Balık Burcunda Neptün’le Yeni Ay (2019)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 22:29:00


Merkür Balık burcunda retroya (5-28  Mart 2019) ve Uranüs/Boğa burcuna giriyor!

6 Mart 2019 Çarşamba günü saat 19.05 (İstanbul/Türkiye saati) civarı Balık burcunun 15 derecesinde  Yeni Ay gerçekleşiyor. Güneş/Balık dönemi artık döngü sona eriyor, kış bitiyor ve ilkbahara doğru ilerliyoruz. Doğanın yeni bir başlangıç yapmaya hazırlığı gibi bizlerde (Nisan ayındaki) yeni başlangıçlara hazırlık yapıyoruz. Bu dönem Zodyak’ın son burcunda yaşanan bir Yeni Aydan bahsediyoruz.  İlkbahardan önceki atacağımız son adımlar. En çok burcu ve ya yükseleni Balık/Başak, Yay/İkizler daha çok etki altındalar.

Yeni Ay haritasında, Balık burcunun karşıtı olan Başak burcu yükseliyor. İkili ilişkiler önem kazanmakta. Karşılıklı etkileşimler, arkadaşlıklar, hizmet temaları, üretmek, işleri bitirmek, daha önceki dağınıklıkları, karışıklıkları bir düzene koyma zamanı gelmiş olabilir. Bu dönem sağlık konuları daha fazla gündeme gelebilir. Sorunlarımız adına daha fazla danışmanlık almak isteyebiliriz.

Geçmişteki sorunlara çare aramak, doktora gitmek, psikiyatri, psikolojik sorunları çözmek adına terapiler almak gerekebilir. Sanatsal beceriler, çalışmalar da yoğunlaşabilir. Fedakarlıklar, ilişkilerde hassasiyet, empati kurma yardımlaşmalar bu dönemlerde artabilir. İkili ilişkiler ya da ortaklıklar hakkında bazı sorunlar olduysa bir uzmana danışılabilir. Başkalarıyla ortak hareket etmek, karşınızdakilere kulak vermek, danışmanlık vermek, almak adına yoğun bir süreç. Geçmişte söz verilmiş görüşmeler, konuşmalar da bu süreçlerde yapılabilir. Eşiniz, babanızla da ilgili konular bu dönem yoğunlaşabilir. Avukatlı işleriniz, eğitim, ticari konular, yolculuklar da yapılabilir.

Akslar değişken olduğundan değişken bir zaman dilimindeyiz. Balık yoğunluğundan dolayı, bir gününüz ilkbahar diğer günümüz sonbahar, kış gibi olabilir, bazı şeylere çok üzülmeyin yarın belki sevineceksiniz. Şartlar sürekli değişebilir, değişik alternatifler de geliştirebilir daha büyük şartlara hazırlanabilirsiniz. Kendinizi çok yormak, hırs yapmak, aşırı mücadele etmek bu dönemin konuları değildir, bazı şeyler olacağına varır, olayları su gibi akışa bırakmak gerekir. O zaman bazı şeyler daha rahat ilerleyecektir olaylar ummadığınız gibi gelişebilir. Neptün’le bir yeni ay olduğundan, romantizm de artar. Sanatsal, yaratıcı yönleriniz ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınıza karşı da hassas, kabullenici, affedici olabilirsiniz. Karşınızdakilerin hislerini de anlar ve onlarla ilgilenebilir, yardım edebilirsiniz. Bu dönemlerde vücudunuz fiziki ve psikolojik yönden de hassas olabilir bu yüzden ilaç da kullanılabilir. Ayrıca küçük yanlışlara sakarlıklara da sebep olacak aksilikler olabilir. Örneğin doğru gibi gördüğünüz, bildiğiniz halde yanlış telefon no., adres vermek, yanlışlıkla birini aramak vb…gibi.

Olumsuz açıları olmayan bir yeni Ay ancak Merkür retro olduğundan, alkol, besin alerjisi, zehirlenme (gıda, gaz, alkol, ilaç vb..) gibi durumlara dikkat etmek gerekir. Ayak ağrıları, sinirsel kökenli rahatsızlıklarda görülebilir. Böyle konular olsa bile (güneş/mars) sağlık açısından toparlayıcı bir etki verir. Merkür/Balık retro olunca, kafa karışıklığı dağınıklık vardır. Bazı anlaşmalar, imzalara, ticari anlaşmalara, söylenilen verilen sözlere dikkat etmek gerekebilir. Ancak ters açıları olmadığından fazla sorun teşkil etmeyebilir. Hatta geçmişten gelen projeler bu döneme ayağınıza tekrar gelecektir.

Her zamankinden daha fazla güven ve cesaretle (Güneş/ay/mars) yapacağınız çalışmalar olabilir. Çok çaba sarf etmeden başarıya ulaşabilirsiniz. Grup liderliği yapabilir, arkadaşlar,  dostlarla (Venüs/kova) güzel vakitler geçirebilir, sosyalleşebilirsiniz. Devlet yetkililerinden (Güneş/ay/satürn) büyüklerinizden, anne/babanızdan, kanunlarla ilgili konulardan, yetkili kişilerden destek alabilirsiniz. Ciddi konuları bu dönem görüşebilir, konuşabilirsiniz. Sizi başarıya götüren etkiler var. İşlerinizi de disiplinli bir şekilde uygulayabilme kolaylığı verir. Ayrıca bu dönemler başkalarından tavsiyeler almak problemleri çözmek adına bilirkişilere danışmaktan büyük fayda görebilirsiniz. Yardımlaşmalar, dua, meditasyon, yoga tarzı çalışmaların faydasını görebilirsiniz.

Çalışma şevkiniz, isteğiniz artacak (mars/satürn) başarılı işler yapabileceksiniz. Bedensel aktiviteler, askeri, sanayi, mekanik, teknik, mühendislik gibi alanlar adına da çalışmalar yapmak, iş olanakları verebilir. Ayrıca sizi mutsuz eden şeyleri fark ederek bunları anlamanız ve (mars/Neptün) düzeltmeniz için fırsatlarınız da olur. Bazı kişiler sayesinde, bir işin aslını, astarını, iç yüzünü anlamaya başlarsınız. Çünkü onları sizin durumunuzu anlayarak size fark ettirebilirler.

Türkiye haritasında ise, Başak burcunun yükselmesi, üretim, hizmet, detaylar, çalışmalar anlamına gelir. 3. Evin yükselmesi, ulaşım (deniz, hava, karayolu) metrobüs, marmaray gibi projelerdir. Yerel trafik koşullarını anlatır. Ayrıca halkla iletişim kurmak, onların fikrini almak, dedikodular, söylentiler, komşu ülkelerle olan bağlantılarda bu evin konularıdır. Merkür: ulaşım haberleşme, eğitim ticari konuları anlaşmaları anlattığına göre bu dönem geçmişte yapılması gereken bu konular gündeme gelebilir ve hayata geçebilir.

Ayrıca 6 Mart 2019 dan itibaren Uranüs yeniden Boğa burcuna girecek ve 7-8 yıl bu burçta kalacaktır. Değiştiren Uranüs hangi burçları nasıl etkiliyor diye merak edenler www.astrotalin.com dan yazıyı yeniden okuyarak değerlendirebilirler.

Bu Yeni Ay haritasında güneş/ay/mc orta noktası Uranüs olmuş. İnatçılık hırslılık, otorite figürlerine karşı gelmeler yaşanabilir. Aniden asileşmek bir şeye sinirlenmek, başkaldırmak gibi. Fikir ayrılıkları yaşanabilir. Heyecan, gerginlik, elektrik, tansiyon ile ilgili durumlar ya da panik atak, anneyle babayla gerginlikler, özellikle grup çalışmalarında aniden ortaya çıkan istenmeyen bir durum vb..Ancak kolay tatlıya bağlanacaktır zira, Güneş/ay/jüpiter orta noktası ise Venüs olmuş. Bu durumda ise, keyif, duygusal mutluluklar, arkadaşlıklar, sosyallik, nezaket, naiflik, bağışlama, affedicilik, güzel verimli ilişkiler, seyahatler, fırsatlar, aktiviteler de gündeme gelebilir.

Sabit yıldız etkisi:

Güneş/ay/Neptün/Achernar: Balık burcunda bulunur. Nehir, ırmakla ilişkilendirilen bir yıldızdır. Bu yıldız, kitlesel anlamda yangın, su, sel baskını, su yükselmesi (Neptün) işaret edebilir. Kişisel açıdan ise, sürekli kabaran, yükselen ya da risk alan bir kişiyi ve sürekli aldığı riskten dolayı yaşadığı zorlukları anlatabilir. Bu yıldızın anlamı hızlı sonların tehlikesidir.

Merkür/scheat: Balık burcunda bulunan bir sabit yıldızdır. Mantık mücadelesini anlatabilir. Ünlü ve özgür düşüncelere sahip kişilerin haritasında bulunur. Farklı, soyut, yaratıcı, hızlı düşünme, imkansızı başarma istekleri ile bilinir. Alışılmışın dışında bir zihinsel kapasiteyi, yeteneği yaratıcılığı farklı düşünmeyi düşünceleri anlatabilir. Doğa olayları da verebilir.

Mars/menkar: Boğa burcunda bulunan bir yıldızdır, genelde kargaşa ve kaos olarak bilinir. Kolektif bilinçsizliği temsil eden bir yıldızdır. Olumlu ve olumsuz yönleri vardır. Bazen karanlık yanları olduğu gibi zafer dolu yanları da olabilir. Ayrıca tutulma haritasında güneş/ay ile güzel bir açıda olduğundan olumlu yanları vurgulanabilir, zorluğun ardından müthiş bir zafer de getirebilir.

Yeni ayın yöneticisi Jüpiter olduğundan, açıları önemlidir. Özellikle Jüpiter/ras alhague adlı sabit yıldızla kavuşmuştur. Bu yıldız göklerin şifacısı doktoru olarak bilinir. Bazı yönleriyle kötü olarak bilinse de aslında toplumsal ve kişisel düzeyde iyileştirici özelliği de görülecektir. Belki bu dönemde bu yıldızla etkileşimde olanlar fiziki ve ya ruhsal olarak şifalanabilir.

Sonuç olarak ise: Balık burcu sezgiseldir, karşılıksız özveride bulunan kucaklayan bir burçtur. Bütünleşmeyi arzulayan, kendini adayan, derin bir iç görüsü, anlayışı vardır. Bu ay özellikle Balık burcu ayındayız. Yöneticisi ise adaleti, iyimserliği, pozitifliği temsil eden Yay burcunda bulunmakta. Koşulsuz sevgi, yüce gönüllülük, karşılıksız yardımlaşmalar, zekat vermek, insanları kucaklamak, dua etmek, maneviyat, inançlar, hayır işlemek, mütevazi" olmak, olumsuz düşüncelerden arınmak bu dönem çok önemlidir. Siz iyi niyetlerinizi edin, iyilikleri yapın, iyi düşünün, merkür retrodan çıktığında ve venüs/balık burcuna girdiğinde niyetleriniz daha rahat kabul görebilir, kalbinizin ekmeğini yemeye başlarsınız.

Dolunay haritasında buluşmak üzere sevgiyle ve hep mutlu kalın:))



  • Share:

You Might Also Like

0 yorum