa geziler, aile, akraba, yakın arkadaşlık toplantıları yapılabilir. Sevdiğiniz kişileri, yerleri ziyaret edebilir, sevgi duygularınızı ifade edebilirsiniz. Sanat, şiir, müzik gibi aktiviteler, halkla ilişkiler olumlu olabilir. Romantizm, ruhsal letafet, maneviyat (Venüs/Neptün) gücünün artması da mümkün. Bu etki hayal gücünüzü harekete geçirebilir. Sanatsal ve yardımsever faaliyetlere yer verebilirsiniz. Ancak karar alma peşin hüküm verme, bazı şeyleri (Merkür/Neptün) garantiye almadan harekete geçme aldatıcı olabilir. Kafa karışıklığı dalgınlık yaratabilir. Hedeflerinizde oldukça iddialı (Jüpiter/Plüton) bir şeyi kesinlikle yapmakta istekli olabilirsiniz. Ancak çok fazla mücadele etmek gerekir. Zorluklar arasında başarı yakalamak 5 Eylül’den sonra daha mümkün. Aşırı hırs ve ego zarar getirir.

Tutulum, 60-120 derecelik bakış açısı oluşturuyorsa olumlu ya da heyecan verici durumlar yaşanabilir. 0-90-180 derecelerde ekstra önem taşır. Bazı konularda sıkıntı yaşanabilir. Bilinçli bir şekilde kendinizi olayların akışına bırakınca gelişim daha kolay olacaktır. Tutulumun etkileri birkaç gün öncesi ve ya sonrasında da görülebilir. Açılar arasında 3-5 derecelik farklar da etkili olabilir. Tutulma hangi ülkeler ve bölgelerde görünüyorsa ( iz düşümü) doğal afetlerin daha çok o bölgelerde gerçekleşmesi mümkün olabilir. Kişisel haritalarda ise önemli gezegenlere açı (güneşe kavuşum, karşıt, belki kare ya da kötücül gezegenlere özellikle marsa etkili olabilir) almaktaysa önem arz eder. Kişisel anlamda mutlaka etkileyecek diye bir konu yoktur.  Herkesin etkilendiği kadar sizde etkilenirsiniz. Tutulma esnasında yüksek bir enerji meydana geldiğinden,  Dua, meditasyon ve benzeri çalışmaların (herkesin inancına göre) faydalı olacağı düşünülür.

Sabit yıldızlarla etkileşim:

Güneş/Dubhe etkileşimi: Aslan burcunun 15 derecesinde bulunan (mars doğasında) bu yıldız, sebat, tahammülü simgelemektedir. Bu nedenle sizin en büyük gücünüz attığınız adım değil elinizdeki olan güçtür. Sessiz Güç olarak bilinir.

Venüs/mirzam etkileşimi: Yengeç burcunun 7 (Venüs doğasında) derecesinde bulunan Mirzam, sözcü olarak bilinir. Doğası sözcülük eden, ses çıkaran mesaj taşıyan olarak bilinir.  Sözcü” enerjisi verir. Dünyaya da sözcülük etme isteğini verebilir. Söylenecek önemli sözler, konular, mesajlar vardır.

Sağlık:  Sırt ağrıları, omurilik sorunları, kalp rahatsızlıkları, ateşli hastalıklar, kaza ve yaralanmalar, düşme çarpma gibi aksilikler gündeme gelebilir. Ruhsal sorunlar (Merkür/Neptün) sinir zayıflığı, psikosomatik rahatsızlıklar meydana gelebilir. Bağırsaklarla ilgili sorunlarda artabilir. Kaşıntılar, kabuklu yaralar, kanın bozulmasından kaynaklan hastalıklar, çıbanlar, rutubet hastalıkları artabilir.

Aydınlatan enerjilerle birlikte, huzurlu ve sağlıklı kalın. Yeni Ay Yazısında buluşmak üzere, sevgiler.

Ay Tutulmasının Burçlara etkisi:

KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – 7 Ağustos 2017 de, Kova burcunda gerçekleşen ay tutulması ile daha fazla sosyalleşme ihtiyacı artabilir. Toplantılar, görüşmeler, grup iletişimi, mitingler, sosyal organizasyonlar tertiplenebilir. Arkadaşlarla ilişkilerin önem kazandığı zamanlardır. Karşı cinsten olan arkadaşınızda hayatınızın önemli bir faktörü haline gelebilir. Ancak bazı durumlarda ise ilişkinizin ters etkilenmesi de mümkün. Özellikle de bu dönem idealleriniz umut ve istekleriniz çok önemlidir. Amaçlarınız konusunda hassaslaşırsınız. Engeller varsa ve planlarınız adına bir şeyler yapamıyorsanız sıkıntı hissedebilir, huzursuzluk duyabilirsiniz. Bir süre arkadaşlarla ilişkiler adına dağınıklık belirsizlik yaşanabilir. Ancak Jüpiter’in iyimser ve hoşgörülü yanları işlerinizi kolaylaştıracaktır. İlişkiler adına ise, enerji veren etkiler var. Ayrıca iş açısından da hedefleriniz her zamankinden daha açık olabilir.  Girişken, güçlü, dinamik, sahnede olduğunuz bu dönem, her tülü aktivitelere girişmek adına olumludur. Şans getirici etkileri de var. Ayrıca evde bu dönem aile yaşamının sıcaklığını yakınlığını hissetmek isteyebilirsiniz. Ebeveynler ve ya aileden kimselerle ilişkiler iyi olur. Babanızla, ailenizle sorunlar varsa çözmek mümkün olabilir. 13 ünden itibaren Merkür’ün rötar evresinde işinizle ilgili planları ya da sağlık sorunlarını yeniden değerlendirebilirsiniz. 5 Eylül’den sonra daha kolay.

BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) –7 Ağustos 2017 de, Kova burcunda gerçekleşen ay tutulması ile ailevi konular ön plana çıkmakta. Özellikle de anne/babanızın vereceği önemli kararlar olabilir. Bu tutulma sizin için bir imtihan da olabilir. Saklanılan duygular, rol yaparak örtmeye çalıştığınız düşünceler varsa bir vesile ile bunlar ortaya dökülebilir. Kişisel konular toplum önüne çıkabilir, kendinizle ilgili gerçekleri saklamak bu dönem zordur. Örneğin aile içinde bir duygu patlaması bazı gerçeklerin açığa dökülmesi mümkün olabilir. Artık gizlenecek pek bir şey olmadığından kendinizi daha rahat da hissedebilirsiniz. Kariyer adına halkla ilişkiler, satış işleri adına da etkili olabilir. İşveren ve mesai arkadaşları ile duygusal hassasiyetler artabilir. Bu dönem Venüs’ün Yengeçte olması, kardeşler, akrabalar, yakın çevre ilişkilerini de arttıracaktır. Gerek çocuklarınızdan gerekse aşkınızdan alacağınız destekler de var. İletişimsel konular, paylaşımlar, kısa geziler adına canlandırıcıdır. Ancak aşk hayatında ta olarak da emin olamadığınız duygular devam etmekte. Kafanızı karıştıran yanlar var. Çocuklarınızın düşüncelerine önem vermektesiniz. Onların hayatındaki belirsizlikler de bazı şeyleri yapmanızı engelliyor olabilir. Belki de yeteri kadar keyif almakta zorlanıyorsunuz. Sabırlı olmalısınız. En güvenecek dalınız, yakın çevrenizdeki kişiler, yakın akrabalarınız. 13 ünden itibaren Merkür’ün rötar döneminde aşk hayatınızdaki ya da çocuklarınızla ilgili sorunları yeniden değerlendirmek düşünmek ve plan yapmak gerekebilir. Finansal olarak da riskten uzak durmak gerekebilir. 5 Eylül’den sonra kolay aşılacak bazı şeyler.

İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) – 7 Ağustos 2017 de, Kova burcunda gerçekleşen ay tutulması ile, günlük rutinden kurtulup farklı bir şeyler yapmak isteyebilirsiniz. Rutin ortamdan uzaklaşmak seyahat etmek, farklı kişilerle bir araya gelmek mümkün olabilir. Eşin akrabalarının hayatında karışıklıklar meydana gelebilir. Bir süredir görüşmediğiniz kişilerle sosyalleşebilirsiniz. Araştırmak, incelemek, çalışmak, eğitim konularına yoğunlaşmak gerekebilir. Ayrıca akademik açıdan bazı konular neticelenebilir. Evinizle ilgili konular varsa belki taşınma, dekorasyon, tadilatlar vb.. bu dönem hareket geçmek adına kararlar alabilirsiniz. Yatırım yapmak, alışverişler adına da hareketlisiniz. Annenizle ya da kariyerle ilgili konular dağınıklık yaratıyor, kafa karıştırıyor olmalı. Bu konularda bazı şeylerin netleşmesi şimdilik pek mümkün görünmüyor. Ayrıca çalışanlar adına işinizden memnun musunuz? İşiniz kalıcı mı? Bunu Eylül ayında netleştireceksiniz. 13 ünden itibaren Merkür’ün rötar evresinde geçmişte düşündüğünüz ev planları, tadilatlar, taşınmalar uzunca bir süre gündeminizi oyalayabilir. 5 Eylül’den sonra kararlarınızı kesinleştirmeniz daha kolay olacaktır.

YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) –7 Ağustos 2017 de, Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile, finansal anlamda bazı kararlar almaktasınız. Ödemeleriniz konusunda bazı şeylerden borçlardan kurtulmak çabasındasınız. Bağımsızlık arzusundasınız. Parasal konulara ve paylaşımlara yönelik durumlar, kazançlar ve harcamalar olasıdır. Mal, mülk, para veya kişilere sahiplenme, kontrol etme güdüsüyle hareket edebilirsiniz. Jüpiter’le olumlu açısından dolayı, bazı konularda kolaylıklar var. Beklediğiniz kredi çıkabilir. Duygusal tecrübeler yaşayabilir, üzerinizde etkiler yaratacak kişilerle karşılaşabilirsiniz. Venüs’ün burcunuzda olması moralinizin düzeleceğine de işarettir. Özellikle bir süredir para evinin hareketli olması işlerinizle de ilgili canlılığa işaret edebilir. Yakın çevrenizden kişilerin, kardeş, akrabaların bazı konularda size destek olması mümkün. Uzlaşabilirsiniz. Daha sıcak ve sevgi dolu bir kişiliğe bürünürsünüz. Dış görüntünüze, giyim, kuşam ve estetiğinize itina edersiniz. Arkadaşlık kurmak, sosyal ilişkiler, tatiller, eğlence adına da canlandırıcı etkiler var. Kendinizi başkalarına anlatmak ifade etmek daha kolay. Hukuki konular kafa karıştırıcı olabilir, şimdilik bu konularda netleşmek zor. 13 ünden itibaren Merkür’ün rötar evresinde geçmişte düşündüğünüz yolculuklar, geziler, yakın çevreyle yapılan planlar, eğitim fırsatları, iletişimsel konular tekrar gündeme gelebilir.

ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) – 7 Ağustos 2017 de, karşıt burcunuz olan Kova burcunda Ay tutulması gerçekleşiyor. Bu dönem sizin ve karşınızdaki kişilerin tutumu, ilişkiler önemli olabilir. Özellikle de, ilişkilere yönelik karşılıklı olarak kişiliğin öne çıkacağı durumlar önemli. Evlilik, ortaklıkla ilgili durumlar, hukuki süreçler, avukatınızla ilişkiler, başlangıçlar, girişimler son derecek önemli olabilir. Karşılıklı etki- tepki ve karşılıklı alışverişler mümkün. Duygularınız karşı tarafın tutumuna göre değişebilir. Eşinizle birlikte önemli kararlar alabilirsiniz. Eşiniz, partneriniz bu dönem daha fazla önemlidir sizin için. Danışmanlık yapmak, karşı tarafa kendinizi sevdirmek, empati kurmak mümkün. Venüs’ün Yengeç’te olmasından dolayı, aşka sevgiye paraya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulur. Mistikliğe güzel duygulara eğilim artar. En iyisi huzuru yalnızlıkta bulmaktır. Bir müddet yalınız kalmaktan mutlu olunabilir. Meditasyon benzeri çalışmalar adına güzel bir dönemdir. Ayrıca kendinizi dinlemek duygularınızı tahlil etmek arka planda kalıp dinlenmek adına verimli bir dönem. Maneviyat artar. Ruhsal letafet ve hafiflik verebilir. Platonik aşklar da mümkün.Yardımsal faaliyetlere ilginiz artabilir. Merkür/Başak, dikkatler zaten maddesel değerlerde.13 ünden itibaren Merkür’ün rötar evresinde finansal olarak geçmişteki konular gündeme gelebilir. Maddi veya manevi değerlerinizle ilgili konularda plan yapmak 5 Eylül’den sonra daha kolay.

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-  7 Ağustos 2017 de, Kova burcunda gerçekleşen ay tutulması ile, iş ve sağlık konusu öne çıkıyor. Günlük sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Sağlık konularına yanınızda çalışan kişilerle ilişkilere de dikkat etmek gerekebilir. Ayrıca başkalarına yardım etme, sorun çözme, üstündeki yükleri atma, özgürleşme arzusu da baskın gelecektir. Zira çözülmesi gereken, angaryalar, başkaların iş yükleri de üstünüzdedir. İş ortamı önemlidir. Yanınızda çalışan kişilerin hayatında bazı konular gündeme gelebilir. Çalışma tekniklerinde belki yerinizle ilgili de değişiklik yapmak mecburiyeti doğabilir. Ofis hayatı bu dönem çok hareketli olabilir. Belki de üzerinde çalıştığınız bir işi bitirmeye uğraşıyorsunuz. Teknolojik bir ürün, alarm, makine, elektronik bir alet bu dönem gerekli hale gelebilir. Bir şeyler konusunda daha fazla detaylar önemli olabilir. Sağlık, hijyen, diyet konusunda hassasiyet artabilir. Başkalarına yardım etmek, hizmet etmek, servis vermek önemlidir. Gerek ev gerekse iş ortamında genel organizasyonlar ve bazı şeyleri yenilemek ihtiyacı artabilir. Ancak bu dönem hissettiklerinizi rahat olarak ortaya koyamazsanız sinirlilik, asabiyet görülebilir. Ters davranabilirsiniz. Elektrikli ve gergin olabilirsiniz. Negatif bir baskı hali sinirlerinizi bozabilir. Sakin olun. Maddi olanaklar bulabilirsiniz. Kontrol edemediğiniz şeyleri de kontrol etmeye çalışmayın akışına bırakın. Venüs’ün Yengeç burcuna girmesiyle, arkadaş ve dostlarla daha güzel vakit geçirebilir, sosyalleşebilirsiniz. Aranılan kişiler arasında olursunuz. Sıcak ilişkiler, ortamlar, grup çalışmaları yoğunlaşır. Parti, organizasyonlar, dernek faaliyetleri adına verimli bir dönem. Merkür burcunuzda ilerlemeye başladı, kişisel projelerinizi hayata geçirmekte kararlısınız ancak karşınızdaki kişilerin dağınıklığı sizi etkiliyor ve mantıklı olmakta zorlanıyorsunuz. 13 ünden itibaren Merkür’ün rötar evresinde geçmişte bitiremediğiniz işlere yoğunlaşarak gözden geçirebilirsiniz. 5Eylül’den sonra işleriniz doğru bir şekilde hızlanacak, projelerinizi daha rahat uygulayabilirsiniz.

TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) –7 Ağustos 2017 de, Kova burcunda gerçekleşen ay tutulması ile, aşk hayatınızla ilgili bir takım kararlar vermek durumunda kalabilirsiniz. Bebek sahibi olmak isteyenlerde bazı kararlar alabilirler. Cinsellikle ilgili konular vurgulanabilir, hobiler önemli hale gelebilir. Kendinizi bu dönem yaratıcı ifade etme güdünüz ön plana çıkabilir. Hislerinizi saklayamadığınız duygularınızı olduğu gibi ortaya koyduğunuz bir zaman dilimi. Herkese karşı daha samimi ve açık sözlü olabilirsiniz. Ancak fazla açıklık ya da bireysellik, aşırı bağımsızlık hisleri bazı kişilere ters gelebilir bu durumda bazılarıyla arkadaşlıklarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Başkalarından destek beklentiniz vurgu kazanabilir. Çocuğunuzun hayatında dikkat çekici bir konu olabilir. Birkaç gün buralardan kaçmak da isteyebilirsiniz. Venüs’ün Yengeç burcunda kariyer evinde olması, mesleki yaratıcılığınızı arttıracaktır. Daha çok sevilen, tanınan, dikkat çeken biri haline gelebilirsiniz. Mesleki alanda güzelleştirme iyileştirme çalışmaları yapabilirsiniz. İlişkileri sıcaklaştırmak adına görüşmeler, geziler, eğlenceler de tertiplenebilir. Çocuklarınızın güzel günlerini görebilirsiniz. Anneniz, eşinizin ailesiyle, iş çevresinden kişilerle var olan sorunları çözebilirsiniz. 13 ünden itibaren Merkür’ün rötar evresinde ise, sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Özellikle sinirlerinizi sağlam tutmalısınız. Gerek uzak akrabalarla gerekse hukuki konularla ilgili geçmişteki konular gündeminizi yorabilir. Fikirlerinizi başkalarıyla paylaşmaktan çekinebilirsiniz. Kendi dünyanızdan çıkmak zor olabilir. Takıntı haline gelen düşüncelerden arınmak kolay olmayabilir. Akışa bırakarak sezgilere güvenerek 5 Eylül’den sonra sorunları daha rahat çözebilirsiniz.

AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) –  7 Ağustos 2017 de, Kova burcunda gerçekleşen ay tutulması ile, ailevi konular öne çıkıyor. Aile içinde ebeveynleri de ilgilendiren konularda bazı kararlar alınabilir. Babanızın/eşinizin/patronunuzun harekete geçtiği pazı planlar yaptığı bir süreç de olabilir. Kendinizi her şeyden çekip dış dünyanın isteklerinden uzaklaşıp rahat olma ihtiyacı duyabilirsiniz. Sorumluluk hissiniz artabilir. Belki de yalnız kalma, terk edilmiş gibi duygular sizi birkaç gün gergin ve huzursuz yapabilir. Kendi içinize dönüp tavırlarınızı duygularınızı kontrol edebilir, dünyaya karşı nasıl bir görüntü sergilediğinizi tahlil edebilirsiniz. Geçmişle ilgili konular gündeme gelebilir. Taşınmak, yer değiştirmek, seyahat etmek, yurt dışına gitmek gibi. Venüs’ün Yengeç burcunda ilerlemesi, yabancılarla ilişkileri de güçlendirecektir. Farklı kültürlerden gelen insanlar, eşin akrabalarıyla bir süredir görmediğiniz uzaklarda yaşayan kişilerle iletişim artacaktır. Yabancılarla yapılan işbirlikleri de sağlıklı olabilir. Hedeflere yönelik konularda başarı sağlanabilir. Önemli ve güç sahibi kişilerin dikkatini de çektiğiniz günlerdesiniz. Merkür Başak burcunda ilerlerken, sosyal çevre ile iletişim artıyor. Grup çalışmalarınız devam ediyor. Geleceği formüle etmek ve bazı planlar yapmak adına önemli bir dönemden geçiyorsunuz. Arkadaşlarınızın hayatında bir süredir değişimler, bir takım karışıklıkların da olması mümkün. Özellikle 13 Ağustos’tan sonra Merkür’ün rötar evresinde önceden planlanmış ekip çalışmaları başlayabilirsiniz. Eski dostluklarınızı gözden geçireceksiniz. Kimileri adına da eski arkadaşlarınızı görebilir geçmiş konuları konuşabilirsiniz. Bazı sorunları çözmek Eylül 5’den sonra daha kolay olacaktır.
 
YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) -  7 Ağustos 2017 de, Kova burcunda gerçekleşen ay tutulması ile, akrabalarla ilgili yoğunlaşma başlayacaktır. Birlikte vakit geçirmek eğlence adına bazı kararlar alabilirsiniz. Eğitimle ilgili konular öne çıkabilir. Sosyal içerikli projeler, davetler, arkadaşlıklar önemli hale gelebilir. Astrolojiyle ilgili planlar yapabilirsiniz. Herkesin dikkatini çekeceğiniz bir dönemdesiniz. Bu günden sonra trafiğiniz hızlı bir şekilde akacak. Yakın çevreyle ilgili duygusal bağ kurabilirsiniz. Bilgi paylaşmak, internet çalışmaları yapmak yazılar, konuşmalar diyaloglar bayanlarla ilişkiler canlanacak. Çocuklarınızla da ilgilenebilir, onların çalışmalarına yardımcı olabilir, bir şeyler öğretebilirsiniz. Kısa geziler de yapılabilir. Ticari konular, ulaşım, bayanlarla ilişkiler yoğunlaşabilir. Venüs’ün Yengeç burcuna girmesiyle, eşinizin geliri ve ödemeleri artabilir. Finansal olarak borç kredi almak gibi niyetiniz varsa kendiliğinden oluşabilir. Burs beklentiniz yanıt verebilir. Gerek aileden gerekse iş çevresinden kişilerden maddi manevi yardımlar olabilir. Hediyeler alabilirsiniz. Ay/mars karşıtı kazalara dikkat ediniz desem bile, Sağlığınız artık daha iyi Venüs koruyucu görevini yapmaktadır. Ayrıca ruhsal olarak da dinlenecek, bazı sorunlara çare bulabileceksiniz. Merkür 13ünden itibaren rötar evresine giriyor, İş konuları daha önemli hale geliyor. Gerek danışmanlıklar açısından gerekse kariyer odaklı konular adına daha planlı olmak durumundasınız. Vize pasaport işlemleri resmi evraklar, yazışmalar, anlaşmalar eğitimler kısa seyahatler önemli hale gelebilir. Anne ve akrabalarla ilgili konular yoğunlaşabilir. Bazı karışıklıklar 5 Eylül’den sonra çözülecektir.

OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) – 7 Ağustos 2017 de, Kova burcunda gerçekleşen ay tutulması ile, finansal bir konuda kararlar alabilirsiniz. Bazı harcamalar artarken yeni kaynak arayışı içine girebilirsiniz. Kredi almak için bazı konuları kesinleştirebilirsiniz. Değer yargılarınızı değiştireceğiniz olaylarla karşılaşabilirsiniz. Finansal sürprizlerle de karşılaşmak mümkün olabilir. Ancak para harcamak için zor bir dönem olabilir. Kazançlarınız adına özgürleşme arzusundasınız. Kazanmak ve harcamak konusunda sezgilerinizle hareket edebilirsiniz. Cimrileşebilir, paranın hesabını yapar hale gelebilirsiniz. Bazen de olmadık harcamalar yapabilir, eliniz açık davranabilirsiniz. Dengesizlik verebilir, bütçenizi tutturmak dengelemek ayar yapmakta zorluk çekebilirsiniz. Tedaviler, operasyonlara da giden harcamalar olabilir. Her ne olursa olsun parasal güvence ihtiyacı baskın olacaktır. Bu konularda duygusal kararlar alabilirsiniz. Jüpiter’den aldığı olumlu açılarla girişim yapmak da mümkün olabilir. Venüs Yengeç burcunda ilerlerken, eşinizle ilişkiniz daha içten olumlu yardımsever olacaktır. Birbirinize karşı fedakâr verici davranabilirsiniz. Arkadaşlarla da ilişkiler olumluya dönebilir, hatta uzun zamandır görüşmediğiniz kişilerle güzel vakitler geçirebilirsiniz. Hukuki konularda bazı sorunlar çözmek adına gerekli görüşmeleri yapabilirsiniz. Danışmanlık verebilir, diyaloglarınızı güçlü tutabilirsiniz. Ortak işlere girişmek adına verimli bir konumdur. Merkür 13ünden sonra retroya girecek. Bu süreçlerde geçmişte konuşulan yolculuk planlarını harekete geçirebilirsiniz. Eğitim yayıncılık medya ile ilişkili konularda yazışmalar konuşmalar anlaşmalar meydana gelebilir, seminerler, uluslar arası konular gündeme gelebilir ancak bazı konulardaki dağınıklık netleşememe gibi aksilikleri zorlukları da beraberinde getirebilir. 5 Eylül’den sonra birçok şey yoluna girmeye başlıyor. Eğitim amaçlı kararlar da alınabilir.

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – 7 Ağustos 2017, Pazartesi günü akşam saatlerinde burcunuzda Ay Tutulması gerçekleşecektir. Daha çok bu günlerde doğan Kovaları daha fazla etkisi altına alabilir. Tutulmalar genel olarak derin bir enerji açığa çıkarırlar ve hangi evde tutuluyorsa bu konularla ilgili karışıklıklar meydana getirebilirler. Ancak bazı olumlu gezegenlerden iyi açılar aldığı için etkileri hafifleyebilir. Bu tutulma ile kişisel değişiklikler yapabilirsiniz. Anneniz ya da duygularınız ve ya anne yerine koyduğunuz kişiler ön planda olabilir. Annelikle ilgili konular yoğunlaşabilir. Sıkıntı ve baskı altında olmak bu günlerde çok zordur. Kendinizi yeni duygular yeni idrakler içinde bulabilirsiniz. Kişisel ihtiyaçlar öne çıkabilir. Aidiyet ihtiyacı artar. Duygu alışverişleri de önemli olacaktır. Ruh haliniz karşı taraftan etkilenir ve çabuk değişebilir, karşınızdakilerin öfkesini üstünüze çekmemeye çalışın. Bu dönem sizin ya da karşınızdaki kişilerin sağlığı önemlidir. Sübjektif düşünceler ağır basar kendinizle fazla ilgilenebilirsiniz. Her zamankinden çok çevreden eşinizden babanızdan duygu beklentisi içine girersiniz. Başkalarının halini anlar onların duygularını algılarsınız. Ayrıca gerginlik de söz konusu olabilir. Trafo hattı gibi gerilebilirsiniz. Kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz, ateşlenmeyin, sağlığınıza dikkat edin. Enerjinizi emen kişilerden uzak durun. Venüs sağlık ve iş evinizde. Günlük işlerinizde ve eğitimsel konularda başkalarının yardımını görmektesiniz. Çalışma şartlarında iyileştirici düzenlemeler yapabilirsiniz. İş arkadaşlardan beklenmedik iyilikler görebilirsiniz. Beden sağlığına giyim kuşam diyete önem verebilirsiniz. 13 Eylül’den itibaren Merkür retroya girince 3 hafta boyunca, sağlık, tedaviler önemli hale gelebilir. Alım satım, kira kontrat işlemleri hızlanabilir. Çocukların sağlık sorunları, müşterek sahip olunan değerler, para ve mallarla ilgili görüşmeler vergi, sigorta, harç gibi ödemeler ve bir takım karışıklıklar da aynı anda çıkabilir. Eylül 5 den itibaren bazı şeyler yoluna girmeye başlıyor.

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – 7 Ağustos 2017 de, Kova burcunda gerçekleşen ay tutulması ile, geçmişte kontrol edemediğiniz bazı konuları daha iyi görmeye ve anlamaya başlayabilirsiniz. Sağlıkla ilgili bazı sonuçlar alabilirsiniz. Sizi rahatsız edici şeylerin neler olduğunu daha iyi fark edebilirsiniz. Çözüm yolları bulamazsanız bile en azından farkında olabilir ilerideki günlerde kurtulmayı atmayı deneyebilirsiniz. Eski alışkanlıklarınız size zarar veriyorsa bırakmalısınız. Bu dönem biraz içe çekilmek isteyecek sosyal ortamlardan uzaklaşacaksınız. Bayanlarla ilişkilerde zorluklar yaşanabilir. Ancak bu dönem ruh sağlığınıza psikolojinize de dikkat etmelisiniz. Sebepsiz daralmalar, huzursuzluklar yaşanabilir. Başkalarına yardımlar yapmak, hastanelerde gönüllü kuruluşlarda görev almak meditasyon dua etmek, zekat vermek rahatlatıcı etkiler olabilir. Aşk evinizde bulunan Venüs size moral veriyor. Sıcak, verici, ihtiyacınızda yanınıza koşan bir ilişkiniz var. Romantik günler geçirebilirsiniz.  Çocuklarınızla ilişkileriniz harika. Onların mutlu olduğunu size düşkün olduğunu görmek ne güzel. Bu dönem sanatsal çalışmalar, oyunlar, yeteneklerinizi sunduğunuz ortamlar içinde bulunabilirsiniz. Spekülatif konular, şans oyunlarını denemek olumlu olabilir. Eylül 13 den itibaren Merkür rötar dönemine giriyor. 3 hafta boyunca ilişkilerde, ortaklıklarda, sözleşmelerde geçmişten gelen pürüzleri yok etmek adına konuşmalar görüşmeler yapabilirsiniz. Biraz dağınıklık kafa karışıklığı ilişkilerle ilgili sorunlar olsa bile 5 Eylül’den itibaren bazı konuları daha rahat aşabilirsiniz.

Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 
📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin 
💻   Mail TalinAgdere@hotmail.com


Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com dan  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati) 


  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Herhangi bir maddi sıkıntı yaşıyor musun? Için kredi gerekiyor
    Borç konsolidasyonu, inşaat, gayrimenkul kredileri, refinansman,
    Kişisel ya da acil banknotlar mı? Işadamı musun?
    İşlerini genişletmeyi planlayan kadınlar, her türlü krediyi sunuyoruz. Bugün bize bizimle iletişim kurmak isterseniz:
    Daha fazla bilgi için dobsonquickloan@gmail.com.

    YanıtlaSil