By Talin Ağdere ile Astroloji - 19:28:00

 

Plüton Kova burcuna giriyor!

Büyük Değişimler geliyor....

Plüton, büyük ve derin dönüşümleri anlatır. Plüton yeniden yapılandırma, güçlenme, insanüstü irade, direnç, yapısal bir dönüşüm, arınma, yenilenmeyi sembolize eder. Hayatın derin, karanlık, gizemli alanlarıyla ilgilidir. Gölge yanları yıkım, ölüm kalım savaşları, şiddet, karşı konulmaz konulardır. Yıkımın ardından yeniden yapılanmayı da anlatır. Ancak bazen de can acıtıcı, zapt edilmez olabilir. Psikolojik kontrol bağımlılığı da verebilir.

Kova burcu ise, büyük halk kitleleri, grupları, cemiyetler, meclisler, arkadaşlıklar, koalisyonlar, parlamenterler, dostluklar, takımlar, sosyal çevre, organizasyonlar, planlamalar, imece usulü yardımlaşmalar, dayanışmalar, müttefikleri anlatan 11. Evi yönetir.  Gelecek planları, geleceği yeniden yapılandırmayı anlatır. Plüton Kova burcuna girince bu alanlarda dönüşümler başlar. Birlikte hareket etmekten güç kazanılır. Gelecek beklentilerinizde planlarınızda ümitlerde dönüşümler olur belki de bir yıkımın ardından yeniden dönüşüm başlamıştır. Plüton Kova’da önceden gelen bir krizin ardından dönüşüm oluşur.

Plüton Kovada, gruplaşmanın, yardımlaşmanın anlamı çok fazla öne çıkar. Bütünün hayrına yapılan çalışmalar öne çıkacaktır. Çalışmalarınızda bireysel kazanç sağlasanız bile grup ve ekipçe birlikte hareket edildiğinde daha hızlı kalkınma sağlanır, daha çok ses çıkar. Kova kitlesel olarak tanımlanır. Kolektifi ilgilendiren tüm dünyayı, ülkeleri içine alan toplumsal (özellikle, Plüton Kova Satürn Balık dönemi 2025/2026’a kadar olan süreçte çok daha fazla) olayları barındıran konuları anlatır. Dünyanın, ülkenin herhangi bir yerinde gelişen bir olay ya da dönüşüm herkesi, bütünü ilgilendirecektir.  Plüton Kova kuşağı, herkes için hareket etmek isteyecek arkadaşlık bağlar güçlü bir kuşak olacaktır.  Dini görüşlerde de tek din kardeşlik, cinsiyet ayrımı yapmaksızın birlik beraberlik hümanistlik gibi hareketler oluşabilir.  Birlikte hareket edilerek güç kazanılabilir. Devrimci yenilikçi özgürlükçü taraflar güçlenecek. Anarşist asi ya da isyankar olaylar başkaldırmalar da artabilir. Hakkını arayan bir kitle oluşuyor.

Plüton kova düşünce gücünü akıl üstü bir gücü de temsil ediyor. Telepati gücü oluşabilir. Düşünceler aktarılabilir. Okültistik konular, psikoloji, astroloji, astronomi, uzay bilimleri öne çıkacaktır. İnsanlar kendi buluşlarını kötü amaçlar içinde kullanabilirler. İnsanlar daha özgür bir şekilde cinsel seçimlerini ortaya koyabilecekler. Teknoloji çok ilerleyecektir. Özgürlük ve ego savaşları olabilir. Bu süreçler içinde yönetim şekillerinde dönüşümler olacaktır. Meclis, vakıf, parlamento, partiler, örgütler, cemiyet, kulüpler, gruplar, ekipler, tarikatlar, parlementolar, uluslararası alanlarda devrimler meydana gelecektir. Eskimiş yapıların, değerlerin, ilkelerin, yönetimlerin üstesinden gelme ve değiştirebilme kapasitesi artacaktır. Kentsel dönüşüm yasaları da çıkabilir. Bilimsel araştırmalar, kanser, gen vb.. araştırmaları ile birçok bilimsel somut gerçekler ve veriler elde edilirken, gölge yanları ile de yüzleşebiliriz. Örneğin, genetik kopyalama, klonlama gibi çalışmalarda beraberinde gelebilir. Yenilikler özgürlük tarafları aşırı uçlara da gidebilir, toplum tarafından dışlanan buluşlarla olaylarla da karşılaşabiliriz.

Meslek olarak ise:  teknolojinin öne çıktığı tüm meslekler, halkla ilişkiler, hareket özgürlüğü sağlayan tüm meslekler, astroloji, astronomi, alternatif tıp homeopati. NLP, EFT ve birçok yeni metot tedavi çalışmaları öne çıkacaktır. Sosyal hizmetler, sosyologlar, psikologlarda öne çıkacaktır.  Dünya genelinde önceki yıllarda kabul görmeyen meslekler, düşünce biçimleri kabul görebilir.  Bilinç altı tedaviler oluşabilir. Vücudun ritmik işlevlerindeki sorunları çözen tedaviler bulunabilir. Sinirsel kaynaklı (Als, epilepsi, Parkinson, Alzeimer vb...) tüm hastalıklar gibi.

Plüton Kova burcunda havayı soğutan bir etki alabilir. Plüton Kova burcuna girince yaz ayına kadar havalar soğuyabilir. Satürn’de Balık burcunda olduğundan soğuk havalar, kar fırtınaları oluşabilir. Bunun etkisini 2024’de daha etkin hissedebiliriz. 20 Ocak 2024’te Plüton yeniden Kova burcuna girecek o dönemlerde Jüpiter ise Boğa burcunda olacaktır. Kar yağışları artabilir. Geçmiş arşivlerde en yoğun kar yağışlarını incelersek eğer 1929 yılındaki kar fırtınalarında ve 2012 yılındaki soğuk hava dalgalarında Jüpiter Boğa burcunda bulunmaktaydı.

Plüton kitlesel bir gezegendir, ancak horoskopta kişisel haritalarınızda önemli gezegenlere açıları varsa, bağlantı kuruyorsa etkisi aktifleşecektir. Asc, Mc, Ic, Dsc, güneş, ay Merkür, Venüs, marsla kontak kuruyorsa kişiselleşir. Bağlantı yoksa herkesin etkilendiği kadar sizde etkilenirsiniz. Plüton radikal değişimleri geri dönülmez başkalaşımları ifade eder.

Kova burçları önümüzdeki 20 yıl boyunca (Ocak doğumlu Kova’lar etkilenmeye başlıyor, Şubat başları doğanlar birkaç yıl sonra, sonlarına doğru doğanlar daha sonraki yıllarda etkilenecekler) Etkiler yavaştır ama köklü ve kalıcı olur.

Genellersek eğer:

Koçlar: Arkadaşlık, sosyal grup dönüşümü yaşanabilir. Daha çıkarsız gruplar arkadaşlar dostlar, kuruluşlar hayatına girebilir. Kolektif çalışmayla gücünü arttırabilir. 

Boğalar: Daha çok hırs ihtiras güçlü olma arzusu oluşabilir. İş değiştirmek, aynı işe şekil vermek belki de sil baştan her şeyi dönüştürmek de mümkündür. Daha çok toplum önünde olabilirler.

İkizler: Yurt dışında yaşamak, çalışmak, eğitim için bulunmak, astroloji ya da benzer bir ilimle ilgilenmek, insan zihnini araştırmaya yönelik çalışmalara girmek öğrenilenleri başkalarına aktarmak gibi dönüşümler yaşayabilirler.

Yengeçler: evrenin işleyişi, gizemli, okült, mistik konular hayatınıza girebilir. Yaşam koşullarınızda köklü değişimler yapmak gerekebilir. Müşterek ve ya özel varlıklarınızda değişimler olabilir. Ortak paylaşımlardan kar / zarar edilebilir.

Aslanlar: Ortaklıklar, evlilik, hukuk, danışmanlıklar, doktor,  avukat gibi konular hayatınızda etkili olabilir. Ortaklık evlilikle güç kazanılabilir, hakkını alabilir. Kimileri adına güç (dava, boşanma vb..) çekişmeleri olabilir.

Başaklar: İyi bir beslenme,  iş düzeni, kilo yükünden kurtulmak, kültür fizik çalışmalarına başlamak, teknolojinin sunduğu imkanlardan faydalanmaları mümkün. Üstlendikleri görevde değişiklik olabilir tamamen iş de değiştirebilirler.

Teraziler: Çocukların hayatının, aşk ve cinsellikle konuların yeniden yapılanması mümkün. Spekülatif konulara çekilebilirler, para kazanma şekli, meslek anlamında bile bu yönde dönüştürebilirler. Hobileri mesleğe çevirebilirler.

Akrepler: Ev, yuva, ebeveynleri ilgilendiren alanlarda dönüşümler var. Binalarını, mal, mülkü yeniden yapılandırabilirler. Taşınma ve köklü yer değişiklikleri verebilir. Yaşamda eski yapıyı kırarak yeni bir düzen yapı başlatır. 

Yaylar: Komşular, yakın çevre, akrabalarla rutin ilişkiler dönüşebilir. Belki de onlardan çeşitli nedenlerle uzaklaşmaları gerekebilir. Çevre değişikliği, uzaklarla iletişim, seyahatler hayatlarına girebilir. Eğitimde yön değiştirmek mümkün.

Oğlaklar: Paralarını mülkiyete yatırımlara harcayabilir. Uyumlu açılar varsa parasal anlamda güçlenme ya da tam tersi oluşabilir. Maddi konularda kontrolü ellerine geçirmek isteyebilirler. Para kazanma şekillerinde dönüşüm olabilir.

Kovalar: Kişilik yeniden yapılanıyor. Daha kararlı tutkulu bir yapı ortaya çıkar.  Gücünü etkinliğini daha rahat ortaya koymak mümkün. Olumlu açılarda dayanıklılık artar. Finansal girişimler, yatırımlar olabilir.

Balıklar: Düşüncelerini ve yaşantılarını geliştirerek ruhsal olarak güçlenecek egoyu aşacaklar.  Hayır kuruluşlarında, vakıf, cemiyet hastane, belediye, devlet vb. gibi alanlarda görevler alabilirler. Yurt dışı bağlantılı işlerde başarılı olurlar.

Sevgi ve Sağlıkla kalın…

Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 

📷   Instagram @astrologtalin
📝    Twitter @astrologtalin 
          facebook - talin ağdere ile astroloji
 💻   Mail talinagdere@hotmail.com

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum