By Talin Ağdere ile Astroloji - 13:54:00

 


Koç Burcunda Güneş Tutulması!

20 Nisan 2023 Türkiye saatiyle 7:12 civarı Koç Burcunun 29 derecesinde Güneş Tutulması meydana gelecektir. Türkiye’den gözlemlenmeyecektir. En çok Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç olan öncü burçlar etkisi altında kalacaklar.

Koç Burcu başlangıçları, cesareti, savaşı, adaleti, girişimleri ifade eder. Koç, liderlik demektir. Bu dönem çocuksu bir enerjiyle bazı şeyleri içgüdüsel olarak hemen yapmak hevesi oluşur. İlk olmak, zirveye çıkmak bir şeye hemen başlamak gibi çocuksu, hevesli duygular vardır. Ancak Güneş derecesinin 29 olması zordur. Sıkışmışlık, bir şeyi yapmak istemek ama yapamamak, kontrol edememek ya da çok zorlayarak yapmak gibi eylemlere açıktır. Son dereceler her iki burcun yani Koç ve Boğa’nın gölge yanlarını barındırır. Ayrıca yöneticisi Marsın da asaleti zayıftır. Agresiflik verir.

Bu dönem Enerji ve gücünüzü net ortaya koymakta zorlanabilirsiniz ya da cesaret ve girişim adına şatları fazla zorlayabilirsiniz. Çocukça konuşmalar, patavatsızlık, inatçı, çıkarcı davranışlar sergilenebilir. Kontrol dışı gelişen durumlardan dolayı hareket etmekte zorlanabilirsiniz.

Koç burcu belki de uzun süredir yapılamayan girişimlerin bu dönem hızlanacağını da gösterebilir. Daha çok meydanlarda olmak projelere hazırlanmak, konuşmak, savaşmak, adalet duygusuyla hareket etmek kendini yenilemek enerjinin düşmesi ile yeniden enerji toplamak gibi konular olabilir. Sabırsızlıktan uzak durmak gerekir. Bazen cesaret ve girişim gücü ya da doğrucu olmak adına yapılan konuşmalar kötü niyetle olmasa bile kişiye zarar verebilir. Yinede tolere edilecek durumlardır.

Bir önceki Boğa/Akrep burcunda ay düğümlerinin olduğu 19 Nisan 2004 yılında yeniden 29 derecede Koç burcunda Güneş Tutulması yaşanmıştı. Aynısı olmasa bile bir benzeri olduğu için o dönemlerde hatırlarsanız (arşivlerden inceleyebilirsiniz) hayatınızda hayatınız da neler yaşanmıştı bulabilirsiniz. Örneğin 28 Mart 2004’de Mahalli İdareler Genel Seçimleri olmuştu. Anlaşılan seçim dönemleriydi.

Türkiye haritasında Koç burcu liderleri ve onların karakterlerini de anlatmaktadır. Bu dönem liderler arasında sözlü atışmalar olabilir. Türkiye Yunanistan arası savaş konuları yoğunlaşabilir. Mars Yengeç’ten dolayı çocukça ve savunmacı tavırlar, özgüvensiz, korkak davranışlar, yersiz çıkışlarda gündemde olacaktır. 20 Nisan – 5 Mayıs (ay tutulması Boğa burcunda) dönemleri arasında doğal afetler, yürüyüşler, savaşkan tavırlar, özgürlük arayışları, gençlerle ilgili konular oluşabilir. Sıkışık sanki bir enerjinin açığa çıkması gibi bir durum söz konusu.

Koç burcu genelde girişimci kişiler, cesaretli öncü atılımcı karakterleri anlatır. Gençler ve ihtiyar delikanlılar, kendini enerjik ve genç hissedenler bu kategoride yer alır. Öfke kontrolüne dikkat etmek gerekir. 29 dereceler kazaları da anlatır. Özellikle otomobil, motosiklet kazaları gibi. Sağlık olarak, kalp, kafa, beyin, felç gibi hastalıklar, migren, diş ağrıları, kulak ağrıları oluşabilir. Karaciğerinizi yormayın.

Kısaca burçlar, Yükselen burcunuzu da okuyunuz: (Tutulmalarda kişisel haritanıza spesifik bir açı yapıyorsa etkilenirsiniz.)

Koç Burcu: Burcunuzda gerçekleşecek olan tutulma sizinle bağlantılı olacaktır. Özellikle son günlerden doğan Koç iseniz doğrudan etkilenirsiniz. Bir sıkışıklıktan kurtulmaya çalışabilirsiniz. Finansal girişimler var. Enerjiyi aileye yoğunlaştırdınız. Eviniz ile güvenlik tedbirlerini arttırmak gerekebilir. Önemli girişimleriniz olabilir. Sağlığa dikkat!

Boğa Burcu: Yorgunsunuz sanırım bu tutulmadan sonra bazı konuları üzerinizden atıp rahatlamaya çalışabilirsiniz. Enerjinizi yakın çevre, kardeş, komşulara yoğunlaştırabilirsiniz. Finansal gelişmeler var. Fikirlerinizi daha rahat kabul ettirebilirsiniz.

İkizler Burcu: Yurt dışıyla ya da uzaklarla bağlantılı bir seyahat ya da yerleşim planınız olabilir. Hukuksal bir konu sosyal bir organizasyon toplantılar gündeme gelebilir. Psikoloji, meditasyon, düşünce gücü, astroloji benzeri eğitimler olabilir.

Yengeç Burcu: Kariyer, mesleki iletişimler, sosyal organizasyonlar yoğunlaşmış olabilir. Bir sıkışıklığın ardından gelen yeni projeler hayata girebilir. Çevre, grup değişebilir. Bir faaliyete katılabilirsiniz.

Aslan Burcu: Eğitim, iş ya da seyahat amacıyla uzaklara gidebilirsiniz. Yurt dışı ya da uzak çevrenizle bağlantılı konular var.  Çok yoğun bir mücadeleden sonra statüsel bir değişim oluşabilir. Mesleki yükselme, unvan sahibi olmak gibi.

Başak burcu: Akademik eğitim, online seminer, fuar, sempozyumlar, seyahatler hukuksal bağlantılarla meşgulsünüz. Bu alanda belki de uzun süredir yapmak istediklerinizi gerçekleştireceksiniz. Yeni bir seyahat görünüyor size.

Terazi burcu: Hukuksal konular, bankalar, krediler, mahkemeler, harç, fon, ödeme, hisse senetleri, alacaklar, tazminat, miras gibi resmi dairlerle ilgili konulara, ortak paylaşımlara yoğunlaştınız.

Akrep burcu: Uzun soluklu yorucu bir konu bitiyor. Ortaklık, sözleşmeler, evlilikler hayatınıza girebilir. Bir alanda birilerine danışmanlık, eğitmenlik verebilirsiniz. Ortaklıkla gücünüzü arttırabilirsiniz.

Yay burcu: İşleriniz ve sağlığınızla bağlantılı sanırım. Bu dönem sağlık kontrolleri yaptırmak, günlük işleri organize etmek, diyete önem vermek gerekir. Komşu ve yakın çevrenizi ilgilendiren konular var. Taşınma konuları oluşabilir.

Oğlak burcu: Ev, yerleşim konusu, ailenizle bağlantılı sıkışık bir konuyu çözmeye çalışabilirsiniz. Bu konu çözülürse daha özgür olacaksınız. Seyahatlere, çocuklarla aktivitelere, hobilerinize yönelebilirsiniz. Sağlığınız iyi.

Kova burcu: Hukuksal bir konu ya da yakın çevre, komşu, kardeşlerle bağlantılı bir durum sizi kilitlemiş olabilir. Yerleşim konuları taşınmalar gündeme gelebilir. Evinizde eşyalarınızda binanızda yerleşim yerinde değişiklik yapabilirsiniz. Aşk var.

Balık burcu: Finansal bir konuyu çözebilirsiniz. Satış sözleşmeler, eğitim temaları yakınlarla ilişkiler, astroloji benzeri konular hayatınıza girebilir. Yakınlarınıza daha çok yoğunlaşabilirsiniz. Gel git trafiğiniz yoğun.

 Sevgi ve Sağlıkla kalın…

Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 

📷   Instagram @astrologtalin
📝    Twitter @astrologtalin 
          facebook - talin ağdere ile astroloji
 💻   Mail talinagdere@hotmail.com

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum