Oğlak burcunda ay tutulması 2019

By Talin Ağdere ile Astroloji - 19:49:00


       Oğlak Burcunda Parçalı Ay Tutulması: 17 Temmuz 2019 Salı gecesi ve Çarşamba günü, Türkiye Saati ile 21.43 - 03.18 saatleri (İstanbul saati yaklaşık 00.39 civarı) arasında gerçekleşecek. Saat 00.31’de, tutulma ortasında Ayın yaklaşık % 65’lik bölümü (TUG) Dünya’nın gölgesinde kalacak. Tamamı ülkemizden gözlemlenebilecek. Özellikle bu tutulma, Ocak 2019 dönemleri hayatımızda başlayan ve Temmuz başında yoğunlaşan konuların sonuçlarını getirmekte. En çok Oğlak/Yengeç, Koç/Terazi gibi öncü burçları etkilemekte. 


       Ay tutulmasının daha çok duygular üzerinde etkisi olur. Bu dönem aşırı sorumluluklar yüzünden kendi duygularınızı ihmal edebilirsiniz. Başkalarını kontrol altında tutabilirsiniz. Satürn ve Plüton etkisiyle, kadersel temalar dönüşümler yaşanabilir. Baskı altında hissedebilirsiniz kendinizi. Bu dönem yabancı yatırımlara yönelmek yerine yerli yatırımlara yönelmek gerekebilir. Kanunlar, kurallar, uzaklarla ilgili bağlantılar yoğunlaşabilir. Önemli değişiklikler yaşatan bir tutulma.

       SATÜRN/MC kavuşumu, olumsuz olarak otoriter konumdaki kişiler tarafından engellemeler kısıtlamalar getirebilir. Mevcut kariyer iş bağlantılı konularda tatminsizlik zorlanmalar verebilir.  (ASC/MC=GAD) işlevini kaybetmiş kavramlardan kurtulma ihtiyacı artar. Yeni kimlik ihtiyacı doğabilir. Ayrıca, tansiyon yükselten duyguları etkileyen olaylar gündeme gelebilir.  (AY/ASC=URANÜS) 

Haritada Boğa burcunun yükselmesi, maddi konular kişisel tatminler önemli oluyor. Para konusu gündeme geliyor. Venüs’ün güçlü olduğu burçta Yengeçte bulunması olumludur ancak Satürn'den sert bir etki almıştır. Birkaç gün, başkalarına hatta sevdiklerinize karşı bile biraz tavırlı olabilirsiniz. Üzerinizde baskı varmış gibi hissedebilirsiniz.  Özellikle çevrenizdeki kişilerin sorunlarına eğilmek gerekebilir. Özel hayatınıza yönelebilir aileniz ebeveynleriniz için mücadele edebilirsiniz.  Ancak bazı olumsuz şeyler olsa bile iyimserlik hoşgörü yardımseverlik (venüs/neptün) enerjileri de çok güçlü. Önemli şans ve fırsatlar da elde edebilirsiniz. Hayal gücüne bağlı yani yaratıcı çalışmalara vakit ayırabilirsiniz. Özellikle tanıtımlar reklamcılık, halkla ilişkiler alanlarında  (19-25 Temmuz) başarılar artabilir. Müzik, spor gibi özel yetenek gerektiren konulara daha fazla vakit ayrılabilir. Meditasyon benzeri çalışmalar adına olumludur. Hayal dünyanız renklenir.  Ayrıca sosyal romantik iletişimlere girebilirsiniz. Daha önce arkadaşlık teklifi aldınız ya da bir beklentiniz vardı henüz gerçekleşmedi bu dönemlerde geri dönebilir. İlişkilerde birbirinizi daha çok anlayabilirsiniz. Sosyal aktivitelere katılabilirsiniz. Romantik iletişimlere girebilirsiniz.

Bu dönem taşınmalar yer değişimleri,  seyahatler, çocukları, gençleri de ilgilendiren konular yoğunlaşır.  Ani ve beklenmeyen şeyler sizi hızlandırarak, telaşa sokabilir. Tabi ki Tutulmanın enerjisiyle bir kaç enerjiniz düşebilir, yorulabilirsiniz. 

Harita, eğitimle ilgili konuları da anlatmakta sanırım bu günlerde sınav sonuçları açıklanacak. Güneş/pollux  sabit yıldızla birleşmekte, bu yıldız yazarlarla alakalıdır. Başarılı yazarları anlatır. Belki de bu dönem gazeteciler dergi yazarlarıyla ilgili bir konu gündeme gelebilir. Olumlu da olabilir. Yengeç ve Yükselen Yengeçlerin geçmiş dönemden gelen önemli bir sorunu çözülebilir.

Sağlık bağlantıları: depresyon, solunum sorunları, sinirsel bozukluk, böbrek sorunları verebilir. Eklem, kemiklerle ilgili ağırlar da verebilir. Kolojen takviyesi yapmalısınız. 


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum