By Talin Ağdere ile Astroloji - 18:13:00

Mars Koç Burcunda Retro!

10 Eylül – 14 Kasım 2020 dönemleri arasında Mars retro hareketinde olacaktır. Mars, Koç ve Akrep burcunun yönetici gezegenidir. Mars, enerjinizi, gücünüzü, motivasyonu, kararlılığı, eril gücü ifade eder. Mücadele gücünüzdür. Mars (yönetici) güçlü olduğu Koç burcunda 10 Eylül/14 Kasım tarihleri arasında geri (retro) gidecektir.  Dolayısıyla, enerjisini doğru kullanamayacaktır. Özellikle Temmuz’dan beri üzerinde olduğunuz konularda bir yavaşlama, geri çekilme, sınırlandırmalar olabilir. Aktif bir yaz geçti, Marsın geri gitmesiyle aktiviteler yavaşlayabilir, canlılık azalabilir. Sembolize ettiği konularda zorluklar, güçlükler gelişebilir. Geçmişe yönelik projelerinize odaklanabilirsiniz. Özellikle, 14 -28 Ekim Merkürün Akrep burcunda retro olduğu dönemlerde daha çok stresler, sıkıntılar olabilir.

Sabırsızlık, zayıflık, kabalık, maçoluk, korkaklık, cesaretsizlik, kararsızlıklar olabilir. Motive olamama, girişim gücünü doğru kullanamama, liderlik rolünü doğru yönetememe, enerjisizlik gibi gölge yanları ortaya çıkabilir. En çok da burcu ve ya yükseleni Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler daha fazla etkilenebilir. Ay burcunuzun etkileri varsa, ruhsal olarak etkilenebilirsiniz. (Örn: Ay burcunuz Koç, terazi, Oğlak, Yengeç annelikle ilgili konularda sıkıntı olabilir. Kadınlar ya da anneyle ilgili gerginlik stres olabilir. Sinirlilik verebilir, kararsızlık, duygusal tepkiler, Sağlık sorunlarını, panik ataklar vb..)

Mars Koç burcunda her şeyin netleşmesini ister, olayların neticesine bakar. Sporcudur, hareketli, canlı, çocuksu bir enerjisi vardır. Girişim gücünü doğru kullanır. Retro Mars döneminde ise konular netleşmeyebilir muğlak kalabilir. Hedefi tutturmakta zorlanabilirsiniz. Çabuk kızabilir, öfke kontrolünde zorlanabilirsiniz. Kararsızlıklar, boşu boşuna zaman kaybetme, istikrarsızlık, gücünü doğru kullanamama (bir yavaş, bir hızlı) yüzünden çabuk yorulmak, enerjinin düşmesi gibi sonuçlar doğurabilir. Ayrıca bu dönemler tevazu göstermek zorlaşabilir. Gücünüzü doğru kullandığınızda, risk almadığınızda zorluklar azalacaktır.

Marsın içe dönmesi ile olaylar da kızışabilir, enerji sıkışması oluşabilir sert açılara dikkat edilmelidir, yangınlar, deprem gibi doğal afetler açısından. Hırsızlar, kurallara uymayan kişiler, saygısızlar, anti-sosyal hareketler bu dönemlerde artabilir. Hukuksal sorunlar yargı adaletle ilgili konular yoğunlaşabilir. Daha fazla polis kontrolleri yapılabilir, cezalar artabilir. Temmuz’dan bu yana başlayan konularda sarpa sarmaya başlayabilir. Eylülün son haftalarından itibaren daha sert açılar var. Pandemiyle ilgili konularda ise bugünlerden itibaren daha sıkı önlemler alınabilir. Ekim’de ise daha çok.

Ekim’den itibaren 21 Ekim’e kadar (Mars/Jüpiter, Uranüs/Merkür) gerginlik beklenmedik sözler, konular, sorunlar, acele kararlar alma riskleri artabilir. Yüksek seviyeli bir enerji anlamına geliyor (doğal afetlere de dikkat edilmeli). Ayrıca Mars retro iken Merkürde retroya girecek bir tıkanıklık yaşanacak anlaşılan. 14 – 28 Ekim Merkür Akrep burcunda retro olduğu dönemlerde spekülatif konularda inişli çıkışlı olabilir. (Döviz, altın, borsa gibi..) Eğitimsel konular ülkenin genç nüfusu çocuklarla ilgili konular çok konuşulabilir. Eğlence mekanları, kültürel faaliyetler (tiyatro, spor aktiviteleri, sinema vb..) bir süre aktif olmayabilir. 

Sağlık açısında ise, ateşli hastalıklar, kazalara, sakarlıklara yatkınlık, kasların yorulması, zarar görmesi gibi konular gündeme gelebilir. Mars yaralanmalar, kanamalarla da alakalıdır, özellikle kan pıhtılaşması yada sulanması, kanamalı hastalıklar, varisler, adet kanamaları vb.. Baş ve beyin bölgesi ile ilgili konular, kulak sorunu, yanıklar, ameliyatlar, darbeler, migren, baş ağrısı, diş ağrısı (en çok Satürn’le kare açısında)  gibi hastalıklar da olabilir.

Burçlar etkisi:

(burcunuz dışında yükselen burcunuzu da okuyunuz, bilmeyenler bana başvurabilir)

Koç Burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, burcunuzun yönetici gezegeni Marsın retro oluşundan dolayı, siz daha çok etkilenebilirsiniz. Girişim gücünüz azalabilir. Bir ileri, iki geri yorulabilirsiniz. Enerji düşüklüğü yaşanabilir, çabuk yorulabilirsiniz. Aklınıza geldiği gibi hareket edebilir, aceleci davranabilir, risk alabilirsiniz. Olaylara çabuk öfkelenebilirsiniz. Buyurgan tavırlarla dikkatleri üstünüze çekebilirsiniz. Sağlığınızı zorlamayın, kaslarınızı yormayın. Baş bölgesini koruyun. Dikkatiniz dağılmasın, düşme çarpma gibi sakarlıklardan sakının. Özellikle de Merkür retro (Ekim-Kasım) dönemleri, ilişki problemleri, tedaviler,  ödemelerle ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Geçmiş dönemden gelen sorunlar konuşmalar yeniden gündeme oturabilir. Fiziksel enerjinizi doğru bir şekilde harcamanız gerekir. Enerjinizi dengelemek adına spora yürüyüşlere, yüzmeye daha çok zaman ayırabilirsiniz. Gücünüzü doğru kullandığınızda risk almadığınızda sorunlar azalacaktır. Retrolar bitince mali problemleri daha sakin çözebilirsiniz. 

Boğa Burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 12. Evinizde retro olduğundan dolayı, özgüven eksikliği oluşabilir. Ürkeklik, korkaklık verebilir, cesaretiniz kırılabilir. Korkularınızdan dolayı bir süre sessiz kalmak isteyebilir, arka planda kalabilir, ortamdan izole olabilirsiniz. Bazı şeyleri kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Daha çok hastane gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Sakladığınız sırlar istemeseniz de ortaya çıkabilir. Gizli saklı konulardan uzak durmalı, daha açık davranmaya niyetlenmelisiniz. Çok fazla fedakarlık yapmak durumunda kalabilirsiniz. Kontrol mekanizmanız doğru çalışmayabilir. Sanki biri kumandayla sizi kontrol ediyor gibi hissedebilirsiniz. Özellikle Ekim-Kasım dönemleri Merkür ilişkiler ve sağlık evinizde retro olacak. Bu dönemde bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Karşınızdaki kişilerle diyaloglarda sorunlar takıntılar gelişebilir. Yorucu konuşmalar sinirleri yıpratabilir. Günlük işlerinizde düzen kurmakta zorlanabilirsiniz. Çocukların işleri sizi yorabilir. Sezgilerle değil akılcı mantıkla hareket ettiğinizde sorunlar hafifleyecektir. 

İkizler Burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 11. Evinizde retro olduğundan dolayı, arkadaşlarla birlikte hareket etmekte zorlanabilirsiniz. Grup iletişimleriniz yavaşlayabilir. Arkadaşlarla görüşmeleriniz azalabilir. Onların hayatında bir takım zorluklar olabilir. Spor aktiviteleriniz varsa onları yönetmekte zorlanabilirsiniz. Birlikte hareket etmek çalışmalar yapmak toplantılar tertiplemek gelecek günler adına planlar yapmak zaman alabilir, ertelenebilir. Eğitim, öğrenim, spor merkezleri, takım oyunları, grup yöneticiliği, dershaneler, hukuksal konularda, cemiyet, dernek işlerinde gecikmeler söz konusu olabilir.. Özellikle Ekim-Kasım dönemleri Merkür aşk ve sağlık/iş evinizde retro olacak. Aşkta sorunlar yaşanabilir, çocuklar, gençlerle ilişkilere dikkat etmelisiniz, onların ya da sizin sağlık sorunlarınız olabilir. Spor yapıyorsanız, kaslarınızı çok zorlamayın. Günlük işlerinizi organize etmekte güçlük çekebilirsiniz, yanınızda çalışan kişiler, iş arkadaşlarınızla ilişkilerde problem olabilir. sağlık sorunlarınız varsa kontrolleri ihmal etmeyin. Sağlık, diyet, hijyen konularında takıntılar artabilir. Retrolar bitince bu sorunlar hafifleyecektir. 

Yengeç burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 10. Evinizde retro olduğundan dolayı, iş ve kariyerle ilgili konularda sorunlar olabilir. Kariyer adına daha çok mücadele edebilirsiniz. Üstleriniz, yetkililer, patronlarla iletişim güçlüğü çekebilirsiniz. Dominant ve baskın davranabilirler. Baskı karşısında ezilebilirsiniz. İşinizde daha fazla hırslı olabilirsiniz. Birçok iş birden alabilir, dağılabilir, konsantre olmakta zorlanabilir enerji kaybedebilirsiniz. Bu dönem dış dünyanın etkilerine de açıksınız. Dünyada ya da ülkede olan olaylardan dolayı işiniz, kariyeriniz sıkıntıya girebilir. Hedeflerinizi iş girişimlerinizi bir süre bekletmek durumunda kalabilirsiniz. Annenizin sağlığı da bu dönemlerde zorlanabilir. Sakin olmalısınız. Özellikle de Ekim-Kasım dönemleri, Merkür retro dönemi aileniz ebeveynler, özel hayatınızla ilgili konularda daha fazla sorun teşkil edebilir. Yerleşimle ilgili sorunlar olabilir. Çocuklarınız ya da aşk hayatınızda terslikler olabilir. Cinsel problemler, kıskançlıklar yaşanabilir. Spekülatif konularda iniş çıkışlar iş durumunuzu etkileyebilir. Çok açılmayın, Risk almayın!

Aslan Burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 9. Evinizde retro olduğundan dolayı, hukuksal konularda sorunlar oluşabilir. Gereksiz mücadele içine girebilirsiniz. Yolculuklar, seyahatler, yurt dışı yolculukları, ticari konularda, medya bağlantılı çalışmalarınızda, uluslararası arenalarda problemler, gecikmeler zorluklar meydana gelebilir. Seminerler, fuar, sempozyumlar ertelenebilir. Akademik çalışmalarınızda, sınavlarda sorunlar çıkabilir, iptal edilebilir, uzaktan eğitimle ilgili performans sergilemekte zorlanabilirsiniz. Uzaklarda yaşayan akrabaların ya da eşin kardeşlerin ya da akrabaların hayatında bir takım sağlık sorunları ya da problemler oluşabilir.  Network ağı kurmak için çok çaba sarf edebilirsiniz.  Özellikle Ekim-Kasım dönemleri Merkür retro dönemi, yerleşimle, taşınmalar, ebeveynler, kardeşlerle ilgili iletişim zorlukları yaşayabilir, agresif davranabilirsiniz. Eğitimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Retrolardan sonra problemleri çözmeniz kolaylaşabilir. 

Başak Burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 8. Evinizde retro olduğundan dolayı, finansal konularda zorluklar oluşabilir. Eşiniz ya da ortağınızla ilgili zorlukları aşmak durumunda kalabilirsiniz. Borç, alacak, verecek, krediler dengesini iyi kurmak gerekir, risk almamak en doğrusu. Bazı hukuksal konularda örneğin: miras, sigorta, prim, tazminat gibi haklarınızı almak için mücadele verebilirsiniz. Dış etkenler iç dünya düzeninizi bozabilir. Ruhsal problemlere sebep olabilir. Mali konulara dikkat etmek gerekir. Operasyon gibi konular ya da tedaviler gündeme gelebilir, haritanızda sert açılar varsa dikkat edin. Cinsellikle ilgili konular, sağlık sorunları da olabilir. özellikle operasyon gibi konular olursa mecbur kalmadıkça bu dönemlere getirmeyin. En çok da Ekim-Kasım Merkür retro dönemi daha da fazla. Alım satım konuları, harcamalar, iş konusu ve yakın çevrenin içinde olduğu problemler artabilir. Geçmişe yönelik konular bu dönem yeniden gündeme gelebilir. Retrolar bitince sorunlarla başa çıkmak kolaylaşır.  

Terazi Burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 7. Evinizde retro olduğundan ilişkilere iletişime dikkat etmek gerekir. Tartışmalar meydana gelebilir. Karşınızdaki kişilerle rekabet edebilir, onları potansiyel düşman olarak da görebilirsiniz.  Sert hamleler yapabilirsiz. Özellikle hayatınızı biriyle paylaşıyorsanız ki bu aileden kişiler bile olabilir, daha sakin olmalısınız. Bazı konuşulmamış konular ise bu dönemde ortaya çıkarılarak her şey söylenebilir. Karşınızdaki kişilerin davranışları sizde enerjisizlik halsizlik gibi durumlar da yaratabilir. Onların hayatında sağlık sorunları ya da farklı bir sorun, mücadele size yansıyabilir. Hukuksal problemler varsa zorluklar, bekleme, gecikmeler oluşabilir. Avukatlık durumları varsa çetrefilli geçebilir. Özellikle, Ekim-Kasım Merkür retro dönemleri daha da fazla. Finansal konularda daha gerçekçi adımlar atılmalı, risk alınmamalı harcamalar kontrol edilmeli, kararsızlıklara ya da sorunlara mantıklı yaklaşarak çözüm bulunabilir.

Akrep Burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 6. Evinizde retro olduğundan sağlık ve iş konularında sorunlar, beklemeler, gecikmeler netleşmeyen durumlar olabilir. Gücünüzü enerjinizi dengelemekte zorlanabilirsiniz. Spor yapıyorsanız kaslarınızı zorlamayın, ufak tefek kazalara sebebiyet verebilirsiniz. Kazalara, yaralanmalara hastalıklara hazır hale gelebilirsiniz. Ofis şartlarıyla ilgili sorunlar büyüyebilir, rahat çalışmanıza engel olabilir. İş yerinde bazı sorunlar sizi yorabilir. Belki onlarla ilgili sağlık sorunları hastalıklardan etkilenebilirsiniz. Belki bu dönem işleriniz çok yoğunlaşacak ve siz çok yorulacak dağılacaksınız. Özellikle Ekim ayı boyunca 14-28 Ekim dönemleri Merkür/Akrep burcunda retro olacak. Yeni projelerinizi fikirlerinizi uygulamakta zorlanabilirsiniz. Konuştuklarınızı anlamak zorlaşabilir. Sağlık, hijyen, beslenme ile ilgili takıntılar artabilir. Diyaloglarda sorunlar olabilir.  Olaylara mantıkla yaklaşırsanız iletişim sorunları azalır.

Yay Burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 5. Evinizde retro olduğundan aşk hayatınızda sorunlar olabilir. Mücadeleci, çetrefilli bir aşk sizi yorabilir. Cinsel sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Çocuklarınızın projeleri aksayabilir, onların sağlıkla ilgili sorunları olabilir. Gençlerle, çocuklarınızla  ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Spor yaparken sakatlıklara açık olabilirsiniz. Enerjisizlikten dolayı spor yapmak da istemeyebilirsiniz. Mücadele gücünüz azaldığından geri çekilebilir, rekabetten uzak durabilirsiniz. Riskli para durumları olabilir. Harcamalarınızı kontrol etmeli kesinlikle gözü kara risk (döviz, altın, borsa vb..) almamalısınız. Alternatif işlerinizle ilgili bir yavaşlama duraklama bekleme olabilir. Seyahatler, keyifli aktiviteler iptal edilebilir ya da bir ileri iki geri zor ilerleyebilir. Özellikle de Ekim ayındaki Merkür retro dönemleri çok daha etkili olacaktır. Grupça hareket etmekte zorlanabilirsiniz, Bir takım organizasyonlarda zorluklar oluşabilir. Kendi dünyanıza çekilebilir ortamdan izole olabilir evinize yuvanıza daha çok odaklanabilirsiniz. Kardeş kuzen akraba gibi konularda takıntılar artabilir, sürekli kendi kendinize konuşabilir aklınızı geçmiş konularla meşgul edebilirsiniz. Sezgilerle değil mantıkla hareket ettiğinizde sorunlar azalır. 

Oğlak burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 4. Evinizde retro olduğundan ailevi problemler gündeme gelebilir. Yerleşimle ilgili konular, taşınma, tadilatlar, ebeveynlerin sağlık konuları sizi zorlayabilir. Aile içi çekişmeler de verebilir ya da ailenizden birinin hastalanması sağlık sorunlarının olması gibi sizi de üzebilir. Onlar için daha fazla çalışmak tükenmek durumunda kalabilirsiniz. Evde güvenlikle ilgili sorunlar oluşabilir, önlemleri arttırın, alarm, kamera gibi cihazları gerekirse taktırmalısınız. Aileden gelen sorunları çözdükçe rahatlamaya başlayabilirsiniz. Marsın bu evde ilerlemesi Temmuzdan Ocak 2021 ayına kadar, ev, yerleşim bina ebeveynler vb.. sorunlarla uğraşmanızı destekleyebilir. Özellikle Kasım ayından Ocak 2021e kadar geleceğe yönelik önemli projelerinizi yapılandırabilirsiniz. Taşınma ve evde değişiklikler yapmak adına girişimleri hızlandırabilirsiniz. Şu an da öyle olabilir ancak Ekim-Kasım aylarında işinizi evden yönetmeniz daha fazla gerekebilir. Grup iletişimleri, toplantılar ile ilgili sorunlar olabilir. Retrolar bitince sorunlar da azalır. 

Kova Burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 3. Evinizde retro olduğundan yakın çevre kardeşler akrabalarla, komşularla ilgili sorunlar büyüyebilir. Onların hayatındaki bir takım zorluklardan etkilenebilirsiniz. Kardeşleriniz için mücadele etmek uğraş vermek gerekebilir. Aceleci davranabilir hızlı kararlar alabilirsiniz. Aynı fikri paylaşmayan kişilerle iletişim zorlukları tartışma yaşanabilir. Eğitimle ilgili sorunlar artabilir, seyahatler, geziler ertelenebilir, ticari konularda zorluklar oluşabilir. Taşınma gibi durumlarınız varsa 2021e kalabilir. Bu süreçlerde trafikte yollarda acelecilikten uzak durulmalı, kazalara açıklık verebilir. İnternet gibi çalışmalar, yazı çalışmalarınız sosyal ağlarla bağlantılarda sorunlar oluşabilir. Özellikle de Ekim ayında annenizle ilgili sorunlardan etkilenebilirsiniz. Kasımda hukuksal mücadele içinde olabilirsiniz.  Eğitimle ilgili yolculuklar ertelenebilir, sınavlar, projenizi bitirmek statü atlamak vb.. zorluk oluşabilir. Retrolardan sonra özellikle de Aralık ayından itibaren yeni düzenler kurulabilir. 

Balık burcu: Özellikle de kişisel haritanız destekliyorsa, Mars 2. Evinizde retro olduğundan finansal konulara dikkat etmek gerekir. Bu dönem çok harcamanız olabilir. Üretime odaklısınız motivasyon çok fazla para üzerine odaklı. Ancak kazançlarınız hemen tükenebilir. Yatırımları bir süre durdurmak ertelemek durumunda kalabilirsiniz. Kimileriniz ise parayı çok kontrol edebilir aşırı cimri hesapçı hale de gelebilirsiniz. Yanlış girişimlerden kaçınmalı, harcamaları kontrol etmeli, gereksiz tüketimden kaçınmalı ve risk almamalısınız! Merkür Ekim ve Kasım ayında retro olacak bu dönemlerde, ortak paylaşımlar ortak kaynaklar birikimleri akıllıca kullanmalısınız, alım satım yatırım mülk almak, araba satın almak gibi projeler karşınıza çıkarsa önünüzü görmeden harekete geçmemelisiniz. Belki çok hesaplı şeyler bulacaksınız o zamanda bilirkişilerden yardım almakta fayda var. Eğitimle ilgili ya da ticari konular, medya bağlantılı işleriniz, yolculuklarınız, uzaklarla ilgili beklentileriniz Kasım sonlarından itibaren ilerlemeye başlayacaktır. Ekim ayında sağlığınıza daha fazla özen göstereceksiniz. 

Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı 

📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

not: yükselen burcunuzu öğrenmek için bana başvurabilirsiniz. Bunun için doğum saatinize, doğum bilginize (doğum yerinizi de yazınız) ihtiyacım var. Örnek: 12.06.1994 İstanbul, saat 16.45 gibi.... 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum