Transit Jüpiter AKREP Burcunda!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 19:30:00

Jüpiter, Yunan Mitolojisinde Zeus, Roma’da ise Jüpiter olarak bilinir. Mitolojik olarak incelediğimizde, Tanrıların tanrısı Zeus gerçekten göktür, gök tanrısıdır. Işık, aydınlık, bulut, gök gürlemesi, şimşek, yıldırım Zeus ile ilişkilendirilir. Düzenin koruyucusudur. Gücü ise tüm tanrılarının toplamından daha da büyüktür. Mitolojide, sözlerinden dönen yabancılara hiç yardım etmediği söylenir. Jüpiter (Zeus) yönettiği burçlar Yay ve Balık burcudur.

Akrep burcu ise yöneticisinin güçlü konumundan dolayı, dayanıklılığı, cesareti, tutkuları ifade eder. Yöneticisi Marsdır. Mitolojide ise Hades (yer altı tanrısı) diye bilinir. Akrep Zodyak’ın 8. Burcudur. Mars ona güçlülük dirençlilik verir. Kararlılık ve inatçılık, sabitlik kazandırır. Sürekli hedeflerinin peşinden koşar, ısrarcıdır.  Hedeflerine yönelirken, gizliliği tercih eder. Görüntüde hiçbir şey yapmıyormuş gibi görünse de aslında çok şey yaptığına emin olabilirsiniz. Amaçlarının da neler olduğunu kavramanız zor olabilir. Direnir, yüksek performansı ve fiziksel enerjisi vardır dayanıklıdır. Akrep dönüşümleri anlatır. Plüton’dan dolayı, dönüşümler, yıkımların ardından yenilenmelerdir. Doğumlar ve ölümlerdir. Ya hep ya hiçlerdir, sevgi ve ya nefretlerdir. Güç ve iktidarın kullanılış şeklini de kendi belirler. Ancak gerekmedikçe kendini ortaya atmaz savaşmaz, mücadele etmez. İradesi çok güçlüdür. Parasal konularda hırslı ve tuttuğunu koparan bir yapısı vardır. Cinsellik açısından da çok güçlüdür. Akrep, bitişlerin ardından yeni başlangıçlardır. Derinliğin ve aşırılığın burcudur. Yeni bir hayat, başlangıçtır. Hastalıklı bir bölümün kesilip atılması, ardından gelen şifalanmayı da simgeler.

Bu yıl fırsatlar öncelikle Akrep burçlarına tanınacaktır. Diğer su gruplarından Yengeç ve Balıklar da Jüpiter’in olanaklarından rahat faydalanacaklardır. Oğlak, Başak, Boğa olan toprak burçları da Jüpiter’den destek alacaklar. Doğum haritanızda hangi alanı, evinizi Akrep yönetiyorsa sizde o konularla öne çıkabilirsiniz. Sadece Güneş Burcu Akrepler değil, yükselenleri ve Ay burcu Akrep olanlara da olumlu olarak yansıyabilir. “Ay” duygularımızı anlattığına göre, duygular, ruhumuzu besleyen konular olacaktır.  İçsel olarak çok arzulamak, dileklerin gerçekleştirme olasılığı, gücünü tedaviye, şifalandırmaya akıtma, kullanma, melankoli yanlarını törpüleme, korkularından arınma, psikolojik yönden iyileşme vb.. Ancak, ruhun tüm derinliklerinde saklanmış olumlu/olumsuz duyguların dışa vurumu da gerçekleşebilir (kişisel haritalar önemlidir, sert açılarda depresyona da dikkat edilmeli).

İyimser, yüce, devasa ve bilge, adaletli Jüpiter 10 Ekim 2017 den, 8 Kasım 2018e kadar Akrep burcunda kalacaktır. Bu döngü 12 yılda bir gerçekleşmektedir. Daha önce 2005 sonları ve 2006 yıllarında gerçekleşmişti. Jüpiter şimdilerde 13 aylığına Akrep burcunda yolculuğuna başladı. 2017-18 dönemleri Transit Jüpiter,  Akrep’te okült konulara, dini, felsefi meselelere ilgi getirebilir. Ketum, çekingen yanlarınızı törpüleyebilir. Kendinizi duygular ve güdüler yoluyla ortaya koymanızı sağlar. Paylaşarak ilerlemek, yoktan var etmek, dönüşmek bu yılın konularıdır. Kendinizi geliştirmenize, bazı şeylerde bilgeliğinizin ortaya çıkmasında faydalı olabilir. Tutkulu, azimli, kararlı olmanızı sağlayabilir. Başarıya ulaşmak adına süreklilik önem kazanabilir. Gizemleri çözmek adına konular olaylar karşısında fazlaca derinleşebilirsiniz. Tüm cevapları aydınlatana kadar sonuna kadar gider ve araştırabilirsiniz. Hayat sadece gözle görünenden ibaret olmadığını anlayarak, ezbere bilinen yöntemlerden uzaklaşarak, araştırmalara girebilirsiniz.  Olumsuzluklar, kötülükler daha rahat fark edilebilir. İyimserlik yüklendiğinden bu kez tolere edilebilir. Karanlıkta olan şeylere Jüpiter ışık tutarak aydınlatmayı kolaylaştırabilir. (karanlıktaki konulara, gizemlere Jüpiter’in ışığı)

Olumsuz anlamda ise başkalarının kaynaklarından faydalanmak isteği artabilir.  Cinsellik abartılabilir. Sapkın hale gelebilir. Gizli saklı konular açığa çıkabilir (cinsellik, perde arkası konular, ajanlık, dedektiflik gerektiren işler). Başkalarının hayatlarına burnunuzu sokabilirsiniz. Başkalarını kendi boyundurluğunuz altına almayı abartabilirsiniz. İntikamcı gözü kara davranabilirsiniz.  Ancak iyi niyet şart, kötülük bu dönem pek barınamaz! 

Olumlu anlamda ise ruhun karanlık, verimsiz, güçsüz yanlarını temizler, iyileştirir. Başkalarının yaralarına da parmak basarak iyileştirebilir. Dayanıklılığı artacaktır. Psikolojik olarak da gelişim kaydedebilirsiniz. Kayıplar bulunabilir. En zor durumlarda bile bir şeyi ortaya çıkarmak ve doğru yolu bulmakta yeteneğiniz artar. Jüpiter/Akrep, şansına güvenir. Sezgisel yollarla, hisleriyle de şansı yakalayabilir. Özellikle 2018 yılı içinde Marsın transitleri de önemli olacaktır. Su ve toprak burçlarında ilerlediğinde, enerjisini daha doğru ve etkili kullanacaktır. Yaz aylarındaki Mars Kova burcundaki retro durumlarını incelemek gerekiyor.  O dönem, transit jüpiter/geri giden Marsla (abartılı cesaret, cüretkar davranışlar, gözükaralık, finansal riskler, savaşma güdüsü vb...) mücadele içinde olacak o dönemi kişisel değil de kitlesel haritalarda ayrıca değerlendirmek gerekir. Kişisel olarak düşünürsek, bazı toplumsal olaylar, temalar, konular kişisel girişimlerinizi geciktirebilir.  

Bir yıl boyunca, Dünyada,  kanser araştırmaları artabilir, bu konuda birçok buluşa imza atılabilir. Her konuda insanlık adına köklü değişimler söz konusu! Gizemli konulara karşı ilgi uğraşlar artabilir. Temizlik, saflaşma, arınma, dönüşümler dönemidir. 8. Ev konuları da daha fazla gündeme gelebilir. Örn. Ortaklaşa konular, mal mülk edinme, ortak elde edilen maddi kazanımlar, başkalarının kaynaklarından faydalanma (eşin, ortağın), miras hakkı kazanma, kendi imkanları dışında gelişen olanaklar artabilir. Ekonomi, finans sektörü, askerlikle ilgili konular yoğunlaşabilir. Psikolojik, ruhsal dönüşümler yaşanabilir. Ruhun derinliklerinde birikmişlerin dışa vurumu gerçekleşebilir. Kin, nefret, kıskançlık, hasetlik gibi durumlardan uzak durmak gerekir çünkü size zarar verebilir. Bu dönem psikolojik destekler de artabilir.
Özellikle 2018in sonlarında kendi yönettiği burç olan Yay burcuna girince Jüpiter 2019 da çok daha etkili olacaktır. Özelliklerini gücünü, iyimserliğini bire bir akıtabilir.  Ancak o döneme gelene kadar bir dönüşüm sürecini tamamlamamız gerekmektedir. Hayatımızın yaralı bölgelerini dipten, derinden bir temizlik yaparak, bazı şeyleri eleyerek faydalı olanlarla devam edebiliriz. Kontrol bağımlılığını yenmeliyiz! Radikal dönüşümler gerçekleşebilir!
Bu yıl, yer altı ile ilgili konular, madenler, yanardağ, fay hatları, taşlar, yer altı kaynaklarından da daha fazla söz edilebilir.

Jüpiter’in yıl içinde gezegenlerle aldığı açılar:

1      3 Aralık 2017, 25 Mayıs, 19 Ağustos 2018 dönemleri, Neptün’le (üçgen) güzel açıları olacak. Genel anlamda, yetenekler, yaratıcılık isteyen konularda olumlu bir süreçtir. Anlayış, pozitif bir ruh hali artar. Manevi yönden güçlendirici etkiler verir. Dini, manevi, mistik, felsefi konular her zamankinden daha çok önemli ve çekici olabilir. Bu yönden çalışmalar artabilir. Dini liderler öne çıkabilir. Ancak, 3-23 Aralık 2017de Merkür Yay burcunda retroda olacak ve Neptün’le uzunca bir süre sert açılar alacak. Bu durumda bir süreliğine bazı konularda (eğitim, din, hukuk, medya, uluslar arası ülkeler, konular, ticaret vb..)kafa karışıklığı dağınıklık ve terslikler yaşanabilir. Sınırları aşan, riskleri göze alan bir yapıya da bürünebilirsiniz.


        Aralık 2017, Mayıs sonları ve 19 Ağustos 2018 civarı Plüton’la sekstil açıları ise, manevi ve ruhsal düzeyde iyileşme ve yeniden yapılanmayı temsil eder. Daha olumlu ve pozitif bir bakış açısı geliştirebilirsiniz. Sezgiler çok güçlenir. Dini, psikolojik, soyut, ölüm ötesi gibi konulara açıklık getirebilir, bu yönden eğitim araştırma, öğrenim, mastır veya çeşitli çalışmalar yapılabilir. İç yaşamda, ruhsal olarak ayrıca dış çevrede değişimler, reformlar yapılabilir. Çevre değişimleri, günlük ilişkilerde yenilenmeler, yaşanılan yerde değişimler mümkün. Tüm hareketlerde özgürlük teması ağır basar.


       29-31 Ekim 2018lerde ise Jüpiter/Kiron üçgeni gerçekleşiyor. Felsefi, manevi, dinsel, ahlaki, ruhsal konularla ilgili öğretiler artabilir. Kişisel ve ruhsal gelişim adına faydalıdır. İyimserlik, inançlı olmak, hoş görmek, olayları pozitife çevirmek mümkün.

      Jüpiter 9 Mart-10 Temmuz 2018 dönemleri arasında retro olacak. Bu dönemler dışındaki tarihlerde Jüpiter olanakları daha etkin ve aktif olacaktır.

Jüpiter return (dönüşü) yaşayanlar:

Jüpiter Akrep burcunda doğanlar bu yıl Jüpiter(Transit Jüpiter natal Jüpiterlerine kavuşacak)  return (dönüşü) yaşayacaklar. Bu durum yaklaşık 12 yılda bir gerçekleşir. Hangi evlerde kavuşum yaşanıyorsa o evin konularıyla ilgili şansları artacaktır. Jüpiter Akrep olan doğumlulardan bazıları:  8 Eylül (sabah saatleri) 1958 ‘den 5 Ekim 1959’a kadar(akşam saatlerine kadar), 16 Ağustos (sabah saatleri) 1970 den 12 eylül (sabah saatleri)1971’e kadar,  27 Kasım 1981’den (sabah saatleri) 26 Aralık 1982 sabah saatlerine kadar, 11 Kasım 1993’den (sabah saatleri) 10 Aralık (sabah saatleri) 1994’e kadar, 26 Ekim (sabah saatleri)  2005’den 24 Kasım (sabah saatleri)2006’ne kadar olan doğumlular, Jüpiterleri Akrep burcundadır. Yani Jüpiter dönüşü yaşayacaklardır. Yeni doğanlar için ise, 10 Ekim 2017 saat 16.21 den 8 Kasım 2018 saat 15.39 (yaz saati uygulaması devam ederse) a kadar doğanların Jüpiterleri Akrep burcunda olacaktır.

Sağlık konuları: Tıp tarihinde prostat, mesane, rahim, yumurtalık, kalın bağırsak vb.. kanser tedavileri geliştirilebilir. Akrep dayanıklıdır, çabuk iyileşir. Jüpiter Akrep dönemi hastalıklara karşı dayanıklığı arttırabilir, bağışıklığı güçlendirebilir belki de bu konuda tedaviler, operasyonlar, organ nakilleri, yeni tedavi teknikleri geliştirilebilir. Ancak yeni buluş ve tedavilerin gelişebileceği gibi Jüpiter’in büyüteç görevinden dolayı, kanser hastalıkları da artabilir.

Öne çıkan meslekler: emlakçıların işleri canlanıyor! tıp, arkeoloji, bankacılık sektörü, petrol işleriyle uğraşanlar, antropoloji, maden mühendisleri, kimya/fizik konuları ile ilgili işler, bilim adamları, araştırmacılar, psikolog, psikiyatr, psikanalistler, tüm terapi branşları, psikoloji/astroloji, medikal/astroloji, bioenerji uzmanları, dedektif, polisler, askerlik alanları ile ilgili olanlar, sezgisi güçlü olan meslekler, iflas yediemini, müfettişleri, sigortacılar, cenaze işleri ile uğraşanlar, jeologlar, röntgen uzmanı, patologlar, gemologlar vb…

Akrep burcunda olan bazı ülkeler: (bu yıl adından daha fazla söz edilebilir)
Türkiye, Avusturya, KKTC, Letonya, Macaristan,Panama, Peru, Polonya,Türkmenistan, İspanya vb…..

Herkesin hayatında olumlu değişimler dileyerek, yarınlara umutla bakalım….

Jüpiter/Akrep ve burçlara etkisi

(yükselen burcunuzu da okumayı unutmayınız)

KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – Transit Jüpiter bu yıl 8. Evinizin bereketli misafiri olacak. genel olarak miras anlamına gelir. Belki miras kalma şeklinde olmasa bile, çeşitli nedenlerle az ve ya çok, başkalarının olanaklarından, kaynaklarından faydalanma imkanı verebilir. Alım satımlar, gayrimenkuller, mahkemeler söz konusu olabilir. Bankadan kredi almak, iş açısından taban oluşturmak içinde olanak verebilir. Stres, sıkıntı, anlaşmazlık açısından daha faydalı bir süreç. Psikolojik açıdan olanları tüm gerçekliğiyle anlama olanakları yaratır. Ummadığınız kişiler ya da olaylardan şans yakalanabilir. Özellikle Jüpiter'in rötar devresinde (9 Mart-10 Temmuz 2018) içe dönmek, olgunlaşmak ve bilgeleşmek adına oldukça faydalıdır. Ruhsal ve dinsel yönde yenilenmeye ve genişlemeye de fırsat verir. Dini, mistik, felsefi, okült kaynaklara ilgi ve araştırma isteği verebilir. Sağlık, tedaviler varsa daha olumlu ilerleyebilir. Eğitimle ilgili, bilimsel araştırmalar, gizemleri çözme, olayların içine girerek derinleşme, bir şeylerin gerçeğini bulup çıkarma bu evin konularıdır. Bu dönem paylaşıma da açık olabilirsiniz. Ortaklaşa kazançlardan şansınız açık olur. Eşin, ortağın gelirleri de artabilir. Size de katkısı olur. Onlardan destek alabilirsiniz. Özellikle ortak işlerden fayda sağlanabilir. Bankacılık sektörü, muhasebe, borsa, aracılık hizmetleri, emlak, sigorta, devlet daireleri, arkeoloji, antropoloji, psikoloji, onkoloji, madencilik, jeoloji vb..gibi alanlarda çalışmaktaysanız kazançlı çıkabilirsiniz. Nafaka ya da başka bir davanız varsa olumlu dönebilir. Neptün’le olumlu açılardan dolayı, ruhsallık, maneviyat, sezgiler çok güçlü olabilir. İsteklerinizi kontrol edin. Hayallerinize de kavuşabilirsiniz. Geçmişten gelen bir fırsat bu dönem değerlendirilebilir. Plüton’dan dolayı ise, kariyer açısından güçlenebilir, güçlü kişilerden destek alabilirsiniz.

BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – Transit Jüpiter bu yıl 7. Eviniz olan Akrep burcunda ilerlemekte. Son altı yıldan sonra artık daha farklı olanaklar içindesiniz. Bundan sonraki dönemlerde artık ilerlemek, ortaklıklar kurmak, diyaloglar geliştirmek çok daha kolay olabilir. İkili ilişkiler canlanacaktır. Karşındaki kişilerin olanaklarından da faydalanabilirsiniz. Arkadaşlık varsa ciddiyete gidebilir, birbirinizle daha anlamlı ilişki geliştirebilir, evliliğe doğru yelken açabilirsiniz. Evliyseniz eşinizle sorunlar yaşadıysanız onun gelişimi, kişiselleşmesi, davranışları ve girişimleri adına olumlu bir dönem başlayabilir. Özellikle ilişkilerde daha çok ikna etmek ve sezgisel bir şekilde olumluya yönlendirmek söz konusu. Empati kurma, hisleri anlama tutkulu ilişkiler, yardımlaşmalar ön planda. Bir evlilik teklifi alabilirsiniz, belki de sözlenir, nişanlanırsınız. Yabancı yerlere kişilere ilgi duyulabilir, böyle biriyle ortaklık da söz konusu. Meslek açıdan ise, danışmanlık, sosyolog, psikolog, avukat, doktor vb.. gibi sektördeyseniz başarılarınız artabilir. Başkalarının desteğine, danışmanlığına da ihtiyaç duyabilirsiniz. Uzun zamandır, husumet içinde olduğunuz arkadaşlar, dostlar varsa barışabilirsiniz. Başkalarını daha sezgisel olarak anlayarak, daha önceki düşünce şeklinizi değiştirebilirsiniz. Diyalog kurmak, arkadaşlıklar önemlidir bu yıl. Sosyal ortamlar içinde de bulunabilirsiniz. Eşe, ilişkiye, ortaklığa en fazla ihtiyaç duyduğunuz bir yıl. Neptün’le olumlu açılardan dolayı, ruhsallık, maneviyat, sezgiler her yönde güçlenecektir. Arkadaşlar, dostlar hayatınızda önemli bir yer tutabilirler, onlardan manevi destek alabilirsiniz. Plüton’dan dolayı ise, felsefeniz, fikirleriniz yönünde karşılaşacağınız öyle durumlar olabilir ki, eksiklerinizi düzeltip geliştirebilir ve bir adım ileriye götürebilirsiniz. Eşiniz ya da diyalog kurduğunuz kişilerde gelişiminiz adına destek vereceklerdir. Özellikle, bakış açınız diğer zamanlara nazaran daha olumludur.

İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) – Transit Jüpiter bu yıl 6. Evinizin bereketli misafiri olacak. İş olanaklarınız genişliyor. Üzerinde olduğunuz işi devam ettirebilir, bu konuda yeni çalışmalar yapılabilir. Başka olanaklar, imkanlar dahilinde iş konusu geliştirilebilir. Kendi kişisel gelişiminize de katkıda bulunabilirsiniz. Özellikle fiziki açıdan güçlülük, enerji artar. Daha önceki sağlık sorunları varsa bu dönemler iyileştirici olabilir. Tedaviler varsa kesin çözüm getirici yönden yeni bir çalışma geliştirilebilir. Kilo almamaya, karaciğerinizi yormamaya dikkat etmelisiniz. Sigara ve ya alkol gibi alışkanlıklarınızı bu yıl bırakma olanaklarınız artabilir. Bırakmak durumunda da (mecburi) kalabilirsiniz. Çok çalışabilirsiniz. Yaşamınıza bir düzen getirebilirsiniz. Belki iş yerinizi genişletmek, yaşam şartlarınızın iyileşmesi gibi... Ücretin ya da kazançların artması, birlikte çalıştığınız kişilerin takdirini kazanmak gibi artılarınız olabilir. İşlerinizi daha kolay yapabilirsiniz. Düşünceleriniz bir de bakmışsınız gerçekleşmiştir. Yanınızda çalışan kişilerden yana bu yıl şansınız artar. İyi performans gösterebilirler. Özellikle bu dönemlerden başlayarak, evinizi, işyerinizi düzenlemek toparlamak adına yardımlar alabilirsiniz. Ortaklaşa işlerden de başarılar elde edilebilir. Alternatif tıp, sağlık sektörü, yurt dışı bağlantılı işler, basın, medya, yayın gibi çalışma alanlarında başarılar verebilir. Bünyenizi güçlendirebilir, sağlığınıza, giyim, kuşam, beslenme, hijyeninize dikkat edebilirsiniz. Kendinize bu yıl evcil hayvan alabilir, bu tarz dernekleri, kurumları destekleyebilirsiniz. Neptün’le olumlu açılardan dolayı, iş alanında arzu ve istekleriniz, niyetleriniz gerçekleşebilir. Arzu ettiğiniz elemanlara sahip olabilirsiniz. İş alanında yaratıcılığınız, yetenekleriniz ortaya çıkabilir. Plüton’dan dolayı ise, sağlıkta dönüşümler, güçlü bünye söz konusu. Mal mülk satma, satın almalar, kira, kontrat işleri adına da olumlu olabilir. İkna etme gücünüz artar.

YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ)– Transit Jüpiter bu yıl 5. Evinizin bereketli misafiri olacak. Jüpiter size bonkör davranıyor sanırım. Oldukça olumlu fırsatlara açıksınız. AŞK! Artık kapınızdan içeri girdi diyebiliriz. Kasım’da kendini daha fazla belli edecektir. Seyahatler, geziler, keyifleri sıkça yaşayabilirsiniz. Daha çok sahnedesiniz. Kendinizi çok daha rahat ifade edebilirsiniz. Gizemli, sezgisel yanlarınızın dışında daha açık yanlarınız da harekete geçecektir. Tüm spekülatif konular, şans oyunları adına daha olumlu bir dönem. Ailenin servetiyle ilgili artışlar olabilir. Yaratıcılık isteyen tüm meslekler örn: fotoğrafçılık, sanat (müzik, resim, tüm dallar) sportif faaliyetler, sanat tarihi vb.. konularda öne çıktığınız bir yıl olabilir. Yetenekleriniz keşfedilebilir. Çocuklarınız ön planda! Bebek sahibi olabilirsiniz. Çocuklarınızın kişisel başarıları,  gelişimleri adına olumlu bir dönem. Yetenekleriyle ilgili öne çıkabilirler. Onların aşk hayatları, evlilik, doğum, proje, seyahatler, yarışmaları kazanmak gibi güzel faaliyetleri sizi sevindirebilir. Cesaretiniz artacağından, korkularınızı da yenerek daha güvenli kendinizi ifade edebilirsiniz. Farklı ülkelerden kişilerle de tanışma fırsatı bulabilirsiniz. Bu tür ilişkiler geliştirebilir, yabancı birine de aşık olabilirsiniz. Aşk başlarsa ilerleyebilir, daha rahat ve geleneklere uyan bir ilişki kurmak arzu edilebilir. Daha önceden olan ilişkilerde yeni boyutlar kazanabilir. Neptün’le olumlu açılardan dolayı, farklı çevreler, yurt dışı bağlantıları, eşin akrabalarıyla ilgili son derece olumlu dönemler yaşanabilir. Romantik, naif, ruhsal açıdan kendinizi iyi hissedeceğiniz olaylarla karşılaşabilirsiniz. Yaratıcılık tavan yapabilir, çocuklarla ilgili bir meslek varsa ki eğitimci de olabilirsiniz ya da model çizmek, yaratmak, sahne sanatları, kostümler vb.. başarılı olmanız çok mümkün. Başkaları sizden söz edebilir, hatta uluslararası boyuta taşıyabilirsiniz. Plüton’dan dolayı ise, ilişkiler, ortaklıklar, evlilikler, hukuki konular adına zorlukları, iradenizle, sezgilerinizle, inançlarınızla  yenebilirsiniz. Güçlü kişilerden destek beklenebilir. Arkadaşlık, evlilik adına reformlar ilişkilerde yenilenmeler mümkün.

ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) –  Transit Jüpiter bu yıl 4. Evinizin bereketli misafiri olarak ziyaret ediyor. Evde daha fazla dinlenebilirsiniz. Misafir ağırlayabilirsiniz. İşinizi evden yönetebilir, home ofis olarak kullanabilir ya da iş yerinizi daha yakın bir mekana taşıyabilirsiniz. Ev alabilir, tadilat yapabilir, aile bireylerinden destek alabilirsiniz. Bu bir yıl içinde emekli olabilirsiniz (genelde Jüpiter bu evden çıkarken daha rahat olabiliyor). Mala, mülke, gayrimenkule toprağa yatırımı yapabilirsiniz. Miras kalabilir, hukuki konular özellikle 4-18 Kasım 2017 ve 30 Nisan-15 Mayıs 2018 civarı lehinize sonuçlanabilir. Ayrıca bitişler ve başlangıçlar hayatınıza girebilir. Belki de artık yorgunsunuz, geçmişinizle ilgili bazı şeyleri kökünden temizlemek ve yolunuza dinlenmiş devam etmek istiyorsunuz. Bu yıl adına da birçok konuyu açığa çıkarabilirsiniz. 4. Ev en dip noktadır. Bu evde, ev, aile yaşamı, kişisel yaşam ön plana çıkar. Kendi geçmişteki hayatınız, görüp geçirdikleriniz, eviniz, ebeveynleriniz hakkında düşünme ihtiyacı duyarsınız. Bunlarla ilgili problemler varsa açığa çıkarılıp temizlenmesi mümkün olur. Kendi kişisel haritanızda hangi gezegenler varsa bu konular hakkında değişimler de söz konusudur. Aile fertleri birbirlerine karşı daha açık samimi ve cömert tutkulu olabilirler. Bu da bazı sorunların iyi niyetle halledilmesine huzurlu ve güvenli bir ortamın doğmasına fırsat verebilir. Sizin de istediğiniz zaten iç huzuru bulmak ve gerek psikolojik, gerekse maddi anlamda güvenli bir ortamda yaşama ihtiyacıdır. Bahçe, toprak, emlak işleriyle uğraşabilirsiniz. Ailenizi ve kişisel yaşamınızı belli bir rotaya oturtabilirsiniz. Artık gelecekte size zor durumlarınızda destek vereceklerini bu yıl anlayabilirsiniz. Kendinizle de ilgili gerçekleri kabul edip yüzleşmelisiniz! Evcil yaşamı destekleyen bu transit iç alemde arzulanan huzuru da anlatır. Neptün’le ilişkisi, finansal ve psikolojik anlamda destektir. Plüton’la ise, iş ve sağlık açısından güçlenme,  dönüşüm şifalanma verebilir. Bazı güçlü kişilerden destek alabilir. Yenilenebilir, köklü değişimlere gidebilirsiniz.

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-  10 Ekim 2017 den, 8 Kasım 2018 e kadar şans gezegeni Jüpiter 3. Evinizde misafir olarak kalacaktır. Özellikle akrabalar, komşular, yakın çevreniz, kardeşlerle çok fazla yoğunlaşma yaşanabilir. İlişkileri güçlendirebilirsiniz. Çevreye karşı davranışlarda daha cömert yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Yine de siz iyi niyetle de olsa yapılamayacak şeyleri söylemekten, söz vermekten mümkün olmayanları yapmaya kalkışmaktan uzak durmalısınız. Aşırılık bazen çok fazla yorgunluk da getirebilir. Dünyayı algılama kapasiteniz bu dönem genişleyebilir. Bilinç seviyenizi yükselterek yeni tecrübeler yaşayabilirsiniz. Akıl ve kavrayış açısında genişlemeye fırsat tanır. Eski düşünce kalıplarınızın farkına vararak bilinçsizce ortaya koyduğunuz davranışları değiştirebilirsiniz. Haberleşme ve iletişim artacaktır. Sezgisel olarak da güçlenebilirsiniz. Yazar iseniz çok verimli bir dönem!! Yeni kitabınızı yayınlayabilirsiniz, ilgi de görebilir. Geçmişten gelen ya da acılar yaşamış, savaş görmüş kişilerin hikayelerini yazıya dökebilirsiniz. Edebi eserler, şiirler adına da verimlidir. Daha önce yazı yazmayanlar bile bu dönem yetenekleri varsa ortaya çıkabilir, kaleme dökebilirler. Bir şeyler karalama isteği belirebilir. Pazarlama, reklamcılık, yazarlık, ticaret, eğitimci, halkla ilişkiler uzmanı, satış temsilcisi, emlakcı, yayıncı, gazeteci, yorumcu, muhabir, edebiyatçı vb… bu yıl sizin yılınız demektir. Kardeşlerinizin hayatında bir takım olumlu değişimler de size yansıyabilir. Onların bu mutu günlerine destek olabilirsiniz. Dostlarınızla daha fazla bir arada olabilir, sosyalleşebilirsiniz. Daha önceki tutum ve davranışlarınızdan vazgeçebilir, bırakırsanız güzel bir birliktelik, dayanışma içinde olabilir, aranızda problemleri çözebilirsiniz. Eğitim hayatınızda, sınavlarda başarılarınız artabilir. Sık sık yolculuklar yapmak çok mümkün. Neptün’le güzel açılar alacak Jüpiter, sizi ilişkiler, ortaklıklar yönüyle destekliyor. Eşinizden, ortağınızdan, ortaklı çalışmalardan fayda görebilirsiniz. Plüton etkileşimi ise sizi çocuklarınızla ve ya aşk hayatınızla, etrafınızdaki gençlerle ilgili konularda olumlu yansıyabilir. Onların hayatındaki önemli değişimleri, başarılarını destekleyebilirsiniz. Bazı konularda onların destekleri ve yardımlarıyla da karşılaşabilirsiniz. Sizde bu dönem hobisel faaliyetler, kurslar, sportif aktivitelerinizi daha ciddi bir boyuta taşıyabilirsiniz.  

TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) –Jüpiter finans (2.ev) evinize hoş geldi! Bir süredir maddi ve manevi sahip olduklarınızla ilgili kaygılarınız vardı sanırım? Belki de iş değiştirmek mi gerekti? Ancak önümüzdeki bir yıl içinde parasal ve kaynaklarınız yönünden değişim ve dönüşümler içindesiniz. Genel olarak 2. Ev, para ve gelir getiren kaynaklar anlamına gelir. Sadece para değil, yaşamda değer verdiğiniz her türlü konuda bitişin ardından yenilenme, genişleme yaşanabilir. Eğer kişisel haritanız da destekliyorsa, maddi ve manevi değerlerle ilgili artış yaşanabilir. Bu güç istenileni fazlasıyla elde etmeye fırsat vereceğinden, bu dönemde ne istediğinize iyi karar vermeniz gerekebilir. Eğer bu dönemde isabetli kararlar verilmemişse, kaynak ve imkanları yanlış kullanma ve daha sonra pişman olma riski de getirebilir! Bu dönem kendi değeriniz hakkında da düşünürsünüz. Akrabalık, aile ve toplum için inanç ve düşüncelerinizi yeniden değerlendirebilirsiniz. Maddi yatırım yapmak, mülk edinmek, para kazanmak adına iyi bir konumdur. Harcamalarda aşırılık da söz konusu olabilir. Parayı konfor, lüks adına da harcama isteği artar. Jüpiter,  Maddesel ve inançsal açıdan iyi bir geleceğe sizi hazırlar. Uluslar arası işler, organizasyonlar, ticari konulardan da gelir elde edilebilir. Yayıncılık, reklam, medya, televizyon, hava alanı vb… alanlarda para kazanabilirsiniz. Ya da havayı iyi koklayıp sezgilerinizle neyin faydalı neyin faydasız olduğunu anlayarak da kazanç sağlayabilirsiniz. Neptün’le olumlu açılarından dolayı, sağlık durumunuzla ilgili tedaviler varsa bu konuda rahatlama, iyimserlik yaşayabilirsiniz. Şifalanma verebilir. İşle ilgili yeteneklerin paraya çevrilmesi. Plüton etkileşimleri ise, iç yaşamda reformlar yapmanızı destekler. Çevre değiştirmek, mal mülk satın almak adına olumludur. Psikolojik alt yapınızı iyileştiren, yenileyen olaylar, kişiler hayatınızda daha aktif olurlar.

AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) –  Yükselen burcu Akreplerde okumalı!
Bu yıl sizin ŞANSLI yılınız! Şu an belki hayatınızdaki karışıklıklar bitmedi hani şans diyorsunuz? Ancak Ekim’in son haftaları belirginleşse de, Kasım/Aralık ortalarına kadar daha rahat etkilerini görmeye başlayabilirsiniz. Şartların kendi lehinizde ilerlediğini görebilirsiniz. 18 Kasım 2017 Akrep burcundaki Yeni Ay, 30 Nisan 2018 Akrep burcundaki Dolunay dönemleri, Transit Jüpiter, hayatınızdaki önemli olayları, olumlu olarak yürümesini sağlayarak avantaj verecektir. Özellikle Kendi burcunuzda misafir olan transit Jüpiter şanslı bir dönemden geçtiğinizi göstermektedir. İstekleriniz yerine gelmeye başlıyor. Başarmak isteğiniz şeyleri elde etmek, koşulları istediğiniz gibi yönlendirmek mümkün olabilir. Karşınızdaki kişilerin fırsatlarını da üzerinize çekebilirsiniz. Çok iyimser davranabilirsiniz, karşınızdaki kişileri geri çevirmek istemezsiniz. Birçok şeye girişim yapma fırsatıyla karşılaşabilirsiniz. Yeni keşifler yapabilir, farklı çevrelere yönelebilirsiniz. Seyahatler, yeni deneyimler, aşk hayatındaki pozitiflik sizi mutlu edecektir. Yeni bir şeylere başlamak, iş kurmak, görevleri yerine getirmek, kişisel başlangıçlar, kişisel büyüme, ruhsal gelişim adına parlak bir dönem. Kendinize fazla güvenebilir, cesaretiniz yerine gelir, müsrifleşebilirsiniz. Kilo alma riskiniz de var (karaciğer yağlanmasına dikkat edilmeli) ancak sportif faaliyetlerle bunu dengeleyebilirsiniz. Özellikle Marsın burcunuza geçtiği 9 Aralık 2017den itibaren sizi durdurmak pek mümkün görünmüyor. Tüm kararlılığınız ve gücünüzle kendinizi ortaya koyabilirsiniz. Örn: belki de bir süredir iş bulamadınız ya da işleriniz şanssız ilerledi ancak, Jüpiter burcunuza girince iş fırsatları artabilir, istediğiniz işi bulabilirsiniz. Kişiliğin büyük gelişme devresi başlamıştır. İsteklerinizi de daha iyi ifade edebilirsiniz. Daha önce anlaşılmadığınızı düşündüğünüz konular bu dönem farklı karşılanır. Anlaşılırsınız, duyulursunuz, sözünüz geçer, fark edilirsiniz, hatta yıldız gibi parlarsınız. İlgi duyduğunuz konularda araştırma yapmak eğitim görmek daha kolaydır. Sosyal ilişkiler, faaliyetler artar. Neptün’le güzel açılarından dolayı, yarışmalar varsa kazanabilirsiniz. Romantikleşirsiniz. Yaratıcılığınız keşfedilebilir, yetenekleriniz doğrultusunda çalışmalarda başarılı olursunuz. Hayalini kurduğunuz çok istediğiniz sanatsal ya da sportif faaliyetleri gerçekleştirebilirsiniz. Çocukça hissedişler, mizah, şakalaşma artar. Çocuk gibi yeni deneyimler kazanmak bir şeyler öğrenmek istersiniz. Eğlence, yeme içmeye istek artar. Sportif faaliyetlere başlarsınız. AŞK! Gözünüzü kapatır, romantiktir, ayaklarınız yerden kesilir, özlersiniz. Bebek sahibi olma imkanınız artar. Gençlere aşk, evlilere çocuk, yetişkinlere torun imkanı getirebilir. Seyahatler, yolculuklar, sanatsal çalışmalar, hobiler keyifli olabilir. Plüton desteği ise, kısa mesafelere yapılacak yolculuklar, çevre değişimi de görülebilir. Yakın çevreden destek muhtemeldir. Güç, karizma kazanabilirsiniz. Hukuksal anlamda stresler daha rahat çözülebilir. İnançlarla ilgili değişimler rahat yapılabilir. Sağlık: karaciğer (jüpiter büyüteç görevi de yapacağından bazı şeyleri de büyütebilir) yağlanmasına dikkat edilmeli, prostat, rahim (cinsel organlar)vb... kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. 

YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) –Transit Jüpiter bu yıl 12. Evinizi ziyaret ediyor. Jüpiter’in etkisi diğer evlerde gibi pek görünür değildir. 12. Ev haritanın performansının en düşük olduğu evdir. Yinede bu ev konuları adına iyileştirici ve geliştiricidir. Özellikle ruhun derinliklerine inebilir, sizin neyi mutlu edebileceğini keşfedebilirsiniz. Korku ve endişelerinizle yüzleşerek bakış açınızın sınırlarını genişletebilirsiniz. Kendinize ve başkalarına karşı daha geniş perspektifle daha olumlu bakabilir, düşünebilirsiniz. Ego ikinci plandadır. Başkalarına karşı daha tarafsız, şefkatli olabilirsiniz. Eğer herhangi bir konuda sağlık temaları mevcutsa iyileşme, şifa bulma isteği oluşabilir. Manevi yönden de gerçeklere oluşların hikmetine karşı ilgi artar. His, sezgiler, rüyalar yoğunlaşabilir. Metafizik, okült, psikoloji, finansal astroloji, gizli bilimleri öğrenmeye istek verebilir. Yoga, meditasyon, spirituel konularla ilgilenebilirsiniz. İçe çekilerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Kendi yaratıcı yönlerinizi fark edebilirsiniz. Şimdiye kadar öğrendiğiniz bir konuda eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. İçsel anlamda daha huzurlu bir dönem olabilir. Hastalıklar varsa sağlık ve şifa adına daha olumlu bir dönem. Sağlık adına yardım alacağınız kişilerin faydası daha fazla olacaktır. Zararlı alışkanlıklarınız hoşlanmadığınız huylarınız varsa bu dönem bırakabilirsiniz.Geçmişte kafanıza takılmış problemleri bu dönem çözebilir, üstünüzden tüm yükleri Kasım 2018e kadar atabilirseniz, kuş gibi hafiflersiniz. Başkalarına gizli yardımlar yapılacağı gibi sizde başkalarından yardım görebilirsiniz. Bir ürün, kitap çıkarmak için hazırlıkları yapmak adına faydalı bir dönem. Arka planda çok verimli işler yapabilirsiniz. Hazırlık dönemindesiniz aslında!Neptün’ün olumlu açılarından dolayı, aile bireylerinizle, ebeveynlerinizle de karşılıklı yardımlaşmalar söz konusu. Kolektif çalışmalar da yapılabilir. Plüton’un destekleyici etkilerinden, finansal açıdan dönüşümler yaşanabilir. Hiç ummadığınız destekler alabilirsiniz. Geçmişteki zorlukları yenebilirsiniz.

OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) –10 Ekim 2017 den, 8 Kasım 2018e kadar şans gezegeni Jüpiter 11. Eviniz Olan Akrep burcunda size şans getirecektir. Meclis, dernek, vakıflarda aktif yer alabilir, aranan kişi olabilirsiniz. Yönetim gücünüz artabilir, bir grubun, ekibin yöneticiliğini yapabilirsiniz. Saygın, meraklı, derin iç görüsü olan, sezgileri güçlü, idealist arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Sosyal çevrelerde aranılan kişilerden olabilirsiniz. Etrafınızda öyle kişiler olur ki ilerlemenizi sağlar, maaşınız yükselebilir. Dini, felsefi ya da yabancı bağlantılı gruplarla çalışmalar gerçekleşebilir. Gelecek için arzularınızı, ideallerinizi umut ve hedeflerinizi gerçekleştirecek olanaklarla karşılaşabilirsiniz. Arkadaşlardan da destek görebilirsiniz. 11. Ev en büyük şans evidir, Jüpiter’de bu evle ilgili olanaklar getirir. Sosyal çevrenizde genişleme olabilir. Geçmişteki çalışmalarınızın faydasını görmeye başlayabilirsiniz. Dostlar sayesinde işler alarak kazançlar elde edebilirsiniz. Partiler, yardım çalışmaları, hayır işleriyle uğraşabilirsiniz. İş yatırımları adına da olumludur. Neptün’ün olumlu açısından dolayı, yakın çevreniz, akrabalarınızla da iletişim artabilir. Yetenek ve yaratıcı çalışmalarınızla da başarı elde edebilirsiniz. İlham alabilir, edebiyat alanlarında başarılı olabilirsiniz. Plüton’un etkisiyle ise, güçleniyorsunuz. Sezgiler de olağanüstü artabilir. Zor işlerin dahi üstesinden gelebilirsiniz. Çevre değiştirmek ya da çalıştığınız mekanın değişimi mümkün.

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) –Bu yıl Jüpiter/Akrep burcunda ilerlerken, kariyer açısından olumlu bir döneme giriyorsunuz. Eğer kişisel haritanız da destekliyorsa Mc/Jüpiter bağlantılarınız mevcutsa, yükselme, önemli bir profesyonel başarı yakalanabilir, evlenebilirsiniz. Toplum tarafından daha çok fark edilebilir, konuşulabilir, parlayabilirsiniz. Azim ve çabalarla yaptığınız çalışmalar iyi netice verir. İddiacılıktan aşırı baskılardan, çok hırslı olmaktan kaçınırsanız daha başarılı olursunuz. Zira yetkili kişilerle çatışmalardan uzak durmak gerekir, başarılı olmak için. Eğer egonuzu kontrol edebilir herkesinde değer ve önemli olduğunu kabul edebilirseniz, çalıştığınız alanda belli bir ün kazanabilir, terfi edebilir, daha çok beğenilirsiniz. İş konusunda seyahatler yabancı kaynaklarla tanışabilme mümkün. Mesleki alanda mastır gibi üst öğrenim yapabilirsiniz. İşiniz yoksa da uygun yeni imkanlar geliştirilebilir. İşle ilgili sıkıntıları aşabilirsiniz. Üst ve otorite figürlerinden annenizden destek alabilirsiniz. İş seyahatleri yapılabilir. İşinizi farklı alanlara taşıyabilirsiniz. Daha önceki projeler şimdi artık önünüzdedir. Manevi alanda da başarı yakalayabilirsiniz. Dini, ilahi konularda başkalarına rehberlik edilebilir. Neptün’ün olumlu açılarından dolayı, finansal anlamda başarı yakalayabilirsiniz.  İlhama dayalı işler yapabilirsiniz. Sanatsal yaratıcılık gerektiren işlerden para kazanabilirsiniz. Yatırım, anlaşma, çalışmalar yaparken de sezgilerinizi kullanabilirsiniz. Plüton’un olumlu açılarından dolayı ise, yurtdışı bağlantılı işlerden başarı yakalayabilirsiniz. Gizli yardımlar yapılabilir. Manevi, ruhsal seviyede düzelme iyileşme yaşanabilir. Dini, felsefi, psikolojik, ahlaki, ölüm ötesi, ruhsal gelişim, ruhsal büyüme gibi konulara merak, ilgi, alaka getirebilir. Bu konularla da ilgili eğitim alınabilir.

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) –Jüpiter bu yıl size geniş olanaklar sağlıyor! Seyahatler , yolculuklar yaparken, farklı çevrelere açılıyorsunuz. Gerek eğitim gerekse iş amaçlı geziler yapabilirsiniz. Dini, felsefi, hukuki yönden olumlu bir dönem. Yabancı kültürlerle iç içesiniz. Akademik eğitiminizi geliştirebilir, kurslara yazılabilirsiniz. İnançlı, idraklı yaşam sizin için anlamlı olur. Tarihle (sanat, uluslararası vb..) ilgilenmek, yazı yazmak, yayınlamak adına da olumlu bir zamandır. Büyük kitlelere ulaşarak sesinizi çok daha geniş bir çevreye duyurabilirsiniz. Astrolojiye merakınız artabilir, eğitim alabilirsiniz. Seminerler vermek, fuarlara katılmak adına verimlidir. Uzakta yaşayan akrabalarla temas artar. Turizm, uluslararası ticaret, ithalat, ihracat,  halkla ilişkiler, basın/yayın/medya bağlantılı mesleğiniz varsa şanslısınız demektir. İnterneti daha çok kullanabilirsiniz. Olgunlaşabilir, ahlaklı, bilgili birey olarak tanınabilirsiniz. Yurt dışı eğitime de gidilebilir. Eşinizin akrabalarıyla iç içe olabilirsiz. Neptün’ün olumlu açılarından dolayı, ihtiyacınız olan konularda yol gösterecek sorularınıza cevap verebilecek sizi eğitecek kişiler hayatınıza yer almaya başlayabilir. Bir gruba katılıp iyilik elçisi olabilirsiniz. İyi bir ustanız, hocanız olabilir. Üniversitede başarılar artabilir. Plüton’un desteğinden dolayı ise, kendi idealleriniz yönünde karşılaşacağınız durumları düzeltip geliştirebilirsiniz. Farklı çevrelere taşınabilirsiniz.

Not: 25 Kasım 2017 Cumartesi Crown Plaza/Florya otelinde saat 15:00 civarı Paros seminer vereceğim. Paros Yayıncılığın düzenlemiş olduğu seminerde 2018 yılının önemli gezegen geçişlerinin (Transit Jüpiter/akrep, satürn/oğlak, Uranüs/boğa) tüm burçlar üzerindeki etkisini anlatacağım. Ayrıca 2018 yılında yaşanacak tutulmalar, mars/Venüs retrolarının etkisinden de bahsedeceğim. İlgilenenler, merak edenler şimdiden Paros yayıncılıktan yerlerini ayırtabilirler.  Tel: 0212 245 61 06- mail: info@paros.com.tr

Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 
📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin 
💻   Mail TalinAgdere@hotmail.com


Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirler. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz dir.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum