Terazi Burcunda Dolunay! (2019)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 23:13:00


21 Mart 2019 Perşembe günü saat (İstanbul saati) 4:43 civarı Terazi burcunun “0” derecesinde Dolunay gerçekleşecektir. 19 Mart’tan itibaren birkaç günlük gerginlik, yorgunluk hissediyorsanız Dolunay gelmiş demektir. Olayların büyüdüğü Ben/Sen gibi çatışmaların arttığı süreçler olabilir. Patron, anne/baba ya da çocuklar, eşiniz, arkadaşlarınızla duygusal güçlükler doğabilir. Benlik ve duygular arasında yaşanan çatışmalar sizi zorlayabilir. Finansal konularda harcamalarda, işle ilgili aktivitelerde dikkatli olmakta fayda vardır. Birkaç günlük karşıtlıklardan sonra enerjisi sönecektir. Sakin kalmaya bakılmalı. En çok Koç/Terazi, Yengeç/Oğlak’lar etkilenebilir.

Her yıl 21 Mart civarı güneşin Koç burcuna girmesiyle bahar mevsimi başlar. İlkbaharın gelmesiyle birlikte astrolojik yıl başlamış olur. Artık geceler kısaldığı için gece ve gündüz eşitlenmiştir. Daha çok ışık yayıldığından, havalar daha çok ısınır. Her şey kış uykusundan uyanmaya başlar. Bizler de bu enerjiyle canlanır, cesaretlenir, hevesimiz yerine gelmeye başlar. İçimizde tomurcuklar oluşur. Uzun zamandır ertelediğiniz çalışmalar, geziler, programları başlatabilirsiniz. Ateş enerjisi arttığından (güneş, Jüpiter/koç) eğlenceli, keyifli yanlar da artacaktır. Çocuksu bir enerji verir, yaşam enerjiniz yükselir ve sağlıkta güçlenir. Adalet duygunuz da artacaktır. Bir şeylere bu enerjiyle başlayabilir hevesle ilerleyebilirsiniz.  Ancak eyleme gelince girişimler yapmak istediğinizde (Yöneticisi Marsın Boğa burcunda) daha sağlama alabilir, sakin kararlar verebilirsiniz. Sonucunu bilmediğiniz konulara hemen atlamak istemezsiniz. 31 Mart'tan sonra hızlanacaksınız. 

Dolunay haritasında Kova burcunun yükselmesi, özgürlüğün ön plana çıkması, sınırlanmalardan kurtulmak istediğimiz, yenilikçi yanlarımızı sergilediğimiz dönemleri gösterebilir. Arkadaşlarla ilişkiler, sosyal hayatın canlanacağını, baskıdan uzaklaşmak istediğimizi ve uyum arayışında (Venüs/kova) olduğumuz ilişkilere önem verdiğimizi göstermekte. Sevgiyi,i dostluğu, arkadaşlığımızı herkese göstermekten zevk alırız. Sanatsal çalışmalar, müzik, senaryolar, çekimler, teknolojik çalışmalar, önemini arttırır. Daha sıcak sevgi dolu olduğumuz bir dönem olduğundan araları bozuk olan kişileri de dostluğa davet edebilir. Astrolojinin, toplantıların, davetlerin, partilerin, grup faaliyetlerinin de ön planda olduğu, inişler çıkışlar olsa da dostluğun canlandığı (Jüpiter/Venüs) bu süreçte, gelecek günler adına planlar yapılabilir.

Mahkemeler, eğitimle ve hukukla ilgili kararlar, etraf taraf akrabalarla, komşu, yakınlarla diyaloglar, internet çalışmaları, bilgi alışverişi hızlanır.  Spor, yürüyüşler açık hava gezileri önemli olmaya başlar.

Merkür Balık burcunda retro devam ediyor (neptünle kavuşumda) finansal karışıklıklar, anlaşmalarla ilgili netleşememe durumları, müşterilerle ilişkilerde sorunlar, dağınıklıklar devam edebilir, her konuda çok hassas olabilir, yanlış anlaşılabilir, anlayabilirsiniz. Ayrıca çevreden insanlardan da kolay etkilenebilirsiniz.  Olaylara daha gerçekçi bakmak gözü kapalı hareket etmemek, iyi hesap yapmak gerekebilir. Gerek iş gerekse aşk konusunda da ilişki sorunları oluşabilir (Venüs/mars kare) Karşılıklı konuşarak, diyalog kurarak daha net olmalı,  birbirinize karşı isteklerinizi belirtmelisiniz. Bu sayede, ilişki şansınız (Venüs/Jüpiter) artabilir.  Finansal zorluklar da olabilir ama İyi planlama yapılırsa,  olumlu gelişmeler de (Jüpiter/Venüs) yaşanabilir, dostlarınızdan, arkadaşlarınızdan gelen desteklerden, hoşgörüden, davetlerden memnuniyet duyabilirsiniz.  Geçmişte yapılan planlar verilen sözler tekrar gündeme (Merkür/satürn) gelerek önceden alınan kararlar uygulanabilir. Zorlukları aşmak adına (mars/satürn) harekete geçebilir, güçlü ilişkiler kurarak önemli bağlantılar (mars/Plüton) sayesinde sorunları aşabilirsiniz. Ayrıca sanatsal konular, yaratıcı faaliyetler, yetenekleriniz doğrultusunda yapılan çalışmalar adına geliştirici olabilir.
Şans yaratıcı konulardan, sanatsal çalışmalardan baba, patron, avukat, doktor gibi otorite figürlerinden, danışmanlık aldığınız kişilerden, ortaklaşa çalışmalardan eşinizden, arkadaşınızdan gelir. Şans sizi karşıdan bulabilir.

Sabit yıldızlarla etkileşimler:

Asc/Altair- (İstanbul haritasında) Anı yakalamak, hızlı olmak, hayatta ilerlemek için gereken gücü bulmak, cesaretin artmasıdır. Olumsuz olarak da (asc/Uranüs) sinirli hareketler, düşüncesizce konuşmaları, isyankar tutumları da ifade edebilir.

Güneş/Scheat- özgür düşüncelere sahip başarılı kişileri ifade eder. Farklı görüşler, hızlı düşünme, imkansızı başarma isteği verebilir. Doğa olayları ile de ilgilidir.

Sağlık: cinsellikle ilgili sorunlar, hormonal durumlar, böbrek sorunları, varisler, regl kanamaları, fazla idrara çıkma gibi durumlarla karşılaşılabilir. Bu dönemde sinir sistemiyle ilgili sorunlar devam edebilir uyku bozukluğu verebilir bu yüzden kafeinli içecekleri  (çay, kola, kahve vb..) abartmamalısınız.

26 Mart günü Venüs Balık (yücelimde olduğundan aşk, para, keyif enerjisi, manevi değerler yükselir) burcuna girince daha hassas, duygusal, naif, romantik bir dönem başlıyor. Sevdiklerinize yardım etmek, maneviyatın artması, başkalarının duygularını anlamak, bir arada olmak, fedakârlık yapmak hoşunuza gidecektir. Son derece özverili olabilir, onları kollayabilir hatta kendinizi onlara adayabilirsiniz. 28inde Merkür retrodan çıkacak. 31 Mart’ta ise mars ikizler burcuna giriyor. Hava elementi burcuna girmesiyle hayatınızda hareketlilik artıyor. Özellikle eğitimle ilgili konular, ticaret, zihinsel çalışmalar, bilgi, basın medya bağlantılı çalışmalar, gazetecilerle ilgili konular, haberler, yayıncılık işleri, kitap çalışmaları, hukuki konular hızlanır. Merak, girişkenlik, hızlılık, pratiklik önem kazanmaya başlarken, etraf tarafla ilişkiler gücünüzü hızınızı arttırabilir. Her şeyi fazla sorgulamaya başlayabilir, anlayana kadar araştırabilir, sorular sorabilir, bildiklerinizi anlatabilir, sözcüklerinizi etkili kullanabilirsiniz.  Daha girişken olduğunuz bir süreçtesiniz.

Koç Yeni Ayında buluşmak üzere sevgiyle kalın :))

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum