2 Temmuz 2019 Yengeç burcunda Tam Güneş tutulması

By Talin Ağdere ile Astroloji - 14:03:00


Tam Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır.

Eski Astrologlar, tutulmaları negatif olarak görmüşlerdir. Onlara göre insan hayatında üzücü olaylara sebebiyet veren, bazı şeylerin sonlanacağını gösteren durumları anlatır. Özellikle eski zamanlarda bir kralın ölümü, bir savaşın yenilgisi bu dönemlere denk gelmiştir. Modern astrologlar ise, hayatımızda yapmak istediğimiz değişiklikler için gerekli enerjiyi verir hayatımızı düzene sokmamıza yardım eder. Tutulmalar hayatımızın daha evvel karanlık kalmış alanlarını da aydınlatır gizli kalmış şeylerin açığa çıkma zamanlarını gösterir. Önemli kırılma noktaları, doğum, ölüm, evlilik, ayrılık gibi… tutulmalarla ilintilidir. Kişisel olarak tutulmalar hangi burçta gerçekleşmişse o burçta olan insanlar üzerinde etkisi daha fazla olur. Tabi ki tutulma derecesinin ayrı bir önemi vardır. Özellikle, kavuşum ve karşıtlar daha fazla etkilidir.  

2 Temmuz 2019 tam Güneş tutulması:

Türkiye saatiyle tutulma, 22.16 civarı gerçekleşecek.  Yengeç Burcunun 10 derecesinde tutulacaktır.  Pasifik Okyanusu ve Güney Amerika'nın güneyinden (TUG) gözlenebilecek olan bu tutulma, Ay’ın Dünya’ya nispeten yakın olması dolayısıyla, uzun tutulmalardan biri olacak ve yaklaşık 4,5 dakika sürecek. Tutulmanın gerçekleştiği (izdüşümü) bölgelerde daha çok olmak üzere genel olarak deprem, sel, volkanik patlamalar, deniz yükselmeleri, kaza gibi olaylar gerçekleşebilir.

Yengeç burcu genel olarak, aile, ebeveynler, annelik, ev, konut gibi domestik konuları anlatır. Korumak, bakmak, sahiplenmek, beslemek,  savunmak, kollamak, büyütmek, duygudaşlık kurmak, milli konular, vatanseverlik bu burcun ana temalarıdır. Emlak, mal, mülk, alım satım, ailenin, babanın, annenin toprağı, toprakla ilgili konular, miras, genetik alt yapımız, bağ, bahçe, deniz kenarı yerler, psikolojik alt yapımızı ifade eder. 

Tutulma haritasında Kova burcu yükselmekte, Nispeten kovanın yükseldiği dönemler daha iyimserdir. Nefes alabiliriz. Daha bireysel bağımsız olmak istediğimiz bir dönemdir. Demokrasinin ön plana çıktığı süreçleri vurgular. Ne istiyorsanız, örneğin iş ya da ilişkiler ya da başka konularda özgürlük ön plana çıkıyor.  Kişisel özgürlük artıyor. Kimseye karşı bağımlı olunmak istenmiyor.

Arkadaşlıklar grup çalışmaları takım çalışmaları içinde yer alabileceğiniz temalar hayatınıza girebilir. Grup çalışmaları olsa bile bağımsızlık ve bireysellik Eski düşünce ve kalıplardan uzaklaştığınız yenilerin konulduğu bir dönemi anlatabilir. Karşınızda size fikir veren, motive eden harekete geçiren kişiler de olabilir. (mars/merkür 7.ev) Teknoloji hayatınızda daha çok var. Ayrıca, yakın ilişkide olduğunuz kişilerle eşiniz, ortağınız ya da arkadaşınız bile olabilir, önemli konuları konuşarak bazı şeyleri anlamak açığa çıkarmak zorlukların üstesinden gelmek gerekebilir. 

Olumsuz olarak ise, davalar, açık düşmanlıklar, ilişkide gerginliklerin artması da mümkün. Haritada mars/Uranüs etkisi (sert) ve Merkür/Uranüs (sert) etkisi çok belirgin. Bu  durum baş kaldırmaları özgürleşme arzusunun yükseldiğini özel hayatımızda dünyada ve her alanda bu konuların çok fazla vurgulandığını belirtmekte. Otoritelere isyan ettirir. Sosyalleşmek seyahate çıkmak, başkalarıyla birlikte hareket etmek alım satım işleri, sözleşmeler adına yoğun bir dönem olabilir. Geçmişte yapmak istediğiniz işleri bu dönem ele alabilirsiniz. Örn. daha önceden bir anlaşma yapmak istediniz. Bu dönem bu konular harekete geçebilir, ortaklarınız, satış danışmanları, eşiniz, avukatınız ile görüşebilirsiniz. 

Güneş tutulması, Özellikle KAD etrafında olduğu için gelişime açık bir tutulma. Milli değerler, örf ve adetler, gelenekler, aile, halk önemli duruma çıkıyor. Ancak, Satürn’le karşıt açıda bir tutulma olduğundan kadersel temalar, test edici konular vurgulu olabilir. Kontrol edemediğiniz kontrol dışı gelişen konular gibi. Bu kez eleştiriler geliyor. Başkalarına hizmet etmek, fayda geliştirmek için çalışmak, şifa vermek, sağlıkla ilgili konular (6.ev) önemli olacak sanırım. Ailedeki kişilerle sağlık problemleri yaşanabilir.

Özellikle bu tarihlerde doğan Yengeç/Oğlak, Koç/Teraziler (öncü burçlar) bu günlerde kendinizi çok yormamalı zorlamamalısınız. Bu dönem aslında yapılması gereken en iyi şey, başkalarının duygularını anlamak yardım etmek hissi bağlar kurmak çalışmak, sert tutumlardan uzaklaşıp başkalarının eksiklerine ihtiyacı olanlara yönelmektir. Toplumsal başarı, iş maddiyattan önce yakınlarınızla ilgilenme fedakarlıklarda bulunma duygudaşlık kurmaktır. Sorunları dışarıda bırakarak güvenli bir ev ortamı oluşturabilmektir. Ailenize, yakınlarınıza büyüklerinize, arkadaşlarınıza, evcil hayvanlara ve bakıma muhtaç kişilere önem vermelisiniz. 

Ayrıca bu dönem Merkür retroya girecek (7 TEMMUZ-1AĞUSTOS 2019 ASLAN, YENGEÇ BURCUNDA MERKÜR RETRO) aceleci tavırlardan düşme çarpma gibi sakarlıklardan uzak durulmalı. Elektronik aletlerle ilgili bozulmalar teknolojik sorunlar finansal yönden karışıklıklar meydana gelebilir.

Güneş Tutulması, Türkiye'nin haritasında,  Plüton’la kavuşum açısı var. Plüton dönüşüm ve yeniden doğum temalarıyla ilişkilidir. Gerilim artsa bile,  liderler arası olumlu bir tutum havayı değiştirebilir. Belki de yeniden inşa etme dönemi gelmiştir. Gerileme, yıkımların ardından yenilenme, yeniden doğma ve büyüme enerjisi gibi. 

Tutulma dönemi, en önemli sabit yıldız etkisi Venüs/betelgeuse (orionun yıldızları)- Engellenmemiş başarıyı anlatır, zafer başarı kazanım belirtir. Bu yıldız şans getirir. Gökyüzünün en çok şans getiren yıldızlarından biridir. Askeri itibar, terfi ve servet verir. bu yıldız AY ile kontak kuracak. Ay 1. evi yönettiği için, halkın menfaatine yararına gelişen bir durum söz konusu. Ay anneleri de anlatır. Askerlikle de ilgili sanırım reformlar söz konusu. Kısa dönem askerlikler anneleri, halkı sevindirmiş olmalı. Kadınların mevki ve itibar kazanacağı bir döneme de işaret edebilir. Mal sahipleri, vergi mükellefleri adına yeni olanaklar gelişebilir. Ayrıca Venüs/Polaris yıldızı bağlantısı da var. Duygusal ya da besleyici görev yüklenmiş,  yol gösteren İyi ve olumlu birine (bir kadın da olabilir) işaret edebilir. 

Sağlık olarak da mide, bağırsaklar, üreme organlarıyla ilgili konular, kan dolaşımı ve sinir sistemi üzerinde sorunlar olabilir.

Bu dönem meditasyon, dua benzeri pozitif çalışmaların yapılması önerilir. Sağlıkla ve huzurla kalın :)) 

Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 



📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com



  • Share:

You Might Also Like

0 yorum