Kova burcunda Parçalı Güneş tutulması:

By Talin Ağdere ile Astroloji - 18:18:00

16 Şubat 2018, saat 00.06 civarı Kova burcunun 27 (3. Dekan) derecesinde Parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecektir. Güneş tutulmaları, kişilerle birlikte geniş kitleleri de etkilediği düşünülmektedir. Hayat enerjisi ve canlılık kaynağı olan Güneş’in tutulması ile bu canlılığın belli bir süre, belli bir oranda azalması ve hayat enerjisinin zayıflaması söz konusu olabilir. Özellikle hangi bölgede gerçekleşiyorsa (iz düşümü) etki alan bölgelerde bir takım karışıklıklar görülebilir. Tutulma, Antarktika, Güney Amerika'nın güneyinden izlenebilecek ülkemizden izlenemeyecek. Güneş Tutulması, Kova, Aslan, Boğa, Akrep burcunun son dekanında (son on günlük diliminde) doğanları daha çok etkileyebilir. 

Kova burcundaki tutulmalar genelde kitlesel, toplumsal konuları gündeme getirir. Bu tutulmada, yoğun Kova burcu konuları (Güneş/Ay/Merkür kovada ve Güney Ay Düğümü etrafında gerçekleşiyor) hakim.  Demek ki; Tutulma dönemleri, ifade, düşünce, fikir özgürlüğü, insan hakları ile ilgili konular toplumsal içerikli olaylar çok fazla gündeme gelebilir. Toplantılar, partiler, ekip çalışmaları, toplumsal içerikli organizasyonlar tertiplenebilir. Kolektif bilinçle hareket edilir. Bayanlar bu dönem daha fazla göz önünde olabilirler. Tutulmanın Uranüs’le bağlantısı, zihinsel ve fiziksel canlılık verecektir. Gerek eğitim, eğitimciler, gerekse projeler, sözleşmeler, akrabalıklar, ticari konular adına orjinallik ve bilgi açıklığı verebilir. Rutinden uzaklaşabilirsiniz. Heyecanlı, yaratıcı düşünceler hayata geçebilir. Sürprizler var demektir! Beklenmedik haberler alınabilir. Bazı konularda aydınlanabilirsiniz. Gerek fiziksel gerek içsel hissedişler de yenilenme verebilir. Özgürleşme yaşanabilir.  Hayal gücü ve yaratıcılık gelişebilir. Tabi ki gölge yanlarını da göz ardı etmemek gerekir. Özellikle kimlik sorunu, mesafeli yaklaşımlar görülebilir.Teknoloji, alternatif tıp, astroloji, enerjiyle ilgili konular öne çıkarken, sporu öne çıkaran (sporcularla ilgili olumlu/olumsuz haberler) programlar, takım sporları çok ilgi görebilir. Ayrıca (Venüs/balık) sanatsal alanlarda (film, müzik, resim, şiir, makale, senaryo) yapıcı bir dönem. 

Tutulma haritasında Akrep burcu yükseliyor. Sabit bir burcun yükselmesi, yeni girişimleri tamamlama zamanını göstermekte. Değişimlerin de zor olacağı (güney ay düğümü) bir dönemi işaret ediyor olsa da Uranüs’ün desteğiyle çok da zorlanmayacağımızı çabuk adapte olabileceğimizi göstermekte. Anlaşılan diğer zamanlardan şanslıyız. Hayatımızdaki hedefler nelerdir bunları fark etmeye başlarız, uyanırız, silkiniriz, bu hedefleri sabitlemeye başlarız, son derece kararlı davranırız.  Bu dönem yapılan girişimlerin başarıyla sonuçlanması mümkün. Akrep burcunun yükselmesi ile olayların üzerinde tutkuyla, inatla duracağımız bir dönem. Bir şeyin (olayın, davanın, zor bir konunun, düşüncenin, projenin, akrabalarla ilgili bir konunun, geçmişin) ölümü bitişi gerçekleşebilir(sembolik de olabilir).  Bitişlerin ardından daha özgürüz ve yeni başlangıçlarla aydınlanıyoruz.

Kişisel anlamda ise, ebeveynlerle, aile bireyleriyle ilgili bir yoğunluk dikkat çekebilir. Aile kurmak, ailenin yardımı, bebek sahibi olmak, ailenin finansal durumu,  alım satımlarla mal mülk edinmeyle ilgili konular gündeme gelebilir. Yatırımlara gidilebilir. Romantizm, aşk, yaratıcılık, sanatsal aktiviteler artabilir. Parasal konularda paylaşımlara gidilebilir. Güney Ay Düğümü etrafında oluşacağı için belki de çok fazla uzayan mücadele ettiğimiz alanlardan kurtulmaya çalıştığımız bir dönemdir. Tutulmanın Uranüs’le güzel açıları bizi rahatlatıyor, yeniliyor, şarj ediyor, dinamik kılıyor, enerji veriyor, özgürleştiriyor. Daha önce “hayır! Nasıl olur ki” diye baktığımız olaylara, düşüncelere karşı şimdi farklı bir bakış açısı geliştiriyoruz.

MC/Mars: Başarmak için hırslısınız, hayat hedeflerinize ve ideallerinize kavuşmak için elinizden geleni yapabilirsiniz. Hedefe kilitlenebilir, yükselebilir, doğru olduğuna inandığınız konularda sonuna kadar mücadele edebilir, savaşabilirsiniz.  

Mars/KAD- Grup aktiviteleri, takım çalışmaları, takım sporları, yoğunlaşabilir. Amaçlarınızı netleştirebilir. Hedeflere kararlı bir şekilde ulaşmak için rahatlıkla mücadele edebilirsiniz. 

Tutulmanın yöneticisi Mars/Neptün sert açılarını (kafa karışıklığı, net olamama, yanılgılar, sağlıkla ilgili sorunlar, yanlış kararlar verebilir) göz önünde tutarak finans konusunda riski görelim. Yinede Satürn/Venüs akıllıca  adımlar atılacağına işaret edebilir. Meslek, iş, çalışma imkanları alanlarında düzenleyici abartmadan akıllı şanslar vericidir. İlişkilerde, finansal konularda evvelki durumu fark ederek bazı dersler çıkarmanızı sağlar. Bu dönem Jüpiter/Plüton açısı da kesinleşti. Güç kazanma, otorite ve karizma sahibi kişilerden destek gelebilir. Hukuksal konularda var olan stresler aşmak için olanaklar gelişebilir.

Sağlık: Dolaşım sistemi bozuklukları, kanın pıhtılaşması, ateş, kramplar, bacak varisleriyle ilgili sorunlar verebilir. Adale, baldır, bilek, topuk ağrıları. Merkür/Jüpiter (sert) etkileşimi ise sinir sisteminizi yorabilir, özellikle çay, kahve, kola gibi aşırı uyarıcı içecekler fazla abartılmamalı. Ayıca yorgunluk karamsarlık (mars/Neptün)sıkıntıdan kaynaklanan, psikolojik kökenli rahatsızlıklar görülebilir.

Öne çıkan meslekler, kişiler:  Son teknolojinin, yaratıcılığın, hareket özgürlüğünün öne çıktığı her türlü meslek bu dönem popülerlik kazanır. Reklamcılık, halkla ilişkiler, fotoğrafçılık, astroloji, astronomi, uzay bilimi, bilim adamı, matematik, genetik, bilgisayar, elektrik, elektronik alanları, tıp doktoru, sendikacı,  vb…

Tutulmanın burçlara etkisi:

KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – 16 Şubat 2018 de gerçekleşen Güneş Tutulması ile arkadaşlarla birliktelikler artıyor. Grup çalışmaları, takım oyunları, toplantılar, sportif faaliyetler canlanabilir. Yeni çalışmalara girebilirsiniz. Yurt dışı içerikli projelere odaklısınız. Başarı yakalamak için ekipçe hareket etmek gerekiyor, Değişik kültürden kişilerle de etkileşim içinde olabilirsiniz. Dostlarınız etkili olabilir bu dönem. Gelecekle ilgili ideallere yönelebilir, var olan arkadaşlıklara yeni boyutlar kazandırabilirsiniz, hatta yeni arkadaşlar da keşfedebilirsiniz. Yaratıcı olmak, keyifli çalışmalar yapmak başkalarına uyum sağlamak sizi geliştirecektir. Geniş sosyal ağlar kurmak, toplumsal içerikli çalışmalar yapmak, hümanist tavırlar sergilemek gerekebilir. Grup liderliği yapabilir, yönetebilirsiniz. Grup içinde iyi planlama yapıldığı takdirde sorunları aşmak daha kolay olabilir. Bu dönem fikirlerinizin doğruluğuna inanarak fazla savunmacı olabilirsiniz.  Ancak başkalarını değiştirmeye çalışmak yerine enerjinizi yeni şeyler öğrenmeye, inanç kapasitenizi genişletmeye yönlendirmelisiniz. Maceralı ve yorucu olsa bile seyahat etmek sizi mutlu edebilir. Diğer yandan (Venüs/Neptün 12.ev) toplumdan bir süre izole olabilir, kolektif amaçlar adına fedakârlık yapabilirsiniz. Meditasyon, yoga, nefes teknikleri, dua vb..çalışmalar adına olumlu bir dönemdir. Sevdiklerinize karşı güzel duygular beslersiniz,  merhamet edersiniz, sevgiye dönük konulara eğilim olur. Başkalarına gönüllü yardım, hizmet edebilirsiniz. Rüyalar ve bilinçaltından olumlu bir şekilde faydalanabilirsiniz. Bilgeleşme zamanıdır. 

BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – 16 Şubat 2018 de gerçekleşen Güneş Tutulması ile kariyere odaklanabilirsiniz. Yeni Başlangıçlar, yenilikler, teknoloji önemli olacaktır. İş başlangıçları, internet bağlantıları, daha çok kişiye ulaşmak, başkalarının sizi geliştirecek fikirlerine açık olmaya çalışmak sizi daha da ileriye götürebilir. Özellikle bu dönemin vereceği enerjiyle, işlerle ilgili yeni planlar yapabilirsiniz. Mesleki alanda işlerin istenilen şekilde yürüyüp yürümediği incelenip, gerekirse iyileştirici yenileyici reformist değişikliklere gidilebilir. Çalışılan alanlarda yeni teknikler öğrenmek ilerlemeye faydalı olacak fikirleri yakalamak mümkün. Bazı, formaliteler, yazılar, dilekçeler, formlarla uğraşmak gerekebilir. Ticaret konusunda yeni fikirler üretebilir, yurt dışı eğitimi adına birçok veri toplayabilirsiniz. Doktora, y.öğrenim gibi fikirler bu dönem daha çok gündeme gelebilir. Bayanlarla ilişkiler artarken, halkla ilişkiler, satış işleri adına da elverişli olabilir. Kazancınız artabilir. Arkadaşlıklar, dostluklar, grupça yapılan çalışmalar daha verimlidir. Birbirinize karşı özverili olabilirsiniz. Yardım amaçlı partiler verilebilir. Cemiyet işleri, grup gezileri iş toplantıları yapılabilir. Daha önce problem yaşadığınız arkadaşlarınız ya da bir olay varsa şimdilerde bazı husumetler ve ya takıntılar artabilir. Ruhsal olarak sizi rahatsız eden sorunlardan kurtulmak için, en iyisi bazı şeylerin üstünde çok durmamak. Bazı şeyler de yaşanarak öğreniliyor, alınan dersler ileriye dönük yanlışların yapılmasını önlüyor. Finansal konular, ortak harcamalar, alacak verecek, konusunu iyi organize etmeli, gözü kapalı hareket etmemelisiniz. Enerjinizi işinize yönlendirin ve yeniliğe teknolojiye açık olun. Pratik reformlar yapmak o kadar zor değil. 

İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) – 16 Şubat 2018 de gerçekleşen Güneş Tutulması ile eğitim, hukuki konular, mahkemeler, seyahatlere odaklanabilirsiniz. Bazıları adına seyahatler, farklı kültürlere odaklanmak, akademik çalışmalara başlamak olacaktır. Yeni bir eğitim programına odaklanırken, medya bağlantılı çalışmalara, projelere girişmek de mümkün. Uluslar arası iletişim, ticaret, havaalanı ile ilgili konular, astroloji, astronomi, uzay konuları, bilimsel çalışmalar mümkün. Yurt dışından gelen kişilerle toplantılar yapılabilir. Düşünce ve fikir kapasitenizi arttırıcı yeni ufuklara ilgi duyabilirsiniz. Yeni arkadaşlıklar da edinilebilir. Yeni haberler de hayatınızı canlandırabilir. Bu dönemde işinize faydalı olacak şeyler öğrenebilirsiniz. Belki de karşılaşacağınız bir kişinin ya da yapacağınız bir yolculuğun size yararı dokunacaktır. Mesleki yaratıcılığınız bu dönem artar. İş konusunda da pürüzler varsa çözülebilir. Mesleki alanda iyileştirici düzenlemeler yapabilirsiniz. Yaratıcılığınız artabilir, partiler, görüşmeler sıklaşabilir. Anneniz bu dönem size karşı daha fazla fedakarlık yapabilir. Meslek hayatınızda size faydalı olacak kişilerle birlikte olabilirsiniz. Toplum önünde çok fazla yer almaktasınız. Sözleşmeler, avukatlı işleriniz ya da ilişkilerle ilgili bir durum varsa daha dikkatli olmalı, aceleci ve riskli kararlar almamalısınız. Diğer yandan ise bir davanın şartlarının değişimi, ardından özgürleşebilmek önemli olur. İki seçim arasında kalabilirsiniz.  İlişkiler sizi motive edebilir, enerji verebilir,  ancak sizi yoran rekabete yönlendiren yanları da var.

YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ)- 16 Şubat 2018 de gerçekleşen Güneş Tutulması ile finansal konularda bir rahatlama yaşayabilirsiniz. Ummadığınız bir şekilde gelen bir kredi ya da yasal bir konu, evrak işi çözümlenebilir. Kira, kontrat, mal, mülk, prim, hisse, sigorta, burs gibi konularda yenilikler gündeme gelebilir. Ortak gelir, gider dengesini korumak adına olanaklar gelişebilir. Finansal ortaklıklar da söz konusu. Projelere destek almak mümkün. Yatırım yapmak, mülk edinmek gibi konularda sürprizler gelişebilir. Kimileri adına bilimsel araştırmalar, keşfedilen yeni buluşlar hayata geçebilir. Tedaviler adına da ümit vericidir, psikolojik olarak bir konuda kendinizi özgür hissedebilirsiniz. Ruhsal olarak rahatlayabilirsiniz. Başkalarının hislerini daha kolay anlayabilirsiniz. Özel hayatınızda canlılık artar. Venüs artık Balık burcunda, uzaklarda oturan akrabalarla duygusal yakınlaşmalar meydana gelebilir. Birbirinize karşı anlayış artabilir. Daha çok yardımlaşma, fedakarlık söz konusu. Uzak yerlere gidebilir, farklı kültürden kişilerle tanışabilirsiniz. Özellikle okyanus ötesi ya da uzak doğu ülkeler cazip gelebilir. İlahi aşk önemlidir! Dine, kutsallığa daha çok önem verirsiniz. Dini mekanlarda bulunabilirsiniz. Uluslar arası konular, sanat, seminer, fuarlar, ticari konular, ithalat, ihracat önemli hale gelebilir. Bazı sorunlar varsa hukuk yoluna başvurarak çareler arayabilirsiniz. Üniversitelerde akademik mekanlarda görevler alabilirsiniz. Uzak yerlerde yapacağınız geziler ufuklarınızı açarak yeni tecrübeler edinmenize sebep olabilir. Günlük işlerinizi daha iyi planlamalı, enerjinizi daha dengeli kullanmalı, sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Apartman sakinlerinin ya da ya da yanınızda çalışanların, hizmetlilerin, belki de gün boyu görüştüğünüz kişilerin kargaşası sizi biraz daha yorsa da ay sonunda bazı belirsizlikler netleşebilir. 

ASLAN:(23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) – 16 Şubat 2018 de karşıt burcunuz olan Kova’da gerçekleşen Güneş Tutulması ile ikili ilişkilerde yenilenmeler gerçekleşebilir. Altı ayı geride bıraktınız, bundan sonra başkalarından destek almak daha kolay. Bazı konularda danışmanlık alabilirsiniz. Hukuki konularda sürprizler oluşabilir. Avukatlık işleriniz varsa gelişmeler kaydedilebilir. Bir konuda özgürleşme yaşayabilirsiniz. Sosyalleşebilirsiniz. Grup iletişimler daha da fazlalaşabilir. Yeni, zeki, canlı, mantıklı kişilerle birlikte olmak, farklı fikirlere açık olmak zihinsel olarak sizi aydınlatır. Evlilikler, ortaklıklar, yeni arkadaşlıklar hayata geçebilir. Başkalarıyla birlikte hareket etmekten güç kazanabilir, faydalar elde edebilirsiniz. Karşınızdaki kişi evlenme teklifi edebilir. Değer verdiğiniz kişiler çok önemli olur. Ruhsal olarak kendinizi daha rahat duygulu, hassas hissedebilirsiniz. Ortak işlerden kazançlı çıkabilirsiniz. Burs, kredi alabilir başkalarının kaynaklarından faydalanabilirsiniz. Uzun süredir alamadığınız bir para elinize geçebilir. Bu dönem aradığınız mali destek gelebilir. Hatta hiç ummadığınız bir yerden özellikle bayanlardan yardım alabilirsiniz. Aşk ilişkisi varsa birlikteliğiniz bu dönem önemli izler bırakabilir. Bu gelişmeler, psikolojinize de iyi gelecek, ruhsal olarak yenileneceksiniz. İnsanlara ya da olaylara bakış açınız olumlu olarak değişebilir. Bu dönem Venüs bölgenizle ilgili düşündüğünüz tedavileri gerçekleştirebilirsiniz. Bazı karışıklıklar henüz devam etse bile, bazı belirsizlikler ay sonuna kadar netleşebilir. 

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-  16 Şubat 2018 de gerçekleşen Güneş Tutulması ile bir süredir yaptığınız çalışmalarda yenilenmeler, radikal değişimler beklenebilir. Teknik konuları düzenlemek, iş ve çalışma alanlarınızı pratikleştirmek, daha düzenli hale getirmek adına yapılan masraflar (bilgisayar, teknik aletler alınabilir)  gündeme gelebilir. Tertipli olmak, işiniz ya da kişisel sağlığınıza önem vermek durumundasınız. Bedenen, zihinsel olarak yorucu şartlardan kurtulabilirsiniz. Bazı şeyler tutulmanın etkisiyle hızlı gelişebilir. Sağlıkla ilgili sorunlar varsa tıptaki yeni buluşlar sayesinde rahatlayabilirsiniz. Ayrıca finansal yeni olanaklar gelişebilir. Venüs/Balık burcundaki yolculuğu sizi bir yerde rahatlatacak. Karşınızda koşulsuz sevgiyle size yardım eden, hizmet eden kişilerle karşılaşabilirsiniz. İş anlaşmaları, sözleşmeler, ortaklaşa işler adına olumlu bir dönem. Evlilik ilişkiniz, eşinizle diyaloglarınız da özverilidir. Romantizm artar, duygusallık hâkimdir. Bu dönem karşınızdakilere dayalı hareket edebilir, uzlaşmacı davranabilirsiniz. Hatta daha önce husumet yaşadığınız kişilerle de barışabilir, ilişkilerinizi sıcaklaştırabilirsiniz. Onların da size karşı duyguları değişir, yardıma hazırdırlar. Karşınızdakilerin davranış kalıpları bir süredir devam eden huzursuz yapınızı yumuşatabilir. Bazı şeylere ayna olarak kendinizdeki yanlışları fark etmenizi sağlarlar. Yasal bir sorun varsa anlaşmak daha kolaylaşabilir. Sosyal çevreniz canlanır. Bazı konularda sizin görüşlerinize başvurulabilir, arabuluculuk yapabilirsiniz. Yalnız değil karşınızdaki kişilerle birlikte hareket ettiğinizde işlerin daha kolay ilerlediğini görebilirsiniz. Ebeveynlerin hayatında ya da özel hayatınızla ilgili bazı karışıklıklar, belirsizlikler, bir süre daha devam edebilir. Ancak çıkış çok yakın. 

TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) –16 Şubat 2018’de gerçekleşen Güneş Tutulması ile aşk hayatınızla ilgili yenilenmeler gündeme gelebilir. Uzun süredir beklediğiniz bir aşk teklifi olumlu gelişebilir. Yeteneklerinizle ilgili bir konuda başarı elde edebilir, daha çok dikkat çekebilirsiniz. Yaratıcılığınızı ortaya çıkartarak elle tutulur işler yapmaya başlayabilirsiniz. İşinize estetik katabilir, şık, elit ürünler yaratabilirsiniz. Arkadaşlarınız, gün boyu görüştüğünüz kişiler, sevdiklerinizden manevi ve maddi yardımlar alabilirsiniz. Birçok kişi koşulsuz size yardım etmek için çalışırlar. Sanatsal uğraşlar, güzel duygular sizi rahatlatıyor. Güzel konuşmalarınız, hoş ifadeniz, el yetenekleriniz tartışılmaz. Çocuklarınızın da zihinsel olarak yenilendiği dönemler. Başarılarına yenilerini ekleyebilirler.  Onların hayatında da sürpriz gelişmeler var. Karşınızdaki kişiler size enerji veriyor. Akrabalarla ilişkiler, hukuki ya da eğitimsel konular, çok yoğun olmalı. Netleşmeyen konular varsa ay sonunda gündem değişebilir. Her şeyi bir arada yapmak, her şey yetişmek sizi yorabilir. Sağlık evinizdeki Venüs çabuk toparlanmanızı sağlayacaktır. Evcil hayvanlarınız varsa bu konuda hassasiyetler artabilir. Bazı angarya işleri gönüllü olarak üstlenebilirsiniz.   

AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) –16 Şubat 2018 de gerçekleşen Güneş Tutulması ile ev hayatınızda önemli değişimler beklenebilir. Bitişler ve yeni başlangıçlar var. Sizi gerek iş alanında gerekse sağlık adına rahatlatacak yeniliklerden söz edebiliriz. Ev alım satım, ailevi bir konu, özel hayatınızla ilgili bir sorundan sıyrılıp özgürleşebilirsiniz. Bu dönemlere kadar aşırı harcamalar, masraflar bazı konularda dağınıklık, kontrolsüzlük yaratmış olabilir. Belki de çalışmalarınızın karşılığını alamadığınızda hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Girişimciliğiniz son derece etkin, cesaretiniz de yerinde ay sonunda bazı konular istediğiniz gibi ilerleyebilir, kontrollü bir şekilde çok risk almadan çalışmaya devam etmeli, savurganlıktan uzak durmalısınız. Venüs artık Balık burcunda! Duygusal yönleriniz ortaya çıkıyor. Son derece naif, düşünceli ve romantiksiniz. Aşk hayatınız verimini arttırıyor. Aşka, sevdiğiniz kişiye her zamankinden çok ihtiyacınız var. Hobilere, sanatsal faaliyetlere, sportif aktivitelere daha fazla vakit ayırabilir, oyunlar oynayabilir, arkadaşlarla eğlenebilir, keyif yapabilirsiniz. Sanatsal faaliyetlere (müzik, şiir, edebi eserler, yazılar, makaleler, resim çalışmalar) yönelebilirsiniz. Hatta bu konulardaki marifetinizi sergileyebilir, senaryolar hazırlayabilirsiniz. Sahne sizin! Kısa tatillere çıkabilir, sosyalleşebilirsiniz. Aracı bir kurumda çalışıyor iseniz, örn. emlak, araba, değerli taş, ziynet eşyası, tarihi eser alım satım ya da başka konular bu işlerden karlı çıkabilirsiniz. Birikimlerinizi (masraf çok) paranızı değerlendirmek isteyebilir yatırım araçlarına başvurabilirsiniz. Borsa, döviz ya da farklı yatırımlar, şans oyunları karlı olabilir. Çocuklarınıza bu dönem daha fazla önem veriyorsunuz. Onlarla güzel vakitler geçirebilir, eğlenebilirsiniz. Bebek sahibi olmak isteyebilirsiniz. 

YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) – 16 Şubat 2018 de gerçekleşen Güneş Tutulması ile yakın çevrenizle etkileşimler artabilir. Onların hayatındaki değişimler size olumlu yansıyabilir. Eğitim hayatınızda yenilenmeler söz konusu olurken, etrafınızdaki kişilerin daha fazla dikkatini çekmeye başlayabilirsiniz. Kardeşler, kuzenler, akrabalarla ilişkiler yenilenirken, daha sık görüşmek için sebepler doğabilir. Yazı, internet çalışmalarınız, duyurular yoğunlaşırken, sesinizi daha fazla kişilere duyurabilirsiniz. Kitap, dergi yazabilir, yayınlayabilirsiniz. Başkalarına yardımcı olacak projeler de gelişebilir. Eğitim almak, eğitim vermek, kursa gitmek, el becerilerinizle ilgili işlere yönelmek adına da faydalıdır. İş adına da önemli görüşmeler anlaşmalar sürprizler gelişebilir. Fikirlerinizi sürekli yenilediğinizde başkalarının görüşlerine de açık olduğunuzda başarılar artacaktır. Gel git trafiğiniz artarken, ailenizle sıcak ilişkiler kurabilirsiniz. Venüs artık Balık burcunda ilerliyor. 7 Mart’a kadar, aile içinde işbirliği, yardımlaşmalar artarken, huzurunuz da yerine gelmeye başlıyor. Ebeveynlerle ilişkiler yoğun. Evinizde sosyalleşebilir, misafirler ağırlayabilirsiniz. Aileden kişiler, arkadaşlar, dostlarla evde partiler düzenleyebilirsiniz. Çalışmalarınıza da evinizde devam edebilirsiniz. Ev gibi gördüğünüz sıcak ortamlarda daha rahat edebilirsiniz. Venüs/balık barışı da simgeler, iyi geçim ve birbirinize karşı yardımlaşmalar sayesinde bazı sorunları aşabilirsiniz, husumet varsa çözebilirsiniz. Taşınmak, tadilat, dekorasyon yapmak, eşyaları yenilemek gerekebilir. Evinizi süsleyebilirsiniz. 

OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) –16 Şubat 2018 de gerçekleşen Güneş Tutulması ile finansal konularda gelişmeler, yenilenmeler dikkat çekebilir. Maaşınız artabilir. Yeni müşteri potansiyelleri gelişebilir, eskilerine yenilerini de ilave ederek kendinizi geliştirebilirsiniz. Ekonomik anlamda yenilenmek ani sürprizler mümkün. Evinize giden masrafları da karşılamak için olanaklar bulunabilir. Hayatınızda etkin olan figürler, babanız, eşinizden destek sayesinde gelir elde edebilirsiniz. Parayı idare edebilme, pratik para kazanma becerileri, maddi kaynakları arttırmak gibi olanaklar gelişebilir. İş girişimleriniz, ticari etkileşimlerden dolayı olanaklarınız artabilir. Çevrenizle güzel iletişimler içindesiniz, size ihtiyacı olanlara koşuyor, yardım eli uzatıyor, merhamet gösteriyorsunuz. Kardeşleriniz, kuzenlerinizle de güzel diyaloglar geliştirebilirsiniz. Onlar da size bazı konularda yardımcı olabilirler.  Etrafınızda husumetli olanlar varsa, sorunların çözülmesine yardımcı olabilirsiniz. Önemli görüşmeler anlaşmalar yapmak bu dönemde etkinleşir. Yazı yazmak, internet aracılığıyla duyurular yapmak, satışlar, halkla ilişkiler, reklam çalışmaları adına verimlidir. Kitap yazabilir, tanıtımlarını yapabilirsiniz. Eğitim, öğretim adına da olumlu bir süreçtir. Mars Yay burcunda ilerliyor, kontrol edemediğiniz bazı konular devam ediyor olmalı. Hastaneler, gönüllü kuruluşlarda, evinizde, kapalı mekanlarda çalışarak fedakarlık edebilir,  başkaları için bir süre daha mücadele edebilirsiniz. Bazı dağınıklıkların karışıklıkların düzelmesi için zamana ihtiyaç var. Bu dönem içinde sabırlı olmalı, enerjinizi kontrol etmeli, bünyenizi güçlendirmelisiniz. 

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) –16 Şubat 2018 de burcunuzda gerçekleşen Güneş Tutulması hayatınızda yenilenmeler, aydınlanmalar reformlar meydana gelebilir. 14-18 Şubat civarı doğan Kova iseniz bu tutulma sizi fazlasıyla etkiliyor olmalı. Ancak değişikliklere Uranüs’ün destekleriyle rahat adapte olabileceksiniz. Yeni kararlar alabilir, yeni projeler içine girebilirsiniz. İş başlangıçları yapılabilir, farklı bir işten kazançlara yönelebilirsiniz. Senaryolardan, el işi ürünlerden, yeni modellerden, sanatsal eserlerden para kazanabilirsiniz. Zihinsel olarak yenilenmek, yeni şeyler öğrenmek açısında güzel bir dönemdir. Astroloji, eğitim, teknoloji çok etkin olabilir hayatınızda. Bu dönemde gelirinizin de artması mümkün. Bazı ödemeler varsa daha rahat yapabilirsiniz. Başkalarına karşı da çok fazla karşılık beklemeden yardımsever davranabilirsiniz. Gerekirse de paranızı başkaları için harcayabilirsiniz. Üreticisiniz, yaratıcısınız, yaptığınız şeyleri iyi değerlendiriyorsunuz. Yakınlarınızın da orijinal fikirleri sayesinde bazı şeylerden kurtulabilir, özgürleşebilirsiniz. Farklı bir eğitim sistemi, yeni teknikler gelişiminiz için faydalı olabilir. Sosyalsiniz, arkadaşlarla dostlarla daha çok bir aradasınız, aynı ideallere sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Diğer yandan ise yeni anlaşmalara yoğunlaşabilirsiniz. Ay sonuna doğru iş, müşteri kazançlarınız artıyor. Eskilerin üzerine yenilerini koymalı, herkesin faydasına olan işleri sürdürmeli, sürekli gelişim içinde olmalı, yaratıcılık özelliklerinizi güçlendirmeye devam etmelisiniz. 

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) –16 Şubat 2018 de gerçekleşen Güneş Tutulması ile bazı bitişlerin ardından yeni başlangıçlara yol alabilirsiniz. Geçmişten gelen konularda, eski düşünce kalıplarınızı yenileyebilir farklı metotlar geliştirebilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı ya da uzaklarla ilgili işlere ve ya başkalarını ilgilendiren konulara çok yoğunlaştınız bu yüzden kendi kişisel projelerinize odaklanamadınız. Belki de, projelerinizi, planlarınızı arka planda kalarak ya da yalnızlığı tercih ederek tamamlamayı tercih ettiniz. Şimdilerde ise hazırlıklar tamamlanmış olmalı, ataklara hazırsınız. Belki de bir kitap çalışmasını, bir senaryoyu hatta bir modeli hayata geçirmektesiniz. Çok yaratıcı olduğunuzu söyleyebiliriz, zihinsel olarak da parlak fikirleriniz var bu fikirler yeni kazanç kapıları açabilir. Kolektif çalışmalara yönelmeniz sizi geliştirmiş ve öğretici olmuş. Venüs burcunuzda ilerliyor, duygusallık, naiflik, romantizm artıyor. Şairane ifadeniz başkalarını etkilemekte. Şiir, sanat, senaryo, müzik, yazı, edebiyat konusunda yeteneklerinizi ortaya koyabilirsiniz. Hassasiyet artmış.  Duygusal ve uzlaşmacı tavırlarınız iyi ilişkiler kurmanıza sebep olabilir. Sempatikliğiniz ve güzel konuşmalarınızla dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Başkalarına karşı yardım ve merhametli tavırlarınızla beğeni toplayabilirsiniz. Dış görüntünüze daha fazla önem verebilir, kendinize bakım yapabilirsiniz. Bazı yüklerden kurtuluyorsunuz. 18 inden itibaren hayat enerjiniz yerine geliyor. Artık bazı şeyleri daha iyi kontrol edebilecek, sözlerinizi dinletebileceksiniz. Ancak bazı şeylerin de tam olarak netleşmesi için Mart (Başak Dolunayı) ayını beklemek gerekebilir. 

Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin 
💻   Mail TalinAgdere@hotmail.com

Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirsiniz. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz. 



  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Kutsasın izleyiciyi

    Do you need urgent loan for investment? E-posta: (dealae@usa.com) Business? construstion? farming loan? Düşük faizli acil kredi teklifi, Yatırım kredisi? İşletme Kredisi? E-posta: (dealae@usa.com)

    #280B, T.C beside Planet.
    Investment D.E.A LTD
    333 333 0633

    YanıtlaSil