Aslan Burcunda Güneş Tutulması:

By Talin Ağdere ile Astroloji - 10:43:00


11 Ağustos 2018, Türkiye saati, 11.45-12.00 civarı Aslan Burcunun 18 derecesinde Parçalı Güneş Tutulması meydana gelecektir. TUG’in verdiği bilgiye göre, Kanada'nın kuzeyi, Grönland, İzlanda, İskandinavya, Rusya ve Kazakistan'ın büyük bir kısmı, Moğolistan ve Çin'in büyük bölümünden izlenebilecek bu tutulma genel zamana göre 08.02-11.30 arasında gerçekleşecek. Ülkemizden görülemeyecek olan bu tutulmada ay, güneşin yüzde 75'ini örtecek.
11 Ağustos 1999 da yaşanan Tutulma Türkiye’den izlenebilmişti, bu kez izlenemeyecek. Genel olarak doğal afetler, karışıklıklar (kitlesel) özellikle Tutulmanın izlendiği bölgelerde (aynı hat, çizgi üzerine düşen ülke, şehir, alanlar) daha belirgindir. Özellikle yukarıda yazılan ülkeler ve bölgeler üzerinde daha fazla.
Güneş Tutulmaları, kişilerle birlikte geniş kitleleri etkilediği düşünülmektedir. Hayat enerjisi ve canlılık kaynağı olan Güneş’in tutulması ile bu canlılığın belli bir süre azalması ve hayat enerjisinin zayıflaması söz konusudur. Özellikle de Aslan burcundaki Güneş otoriteleri babamızı, dünya liderlerini, devlet yetkililerini, politikacı, doktor, ünlüler, kralları da ifade eder.  Tutulma dönemleri, etki alan bölgelerde yönetimin de zayıflaması durgunluk bir takım karışıklıklar, doğal afetler de olması mümkündür. Fiziksel olarak etkisi daha fazla görünür.

Eski astrologlar tutulmaları olumsuz olarak nitelendirmişler, çünkü bir kralın, önemli kişilerin ölümü, hastalığı, ülkelerin savaş dönemleri tutulma dönemlerinde gerçekleşmiş (öncesi ve ya sonrası). Stres getirmiş ve aniden ortaya problemler çıkarmış. İnsanların üzerinde üzücü olaylar yaşanmış tutulma dönemleri özellikle kadersel olaylar, kadersel zorluklar yaşanmış. Modern astrologlar ise, tutulmaların yarattığı değişimlerin insan hayatına yeni bir şans verdiğini, büyümeye fırsat yarattığını düşünmüşler. Hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikler adına yapıcı bir etkisi olduğunu söylemişler. Sonlanmaların ardından yeniden doğmak, yapılanmak gibi. Tutulmalar kimileri adına stresli kimileri adına da olumlu sonuçlar getirebilir. Tutulmaların yarattığı etkilerle bizler bazı durumları kabul etmek durumundayız, kimileri adına değiştiremeyeceğimiz şeyleri değiştirmeye çalışmak mümkün olmayabilir. Aslan/Kova akslarındaki son tutulmalara yaklaşıyoruz. En son tutulma ise, 21 Ocak 2019’da olacaktır.(Aslan burcunda Ay Tutulması).

Aslan burcunda yaşanan tutulmalarda geçmiş dönemlerde çeşitli özgürlük ve ya din savaşları, mücadeleleri yapılmış. Aslan Zodyak’ın beşinci evini temsil ettiği için, ünlüler, sanat ve spor dünyasındaki kişileri, organizasyonları, çocukları, doğumları, hobisel uğraşları temsil etmektedir. Para, kumar, spekülatif araçlar da bu evin konusudur. Ayrıca aşk, eğlence, zevk, tiyatro, sanat, sahne, oyunlar, yarışmalar, tatil keyifleri, oteller de bu alanlar içindedir.  Özellikle sanat, spor dünyasından ünlü kişilerin hayatında bir takım karışıklıklar, olumlu ve ya olumsuz konular, hayati tehlikeler de gündeme gelebilir. Spekülatif konularda (döviz/borsa) iniş çıkışlar yaşanabilir. Güneş babayı, otoriteleri, devlet yetkilileri, dünya liderlerini, eşinizi de anlatır. En çok Aslan/Kova, Boğa/Akrepler etkilenebilir. Özellikle tutulma tarihlerinde doğanlar daha fazla. (11’i civarı doğanlar)

Tutulmanın açıları:

Bu dönem, kendinizden emin, kararlı, babacan canlı tavırlarla insanları etkilemek isteyebilirsiniz. Kendinizi göstermek isteyen bir yapınız olur. Önemli avantajlara sahip de olabilirsiniz. Otoriter kendinize güvenen bir tarz belirir. Bu dönem tanınmak, sahnede olmak, güçlü bir liderlik vurgusu vardır. Ancak Merkür’ün retro olması ve Tutulmanın/jüpiterle açısından dolayı, kibirli ve egolu, statü düşkünü olabilirsiniz. Babanızla ilgili sorunlar meydana gelebilir. Başkaları üzerinde üstünlük, küçük görme, hava atma, ön planda olmak,en iyisini bilmek gibi davranışlar belirebilir. Başkalarını himaye etmek, egemen olmak, açık ve direkt hareket etmek isteyebilirsiniz. Gösterişin, inadın, gururun vurgulandığı bu dönemde spontane yaşam sevinci de belirir. Bu durum konuşmalarınıza da yansıyabilir (Merkür/retro) daima haklı olduğunuzu düşünürsünüz. Bu durumda riskli kararlar alma eğilimi de vardır. Kendinizi fazlaca öven sözler sergilemeye devam edebilir gözden de düşebilirsiniz. Hoşa giden işleri yapmak için uygun bir zaman olmayabilir bu süreçlerde. Özellikle, eğitim, öğretim konuları, yolculuk, kültürel, hukuki konular, dinsel ve benzeri konularda netleşmeyen durumlar, odaklanma sorunları, uygulamalarda gecikmeler verebilir. Ayrıca kişisel düşüncelerin abartılı olduğu dönemlerdir, başkaları ile konuşmalarda problem verebilir. Boş keseden dolu atmak, yapamayacağınız sözleri söylemek gibi.. Olumlu olarak da, geçmişteki konuları tekrar ele almak bir süre düşünmek daha sonra harekete geçmek doğru olur.

Geçmişteki ilişkiler, evlilikler, ortaklı konular, diplomatik (rx Mars/Venüs) ilişkiler yeniden gündeme gelir. Bazılarında yeniden denge sağlanabilir, ancak tam olarak bazı şeylerde oturmamış konular var sanırım. Bu yüzden ilişki zorluklarını, (Venüs/Satürn) bazı sorunları çözmekte zorlanabilirsiniz. Zira isyankar, pek de uzlaşmaya yanaşmayan tavırlarınız (mars/Uranüs) vardır, bu durum sizi zor durumda bırakabilir, kopartıcı, kavgacı durumlar ilişki ve sevgi sorunları oluşturabilir.

Tutulma haritasında, Akrep burcu yükselmekte, bu burcun yükseldiği dönemlerde, bitişler ve yeni başlangıçlar hayata geçebilir. Bir aşkın, yaşamın, bir işin, olayın bitişi, ölümü (mecazi anlamda da olabilir) akrep temalarıdır. Sembolik bir şeylerin bittiği yeni şeylerin başladığı dönemler de olabiliyor. Bu dönem tutkulu olduğunuz bir dönem. İhtiras sahiplenicilik, duygusallık, ya hep ya hiç gibi durumlar olabilir. Bir şeyleri zorlamamak bırakmak en iyisi.

Haritada rx marsın Kovada (4.ev)olması, geçmiş ailevi konuları, özel hayatı da vurgulu yapıyor. Ebeveynlerin hayatında bir takım karışıklıklar olabileceği gibi, taşınmalar, yer değişimleri, tadilatlar, satın alınan toprak, mülkler olarak düşünülebilir. Ayıca bu ev, astrolojide hayatın sonu anlamına da gelir. Lilly'e göre ise, işlerin varacağı sonuçları anlatır. Özellikle, Eylül 11 civarı hayata geçirmek üzere gelecek için çok önemli değişimlerin hazırlık döneminde de olabilirsiniz. Kariyer hayatınız, mesleki statünüz, toplumda tanınırlığınız, yükselme, gözden düşme, bir anda her şeyin toplum tarafından açığa çıkması, öğrenilmesi, duyulması vb..  gibi vurgulu bir tutulma olacak. Ailevi hayatınız otoriteler baba/anne temaları da çok önemli.  Rx Mars 13’ünden itibaren Oğlak burcunda geri gitmeye başlıyor. Özellikle 12-17 Mayıs dönemleri neler vardı hayatınızda, hangi konuları inşa etmekteydiniz. Planladıklarınızı uygulamak istediniz de başaramadınız mı? Ağustos ayı sonlarından itibaren bir şeyleri yeniden organize edip hayata geçirmek için hızlanabilirsiniz.

Türkiye haritasında ise, Tutulma finansal konuları anlatan ikinci evde tutulmakta. Ülkenin mali kaynakları, bedelli askerlik konular, ülkenin ticari ilişkileri, ülkenin kredi değerlendirmesini, faizlerle ilgili konuları, bankalar, finansal kurumlar, ticaret bu evin konularıdır. Ülkelerle yapılan, milli ticaret ve mali ilişkiler öne çıkmakta. Ayrıca rx Merkür spekülasyonları da ifade etmekte. Sert açılar bazı konuları ters etkileyebilir. Döviz, borsa iniş çıkışları da yaşanabilir. Akrep burcunun yükselmesi ve tutulmanın 10. Eve düşmesi ile, (MC/rxMerkür/güneş/ay) önümüzdeki en az altı ay boyunca (diğer tutulmaya kadar) Türkiye yöneticileri, başında olanlar, politik durumu, imajı, duruşu, görünüşü ile değişimlerin devam edeceğini gösterebilir. Başarılı olmak için, yakın komşularla var olan problemleri çözmek ve ekonomik konular, ticari bağlantıları düzenlemek önemli olabilir. 

Rx Marsın Türkiye haritasında 8.evden 4. eve düşmesi, Çiftçilerin zararlarını, toprak kaymasından etkilenen harap yapıları, toprak üstünde çalışanları, toprak altını, madenleri, binaları anlatabilir. Emlak işleri, emlakcılar, gayrimenkullerle ilgili geçmişteki sorunları düzenlemek adına yapılacak adımları gösterebilir.

Daha önce de yazmıştım geçmişte düşünülen, kriz yönetiminde uzman kişiler göreve getirilebilirler ya da maddi konularda sorunları çözmek için iyi bir çalışma yapılması gerekebilir. 5. Evin yükselmesi halkın moralini yükseltecek çalışmaların devam edeceğini gösterebilir zira Jüpiter/akrepte. Ayrıca hukuksal konularda kanun açıkları varsa düzeltilmek için çalışmalara devam edilebilir.  

Tutulma ve Sağlık:

Gözle ilgili sorunlar, kalp, damar hastalıkları, krizleri, sinir sistemi, dolaşım bozukluğu rahatsızlıkları (kahve, kola gibi içeceklerin azaltılması faydalı olur) böbreklere de dikkat etmek gerekir. Ayrıca, varislerle, damarlarla ilgili sağlık sorunları da verebilir.

Meslek: sanatçılar, komutanlar, organizatörler, medya direktörleri, öğretmenler, müfettişler, otel, lokantalar, eğlence tertipleyen kişiler, spekülatörler, sahneyle uğraşanlar, müzik sektöründeki kişiler, ticaret temsilcileri, dekoratörler, kuyumcular, değerli taşlarla uğraşanlar bu tutulmada bir adım öne çıkabilir. Olumlu ve ya olumsuz olarak etkilenebilirler. Bazı iflaslar da duyabilirsiniz.

Aslan Burcu ülkeleri de bu tutulmayla olumlu ve ya olumsuz yönleriyle öne çıkabilir.  Bu ülkelerle ilgili hikayeler, olaylar, konular gündeme gelebilir. Bunlardan bazıları, Afkanistan, Bahreyn, Bolivya, orta Afrika cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti, Estonya, Hindistan, Pakistan, Endonezya, Jamaika, Kuzey/Güney Kore, Maldivler, Hollanda, Singapur, İsviçre vb…
Sevgi ve esenlikle kalın…
Tutulma/burçlara etkisi:
KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – Harcamalarda abartılar dikkat çekmekte! Finansal konularda riskli adımlar atılabilir, abartılı olabilirsiniz. Spekülatif konulara çok dikkat etmek gerekir. Borsa, kumar gibi konularda fazlaca açılabilirsiniz. Spora fazlaca eğilebilirsiniz. Spor aktivitelerine, turnuvalara, yarışmalara katılabilirsiniz. Hobiler, sanatsal konular gündeme gelebilir. Sanatçı iseniz, daha çok sahnede olabilirsiniz. Ancak fikirlerinizi ortaya koyarken bir süre zorlanabilirsiniz, bazı kişilerle görüş ayrılıklarınız olabilir. Özellikle aşkta geçmiş sorunlar ortaya çıkabilir. İletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Çocuklarla aranızda bazı problemler oluşabilir. Çocuklarınızın eğitim konularında bazı kararlar alırken kafanız karışabilir, geçmişte düşündüğünüz tatil planını hayata geçirebilirsiniz. Herkes tarafından alkış almak, beğeni kazanmak, övgülere boğulmak, pohpohlanmak isteyebilirsiniz. Hatta bunları fazlaca abartabilirsiniz. Babanızın ya da aile servetiyle ilgili konular gündeme gelebilir, geçmişte düşünülen konular yeniden gündeme gelebilir. Sosyalleşebilirsiniz, başkalarından destek aldığınız, uzlaşmaya yanaştığınız bir zaman dilimi. Ortaklaşa işlerden de kazançlı çıkabilirsiniz. Ortağınızla, eşinizle birlikte kazandığınız gelirlerde bazı artışlar da olabilir ancak bazı riskleri de göz ardı etmemek gerekir. Abartıdan uzak durulmalı. 14’ü ilişkiler ve dostluklar açısından güzel bir gün. İş anlaşmaları, sözleşme ve ilişkiler açısından birbirine bağlayıcı etkiler var.

BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – Güneş Tutulması özel hayatınızı tetikliyor. Bu dönemlerde bitişler ardından yeni başlangıçlar içindesiniz. Babanız, aileniz, anneniz, özel hayatınız, çocuklarınız, aile serveti önemli olmalı. Aile içinde geçmişte düşünülmüş konular yeniden gündeme gelebilir. Şimdiye kadar konuşulmamış konuları, aklınızda kalanları yeniden düşünmek, yapılandırmak konuşmak ve yeni olanaklar bulmak gerekebilir. Ebeveynlerinde hayatında bir takım karışıklıkları çözmek adına gelişmeler var.  Evliyseniz, çocuk sahibi olmak isteyebilirsiniz, çocuğunuzun eğitimiyle de ilgili yeni kararlar alınabilir. Finansal konular, taşınmak, tadilatlar, aile içi iletişim önemli bugünlerde. Evde onlar için çok çalışabilirsiniz. Ev içinde misafir ağırlayabilirsiniz. Ancak Merkür retro olduğundan fikir çatışmasına girmek, inatçı davranmak, sabitlik, buyurgan tavırlar abartılırsa ilişkilerde sorunlar yaşayabilirsiniz. Marsın yeniden Oğlak burcunda retroya girmesiyle, eşinizin akrabalarıyla geçmişteki sorunları düzene koymak gerekebilir. Daha çok görüşebilirsiniz. Kimileri için ise eğitim adına araştırmalar yapılabilir. Bu dönem keyiflere düşkünlük, kilo almaya eğilim verebilir. Başkalarına da tatlı dilinizle yardımcı olabilirsiniz. Başkalarından destek alabilirsiniz. Ahlaki değerleriniz her şeyden önemli gelebilir. Hukuksal konular adına sonuna kadar savaşabilirsiniz. Geçmişteki seyahat planları yeniden gündeme gelebilir. Finansal konular ödemeler 18-19'undan itibaren çözülebilir.

İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) – Yakın çevreniz, akrabalarınızın, kardeşlerin hayatında yeni başlangıçlar olabilir. Onlarla ilgili bazı sorunları çözmek isteyebilirsiniz. Çok sık görüşebilir, eski günleri yâd edebilir, özlem giderebilirsiniz. Bazı konularda kendinizi onlara anlatmakta zorlanabilirsiniz. Seyahat planı, yolculuklar organize edebilirsiniz. Bu dönem yoğun olabilir sizin için. Eğitim hayatınız sınavlar, tercihler önemli. Birden hızlı gelişen durumlar var. Birçok okul hakkında bilgi almak kafa karıştırabilir ve kararsızlık yaşatabilir. Merak, ilgi, bilgi, dedikodu tarzı konuşmalar yaşanırken, gel git trafiğiniz de oldukça hızlı. Daha önce düşünülen, kitap, dergi, gazete çalışmaları tekrar gündeme gelebilir. Medya bağlantılı çalışmalarınıza başlamak isteyebilirsiniz. Geçmişteki konuları yeniden haber yapabilirsiniz. Hukuki konular varsa Marsın retroya girmesiyle, dava açmak isteyebilirsiniz. Ticari konular, alışveriş, iş bağlantıları yapmak bu dönem önemli. Ayrıca eğitim programlarınızı organize etmek, ders, kurs planları yapmak isteyebilirsiniz. Aşk hayatınız önemli, çocuklarınızla güzel vakitler geçirebilirsiniz. Sanata, müziğe, hobilere yer verebilirsiniz. Finansal konularda ise daha önce risk haline gelmiş bir konuyu bu dönem düzeltme şansı yakalanabilir. 14-15’i keyifli ve romantik bir gün olabilir sizin için.

YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – Güneş Tutulması, finansal konuları tetikliyor. Geçmişte düşünülen, planlanan yeni anlaşmalar bu dönem yeniden gündeme gelebilir. Alım satım işleriyle uğraşmak, pazarlık yapmak, yatırım fırsatları, ticari konular yoğunluğunuz arasında. Değerli şeylere yatırım yapabilirsiniz. Ancak abartıdan ve riskten uzak durmak en iyisi. Kazanmak, üretmek, harcamak bu dönemler önemlidir. Ancak Merkür retro olduğundan masrafların da çoğalması olasıdır. Alış veriş dengesini iyi kurmak gerekir. Marsın Oğlak burcuna girmesiyle, karşınızdaki kişilere karşı daha duyarlı olabilir, birlikte hareket etmek isteyebilirsiniz. Eşinizi de ikna etmek gerekebilir. Karşınızdaki kişilerin yönlendirmesiyle harekete geçebilirsiniz. Onlara evet demek durumunda kalabilirsiniz. En azından aileniz, ebeveynleriniz bu dönem önemli sizin için. Aile yaşantınızda bir denge kurmak isteyebilir, onların isteklerini de ön plana alabilirsiniz. Misafir ağırlayabilir, 14-15 günlerinde evde sosyalleşebilirsiniz. Aşk ya da çocuklarınızla vakit geçirmek de güzel.

ASLAN:(23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS)- Burcunuzda Güneş Tutulması gerçekleşiyor. Özellikle doğum gününüz bu tarihlerde ise daha çok etkisi altındasınız. Kişisel konular önemli. Yeni başlangıçlar içindesiniz. Bu günlerde geçmişteki düşündüğünüz seyahatler, arkadaşlarla birliktelikler, kardeş, akraba, arkadaşlarla ilişkiler önemli. Sosyal yaşam canlanıyor. Kısa geziler yapabilir, kültürel faaliyetlere yer ayırabilirsiniz. İnsanlarla ilişkiler gayet keyiflidir. Tabiatın keyfini çıkarabilir, farklı yerleri de keşfedebilirsiniz. Kişisel kararlarınız önemli olur ancak merkürün retro olduğu bu süreçte yanlış kararlar alma riski de vardır. Kendinizi fazla öne çıkarabilir, kendi isteklerinize odaklanabilir, karşınızdaki kişilerle fikir çatışmasına da girebilirsiniz. Kendinize olan güveni abartabilir, fikirlerinizde inatçı davranabilirsiniz. Finansal olarak yeni bir süreç içindesiniz, bazı planlarınız var ancak bir süre daha zamana ihtiyaç olabilir. Belki taşınma ya da emeklilik planları devreye giriyor. Özellikle bu konular ay sonunda hızlanacaktır. Hatta 9-11 Eylül tarihleri bu konular için hızlandırıcı etkiler verebilir. Yerleşim planlarını ya da tadilatla ilgili konuları bir süre sonra netleştirebilirsiniz. Mars oğlak burcunda retroda devam ediyor, geçmişteki iş görüşmeleri, hukuki konular, çalışmayla ilgili planlar tekrar gündemde olabilir. Planladıklarınızı uygulamaya koyabilir, 27 Ağustos’tan sonra hızla yol alabilirsiniz. Birçok işi bu dönem başaracaksınız. Başkaları içinde çalışabilir, hizmet edebilirsiniz. 14-15 keyifli geziler, halkla ilişkiler, çevreyle iletişim deveye girebilir. Ardından seyahatler gündeme gelebilir.

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-   İçe dönük bir dönem. Kendi halinizde, başkalarına hizmet ederek günlerinizi geçirmektesiniz. Ticari konularda bazı sorunlar ve kontrol edilemeyen durumlar söz konusu. İşle ilgili konularda belirsizlik devam edebilir. Bazı şeyleri zorlamak, kontrol etmeye çalışmak pek mümkün değil. En iyisi biraz akışta kalmanız gerekebilir. Kimileri adına finansal kredilerle ilgili konular, kimileri için tedaviler, bazıları için ise akraba sorunları var. Çözülmesi gereken süreçler için zaman ihtiyaç var. Bu dönemler meditasyon benzeri çalışmalar yapmak, arka planda soru sualsiz çalışmak, hastane gibi kapalı yerlerde görevlere devam etmek bir süre daha gerekebilir. Yurt dışı seyahatlere de gidilebilir. Buralarda çalışmak gerekebilir. Mars Oğlak burcunda geri gittiği bu süreçlerde, çocuklarınızla ya da aşkınızla planladığınız konuları yeniden düzenlemek gerekiyor. Sorumluluklarınızı yerine getirmelisiniz. Daha girişken ve hareketli olabilir, gücünüzü ortaya koymak isteyebilirsiniz. Daha enerjik, sportif bir dönem. En azından enerjinizi hastalıklara, sağlığa değil, keyifli şeylere harcamak isteyebilirsiniz. 14-15 civarı finansal bir işinizi çözebilir, kaliteli şeylere para harcayabilirsiniz. 23’ünden itibaren hayat enerjiniz yerine geliyor.

TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) –Aslan burcunda Güneş Tutulması dönemleri arkadaşlıklar dostluklar önemli olabilir. Sosyalleşmek istediğiniz dönemler. Eski arkadaşlarınızı, tanıdıklarınızı görebilir, geçmişte planladığınız projeleri, gezileri, partileri, organizasyonları yapabilirsiniz. Ancak planlama konusunda sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Finansal konularda beklentiler abartılmamalı. Kimileri adına da sosyal çalışmalar, toplumsal içerikli projelerde karışıklıklar meydana gelebilir.  Söyledikleriniz yanlış anlaşılabilir. Arkadaşlar arasında sorun yaşanabilir. İyi planlama yapılmadığı için maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. Aslında bazı konularda, kendinizi mutlu edecek şeylere vakit ayırmaya başladınız. Estetiğinize, bakımınıza, diyetinize, sağlığınıza önem verebilirsiniz. Başkalarının sizi güzel görmesi, beğenmesi önemlidir bugünlerde. Saç stilinizi rengini de değiştirebilirsiniz. Uzlaşı içinde olmak avantaj sağlayacaktır. Marsın Oğlak burcunda geri gitmesiyle, özel hayat, ebeveynlerle ilgili geçmişteki sorunlar tekrar gündeme gelebilir. Gücünüzü kullanmakta zorlanabilirsiniz. Hep bir ayar yapmak, denge kurmak için uğraşlar verebilirsiniz. Ev içinde hareketlilik daha çoğalır. Gereksiz güç savaşlarına girmemeye çalışmalısınız. 14-15 civarı kendinizi rahat hissedebilir, sosyalleşebilirsiniz. Sizi mutlu eden şeyler var.

AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) –  Kariyer evinizde Güneş Tutulması gerçekleşiyor. Geçmişte tasarlanmış, düşünülmüş bir konuda yeni girişimler yapılabilir. Daha önce başvurduğunuz bir eğitim ya da iş planı bu dönemler hızlanabilir. Eğitim amaçlı, y.lisans, mastır yapmak isteyebilir, yurt dışı projelerine müracaat edebilirsiniz. Tabi Merkür retro olduğu bugünlerde karar vermek, söyledikleriniz, planladıklarınızda tutarlı davranmak zor olabilir. İstemediğiniz bir bölümü, okulu ya da işi tercih etmek durumunda kalabilirsiniz. Ticari konularda yeni bir süreç başlayabilir ancak bazı şeyleri oturtmak zaman alabilir. Bu dönem başkaları tarafından daha çok konuşulur, görünür olursunuz, dikkat çekersiniz. Evraklar formaliteler yüzünden yazılması gereken dilekçeler formlar ve bir sürü gereksiz ayrıntılarla uğraşabilirsiniz. Anne/baba, aile hayatınızda yeni bir dönem başlayabilir. Marsın Oğlak burcuna girmesiyle, eğitimle ilgili konular hızlanır. Hızlı karar almak zorunda kalabilirsiniz. Başkalarından fikir ve öneri almak faydalı olacaktır. Yakınlarınız, kardeş komşularınızla güç ve fikir birliği yapabilir onlardan güç alırsınız. Sizi motive edebilirler. Bu dönem aşka sevgiye vakit ayırsanız da gizli kalmasını istersiniz. Romantik takılabilirsiniz. Biraz daha geri planda kalmak ve fedakârlık yapmak gerekebilir. 13-15 inde gözlerden uzak kaçamak yapmak için güzel birkaç günü iyi değerlendirin! Kendinizle barışın.  

YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) – Yurt dışı bağlantılı konular var! Uzaktaki kişiler sizi ziyarete gelebilirler ya da siz onları. Eşinizin akrabalarıyla daha çok birlikte olabilirsiniz. Onlarla geçmişte yapılan planlar bu dönem hayata geçebilir. Seminer verebilir, kültürel faaliyetlere katılabilirsiniz. Eğitimle ilgili programların tercih yapma dönemleri sanırım. Bazı konularda tercihlerinizde şans sizden yanadır. Özellikle yurt dışı ya da uzaklarla ilgili programlara hazırlıklı olun. Yabancı diller, kültürler, ülkeler, kişiler bu dönem önem kazanabilir. Hukuki konular varsa dava açmak isteyebilirsiniz. Davanız devam ediyorsa yeni gelişmeler var demektir. Basın, medya içerikli çalışmalar gündeme gelebilir. Uluslararası haberler, dedikodular, davalar, çalışmalar hareketlenebilir. Marsın Oğlak burcunda retroya girmesiyle bir süredir devam eden yoğunluğa ara vererek, çalışmalarınıza zaman ayırabilirsiniz. Amaçlarınıza varmak adına finansal konuda daha iyi planlama yapmak isteyebilirsiniz. Üretime odaklanabilirsiniz. Motivasyon tamamen iş ve para konularıdır. Bu konuda girişimcisiniz. Hesaplayarak doğru bütçeleme yaparak ancak bu işin içinden çıkılır. Venüs/Terazi burcunda ilerliyor. İşinizden gelen paralar artıyor. 14-15 günleri, arkadaşlık, dostluk, gruplar şimdi daha zevkli, davetlere, organizasyonlara, sempozyumlara katılabilir, partiler verebilirsiniz. Toplumsal programlar keyifli olur. Sosyalleşebilirsiniz.

OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) – Tedaviler, finansal konular, alacak/verecek, borç/kredi konularına yoğunlaştınız. Geçmişte düşünülen krediler, ödemeler gündeme gelebilir. Eşinizin kazançlarıyla ilgili yeniden düzenlemeler yapmak gerekebilir. Miras, nafaka, sigorta prim gibi konulara yoğunlaşabilirsiniz. Başkalarının kaynaklarını yönetmek size düşebilir. Parayı değerlendirmek, mal, mülk satın almak, kira kontratı yapmak, tadilata başlamak isteyebilirsiniz. Mars burcunuza yeniden girdi, kişisel projelere yoğunlaşıyorsunuz. Daha enerjik, sportmen hareket edebilirsiniz. Olayları yönlendirerek liderlik yapabilirsiniz. Direkt işlere girişebilirsiniz. Venüs mesleki yaratıcılığınızı ortaya çıkarıyor, parlatıyor. Herkes tarafından beğeniliyor takdir ediliyorsunuz. Ün ve statü yükselebilir, mevki sahibi olabilirsiniz. Mesleki bazı düzenlemeler yapılabilir, diplomatik ilişkilerle gündeme gelebilirsiniz. Üst düzey kişilerle birlikte olabilirsiniz. Sanat dünyasından kişilerle ilişkiler canlanır. 14-15’i parladığınız günler. Çok dikkat çekebilirsiniz. İş teklifi alabilir, çocukların başarısı ya da sanatçı kariyerinizle öne çıkabilirsiniz.

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – İlişkiler, evlilikler, ortaklıklar önemli bu günlerde. Başkaları ile dayanışma kurulabilir. Son altı aydan sonra daha fazla destek aldığınız dönemlerdesiniz. Başkalarına dayalı projeler sizi yeni bir döneme, başlangıçlara hazırlayabilir. Beklediğiniz birçok konu, sözleşme, kontrat, kararlar bu dönem gündeme gelebilir. Eşinizin de yeni projeleri var sanırım. Karşınızdaki kişilerin fikirleri çok net değil ancak yinede verdikleri önerilere kulak asmak gerekebilir. Kontratlar varsa bazı karışıklıklar olmaması için bilirkişilere danışmak bilgi sahibi olmak danışmanlık almak gerekebilir. Marsın Oğlak burcuna girmesiyle, geri planda kalarak yarım kalan projelerinizi bitirmeniz, işleri çözümlemeniz gerekebilir. Avukatlara arkadaşlara danışacak konular olabilir. Belki de bitti diye düşündüğünüz bir işi tamamlamanız gerekiyor. Birlikte olduğunuz kişiler sürekli sizi bir işten işe sürükleyebilir, sosyalleşebilir, onlara dayalı hareket edebilirsiniz. Kimileri adına taşınma dönemleri. Uzaklarla ilgili konular gündeme gelebilir, kısa bir seyahat planı, bir süredir görüşemediğiniz aileden kişilerden alınan haberler sizi sevindirebilir. Sergi, sempozyum panellere katılabilirsiniz. Farklı kültürden kişilerle bir arada olabilirsiniz. Eşinizle yaptığınız planlar gezi projeleri keyif verebilir. Eğitim konusunda danışmanlık alabilir, verebilirsiniz. 14-21 dönemleri keyifli süreçler, nefes alabilirsiniz.

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – Tutulma iş evinizde gerçekleşiyor. Geçmişteki iş konularını bu dönem yeniden yapılandırabilir, iş tekliflerini değerlendirebilirsiniz. Eksikleri gidermek, birlikte çalıştığınız kişilerle hareket etmek konusunda düzenlemeler yapmak, detayları projelendirmek gerekebilir. Ortağınızın, eşinizin işleriyle uğraşabilir, bazı angaryaları üstünüze alabilirsiniz.. Sorunlar varsa uygun fikirler üretilebilir. İş çevresinden kişilerle ilişkiler yoğunlaşabilir. Diyet spor programları takıntı haline gelebilir. Hala ve amcaların hayatında bir takım değişimler size yansıyabilir. Babanız, ailenizin sağlık sorunlarını kardeşinizle ortaklık kurarak çözmek için uğraşabilirsiniz, yeni koşullar gelişebilir. Evcil hayvanlarınızla problemleri gidermek için yeni projeler üretebilirsiniz. Marsın Oğlak burcuna girmesiyle, grup çalışmaları etkinleşebilir, sosyal içerikli programlara katılabilir, takım işlerine yönelebilirsiniz. Gelecek günler için projelerinizi Eylül ortasına kadar yapılandırabilirsiniz. Venüs/Terazide ilerliyor. Psikolojiniz düzeliyor. Tedaviler cevap veriyor. Sağlığınız yerinde olmalı. Parasal işler çözebilir, kredileri ödeyebilir, başkalarının kaynaklarından faydalanabilirsiniz. Karlı çıktığınız işler var. 13-14 günlerinde yakınlarınızın aracılığıyla elinize para geçebilir, beklediğiniz kredi gelebilir, şans oyunlarından karlı çıkabilirsiniz. Ummadığınız bir mutluluk yaşayabilirsiniz.

Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirsiniz. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz. 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum