By Talin Ağdere ile Astroloji - 21:00:00

 


Jüpiter Boğa Burcunda!

16 Mayıs 2023-26 Mayıs 2024 dönemleri arasında Jüpiter Şans ve fırsatlar gezegeni Boğa burcunda olacaktır.  Jüpiter iyicilin(Venüs) yönettiği bir burçta olduğu için genel olarak pozitif konuları olayları ortaya çıkarmaya eğilimlidir. En çok burç/ yükselen Boğa, Oğlak, Başak olan toprak burçları ve Yengeç, Balık, Akrep gibi Jüpiter’in şanslarından faydalanacaktır. Eğer sizin kişisel haritanızda toprak ve su ağırlığınız fazla ise sizlerde şanslı bir dönemdesiniz.

 Büyüme ve gelişme dönemi yaşanır. Sindirerek, sabırla hazmederek ilerlenir. Şükür duygusu gelişir. Bir iyicilin Venüs’ün yönettiği burçta olması genel olarak uyum sağlamaya yönelik olacaktır. Jüpiter Boğa’da maddi bereket getirebilir. Kaynakları iyi, sakin ve pratik akılcı yönetme, büyük potansiyel barındıran yatırımlar yapabilme becerisi verir. Arzu edilen maddi güvenceye sahip olma potansiyeli yükselir ama sabretmek gerekir.  Materyale düşkünlük, finans durumunuzu yönetmek önemli olur. Örneğin, iyi açılarda finans konularını iyi yönetmek mümkün olur. Sert açılarda aşırılıklar oluşabilir. Zarar gördüğü dönemlerde materyale düşkünlük, Kaynak sıkıntıları kaygısı oluşabilir. Boğa kaygılandığında stoklamaya eğilimli olduğundan sert açılarda gözü açlık stoklama eğilimleri oluşabilir. Ekonomik ve kaynak sıkıntısı olan ülkelere paylaşma eğiliminde olmak gerekir.

Boğa burcu, çiftçilik, zeytincilik, tarım, toprak, ekonomi,  finans sektörü, borsa, gıda, gastronomi, enerji, üretim, sanat, inşaat, ziraat, bahçecilik, otelcilik, yemek, otelcilik, kozmetik, moda, kuyumculuk, müzik, sanat ticareti,  heykel, resim, tarih, arkeoloji, el sanatları, doğa bilimlerini temsil eder. Bu alanlarda canlılık verebilir. Keyfi sefa, rahatını bozmama, konfor, lükse düşkünlük özellikleri arasındadır. Özellikle, kaynaklar, gıda, tarım, mahsul, enerji, ekonomi başrollerde!

Dünya genelinde politik astrolojiye göre 2. Evle bağlantılı olduğundan Ülkelerin mali kaynakları, finansal işlemleri (banka, borsa, finansman şirketler, yatırım şirketleri) milli hazine, servetler, rehin şirketler, yatırımlar, ticari ilişkiler, ticari kaynaklar, hisse, hissedarlar önemli hale gelecektir. Ülkelerin satın alma gücüyle ilgili konular yoğunlaşabilir. Ayrıca Venüs sosyal barış ve huzuru da temsil ettiğinden bu konularda vurgulu olabilir. Venüs, bakır yataklarını, genç kadınları, moda, sanat, eğlence gibi faaliyetleri ifade eder. Ayrıca Venüs’ün özelliklerinden biri,  toplumun hiçbir baskı altında kalmadan ve olmadan yönetilmesidir. Yönetimde bayanlar daha çok olabilir.

Jüpiter Boğa burcuna ilk girdiğinde (16 Mayıs-27 Mayıs)  Mayıs sonuna kadar Plüton ve Marsla mücadeleci açıları olacaktır.  Mutlaka bir şeyi elde etmeye, istenilen şeyi kesinlikle yapmaya zorlayıcı bir dönem verebilir.  Hedefler oldukça iddialı ve yüksek olacağından çok büyük çaba harcanacaktır. Tehditkâr, zorlayıcı, fiziki saldırı yaptırıcı etkiler verebilir (Mars/Plüton) Etrafınıza karşı direnişe geçebilirsiniz. Güçlü ve kontrolü zor bir etki olduğundan tavana ve ya dibe vurmak mümkün olabilir. Bu dönemlerde enerjinizi zor ve fizik güç isteyen işlere yöneltebilir ya da başkalarına yardım ederek harcayabilirsiniz.

(16 Mayıs-27 Mayıs) Bu dönem yüksek seviyeli bir enerji var çok dikkatli olmak şartı ile başarı getirebilir.  (acele etmeden sabır ederek mantıklı akılcı davranarak, bütün faktörleri düşünerek) Mars/Jüpiter, yüksek seviyeli bir enerjidir, her şeyin rayına oturmasına fırsat vermek, gereken sabrı göstermek ve  acele etmemek gereken bir dönemdir. Abartılı bir cesaret vardır. Şartlar gereğinden fazla zorlanabilir. Ahlaki konularda dini ve ilahi temalarda fanatikçe sorumsuzca davranma eğilimi verebilir. Dünya ekonomisi para piyasaları, dünya bankalarıyla ilgili sorunlar verebilir.

Türkiye adına ise dış ülkelerle sözleşme anlaşmalar yapılabilir. Yabancı yatırımlar, uluslararası ilişkiler (daha fazla 2024 yılının ilk dört ayında) geliştirilebilir. Uluslararası destek gelebilir. Jüpiter Boğa burcundayken, on birinci ev konularıyla ilgili iyileştirme yapılabilir. Örneğin, millet meclisi, Yerel belediyeler, ilçeler, parlamento, kongre, cami/kilise, imam/papaz, tarikatlar, ülke kamuoyunda yer alan büyük oluşumlar, ikinci derecede yönetimde söz sahibi olan kişiler gibi.

Mars’ın da 21 Mayıs’tan itibaren spekülasyonu, borsayı, spekülatif alanı anlatan 5. Eve sert açılar yapması para / altın / borsa piyasalarını dalgalandırabilir. Bu dönemlerde Spekülatif alanlarda (borsa, döviz, altın, hisse senetleri vb.)  risk almamak gerekebilir.

Venüs’le bağlantılı olduğundan, 23 Temmuz- 4 Eylül dönemleri Venüs (para) retro olacak, kaynak sorununu aşmak adına finansal bir düzenleme yapmak gerekebilir. Bu dönem ve Ekim ayında para piyasaları ekonomi yatırımlar adına risk almamak gerekir. Para piyasaları oldukça hareketli olabilir. Özellikle 28 Ekim tutulması Spekülatif konular adına riskli bir dönem.

Özellikle 2023 sonlarından itibaren 2024 yılı destekleyici açılar oluşuyor. Mart, Nisan Ayında Jüpiter/Uranüs kavuşumu yaşanacak. Yeniliklere açık bir dönem olur. Sosyal reformlar yapılabilir. Fırsatlar daha doğru değerlendirilebilir. Zenginlik ve genişleme zamanı denilebilir. Bu dönem hayırlı sürprizler yaratan özgürlük sağlayan bir dönem yaşanabilir. Bu dönem beklenmedik sürprizler hayat tarzınızı da değiştirmenizi sağlayabilir. Ani seyahat kararları yabancılarla kurulacak ilişkiler farklı çalışmalar hayata geçebilir. Bu dönem idealizm güçlenir dış dünyayı haksızlıklardan kötü koşullardan arındırmak adına çalışmalara girişilebilir. Size uygun kişilerle çalışmalara başlayabilirsiniz. Bu dönem olmadık şeyler olur hale gelebilir.

Jüpiter’in sizlere sağlık, huzur, keyif ve bereket getirmesi dileğiyle…

Burçlara etkisi:

Koç: Finansal alanda bir rahatlama yaşanacaktır. Maddi manevi olanaklar artacak. Farklı yatırımlarınız olabilir(Enerji, bitcoin, hisse senetleri, dijital vb.) teknolojiden para kazanabilirsiniz. Eve, mala mülke, taşınmaza yatırım yapabilirsiniz. Ticari, eğitim, hukuksal alanlarında kazançlarınız olabilir.  Özellikle 21 Mayıs-11 Temmuz ve 22 Temmuz-4 Eylül 2023 dönemleri finansal konularda ve aşkta risk almayınız. Spekülatif alanlara dikkat etmelisiniz. 2024’ün ilk dört ayında Mart/Nisan/Mayıs gibi sürpriz finansal gelişmeler yaşanacaktır. Maddi manevi alanda daha huzurlu olabilirsiniz.

Boğa: Bu yıl şans sizden yana olacaktır. Artık şansı 12, 13 yıldan sonra önünüze alabilirsiniz. Şükür duygunuz gelişir. Maddi, manevi olanaklarınız artabilir.  Amaçlarınıza ulaşabilirsiniz. Kimileri evlenebilir, bebek sahibi, kariyer sahibi olabilir. Özellikle Mart, Nisan, Mayıs 2024 dönemleri son derece sürprizlerle dolu bir dönem. Fırsatlar üst üste gelebilir. Genelde, sağlığınız iyi olacaktır ancak Jüpiter’in büyüteç özelliklerinden dolayı yeme içme eğilimi artabilir, kilo problemine ve genel sağlık durumuna Tansiyon vb. dikkat etmelisiniz.  Genel olarak yıl genelinde girişimlerden olumlu sonuçlar alabilirsiniz, istekler gerçekleşebilir. Etrafınızdakilerin, yakın çevrenizin, dostlarınızın, arkadaş, grupların desteğini alabilir, başkalarının kaynaklarını fırsatlarını da üstünüze çekebilirsiniz.

İkizler: Bu yıl yurt dışı bağlantılı işler yapabilirsiniz. İşiniz konumunuz gereği ya da farklı nedenlerden dolayı bulunduğunuz ortamlardan uzaklaşabilirsiniz. Kendinize dönmek, kendinizi tanımak, bilgeliği arttırmak, meditasyon tarzı çalışmalar yapmak mümkün. Bu dönem hayır kuruluşlarında dernek,  hastane gibi kapalı alanlarda görevler alabilirsiniz. Evrensel çalışmalar yapabilirsiniz. Başkalarına hizmet etmek, geçmişle bağlantılı işleri bitirmek bu yılın konularıdır. Jüpiter 12. Ev geliştirici iyileştirici özellikler verir. Geçmişin negatifliği, korkuları, güvensizliği, istenmeyen alışkanlıklardan 2024 Mayıs’a  kadar  kurtulabilirsiniz.Uzaklarla bağlantılı toprak çiftlik vb.. işlerle uğraşabilirsiniz. Geçmişle ilgili eğitim, hukuksal konular varsa artık 2024 baharına kadar bitebilir.

Yengeç: Yılın şanslılarından olacaksınız. İşten gelen kazançlar artacaktır. Saygın elit bir sosyal çevre içine giriyorsunuz. Dost meclislerde, derneklerde, kulüp, vakıflarda, soysal oluşumlarda aranan kişilerden olacaksınız. Toplumsal çalışmalara yoğunlaşabilirsiniz.  Arkadaşlar, dostlukların büyük faydasını görebilirsiniz. Çalıştığınız işin marka değeri artabilir. Güçlü ekip arkadaşlara sahip olabilirsiniz. Organizasyonlara, partilere katılabilirsiniz. Birlikte hareket edildiğinde geniş imkanlara sahip olabilirsiniz. 11. Ev büyük şans evidir iş hayatınızla ilgili de başkalarıyla paslaşabilirsiniz, Kimileri evlenebilir. 2024 Mart, Nisan, Mayıs ayı önemli fırsatlar, kazançlar var.

Aslan: Bu yıl kariyer sahibi olabilirsiniz. Mevki, itibar artacaktır. Statüsel bir değişim var, evlilik de getirebilir. Mesleğinizde zirveye ulaşabilirsiniz. Tanınma verecektir. Yurt dışı bağlantılı işler yapabilirsiniz. Seyahat edebilirsiniz. Doktoranızı tamamlayabilirsiniz. Annenizin hayatında önemli konular olanaklar, kaynaklar oluşabilir. Ailenin kaynaklarından faydalanabilirsiniz. Anneden destek alınabilir. İşle ilgili becerileriniz ve yönetme kabiliyetiniz olanaklarınız artacaktır. Daha yüksek hedeflere ulaşılabilir. Eğitim ve kariyerde fırsatlar artabilir. İşinizi büyütebilir dış dünyaya açılabilirsiniz. Uluslar arası alanlara yönelebilirsiniz. Gezi, iş, eğitim amaçlı seyahatleriniz olabilir.

Başak:  Jüpiter 9. Evde çok sık seyahatler yaşanacak demektir. Yurt içi yurt dışı okyanus ötesi yolculuklar olabilir. Kimileri yurt dışına yaşamaya da gidebilir. Uluslararası başarılar var, ticari alanda çalışmalar güçlenebilir. Hukuksal başarılar yakalanır. Seyahate çıkabilirsiniz. Akademik eğitimi tamamlamak, kitap yazmak, projeleri bitirmek, seminerlere, fuarlara katılmak, medyatik olmak mümkündür. Ufkunuzu genişleten kişilerle tanışacaksınız. Eşinizin akrabalarının hayatında önemli konular, fırsatlar olabilir. Yabancı dil öğrenmek, kurslara katılmak adına olumludur. Eğitimle de ilgili başarılar artabilir. 2024’ün Mart, Nisan ayında özellikle fırsatlar oluşacaktır.

Terazi: Bu yıl sağlık olarak olanaklar gelişebilir. Teknolojik gelişmelerin desteğiyle gelişen yeni tedavi şekilleriyle iyileşebilirsiniz. Maddi olanaklar genişliyor. Ortak yatırımlarınız kazandıracaktır. Miras, emeklilik, geri ödeme, sigorta, tazminat, prim, burs, pay, nafakalar gelebilir.  Alım satım, bankacılık işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ruhsal ve fiziksel olarak rahatlayabilirsiniz. Kendinizi daha özgür ve enerjik hissedebilirsiniz. Eşin, ortağın çocuklarınızın, başkalarının kaynaklarından faydalanabilirsiniz. Banka, borsa gibi sektörlerde çalışabilirsiniz. Borsa vb. spekülatif alanlardan para kazanabilirsiniz. Özellikle 2024 Mayıs’a kadar ekonomik özgürlüğe kavuşabilirsiniz. Finansal gelirler artar.

Akrep: Bu yıl Jüpiter’in karşıt burcunuz olan Boğa’ya girmesi olanakları arttırabilir. Karşınızdaki kişilerden destek gelebilir. Eşiniz, ortağınız, babanız, hocanız, Avukatınız, doktorunuz vb.. destek alabilirsiniz. Danışmanlık gibi mesleklerden olanaklı çıkabilirsiniz. Bir çok konuyu başkalarına danışarak daha rahat çözebilirsiniz. Artık son altı yıldan sonra gelen destekler sizi rahatlatacaktır. Evlenebilir, ortak olabilir, sosyalleşebilirsiniz. Davalar varsa şansınız artıyor. Karşınızdan gelen farklı ama sağlam olanaklar var. Sosyalleşeceksiniz.  Sık seyahate gitmek, taşınmak mümkün. Anlaşmalar sözleşmeler başarılı bir şekilde yapılabilir. Eşinizin olanakları artabilir.

Yay: Bu yıl sağlıktan yana şansınız artıyor. Uzun zamandır yapamadığınız sağlık kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Bedeninize, giyim, kuşama diyete dikkat edebilirsiniz. Günlük işlerinize yardımcı olan kişiler olacaktır. Yanınızda çalışanlardan, üstlerden, astlardan, iş ve gün boyu görüştüğünüz arkadaşlar, kişilerden destek alabilirsiniz. İş yeriniz ya da çalıştığınız bulunduğunuz alanlarda konfor artabilir. Daha geniş modern ve rahat alanlarda çalışabilir, oturabilirsiniz. Çalışma alanında müşterilerle ilişkilerde seçici davranabilirsiniz. Sizi huzursuz eden, yoran ve boşa kürek çekmenizi sağlayan kişilerden uzaklaşabilirsiniz.  Para kazançlarınız, refah artacaktır. Yeni bir işe de girebilirsiniz, işleriniz açılır. Temizlik, Tadilat taşınma gibi konular, apartman komşuları, akrabalar, yakın çevredeki kişilerle etkileşimler, görüşmeler hızlanabilir. Astroloji, teknoloji benzeri gruplarla çalışabilirsiniz.

Oğlak: Aşk hayatınızda canlılık var. Bu yıl sürpriz aşklar gelebilir. Özellikle özel hayat keyifler, eğlence hayatında  hareketlilik artıyor. Farklı kültürden kişilerle de ilişkiler oluşabilir. Dışa açık olma sosyalleşme arzusu var. Keyifli tatiller, yemekler, etkinlikler, kurslar, hobisel faaliyetler sizleri bekliyor. Kumar piyango, borsa benzeri alanlarda genel olarak şans artabilir. Ancak bu yaz dönemi risk almamaya özen gösterin. Çok para harcayabilirsiniz. Bebek sahibi olmak isteyenler bu yıl ve 2024 şanslı diyebiliriz.  Çocuklarınız varsa parlak dönemler sizi bekliyor. Onların başarılarından özel hayatlarından sıkça söz edilebilir. Yetenekler yaratıcılık artacaktır. Sergilere, fuarlara katılabilirsiniz. Sanat, spor gibi aktiviteler olabilir. Kendiniz daha çok gösterdiğiniz alkış aldığınız, dikkat çektiğiniz bir dönem! Yarışmalara katılabilirsiniz.

Kova:  İçe dönük bir süreçtesiniz. Eviniz, özel hayatınız, ebeveyn, ailenizle ilgili konular var. Taşınma gibi konular gerçekleşebilir. Ev sahibi olabilirsiniz. Evlilik hazırlıkları yoğunlaşabilir. Bebek sahibi olma telaşları artabilir. Bu yıl evinize misafir davet edebilirsiniz. Aileniz çoğalabilir. Mal, mülk miras toprak alımı gibi konular varsa bu dönem oluşabilir. Çeşitli sebeplerden dolayı aile bireyleri sık bir araya gelebilir. Uranüs burada yıkım enerjisi de veriyor. Eğer bir dönüşüm yasası bina yapılandırma gibi konular bekleniyorsa 2024 bahar ayına kadar gerçekleşebilir. Aile bireyleriyle birlikte oturma gibi konular da oluşabilir. Kimileri de uzaklara gidebilir. Aile hayatınızda yenilenmeler reformlar olabilir. Ebeveynlerle daha çok görüşebilirsiniz, size destek olabilirler. Aile içi geçmiş sorunları konuşmak bu konulara yeni bakış açıları geliştirmek var olan sorunları çözümler gerekebilir.

Balık: Hayatınızda Satürn ile birlikte yeni bir dönem başladı, sorumluluklar arttı. Bu konuları Jüpiter’in desteği ve yardımı ile dengeleme olanağı olabilir. Yakın çevre, kardeş, komşu, esnaf, akrabalardan destek gelebilir. Daha önce bazı sorunlar husumetler yaşandıysa bu dönem bunları çözmek adına değişik olanaklar gelişir. Eğitim, eğitimcilerden, iletişimcilerden, basın, yayın, medya alanlarından destek alabilirsiniz. Yazmak, paylaşmak, bilgi yaymak mümkün.  Özellikle, eğitim seviyenizi de yükseltebilirsiniz dersler sınavlar dergi, kitap yayınlamak, ticari faaliyetlerde bulunmak, etrafınızla sürekli etkileşimde bulunmak açısından verimlidir. Eski düşünce modeli ve davranışlarda değişebilir. Bu dönemlerde İletişim, pazarlama, reklam, satış emlak gibi işlerinizden kazanç sağlayabilirsiniz. Kısa seyahatler, sık yapılan gidiş gelişler var.  

Sevgi ve Sağlıkla kalın…

Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 

📷   Instagram @astrologtalin
📝    Twitter @astrologtalin 
          facebook - talin ağdere ile astroloji
 💻   Mail talinagdere@hotmail.com

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum