Satürn Kova dönemi başlıyor! (2020-23)

By Talin Ağdere ile Astroloji - 13:31:00


Sorumluluk, ödevler, görev, engeller gezegeni Satürn, 17 Aralık 2020'de yenilikçi, teknolojik aydın fikirli Kova burcuna girecektir. Satürn Kova burcunda yönetici konumundadır. Oğlaktan farklı olarak üçlü yöneticiliğe de sahiptir. Bu yüzden Oğlak burcuna nazaran Kova burcunda Satürn daha rahat edecektir.  Satürn bu burca girdiğinde, genellikle doğasının olumlu yönleri çalışmaya başlar. Daha soğukkanlı, adaletli, hümanist özellikler belirginleşebilir.

Kova 11. Evi temsil eden burç olduğundan, dışa dönük neşeli bir mizacı vardır. Aydındır, icatçıdır. Kendini insanlığa adayabilir, devrimci özellikleri vardır. Sosyaldir, arkadaş canlısıdır ama arkadaş konusunda seçici davranır, bireysel özelliklerini de vurgular. Dünya adamı, dünya vatandaşıdır. Tarafsız hareket etmeye çalışır. Prensipli ilkeli yeniliklere açıktır. Tabi gölge yanlarını da söylemek gerekiyor. Olumsuz açılarda, kendi bildiğinden vazgeçmez, dik kafalı olabilir. Kendi bildiği doğru, kibirli duygusuz, soğuk yanları vardır. İsyankar, antisosyal,  tuhaf, anlaşılmaz yönleri de olabilir.

Satürn/Kova,  İlkelidir, yasalara saygı duyar ve yerine getirir. Birçok insanın yapamadıklarını şimdiye kadar uygulanamayan ancak arzulanan yeni fikirler bu dönemlerde hayata geçebilir. Toplumun faydasına olan çalışmalar, sosyal platformlarda alınan sorumluluklar, görev bilinci adına harekete geçilebilir. Akıl, bilgi, demokrasi ön plana çıkar. Artık ben değil biz bilinciyle harekete geçer. İnsan haklarını savunur, sosyal hizmetlere önem verilir,  toplumun faydasına ve insanlık yararına olan çalışmalar çok önemli olur. Kadınların daha fazla yönetimde ve söz hakkı olması mümkün!

Dünya ve liderler, insan için sağlıklı olan, doğru olan, faydalı olan konulara yönelirler. Dünyayı tehdit eden her konuda artık toplum, insanlık örgütleniyor! Politikada bu zihniyette olan kişiler başarı elde edebilirler. Dünya da sosyal demokratlar daha fazla öne çıkabilir. Başkalarının haklarına duyarlı olmak gerekliliği arttığından, sorunlar, zayıflıklar bu dönem düzeltmek adına reformlar yapılır. Herkese faydalı olan projelere olumlu bakılır. Bundan sonra gelişecek olan olaylarda toplum bilinçlendiği için artık daha hızlı akılcı bir örgütlenme yaşanabilir, toplum bilinciyle hareket edilebilir. 

17 Aralık 2020'de Satürn/Kova burcunda kalıcı olarak yolculuğa başlıyor. Artık 7 Mart 2023’e kadar Kova’da!  2021'de daha farklı durumlar var. Jüpiter şans gezegeni Satürn ile birlikte Kovada ilerleyecektir. Bilim, irfan, reformlar artıyor. Jüpiter'le birlikte, insan hakları, idealist davranışlar, iyimserlik, hümanizm, toplum yararına olan çalışmalar ekip çalışmaları yoğunlaşacaktır. Bilgisayar ve teknolojinin ön planda olduğu bu dönemlerde artık dijital ortamlarda çalışmalar daha fazla olacaktır. Eğitimde, adalette, akademik çalışmalarda, bilimde ve insanlık adına olan her konuda reformlar beklenebilir. Uzun süren savaşlar bitebilir. Dünya genelinde birçok hastalığa yeni buluşlar çareler ilaç/aşı üretilebilir. Kanser araştırmalarında özellikle ilerlemek mümkün. Robotlar, makineler, teknoloji artık öne çıkmaya başlar.  İnsanlar gereksiz lükslerden uzaklaşmaya başlayabilirler. Daha çok seminer, toplantılar, konserler, grup etkinlikleri cemiyet toplantıları artabilir. 

Bu dönem başarılar kalıcı olacaktır. Toplumsal amaçlı önemli sorumluluklar alınabilir. Satürn/Kova dönemi, dernek, cemiyet, vakıf, ekip, kulüp çalışmaları da yoğunlaşabilir. Jüpiter'le de birlikte Toplum bilinci, kolektif bilinç ön plana çıkacaktır. Bu dönem dayatılmış kurallar, baskılar, kalıplar, mantığa, akla uymayan şeyler, görüşler yok olmaya mahkumdur. Teknolojiye, astroloji, bilim, matematik, uzay bilimleri, havacılık, özellikle tıbbi araştırmalara önem verilir. Özellikle de ikizler/yay tutulmaları dönemi yani 2021-2022 ya da Satürn Kova'dayken Jüpiter koç dönemi (mayıs 2022-mart 2023) hukuksal reformlar daha fazla öne çıkabilir. 

Satürn’ün bu 2.5 yıl boyunca birkaç kez Uranüs’le karesi olacaktır. 2021’in ilk ayları, yaz başı ve son ayında. Son olarak da 2022'nin sonbahar ayında mücadeleci bir açısı var. Bu dönemlerde, sürprizlerden hoşlanmayan Satürn, Uranüs’ün sürprizleriyle mücadele edecek. Bazı kurallara uymak zorunda kalınabilir. Eski ve yeni durumlar arasında sorunlar çıkabilir, alışmaya çalışmak zaman alabilir.  Yöneticilerle gerilimler yaşanabilir. İşinizin patronu iseniz (tabi bu durumlar kişilerin kişisel haritalarına göre değişir, akslar sabitlerdeyse, sabit gezegenler çok fazlaysa daha fazla zorlanabilirsiniz, yeni şartlara ayak uydurmak zor olabilir, eski alışkanlıklarınıza ve konforunuza düşkünseniz işiniz zor olabilir) sermaye ve kapital konularında yeni durumlar ortaya çıkabilir. Radikal değişiklikler yapmak zorunda kalınabilir. Yeniliklere teknolojiye alışmak zaman alabilir. İnsanlık mı para mı gibi konular gündeme gelebilir! Doğal afetler olabilir.

2023 döneminde Plüton/Kova çağına  girecek bizler ise bu çağa 2021'den itibaren hazırlanıyoruz artık çok hissedeceğiz. Bireylerin bazı testlerden geçerek,  kriz deneyimleyerek dönüşmesi ve özgürleşmesi anlamına gelen bir çağdır. Devrimler dönemi! Modern  ve reformlar çağı da denilebilir. Demokratik, yenilikçi, bağımsızlığın önemli olduğu bir çağdan söz edilebilir. 

1962-64 doğumlular ve 1991-93 (oldukça ilkeli insanlardır) doğumlular Satürn döngüsü yaşayacaklar. İlk kavuşum 27-29 ikinci kavuşum ise 57-59 yaşlarına denk gelir. Gerçek sorumluluğa geçiş ve olgunluk dönemidir. Kendinizi test etme, dayanıklılığınızı ölçme, inceleme, değerlendirme, doğru değişiklikleri yapma zamanı denilebilir. Özellikle 91-93 doğumlular bu dönemler evlilik, okulu bitirme, işe başlama, bebek sahibi olma, hayata atılma ve bir çok projeler vb.. olması mümkün. Genel olarak başkaları ile pürüzlü ilişkilerde sona erebilir.

sağlık: Kova vücutta baldırları, dolaşım sistemini simgeler. Bacakların alt kısmında çıkan tüm rahatsızlıkları yönetir. Varisler, damarlardaki pıhtılaşmalar, kas sorunları kramplar vb.. Bu dönemlerde buna benzer rahatsızlıklar daha çok görülebilir. Bu konularla ilgili de buluşlar yapılabilir. Kovalar genellikle kendilerine iyi bakarlar, sağlık konularına akılcı bilimsel yaklaşırlar. Sağlıklı kalmayı başarabilirler. Akılcı yeni bir yön çizmek ve yeni bir yol bulmak buluşçu Kovaların işidir. Özellikle 2021 keşifler ve buluşlar yılı! Jüpiter'le birlikte aşıların, tedavilerin geliştirilebileceği dönemlerdeyiz.

Öne çıkan Meslekler:

Sağlık sektöründe çalışanlar, tıbbı malzemeler üreten, satan, tıbbın her alanında olan kişiler artık bu yıllar içinde öne çıkmaktadırlar. Eczacı, kimyager, biyolog, takviye edici gıdaları üretenler vb.. Ayrıca bilgisayar, elektronik, uzay mühendisliği, teknisyenleri, havacılık, fotoğrafçılık, prodüktör, yapımcı, sendikacı, konuşmacı, öğretmen, mucitler, astronotlar, astronomi, astroloji, teknolojiyle ilgili her bir meslek öne çıkmakta. Teknoloji hakim olduğundan online üzerinden yapılan eğitimler, satışlar, toplantılar, ticaret, her tür çalışma adına verim yükselir. Grup aktivitesinde başarılı olduğu için grup çalışmalarına (müzik, sanat, spor, eğitim, festivaller konserler vb.. her konuda) yönelebilirsiniz. Her alanda,  ne olursa olsun farklılık yaratan, aklını çok iyi kullanabilen radikal çalışmalar yapan her meslek bu dönem başarılı olabilir. Daha sade, yalın, lüksten uzak bir dönem, amaç çok para kazanmak değil, faydalı olmak!

Jüpiter/Kova yazılarında buluşmak üzere, sevgi ve sağlıkla kalın :)

Talin AĞDERE

Astroloji Uzmanı 

📷   Instagram @talinagdere 
📝    Twitter @astrotalin
💻   Mail talinagdere@hotmail.com

not: yükselen burcunuzu öğrenmek için bana başvurabilirsiniz. Bunun için doğum saatinize, doğum bilginize (doğum yerinizi de yazınız) ihtiyacım var. Örnek: 12.06.1994 Ankara, saat 16.45 gibi.... 


  • Share:

You Might Also Like

0 yorum