By Talin Ağdere ile Astroloji - 22:18:00


 Yay burcunda Güneş Tutulması

♐🌟
Yeni Enerjiler Umutlar, Yeni Yıl Heyecanı✨🎀
4 Aralık 2021 Cumartesi Türkiye saatiyle 10.42 civarı Yay burcunun 12 derecesinde Tam Güneş Tutulması gerçekleşecektir. Antarktika, Güney Afrika, Atlantik Okyanusunda gözlemlenebilecek. Yılın ve Yay burcunun son tutulması gerçekleşecektir.
Yay burcundaki Tutulmalar, eğitim, farklı kültürler, farklı felsefe ve görüşler, akademik çalışmalar, spor dünyası, uluslararası konuları ifade eder. Geçen yılki Yay burcundaki tutulmada, Amerika’daki ırkçılık olayları gündemdeydi. Yeniden bu tarz konular ve adalet sistemi gündeme gelebilir. Dünya liderleri arasında ben/sen kavga tartışmaları karışıklıklara sebebiyet verebilir. Merkür diyalogları ve anlaşmaları doğrudan etkiler. Merkür pot kırmayı da anlatır. Dünya genelinde, yanlış, ya da abartılı bir ifade ya da pot kırma sonucu olaylar büyüyebilir. Yürüyüşler, ayaklanmalar da olabilir. Din ve manevi konularda sıkıntılar çıkabilir, bu konuda dogmatik fanatik davranılabilir. Merkürlü bir tutulma olduğu için, eğitim, öğretmen, öğrenciler, öğretim üyeleri, bilim adamları, doktorlar, araştırmacılar, gazeteciler, hukukçular, ticaret, medya sektörü daha çok gündemde! Ayrıca uluslararası anlaşmalar, diyaloglarda çok önemli! Merkür/Yay uluslar arası yayınlar, uluslar arası yayıncılık din adamları vaizleri de ifade ettiğinden bu konularda karışıklıklarda meydana gelebilir. İnternet bağlantıları yazışmalarda sorunlar oluşabilir.
Olumlu olarak düşünürsek eğer, Yay burcunun genel özelliği pozitif ve iyimser, olumlu, heveslidir. Daha çok demokratikleşmeye eğilim artabilir. Gezmek yeni yerleri görmek araştırmak farklı kültürler, dil dinlerle tanışmak mümkün olabilir. Yeni anlaşmalar, görüşmeler, sözleşmeler zorlanarak da olsa yapılabilir. Belki çok daha önce yapılması gerekenler şimdi harekete geçebilir. Gelecekle ilgili planlar yapmak ileriye dönük ihtiyaçlarınızı karşılamak adına çalışmalar yapmak gerekebilir. İşlerinizi disiplinli bir şekilde uygulayabilme kolaylığı verebilir. Satürn desteği ile dikkat ve konsantre gerektiren işlerinizi bugünlerde yapabilirsiniz. Otoritelerden yetkililerden yaşça büyük kişilerden destek alabilirsiniz. Özellikle geçmişte söz verdiğiniz ya da tasarladığınız bekleyen projeler bu dönemler harekete geçebilir.
Önümüzdeki hafta Neptün çok etkili olacak belki hava muhalefeti ile karşılaşabilir ya da sözleşme iptalleri, yanlış anlaşılmalar, dalgınlık dağınıklıkla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu karışıklığın yanı sıra Jüpiter’in olumlu etkisi (8 Aralık’tan itibaren daha çok) hafifletebilir.
Ancak Güney ay düğümü etrafında oluşan son Yay burcundaki tutulma olacak. Güney etrafında olduğu için daha yorucudur.
Sınırları aşmak öğrenmek kendinizi geliştirmek adına daha fazla mücadele etme gerekliliği vardır. Fanatizm, inanç ve düşünceleriniz, önyargılar, kibir, dogmatizm ve eski alışkanlıklar size zarar verebilir. Dini konularda sorun polemikler oluşabilir. Ego tuzağından uzak kalınmalı. Veremeyeceğiniz yapamayacağınız sözler vermemelisiniz. Tutulma günlerinde yeni anlaşmalar ya da üzerinde olduğunuz konular adına sıkıntılar oluşabilir bir şeyler zor ilerleyebilir.
Tutulmaların enerjisi yoğundur. Özellikle bu tutulma Neptün’le de kontağı olduğu için fırtına, yağmur, deniz yükselmeleri gibi doğal afetleri tetikleyebilir. Zehirli gazlar, alkol, doğal gaz zehirlenmeleri uyuşturucu gibi konuları yoğunlaştırabilir.
Türkiye haritasında Oğlak burcunun yükselmesi, dış ilişkileri, yabancı ülkeler ve uluslararası anlaşmaları ifade edebilir. Ülkeler arası yapılan anlaşmalarda dikkatli kararlar almak gerekebilir. Özellikle 12. Ev konuları, kontrol dışı gelişen, sıkışmışlık hissettiren konulardır. Bütün faktörleri düşünmeden harekete geçmemeye çalışılmalı. Belki bu sıkışıklıklarda yeni gelişmeler yeni yollar da açılabilir. Dış ülkelerle (Venüs/Plüton) anlaşmalar, finansal konularla ilgili dönüşüm dönemi olabilir. Venüs kadın liderlerle de alakalıdır belki de bu alanlarda baskıyla bir dönüşüm söz konusu. Ayrıca genel olarak kadınlarla ilgili baskılar, ilişkilerde zorlayıcı faktörleri önlemek için yasa tasarıları gündeme gelebilir.
12. Evdeki tutulma belirsiz, zorda bırakan, kıstıran, üstü örtülmüş, gizlide kalmış konuları da açığa çıkarabilir. Kararları aceleye getirmemek gerekiyor. Sağlıkla ilgili konulara özen gösterilmeli. Jüpiter/Agena sabit yıldız etkileşimi tetikleniyor. Agena, eğitim, öğrenim, bilgiyle alakalıdır. Bu dönem öğretim üyeleri, eğitimciler, araştırmacıların başarıları gündeme gelebilir. Borsa ve spekülatif konular yoğun! Yatırım ve harcamalarda kontrollü olmalısınız. Bir anda dengeler değişebilir. Yabancı yatırımcılarla ilgili bazı konular gelişebilir ya da yabancı ülkelerdeki bazı kararlar piyasayı değiştirebilir. Venüs retroya doğru ilerliyoruz!
Sağlık: bu dönemlerde kalp damar rahatsızlıklarına dikkat etmek gerekir. Yay (at binicileri özellikle) spor sakatlanmalarını sakarlıkları da ifade eder bu konularda önlem alınmalı sporu ve ya diğer aktiviteler abartılmamalı. Özellikle de Neptün’le etkileşim içine giren bir tutulma olacaktır. Enerji düzeyiniz düşebilir. Kendinizi yorgun hissedebilirsiniz kafa, dikkat dağınıklığı da verebilir. Bu dönem bağışıklığınızı güçlendirin. Bulaşıcı hastalıklar artabilir. Virüsler, hastalıklar yayılabilir.
Tutulmalar burç ya da yükselen Yay, İkizler, Başak, Balık gibi burçlara kare, karşıt (mücadeleci) açılar yaparken, Terazi, Koç, Aslan, Kova gibi ateş, hava elementi burçları adına olumlu açılar yapacaktır. Tutulmalar, aslında kişisel haritanızdaki aldıkları etkiye (kişisel danışmanlık) göre değerlendirilmelidir. Önemli bir etkisi yoksa sizde herkesin etkilendiği kadar etkilenirsiniz. Açılar alıyorsa (olumlu ya da olumsuz) kişisel etkileri oluşur. Yine de genel yorumlar yapılabilir.
Tutulma ve Burçlar adına genel yorumlar:
(özellikle yükselen burçları okumalısınız)
Koç burcu: Tutulmanın enerjisi sizi olumlu etkilemekte. Yeni insanlar, felsefeler, kültürler, diller, dinler ufkunuzu genişletebilir. Yaşama bakış açınız değişebilir, yaşam hevesiniz artar. Vizyon kazanırsınız. Dini konular, turizm, seyahatler, gelişim programları, fuar, sempozyum, kermesler, akademik eğitim, kurslar, basın medya bağlantılı çalışmalar gündeminizde olabilir. Ticari anlaşmalar yapılabilir. Hukuksal bir konuda uzun süredir beklediğiniz çözüm kapısı açılabilir. Uzaktaki akrabalarınızdan haberler gelebilir. Özellikle 12 Aralık’tan sonra, yeni girişimler yapmaya cesaretiniz artabilir, Eğitim, sınavlar, yolculuklar yoğunlaşabilir. Uzakta yaşayan kişilerle ilgili ya da eşin akrabalarıyla mücadeleler gelişebilir. Seyahate çıkabilirsiniz. Kendi hayat görüşlerinizi başkalarına kabul ettirme gibi eğilim, abartılardan uzak durmak gerekir.
Boğa Burcu: Uzun süredir eşinizle, ortağınızla bağlantılı bir konudaki streslere yeni bir çıkış yolu bulunabilir. Yakınlarınızın tedavileri sağlık sorunları olabilir. Alım satım miras, tazminat, sigorta, hukuksal konular varsa bu işleri kökünden çözmek adına olanaklar gelişebilir. Çocuklarınız için ya da farklı sebeplerle kredi almak isteyebilirsiniz. Ödemeleri kolaylaştıracak yeni olanaklar bulabilirsiniz. Eşinizin ortağınızın hayatında finansal bir anlaşma sözleşme bir yatırım planı oluşabilir. Masrafları karşılamak adına şimdilik destek alabilirsiniz. Özellikle 12 Aralık’tan sonra çok hızlanacaksınız. O dönemden itibaren harcamalara dikkat edilmeli risk alınmamalı zihnen de dağınıklık verebilir. Tedaviler gerçekleşebilir. Ortaklaşa kazanımlar veya başkalarıyla birlikte sahip olduğunuz kaynaklara yoğunlaşabilirsiniz.
İkizler burcu: Bu günlerde tek başına kararlar almak mümkün değil. Karşınızdaki kişilere bağlısınız. Evlilik ortaklık teklifi alabilirsiniz. Son altı aydan sonra gelişen yeni fırsatlar yeni gelişmeler var. Sözleşme anlaşma yapabilirsiniz. Karşınızdaki kişilerin önerilerine düşüncelerine kulak vermek gerekebilir. Hukuksal konular avukatlık işlerinizle ilgili yeni olanaklar gelişebilir ancak bu konuda çok iyi plan yapmak proje hazırlamak önemlidir. Bilinçli kişilerden tavsiyeler almak önemli olacaktır. Önyargılı olmadan karar almak gerekir. Ayrıca bu dönemlerde ikili ilişkiler iş ortamınız daha canlı olabilir. Sürekli fikir alışverişleri içinde olabilir, sosyalleşebilirsiniz. Özellikle 12 Aralık’tan sonra çok hızlanacaksınız. Motivasyon artacak, hareketleneceksiniz.
Yengeç burcu: Tutulma dönemleri yeni iş teklifleri gelebilir. Şimdiye kadar oturuyor ve bekliyorsanız artık hayatınız hareketlenecek demektir. Yeni iş, projeler, müşteri ilişkileri, ofis şartları düzeni, hijyeni, temizliği, taşınması vb.. konuları gelişebilir. Belki de birkaç yıldır bekleyen bir konuya artık başlayabilirsiniz. Ofis çalışanları temizlik görevlileri, sağlık personelleri hayatınızda olabilir. Kendi sağlığınız, beslenme düzeniniz, hijyen giyim kuşam diyet gibi alışkanlıklara da yeni bir düzen getirmelisiniz. Bazı akrabaların kardeşlerin hayatında sağlık konularında yeni koşullar gelişebilir. Evcil hayvanınızın hayatında sorunlar yaşandıysa bugünlerden sonra toparlanması daha kolay gibi. Daha çok teknolojiden faydalanabilirsiniz. Medya internet, ticareti hayatınıza alabilirsiniz. Özellikle 12 Aralık’tan sonra çok hızlanacaksınız. Çok çalışacaksınız.
Aslan Burcu: Aşk teklifi alabilirsiniz. Belki de uzun süredir beklediğiniz bir teklif bu dönemler gelebilir. Bu dönem çocuklarınızın hayatında gelişen yeni bir proje olabilir. Özel hayatlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir. Seyahat programı gelişebilir. Gezmek, yeteneklerinizi sergilemek, daha çok sahnede olmak kendinizi göstermek, alkış almak da mümkün olabilir. Bu dönem yaratıcı aktiviteler, sanat, müzik, sahne / görsel sanatlar, eğlenceli aktiviteler, sosyal etkinlikler, flörtif durumlar cinsel hayat daha önemli hale gelebilir. Kendinize vakit ayırabilir kendinize özel bir şeyler yapabilirsiniz. Belki bebek sahibi olmak gibi konular gelişebilir. Sanatınızı daha iyi sergileyebilir popüler olabilirsiniz. Spor, çocuklar, gençlerle ilgili faaliyetler, oyunlar sergileyebilir, organize edebilirsiniz. Özellikle 12 Aralık’tan sonra kendinizi daha cesur bir şekilde ifade edeceksiniz. O dönemden itibaren spekülatif para konularında cesurca riskler almayın.
Başak Burcu: Bitişler ve başlangıçlar içindesiniz. Eviniz, yerleşime ait konular var. Taşınma, tadilat, restorasyon, renovasyon çalışmaları, mal mülk edinme gibi konular gelişebilir. Belki uzun süredir üzerinde olduğunuz bir projeydi bu süreçlerde harekete geçebilir. Aile içi toplantılar yaparak birçok konuyu bu dönemde konuşma fırsatı bulabilirsiniz. Ebeveynlerin hayatında gelişen yeni konular var. Evinizi, binanızı güvenlik altına almak isteyebilirsiniz. Evden çalışma programları başlayabilir. Kardeşler yakın akrabalarla daha çok görüşmeler yapılabilir. Ailenizle ilişkileri güçlendirmek var olan problemleri çözmek önemlidir. Özellikle 12 Aralık’tan sonra çok hızlanacaksınız. Yakın çevrenizin içinde olduğu projelere daha çok ağrılık verebilirsiniz. Gelecek günlere yönelik önemli projelerin adımlarını bu dönemde atabilirsiniz. Aile içi ilişkilerde sağduyulu davranmak önemlidir.
Terazi Burcu: Yakın çevre, akrabaların, kardeşlerin hayatında yeni olanaklar var. Belki daha önce konuşulan projeler bu dönem harekete geçebilir. Onların hayatında dikkat çekici önemli olaylar oluşabilir. Kendinizi yakınlarınıza tanıtma doğru bir şekilde anlatma şansınız artabilir. Onlarla geçmiş konuları konuşarak çözebilme, görüşebilme imkanlar gelişebilir. Önemli görüşmeler anlaşmalar sözleşmeler yapmak mümkün olabilir. Bu dönem dergi, kitap yazı makale yazmak, yayınlamak, reklam pazarlama, tanıtımlar yapmak, satış alanlarına yönelmek, aracı hizmetleriyle ilgilenmek mümkün olabilir. Kurs faaliyetleriniz, nakil işleriniz olabilir, sınavlar, eğitim, seyahat programları gelişebilir. Zihnen çok aktif olabilir sürekli gel/git trafiği içine girebilirsiniz. İnternet yazışmalarınız, yayınlarınız öğretici olacaktır. Özellikle 12 Aralık’tan sonra çok hızlanacaksınız. Hukuksal konular varsa bu konularda aksiyon, girişim içinde olabilir, hızlı kararlar alabilirsiniz.
Akrep Burcu: Finansal anlaşmalar içindesiniz. Müşterilerle ilişkiler yoğunlaşabilir. İdari becerileri bu konularda bilgili kişilerden destek alabilirsiniz. Bu dönem kendi yetenek ve gelirlerinize güvenmeniz gereken bir süreç. Kendi işinizi, bütçenizi belirleyebilir yeni gelir kaynakları için harekete geçebilirsiniz. Parayı idare edebilme para kazanma beceriniz bu dönem hızlanacaktır. Ancak organize olmak çok planlı olmak gerekir. Bu konuda yeni müşterilerle anlaşma yapabilir ticari girişimlerde bulunabilirsiniz. İnternet satıcılığı, iletişim konuları, fikir satmak, bilgi, eğitim danışmanlığı yapmak gibi işlerden ve spor bağlantılı konulardan para kazanabilirsiniz. Alım satım yatırım gibi konularda gelişebilir. Bir şeyler satın almak adına girişimleriniz olabilir. Özellikle 12 Aralık’tan sonra çok hızlanacaksınız. Kazanma harcama konusunda fazla cesur ve riskçi hareket edebilirsiniz. Kazanç/kayıp dengesini iyi ayarlamak gerekir, spekülatif konularda riskler içine girebilirsiniz dikkatli olmalısınız. Çocuklarınızın da masrafları artabilir bu dönemlerde.
Yay burcu: Burcunuzda en son güneş tutulması gerçekleşiyor. Kişisel gelişim programları, seyahatler, felsefi konular, eğitim programları hayatınızda olabilir. Fazla iyimser pozitif açık fikirli olabilirsiniz. Yeni anlaşmalar gündeme gelebilir. Seyahat programları gelişebilir. Tutulmaların açısı ne kadar iyi olursa olsun tutulma günleri yorgunluk olabilir. Özellikle bedenen tutulabilir bir yerleriniz ağrıyabilir. Konuşmaları söylemleri iyi hesaplamak idare etmek gerekir. Kibirli olmak yargılayıcı konuşmak ve fanatizmden uzak durulmalıdır. Sağlığınıza, konuştuklarınıza dikkat etmelisiniz. Zihnen yoğunluk, dağınıklık yorgunluk, solunum sorunları oluşabilir. Birkaç gün dinlenmelisiniz. Özellikle 12 Aralık’tan itibaren hayatınızda hareketlilik başlıyor. Kendinizi çok daha aktif dinamik hırslı girişken cesur atılımcı hissedecek, projelerinizi hızlandıracaksınız. Bu dönem aktif sporlar yapılabilir.
Oğlak burcu: Yurt dışı bağlantılı konular, şehir dışı ve ya uzaklarla ilgili olaylar hayatınızda olabilir. Arka planda çok çalışmanız gerekebilir, ortamdan izole kalmak isteyebilirsiniz. Daha önce fark etmediğiniz, bekleten konular aydınlanabilir. Yeni proje ve konular olsa bile hiç bir şey aceleye getirilmemelidir. Hastane bakım evi gibi yerleri ziyaret etmek gerekebilir. Başkalarının faydasına gelişen çalışmalara katkıda bulunabilir, yardım hizmet edebilirsiniz. Fedakarlıklar yapabilir, evrenin bütünün hayrına gelişen çalışmalar içinde olabilirsiniz. Meditasyon, dua, yoga, şifa çalışmaları, uluslar arası konular kolektif çalışmalar yapılabilir. Kapalı kapılar ardında yapılan önemli faaliyet ve çalışmalarınız olabilir. 12 Aralık’tan itibaren bazı şeyleri kontrol etmek zorlaşabilir işleri oluruna akışına bırakmak şartları zorlamamak gerekebilir. Bünyenizi güçlendirin.
Kova Burcu: Bu dönem kermes, seminer, toplantı, davet, parti organizasyonlarınız, spor, eğitim, hukuksal faaliyetleriniz olabilir. İş bağlantılı gruplar dışında arkadaşlarla da yapılacak faaliyetler var. Toplumsal içerikli programlara, sosyal organizasyonlara yoğunlaşabilirsiniz. Aynı fikri, amacı paylaşan kişilerle birleşebilir bir araya gelebilir, geleceğe dönük programlar hazırlıklar yapabilirsiniz. Amaç ve idealleri gerçekleştirmek için yeni olanaklar yeni yollar gelişebilir. Etrafınızdaki kişilerle iletişim, fikir paylaşımı ve birliği içinde olmak önemli hale gelir. Ticari yatırımlar yapmak ya da sportif faaliyetlere başlamak, eğitim, dershane programları, kulüp faaliyetleri, sempozyum, seminer, kermesler bu dönemin konuları olabilir. Sosyal ağlar genişleyebilir. Destek alabilirsiniz. 12 Aralık’tan itibaren ise, ekip işleriniz çalışmalarınız yoğunlaşacaktır. Sosyal ortamlarda organizasyonlar yapabilir, iş yatırımlarına yönelebilirsiniz.
Balık: Bu dönemde toplumun daha fazla gözü önündesiniz. Yaptıklarınızla söylediklerinizle dikkat çekeceksiniz. İdarecilik vasfınız, beceri ya da başarısızlıklarla da gündeme gelebilirsiniz. Dikkatler sizin üzerinizde olabilir. Bu dönemlerde her konuda görünür olacaksınız. Söylemler, konuşmalar da çok önemli. İşlerinizin ya da üzerinde olduğunuz organizasyonların istenilen şekilde yürüyüp yürümediğini incelemek, gerekli değişiklikleri yapmak gerekebilir. Mesleki alanda yeni planlar teknikler öğrenmek kariyerinizde ilerlemek adına daha çok performans göstermek durumunda kalabilirsiniz. Yöneticiniz, patronunuz, ailenizle ilgili konularda gündeme gelebilir. 12 Mart’tan itibaren mesleki yükselme meslek alanında hırs çok çalışma güçlü olma mücadele etme gibi konular, iddialaşmalar, üstünlük durumları oluşabilir. Enerjinizi doğru kullanabilirseniz başarılı olursunuz ancak abartılar rekabet içinde olmak ego problemleri olursa pozisyonunuzu korumanız zorlaşabilir. Hırsınızı iyi dengelemelisiniz.
Sağlıklı huzurlu günler dilerim Kendinize iyi bakın 🙏🌟❄

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum