İkizler burcunda ay tutulması (2020)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 22:59:00


30 Kasım Pazartesi günü öğlen saatleri civarı İkizler burcunun 8 derecesinde Parçalı Ay tutulması gerçekleşiyor. Tutulma Avrupa’nın kuzey batısı, Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya, Asya, Atlantik Okyanusunun kuzeyi ve Pasifik okyanusundan (kaynak: TUG) görülebilecek. Özellikle burç ya da yükselen İkizler, Yay, Başak, Balık gibi değişkenler daha fazla etkilenebilir.

İkizler burcu temaları birden fazla konuları temsil eder, bir çok konuya dağılmak kafa karışıklığı konsantrasyon sorunları da yaşatabilir. İkizler dönemlerinde hızlı değişimler meydana gelebilir. Zihinsel yeteneklerin ortaya konulduğu süreçler olabilir. Eğitim öğretim faaliyetleri daha çok öne çıkabilir. Neptün’den açı alan (flu, belirsizlik, gözü kapalı hareket etmek) gezegensel açılar aslında dağınıklık ve kafa karışıklığı da yaratırlar. Daha önce karar verilen konularda değişiklikler meydana gelebilir. Kesinlik kazanması Neptün etkisiyle bu günlerde zor olabilir. Bu durum kişisel haritalarınıza göre değişir olumlu veya olumsuz etkiler yaratması adına. Tutulmada Neptün etkisi tedavileri,  İlaç, aşı, tedavi süreçlerini (Neptün retrodan çıkıyor) anlatabilir. 

İkizler tutulmaları pazarlama alanları yoğunlaşabilir. İnternet çalışmaları, eğitim dünyası, eğitimciler, öğrenciler, gençler,  ticari faaliyetler, habercilik, gazete, yayıncılıkla ilgili konular, akrabalarla ilişkiler bu dönemlerde dikkat çekici. Bu dönem yanlış anlamalar, sürekli bir iletişim, paylaşım ve mesaj yoğunluğu dikkat çekici olabilir. Fazlaca merak artışı vardır. Birçok konuya cevap vermek uğraşmak odaklanmak gerekebilir, tabi bu durumda yorulmak mümkün. Asılsız haberlere, abartılara, dedikodulara da açık olabilirsiniz. Yoğun bir iletişim trafiğine girebilirsiniz. Eğitimciler, öğrenciler, haberciler, yorumcular, gençlerle ilgili sorunlar, karışıklıklar yanlış anlaşılmalar, stresler oluşabilir. 

Ay tutulmaları duygularda mantıksız tepkiler uyandırabilir. Eve aileye kişisel konularda dağınıklık karışık stresli durumlar yaratabilirler. Duygular bu dönem değişken olabilir. Konsantre olmakta zorluk çekilebilir. Aslında bu dönemler farkındalık yaratan süreçlerdir. Olayları büyüterek daha iyi görünmeleri sağlayabilir anlamamızı kolaylaştırabilir. Belki duygu ve akıl tutukluğu yaşayabiliriz ama ilerleyen zamanlarda tutulmanın etkisi azaldıkça ne yapacağımıza karar verebiliriz. Özellikle değişken burçlarda olan tutulmalar şartların değişilebilir olduğunu da göstermekte. Bizimde yeni şartlara daha hızlı uyum sağlamamız faydamıza olabilir.

Tutulma sürecinde Türkiye saatine göre Kova burcunun yükselmesi, daha çok bilimsel çalışmaları, Ekip, grup iletişimlerini, toplumsal çalışmaları ifade ediyor. İlişkilerde ve birçok konuda özgürlüğümüzü ön plana çıkarma isteği artıyor. Kişisel özgürlüğe ihtiyaç duyuluyor. Eski düşünce kalıplarından uzaklaştığınız yenilerinin ön plana çıktığı bir döneme doğru gidiliyor. Astroloji, teknoloji, bilim, demokrasi, sosyal reformlar ön plana çıkıyor.

Özellikle Aralık ayının ilk haftasından itibaren güneş/mars açıları (ateş elementi) hızlandıkça birçok uygulama girişim için kendinizde cesareti bulabilirsiniz. Enerji artacaktır. Yeni bakış açıları üreterek hayata daha cesaretle sarılabilirsiniz. Girişkenlik hız verimlilik artabilir. Eğitim teknik konular her türlü görüşmeler iletişim stratejiler için olumludur. Kendinizden emin başkalarından korkmadan inançlarınızı, fikirlerinizi daha açık (Merkür/yay) ifade edebilirsiniz.  Adalet, hukukla ilgili konular gündeme gelebilir, sürekli konuşulabilir.

Hayatınızın istediğiniz alanlarında ileriye dönük çalışmalar yapabilirsiniz (Merkür/Jüpiter) bu etkileşim umut ve beklentilerinizi arttırabilir. Sağlık ve hijyen çalışmaları için (Merkür/Satürn) uygun dönemlerdir. Yazılar yazmak, ilmi araştırmalar yapmak, bilimsel konulara rahatlık ve açıklık getirebilir. Mesleki amaçlı çeşitli görüşmeler yapılabilir.

Jüpiter/Satürn partil kavuşumuna doğru ilerliyor.  Artık Aralık  ayının 5-10 dan  itibaren bu açılar yoğunlaşıyor. Yeni Yıla da bu şekilde girebiliriz. Bu açılar sınırlamaları tedbirleri arttırabilir. Seyahat sınırlamaları da gelebilir. Aşırılıkları törpüleyen açılardır. Ancak Venüs de Yay burcunda olduğu için iyimserliği umutları pozitifliği de arttıran dönemler gelmektedir. Köprüden çıkışta artık ışık görünmeye başlamıştır. Aralık ayının 15-19 undaki Yeni döneme aşıyla girebiliriz.  Şubat sonlarından itibaren bu kısıtlayıcı açılar birbirinden uzaklaşıyor bakalım neler olacak? (Satürn/Uranüs tetikleyici açılarını o zamanlar konuşuruz)

Sağlık: bugünlerde sinirsel gerginlikler, eller, kollar, bronşlar, ciğerlerle ilgili sorunlar artabilir. Özellikle Türkiye’nin haritasında Sağlık çalışanlarıyla ilgili kaoslar olabilir. 12. Evdeki tutulmalar üstü örtülü şeylerin ortaya çıkmasını anlatabilir. Tutulmalarla belki de görmek istemediğimiz ya da üstünü örttüğümüz şeyleri görmek, açıklamak zorunluluğu olabilir.  

Burçlar:

Koç burcu:  Bu dönemlerde zihinsel alanlarda pek çok olanak içinde olabilirsiniz.  Eğitim, öğretim alanlarında faaliyetler içine girebilirsiniz. Kardeş, komşu, esnaf, yakınlarla iletişiminiz artabilir. Bazı haberler alabilirsiniz. Kısa yolculuklar yapılabilir, fikirlerinizi internet ve soysal medya aracılığıyla duyurabilir yayabilir yazabilirsiniz. Bilgi paylaşmak seminer ve duyurular yapmak halkla ilişkiler adına yoğun bir süreç olabilir. Bu tutulma size cesaret ve konuşkanlık verebilir. Sözleşmeler, alışverişler bu dönem yoğunlaşabilir. Bu süreçlerde hediye prim bağış burs gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz. Ruh sağlığınız korkularınızdan 15 aralıktan itibaren Venüs/Yay yolculuğunda kurtulacaksınız.

Boğa burcu: Tutulma sizin para evinizde gerçekleşiyor. Bu dönemler alacağınız ya da kazanacağınız paralar olabilir, ihtiyaçlarınızı karşılamak için kullanabilirsiniz. Mars retrodan çıkmış olsa bile geçmişe ait takıntılar ve bazı yorucu işlerden kurtulmanız biraz daha zaman alabilir. Yine de günden güne şüphelerden korkulardan güvensizliklerden kurtuluyorsunuz. Eşinizden karşınızdaki kişilerden yardım, destek aldığınız günlerdesiniz. Belki daha kapalı ortamlarda olmak sizi sıkıyor ancak bu durumdan kurtulmak da bir süre sonra mümkün. Özellikle 15 Aralık’tan itibaren ruh sağlığınız psikolojiniz rahatlayacak, beklediğiniz para, destek gelebilir.  

İkizler burcu: Burcunuzda gerçekleşen Tutulma dönemleri sizin ve karşınızdaki kişilerin sağlığı, diyaloglar, iletişim, ikili ilişkiler önemli olabilir. Olaylara karşı beklenmedik tepkiler verebilir bu durum da sağlığı etkileyebilir.  İkizler ve yükselen burcu İkizler olanlar bazı konularda karar vermeden birkaç gün düşünmelisiniz.  Anneyle ilgili duygusal ya da sağlık sorunları da olabilir. Aralık’tan itibaren diyaloglar, sözleşmeler ikili ilişkiler yoğunlaşabilir. Karşınızdaki kişilerin görüşlerine kulak vermek durumundasınız, ortaklı işlere yönelebilirsiniz. 14- 15 den itibaren evlilik konuları ikili ilişkiler ortaklıklar, sözleşmeler önemli hale gelebilir. Yeni olanaklar ve teklifler gelebilir. Evlenme, ortaklık teklifi alabilirsiniz. Karşınızdaki kişilerin  (eşin, babanızın, ortağınızın hayatında önemli konular var. Taşınma kararı da alınabilir.

Yengeç burcu: Günlük işlerinizi planlamakta zorlanabilirsiniz. Başkalarına hizmet etmek durumunda kalabilirsiniz. Bağışıklığınızı güçlendirmeli, biraz sosyal ortamlardan uzak durmalı izole olmalısınız kontrolünüzde olmayan dış faktörler ruhsal ve fiziksel sağlığınızı zorlayabilir. Kontrolsüz gelişen sağlık sorunları da olabilir yani nedenini anlayamadığınız nasıl oldu dediğiniz durumlar. Aslında bu tutulma sizi biraz uyandıracak, olaylara karşı farkındalığınız artacak, birkaç gün içe çekilme ihtiyacı kendiliğinizden duyacaksınız.  Aralık ortasından itibaren sağlık ve iş koşullarınız iyileşiyor. Günlük çalışmalarınızdan kazançlar gelmeye başlayabilir. İş, sağlık koşulları üzerine bir düzen gelebilir.

Aslan burcu: Bu dönem arkadaşlarınızın hayatında sorunlar olabilir.  Onlarla ilgili problemler size yansıyabilir. Hukuksal konular, grup iletişimleri öne çıkabilir. Yaratıcı çalışmalar yapabilir, daha aktif bir rol oynayabilirsiniz. Çocukların hayatında bir oluşum var. Bu dönemler yaşamınızdaki hedefleri gözden geçirme ve değerlendirme zamanlarındasınız. Gelecek için planlar yapabilir, dernek, vakıf, cemiyet çalışmalarına toplantılarına katılabilirsiniz. Aşk Aralık ayından itibaren geliyor. Aralık ortasında aşk teklifi alabilir, sevdiğiniz alanlara yönelebilirsiniz. Finansal gelişmeler olabilir.   

Başak Burcu: Tutulma dönemlerinde ailevi karışıklıklar yaşanabilir. Anne/baba ebeveynlerle ilgili konular yoğunlaşabilir. Birden fazla konulara eğilebilir işlerinizi ihmal edebilirsiniz. Ailevi ve kişisel konularınız toplum önüne çıkabilir, duygularınızı daha etkin bir şekilde ifade edebilirsiniz. Toplum içinde başkalarının bakış açısına fazla önem verebilirsiniz. Annenizle ilgili sorunlar yaşanabilir. Aralık ayında aile içi iletişim problemler masaya yatırılacak. İçe yuvaya dönük problemleri ele alma zamanı. Ebeveynlerin sorunları,  tadilat, taşınma gibi konularda gelişebilir.  Aralık ortasında bitişler ve yeni başlangıçlar içindesiniz, ailevi yeni kararlar arifesinde olabilirsiniz.

Terazi Burcu: Uzaklarla ilgili konular var. Seyahat döneminiz olabilir. Bazı karışıklıklar yaşanabilir. Bu dönemler hayata bakışınızı değiştirecek konular gelişebilir. Yeni fikirler yeni bakış açıları geliştirilebilir. Farklı ülkelerden yerlerden haberler gelebilir. Mahkeme sonuçları alabilirsiniz. Daha çok yazılar yazabilir medya bağlantılı çalışmalar yapabilirsiniz. Ticari konulara eğilimler artabilir. Aralık ayında satış işleri, sözleşmeler, yakınlarınızla iletişimler artabilir. Önemli görüşmeler, internet çalışmaları kısa yolculuklar yapabilirsiniz. Aralık ortasından itibaren çevrenizdeki kişilerle yakınlarınızla iletişim daha rahat olabilir. Daha huzurlu ilişkiler kurabilirsiniz. Tanıtım, satış, pazarlama işleriniz hızlanabilir.

Akrep Burcu: Tutulma dönemleri, alacak verecek konuları, sigorta, tazminat, okült metafizik konuları öne çıkabilir. Müşterek sahip olduğunuz konulara kaynakları daha fazla kontrol etmek isteyebilirsiniz. Beklediğiniz para tahsilat gibi durumlar varsa gecikebilir. Kimileri adına ise tam tersi gelebilir (kişisel haritalarınıza bağlı) Ruhsal olarak biraz inişli çıkışlı olabilirsiniz. Sağlık tedavi gibi konular varsa sonuçlarını alabilirsiniz. Aralık’tan itibaren finansal konulara daha çok yoğunlaşabilir, parayı idare edebilme para kazanma becerisini daha rahat kullanabilirsiniz. Maddi kaynakları arttırmak adına yeni yollar bulabilirsiniz. Özellikle ay ortasından itibaren kazançlar artarken, ihtiyaçlarınızı almakta zorlanmazsınız. Yatırım ve alışverişler adına yeni olanaklar gelişebilir, yeni kazançlar elde edilebilir. Evinizden de çalışabilirsiniz.

Yay Burcu: Tutulma karşıt burcunuzda gerçekleşiyor. Eşiniz, ortağınız, karşınızdaki kişilerin hayatında gelişen bir takım olaylar sizi etkileyebilir. Onların sağlık sorunları da olabilir. Evliliğiniz, ilişkileriniz bu dönem etkilenebilir. Duygusal sorunlar da gündeme gelebilir. Karşınızdaki kişiler daha önemli hale gelebilir. Ortaklaşa işler girişimler sözleşmeler olabilir. Anneniz ya da kadınlarla iletişim bu günlerde önemli. Bu dönem İlişkilerde duygusallık alınganlıklar gelişebilir.  Aralık ayından itibaren kendinizi daha iyi ifade etmeye başlayabilir, kafanızdaki projeleri konuşmak istediklerinizi açık bir şekilde ifade edebilirsiniz. Daha anlaşılır hale gelebilirsiniz. Aralık ortasından itibaren istediğiniz şeylere, kişisel bakımınıza, estetiğe, güzelliğinize, sağlığınıza  kendinize odaklanacaksınız, koşulları istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz.

Oğlak Burcu: Bazı şeylerin olgunlaşması gerekiyor. Sağlık ve iş evinizde bir tutulma var. İşleriniz yoğunlaşırken angarya işlerde üzerinize kalabilir. Daha fazla izole olmanız gerekebilir. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Rutin işler sorumluluklar bitmesi gereken konular öne çıkabilir. Bu konulardaki dağınıklık sizi geri planda bırakabilir. Sağlığa hijyene daha fazla önem vermek gerekebilir. Bünyenizi güçlendirmeli, diyete beslenmeye bağışıklığa daha çok dikkat etmelisiniz.  Aralık ayında izolasyon sizin için devam etmekte. Özellikle, 21 Aralık’tan itibaren artık hayat enerjiniz yükselecek kendinizle ilgili planlara başlayabilirsiniz.  Bir süre daha sosyal ilişkilerden uzak kalsanız bile daha huzurlu dönemlerdesiniz dinleneceksiniz. Ailenize sevdiklerinize odaklanmak size iyi gelecek.   Meditasyon benzeri çalışmalar adına olumlu dönemlerdir.

Kova Burcu: Aşk hayatınızda bir karar aşaması olabilir. Bırakmak ya da devam etmek kararları alınabilir. Duyguları sergilemekte zorlanabilirsiniz. Aşkta iniş çıkışlar olabilir. Bugünlerdeki değişen şartlara ayak uydurmakta zorlanabilirsiniz. Çocuklar gençlerin hayatındaki bir takım değişimler abartılı tavırlar takınmanıza yol açabilir. Aktivitelere zaman ayırmak zor olabilir. Aralık ayından itibaren bazı arkadaş dostlarla görüşme fırsatınız gelişiyor. Aynı ideali paylaştığınız kişilerle etkileşim artabilir. 15inden itibaren ise, birtakım organizasyonlar içine girebilirsiniz. Geleceğe yönelik hedefler adına yeni çalışmalar başlayabilir. Bayanlardan aileden kişilerden destek alınabilir. Kazançlarınız da artabilir. Saygın, prestijli, eğitimli, demokratik çevrelere gruplara ekiplere cemiyetlere, meclislere katılabilirsiniz. Toplumsal içerikli çalışmalara başlayabilirsiniz.

Balık burcu: Tutulma dönemi aileniz ebeveynlerinizle, özel hayatınızla ilgili karışıklıklar olabilir. Yakınlarla aileyle ilgilenebilir içe çekilme ihtiyacı duyabilirsiniz. Taşınmak yer değiştirmek ev kurmak gibi geçmişle ilgili konular gündeme gelebilir.  Ev içinde sürekli bir değişkenlik hareketlilik olabilir. Ev, iş arasında kalabilir birkaç gün sıkışabilirsiniz. Aralık ayında işinize kariyerinize daha çok odaklanabilirsiniz. Annenizle ilgili yeni konular gelişebilir. Kısa seyahatler yapılabilir. İşinizle ilgili yeni bir düzen kurmak yeni teknikler öğrenmek gerekebilir. Aralık ortasından itibaren, üstlerle ilişkiler olumlu gelişebilir. Başarı elde etmek daha çok tanınmak adından söz ettirmek mümkün olabilir. Yetenekleriniz toplum önünde görünür hale gelmekte.  

Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı 

📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

not: yükselen burcunuzu öğrenmek için bana başvurabilirsiniz. Bunun için doğum saatinize, doğum bilginize (doğum yerinizi de yazınız) ihtiyacım var. Örnek: 12.06.1994 Ankara, saat 16.45 gibi.... 


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum