Yengeç burcunda Dolunay (2018)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 21:09:00

22 Aralık Cumartesi, Türkiye saati 20:49 civarı Yengeç Burcunun 0 derecesinde Dolunay gerçekleşecektir. Su elementi ve Öncü bir burç olan Yengeçteki tutulma dolunay sürecinde (2-3 gün) bazı konulardaki hassasiyetleri ortaya çıkaracaktır. Sevdiklerimize değer vermek, onlara yardımcı olmak, sahiplenmek, annelik, babalık yapmak önemli unsurlardır. 

Duygularımızı ne kadar ifade edebildik, karşımızdakine neler geçirebildik, anlaşıldık mı, anlayabildik mi? İşte son derece önemli bağlantılardır. Bu dolunayla içimizden gelenleri söylemek, karşımızdakine gönüllü koşulsuz yardım etmek onların hislerine dokunmak, sahiplenmek hem sizi hem de karşınızdaki kişileri arındıracaktır. Yüreğine dokunmak gibi bir duygu bu! Anlamak, anlaşılmak, şifalanmak, şifa vermek enerjileri söz konusu! 

Sevdiklerimizi, çocuklarımızı kucaklamalı, duygusal bağ kurmalı, destek, değer vermeli, onlara şefkat göstermekten çekinmemeliyiz. Başkalarına yardım ederken sokak hayvanlarını yardıma muhtaç olanları da unutmamalıyız. Empati yeteneğiniz gelişiyor. Karşımıza öyle şeyler çıkar ya da sözler duyarız ki hiçbir şey tesadüf değildir. Bazı şeyleri daha iyi kavrayabilir, farkındalığınız artar. Burcu ya da yükseleni Yengeç/Oğlak, Koç/Terazi gibi öncü burçlar daha fazla etkilenebilir.

Dolunay haritasında Aslan burcunun yükseliyor. Etrafınızdaki kişilere babacan tavırlarla mutlu edebilir, güven verebilir, etkileyebilirsiniz. Özellikle, uzun soluklu işler, konular için planlar yapabilir, tüm maharetinizi gösterebilirsiniz. El maharetiniz de güçlenir, faydalı şeyler ortaya çıkarabilirsiniz.

Jüpiter/Merkür, iyimserliği arttırıyor, pozitif bir enerji yüklüyor.  Daha anlayışlı yardımsever davranabilirsiniz. İletişim, haberleşme, eğitim, yabancılar, farklı kültürdeki kişilerle bağlantılar artabilir. Seyahatler, geziler devreye girebilir. Uzun süredir görmediğiniz eğitimli, bilgili, akademisyen, farklı kültürden kişilerle de birlikte olabilirsiniz, onlardan çok şey öğrenebilirsiniz. Bu zamanda aldığınız bilgiler kalıcı olur. Akrabalarınızla da görüşme fırsatı olabilir. Ancak (Neptün açısı) zihinsel dağınıklık konsantrasyon sorunları verebilir.  Ayrıca, Antares sabit yıldızı bağlantısı var. Yay burcunun 9 derecesinde bulunan Antares kraliyet yıldızlarından biridir, büyük başarılara ya da büyük yıkımlara yol açabilir.  Eğer aşırılıktan kaçınırsanız ve takıntı yapmazsanız,  hedefleri tutturabilir başarılı olabilirsiniz. Natal haritanızda Yay burcunda bu derecelerde gezegeniniz varsa etkili olacaktır.

Marsın Balık’ta, değişken bir burçta ilerlemesi, olaylara tepkisel davranarak, duygusal iniş ve çıkışlar yaratarak, amaçlardan sapma, uzaklaşma, dağınıklık gibi riskler verebilir. İnançlarınızı, inandığınız şeyleri sorgulatabilir.  Huzursuzluklar yakınlarınızda ki kişilere de yansır. Enerjinizi ortaya çıkarmak ve eyleme direk geçmekte zorlanabilirsiniz. Bekletir, geciktirir! Özellikle, bu birkaç gün dolunayın etkisi, ruhsal konulara eğilimi arttırır. Pozitif ve ruhsal çalışmalar yapabilirsiniz. Meditasyon, dua, spiritiuel çalışmalar, rüyalar ön plana çıkabilir. Başkalarının yararına olacak evrensel çalışmalar, hayırseverlik, fedakârlıklar dikkat çekebilir. Bu dönem içe dokunmak önemli unutamayacağınız anlar, duygular yaşanabilir. Gerçek dünyadan uzaklaşıp iç dünyanıza çekilebilirsiniz. Samimiyet kurmak yardım eli uzatmak yaratıcı çalışmalar yapmak adına olumludur.

Bugünlerde yazdığınız senaryolar, müzik çalışmaları, sanatsal aktiviteler, yaptığınız yemekler bir başka olur. Medyumik özellikleriniz ortaya çıkabilir. Şifa çalışmaları yapabilirsiniz. Çocuklarınıza fazla düşkünlük ve doğurganlık verebilir. Evinizi süsleyebilir, fazla ekonomi (venüs/akrep paraya daha fazla ihtiyaç artıyor) yapabilir, ev işlerinden keyif alabilirsiniz. Annenizi daha çok düşünebilirsiniz.  Evde daha çok vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Geçmişe  önem vermek eskileri düşünmek sevdiğiniz kişilerle vakit geçirmek bu dönemin konularıdır. Ayrıca Dolunay sıkıntıları, huzursuzlukları da mümkün olabilir. Dolma, patlama, taşma noktasına gelinebilir. Duygusal şantajlara maruz kalabilirsiniz.

Sağlık: Ters bir açısı yok yine de bu dönemlerde mide, göğüslerde şişkinlik, sindirim sistemi hassasiyeti, kemiklerde ağrılar olabilir. Hafif yemekler yenmeli.

2019 yazılarında buluşmak üzere sağlıkla kalın :))

2019 haritanıza baktırmak bu konuda kişisel danışmanlık almak isteyenler şimdiden randevu alabilirler. Sevgiyle kalın :))

Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirsiniz. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz.


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum