Kova Burcunda Ay Tutulması (27 Temmuz 2018)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 00:59:00

27 Temmuz 2018 Türkiye saatiyle, Kova burcunun 4 derecesinde Ay tutulması gerçekleşecektir. Bu yılki tutulmalardan ülkemizden gözlenebilecek tek tutulma 27 Temmuzdaki tam ay tutulması olacak. Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın doğusundan gözlenebilecek bu tutulma Genel saat itibariyle saat 20.13'de başlayıp ertesi gün sabaha karşı 02.30'da sona erecek. Tutulmanın en yoğun gerçekleştiği 22.30-01.13 saatleri arasında ay tamamen kararacak. Bu yüzyılın en uzun süreli Ay tutulması olacaktır. Türkiye saatiyle 23.15 civarı tutulma başlıyor. Özellikle 1-7 tarihleri civarı doğan Kova, Aslan, Boğa, Akrepleri daha fazla etkileyecektir.
Kanlı Ay Tutulması neden denir?
Bilimsel bir açıklaması yoktur. Ürkütücü korkutucu yanları hiç yoktur, tamamen bir doğa olayıdır.  Dünya'nın atmosferinden geçen Güneş ışınları Ay'ın yüzeyinde kızılımsı bir renk oluşturuyor ve Ay'ın hafif kırmızı renge büründüğü bu olay "Kanlı Ay" olarak biliniyor.
Dünya Güneş ve Ay arasından geçerken Ay tutulması gerçekleşir. Bu zamanda Ay dolunay devresindedir. Ayrıca Ay ve Güneş Karşıt burçlarda birbirlerine 180 derece zıt pozisyondadırlar. Zıt iki çekim gücü dünya üzerinde dalgalanmalara yol açar. Ay tutulmalarının genel olarak duygular üzerinde etkisi vardır. Duygusal sınavlardan, testlerden geçebilirsiniz. Duyguların dışa vurumu gerçekleşebilir. Bu bazen depresyon şeklinde de olabilir. Bu dönem dua, meditasyon tarzı çalışmaların iyi geldiği söylenir. 
Kova burcu özgürlük, radikal değişimler, reformlar, yenilikler, aydınlanmalar burcudur. Arkadaşlıklar, dostluklar, toplumsal konular, cemiyet, dernek, meclis, vakıflar Kova burcunun alanlarıdır. Ayrıca, uçaklar, hava yolları, kadınlarla ilgili konuları da simgeler.   Anne, kadınlarla ilgili konular, anne yerine koyduğunuz kişilerde bu dönemde önemli olabilir.
Tutulma haritasında Türkiye saatine göre Koç burcu yükselmekte. Girişkenlik, sabırsızlık, girişimcilik, özgür olma duygusu mevcuttur. Ay, Mars planetiyle kavuşumda. Güdüsel olarak çabuk harekete geçmek isteyebilirsiniz. Yöneticisi marsın geri harekette olmasından dolayı riskli durumlar olabilir. Sabırsızlık yüzünden güçlüklerle, terslik ve sakarlıklarla karşılaşabilirsiniz.  Fazla tepkisel davranabilir, alıngan olabilirsiniz.  Öfke ve dargınlığınızın hedefi daha ziyade arkadaşlar, aile fertleriniz, sahiplenip bağlandığınız kişiler olabilir. İlkeleriniz için savaşabilirsiniz. Bu etki,  ani palama, duygularda coşkunluk, çabuk kızma ve küskünlük verebilir. Tabi bu açıya ilave Uranüs’de gerginlik veriyor. Bu etki altında beklenmedik ani olaylar karşısında karşı koyabilme maharetiniz ve kabiliyetiniz denenir. Böyle bir durumda çözüm bulma yolları bulmak seçmek, kullanmak hüneriniz devreye girer. Hayatınızdaki yetkili kişiler eşiniz, babanız, patronlar, otoriteler, devlet görevlileri vb… ile sen ben tartışmaları olabilir. Evlilik, ebeveyn ilişkileri sizi gerebilir. Bu tür konular bazen de sizin gerçekten kim olduğunuzu görmeniz açısından faydalı olabilir. Ayrıca tutulmanın bir başka etkisi de sizi uzun zamandır mücadele ettiğiniz bir konudan kurtarmak, özgür bırakmaktır.
Merkür’ün retro süreci bugünlerden itibaren 3 hafta kadar sürecektir. Kibirli davranışlara yol açabilir. Kendinizi öven sözler duymak isteyebilirsiniz. Riskli kararlar alabilirsiniz. Beklentilerinizi standartlarınızı yüksek abartılı tutabilirsiniz. Fazlaca gurur yapabilirsiniz. Özellikle 8-14 Ağustos civarları daha çok övünme, kibirlenme kendini övme, abartma, hava atma, büyüklenme gibi durumlar olur. Bazen kaba ve gürültücü yanlarınız da ortaya çıkabilir. Başkalarını hiçe sayan tavırlar başkalarını küçük görme kendi fikrini beğenme gibi durumlardan uzak durmak (doğum haritasında Merkür retro doğanlar ise bu dönem kendilerine gelir, bazı projelerini gerçekleştirebilir) gerekir. Eğer bu açılar kontrol edilirse büyüme gelişme ve değişme fırsatı olabilir. Bu etki kanunlarla ilgili bir olay başlatabilir. Mahkemesi olanlar ya da açmak isteyenler için bir fırsat olabilir.   Olumlu olarak ise, geçmişte düşünülmüş bir tatil planını harekete geçirebilirsiniz. Daha önce planladığınız bazı şeyleri yeniden düşünmek, organize etmek isteyebilirsiniz.
Aşkta, duygularda, evliliklerde (Venüs/Neptün) netleşmeyen durumlar, karmaşalar, iletişim sorunları yaşandı. Sanki aradığını bulamamış şimdi gözü açılmış ve kusurlar görünür olmuş gibi duygular oldu ancak bunların etkisi artık çok yoğun değil. Şimdi ise (Venüs/Plüton) kendinize yapmak istediğiniz özellikle psikolojik seviyede bir değişiklik için uygun bir dönemdir. Eski arkadaşlıklarda aşk ve ya sevgi grup iş vb… değişmeler meydana gelerek yeniden yapılandırılır. Bu aynı kişiyle ve ya değişik kişilerle de olabilir. Bitmiş bir ilişkinin yeniden başlamasına da sebep olabilir. İlişkilerde yapılanma zamanı belki de eski meseleleri bırakıp ya da format atıp ilişkiyi tazelemek devam ettirmek gibi…
Sağlık: (ay/mars/güneş) aşırı regl kanamaları, safra dengesizlikleri, yüksek ateş, deride kızarıklık, mide ve kaslarla ilgili sorunlar, kanamalar, ödemler, kanlarla ilgili sorunlar oluşabilir. Yaşam enerjisi bu dönemler azalabilir. Öfkeyi kızgınlığı enerjiyi spora yönlendirmekte fayda var ancak aşırılıktan da kaçınmak gerekir, kaslar, kemikler zarar görmesin. 
Tutulmanın burçlara etkisi:
KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile arkadaşlıklar gruplar eş dostlarla iletişiminiz zorlaşabilir. Bazı konularda huzursuzluk, karışıklıklar olması söz konusu. Onların hayatında da bir takım ters durumlar, sağlık sorunları olabilir. Bazı ufak kırgınlıklar, alınganlıklar yaşansa bile fazla üstünde durmamak en iyisi. Aşk ve çocuk hanenizde Merkür retroya girdi üç hafta boyunca bazı problemler doğabilir. Aslında, kendinizi fazlaca göstermek istediğiniz alkış almaktan hoşlandığınız, sahnede olduğunuz parladığınız bir dönemdir. Geçmişte düşünülen tatil planı hayata geçebilir. Egonuz yükselebilir, hayatın keyiflerini fazla abartabilirsiniz. Bu rahatlık başkaları tarafından yanlış algılanabilir. Espri yaparken sınırları aşmamaya dikkat etmelisiniz. Başkalarının taleplerine karşıda duyarlı olmalısınız. Kumar gibi oyunlarda tedbirli olunmalı. Ayrıca spekülatif konularda döviz kurlarına da dikkat edin. Risk almayın! Günlük işlerinizi rahatlıkla toparlayabilir, bir düzen kurabilirsiniz. Sağlığınız gayet iyi. Beslenmeniz, giyim kuşama ilginiz, diyetiniz, sağlığınıza olumlu yansıyor. İşiniz, siparişleriniz olumlu ilerliyor olmalı, kazançlar da artabilir, sürekli bir geliriniz var bu aralar ancak harcamalar abartılmamalı.

BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile aile hayatınızla ilgili bazı karışıklıkla doğabilir. Anneniz, babanız, ebeveynler hayatında bir takım zorluklar karışıklıklar olabilir. Annenin sağlığına da dikkat etmek gerekir. Tansiyon gibi durumlar özellikle. Diğer yandan, işinizle ilgili konularda beklemeler gecikmeler olmalı, daha çok özel hayatınıza odaklısınız. Evinizde bazı konular, çocukların problemleri, işleri sizi biraz yoruyor olmalı. Aile hayatınızda şimdiye kadar konuşulmamış şeyler bu dönem tekrar gündeme gelebilir. Bazı konulara toplumun ya da ailenin baskısı sizi yorabilir. Merkür retro dönemleri, 3 hafta boyunca birikmiş fikirler üzerinde düşünmek aile yakınları ile ilgili çeşitli meseleleri görüşmek gerekebilir. Geçiş ve bugün arasındaki ilişki noktasını bularak şimdiki bazı sorunları çözmek gerekebilir. Özellikle çocuklarınız ve sizden büyük kişiler bu konuda fikir verebilir, yardım edebilirler. Onların hayatları da düzene giriyor, yeniden yapılanıyor. Tatil planlarınız var iyi değerlendirin. Aşkta olumlu bir dönemdesiniz. Paranızı değerlendirebilir, risk alabilirsiniz.

İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) – Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile bir yolculuk planını hayata geçirebilirsiniz. Uzaklarda yaşayan kişilerle bazı sıkıntılar doğabilir. Evliyseniz, eşinizin kardeşleri, akrabaları ile muhalefet yaşanabilir. Mahkemeler, hukuki konularda bazı gecikmeler, terslikler de olması mümkün. Kimileri adına da her şeyi bırakıp buralardan gitmek uzaklaşmak seyahat etmek özlemi vardır. Gidemeyenler içinde zor olacak demektir. Diğer yandan da rahatınızı bozmamak istersiniz ve çelişkiler yaşarsınız. İlahi, felsefi, medya bağlantılı konularda, ticaret hayatında bazı terslikler yaşanabilir. Bu dönemde fikirlerinizi savunmak ve ya kabul ettirmek isteyebilir, karşınızdakileri zorlayabilirsiniz. Enerjinizi bilgilerinizi zenginleştirmek, araştırmak, soruşturmak, yeni açılımlar yakalamak, bilgi ve inanç kapasitenizi genişletmek için kullanabilirsiniz. Bir yolculuk planınız varsa iptal edildiyse zorlamayın, yapılıyorsa eğer çok yorucu olmamasına özen gösterin. Merkür retro dönemi, yakın çevreniz, akrabalarla daha çok bir arada olabilirsiniz. Etraf tarafın fazla merakı dedikodusu sizi biraz yorabilir. Çok fazla takılmayın. Eğitimle ilgili planları bu dönem biraz bekletmekte fayda var. Evde huzurlusunuz, bazı şeyler olumlu gidiyor. Misafirlikler sevdiğiniz kişilerle berabersiniz. Hatta üretkensiniz, kış hazırlıklarınızı da şimdiden yapabilirsiniz. Konserveler, reçeller vb. İşinizi evden de yönetebilirsiniz.

YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile, finansal konuları yönetmeniz zor olabilir. Ortağınızın ya da eşinizin yarattığı bir takım karışıklıklar sizi olumsuz etkileyebilir. Geçmişte yaşanılan bazı durumları şimdi yeniden düzenlemek gerekebilir. Daha önceden, alacak, verecek, mal, mülk, kredi, ev konusu varsa bu dönem tekrar gündeme gelebilir. Bu arada yeni iş anlaşmaları da var sanırım müşteri ilişkileri yoğunlaşabilir. Retro dönemi olduğundan bir süre karışıklığa da sebep olabilir. Ödemeleri, kar, zarar durumunu iyi ayarlamak gerekiyor. Kardeşinizle, akrabanızla da ortak mevzularınız var sanırım ilişkileriniz iyi ancak bazı şeylerde hem fikir olmanız için zamana ihtiyaç var. Çocuğunuzun eğitim konuları olumlu ilerliyor, bazı destekler de gelebilir. Sağlık ve tedaviler varsa ihmal edilmemeli. Kaza ve ya hastalık gibi tatsızlıklara karşı önlemci olunmalı. Arkadaş ve ya dost çevrenizden duyacağınız bir haber sizi etkileyebilir. Geziler, seyahatler, olumlu ilerliyor. Aşkta güzel bir dönem.

ASLAN:(23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS)- Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile karşınızdaki kişilerin, özellikle, eşiniz, babanızın hayatında bir takım karışıklıklar olabilir. pürüzler varsa tartışmalara fikir ayrılıklarına sebep olabilir. Fikirsel, mantıksal, hukuksal çekişmeler ortaya çıkabilir. Avukatlık durumları varsa zorlu ve çetrefilli olacaktır. Bazı eksiklikleri tamamlamak ve harekete geçmek gerekebilir. Ancak zamana ihtiyaç var. Merkür retro burcunuzda gerçekleşiyor. Kişisel projelerinizi (doğum haritanızda Merkür retro doğanlar hariç, onlar bu dönem birçok projeye başlamış olmalı) hayata geçirmekte zorluklar yaşıyorsunuz. Fikir ve düşüncelerinizi bazı sebeplerden dolayı ifade etmek sorun olabilir. sinirli ve gergin olmanız da mümkün. Ciddi konulardan uzaklaşmak geçmişte düşündüğünüz bir tatil planını hayata geçirmek iyi olur. Sinirsel gerginliklerden dolayı sağlığınıza da dikkat edin özellikle tansiyon durumları vb… sizi zor durumda bırakmasın. Parasal konuları çok düşünmemeye bakın, bazı şeyleri rölantiye alın, akışta kalın. İnsanlarla zıtlaşmak gibi tutumlardan uzak durur, davranışlarınızı kontrol edebilirseniz, çok büyük başarılar da yakalayabilir, kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz.

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-   Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile bazı kontrol edemediğiniz konular hayatınıza girebilir. Özellikle sağlığa dikkat etmek gerekir. Mide, bağırsaklar, kaslarla ilgili sorunlar yaşanabilir. Kaza ve sakarlıklara karşı da uyanık olunmalı. Özellikle, fazla spor ya da yürüyüşler abartılmamalı. İşinizle ya da kardeşlerle de ilgili karışıklıklar meydana gelebilir. Başkaları hakkında dedikodu tarzında konuşmalar yapabileceğiniz gibi sizinde arkanızdan yapanlar olacaktır. Bu dönem kendinize olan güveniz de azalabilir başkalarının da güvenini sarsabilirsiniz. Sinirinizi içinize atmayın bir şekilde akıtmakta fayda var. Diğer yandan kişisel anlamda olumlu düşünmektesiniz. En iyisi siz elinizdeki işleri bitirin ve akışa bırakın zaman her şeyi düzeltecektir. Bazı belirsizlikler netleşmeyen durumları beklemek gerekiyor. Meditasyon tarzı çalışmalar, akışta kalmak iyi gelecektir. Bazıları için ise, yurt dışı programları olabilir. İş amaçlı seyahatler gündeme gelebilir. 6-7 Ağustos’tan itibaren finansal olarak sorunları daha rahat çözebilirsiniz.

TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) – Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile aşk hayatınızda bazı sorunlar oluşabilir. Çocuklarınızın hayatındaki bazı belirsizlik ve huzursuzluklar sizi gerginleştirebilir. Merkür’ün retro oluşu grup çalışmalarını etkinliklerini yoğunlaştırabilir. Eski arkadaşlarınızla görüşebilirsiniz. Bazı konularda geçmişten kaynaklanan bazı sorunlar tekrar gündeme gelebilir. Onların hayatındaki karmaşa da sizi etkiliyor olmalı. Daha önce planlanan gezi planı varsa organize etmek isteyebilirler. Bu dönem birden fazla konulara odaklanabilir, toplantılara partilere katılabilirsiniz. Aşkta sevgi konularında biraz fedakârlık yapmak gerekiyor. Aslında aşka en çok ihtiyaç duyduğunuz bir zaman dilimi. Sevgi ihtiyacının karşılanmaması huzursuzluğa itebilir sizi. Belki bunu kapatmak için hastane sosyal yardım işleri gibi yerlerde çalışmak faydalı olabilir. Meditasyon tarzı çalışmalar adına güzel bir fırsat.

AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) –  Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile yerleşimle ilgili konulara yoğunlaşabilirsiniz. Bazı kararlar almak istiyorsunuz. Evden taşınmak ya da tadilatlar mı var? Bunların kararlarını bu dönem alabilirsiniz. Ebeveynlerin hayatındaki sorunlarda ruhsal olarak sizi etkiliyor olmalı. Yaşadığınız evde hareketlilik artıyor olmalı. Sürekli yer mekân değiştiriyor da olabilirsiniz. Diğer yandan ise Merkür İş ve kariyer evinizde retroya giriyor. İşsizseniz geçmişteki iş teklifleriyle tekrar karşılaşabilirsiniz. Babanız, patronunuzla ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Duyulmasını istemediğiniz sakladığınız bir konu varsa ortaya çıkabilir. Başkaları tarafından konuşulmasına sebep olabilir. Mesleki alanda işlerin yürüyüp yürümediğini incelersiniz. Gerekirse çalışılan alanda yeni teknikleri öğrenmek gerekebilir. Mesleki iletişimlerde retrodan dolayı sorunlar yanlış anlamalar oluşabilir. Evraklar, formaliteler formlar ve bir sürü gereksiz ayrıntılar asıl önemli işleri yapmaya zaman bırakmayabilir. Diğer yandan arkadaşlıklar dostluklarla ilgili olumlu bir süreç. Toplantılar partiler yapılabilir.

YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) – Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile yakın çevrenizin hayatında bir takım huzursuzluklar olabilir. Geçmişteki bazı sorunlar bir kenara atılmış düşünceler birden aklınıza gelebilir, yakın çevrenizle gereksiz bir tartışmaya girebilirsiniz. Onların hayatında ani şeylerden dolay heyecanlı, coşkulu olabilirsiniz. Ani yolculuklar seyahat fırsatları da gelebilir. İnternet, yazışmalar, iletişimsel konularda başkalarını etkileyebilir, ikna edebilirsiniz. Bir fikri kabul ettirme pazarlama alanlarında etkili olmak isteyebilirsiniz. Gel git trafiğiniz de çok yoğun. Acelecilik ve dikkatsizlik yüzünden çeşitli kazalara da dikkat etmek gerekebilir. Merkür rötar olduğu dönemlerdesiniz. Eşinizin akrabalarının hayatında hukuksal konular olabilir. Eğitim, akademik çalışmalar, uluslar arası konular, medya bağlantılı çalışmalarda, ticaret hayatında bazı beklemeler gecikmeler, henüz rayına oturmamış durumlar söz konusu. Başkalarının dikkatini çekmektesiniz. Takdir kazanabilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerle de diplomatik ilişkileriniz olur. Başarı ve ün kazandırıcı etkiler var. Mesleki alanda iyileştirme, güzelleştirme yapılabilir.

OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) – Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile tedavilere giden masraflar artabilir. Alacak, verecek, borç dengesini kurmak zorlaşabilir. Eşinizin de kazançlarında ya da harcamalarında sorunlar var. Bazı sağlık sorunlarıyla uğraşmak gerekebilir. Kimileri adına da kredi konuları gündeme gelebilir. Geçmişte engellenen kredi yeniden gündeme gelebilir. Ortak hesaplar, para mallarla, ödemelerle ilgili görüşmeler artabilir. resmi dairelere, hastanelere gidiş gelişler artabilir. Uzaklardaki akrabalardan olumlu haberler gelebilir. Zevkli faydalı yeni yerler görebilir, tatil yapabilirsiniz. Farklı kültürden kişilerle tanışabilir, onların tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Sanat etkinlikleri, konserlere, gezilere gitmek faydalı olabilir. Hukuki konular mahkemeler varsa yeniden müzakere edilebilir, belki şu an olumlu cevap alamazsanız bile bir süre sonra lehinize dönebilir bazı şeyler.

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – Burcunuzda yaşanacak olan Ay tutulması ile, bazı kararlar alabilirsiniz. Bu dönemler hassas, kırılgan, üzülmeye, kızmaya hazır olursunuz. Sizin ve ya karşınızdaki kişilerin hayatında bir takım değişimler, sağlık sorunları olabilir. Özellikle bir anlık öfke parlama, tansiyonunuzun yükselmesine sebep olabilir, dikkatli olmalısınız, baş dönmeleri, baş ağrılarına dikkat edilmeli. Diğer yandan güdüsel hareket ederek ani kararlar alarak bir yolculuk planını hayata geçirebilirsiniz. Hukuksal mücadeleler varsa avukatınızla görüşmeli, Ağustos sonlarında harekete geçmelisiniz. Evlilikler, ikili ilişkiler karşılıklı görüşmeler münakaşa ya da öneriler gündeme gelebilir. Finansal olarak destek almaktasınız. Parasız kalmıyorsunuz. Krediler, ödemeler günü gününe yapılabilir, hatta eşinizden ebeveynlerden maddi manevi destek alabilirsiniz. Psikolojik olarak rahatsınız. Sözleşmeler, anlaşmalar, ortaklıklar söz konusu. Karşınıza bağlı olduğunuz bu günlerde sorunlarla başa çıkamadıysanız bir danışmandan ya da büyüğünüzden fikir alabilir sizde onlara yardım edebilir danışmanlık verebilirsiniz. Karşılıklı etkileşim dikkat çekiyor.

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – Kova burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile yurt dışına ya da uzaklara gidebilirsiniz. Bazı kontrol edilemeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Seyahatler ya da akademik çalışmalarla ilgili konularda stresler yaşanabilir. Sebepsiz sıkıntılar görülebilir.  Tutulmanın etkisiyle duygusal patlamalar yaşayabilirsiniz. Akrabaların hayatında bir takım karışıklıklar meydana gelebilir. Gerek finansal gerekse hukuksal kontrol edemediğiniz bazı problemleri akışa bırakmakta fayda var. Günlük işlerinizi organize etmekte zorlanabilirsiniz. Temizlik hijyen gibi konulara fazlasıyla takılabilirsiniz. Sürekli sağlık, beslenme, spor, doktor takıntıları ve evinizle ilgi sorunlar oluşabilir. Hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olunmalı. İkili ilişkiler olumlu ilerlemekte, karşınızdaki kişilerden fayda görmektesiniz. Eşiniz, yakın arkadaşınız size yardım etmekte. Geçmişteki iş konuları, teklifleri yeniden gündeme gelebilir. Kafanız karışabilir. Daha önce planladığınız işleri yeniden ele alabilirsiniz. Arka planda kalıp bayanlarla ilgili bir işte çalışabilirsiniz. Eğitim, sportif aktiviteler kapalı ortamlarda yapılan çalışmalar çok yoğun olabilir.


Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin 
💻   Mail TalinAgdere@hotmail.com



Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirsiniz. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz. 


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum