Koç Burcunda Dolunay!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 16:49:00


14 Ekim 2019 İstanbul saati 00.07 civarı, Cesaretli, savaşçı, girişken, korkusuz Koç burcunda Dolunay gerçekleşiyor. Özellikle, aybaşında gelişen konular, ikili ilişkiler, anlaşmalar adına sonuca giden bir dönem. Bugünlerde bazı kararlar alınabilir. Olayların daha görünür, anlaşılır ve net olması çok mümkün. Kariyer planları, özel hayatınızla ilgili konular, Anne/Baba, otoriter konumda olan kişilerle ilişkiler öncelikli olacaktır. Risk alan yanlarınız öne çıkarken, ilişkilerde çatışmacı (mars/terazide zararlı konumda enerjisini doğru kullanamıyor) çekimser, etki almaya açık (başkalarının etkisiyle enerjisini kullanıyor) olabilir. Bazı şeyleri dengede tutmak zor gibi.

Dolunay haritasında Yengeç burcunun yükselmesi, güvenlikle ilgili konuları öne çıkarmakta. Kendinizi, ailenizi korumaya almak, güven ihtiyacının artması, milli mücadele ile ilgili durumlar söz konusu.  Aşk hayatınız gündemde, ilişkiler derin, tutkulu, yıpratıcı, sezgisel ve duygusal. Yaratıcılığınızı, yeteneklerinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Spor, sanat, hobiler, seyahatler gündeme gelebilir. Bir konu üzerine fazlaca takılabilirsiniz. Çocuklarınızın hayatında önemli konular var. Onlara destek vermeniz gerekebilir, ailenizin servetiyle ilgili konulara yoğunlaşabilirsiniz. Döviz hareketlerini takip edebilir, spekülatif konulara yönelebilir, yatırım yapmak ya da stabil kalmak isteyebilirsiniz. Halkla ilişkiler reklam pazarlama alanlarında verim artabilir. Sanat, sanatçılar, politikacılar, gençlerle etkileşim artıyor. Onlarla ilgili projelere yönelebilirsiniz. Ön plana çıkarmak isteyebilirsiniz. Ayrıca sanatçılar, politikacılar özellikle gençlerin (ay/koç)  hayatında olumlu şeyler ya da karışıklıklar da olabilir. Öfkeli, parlayan cengaver, genç ruhlu, çocuksu Koç’un Dolunayı, kavgalara, agresif hareketlere, kazalara, kalp krizlerine, yaralanmalara da açıklık verebilir.

Bugünlerde fazla sorumluluklar varken artık dolunayla birlikte ve dolunaydan sonra (Satürn’den uzaklaşan açı) pozitif iyimser Jüpiter’le etkileşim artıyor. Yabancılarla bağlantılar, ticari konular, hukuki konular, mahkemeler sonuçlanabilir, bazı kişiler ve eğitim adına yeni kararlar alınabilir.  Toplumsal meseleler öne çıkarken özgürleşme isteği arzusu önem taşımakta. Eski ilişkiler ya da ilişkisi kopmuş olanlarla da yeni görüşmeler yapılabilir. Gelişime açık, ağırbaşlı ciddiyetli ilişkiler kurulabilir (geçmişe çok takılmayın) Arkadaşlarla birlikte olmak grup çalışmaları yapmak adına da olumlu. Büyükleriniz, otoriter konumdaki ya da saygın kişilerle ilişkilerde iyileşme verebilir. Yardımlaşma, destek verme, birbirini anlayan duygular da var.

Türkiye haritasında Ankara’ya göre düşünürsek eğer, bu 29 Ekim’den başlayarak bir yıl sürecek olan Güneş Dönüşü haritasında Başak burcunun yükselmesi, 2020 yılı için, hizmet etmek, uğraştırıcı şeylerin olması, titizlikle yapılması gerekenler, detaylar, sağlıkla ilgili temaların, düzen getirilmesi gereken konuların olduğunu gösterebilir. Bazı konularda endişeyi tetiklerken özellikle bir konuda uzmanlaşma da getirebilir. Daha çok hizmet edildiği bir dönem sanırım. Organizasyon konularında verim artabilir. 

3. Evde Akrep burcundaki yeni ay ve yoğunluk ise Zihin ve konsantrasyon komşu ülkelere odaklı. Komşu ülkelerle sürekli diyalog üzerinde olunması, çok sayıda kontaklar, önemli görüşme ve anlaşmalar yapmak da mümkün. Onlarla ancak iyi iletişim (venüs 3. evde, mars terazide karşılıklı etkileşim) sayesinde ilişkiler geliştirilebilir. Bu kontaklar Türkiye'nin ekonomisini de etkileyebilir. Parasal güvenceyi sağlamak için daha fazla mücadele etmek gerekebilir. Gelir/giderde dalgalanmalar olabilir. Başkalarının hamlesini hesaplamak stratejik olmak gerekebilir. Çatışmaya girmek yerine plan yapmak taktik vermek, almak ilişkileri kullanmak diplomatik olmak daha verimli olabilir. Zira değişken bir burcun yükselmesi şartların da değişip geliştirildiği ve farklı alternatiflere açık olunduğunu da göstermekte. Bunun dışında bu yıl medya, haberler dergi gazeteler sürekli yayınlar yayınlayabilir, zira çok fazla haber kaynağı olacaktır. Komşu ülkelere gidip gelenler artabilir. Kısa geziler yapılabilir. Ayrıca eğitimde ve bir çok yönetimsel konularda dönüşümler var. Ulaşımla ilgili konularda yenilikler hayata girebilir. Kadınlarla, gençlerle ilgili projeler destek görecektir. Bu haritanın sonuçları bahar (Nisan ve Mayıs) aylarında neticelenebilir. 

Şimdilerde ise Marsın Terazi burcuna girmesi ve gelişen politik konular yukarıda anlattığım olayları gündeme getirmekte ve tetiklemekte. Dolunay haritasında, Savaş konularının fazla öne çıktığı bugünlerde sosyal barış ve huzuru sağlamak fazla önem taşımakta.  Hassas bir süreç. Gergin bir enerji olsa bile, pozitife yönelten konular da var. Özellikle, Jüpiter etkisi ise toplumu bir arada tutan ortak değerleri vurgulamakta.  Eğer dikkatli planlar yapılırsa yavaş ve tedbirli ilerlemek mümkün olursa bazı şeyler adına bağlayıcı olabilir. Özellikle Kasım'ın son haftalarına kadar yoğun bir tempo ve gündemde kalan konular dikkat çekiyor. Plan yapmak önemli. Bu dolunay ile olaylar bitmeyebilir zira Akrep yeni ayını da görmemiz gerekiyor. Önümüzde piyasaları dalgalandıran ekonomiyi hareketlendiren bir Merkür retro bizleri bekliyor (31 Ekim-20 Kasım). Ancak 2 Kasım’dan itibaren Venüs’ün yay burcuna girmesi ile bazı konularda iyimserliği de arttırıyor.

Sağlık olarak bir kaç gündür huzursuzluk ve dengesizlikten doğan birtakım rahatsızlıklar olabilir. Baş ağrıları, migrenler, kanama, yaralanma, yüz bölgesiyle ilgili sağlık sorunları (baş, göz, diş, kulak, burun vb..) artabilir. Kendinize iyi bakın, sağlıkla ve sevgiyle kalın :))

Dolunay/Burçlara etkisi:

(Kişisel harita yorumları için talinagdere@hotmail.com a danışabilirsiniz)

Koç ve yükselen Koçlar, burcunuzda bir dolunay gerçekleşiyor. Bir süredir ilişkiler gerginlikler olabilir. Bazı şeylerde daha fazla risk alabilir, cesur kararlar alabilirsiniz. Ancak, bu enerjiyle öfkeyle kalkıp zararla oturmayın.  Birkaç gün beklemek daha doğru olabilir. Daha önce başladığınız konular bu dönem bitebilir. Eşinizle uzun süredir diyaloglarda bir tutarsızlık, inişler çıkışlar yaşandı ise bu dönem, karşılıklı etkileşimler, konuşmalar artabilir. Sağlığa da dikkat edilmeli. Karşınızdaki kişilere bazı konularda evet demek onay vermek durumunda kalabilirsiniz. Sizi bazı konularda motive de edebilirler. Borçlarınızı ödemek için olanaklar gelişebilir. Kredi, burs, prim alabilirsiniz. Sigortadan gelen bir para olabilir. Ticaretten yurt dışı bağlantılı bir kaynaktan, ortağınızdan eşinizden, çocuklarınızdan, büyüklerinizden destek alabilirsiniz.  Birkaç gün sonra daha, sağlam, huzurlu, pratik, sakin kararlar için beklemelisiniz.

Boğa ve yükselen Boğalar, bazı konuları anlamanız bu dolunayla kolaylaşıyor. Size yük olan, kontrol edemediğiniz bazı konulardan sıyrılabilir, angarya işlerinizi bitirebilirsiniz. İç dünyanızda sizi rahatsız eden bir konudan kurtularak özgürlüğe ve huzura kavuşabilirsiniz. İçe çekilerek dua, meditasyon, yoga benzeri çalışmalara daha fazla ihtiyaç duyabilirsiniz. Ruh sağlığınız daha iyi, bazı akrabalarınızdan destek alabilirsiniz. Eşinizle karşılıklı konuşabilirsiniz, daha önce husumetli olan konular varsa  bu dönem yeniden ele alınabilir, özellikle birkaç gün sonra daha sakin akılcı ve gerçekçi konuşma şansınız var dolunay günleri etkiye açıksınız biraz bekleyin. Günlük arkadaşlarınızda dahil ilişkiler bir kaç gün içinde güçlenebilir onlardan destek gelebilir. Sosyalleşmeniz mümkün. Gizli yardımlar alabilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler, dolunay dönemi arkadaşlarınızla, gruplarla daha çok bir arada olabilir toplantılar yapabilirsiniz. Sosyalleşebilir, toplumsal içerikli programlara katılabilirsiniz. Dernekler, cemiyetler, kulüplerle ilgili faaliyetler, toplantılar olabilir.  Bayanlardan destek alabilirsiniz. Ortağınızdan, eşinizden gelen yardımlar olabilir. Aşkta daha girişken olmalısınız. Başkalarının etkisiyle hareket etmemeli, kendi öz iradenizle  kararlar almalısınız. Son derecek dikkat çektiğiniz bir dönemdesiniz, daha çok sahnedesiniz. Çocuklarınızla da iletişiminizi güçlendirmelisiniz. Onların hayatında bir takım huzursuzluklar, enerjisizlik, halsizlik, sağlığıyla ilgili konular önemli olabilir. Günlük hayatınız, iş hayatınız, sağlık konularını birkaç gün içinde düzenleyebilirsiniz. Diyete, beslenmeye, giyim kuşama hijyene daha çok önem verebilir, doktor kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Günlük işlerinizi organize edebilir, bayanlardan çalışanlardan gençlerden yardım alabilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeçler, ailevi konuları, özel hayatınız önemli oluyor. İş/aile hayatınızla ilgili gelgitler karışıklıklar birkaç gün sürebilir. Ebeveynlerin hayatındaki huzursuzluklar iş hayatınızı da etkileyebilir. İş bağlantılı konularda duygusal kararlar almak size zararı dokunabilir. Anneyle de ilişkilere dikkat etmek gerekir.  Kendi ebeveynleriniz ya da eşinizin ailesiyle ilgili konulara yoğunlaşabilirsiniz. Aşk hayatınızla ilgili canlılık artarken, birbirinize daha çok tutkuyla bağlanabilirsiniz, cinsel hayatınız öne çıkabilir.  Ailenizin servetiyle ilgili konular öne çıkmakta belki de taşınma kararları alınıyor. Çocuğunuzun hayatındaki yenilikleri, haberleri gündeme almaktasınız. Yetenekli olduğunuz konularda ön plana çıkabilirsiniz, daha fazla toplumun önünde görünüyorsunuz. İşte bir canlanma olabilir. Büyüklerinizden ve iş bağlantılı kişilerden destek alabilirsiniz. Reklam, pazarlama, halkla ilişkiler alanına daha fazla adınızdan söz ettirebilirsiniz. Sağlığınız daha iyi.

Aslan ve yükselen Aslanlar, kardeş, akraba, yakınları ve aile hayatları gündemde. İlişkilerde bazı sorunlar bir süredir sizi meşgul ederken, İletişimi güçlendirmek gerekiyor. Bugünlerde bir yolculuk planınız olabilir. Hukuki bir konu aydınlanabilir. Ticari konular öne çıkarken, yurt dışıyla bağlantılarınız artıyor. Dini uhrevi konular, yabancı kültürler, kişiler, felsefelere açık olabilirsiniz. Kendinizi coşkulu, abartılı ifade edebilirsiniz. Evde daha fazla vakit geçirebilir, misafir ağırlayabilir ya da siz ağırlanabilirsiniz. Evde sosyalleşebilirsiniz. Yeni eşyalar, hediyeler alabilir, dekoratif çalışmalar yapabilir, eski mekanları yenileyebilirsiniz.  Yeni fikirler, kültürler, kişiler, görüşler dünyaya bakış açınızı değiştiriyor. Günlük ortamdan bir müddet uzaklaşmak enerji toplamanız için iyi gelecektir. Seminerler, sunumlar, sempozyumlar gündeme gelirken, daha fazla sosyal medya paylaşımı dikkat çekiyor. Eşinizin akrabalarıyla ya da yurt dışında yaşayan kişilerle etkileşim artıyor.

Başak ve yükselen Başaklar, finansal konuları öne çıkıyor. Masraflar, alacaklar ve ödemelerle ilgili konular önemini arttırıyor. Başkalarından beklediğiniz desteklerde birkaç gün gecikmeler yaşandıysa birkaç gün içinde elinize geçebilir.  İhtiyaçlarınıza harcamalar artarken bazı yüklerden de kurtuluyorsunuz. Ödemelerinizi, harcamaları daha planlı ve dikkatli yapmak gerekebilir. Ailenizden, büyüklerden iş bağlantılı kişilerden gelen destekler olabilir. Akraba, kuzen, kardeş ilişkileri yoğunlaşıyor. Önemli anlaşmalar, önemli görüşmeler yapmak söz konusu. Eğitim almak, internet çalışmaları yapmak, dergi, gazete, kitap yayıncılığı ile ilgili konularda başarının artması mümkün. Edebi eserler yayınlayabilir reklam, tanıtım, pazarlama satış alanlarında başarılı olabilirsiniz.

Terazi ve yükselen Teraziler, girişimleri öne çıkmakta. Bu dolunay ile ortaklı bazı kararlar alabilirsiniz. Karşınızdaki kişilere bazı şeyleri danışabilirsiniz. Anlaşmalar yapılabilir. Etki ve tepkiye açık olduğunuz bir dönem. Danışmanlık alabilir, sizde başkalarına danışmanlık yapabilirsiniz. Doktor, sağlık danışmanları, hukukçular da etkili olabilir bu dönemler. Karşınızdaki kişiler size cesaret verebilir, bazı konularda canlandırabilir. Belki ortağınızla ilgili bir süredir belirsizlikler netlik kazanacak. Girişimlerinizi üretime çevirebilir, kazançlara da yöneltebilirsiniz. Alacak verecek işlerinizi düzenleyebilirsiniz. Bir şeyler satın alabilir ya da iş kurabilirsiniz. Antikalar, sanatsal objeler, dekoratif ürünler, yatırımlar önemli hale gelebilir. Belki de uzun zamandır bekleyen bir şeyi satacak/satın alacaksınız. Hediyeler de alabilirsiniz. Kişisel girişimlerinizle para kazanabilir, önemli anlaşmalar da yapabilirsiniz. Yakın çevrenizdeki kişilerden, eşinizden, büyüklerinizden, eğitimcilerden, arkadaşlardan,  ortağınızdan destek alabilirsiniz. 

Akrep ve Yükselen Akrepler, uzun zamandır iş ve sağlıkla ilgili konulara yöneldiniz. Bu dolunayla birlikte bazı işleriniz netlik kazanabilir. Size yük olan ya da angarya bir işten kurtulabilirsiniz.  Henüz beklemeniz ve akışta kalmanız gereken şeyler de var. Bazı şeyler adına gücünüz pek yok. Şimşekleri de üstünüze çekmek istemiyorsunuz zira barışçıl uyumlu tavırlardan yanasınız. Belki de cesaretiniz yerine gelmedi henüz. Öz güven eksikliği var. Kontrol edemeyeceğiniz konuları akışa bırakın lütfen. Diğer yandan başkalarına fazlaca hizmet etmektesiniz arka planda çok çalışmak gerekebilir. Kapalı alanlarda kolektif çalışmalar yapılabilir. Patronunuz, eşiniz, baba/annenizden gizli yardımlar alabilirsiniz. İş yerinizdeki bayanlar ya da gün boyu görüştüğünüz kişiler size destek verebilir bazı konularda rahatlatırlar. Sağlığınıza da dikkat etmelisiniz. Bağışıklığınızı güçlendirmelisiniz.

Yay ve Yükselen Yaylar, bu dolunay ile çocuklarınızın hayatında gelişen bazı konular neticeleniyor. Aşk hayatınızda bir şeyler bitiyor da olabilir. Size yük olan bir konudan kurtulabilirsiniz. Bugünlerde duygularınızı daha cesur bir şekilde ifade edebilir, coşkulu olabilirsiniz. Aşk hayatınızda da fazla abartılı davranışlar gösterebilirsiniz.  Spor programı ya da hobilerle, seminerlere vakit ayırmak için karar alabilirsiniz.   Toplumsal içerikli toplantılar, eğitimler, organizasyonlar artıyor, kapalı alanlarda daha çok görev yapabilirsiniz. Arka planda çok çalışabilir, hastanelerde, vakıflarda, gönüllü kuruluşlarda bulunabilir, yakınlarınıza topluma hizmet edebilirsiniz. Dua, meditasyon, yoga,  spirituel çalışmalar adına güzel bir dönemdir iyi değerlendirmeli, ilahi planın gidişatına kendinizi bırakmalısınız. Toplumda hatırı sayılır aile dostunuzdan, önemli kişilerden ve çocuklarınızdan destek alabilirsiniz. Sanatsal alanlarda yaratıcı üretken olmanız da mümkün.

Oğlak burcu ve yükselen Oğlaklar, Koç burcundaki Dolunay ile ailevi konularda gerginlikler artabilir. İş, mesleki durumunuz ve özel hayatınızla ilgili yoğunluklar sizi biraz yorabilir. Yerleşimle ilgili bazı kararlar alabilirsiniz. Ailevi sorunlarda size yük olan birinden kurtulabilirsiniz. İş bağlantılı sürekli faaliyetler, toplantılar, organizasyonlar partiler yapılabilir. Politikacılar cemiyetten bazı kişiler, vakıf, kuruluşlarla yapılacak görüşmeler olabilir. Bazılarından gizli yardımlar destekler almak da mümkün. Bugünlerde sizi kışkırtan iş hayatınızı mücadeleye sokan toplum baskısı olabilir. İş dünyasından kişilerle tansiyonu yükseltecek diyaloglardan kaçınmalı mücadelenizi barışa yönelik sürdürmelisiniz. Özellikle aileden yardım görmeniz bazı işlerinizi hafifletebilir, moralinizi düzeltebilir, neyse ki iş arkadaşlarınızdan özellikle gençlerden gelen destekler var.

Kova burcu ve yükselen Kovalar, dolunay süreçlerinde bir yolculuk gerçekleşebilir. Yakın ve uzak akrabalarınızla ilgili bir konuda bazı şeyler netleşebilir. Hukuki bir konuda bazı sonuçlar alabilirsiniz. Eğitim, seminer çalışmalarınız, yakınlarla ilişkiler adına hareketli bir süreç. İletişim, halkla ilişkiler, reklam, pazarlama alanlarında başarılı bir dönem. Özellikle, medya bağlantılı çalışmalarınız, ticaret, çalışanlarla ilgili konular adına hareketli olabilir. Mesleki iletişimler artarken, iş alanında gerekli düzenlemeler de yapılabilir. Kariyer konusunda yeni eğitimler almak teknikler öğrenmek toplantılar yazışmalar yapmak adına geliştirici olabilir. Akademisyenlerle görüşebilir,  sınavları verebilir, projeler sunabilirsiniz. Hocalarınızdan, hukukçulardan, akraba, yakın çevrenizdeki kişilerden, okul arkadaşınızdan destek almanız mümkün.  Kitap, dergi, yayıncılık alanlarında başarılar var. 

Balık burcu ve yükselen Balıklar, finansal alanda beklentileriniz var. Bir süredir beklediğiniz paranızı alabilirsiniz. Borçlarınızı ödeyebilir, ortaklaşa yaptığınız yatırımlara yönelebilirsiniz. Dolunay, parasal konulara paylaşımlara yönelik etkisi büyük. Kişisel kazançlar ve ortaklaşa birikimler, yatırımlar var. Belki bu ay gelen geliri çok çabuk tüketebilirsiniz, bekleyen kredi kartı borçları parayı eritebilir. Büyüklerinizden patron konumdan kişilerden, eğitimcilerden, annenizden, eş ya da ortaktan destek alabilirsiniz. Uzaklarla ilgili konulara yöneliyorsunuz. Çok sık yolculuklar yapılabilir. Yayıncılık medya ile ilişki konularda yazışmalar anlaşmalar yapılabilir. Daha önceki problemlerinize yeni çözümler bulabilirsiniz, başkalarının görüşlerine de açık olabilirsiniz.  Yurt dışından ya da uzaklardan gelen misafirler arkadaşlarınız olabilir, özlem giderilebilir. Farklı kültürden insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Onlarla yapılan ortak işleriniz anlaşmalarınız da olabilir. Seminerler, sempozyumlar, fuarlara katılarak birçok kişiye ulaşabilir, bilginizi yayabilirsiniz.

Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı 



📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

Not:Yukarıda verilen genel yorumlardır. Yükselen burcunuzu,ay burcunuzu öğrenmek, danışmanlık hizmeti almak için talinagdere@hotmail.com dan bilgi alabilirsiniz. Gerekli olan bilgi:  gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saatiniz. Sevgiler

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum