Akrep Burcunda Dolunay! (2019)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 00:03:00

GEÇMİŞİN YÜKLERİNDEN KURTULUN!
19 Mayıs 2019 İstanbul saatiyle Pazar günü, 00.12 civarı, Akrep Burcunun 27 derecesinde Dolunay meydana gelecektir. Dolunay zamanında, Güneş ve Ay’ın zıt açılar almasından önce/sonra birkaç gün güçlükler doğabilir. Benlik ve duygular arasında çatışmalar meydana gelebilir. Dolunay haritalarında bazı konular açığa çıkabilir, özellikle gizli kalan, gizemli, daha önce anlamakta zorlandığımız konuların ortaya çıkması mümkün olurken, farkındalık da artar. En çok burcu/yükseleni Akrep, Boğa, Kova, Aslan etkilenebilir.
Dolunay haritasının açılarına bakacak olursak, sadece birkaç gün iniş çıkışlar tuhaflıklar, akıl ve duygu çekişmeleri olabilir. Duygusal olarak bir konuya haksız hüküm vermek de mümkün. Konuşmalar, mantığın içine duygu karıştığından bir bakmışsınız tartışma halleri yaşanmış. 17-19 (sabah saat 5'e kadar) günleri özellikle çok tutkulu ve kontrol etmek istediğiniz süreçler olabilir. Dolunayın yöneticisi Marsın ise Yengeç burcunda olmasından dolayı, sezgiler ön plana çıkacaktır. Özellikle, geçmiş konular, ev, aile, vatan, milli konular, sahiplenicilik artabilir. Ay/akrepten dolayı ise, kontrol etme isteği, olayların üstüne gitmek, gizemleri çözmek, olayların peşini bırakmamak, her şeyin altında bir şey aramak, endişe fazlalaşabilir. Sırlar, gizemler, saklanılan şeyler ortaya çıkabilir.
Dolunay haritasında Oğlak burcu yükselmekte. Bu burcun yükseldiği dönemler, büyüklerimiz, yaşlılar, ağır sorumluluklar, devletle ilgili konular, toplum düzeni, görev bilinci, kurallar, kanunlar öne çıkabilir. Duygusal anlamda kendinizi rahat hissetmeniz zor olabilir (Asc/satürn/Plüton). Gücü etkin ortaya koyma arzusu artacaktır. Bir şeyleri ya da her şeyi kontrol etmek, müdahaleci olmak gibi. Ayrıca Satürn’ün yükselmesi (satürn/gad) ile, eski davranış kalıplarını tekrarlamakta ısrarcı olabilirsiniz. Geçmiş konular tekrarlanabilir.
19 Mayıs sabaha karşı  Ay/yay burcuna girince, birkaç gün daha iyimser tutumlar, sürekli hareketlilik, değişken koşullar, geziler, seyahatler söz konusu. Coşkulu, fanatik yanlarımız gündeme gelebilir. Özgürlük arzusu, ihtiyacı çok fazladır. 20’de ise ay/Jüpiter’le kavuşunca, endişe korku duygularından tamamen uzaklaşabilir, kendinize güvenmeye başlayabilir, olayları pozitif olarak algılayabilirsiniz.
Daha önce de yazdığım gibi, 15-16 Mayıs'tan itibaren Venüs Boğa burcunda, Mars ise Yengeç burcunda ilerliyor. Venüs, Boğa burcunun yönetici gezegenidir, yücelir. Konforunuza, rahatınıza, yemek içmek, sağlık konularına, güzelliğinize daha fazla önem vermeye başlayabilirsiniz. Dekorasyon tarzı konulara, sanata daha fazla önem verebilirsiniz. Paranın değeri, bereketi artabilir. Hatta ilk girdiği bir kaç gün (Uranüs'le kavuşum, mars sekstil) 20-21 Mayısa kadar olan süreçlerde sürprizler meydana gelebilir. Duygu akışı içinde olabilir, dostluklar güçlenir. Sürpriz bir paranın, aşkın, programın, ekonomik bir yatırımında habercisi olabilir. Parayla ilgili bir düzenleme de yapılabilir. Örneğin beklenmeyen bir hediye, burs, alacak, kazanç, gelir meydana gelebilir.
Marsın Yengeç yolculuğunda ise,  savunmacı, korumacı bir yapı verecektir. Enerjinizi kontrol etmek, ilerlemek, güç kazanmak için duygusal motivasyona ihtiyaç duyabilirsiniz. Aileyi, vatanı, yuvayı, mirası, bağı bahçeyi, malı, mülkü korumak için daha fazla mücadele edilebilir. Tadilatlar, taşınmalar, ebeveynlerle ilgili konular artabilir. Hem aileniz hem konforunuz öne çıkacaktır. Bakım, koruma, büyütme, besleme, güveni sağlama, hak, hukuk, adalet iç güdüleriyle hareket etmek isteyebilirsiniz. Ancak bu enerji duygusal iniş çıkışlar verdiğinden iyi kullanmak gerekir, enerji doğru kullanılmalı!
21 Mayıs'tan sonra Güneş ve Merkür de İkizler burcunda yolculuğa başlarken, daha hareketli, çözüm odaklı bir süreç bizleri bekliyor! Eğitim, iletişimle ilgili konular bu dönemden itibaren hareketlenebilir. Bilgi paylaşımı, internet çalışmaları, gazete, kitap, dergi yayınları hızlanır. Konuşmacılar, yazarlar, eğitimciler, oyuncular, her konuda bilgisi olanlar gündemde olacaktır. Ayrıca yakın çevreniz, kardeş, akraba, komşularla ilişkiler de aynı şekilde. Gazeteciler, yayıncılarla ilgili konular gündeme gelebilir.
Zihninizi, ifadenizi, konuşma yeteneğinizi çok iyi kullanabilir, insanları ikna edebilirsiniz. Olayları akıllıca değerlendirerek, her şeye çözüm üretebilirsiniz. Entelektüel kişilerin ön plana çıkacağı bilgi paylaşımının artacağı bir dönem. Meraklı yapınızla öğrenmek, bildiklerinizi başkalarına iletmek, öğretmek, hayatınızı kolaylaştırmak söz konusu. Duygusallık, sahiplenme, milli duygularla dolu olduğunuz bu günlerde, güçlü bir mantığın da devreye girmesi ile olayları mantık çerçevesinde değerlendirmek mümkün olabilir.  Ancak çok yönlülükten her şeye yetişmek, yapmak isteyebiliriz. Bu yüzden dağılmamaya dikkat edelim.
Ay sonunda ise, (venüs/satürn/plüton) daha sadık bir ilişki, evliliğe hazırlık olabilir. Önemli bir ilişki başlayabilir. Yeni arkadaşlık eski arkadaşlıklarda derinleşme duygularda güçlülük verebilir. Sanatsal yeteneğiniz varsa güzel şeyler ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca büyüklerden, olgun kişilerden devlet yetkililerinden destek alabilirsiniz. Finansal olanaklar destekler gelebilir. Sanatçılarında olanakları güçlenebilir.
Sabit yıldız etkisi:
Zuben Elschemalı/Mc (İstanbul için) – Toplumsal olaylar karşısında bilinçli olmayla ilişkilendirilir. Toplumsal reformların olumu yanlarını da anlatır.
Merkur/Capulus (genel)– Bu yıldız eril, cinsel enerjiyle bağlantılı bir yıldızdır. Odaklı, tutkulu bazen de şiddetli bir enerjiyi anlatabilir. Zihinsel olarak bir konuya odaklanmak ve bir konuda netleşmek, isabetli karar verebilmek, niyetini belli etmekle de ilgili olabilir.
En iyisi, geçmişin yükünü geçmişte bırakmalı,  ileriye umutla bakmalı! Sevgiyle kalınJ
Dolunayın, burçlara etkisi:
(yükselen burcunuzu da mutlaka okuyunuz)
Koç Burcu: Eğer sizin kişisel haritanızda öngörüyorsa! Dolunay dönemi, ortaklı harcamalar artabilir, bazı ödemleri gerçekleştirmek gerekebilir. Alım satım işleri, bir şeyi satın almak, dekorasyon, ev, yerleşim konularına odaklanmak, ihtiyaçları karşılamak mümkün olabilir. Ay boyunca özellikle de ay sonuna kadar kazançlarınız artabilir, işleriniz açılabilir. Çok istediğiniz şeyleri temin edebilirsiniz. Eşinizin, ortağınızın gelirinden faydalanabilirsiniz. Marsın Yengeç burcuna girmesiyle, hem kendiniz hem de ebeveynler için çalışabilir, yorulabilir, tadilat, temizlik, taşınma gibi işlerle uğraşabilirsiniz. Bakım, koruma, büyütme, besleme, ihtiyaçları karşılamak için sürekli eylem içinde olmak mümkün. Evinizle de ilgili güvenlik tedbirlerini arttırmakta fayda var.  21’den itibaren, yakın çevreniz, kardeş, komşularla iletişim güçleniyor. Sürekli hareket halindesiniz, gel/git trafiğiniz artıyor. İnternet haberleri, kitap, dergi yayınları, basın medya ilişkileri, ticaret, halkla ilişkiler çok aktif olacaktır. Kısa yolculuklar artıyor.
Boğa Burcu: Eğer sizin kişisel haritanızda öngörüyorsa! Son derece enerjik bir döneme girdiniz. Karşıt burcunda gerçekleşen dolunay ile, ortaklı kararlar alabilir, eşinizle birlikte üstünüzden bir yükü atabilirsiniz. Bir anlaşma da gerçekleşmesi mümkün. 19’na kadar olan süreçte, eşiniz ya da karşınızdaki kişilerle geçmişteki konuları yeniden gündeme getirmek, takıntılar yapmak da mümkün olabilir. Sen/ben tartışmalarına dikkat etmek gerekir. Sizin ve karşınızdaki kişilerin ihtiyaçları arasında sıkışıp kalabilirsiniz. 19 dan itibaren birkaç gün inziva, dinlenmeye geçmek huzur verecektir. Genel olarak da iyi bir döneme girdiniz, kendi isteklerinize odaklanabilirsiniz. Uzlaşmacı tavırlar gün geçtikçe artacaktır. Ay sonuna kadar, kişisel konularda arzu ve isteklerinize kavuşabilirsiniz. Diyetiniz, dış görüntünüz, estetiğinizle ilgilenebilirsiniz. Güzelliğinizle dikkat çekebilirsiniz. Başkalarına ayak uydurabilir, eğlenceli konulara yönelebilir, ilişkiler kolaylaşır. Yakın çevre kardeşlerle iletişim artıyor. 21’den itibaren müşteri ilişkileriniz hızlanabilir.
İkizler burcu: Eğer, kişisel haritanız da öngörüyorsa! Akrep dolunayı ile birlikte artık geçmişle ilgili (iş, sağlık, çalışanlar vb..)sorunlar bitiyor! Bir süredir arka planda çok çalıştınız, yardım, hizmet ettiniz, yurt dışı ya da uzaklarla ilgili konulara odaklandınız az ödül aldınız, bazı şartları kontrol edemediniz. Ancak bu dolunayla birlikte geçmişteki sorunlar sonlanıyor. Yanınızda çalışanlar, ast/üst sorunları, iş meselelerinin en sıkıcı noktaları bitiyor. Dolunayın etkisiyle 17-19 günlerinde sağlığınızla fazla ilgilenebilir, kendinizi dinleyebilir, her şeyin altında bir şey arayabilirsiniz, fazla takılmayın! 21’den itibaren Güneş’in ve Merkür’ün burcunuza girmesiyle hayat enerjiniz yerine gelecektir. Kişisel projelerinize odaklanabilirsiniz. Zihin bir konuya odaklanabilir, şartları kontrol etmeniz kolaylaşır. Akıl ve mantıkla birçok olayı çözebilirsiniz. Motivasyon parasal konulara odaklı!  Geçmişle ilgili kayıp bir para, toprak, mülk konusu varsa ay sonuna doğru çözülebilir. Harcamalar artabilir. Platonik aşk gündeme gelebilir.
Yengeç Burcu: Eğer kişisel haritanız da öngörüyorsa! Akrep burcundaki dolunay aşk evinizde gerçekleşiyor. 17-19 dönemlerinde geçmişteki aşkın size yük olduğunu düşünerek hareket edebilir, bu konuda endişeler, kuruntular yapabilirsiniz. Fazla kontrolcü ve tutkulu davranabilir, fazla derine inebilirsiniz, cinsellikte gündeme gelebilir.  Çocuklarınıza baskı yapabilir, bazı konularda kuşku duyabilirsiniz. Sahiplenmek korumak içgüdüsü fazlalaşabilir. Marsın burcunuza girmesiyle bu ay girişimler hızlandı. Projelerinize başlayabilirsiniz. Bu ay boyunca geliriniz, İşten gelen kazançlar, maaşınız artabilir. Arkadaşlar dostlarla programlara katılabilir, ekip çalışmaları yapabilir, sık çevre değiştirebilir, toplantılar, partiler düzenleyebilirsiniz. 21’den itibaren, sosyal organizasyonlar devam etse de, arka planda çok çalışabilir, işleri planlayabilir, hazırlık yapabilirsiniz. İleriye dönük projelerin planların hazırlık dönemleri! Bazı planlarınızı, niyetinizi pek belli etmeden, kurnazlıkla, gizlilikle ilerleyebilirsiniz.
Aslan burcu: Eğer sizin kişisel haritanız da öngörüyorsa! Akrep burcundaki dolunay dönemi, özel hayatınızla ilgili bazı konularda sıkıntılar oluşabilir. Geçmişteki size yük olan ailevi sorunları bu dönem üzerinizden atabilirsiniz.  Evinizde size angarya olan sizi kısıtlayan işleri bitirebilir, yüklerden kurtulabilirsiniz. Anne/baba konuları gündeme gelebilir. 19’dan itibaren yolculuklar yapabilirsiniz, aşk hayatınız canlanabilir. Yurt dışı bağlantılı konulara odaklanabilirsiniz. Arka planda çok çalışabilirsiniz. Gizli kapaklı şeylerin üstüne gitmek, geri planda durarak taktik geliştirmek çok mümkün. Geçmişte henüz bitiremediğiniz işlerinizi önümüzdeki 40 gün boyunca tamamlayacaksınız. Başkaları adına fedakarlık yapabilirsiniz. Özellikle de 21’den itibaren, toplantılar, arkadaş, dostlarla görüşmeler pek mümkün. Dernek, vakıf, cemiyet, meclislerde yer alabilir, başkalarının hayrına olan çalışmalara katılabilirsiniz. Mesleki yaratıcılığınız artıyor, toplum tarafından seviliyor ve alkış topluyorsunuz.
Başak burcu: Eğer kişisel haritanız da öngörüyorsa!  Akrep burcundaki dolunay dönemi, bir yolculuk planı gerçekleştirebilirsiniz, planlar projeler hayata geçmeye başlayabilir. Yakın çevreniz, kardeş, akrabanızla ilgili bir konu netleşebilir. Yakınlarınızla ilgili yüklerden kurtuluyorsunuz! Eğitim, hukuk ya da kitabınız ile ilgili bir konu sonuçlanabilir. Arkadaş, dostlarla birlikte takım çalışmasına başlayabilirsiniz. Gelecekle ilgili idealleriniz adına mücadeleci bir süreç olabilir. Etrafınızdaki kişileri harekete geçmeleri adına sürekli motive edebilirsiniz. Ancak gücünüzü göstermekte zaman zaman zorlanabilirsiniz. Grubu yönlendirmek için çaba sarf etmeniz gerekebilir. Uzaklardaki akrabalarla, daha sık iletişime geçebilirsiniz. Onlar sizi siz onları ziyarete gidebilirsiniz. 21’den itibaren, kariyer hayatınız canlanıyor. Kariyerde terfi, yükselme gibi durumlar yaşanabilir. Patron, üst mevkideki kişiler, babanızla iletişim artarken, onların daha fazla dikkatini çekebilirsiniz. Halkla ilişkiler yoğunlaşır!
Terazi Burcu: Eğer kişisel haritanızda öngörüyorsa!  Akrep burcundaki dolunay dönemi, finansal bir konu sonuçlanabilir. Parayla ilgili bir konuda belki de hukuki bir süreçtir ya da ortak bir paylaşımdır sonuç almaya başlayabilirsiniz. Örn: alım satım işlerinizin gerçekleşmesi, tazminatınızı almanız gibi.. Ayrıca prim alabilir, başkalarının kaynaklarından, olanaklarından faydalanabilirsiniz. İlişki durumu aşk hayatınız derinleşebilir. Daha özel şeyler paylaşımlar var. Krizi fırsata dönüştürebilir, yatırım planı gerçekleştirebilir, spekülatif konulardan para da kazanabilirsiniz.  Ummadığınız bir hediye bağış bile olabilir. İşiniz kariyeriniz için çok fazla mücadele edebilirsiniz. Hedeflerinize netleşmelisiniz. 21’den itibaren uzak çevreler, seyahatlere yönelebilir eşinizin akrabalarıyla görüşebilirsiniz. Hukuki konulara yönelmektesiniz. Daha sık yolculuk yapmanız gerekebilir.
Akrep Burcu: Burcunuzda Dolunay gerçekleşiyor! Özellikle Ekim sonları başlayan, bu günlerde yoğunlaşan konular netleşiyor. Artık sonuç almaya başlayabilir, üstünüzdeki yükleri atabilirsiniz. Karşınızdakilere dayalı hareket ettiğiniz bir süreçtesiniz. Kimileri adına evlilik planları, teklifler, sözleşmeler, ortaklı işler, eşinize dayalı konular gündemde. Eşiniz, ortağınızın hayatında olumlu gelişmeler yaşanabilir. Bir yolculuk planı ya da eğitim programı, uzaklarla ilgili bir konu gündeme gelebilir. Yazlık planları içine de girebilirsiniz. Eşinizden, ortağınızdan karşınızdaki kişilerden destek alabilir, uzun süredir beklediğiniz haberle huzura kavuşabilirsiniz. Ticaret, yasal konular, yeni girişimler gündeme gelirken, hedefe gitmek adına harekete geçebilirsiniz. Önümüzdeki 40 gün boyunca farklı çevreler, din, felsefelerle karşılaşabilirsiniz. 21’den itibaren, ortaklaşa kaynaklar, finansal konular, borç alacak, kredi meselelerine kesin çözümler bulmak için harekete geçilebilir, destek alabilirsiniz. Kriz çözme yeteneğiniz artıyor.
Yay Burcu: Kişisel haritanız da öngörüyorsa!  Akrep burcundaki dolunay dönemi, geçmişle bağlantılı bir yükten kurtulabilirsiniz! Venüs’ün Boğa burcuna girmesiyle sağlığınız iyiye gidiyor. Günlük işlerinizi toparlamak adına size destek olan kişiler artacaktır. Aileden kişiler, dostlarınızla görüşmeleriniz keyif verecektir. Çalışıyorsanız müşteri ilişkileri güçlenebilir. Elinize para geçebilir. İşinizle daha çok ilgilenebilir hem günlük hayatınızı bir düzen içine sokabilir, keyfinize konforunuza, sağlığınıza da önem vererek çalışma şartlarınızda iyileştirici düzenlemeler yapabilirsiniz. Çevre güzelliği, tadilat, dekorasyon, temizlik, hijyen gibi konular rahat akar. Alışveriş yapabilir gardırobunuzu yenileyebilir, doktor kontrollerinize gidebilirsiniz. 21’den itibaren ortaklı çalışmalar başlıyor. Artık yalnız değilsiniz son altı aydan sonra değişen yeni koşullara göre karşınızdaki kişilerden destek alacaksınız. Birlikte hareket etmek, danışmak, ortak kararlar almak avantajlı olacaktır.
Oğlak burcu: : Eğer sizin kişisel haritanızda öngörüyorsa!  Akrep burcundaki dolunay dönemi, arkadaşlarınız, dostlarınızla ilgili duygusal sorunlar yaşayabilirsiniz. Bazı kişilerle dostlukları gözden geçirmek gerekebilir. Özellikle endişe, kuruntu, kaprislerden uzak durulmalı. Olumlu olarak ise, sosyal yardımlaşmalar, zor durumda olanları ziyaret etmek, yaşamdaki hedeflerinizi gözden geçirmek size yük olanları üstünüzden atmak ve faydalı olanlarla ilerlemek adına güzeldir. Venüs, aşk evinize girdi, aşk hayatınız canlanmaya başlıyor hatta daha ciddi bir sürece girmiş olabilirsiniz. Artık karşınızdaki kişilere bağlısınız, onların dediklerini yapmak durumunda kalabilirsiniz. Çocuklarınızın hayatında güzel şeyler var. Onların yetenekleri gelişebilir, yaratıcılığı artabilir. Yatırımlar, spekülatif konular, ailenin serveti adına (borsa, döviz vb..) sürpriz kazanç paralar gelebilir. 21’den itibaren iş, düzen, temizlik, sağlık konuları gündeme geliyor. Müşteri ilişkileri canlanıyor. Hızlı verimli, çözüm üreten kişilerle birlikte çalışmaktan güç kazanabilirsiniz.
Kova Burcu: : Eğer sizin kişisel haritanızda öngörüyorsa!  Akrep burcundaki dolunay dönemi, kariyerle ilgili bir konuda sonuçlar alabilir, bazı yüklerden kurtulabilirsiniz. Kimilerinin annesiyle ilgili bazı konular var, kararlar alabilirler, fazla kontrolcü, tutkulu davranabilirler. Annenizde bazı endişe ve kuruntulardan kurtulabilir. Günlük işleri düzenlemek, sağlığa önem vermek, temizlik gibi konulara odaklanabilirsiniz. Detaylara fazla takılmamak gerekir. Çalışma koşullarınızı biraz hafifletmeye ne dersiniz? Ofis şartlarını düzenlemek, enerjinizi olumlu harcamak sorunları aşmanızı kolaylaştırır. Birlikte olduğunuz kişilerle duygusal tartışmalardan uzak durmalısınız. Tatlı ve huzurlu Venüs’ün Boğa burcuna girmesiyle, ailenize, özel hayatınıza huzur geldi. Dinlenebilir, tatil yapabilir,  arkadaşlarla misafirlerle, medya bağlantılı kişilerle sohbet edebilirsiniz. 21’den itibaren yolculuklar, tatil planları, seyahatler gündeme gelebilir. Hobilerinize vakit ayırabilir, etkinliklere katılabilirsiniz. Daha çok görünür olacak alkış alacaksınız. Çocuklarınızın hayatında enerjik bir dönem.
Balık Burcu: : Eğer kişisel haritanız da öngörüyorsa!  Akrep burcundaki dolunay dönemi, bir yolculuk planı gerçekleşebilir. Mecburi bir seyahat planı ve  ortamdan bir müddet uzaklaşmak mümkün olabilir. Belki de eğitimle ilgili bir durum ya da hukuk, basın, medya bağlantılı bir konudur.  Bir süreliğine buralardan kaçıp gidebilirsiniz. Yakın çevrenizden sürpriz haberler alabilirsiniz. Onların desteğine ihtiyacınız var. Her zamanda destek olurlar. Eğitimle ilgili bir konuda sürpriz bir gelişme yaşayabilirsiniz. Çevreyle iyi iletişim sayesinde bütün kapılar açılabilir. Reklam, pazarlama, tanıtım, internet satış, halkla ilişkiler alanlarında başarılar sizi bekliyor. Önemli görüşmeler yapmak eğitim almak vermek adına da güzel bir dönem. Aşk hayatınızla ilgili biraz mücadele etmeniz gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirsiniz. Spekülatif konularda risk almamaya bakmalısınız. Ayrıca sportif konularda enerjinizi dengelemeli, kendinizi çok yormamalısınız. Gençlerle rekabet etmeyin.

Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 



📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com


  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil