Yay Burcunda Güneş Tutulması (2020)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 21:02:00


14 Aralık 2020 Pazartesi Türkiye saatiyle 19.17 civarı Yay burcunun 23 derecesinde Tam Güneş Tutulması gerçekleşecektir. Ülkemizden görülemeyecek olan bu tutulma daha çok Güney Amerika, Antarktika, Pasifik Okyanusu, Atlantik Okyanusu’nun Güneyi ve Afrika’nın güneydoğusundan görülebilecek. Tutulmanın tam olarak görülebileceği yer ise Güney Amerika (Arjantin) olacak (kaynak: TUG). Burç bazında en çok Burcu ya da yükseleni Yay/İkizler, Başak/Balık olan değişkenler daha fazla etkilenebilir. Eğer bu burçlarda kişisel gezegenleriniz varsa sizlerde etkileneceksiniz demektir.

Öncelikle Güneş Tutulmaları eski astrologlara göre insan hayatında stresli üzücü konuları hayata çıkaran aniden ortaya çıkan olayları problemleri işaret eder. Modern zaman astrologlarına göre ise büyümeye ilerlemeye fırsat veren yeni oluşumlardır. Hayatımızda yapmak istediğimiz yenilikleri değişimleri yapma enerjisi getirebilirler. Özellikle tam tutulmalar çok daha etkili. Hayatımızdaki kırılma noktaları, doğum, ölüm, işe girme, işten çıkma, iflaslar, evlilik, boşanma, taşınma vb… konular tutulma dönemlerinde gerçekleşmeye başlarlar. Sonlanmanın ardından yeni başlangıçlar, olumlu ve ya olumsuz hayatımıza girebilirler bu kişisel haritalarda aldıkları açılarla alakalıdır.

Yay burcundaki Tutulmalar, eğitim, farklı kültürler, değişik felsefe ve görüşler, akademik çalışmalar, uluslar arası konuları ifade ederler. Satürn ve Jüpiter’in artık Kova burcuna ilerlediği günlerde. Evrensel bakış açıları geliştirmek gerekebilir. Geleceğe yönelik pozitif beklentiler hayata iyimser bakmanızı sağlayabilir. Bu dönemlerden itibaren bilimsel çalışmalarda akılcı girişimler sayesinde ilerleme sağlayabilirsiniz. Olaylara evrensel bakmak gerekebilir. Vizyoner olmak geniş açıdan bakmak bağnazlıktan, kibir ve yargılamaktan kaçınmak, farklı kültürlere inançlara hayat felsefelerine açık olmak size çok şey kazandırabilir.

Bu tutulmalarla evrensel çalışmalar, yasalar eşitlikçi yaklaşımlar gündeme gelebilir. Kova dönemiyle birlikte geldiği için, hümanizm, toplumsal içerikli çalışmalar sosyal reformlar hayata geçebilir. Tutulmanın Neptünlü açıları (ilaç, aşı, şifa, tedaviler, kolektif etkileşimler, çalışmalar) dağınıklık, kafa karışıklığı yaratsa da (marsla olumlu açıları) yeni bilimsel çalışmaların aşı gibi tedavilerin hayata geçeceği bir zaman dilimi olabilir. Marsla olumlu açıları, özgürleşmek için yapılacak çalışmaların adımları atılabilir. Yeni bir işe atılmak eyleme geçmek için daha cesur ve gerekirse de risk alarak biraz da gözü kapalı hareket edebilirsiniz. Bu dönemlerde Venüs’ün de Yay burcuna girmesi ile yoğun bir ateş elementi artışı var. Cesaret güven atılımlar dönemi! Gerekirse de risk alınabilir görünüyor. Ateş elementi kişiyle girişim gücü verir. Çok hızlı kararlar alınarak hayata geçebilir.

Daha iyimser yaklaşımlar, enerjinin yoğunlaşması söz konusu olabilir. Yasaklar, kısıtlamalar devam etse bile bakış açısı daha iyimser ve pozitif görünebilir. İlaç aşı tedavilerde özellikle aşama kaydedilebilir. Kişisel gelişim kişisel büyüme olarak da çok şey kaydedilebilir. Uluslar arası konular çok yoğunlaşacaktır. Dış ülkelerin etkileşimleri, onların hayatındaki konular, yeni oluşumlar yeni bir dönemi işaret edebilir.

Güney Ay düğümü etrafında oluşan Yay burcundaki tutulmalar daha yorucudur. Sınırları aşmak öğrenmek kendinizi geliştirmek adına daha fazla mücadele etme gerekliliği vardır. Dini ve sosyal alanlarda ilginç görüşler olabilir. Fanatizm, inanç ve düşünceleriniz, önyargılar, kibir ve dogmatizm ve eski alışkanlıklar size zarar verebilir. Özellikle ego tuzağından uzak kalmalı, geçmişte belki de aileden kazanılmış,  size zarar veren görüş ve alışkanlıklarınızdan kurtulmak gerekebilir. Fazla kibir, yargılama, fanatizm, bağnazlıktan kaçınmak gerekebilir. Herkesin dini görüşlerine hayat felsefesine farklı kültürlere açık olmak gerekebilir. Kitlesel olarak tam tutulmalar yorucu olabilir bu yüzden de bu süreçlerde ateş elementinin de yoğunluğundan dolayı doğal afetler de yoğunlaşabilir.

Bu tutulmalar (Satürn/Jüpiter kova)  dünyada özgürleşme adına yapılan çalışmaları, toplantıları, ayaklanmaları harekete geçirebilir. 2020 yılındaki ilk yay tutulmalarında Amerika’da ırkçılık olayları olmuştu.  Bu dönem Sosyal konularda duyarlılık, bilimsel çalışmalar, sosyal bilincin yükselmesi, eğitim, adalet sistemi, hak, hukuk sistemi yeni kanunlar önemli hale gelebilir. Hümanist, idealist tarafsız olmak, kolektif amaçlar için çalışmak, insan haklarına vurgu yapmak toplumsal alanlarda sorumluluk almak bu dönemin konularıdır.

Türkiye haritasında ise 6/12. Ev vurgulu. Zaten gündemde olan o dönemlerde çok daha vurgulu hale gelen konulardır. Özellikle, Sağlık çalışanlarıyla ilgili konular, aşı, ilaç tedaviler, hastane çalışanları adına hem yorucu aynı ı zamanda geliştirici süreçler olabilir. Umutlar artabilir. Canlandırıcı bir etki (Merkür/mars) yeni bakış açıları anlayış düşünceler oluşabilir. Düşünsel ve fiziksel aktiviteler eğitim araştırma teknik bilim konularında sağlıklı görüşmeler yapılabilir. Polis, ordu, emekliler, çalışanlar, sağlık çalışanları, memurlar, işçiler, restoranlar, yiyecek ile ilgili personeller, satan yerler, iş gücü sınıfı adına da reformlar, olanaklar gelişebilir.  Haritada Yengeç burcunun yükselmesi ile seçimlerle ilgili konular sık gündeme gelebilir.

Bu tutulma Ras Alhague adlı sabit yıldızla kavuşumdadır. Bu yıldız yara iyileştirme arzusu ile ilişkilidir. Göklerin şifacısı doktoru yılan tutanın başı ile ilişkilendirilir. Geleneksel olarak bu yıldız kötü olarak görülür, çünkü yılanla ve kadınsı özelliklerle ilişkilendirilir.  Buna karşın, bu yıldız daha iyi anlaşıldığında hem kişisel hem de toplumsal düzeyde iyileştirici bir rol oynayabilir. Ayrıca bu yıldız etkileşimi, zehirlenmelere açıklık verebilir. İçkiye düşkünlük verebilir. Halüsinasyonlar görülebilir. Zafer ve başarıya yaklaştırabilir. 

Tutulma ayrıca Venüs/toliman adlı sabit yıldızla da kavuşumdadır. Bu yıldız ise öğrenerek iyileşme anlamına gelir. Yüce Chiron anlamında da gelmektedir. Bu yıldız öğrenme, eğitim ve tinsel gelişimle ilgilidir.

Kısaca burçlar:

Koç burcu: Uzaklarla ilgili konular, akademik fırsatlar, seyahatler, kişisel gelişim programları, uluslararası alanlarda büyüme, basın medya iletişimsel alanlarında uzmanlaşma yeni çalışmalar, kurslar eğitim, seminer, sempozyum programları gündeme gelebilir. Artık projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Hukuksal alanda yeni gelişmeler içindesiniz.

Boğa Burcu: Başkalarının, eşin ortağın gelirlerinden faydalanabilirsiniz. Borçlarınızı kredilerinizi kapatabilirsiniz.  Yatırım yapabilirsiniz. Ruhsal olarak rahatlayacaksınız. Sağlığınızla ilgili tedavilerle ilgili yeni olanaklar gelişebilir.  Daha önce sorun yaşayanlar iyileşme dönemine girebilir. Kendinizi iyi hissedeceksiniz.

İkizler burcu: Son zamanlarda hiç bu kadar iyi olmamıştınız. İkizlerdeki tutulmalarda size bir aydınlanma özgürlük getirmiş olmalı. Bu tutulmayla, karşınızdaki kişilerden destek danışmanlık alabilirsiniz. Evlilik tekliflerine açık olabilirsiniz.  İlişkiler, evlilik, ortaklık teklifleri gündeme gelebilir. Eşin olanakları genişleyebilir.  Sağlık ve tedavilerle ilgili kaygılar endişe ve korkular azalacak.

Yengeç burcu:  Yeni iş teklifleriyle karşılaşabilirsiniz. Daha önceki iş alanınızda yeni teknikler gelişebilir. Ofisinizi düzenleyebilirsiniz. İş alanında yeni bir düzenleme yapılabilir. Geçmişte sağlık sorunlar yaşandıysa artık daha iyi etkiler var. Sağlıkçılardan aileden kişilerden, kardeş ve yakınlardan destek almaya başlayabilirsiniz. Günlük işlerinizi bir düzene sokacaksınız..

Aslan Burcu: Aşk hayatınızda yeni gelişmeler var. Yeni aşk teklifleri alabilir, yaratıcılığınızı, yeteneklerinizi sergileyebilir, hatta şov yapabilirsiniz. Çocuklarınızın hayatında yeni gelişmeler, olanaklar sizi mutlu edebilir. Kısa yolculuklar, hobisel faaliyetler gündeme gelebilir. Daha önce ortaklı iş tekliflerine sıcak bakmadıysanız şimdi bakabilirsiniz.

Başak Burcu: Bir süredir karışıklık yaşanmakta. Bu tutulmayla, aile hayatınızda yeni bir dönem başlayabilir. Bitişler ve başlangıçlar var. Taşınma kararları alınabilir. Eve yeni bir düzen getirilebilir. Aile içi sorunları düzenlemek gerekiyor. Gelişen yeni olanaklar yatırım fikrinizi hayata geçirebilir. İçe dönük bu süreçte, kardeş veya akrabalarla birlikte geleceğe dönük konuşmalar önemli olacaktır.

Terazi Burcu: Kardeş ve akrabaların hayatında yeni gelişmeler olabilir. Daha önceki sorunları çözmek uzlaşmak adına fırsatlar var. Onlara destek vermelisiniz. Geçmişte yapılan hataları görerek hareket edilmeli.  Kısa geziler, yakınlar, arkadaşlarla görüşmeler duygularınızı canlandıracak. İnternet alanlarında yeni çalışmalar, yazı, eğitim programları, dergi yayıncılıkla ilgili konular yoğunlaşabilir.

Akrep Burcu: Yeni finansal kazançlar elde edebilirsiniz. Para kazanabilirsiniz, müşteri olanakları potansiyel genişleyebilir. Tabi parasal konuları iyi organize etmek şartıyla olacaktır. Özellikle ticari konular, internet yazışmaları, öğrenimle ilgili konulardan kazanç elde edilebilir. Evlilik, yatırımlar, taşınmalarla ilgili konular gündeme gelebilir.  

Yay burcu: Proje ve girişimleri hayata geçirebilirsiniz. İkna yeteneğinizi daha iyi kullanabilir söz ve fikirlerle dikkat çekebilirsiniz. Daha önceki tuzaklara düşmemek adına daha dikkatli olmalı, fanatizm ve kibirli konuşma ve davranışlardan uzak durmalısınız. Bu anlamda kişisel gelişim adına yeni olanaklar gelişebilir. Dış görüntünüze estetiğinize vakit ayırabilirsiniz.

Oğlak burcu: Bu dönemler içe dönük izole süreçleriniz. Ancak bu tutulmayla kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Yalnız kalmak size huzur verebilir. Yalnız çalışmak olmak daha avantajlı olabilir. Kendinizi geliştirmek ileriye dönük projeler adına içe dönük çalışmalar verebilir. Sağlık ve şifayla ilgili konularda yeni gelişmeler gündeme gelebilir.

Kova Burcu: Yeni grup çalışmaları gündeme gelebilir. Arkadaşlarla toplantılar organizasyonlar yapabilir sosyal ortamlara girebilirsiniz. Geleceğe yönelik hedefler adına pozitif gelişmeler içindesiniz, grup içinde liderlik yetenekleriniz genişleyebilir yakınlarınızdan eşinizden destek alabilirsiniz. Kişisel gelişim, girişimler döneminiz başlıyor. Kendinize güveniniz artabilir.

Balık: İş olanakları gelişmekte, yükseleceğiniz, dikkat çektiğiniz bir süreçtesiniz. Mesleki yaratıcılığınızla kendinizden söz ettirebilirsiniz. Eğitim, öğretim, yüksek öğrenim, lisansüstü çalışmalar, ticari konular gündeme gelebilir. Yeni bir işe de girebilir, terfi edebilirsiniz. Toplumun önünde dikkat çektiğiniz süreçler. Bu yüzden yaptıklarınıza ve söylediklerinize dikkat etmelisiniz.

Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı 

📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

not: yükselen burcunuzu öğrenmek için bana başvurabilirsiniz. Bunun için doğum saatinize, doğum bilginize (doğum yerinizi de yazınız) ihtiyacım var. Örnek: 12.06.1994 Ankara, saat 16.45 gibi.... 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum