YAY Burcunda Yeni Ay! (2018)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 08:51:00

MERKÜR retrodan çıkıyor!

7 Aralık 2018 (İstanbul/Türkiye saatiyle) Cuma günü sabah saat 10.21 civarı Yay burcunun 15 derecesinde YENİ AY gerçekleşecektir. İyimserlik, canlılık artarken, spora, aktiviteye, yeniliklere, maceralara daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Her yere koşmaktan ve her işe atılmaktan yorgun düşebilirsiniz. Bazı şeylerde fazla dağılabilir, birçok söz (Mars/Neptün ile sert açıs) verip yerine getirmekte zorlanabilirsiniz. Bu yüzden de enerji düzeyiniz birkaç gün düşebilir, kendinizi halsiz hissedebilirsiniz. Birkaç gün sonra Hilal döneminde canlanabilir, hevesiniz artabilir, sizi mutlu eden şeylere yönelebilirsiniz. Özellikle de, 13’ünde Merkür yeniden bu kez düz açıda Yay burcuna girince, geçmişten gelen ertelenen ya da sizi düşünmeye iten konular, projeler aktive olurlar. Belki de bir süredir beklediğiniz haberler 13’ünden sonra gelebilir. En çok, burcu ya da yükseleni İkizler/Yay, Başak/Balıklar etkilenebilir.

Yay burcu, Zodyak’ın 9. Evini temsil eder. Uluslararası iletişim, medya, basın/yayın,  ticaret, hava yolları, uluslararası basın mensupları, akademik eğitim, adalet, hukuk sistemi, mahkemeler, dış kültüler, yabancı ülkeler, seyahatler, seminer, sempozyumlar Yeni Ayın konularıdır. Tutulma esnasında Türkiye’ye göre çıkarılmış haritada, Oğlak burcu yükselmekte. Yöneticisi Satürn facies adlı sabit yıldızla kavuşmakta. Facies adlı sabit yıldız, şiddete maruz kalmayı simgelediği için zor bir yıldız olarak tabir edilir. Acımasızlık ve öfkeyi barındırır. Birçok konuda güvenliğin, denetimlerin artması, güvenlik sisteminin güçlendirilmesi de Aralık boyunca mümkün olabilir.

Sağlık: kaslarla, beslenmeyle, kemiklerle ilgili sorunlar, içki, ilaç, besin, gaz zehirlenmeleri, bağımlılıklar ve yorgunluk öne çıkabilir. Psikolojik kökenli rahatsızlıklar ve Facies sabit yıldızın etkisinden dolayı da gözlerle ilgili problemler söz konusu.

Burçlara etkisi:

(yükselen burcunuzu da okumalısınız)

Koç: Yeni Ay ile uzak yollar, seyahatler, farklı çevrelere yolculuklar mümkün olabilir. Adalet, hukuk sistemiyle ilgili konulara yoğunlaşırken, medya bağlantılı haberler, uluslararası ticaret, hava yolları ile ilgili konular gündeminizde. Yeni bir eğitim programına başlayabilir ya da yolcuğa çıkabilirsiniz. Hukuk davanız varsa yeni bir konu gelişebilir. Kişisel projelerinize yönelmek için daha fazla mücadele etmeniz, akışta kalmanız gerekebilir. Anne tarafı akrabaların yaşadığı karmaşalar, kontrol edilemeyen konular, geçmiş meseleleri artık daha fazla sorgulamayın. Bazı şeylerin de bir an evvel olması için fazla zorlayıp kafanıza takmayın. Endişeler gereksiz kuruntular güvensizliğe sebebiyet verebilir. Akışta kalın! Merkür’ün doğru açıya geçmesi ile resmi dairelerle ilgili konuları (sigorta, emeklilik, evrak işleriniz, hukuk) daha dikkatli incelemenize sebep olacaktır. Ortaklaşa işlerden, eşin ve ya ortağın kazançlarından faydalanabilirsiniz. Aile geçmişinden elinize geçen para ve ya mal, mülk alacaklarla ilgili bir konu gelişebilir. 13’ünden itibaren daha önceki alınan kararlarla ilgili fikir değişikliği yapılabilir.

Boğa: Yay burcundaki Yeni Aydan itibaren, bazı tedaviler, eğitimle ilgili araştırmalar, mali konularla ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir. Hukuki konular, yasal işlemler, resmi daireleri ilgilendiren evrak işlerinizi düzenleyebilirsiniz. Tedaviler varsa o dönemden itibaren rahat ilerler. Yeni Ay günleri özellikle de birkaç gün öncesi ve sonrası, sosyal çevre, arkadaş ve dostlarla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz, bazı konularda yanlış anlamalar, ön yargılar, yanlış yönlendirmeler söz konusu olabilir. Diğer yandan Venüs/akrep ilişkiler evinizde ilerlemeye başladı. Daha çok birlikte olmak, karşılıklı bağlılık önemli olacaktır. Daha çok bir araya gelmek, birlikte vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Önceki sorunları ilerleyen günlerde daha rahat çözebilirsiniz. Davalar, sözleşmeler, resmi işlemler, ortaklı çalışmalar, tıkanan ve kriz yaratan konular varsa özellikle 13-16 civarı çözüme ulaşması daha kolay.

İkizler: Karşıt burcunuz Yay’da gerçekleşen yeni Ay ile ikili ilişkiler canlanıyor. İşinizle ilgili ya da sağlıkla ilgili bazı sorunları da 13’ünden itibaren aşar aşmaz sosyalleşiyorsunuz. Ortaklık, evlilik teklifleri alabilirsiniz. Özellikle bir karar vermek gerekirse, karşınızdaki kişilerle birlikte hareket etmeniz avantaj getirecektir. Danışmak, anlatmak, sormak fikir birliğinde bulunmak sizi bazı konularda rahatlatabilir. Sizde bazı konularda danışmanlık verebilirsiniz. Son altı aydan sonra gelişen bazı koşullar var artık yalnız değilsiniz, ortak olabilir, arkadaşınızla evlenebilir bir hayat kurabilirsiniz. Mahkemelik avukatlık işleriniz varsa avantajlısınız. Eğitimli, yabancı bağlantıları olan kişilerle aktivasyon artabilir. Şans ilişkilerden gelecektir! Satış işleriniz sözleşmeler varsa daha rahat ilerleyecektir. Birlikte (Venüs/Akrep) çalıştığınız kişilerden yardım alabilirsiniz, sağlığınız çok daha iyi. El yetenekleriniz arttığından yaptığınız işlerde güzel olacaktır.

Yengeç: İş ve sağlık evinizde Yeni Ay! Günlük işleriniz artıyor ancak yürütmesi daha kolay ve rahat olacaktır. Sağlığınızda günden güne iyi gidiyor. Eğitim temaları ya da yabancı bağlantılarınız, ticari konular daha çok var hayatınızda. Şu an biraz endişelisiniz ancak, eğitimcilerle, ticaretle uğraşan kişilerle çalışmalarınız 13’ünden itibaren ilerliyor. Daha önce anlaşmaları iptal eden müşteriler varsa yeniden kapınızı çalabilirler. Satış, pazarlama, müşteri bağlantıları adına daha başarılı olursunuz. İşverenlerle, patronsanız işçilerle diyaloglar kurulabilir. Gün boyu birlikte olduğunuz kişilerle, akrabalarınızla daha çok görüşürsünüz.  Çocuklarınızın hayatında (Venüs/Akrep) gelişen güzel konular var, 5-6 gün sonra kuruntular ortadan kalkıyor. Aşk rahatlıyor. Daha tutkulu, romantik, birlikten keyif aldığınız süreçlerdesiniz. Yaratıcı işlerde çalışıyorsanız, çok zor ve ender bulunan modeller üretebilir, fark yaratabilir, senaryolar yazabilir, sahne kostümleri hazırlayabilir, kendinizi gösterebilirsiniz. Hobilere, sanata, müzik çalışmalarına vakit ayırabilirsiniz.

Aslan: Yay burcundaki Yeni Ay ile aşk hayatınızdaki pürüzler ortadan kalkıyor. Çocuklarla olan endişeleriniz azalıyor. Bu yıl geziler, seyahatler çok fazla olacaktır. Özellikle de 13’ünden itibaren sizi bağlayan ailevi konulardan uzaklaşabilir, keyiflere, hobilere, tatil planlarına odaklanabilirsiniz. Çocuklarınızın hayatında yenilikler var.  Kişisel projelerine aktivasyonlarına başlayabilirler. Mali problemler ya da tedavilerle ilgili sorunlar bir süre daha devam etse de, önümüzdeki hafta karışıklığı aşmanız daha kolay olacaktır. Cesaretiniz artıyor, daha çok sahnedesiniz, kendinizi çok rahat ifade edeceksiniz. Bu sayede kişisel gelişim yönünden aşamalar kaydediyorsunuz. Hem çok üretken hem de yaratıcı sahalarda başarılarınız artıyor. Yabancı bağlantıları olan ya da yabancı uyruklu kişilerle, eğitimcilerle, medyatik kişilerle, hukukçularla tanışabilirsiniz. Evinizi süsleyebilir, (Venüs/Akrep) yeni dekorlar verebilir, misafir ağırlayabilirsiniz. Huzurunuz artıyor. Sanat yeteneğiniz güçleniyor. Eğlenceli işler yapabilirsiniz. Dikkat çekiyorsunuz!

Başak: 7 Aralık'taki Yeni Aydan itibaren bitişler ve başlangıçlar içindesiniz. Aile hayatınızdaki sorunları daha rahat aşabilirsiniz. Anne, baba, ebeveyn ilişkileri özellikle 13’ünden itibaren düzelmeye başlar. Yerleşimle ilgili konular gündeme gelebilir. Taşınma, tadilat gibi konular varsa gelişmeler de var. Kardeş, akrabalarınızla ilgili aktivasyonlar hızlanır. Şimdiye kadar konuşulmamış konuları konuşmak, planlar yapmak önümüzdeki dönemlerde daha rahat. Karşınızdaki kişilerin, eşinizin, yakınlarınızın, ortağınızın yarattığı sıkışıklıklar da bir süre sonra azalmaya başlıyor. Akrabalar (Venüs/Akrep) kardeşlerle ilişkiler düzeliyor. Onların hayatını rahatlatan konular da var. Sosyal çevre faaliyetlerinizin olumlu olması söz konusu. Yazı yazmak, edebi eserler çıkarmak, reklam, halkla ilişkiler, internet çalışmaları varsa çok daha verimli olacaktır. Yeni bir sanatsal faaliyete katılabilir, düzenleyebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde, tecrübeli kişilerle konuşarak fikirlerine kulak vermek daha iyi olacaktır.

Terazi: Günlük işlerinizdeki sıkışıklık, sağlık konularındaki dağınıklık devam ediyor. Ancak, 7 Aralık'taki Yeni Ayla birlikte bazı konulardaki rahatlama bunlara da yansıyacaktır. Özellikle, finansal konulardaki kuruntuları 13’ünden itibaren aşabilir, konuşmaları, görüşmelerinizi daha rahat yönetebilirsiniz. Yakın çevre, akrabalarınızın hayatında yeni bir dönem başlayabilir, onlarla da geçmişteki konuları konuşarak var olan problemleri çözebilirsiniz. Basın/medya, iletişimsel konular, yabancılarla bağlantılar, reklam işleriniz, yazılarınız çok daha akıcı olacaktır. Eğitimlere odaklanabilir, hukuki konularda yeni projelere başlayabilirsiniz. Kısa mesafelerde gidiş, gelişler yolcuklar artabilir. Hızlı bir temponuz olur. Bu dönem yeni anlaşmalar ve sözleşmelere hazırlıklı olun. Finansal (Venüs/Akrep) konular rahatlar, ödemelerinizi daha rahat gerçekleştirebilirsiniz. Paranızı değerlendirebilir, gereksiz yere harcamaz, yatırımlara yönelebilirsiniz. Ancak ay ortasına kadar sağlığa dikkat edin.  

Akrep: Para ve iş evinizde Yeni Ay gerçekleşiyor. Finansal konularda yeni başlangıçlar içindesiniz. Kendi yetenekleriniz, iş gücünüz sayesinde para kazanabilir, gelirinizi arttırabilirsiniz. Özellikle, para kazanmak adına 13’ünden itibaren yeni yollar, çözümler bulabilirsiniz. Daha önceden kabul görmeyen iş görüşmeleri, müşterilerle ilişkiler canlanabilir. Yeni iş teklifleri gelebilir, üretime geçebilirsiniz. Aşırı harcamaları, çocuklarınızın hayatınızdaki karışıklıkları ilerleyen günlerde çözeceksiniz. Daha önce gelişmiş olan endişe ve korkulardan bir süre sonra uzaklaşıyorsunuz. Daha (Venüs/Akrep) çok dikkatleri üzerinize çektiğiniz dönemler. Koşulları istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Sağlığınızla ilgilenmek, spora, diyete önem vermek, aşk ve ilişkilerdeki sorunları çözebilmek adına olumlu bir sürece girdiniz. Dış görüntünüze, giyim kuşam, estetiğe daha çok önem verebilir, başkalarının da sorunlarına çözüm bulabilirsiniz. Ancak ay ortasına kadar risk almayın!

Yay: Burcunuzda gerçekleşen Yeni Ay ile başlangıçlar içindesiniz. Özellikle, Merkür’ün yeniden burcunuza gireceği 13 Aralık’tan itibaren yeni projelere başlayabilir, şartları kendi lehinize çekebilirsiniz. Gerek ilişkiler gerekse iş ve kariyer konularında iletişimin hızlı aktığı süreçlerdesiniz. Diğer yandan, ailenizle ilgili konular, ebeveynlerin ve çocuklarınızın hayatındaki zorluklar bir süre daha sizi uğraştırabilir ancak ilerleyen günlerde bu konuların çözüleceğini söyleyebiliriz. Fiziksel enerjiniz ve cesaretiniz artıyor, kendinizi doğru bir şekilde ifade edebiliyorsunuz. Başkaları üzerinde etki bırakmak, fark edilmek, dikkat çekmek çok mümkün. Ailevi konular, (Venüs/Akrep) özel hayatınız ve iş konularındaki yoğunluğunuz devam ediyor. Sosyal ortamlardan uzaklaşarak yalnız kalmayı tercih edebilirsiniz. Başkalarına yardım, hizmet etmek hoşunuza gidebilir. Hayır kuruşlarında görev alabilirsiniz. Meditasyon, dua, yoga benzeri çalışmalar için ideal bir dönemdir.

Oğlak: Yay burcunda yaşanan Yeni Ay size bazı konularda farkındalık kazandıracaktır. Kendinizi pek göstermek istemediğinden geri planda kalmak isteyebilir, huzuru, özgürlüğü yalnızlıkta arayabilirsiniz. İnzivada yaşamak akışta kalmak şartları zorlamamak sizin lehinize olacaktır. Yakın çevrenizdeki kişilerin, akrabaların, kardeşlerin hayatındaki sıkışıklıklar sizi etkilemiş olmalı. Sorunlar sizi çaresizlikten içinize kapatmış olmalı. Özellikle 13’den itibaren, yurt dışı ya da uzaklarla bağlantılı konular, orada yaşayan kişilerle diyaloglar artabilir. Sizde oralara gidebilirsiniz, hastane, yardım kuruluşları gibi kapalı yerlerde bulunabilirsiniz. Şartları pek fazla kontrol edemediğiniz için akışa bırakabilirsiniz. Daha çok yolculuklar var. Arka planda işinize odaklanarak projeler üretebilir, yazılarınızı, kitabınıza yoğunlaşabilirsiniz. Arkadaşlar, dostlarla(Venüs/Akrep)daha fazla görüşebilir, partilere, toplantılara katılabilir, birbirinize destek olabilirsiniz. Kazançlarınız artıyor.

Kova: Yay burcundaki Yeni Ay dönemi bazı konularda rahatlıyorsunuz. Arkadaşlar, dostlarla, gruplarla iletişiminiz artıyor. Yeni çalışmalara katılabilir, eğitimcilerden, deneyimli kişilerden destek alabilirsiniz. Gelecekle ilgili projeler ve planlarınız adına yepyeni bir dönemdesiniz. Özellikle aynı ideali paylaştığınız kişilerle iletişiminiz güzel olacaktır. Dernek, cemiyet, vakıf, kulüp faaliyetlerinizle ilgili işler, fikir alışverişleri akacaktır. 13’ünden itibaren, çocuklarınızı, aşk hayatınızı ilgilendiren gruplara katılabilir, sportif faaliyetler yapabilirsiniz. Takım ruhunuz gelişiyor. Sosyal çevreniz genişliyor, nitelikli kişiler dostlar sayesinde para kazanabilirsiniz. Mesleki yaratıcılığınız (Venüs/Akrep) artıyor. Daha çok dikkat çekiyorsunuz. Anneniz, patronunuz, eğitimciler ve iş arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz. Takdir toplayabilirsiniz. İşverenler, yöneticilerle diyaloglar sayesinde para kazanmaya başlayabilir, iş konusundaki sıkışıklıkları çözebilirsiniz.

Balık: Bu günlerde birçok projeye birden başlamanız, hayatınızda biraz dağınıklık yaratmış olabilir. Hayallerinize kavuşmak için çok mücadele veriyorsunuz. Yaydaki Yeni Ay iş ve kariyer evinizde gerçekleşiyor. Yeni bir iş, proje, kariyerden söz edilebilir. Yabancı bağlantılı bir programa dâhil olabilir, iş ve eğitim amaçlı yolculuklar yapabilirsiniz. Eğitim sistemindeki zorlukları 13’ünden sonra daha rahat çözebilirsiniz. Doktora, mastır yapabilir, yeni teknikler öğrenebilirsiniz. Dikkat çekiyor ve fark ediliyorsunuz. Kariyerde yükselme, ün ve mevki sahibi olmak pek mümkün. Yazışmalar, anlaşmalar, evraklarla, formalitelerle uğraşabilir, işinizle ilgili birçok konuyu düzenleyebilirsiniz. Önemli kişilerden, otorite, baba, yetkililerden destek alabilirsiniz. Kitap yayını, (Venüs/Akrep) akademik çalışmalarınızla ilgili başarılar artabilir. Uzaklarda yaşayan ya da bir süredir görmediğiniz akrabaları, komşuları, etraf tarafı, öğrencilerinizi görebilirsiniz. Ticari konular adına da canlandırıcı bir dönem. Seminerlere, panellere katılabilirsiniz.

2019 haritanıza baktırmak bu konuda kişisel danışmanlık almak isteyenler şimdiden randevu alabilirler. Sevgiyle kalın :))

Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirsiniz. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum