2019 yılına kısa bir göz atalım!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 14:32:00

2019 yılında geçen yıl  (Satürn/Oğlak) olduğu gibi gücümüzü hedeflere ulaşmak yükselmek düzeni korumak için korumaya devam edebiliriz. Son derecek kararlı, sorumlulukların farkında olarak ilerleyebiliriz. Tabi bu durum sert açılarda bazen bizi endişeli, karamsar, mesafeli sanki üstümüzde bir yük taşıyormuş gibi hissettirmeye devam edebilir. Ancak planlı programlı, sorumluluklarımızı bilerek hayatımızı yapılandırmaya, inşa etmeye devam ediyoruz.


Yılın gidişatına bu yıl inançlı, hoşgörülü, pozitif enerjili Jüpiter/Yay ekleniyor. Güçlü bir iman, asalet, hak hukuk, adaletli bir bakış açısı yüklüyor bizlere. Bakış açımızı yeniliyor, vizyon kazandırıyor. Ateş elementi burcu olan Yay ivme kazanıyor. Hayatımıza heves, coşku, güven geliyor. Risk alma cesareti de verebilir. En azından olmasına inandığımız hak ettiklerimiz adına umutlarımız artar. Hak adalet yerini bulur. Sert açılarda kibir, kendini beğenmişlik, patavatsızlık, şansına fazla güvenme gibi durumlar olsa bile çok güçlü bir pozisyonda olduğundan hemen toparlayacaktır.   Özellikle 7 Ocak’tan itibaren Venüs/Yay burcuna girince günler geçtikçe Venüs’ün iyimserlik ve rahatlığını daha etkin hissedebiliriz. Bu yıl özellikle, eğitim, hukuk, yabancılarla bağlantılar, dış ticaret, basın/medya bağlantılı çalışmalar adına oldukça verimli bir süreçten geçebiliriz.  

Uranüs Mart 2019’da yeniden Boğa burcuna giriş yapacak ve artık 7-8 yıl bu burçta yolculuğuna devam ettirecektir. 2018 Mayıs ayında hayatınızda neler oldu hangi konularda yenilendiniz, parasal konularda iniş ve çıkışlar yaşadınız, yeni para kazanma metotları geliştirdiniz, değişime ne kadar açıksınız zorlanıyor musunuz? Bunları sorgulamaya devam edersiniz.  Eski konforunu düzenini arayanlar değişime açık olmayanlar zorlanmaya devam edebilirler. Özellikle, Boğalar değişim şart!

Kuzey ve güney ay düğümleri Yengeç/oğlak burçlarında ilerliyor. Tutulmalar bu yönde olacaktır. Özellikle Ocak, Temmuz ve Aralık 2019’da gerçekleşen Tutulmalar, ev, anne, aile, sorumluluklar, domestik konular, evlilikler, yardımlaşma, alım satım,  toprakla, güvenlikle ilgili konular üzerine yoğunlaşıyor. Başkalarının duygularını anlamak, onlarla insani bağ kurma menfaat gereği değil duygulara göre hareket etmek ruhen besleyici ilişkilere duygusal ve maneviyata yönelmek gerekir. Yardım etmek acımak şefkat göstermek önemli olacaktır. Evinizin ailenizin kendinizin güvenliğini oluşturmak bu dönemin konuları.

Yıl içinde yaşanan değişimleri, ayrıntılı bir şekilde 2019 yılının 9 Şubat 2019 Cumartesi (Paros tarafından düzenlenen) günü gerçekleşecek olan seminerimde anlatacağım. Jüpiter, Satürn, Uranüs’ün aldığı açıları, Merkür retrolar, tutulmaların tüm burçlar üzerinde etkilerini, Jüpiter’in en faydalı ve etkin olduğu dönemlerini ayrıntılı bir şekilde dinleyebilirsiniz.  Bazı konular ders niteliğinde bile olabilir.



2019 burç yorumları:

Koç: Bu yıl da görev ve sorumluluklar önemli olacak sizin için. Mecburiyetler, sorumluluklar, topluma kendinizi kabul ettirme mücadelesi devam ediyor. Çok çalışmak ve kendinizi ispatlamanız gerekebilir. Üst pozisyondaki kişilerle olan ilişkiler adına yoğun bir yıl. Diğer yandan şans gezegeni Jüpiter size farklı olanaklar sunabilir. Özellikle mahkemeler, hukuki konular adına rahat bir nefes aldırabilir. Yurt dışına eğitime gitmek, kurslar almak,  uzaklara seyahat etmek, dış kültürlere açık olmak adına şanslısınız. Kariyerinizi geliştirmek bir şeyler öğrenmek adına kurs, eğitim de alabilir kendinizi geliştirebilirsiniz. Seminer, sunum, fuarlar, iş amaçlı geziler adına olumlu olacaktır. Ticari işlere yönelebilir, medya, yayıncılık alanlarında başarı elde edebilirsiniz. Para kazanç sisteminiz yenileniyor.

Boğa: Kendinizi yetiştirme öğrendiklerinizi oturtma, bilgeleşme zamanıdır. Size farklı olan yeni konularla da uğraşabilirsiniz. Eşinizin akrabalarına ait sorumluluklar, onların sorunları bu yılda devam edebilir. Jüpiter bu yıl sizi hukuki konulara yöneltiyor. Kendi imkanlarınızın dışında gelişen şans ve fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Eşinizin ortağınızın gelirleri artabilir. Sigorta, mal, mülk, ödemler, krediler, emeklilik adına iyileştirici gelişmeler var. Alacaklarınızı tahsis edebilir, hiç ummadığınız iyilikler görebilirsiniz. Ruhsal anlamda dinlendirici şifa verici iyileştirici özellikler var. Müşterek gelirleriniz artabilir. Tedaviler sağlık durumları varsa olumlu gelişebilir. Uranüs bu yıl Mart ayında yeniden burcunuza girecek ve 7-8 yıl hiç çıkmayacaktır. Değişim şart!

İkizler: Ortaklaşa yatırımlar, alışverişler, kazanımlar adına dikkat etmeniz gereken dönemler devam ediyor. Borç vermeyin, alacaklarınızı bu yıl da tahsis etmekte zorlanabilirsiniz. Kendi kazançlarınıza yönelmeli gerekirse de biriktirmeli, maddi güvenliğinizi garantilemelisiniz. Kanun açıkları varsa ve siz dikkat etmediyseniz sorun verebilir. Ödemelerin üstesinden gelmekten zorlanabilirsiniz. Jüpiter neyse ki size ilişkilerde ortaklıklarda şansınızı arttırıyor. Son altı yıldan sonra artık destek aldığınız bir dönemdesiniz. Sosyalleşebilir, ortak olabilir, evlenebilir, danışmanlıklardan para kazanabilirsiniz. Avukatınız ya da hayat ortağınız, bazı şeyleri planlayarak şansınızı arttırıyor. Onun verdiği enerjiyle bu dönemlerde yaşadığınız psikolojik sorunları hafifletebilirsiniz. Uranüs arka plandaki olayları tetikliyor.

Yengeç: Bu yıl önemli sorumluluklar almaktasınız, başkalarının da sorumluluklarını yüklendiğiniz söylenebilir. Ortaklık, evlilik konuları gibi yakın ilişkileri gözden geçirmek gerekebilir. Aslında bir şeyler öğrenmek ve hayat dersleri almak bu yılında konuları arasında. Olumlu açıdan ise karşınızdaki kişilerden kuvvet alabilir, onların desteğiyle ayakta durabilirsiniz. Evliliğinizi sağlamlaştırabilirsiniz. Diğer yandan Jüpiter’in desteğiyle günlük hayatınız kolaylaşacak. Sağlıkla ilgili konularda rahatlamalar var. Gün boyu görüştüğünüz kişilerden destek alabilirsiniz. İşlerinizle ilgili güzel fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. İş yetenekleri geliştirmek iyileştirmek adına da olanaklar büyüyor. Uranüs, çevre değişimi, arkadaş, dostluklarla ilgili yenilikleri tetikleyebilir. Hayatı kendi şartlarınızca yaşamalısınız.

Aslan: Günlük yaşantınızdaki sorumluluklar arttığı için daha dikkatli ilerlemektesiniz. Sağlığınızla da ilgili diyete beslenmeye özen göstermelisiniz. Sağlık personelinin söylediklerini dinlemeli, vücudunuzu yormamalısınız. Zararlı alışkanlıklar varsa acilen bırakılmalıdır. Günlük hayatınızdaki disiplinli oluşunuz sağlam, kalıcı işler yapmanızı da sağlayacaktır. Ayrıca bu dönem çok çalışmanız karşılığında başarınız artar, yeni bir işe girmeniz çok mümkün. Kariyer evinizdeki Uranüs bunu desteklemektedir. Mesleki açıdan yenilendiğinizi göstermektedir. Jüpiter, aşk hayatınızı destekliyor. Keyifli aşklar, maceralar, seyahatler olduğu gibi, yeteneklerinizi destekleyeceğiniz alanlara da açılıyorsunuz. Çocuklarınızın başarıları artıyor. Kendinizi daha fazla gösterecek, dikkat çekeceksiniz. 

Başak: Bu yıl da çocuklarınızla ilgili mesuliyetler sizi meşgul edebilir. Belki de onların hayatında çok önemli süreçlerdir, hayatlarını yapılandırdıkları sorumlulukların arttığı dönemlerdir.  Sizin de bu süreçte bazı şeyleri düzene koymanız gerekmektedir. Hobileriniz sportif faaliyetlerinize daha ciddi bir şekilde odaklanmak profesyonel çalışmalar yapmanız gerekebilir. Jüpiter ise ev ve aile yaşantınıza bir düzen getirmekte. Ailevi şartların ve imkanlarınızın genişlemesi mümkün. Ailevi konularda destekler artabilir. İçsel huzuru sağlayabilirsiniz. Artık bu dönemler ileriye dönük önemli kararlar alabilirsiniz. Emeklilik döneminiz geldi! Kimileri adına gayrimenkul alma, tadilat yapmak, alım satım işleri hızlanabilir. Uranüs sizi farklı çevreler, uzaklara yöneltiyor, seyahatler artabilir.

Terazi: Siz hala taşınmadıysanız belki de bu yıl zamanı gelmiştir. Aile hayatınızın ve ebeveynlerin sorumlulukları bu yılda artarak devam ediyor. Satürn bu evdeyken iş değiştirmeler de görülebilir. Bu yılın sonuna kadar bazı kararlar alarak seçiminizi yapmanız mümkün. Gelecekle ilgili temellerinizi sağlamlaştırmış olacaksınız. Jüpiter ise zihinsel olarak hiper aktif kılıyor. Fikirlerinizi orijinal ve seri bir şekilde ortaya çıkarıyor, ifade ediyor ve yayınlıyorsunuz. Eğitim, öğretim bilgi yayma gibi alanlarda başarılarınız artıyor. Kardeşlerinde hayatında önemli gelişmeler var arası bozuk olanlar ise barış imzalayabilirler. Hukuki konularda şansınız çok yüksek, avantajlı bir dönem. Uranüs transiti, ödemeler, sigorta, muhasebe, vergi, tazminat gibi bazı beklentilerinizi hızlandırabilir.

Akrep: Bu yıl zihinsel konulara daha fazla odaklanacaksınız. Sınavlar, eğitimsel konular hayatınızda daha yoğun. Belki de bu yıl tez döneminiz ya da geçmişteki eksiklikleri tamamlama zamanıdır. Eğitim ve çalışma alışkanlıklarınız değişmediyse artık değişim şart!  Biraz daha gayret göstermeli çalışmalısınız ancak bu şekilde başarırsınız. Etraf tarafınızla, akrabalarla kurduğunuz bağlantılar çok önemli. Gerekirse onların da yüklerini üstlenebilirsiniz.  Başkalarıyla kalıcı ilişkiler kurmaya devam edeceksiniz. Jüpiter ise finansal evinizde hareket ediyor. Gelirler artacak demektir. Geçen yıldan gelen kayıplarınızı bu yıl yeniden kazanabilirsiniz. Yatırım yapabilir, borçları ödeyebilir, istediğiniz şeyleri satın alabilirsiniz.  Mart’tan itibaren ani gelişen anlaşmalar, evlilik, ortaklıklar hayatınıza girebilir.

Yay: Bu yıl finansal sorunlarla başa çıkmak ve daha fazla sorumluluk almak gerekiyor. Ancak, Jüpiter şans ve fırsatlar gezegeni artık sizinle birlikte hareket ediyor. Yılın en şanslı burcusunuz! Bu yıl isteklerinizin yerine gelmeye başlaması son derece normal. Artık koşulları da istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. Kendi şansınızı yaratacak ve kararlarınızı uygulayabileceksiniz. Ayrıca karşınızdaki kişilerin şansını da üstünüze çekebilirsiniz. Büyüme, öğrenme, gelişme döneminiz! Cesaretiniz artıyor, birçok şeye girişim yapma fırsatınız gelişiyor. Uranüs ise işinizde yenilenme veriyor. Çevre düzeni, temizliği, tadilat gibi konular Mart ayından itibaren hızlanabilir. İşinizle ilgili yeni teknikleri hayatınıza getirebilirsiniz. Sağlık şartlarınızı iyileştirebilirsiniz. Kilolara dikkat, karaciğerinizi yormayın!

Oğlak: Bu yıl da uğraşlar, çabalarınız devam ediyor. En azından odaklanmak istediğiniz konuları belirlediniz. Seçiminizi yaptınız ve hayatla daha gerçekçi bir şekilde mücadele ediyorsunuz. Sağlam adımlar atacaksınız. Ancak Satürn bazen sizi endişeli bazen de yorgun hissettirecektir. Belki de kilo vermek için bir fırsatınız olmuştur. Diğer yandan ise Jüpiter sizi bazı konularda rahatlatıyor. Kendinizi geliştirmek içsel anlamda büyümek bu dönemde gerçekleşecek. Geleceğe hazırlık yaptığınız önemli dönemlerdir. İçsel anlamda daha huzurlu olursunuz. Özellikle sağlık açısından yardım alacağınız kişilerden fayda görebilirsiniz.  Eşinizin işleri, sağlığı bu dönem daha iyi. Başkalarının iyiliği için bir şeyler yapabilir sizde gizli yardımlar alabilirsiniz. Uranüs, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarıyor.

Kova: Bu yılda bazı konularda şartların gelişmediğini, hazırlık yapıldığı bir dönemden geçildiğini söyleyebiliriz. Hastaneler ya da kapalı yerlerde daha fazla görev almaktasınız. Sizi mecbur bırakan koşullara da alıştınız. Hayatı zorlamamak gerektiğini biliyorsunuz. Bu dönem meditasyon yoga dua benzeri çalışmalar adına iyi bir dönem. Kendinizi geliştirebilir bir konuda uzmanlaşabilirsiniz. Jüpiter sizi sosyalleştirecektir. Arkadaşlıklar dostluklar grup çalışmaları daha aktifleşiyor. Hayata daha umutla bakacak ileriye dönük kararlarınızı bu dönem kesinleştireceksiniz. Başkalarından destek alabilir gelirinizi de arttırabilirsiniz. Aile yapınızda değişimler belki de taşınmalar Mart’tan itibaren hızlanabilir. Bu değişimler iş hayatınıza da yansıyabilir. Daha fazla özgürleşmek istiyorsunuz.

Balık: Grup çalışmalarınız, önemli topluluklarla bağlantılarınız devam ediyor. Sorumluluklar artarken, toplumsal organizasyonlar için daha fazla çalışabilir, vakıf, kurum, cemiyetler içinde görev alabilirsiniz. Bu yıl iş hayatınızda yenilikler var. İşe girmek, işte yükselmek, sosyal statünüzü arttırmak mümkün. Yönetme kabiliyetinizi geliştirebilir başkaları tarafından daha çok dikkat çekebilirsiniz. Üstler, patronlar, babanız ve güçlü kişilerden destek alabilirsiniz. Eğitimlerinizi tamamlayabilirsiniz özellikle, mastır, y. Lisans, doktoranızı bitirebilirsiniz. Eğitim amaçlı seyahatler yapılabilir. Evlilik gibi konular da hayata geçebilir. Uranüs Mart’tan itibaren yeniden boğa burcuna giriyor. Daha sık çevre değiştirebilirsiniz. Yakın çevrenizdeki kişilerin de hayatında yenilikler var. Yeni şeyler öğrenebilir aydınlanabilirsiniz, iş açısından da birden fazla fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

2019 hepinize sağlık, mutluluk, huzur getirsin, iyi seneler dilerim, sevgiyle kalın :))

Bilgi için talinagdere@hotmail.com başvurabilirsiniz.

Talin AĞDERE



Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum