Yengeç Burcunda Güneş Tutulması:

By Talin Ağdere ile Astroloji - 16:22:00

13 Temmuz 2018 saat 6.00 civarı (Türkiye saati) Yengeç Burcunun 20 derecesinde, Parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecektir. Yengeç, Oğlak, Koç, Terazi (öncü) burçlarını daha fazla etkileyecektir (özellikle de 8-18 tarih aralığında doğanlar için daha etkili).

TUG’in verdiği bilgiye göre, Antarktika’nın kuzeyi ve Avustralya’nın güneyinden izlenebilecek bu tutulma genel zamana göre 01.48’de başlayıp 04.13’te sona erecek. Ülkemizden izlenemeyecek bu tutulmada Ay Güneş’in %34’ünü örtecek.

Güneş Tutulmaları, kişilerle birlikte geniş kitleleri etkilediği düşünülmektedir. Hayat enerjisi ve canlılık kaynağı olan Güneş’in tutulması ile bu canlılığın belli bir süre azalması ve hayat enerjisinin zayıflaması söz konusudur. Güneş kişinin idrak ve bilinçli yönünü anlatır. Ayrıca Güneş otoriteleri babamızı, dünya liderlerini, kralları da ifade eder.  Tutulma dönemleri, etki alan bölgelerde yönetimin de zayıflaması durgunluk bir takım karışıklıklar, doğal afetler de olması mümkündür. Fiziksel olarak etkisi daha fazla görünür ancak yöneticisi AY olduğu için duygusal etkilerde dışa yansıyacak, görünür olacaktır.

Önce Yengeç daha sonra da Aslan burcunda yaşanan tutulmalarda geçmiş dönemlerde çeşitli özgürlük ve ya din savaşları, mücadeleleri yapılmış. Tutulmaların, din, toplum, iç işleri, sahip olunan şeyler ve tabiat (doğal afetler) konuları üzerinde etkili olması mümkündür. Sanat ve spor dünyasında da kendini hissettirebilir. Özellikle sanat, spor dünyasından ünlü kişilerin hayatında bir takım karışıklıklar, olumlu ve ya olumsuz konular, hayati tehlikeler de gündeme gelebilir. Spekülatif konularda (döviz/borsa) iniş çıkışlar yaşanabilir. Yeni bir devrenin (tam tutulmalarda daha çok) başlaması insanlık için önemli değişikliklerin olacağının bunun içinde savaş ve ya emek verilmesinin dönemleridir.  

Tutulmanın açıları:

Kişisel anlamda ise, ailenizin içinde bir takım konular, yapılanmalar, olumlu ve ya olumsuz (birleşmeler, ayrılıklar, evlilik, boşanma, doğum, ölüm, sağlık sorunları) değişimler beklenebilir. Ev, emlak, toprak, mal mülk, vatan, millet konuları ortaya çıkabilir. Gücü elinizde (Güneş/Plüton) tutma isteği oluşabilir. Bu günlerde bazı konularda insanlara karşı yoğun bir mücadele ve çaba içinde olabilirsiniz. Özellikle üzerinizde otorite sahibi olunan kişilerle (baba, büyükler, devlet büyükleri, patron vb..) egolar çatışabilir. Şiddet yaratan şeylerden kaçınmak gerekir. Araç gereçler, makineler, taşıtlar arıza yapabilir, bozulabilir. Duyguların derinliğinden, ilişkilerde de pürüzler, suçluluk hissi, kıskançlık, aşırı sahiplenme ya da bunların hepsinden kurtulma isteği doğacaktır. Çocukça kaprisler, duygusal şantajlar size fayda getirmeyecektir. Zor bir dönem olsa da aslında, mesleki idari yönetim iktidar ve teknoloji alanlarında ilerlemeler de var. Toplumsal reformlarda büyük organizelerde gelecek için iyi kapılara işaret edebilir. (Satürn/Uranüs) İlerisi için daha kalıcı ve pratik doğrular gerçekleşebilir.

Bir aile olmak, birlik olmak, aile değerlerimizi korumak, empati kurmak önemli bugünlerde. Bazıları için bedel ödemek gerekse bile aslında bir aile kurmanın, aile olmanın önemini bu dönemlerde anlayacaklar. Savunmacı biraz çekingen, gelenekçi, korumacı, anaç bir yapıda olabiliriz. Bazı konuları özellikle hassasiyet gerektirenleri başkalarına anlatmak istemeyebilir, sır gibi saklayabiliriz. Annelik, hemşirelik, bakıcılık, misafirperverlik duygularımız öne çıkabilir. Bu dönem ev kurmak, ekonomi yapmak önemli olabilir. Ülke değiştirme kararı alabilirsiniz, özellikle Yengeç burcu ülkelerine (aşağıda bazılarını paylaştım). Sıcak yerlere yerleşim amaçlı seyahatler yapabilirsiniz. 

Ticari konulara yönelebilirsiniz. Bir şeyler satmak, almak isteyebilirsiniz. Yaratıcılık, teknik, detay gerektiren (Venüs/satürn) işlerde etkili çalışmalar yapılabilir. Pazarlama, satış işleri adına canlandırıcı olabilir. İnsanların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapabilir, uygun koşulları sunabilir servis edebilirsiniz. Şansınızı arttıracak konulara yönelebilirsiniz. Pratik çözümlere (Venüs/başak) ulaşmak, çalışmak verimli olmak isteyebilirsiniz. Üretime yönelebilirsiniz. Çevreyle iletişim ve akrabalarla, yakınlarla ilişkilerde yardımlaşma, hizmet etmek, özveri önemli. Eğitim, öğretim konuları eğitimcilerle diyaloglar, okul kayıt işlemleri gündeme gelebilir.

Bu dönemin başrol de olan sabit yıldızı ise Castor (İstanbul’a göre çıkarılmış haritada, ASC, Şans noktası ve güneş/ay Castor adlı yıldızla kavuşum da).Anlamı ise olumlu anlamda, ikili görüşmeler arasında köprü kurmak, faydalı, yaratıcı çalışmalar yapmak, buluşlar, hukukta ve yayıncılıkta başarılar verebilir. Kendi şansınızı kendiniz yaratabilirsiniz. Olumsuz olarak ise, ani yükselişin ardından izleyen onur kaybını, at kazalarını, fırtınayı, gemi kazasını, suikastları, beyinle ilgili sorunları, hastalıkları da tetikleyebilir. Tabi kişisel haritalarınızda 20 derecelerde gezegenleriniz varsa, bu yıldızın etkisi sizde de görülebilir. Kişisel etkileri için tabi çok detaylı incelemek gerekir, bir tek bu duruma bağlamak yanlıştır, astroloğunuzdan bu konularda (tutulmanın kişisel etkisi ve sabit yıldız etkisi var mı)  danışmanlık alabilirsiniz.

Bu dönem ruhsal çalışmalar yapmak (güneş, ay/Neptün) tefekküre dalmak için uygun bir zamandır. Mistik tecrübeler yaşayabilir, romantik takılabilirsiniz. Gerçek dünyadan uzaklaşıp iç dünyanıza çekilebilir anı yakalayabilirsiniz. Sanatsal ve yaratıcılık gerektiren çalışmalarda başarılar var. Yardım etmek, faydalı olmak, samimiyet kurmak da içinizden gelir. Rüyalar netleşebilir (sezgiler o kadar güçlü ki!) Ayıca, Jüpiter retrodan çıktı ilerliyor ve Neptün’le uzunca bir süre güzel bir açıda (en etkili dönemi Ağustos 10-Eylül 13 dönemleri) kalacak. Manevi yönü o kadar güçlü ki bu açının! Meditasyon, dua benzeri çalışmalar faydalı ve etkili olabilir, mucizevi olaylara da açıklık verebilir. Dini, manevi mistik, sezgisel ve imgeleme çalışmaları, felsefi konular her zamankinden çok çekici olur. Bu tür çalışmalarınızda başarılı  ve etkili olabilirsiniz.

Jüpiter’in yöneticisi Mars’ın retroda oluşu, fazla ihtiras, inat yapabilir, bu yüzden kayıplar verilebilir. Miras, prim, sigorta konularında kişiler haklarını aramak isteyebilirler uğraş vermeleri gerekebilir. Ticari konulara dikkat etmek gerekir özellikle ortaklı harcamalara. Ancak retrodan sonra ise, özellikle 13 Ağustos’tan (mars/oğlakta retro) itibaren bu konudaki krizler azalır Ağustos sonundan itibaren de çözüme odaklı ilerlemeye başlayabilir.

Türkiye haritasında da kriz yönetiminde uzman kişiler göreve getirilebilirler. Maddi konularda sorunları çözmek için iyi bir çalışma yapmaları gerekebilir. Özellikle de, Merkür Aslan burcunda retro olduğu dönemlerde 25 Temmuz’dan sonra bu konular çok etkili olacaktır. Tabi borsa gibi spekülatif konulardaki iniş çıkışlara da retro dönemi dikkat etmek gerekir. Zira dövizi stabilize etmek de yorucu.  

Ancak diğer açıdan bakarsak eğer,  retro olayları geçmişe yönelik krize dönük çalışmaları tekrar yapılandırmaktır. Gerekenleri ele alıp ileriye dönük çalışmaları düzenlemek, yerine getirmektir. Gerek toplumsal amaçlı konularda gerekse devlet bağlantılı konularda eksiklikler giderilerek kriz açısından çözüme odaklı çalışmalar yapılarak sonbahardan itibaren doğru ilerlemeyi sağlamaktır. Tabi bu süreç sancılı olabilir sabır gerektiren dönemlerdir.

Tutulma ve Sağlık: Mide, pankreas, hazımsızlık, gaz, üreme organları, göğüs, memelerle ilgili sorunlar, psikolojik bozukluklar verebilir. Sinir sistemine zarar veren kahve çay kola gibi içecekleri de azaltmak gerekir. Koruyuculuğu, sahiplenmeyi, bakıcılığı aşırılığa vardırmamak gerekir. Deniz, göl, nehir gibi su kenarı yerlere gitmek yaşamak seyahat etmek çok iyi gelebilir. Meditatif çalışmalar da size olumlu yansıyacaktır.

Meslek: Toplumla ilgili çalışmalar en çok öne çıkacaktır. Koruyuculuk, bakım gerektiren meslekler daha faydalı akacaktır. Annelik, çocuk bakımı, yuva idareciliği, bakıma muhtaç çocuklarla ilgilenmek, sosyal uğraş gerektiren ya da vatanla ilgili meslekler, mahalli politikalar, ev işleri, hasta bakıcılık, hemşirelik, aşçılık, yemek kültürü, lokanta işletmeciliği, otel işleri, yöneticilik, antikacılık, kütüphanecilik, sanat tarihçisi, fotoğrafçılık, çiçekçilik, bahçe işleri uygun meslekler haline gelecektir. Ayrıca homeopati, psikolog, doktorluk öne çıkacaktır.

Bir diğer alan ise,  Ekonomi, bankacılık, finansal birikimler, ev alım satım emlak işleri, muhasebe, hesap işleri, parayı çoğaltma alanlarıdır. Elleri çok bereketlidir Yengeçlerin bir bakmışsınız para bereketlenmiş, olmadık yerden para geçmiş elinize kim bilir!  Geçmişte kaybettiğiniz bir davayı bir malı yeniden kazanabilir, kayıp eşyanızı bulabilirsiniz. Ani bir miras elinize geçebilir, geçmişte aileden, atalardan kalan bir durum olsa gerek. Antikalarınız değerlenebilir. Ayrıca sanatsal alanlarda başarılar verebilir. Şairlik, rol, sahne, müzik, yazarlık, beste yetenekleriniz de gelişebilir.

Olumsuz yönler devreye de girebilir. Örneğin; Tutumlu olmak güzeldir ancak pis hesapçılıktan ve başkalarına suçluluk hissettirici çocukça davranışlardan, duygusal egoistlikten ve duygusal şantajlardan kaçınılmalıdır.

Tutulma dönemleri, Yengeç burçları daha fazla öne çıkmaya başlayacaktır. Özellikle de, 6 Kasım 2018'den itibaren Ay düğümleri Yengeç/Oğlak burçlarına girdiklerinde anlattığım bu konular daha etkili olmaya başlayacaktır. Alım/satım emlak işleri de canlanabilir! Belki de devlet destekli öneriler, yeni kanunlar, halkı, toplumu destekleyici tasarılar eşliğinde bile olabilir.

Yengeç Burcu ülkeleri de, bu tutulmayla ve daha sonrakilerle öne çıkacaktır. Bunlardan bazıları, Amerika, Kanada, Bahamalar, Solomon adaları, Slovenya, Somali, Filipinler, Arjantin, Venezuela vb… bu tutulmayla olmasa bile, önümüzdeki bir buçuk/iki yıl boyunca bu ülkelerle ilgili olumlu ve ya olumsuz anlamda değişimler beklenebilir.   Sevgi ve sağlıkla kalın…

Talin AĞDERE
Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin 
💻   Mail TalinAgdere@hotmail.com


Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirsiniz. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz. 
                                                                                             

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum