Başak Burcunda Regulus’la Dolunay!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 13:59:00


19 Şubat 2019 Salı günü İstanbul saati 18.54 civarı Başak burcunda Dolunay gerçekleşecektir. Daha çok sağlık, hizmet konuları, yapılan faydalar, iyilikler, iş bağlantıları, sözleşmeleri  anlatan bir dolunay olabilir. Bakım, koruma, barınaklar, evcil hayvanlara karşı hassasiyetler, şefkat artabilir. Olumsuz anlamda karşılıklı çekişmeler verebilir. Zıt enerjiler karşısında kendi ve başkalarının ihtiyaçları arasında sıkışıp kalabilirsiniz. Karşınızdaki kişilerle ilişkilerde birkaç gün sorunlar oluşabilir. Duygularınız aklınızı karıştırabilir. Zihninizi toparlamakta zorlanabilirsiniz. Fikren dağılabilirsiniz. Hedefe odaklanmakta güçlük çekilebilir. Sizin ve karşınızdaki kişilerin hayatındaki sağlık, düzen sorunları, iş, bakım, yardımlaşmalar, etkileşimler, manevi, maddi konular öne çıkabilir. Şefkat göstermek bakmak gerekir ama bu konularda içsel olarak huzursuzluk, detaycılık, takıntılar, vesveseler sizi (birkaç gün) duygusal olarak gerginleştirebilir. Bütünü görmekten uzaklaşabilirsiniz.  En çok, burcu ya da yükseleni Başak, Balık, Yay, İkizler etkilenebilir.

Dolunay haritasında (Türkiye saatiyle) Başak burcu yükselmektedir. Günlük işlerinizi planlamanız gerekebilir.  Olumlu açılara bakarsak eğer, başka zamanlara göre daha cesur ve güvenle hareket edebilir, yapmak istediklerinizi  (ay/mars) rahat uygulayabilirsiniz. Değişik konular, duygusal (ay/Uranüs) heyecanlar yaratabilir. Farklı insanlarla tanışabilir, farklı hayat tecrübeleri yaşayabilirsiniz. Enerjinizi günlük işlerinizi ofisinizi evinizi değiştirmek içinde kullanabilirsiniz. Sağlık açısından (güneş/mars) güçlülük verebilir, fiziksel aktiviteleri daha rahat yapabilirsiniz. Grup çalışmaları kişisel tatmin başarı yakalamanız mümkün olabilir. Karşılaştığınız kişiler sizi aydınlatabilir, bilgi verebilirler, farklı (güneş/Uranüs) görüş bakış açıları kazandırabilirler. Yaratıcı hareketli aktivitelere katılmak için istek duyabilirsiniz. Sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, hiç olmaz dediğiniz şeyler tam tersi olabilir.

Sosyal ilişkiler canlanabilir, etrafınızla ilişkide duyguyu yakalayabilirsiniz. Yaratıcı çalışmalar, el becerileri, yetenekler, akrabalarla ilişkiler, iç çevresi ya da grup ilişkilerinde ahengi yakalayabilirsiniz. Yazı yazmak, iletişimsel araştırmalar yapmak adına verimlidir. Matematik, mühendislik bilimsel konulara rahatlık getirebilir. Saygın insanların tecrübe, destekleriyle (Merkür/satürn) karşılaşabilirsiniz. Özellikle devlet, resmi işler, kanunlarla ilgili beklentileriniz çalışmalarınız varsa bu süreçlerde yoğunlaşabilir. Geçmişte arzu edip de ulaşamadığınız şeyler şimdi kendiliğinden (satürn/Neptün) oluşabilir. Maddi, manevi, ruhsal, psikoloji, kültürel alanlarda destekler gelebilir.

Sabit yıldızlarla etkileşimler:

Ay/regulusla kavuşumda olacaktır. Regulus, Kraliyet yıldızlarındandır. Tüm kraliyet yıldızları, düşmanlıktan kin, öç peşinden kaçınıldığında büyük başarı ve potansiyel vaat ederler. Tabi bu kişisel haritalarınızda böyle bir yıldız etkisi varsa gerçekleşir. Regulus astrolojide kin gütmemek ve öç almamak kaydıyla başarıyı vaat eden bir sabit yıldızdır. Bu yıldız etkisi kişiye, askeri başarı, cesaret, güç verir. Ay/regulus kavuşumları genelde, güçlü arkadaşlıklar verebilir,  spekülatif konulardan kazançlar, büyük güç, onur, servet sunabilir. Yüce gönüllü bayanlardan gelen destekleri, iyilikleri sağlayabilir. Olumsuz anlamda, şiddet, bela ve akut hastalıklar sağlık sorunları gündeme gelebilir. 

Merkür/Achernar- Achernar kişisel riskleri anlatan bir yıldızdır. Merkür’le birleştiğinde, bilinçaltını güçlendirir, genişletir. Maneviyat güçlendiğinden sizin için önemli soruların cevaplarını ararsanız, bulabilirsiniz. Hayal gücünü arttırabilir. Bazı şeyleri hissedebilirsiniz. İhtiyaç sahiplerine karşı duyarlı olmak gerekir. Ancak bazı şeyleri kendi çıkarları için kullanan kişilere de dikkat etmek gerekir. Kontrat senet gibi imza gerektiren konularda ya da alım satım işlemleri adına özellikle. Achernar yangın ve sel felaketleriyle, doğa olayları ile ilgili bir yıldızdır. Dünyasal meselelerle ilgili zorluklar da verebilir. 

Sağlık: Akut hastalıklar, bağırsak, mide hassasiyeti, ayaklarda ağrılar, zihinsel dağınıklık, sinirsel durumlar (kola, çay gibi kafeinli içecekleri azaltmalı birkaç gün, uyku düzenini bozabilirler) ancak bugünlerde diyet yapmak,sağlıklı beslenmek, hijyen, bakım, güzellik konularına önem vermek de mümkün olabilir. 

Burçlar:

Koç: Uzun zamandır düşündüğünüz bir sağlık sorununu halletmiş olabilirsiniz.  Aileye karşı duyarlı olabilirsiniz. Çalışıp üretebilirsiniz, Motivasyonunuzu gücünüzü üretime çalışmaya odakladınız. Sorunları akışa bırakarak sezgisel yollarla çözebilirsiniz. Günlük işlerinizi tertipleyebilir, işleri yoluna koyabilirsiniz. Birkaç gün yalnızlığı tercih edebilir, geri planda kalmak isteyebilirsiniz. Bu dönemler hayır işleri yapmak hastanelerde derneklerde hayır kuruluşlarında görev almak sizi mutlu edebilir, vicdanınızı rahatlatabilir. Bazı şeyler zorlanmadan olacaktır. Meditasyon, dua, yoga benzeri çalışmalar için çok güzel dönemlerdir. Sevdiklerinize sarılın işler çözülecektir.

Boğa: Arkadaşlar dostlarla daha çok bir arada, gruplarla iletişim içinde olabilirsiniz. Bu dönemler çocuklarınızın hizmet temaları, sürekli değişen şartları, aşktaki iniş çıkışlar ve huzursuzluklar sizi biraz zorlayabilir. Kişisel eğlencelere zevklere vakit bulmak güçleşebilir. Ancak bazı şeyler keyif almadan da yapılabilir, böyle düşündüğünüzde, her işi birden çözerek ilerleyebilirsiniz. Gücünüz ve cesaretiniz yetenekleriniz sizi bu konuların üstesinden gelmeniz için yönlendirecektir. Farklı bakış açıları geliştirerek her işin üstesinden gelebilirsiniz. Çeşitli hobilere etkinliklere spora, seyahatlere, gezilere zaman ayırmanın vakti geldi artık bir karar verin.Ayrıca aşk hayatınızı ve çocuklarla ilgili sorunları mecburiyetmiş gibi değilde keyifle yapmaya çalışmalısınız. Spekülatif konularla ilgiliyseniz, kazançlarınız da olabilir bugünlerde. 

İkizler: Aile ve iş arasındaki dengeyi sağlamaya çalışmaktasınız. Bu dolunay süreçleri yani birkaç gün belki zorlanacaksınız ancak bazı şeyleri de toparlamış olacaksınız. İş yerinde bazı kişiler sizi dağıtabilir, sorunları zorlaştırabilir sizde bu konuları akışa ve zamana bırakarak çözmeye çalışabilirsiniz. Resmi işler hukuki belgeler, yasal işlemler yoğunlaşırken bazı işleri kanuni yoldan çözmek gerekebilir.Geçmiş sorunların tekrar gündeme geldiği bugünlerde arka planda kalıp sakince bu işleri yürütmek isteyebilirsiniz. Bazı şeyleri yapmak için gücünüz ve moraliniz olacaktır. Kendi hedeflerinize gitmeniz için bir dönem zorluklar yaşayabilirsiniz ancak birçok sorunu da bu süreçlerde çözeceksiniz.

Yengeç:  Yakın çevre ve akrabalarla ilgili sorunlar var sanırım. Onların hayatında gelişen konularda destek olmak gerekebilir. Onlarla fikir birliği yapmak, eğitimcilerle görüşmek, iletişim içinde olmak önemlidir. Belki hep birlikte alınacak kararlar yapılacak çalışmalar vardır. Ayrıca gelgit trafiğiniz de bu dönemler artabilir. Yakınlarınızı da ilgilendiren bir konuda bazı kararlar alabilirsiniz. Grup çalışmaları başlayabilir, grup içinde bazı kişiler sizi bazı konularda motive edebilirler. Uzaklarla ilgili konular, seyahatler gündeme gelebilir. Seminer fuar sempozyum gibi yerleri ziyaret etmek ticari faaliyetlere yönelmek isteyebilirsiniz.

Aslan: finansal konularda sorunlar çıkabilir. Kendi kazançlarınıza yönelmekte zorlanabilirsiniz. Başkalarına fedakarlık yapmak durumunda kalabilirsiniz. Tedavilere giden harcamalar olabilir. Bugünlerde kazançlardan çok alacağınız paralar önemli olabilir. Sigorta, emeklilik, resmi işlemler gibi konuları çözmek isteyebilirsiniz. Vergi yatırmak, kredileri yönetmek alacakları tahsis etmek, tazminatları ödemek gerekebilir. Alacak verecek dengesini iyi yönetmek önemli. Ayrıca uzun süreli bir para, kağıt, işlem beklentiniz varsa emeklilik gibi bu dönemlerde bazı sonuçlar alabilirsiniz. Mücadeleci bir dönemdesiniz. Sabırla hedeflere doğru odaklandınız. Baba/anne, otorite, patron devlet baskısı ya da mücadelesi  ya da kendinizi kanıtlama çabası sizi yormasın.

Başak: Burcunuzda gerçekleşen Dolunay ile uzun zamandır karşınızdaki kişilerle olan diyaloglarınız eşliğinde bazı kararlar almaktasınız.Yıl içindeki konular bu dönem bitiyor, sonuçlarını almaya başlıyorsunuz. Sizin ve karşınızdaki kişilerin iş, sağlık durumu, çalışmalarınız, iletişiminiz bu dönem hız kazanmakta. Evlilik ortaklık diyaloglarınız önem arz etmekte. Ayrıca sözleşmeler adına da bazı şeyler netleşmeye başlayabilir. Ancak birkaç gün, ihtiyaçlar arasında sıkışıp kalabilir, kolay kızıp alınabilirsiniz. Olaylara karşı beklenmedik duygusal tepkiler verebilirsiniz. Karşınızdaki kişileri de anlamaya çalışmalısınız. Ancak ne kadar da vesvese yapıp dursanız da sorunlara çare bulmak sizin göreviniz, içgüdüleriniz ve yetenekleriniz sayesinde bulacaksınız. Bekleyin başkalarının desteği geliyor! Sağlık konularına, bağışıklık sisteminize bir iki gün dikkat edin.

Terazi:  Bu dönem içe kapanıp biraz çalışma ve hizmet etme döneminiz. Birkaç gün bazı şeyleri kontrol etmeniz zorlaşabilir. Hizmet, yardım etmek, başkalarının sorunlarına eğilmek gerekebilir. Aşırı detaylara takılmadan köleleşmeden endişelerden uzaklaşarak işleri çözebilirseniz yararlı işler yapabileceksiniz. Günlük işlerinizi düzenlemek, başkaların da yükünü üstünüze almak gerekebilir. Ancak kolay akacaktır. Bazı şeyleri birkaç günden bitirecek ve rahatlayacaksınız. Kardeş, akrabaların getirdiği dağınıklıkları sorunları zamana bırakmalısınız. Kira, kontrat, hesaplama bütçeleme, konularına odaklanabilirsiniz. Alacaklarınızı tahsis edebilir, ödemeleri planlayabilirsiniz. Kimileri içinde sağlık, hijyen, diyet zamanı sanırım. Sağlıkçıların desteklerini alabilirsiniz. Tedavi ve operasyon döneminiz gelmiş olabilir.

Akrep: Grup çalışmalarına katılabilirsiniz, iş görüşmeleriniz sonuçlanabilir. Bazı grupları kurmak grup aktiviteleri yapmak konusunda dağınıklıklar, plansızlık birkaç gün yaşanabilir. Yetenekleriniz doğrultusunda çalışmalarınız bu dönem başlayabilir. Yaratıcılık, spor aktiviteleri, sanatsal çalışmalar, hobiler, eğlenceli aktiviteler, sanatsal çalışmalar, çocuklarınızın hayatındaki faaliyetler etkinleşirken birkaç gün dağınıklık olsa bile sorunlar aşılır. Artık istekleriniz gerçekleşmeye başlıyor. Aşk hayatınızda güçleniyor, daha fazla gezebilir etkinliklere katılabilirsiniz. Finansal dağınıklıklar kısa bir süre sonra düzelecektir. Marsın 7. Evindeki seyri artık karşılıklı etkileşime yönlendiriyor sizi. Karşınızdakilerin yönlendirmesiyle harekete geçebilir, motive olabilir, güç alabilirsiniz. Başaklarının isteklerine de evet demek durumunda kalabilirsiniz. 

Yay: İş ve özel hayatınız arasında sıkışıp kalmış olabilirsiniz. Aileniz, işleriniz, annenizle ilgili konular sizi yorabilir. İş hayatınızda birkaç gün karışıklık meydana gelebilir. Bu ay evde daha çok çalışabilir, eşinizle, işlerinizle, çocuklarınızla ilgilenebilirsiniz. Dinlenebilir, evde misafir ağırlayabilirsiniz. Geçmişteki sorunları, finansal işlerinizi planlayabilirsiniz. Evde, düzen kurmaya çalışabilirsiniz. Kimileri ise yurt dışına farklı bir mekana gitmiş olabilir. Eşinizin akrabalarıyla da daha çok görüşebilirsiniz. Çok çalışacaksınız. Pratik çalışmalar yapabilir, aklınızı ve sezgileri kullanarak sorunları çözebilir, insanlara da faydalı olabilirsiniz. Anne babanızla ya da aile bireyleriyle sürekli iletişim artabilir. 

Oğlak: Başak dolunayı dönemleri, yolculuk planını gündeme getirebilirsiniz. Uzaklarla ilgili konuları, eğitim meselelerini çözebilirsiniz. Bu dönemler yakınlarınızla, komşularla, akrabalarla daha çok bir arada olabilirsiniz. Yazı, edebiyat, kitap, dergi, internet çalışmaları yoğunlaşabilir. Yaratıcı çalışmalar yapabilir, yeteneklerinizi de sergileyebilirsiniz. Çocuklarınızın hayatında mücadeleler, girişimler, aktivasyonlar hızlanabilir. Özel hayatınıza daha çok yoğunlaşmak spora başlamak, yürüyüşler yapmak isteyebilirsiniz. Daha hareketli bir süreç başlıyor, etrafınıza da hareket, hız katabilir, çocuklarınızı da motive edebilirsiniz.

Kova: Finansal konulara odaklandınız. Kazançlarınız var, ancak ödemelerinizi de planlamak durumundasınız. Belki de bu süreçlerde uzun süredir beklediğiniz bir alacağınızı tahsis edebilirsiniz. Kira, kontrat beklentiniz gelebilir. Arka planda çok çalışıp emek verdiğiniz yazınız, senaryonuz, kitabınızı bitirebilirsiniz anlaşmaları yapabilirsiniz. Belki de umduğunuzdan daha kolay olacaktır bazı şeyler. İşinizi de evden pratik bir şekilde yönetebilirsiniz.  Aileniz ve ebeveynler için çok çalışabilirsiniz. Evde değişiklikler yapabilirsiniz, belki taşınmayla ilgili projeleri hızlandırdınız. Evinizle ya da işinizle ilgili güvenlik tedbirlerini arttırabilirsiniz. Gelecekle ilgili önemli projelerin adımlarını bu aylar içinde atabilirsiniz.

Balık: Karşıt burcunuzda yaşanan Başak dolunayı ile, bazı konularda sonuçlar alabilirsiniz. İkili ilişkilerde birkaç gün vesveseler sorunlar olabilir. Eşinizle ortağınızla ortak hareket etmek ve duygusal bağ kurmakta zorlanabilirsiniz. Birkaç gün duyguları dengelemekte fayda var. Belki karşınızdaki kişilerin vesveselerini gidermek onları anlamak gerekebilir. Bu günlerden itibaren güneşin burcunuza girmesiyle güçleniyorsunuz, hayat enerjiniz artıyor. Dolunayın etkisi (birkaç gün) geçsin daha çok hissetmeye başlarsınız. Romantiklik o zaman artacaktır. Evrensel hislerle hareket ederek başkalarına daha duyarlı olacaksınız. Hislerini hemen anlayabileceksiniz. Sanatsal yönleriniz güçleniyor. Spor, sanat aktivitelerinde başarılar artabilir. Fedakar yapınızla etrafınızdaki kişileri yönlendirebilirsiniz. Yakın çevreyle iletişim başladı sanırım. Eğitimciler, akrabalar, uzaklarla bağlantılı kişiler, internet çalışmalarınız yoğunlaşmış olabilir. Ticari bağlantılarınız güçlenebilir. Sakin ve sabırlı, sezgisel ve pratik yollarla bazı şeyleri daha rahat çözebilirsiniz.



Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum