Oğlak Burcunda Ay Tutulması!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 18:23:00


05 Temmuz 2020 saat 7. 45 civarı (İstanbul/Türkiye) Oğlak burcunun 13 derecesinde, Parçalı Ay Tutulması gerçekleşiyor. Ülkemizden görülemeyecek. Tutulma Afrika’nın büyük bölümü, Avrupa’nın batısı, Antartika, Kuzey ve Güney Amerika ile Atlantik Okyanusu’ndan gözlenebilecek. En çok burcu ya da aksları Oğlak/Yengeç, Koç/Teraziler etkilenecek. Bu dönemler birkaç gün önce/sonra doğal afetler, patlamalar, ani olaylar da olabilir.  

 Bitirme ve tamamlama dönemindeyiz!



Oğlak burcundaki en son tutulma artık alınan sonuçları, bitişleri, sonlanmaları anlatmaktadır. Alınan sorumluluklar, zorluklarla ilerleyen işler konular varsa, endişeli ve melankoli, depresifseniz tutulmanın etkisindesiniz demektir. Bu tutulmada Türkiye’ye göre çıkarılmış haritada Aslan burcu yükselmektedir. Yönetimsel konular gündemde olabilir. Patron, baba, yetki sahibi kişilerle yaşanan sorunları da anlatabilir. Kontrol edilemeyen konulardan dolayı zorlanabilirsiniz. Pek seçim şansınız olmayabilir, şartları zorlarsanız kontrol edemeyeceğinizin farkındasınız. Gururun incinmesi, onur kırıklığı gibi duygular da yaşatabilir. Yönetimsel konuların yoğunlaştığı bu dönemlerde işten çıkarılmalar, görevlerin bitişi, görevin sonlanması gibi konular daha fazla olabilir. İyi niyetinizle aldatılabilirsiniz, ayak oyunlarına kurban gidebilirsiniz. Bazen de böyle olmasa bile sebepsiz tuhaf bir şekilde de bazı şeyler gelişebilir, şüphelerin, takıntıların artması, paranoya yaratmak da mümkün. 

Korkuların kurbanı olmayın, şartları da çok zorlamamak ve olayları akışına bırakmak gerekiyor. Ayrıca hislerinizle değil mantığınızla hareket ettiğinizde daha rahat ilerleyecektir. Bir şeyleri bırakılmalı ki yeni şeyler hayatınızda başlasın. Özellikle Eylül ayında Jüpiter ve Satürn’ün de retrodan çıkmasıyla bu dönemlerdeki konular hızla ilerlemeye başlayacaktır. Yasal sorunları çözmek gerekebilir. Belki sonbaharda hızınız azalabilir, gecikmeler olabilir ancak yeni bir döneme doğru ilerlemektesiniz.  Bu yüzden de bu tutulmada birçok konu tamamlanabilir.  

Tutulmanın Uranüs'lü etkileşimde olması, ani değişimleri, aniden gerçekleşen olayları da anlatmaktadır. Kimileri için sürprizler olurken kimileri için ise şaşkınlıklar, panik içinde olmak neye karar vereceğini bilememek vardır. Ancak olayları haberleri ciddiye alın bazı şeylerden vazgeçmek imkansızdır, bir şey bitiyor artık geriye dönemezsiniz. Tutulma dönemleri, iyi düşünememe ve hatalı kararlar ya da duygusal kararlar alma riski olmaması için kendinize biraz zaman tanıyın. Kararlarınızı hemen vermeyin. Sabırlı olmalı ve birkaç hafta sonra yeni kararlar almalısınız.

Venüs/marsın olumlu açıları, aşk ilişkiler keyifler ve finansal aktiviteler adına olumlu yansıyabilir. Sosyalleşmek, hayattan keyif almak da mümkün. Bu dönem yerleşimle ilgili konular, ev almak gayrimenkul işleri, toprakla ilgili konular da gündemde olabilir. Yatırıma gidilebilir. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz, sosyalleşseniz bile şartlar hala güvenli değil izolasyona devam edilmeli. 

Sağlık: Diz, kemiklerle ilgili sorunlar, kalp sağlığına (gizli kalp) dikkat edilmeli. Yaşlılar, büyüklerinizle ilgili fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklar da olabilir. Tutulmanın etkisi, Huzursuzluk ve dengesizlik verebilir. Endişeye eğilimli sinirsel bozukluklar gelişebilir. 

Ülkeler adına da önemli olaylar gerçekleşebilir. Yönetimsel kararlar alınabilir. Bazı dönüşümler söz konusu. Ülkeler yönetiminde söz sahibi kişilerin hayatında bir takım karışıklıklar, hukuksal, yargı süreçleri olabilir. Türkiye haritasında ise, hapishanedeki kişiler suçlularla ilgili konular yoğunlaşabilir.  Evlilik boşanmalar artabilir. Savaş/barışla ilgili konular, imzalanan uluslar arası anlaşmalar olabilir. 

Burçlara etkileri nelerdir!            

Koç burçları ve yükselen Koçlar: Özel hayatınızla ilgili sorunlar olabilir. İş hayatınız, ev hayatınız da karışıklıklar, patronlarla ilgili stresler verebilir. Anneniz ya da bayan patronunuzun yarattığı bir stresten dolayı yanlış fikirler edinebilir olayları farklı algılayabilirsiniz. İşten çıkarılmalar, mesleki bir görevin sonuçlanması bu dönemler de olabilir. Yerleşimle de ilgili konulara, ebeveynlerin hayatındaki sorunlara takılıp kalabilirsiniz.  Kararlarınızı bugünlerde değil de birkaç hafta sonra vermekte fayda var. Girişimci ruhunuz girişkenliğiniz atmış. Yakınlarınızdan destek almaktasınız. Haklı olduğunuz konuların üzerine gidebilir ve hızlı netice almak için sonuca odaklanabilirsiniz. 

Boğa burçları ve yükselen Boğalar: Uzaklarla ilgili konular var sanırım. Aniden fikir değiştirebilir ve yolculuk yapma kararı alabilirsiniz. Seyahatler, hukuksal konular, uzaklarda yaşayan kişilerden alınan haberler bugünlerde mümkün. Yakınlarınızla ilişkiler, eğitimsel konularda bazı sorunları akışa bırakmak gerekiyor. Esnaf, komşu, akraba ilişkilerinde olaylara duygularınızla değil de mantıkla yaklaştığınızda iletişim sorunları çözülecektir. Gücünüzü göstermekte zorlanabilirsiniz, istikrarlı kullanmalısınız. Alacak/verecek dengesini koruyabilirsiniz. Üreticisiniz, yaptığınız şeyleri değerlendirmeyi biliyorsunuz.  İstediğiniz şeyleri satın alabilirsiniz. Hızlı para da harcanabilir. Bu dönem başkaları için de çalışabilir mücadele edebilir, fedakarlık yapabilirsiniz. 

İkizler burcu ve yükseleni İkizler: Finansal konularda sonuçlar alabilirsiniz. Alacak verecek işlerinizi düzenleyebilir, satışları gerçekleştirebilirsiniz. Artık elinizde kalmış toprak mal ne varsa değerlendirmek mümkün. Yatırım yapmak adına harekete geçebilirsiniz. Kimileri adına ortak paylaşımlar, eşe ortağa aileye ait mallar, para durumu, miras, sigorta, tazminat, sağlık, tedaviler gibi konularda gündeme gelebilir. Diyet, estetik, giyim kuşama dikkat ederek kendinizi iyi hissediyorsunuz. Moraliniz düzgün. Sosyalleştiğiniz söylenebilir. Arkadaşlarınız sizi harekete geçirmekte. Onların motivasyonuyla hareket edebilir, faaliyetlere katılabilirsiniz. Uzunca bir süre ortak amaçlar için harekete, eyleme geçerek insanları, başkalarını yönetmekte ustalaşacaksınız. 

Yengeç burcu ve yükseleni Yengeçler: Bu dönem sözleşmeler gerçekleşebilir. Sizin ve karşınızdaki kişinin hayatında önemli olaylar, sorunlar olması mümkün. Çok duygusal davranabilirsiniz, duygular aklınızı karıştırabilir ve mantıklı karar almakta zorlanabilirsiniz. Dominant tavırlar da takınmaktasınız. Annenizin ya da başkalarının etkisinde kalabilirsiniz. Karşınızdaki kişiye dayalı kararlar alırken planlar yaparken biraz daha beklemekte fayda var. En azından Merkür düz açıya geçtikten sonra içinizden gelen sesi dinleyerek ve mantığı da birleştirerek daha güvenli kararlar alınır. İşiniz kariyeriniz ya da toplumsal tanınırlığınız için mücadele edebilirsiniz. Kimsenin yapmadığı işleri başarabilir hedefleriniz için mücadele edebilirsiniz. 

Aslan burçları ve Yükselen Aslanlar: bu tutulmadan etkileneceksiniz. Gururunuza yenik düşmeyin! İş bağlantılı konularda sorunlar olabilir. Bazı şeyleri kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişiler, astlar/üstlerle ilgili sorunlar olabilir, onların hayatında bir takım zorluklar olabilir, sizde etkilenebilirsiniz, işten çıkarılmalar gerçekleşebilir. Gizlilikle yürütülen işler, arkanızdan yapılan dedikodulara dikkat etmelisiniz Bu dönem yeni girişimler için uygun değil geçmişe ait işlerinizi bitirmektesiniz, toparlanmaktasınız, hazırlık döneminiz denilebilir. Seyahatler gündeme gelebilir. Sağlık bu günlerde önemli, beslenmenize, diyetinize, beden sağlığına önem vermelisiniz. Arkadaş dostlarınızdan destek alabilirsiniz, sosyalleşebilirsiniz. Toplantılar partiler grup çalışmaları olabilir. Aranılan kişi olabilirsiniz. Diplomasi yeteneğiniz güçlendirmelisiniz. İşten gelen kazançlar artabilir. 

Başak Burçları ve yükselen Başaklar: Aşk hayatında bazı kararlar alabilirsiniz. Çocuklarınızın hayatında önemli konuları olabilir. Bebek sahibi olabilirsiniz. Çocuklarınızın gelişimi için yeni olanaklar gelişebilir ve sizde onlara destek verebilirsiniz. Seyahatler olabilir. Ailenin serveti, malı mülkü gibi konularda alınan kararları uygulamaya geçebilirsiniz. Eski dostlarınızı arkadaşlarınızı görebilir, eski meseleleri görüşebilir, çevre değiştirebilirsiniz. Spor hayatınıza başlayabilirsiniz. Aktiviteler, etkinlikler, sanatsal çalışmalar hobilerinizi etkinleştirebilirsiniz. Toplumun daha çok gözü önündesiniz. İş hayatınızda gelişmeler devam etmekte. Mesleki alanda düzenlemeler güzelleştirmeler yapılabilir. Finansal konulara çok yoğunlaşıyorsunuz. Aşkta yeni alınan kararlar var. Diyaloglar resmileşebilir. 

Terazi Burcu ve yükselen Teraziler: Ailevi konular gündeme gelebilir. Ebeveynlerin hayatında bazı değişimler olabilir. Geçmişle bağlantılı konular, kardeşi de içine alan duygusal zorluklar da görülebilir. Ebeveynlerin ailenin yükünü taşımanız kendi hedefinize gitmenizi engelleyebilir. Hızla değişen domestik konulara ayak uydurmak zor olabilir. Taşınma, ev değiştirme kararları da alınabilir.  Babanız ya da patronunuzla ve ya kardeşlerle ilgili iletişim sorunları da yaşayabilirsiniz. Uzaklarda yaşayan arkadaşlardan haber gelebilir. Hukuki konular, mahkemeler, yasal süreçler içinde olabilirsiniz. Sürekli sizi motive eden harekete geçiren kişilerle birliktesiniz. Yasal konularla avukatlarla etkileşim içine girebilirsiniz. Eşinizin hareketlerine karşı duyarlılık artabilir. 

Akrep burcu ve yükselen Akrepler: Ay tutulması dönemi yolculuklar yapılabilir. Eğitimle ilgili konularda sonuçlar alabilirsiz. Resmi işleri, yasal belgeleri düzenlemek zaman alabilir. Çok fazla deniz yolculuğu da yapılabilir. Akrabalarınızla ilgili haberler gelebilir. Kardeş, kuzenler, yakınlarınıza yoğunlaşabilirsiniz. Etrafınızdaki kişilerle diyalog içinde olabilirsiniz. Ani şanslar sizi şaşırtacak haberler de gelebilir. Çok çalışacaksınız, para da kazanabilirsiniz, biriktirebilir, birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz. Kardeşinizin hayatında değişimler olabilir. Elinize başkalarından kaynaklanan parada geçebilir, hediye, burs alabilirsiniz. Maddi konularda heveslisiniz, girişkensiniz. Ortaklaşa işlerden de kazanç sağlanabilir. Spora, aktivitelere zaman ayırabilirsiniz. Tedaviler varsa hızlanabilir. Kaslarınızı çok yormayın. Sakarlıklara dikkat edin. 

Yay burcu ve yükselen Yaylar: Yasal konularda şansınız artmış ancak, alacak verecek borç dengesini korumanız gerekebilir. Bazı kararlar alırken aceleci davranmamalı risk almamalısınız. Aksi takdirde çok para harcanabilir ve mali bir krizin içine düşebilirsiz. Eşiniz ya da ortağınız adına gelişen olanaklar olabilir. Birlikte yapacağınız yatırım kararları da alabilirsiniz. Sözleşmeler anlaşmalar da olabilir. Bu zamana kadar aileniz ve dostlarınız eşinizle, iş bağlantılı kişilerle ilgili sorunları düzeltme şansınız artar. Sosyal çevreniz genişleyebilir. Ortaklaşa işlerden kar edebilirsiniz. Karşılıklı etkileşim içindesiniz. Sürekli destek gelebilir. Sizde başkalarına karşı uyumlusunuz, bağlayıcısınız. Spor aktivitelerine başlayabilirsiniz, daha hareketli ve girişkensiniz.  Çocuklarınızın girişimleri var. Enerjiniz arttı, cesaretiniz artıyor, enerjinizi hobilere aktivitelere keyifli konulara, çocuklarınıza aktarabilirsiniz. 

Oğlak burcu ve yükseleni Oğlaklar: Burcunuzda Ay Tutulması gerçekleşiyor. Özellikle de bu tarihlerde doğdu iseniz daha fazla etkileneceksiniz demektir. Karşınızdaki kişinin eşinizin ortağınızın ve sizin hayatınızda önemli konular olabilir. Karşı taraftan etkilenerek bazı kararlar alabilirsiniz. Eşinizin ve ya babanızın hayatında bazı karışıklıklar var düzenlemeler yapılabilir. Bazı konularda endişeli ve kuruntulu olabilirsiniz.  Onlara dayalı hareket etmeniz gerekebilir. Aileniz ebeveynlerin maddi manevi sorunlarını çözmek adına harekete geçebilirsiniz. Evlilik hayatında duygusal problemler de olabilir. Yapılan bazı anlaşmalarda iletişim güçlüğü yaşanabilir. Ancak sağlık şartlarınızı, günlük işlerinizi daha rahat düzenleyebilirsiniz, müşterileri organize edebilirsiniz. sağlığınız daha iyi, düzenli beslenmeye gayret etmelisiniz. Kazançlar artabilir. İlginç faaliyetler, geziler olabilir. 

Kova burcu ve yükseleni Kovalar: Artık bitişleri ve sonları yaşamaktasınız. Bu tutulmayla sizin kontrolünüz dışında gelişen olaylar olabilir. Karanlıkta kalan şeyler su yüzüne çıkabilir. Tutulma etkisiyle gerçekleri öğrenebilirsiniz. Kariyerde bitişler de olabilir. Endişe, korku, kaygıdan dolayı stres yaşanabilir. Çok fazla fedakarlık yapmak çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Merkür retrodan çıkınca sorunlara daha uygun fikirler üretebilirsiniz. Sağlıklı çözümler bulmaya başlayabilirsiniz. Olayları bu dönemlerde akışına bırakmakta kabullenmekte fayda var. Artık biten bir döngü içindesiniz. Yeni başlangıçlar ve girişimler için hazırlık yapmalısınız, geçmişe ait yıpranmışlıklardan kurtulmalısınız. Yakın çevrenizdeki kişilerle etkileşimler çok yoğun. İletişim trafiğiniz etrafınızla diyaloglar artıyor. Aşkta canlılık var, flörtöz dönemleriniz. Çocuklarınızla keyifli günlerdesiniz. Sosyalleşebilir, gezilere, etkinliklere katılabilirsiniz. 

Balık burcu ve yükselen Balıklar: Arkadaşlarınızın hayatında önemli konular olabilir. Partilere organizasyonlara toplantılara katılabilirsiniz. Ortak amaçlar için hareket edilebilir, gelecek günler adına planlarınıza odaklanabilirsiniz. Bu dönem, aşk hayatınızda karışıklıklar ya da iletişimsel sorunlar olabilir. Geçmişle ilgili sorunları aşmak çok zor değil.  Gençlerle çocuklarla ilgili iletişim sorunları olabilir. Hobilerinizle uğraşmakta zorlanabilirsiniz. Faaliyetler etkinlikleriniz kısıtlanabilir. 13’den itibaren bazı sorunları aşmak daha kolay olacaktır. Aileden destek var. Evde, ev ortamlarında yakınlarınız, sevdiklerinizle, ailenizle birlikte daha huzurlusunuz. Mars para evinize girdi. Motivasyonunuz iş yapmak para kazanmak ve değerlendirmek üzerine yoğunlaştı! 


Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı 

📰   www.astrotalin.com 
📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

not: yükselen burcunuzu öğrenmek için bana başvurabilirsiniz. Bunun için doğum saatinize, doğum bilginize (doğum yerinizi de yazınız) ihtiyacım var. Örnek: 12.06.19994 Ankara, saat 16.45 gibi.... 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum