By Talin Ağdere ile Astroloji - 18:54:00

 


Ay Düğümleri Burç değiştirdi:♈♎

Koç/Terazi yönünde tutulmalar başlıyor!

Astrolojide Ay Düğümleri, Ay’ın yörüngesinin, Güneş’in yörüngesiyle (Ekliptik) kesiştiği iki noktadır. Bu iki nokta birbirinin 180 derece karşısındadır. Kuzey ay düğümü hangi burçtaysa Güney ay düğümü onun karşıt burcundadır. Örnek: KAD Oğlak ve GAD Yengeç gibi.

Hepimizin kendine sorduğu “ Ben niye buradayım?” sorusuna Ay düğümleri cevap verir. Ruhumuzun bu hayattaki niyeti KAD ile ruhumuzun geçmişi de GAD ile bağdaştırılır. Onlara bir yol gösterici diyebiliriz. Dünyaya geliş amacımızı ifade ederler. Gitmek zorunda olunan yolu gösterir, yön belirlerler. Geliştirmesi gereken yetenekleri sembolize eder, öğrenilmesi gereken hayat derslerini anlatır. Ne ifade ettiğini anlar ve farkındalık kazanırsak ilerlemek daha kolay olacaktır.

GAD (güney ay düğümü) bizim arkamızda kalan, bugüne dek kat ettiğimiz yoldur. Geçmişimizi temsil eder. Hayata geçirdiğimiz becerilerimizi, eğilimlerimizi, alışkanlıklarımızı, doğuştan getirdiklerimizi, genetiğimizi kapsamaktadır. Kişinin doğuştan getirdiği değerleri anlatır. Kişinin geçmişini ifade eder.

Alışkanlıklarını, huyunu karakterini anlatır. Genetik bağlantısını içerir. KAD ise zor olandır. Bu yaşamda yürümeyi seçtiğimiz yolu temsil eder. Yönümüzü belirlerler. Geliştirilmesi gereken yetenekleri sembolize ederler. Hayatta bir düğüme yoğunlaşmaktan kaçınmak, ancak yok saymamak gerekir. İki uç arasındaki dengeyi kurmak gerekir. Yani var olan yeteneklerimizi fark edip, geliştirip ilerlediğimizde kendimizi tamamlanmış hissedeceğiz ve enerjimiz dengelenecektir.

Düğümler 18-19 yılda aynı burca aynı pozisyona gelirler. 17 Temmuz 2023-12 Ocak 2025 tarihlerinde Kuzey Ay Düğümü Koç Burcunda, Güney Ay düğümü ise Terazi burcunda olacaktır. Bu burçlarda tutulmalar başlayacaktır.

KAD-KOÇ / GAD- TERAZİ neyi ifade etmektedir:
Bu dönem en büyük gaye ilişkilerde (ortaklık, evlilik, arkadaşlık, politik) denge kurmak olacaktır. Dengeyi sağlayarak zarar vermeden ilerlemek, girişim yapabilmek, kimlik duygusunu geliştirmek, güçlendirmek önemlidir. Tamlık duygusu sadece bir partnerle değil bireysel olarak da sağlanmalıdır. Öncü ve başlatıcı olmak, cesur ataklar yapmak, kararsızlıktan kurtulmak, daha kararlı ilerlemek, net olmak önemli olacaktır. Mücadele etmek, savaşmak, ayakta kalmayı öğrenmek gerekecektir. İyi insan olmak uğruna kişilikten ödün vermekten kaçınılmalı. Kararlı ve net olunmalıdır.

Bu yıllar arasında Koç/Terazi Tutulmalar girişimcilik fırsatı verecektir. Genç ve girişimci projelerde dünya çapında artışlar görülebilir. Bağımlılık eğilimlerinden uzaklaşmayı kendimize yetmeyi öğrenmemiz gerekecektir. Adalet, hak, hukukla ilgili konular da gelişecektir. Savaş, askerlik gibi konularla ilgili gelişmeler girişimler oluşabilir. Daha fazla hak ve bağımsızlık elde etmek adına mücadele verebilir. Savaşkan cesur kişiler kendini gösterecektir. Yeni girişimlerin artması teknolojinin de öne çıkması mümkün. Ayrıca sağlık olarak kafa, beyin baş, tansiyon, kanamalı hastalıklar, felç, migren, diş ağrıları gibi konular yoğunlaşabilir. Bu konularla ilgili de yeni gelişmeler ilerlemeler buluşlar oluşabilir. Beyinden beyine iletişim kurmak sistemleri daha da geliştirilebilir.

En çok da Terazi, Koç, Oğlak, Yengeçler tutulmaların etkisi altında olacaklar.

(Yükselen burcunuzu da okumalısınız)

Koç burcu: Burcunuzda tutulmalar başladı. Bir buçuk, iki yıl boyunca, diyalogları (ben/sen) dengelemelisiniz. En büyük gaye ilişkilerde denge sağlamaktır. Sağlığınıza daha fazla özen göstermelisiniz. Girişim yapma cesareti ve hevesi var. Kimlik duygusunu güçlendirmeli kendi başınıza da karar vermeyi ve hareket etmeyi denemelisiniz.

Boğa burcu: Bir buçuk, iki yıl boyunca, kendinizi çok yorduğunuzu fark edeceksiniz. Bazı şeyleri kontrol edemediğinizi anlayabilirsiniz. Geri planda kalmayı olayların içine girmeden karşıdan seyretmeyi öğrendiğinizde daha huzurlu olacaksınız. Meditasyon benzeri çalışmalar adına olumlu olabilir.

İkizler burcu: Bir buçuk, iki yıl boyunca, gelecek günlere yatırım yapmayı öğreneceksiniz. Grupla arkadaşlarla ekiple, hep birlikte ortak hedefler için hareket etmek size kazandıracaktır. Cemiyetlere, kulüplere katılabilir, takım sporlarını seçebilirsiniz. Kazançlarınız artabilir. Fırsatlar şanslar artar.

Yengeç burcu: Bir buçuk, iki yıl boyunca, işinize mesleğinize yönelebilirsiniz. Toplumun önünde yer almayı başarmanız gerekiyor. İtibarınızı korumak adına daha gayretli olmalısınız. MC ile bağlantısı varsa, kariyerde yükselme tanınma ya da aile kurmak gibi konular oluşabilir. Aile şirketiyle de bağlantılı şans verebilir.

Aslan burcu: Bir buçuk, iki yıl boyunca, farklı felsefe ve hayatları, kültürleri fark edebilirsiniz. Yurt dışı seyahatler, hava yolları ile ilgili olanaklar, yabancılarla ilişkiler geliştirebilirsiniz. Uluslararası organizasyon, iletişim, medya, astroloji, akademik eğitim alanında fırsatlar oluşabilir. Eşin akrabalarıyla daha çok görüşebilirsiniz. Seminerlere katılabilir, sizde verebilirsiniz.

Başak burcu: Bir buçuk, iki yıl boyunca, başkalarının kaynaklarına yönelmek, riskli işlerin altından kalkmak adına hareket edebilirsiniz. Borç, alacak, kredi, nafaka miras gibi krizleri çözebilirsiniz. Ortak paylaşımlar miras gibi konular gelişebilir. Yatırım yapılabilir. Borsa, şans oyunları benzeri konulara çekilebilirsiniz.

Terazi burcu: Burcunuzda tutulmalar başladı. En büyük gaye ilişkilerde denge tutturtmak olacaktır. Bir buçuk, iki yıl boyunca, partnere daha fazla özen göstermeniz gerekecek. Evlilik/ boşanma, ortaklık, avukatlık konuları ön plana gelebilir. Ortak işlere yönelebilir, danışmanlık verebilirsiniz. Empati yeteneğinizi geliştirin. Taşınmalar oluşabilir. Sosyal aktiviteler ve gruplardan yana fayda sağlanabilir.

Akrep burcu: Gerçekten faydalı olacak işlere yönelme zamanı geldi. Kendinizi boşa feda etmeyi bırakmak gerekiyor. Bunun yerine gerçekten faydalı işlere yönelmelisiniz. Hizmet verilecek özel konularda uzmanlaşabilirsiniz. Sağlık, hizmet sektöründe ilerleyebilirsiniz. İnsanlara daha faydalı olacak sistemler geliştirmeli, günlük hayatınızı planlamalısınız.

Yay: Bireysel hareket etmeye başlayacaksınız. Aşka, çocuklara, kendi yaratıcılığınızı ortaya koyacak şeylere yönelebilirsiniz. Hobiler, aktiviteler gibi zevk aldığınız şeyleri, sporu, sanatı geliştirebilirsiniz. Seminerlere katılabilir, seyahatler edebilirsiniz. Yaratıcı projeler sayesinde gelişebilir, başarı elde edebilirsiniz. Yatırımlara, borsa, hisse senetleri , döviz benzeri spekülatif konulara yoğunlaşabilirsiniz.

Oğlak: Aileniz, eviniz, yuvanız için girişimlerde bulunabilirsiniz. Tadilat, yerleşim, taşınma, mal, mülk, toprak, miras gibi konular olabilir. İşinizin yanı sıra kendinizi aileye adayabilirsiniz, onları ihmal etmemelisiniz. Onların hayatında bir takım konular olabilir, daha fazla ilgilenmek gerekebilir. Özel hayatınızı bu dönem organize edebilirsiniz.

Kova: Eğitim, iletişim, bilgi alışverişleri, kitap, dergi yayını, pazarlama, satış, reklam, halkla ilişkiler, astroloji gibi konulara yoğunlaşabilirsiniz. Zihinsel olarak daha aktif olacaksınız. İnternet çalışmaları yapılabilir, etrafınızla sürekli diyalog içinde olabilirsiniz. Yakınlar, komşular, kardeşlerle diyaloglar önemlidir.

Balık: Kendi bütçenizi yapmaya başlayabilir, kendi kazançlarınızı değerlendirebilirsiniz. Ekonomik olarak da özgürleşebilirsiniz. Kariyer konusunda iyi fırsatlar oluşabilir. Özellikle de MC ile bağlantılı ise, ekonomik gelişim fırsatı dışında hedeflere ulaşmak, yükselmek itibar kazanmak da mümkün. Risk almadan hareket etmelisiniz.

Sevgi ve Sağlıkla kalın…

Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 

📷   Instagram @astrologtalin
📝    Twitter @astrologtalin 
          facebook - talin ağdere ile astroloji
 💻   Mail talinagdere@hotmail.com

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum