Venüs Aslan burcunda Retro!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 23:42:00

 


Venüs Aslan burcunda retro:

23 Temmuz-4 Eylül 2023 tarihlerinde Venüs Aslan burcunda retro olacaktır. Bu dönemlerde biraz dikkat etmek gerekiyor. En çok burç ya da yükselen burç Aslan/Kova, Boğa/Akrepler yöneticisi Venüs olduğu için Teraziler. Ay burcu Aslanlar. Sert açılar yapan tüm burçlar.

Aşk, ilişkiler, para konularında zorluklar oluşabilir. Karşınızdakilere sürekli vermekten rahatsız olabilirsiniz. İlginizin sevginizin karşılığını alamıyor olabilirsiniz. Yapılanların karşılığı beklenebilir. Kendinize değer vermekte zorlanabilir ilişkinizden emin olmayabilirsiniz, kendinizi yetersiz hissedebilirsiniz. Para kazanmak harcamak konuları zorlaşabilir. Bu dönem pamuk ipliğine bağlı olan ilişkiler bitebilir. Venüs Plüton’a ay sonuna kadar karşıt daha sonra da 13, 15 Ağustos’a kadar Uranüs’e kare yapacaktır bu yüzden aşk konularına dikkat etmek gerekir. Plüton etkisi aşk ve sosyal ilişkilerde mesleki ortamda gerginliklere çekişmelere sebep olabilir. Sevgili üzerinde baskı yaptırabilir kıskançlık gibi duygular olabilir, karşınızdaki kişiler size  suçluluk duygusu yükleyebilirler, duygusal baskılar, mobbing (başkaları üzerinde bile olabilir, arkadaşlıklar, çalışanlar vb..) uygulamalar görülebilir. Yönetimsel baskılar da olabilir. Uranüs ise yetenekleri yaratıcılığı çok arttıracaktır buna bağlı çalışmalar varsa olumludur. Ancak aşk sevgi üzerine pamuk ipliğine bağlıysa kopartabilir. Sosyal ve arkadaşlık grup ilişkilerinde dengesiz mantıksız sorumsuz davranışlar görülebilir. Memnun etmek için aşırı uğraş içinde olabilirsiniz. Bir gruba bile adapte olmakta zorlanabilir, garip alınganlıklar, kompleksler yapabilirsiniz. Marka takıntılarınız artabilir.

 Sahne sanatları, görsel alanlar konserlerle ilgili bazı sorunlar oluşabilir.  Popülarite, teşhircilik artabilir.  Bu tarihler arasında estetik operasyonu (keyfi ise) yaptırmayınız. Evlilik tarihi mecbur kalmadıkça almayınız. Saç, makyaj stil adına yeni bir şey başlatmayınız. Örneğin tamda bu dönemde imaj değişikliğine gidebilirsiniz. Sonradan pişman olabilirsiniz. Dekorasyon başlatmayınız. Geçmiş aşklar geri gelebilir ancak bazen retro bitince aşklar da bitiyor. Çok para harcanabilir. Harcamalar, beğenmek beğenilmek hava atmak duygusu abartılabilir. Ego problemleri olabilir. Narsist eğilimler, aşırı para harcamalar, lükse düşkünlük ortaya çıkabilir. Etrafınızdaki kişilerin sizinle sürekli ilgilenmesini isteyebilirsiniz. Meditasyon, sanat, yaratıcılık vb. çalışmalar adına ise verimli bir dönemdir. Geçmişteki Mütevaziliği elden bırakmamak gerekir.

Retrodan sonra ilişkilerde sen/ben problemleri dengeye girerse yeniden düzelebilir. Geçmiş aşkları belki yeniden denemek gerekecek ancak çok etkili olur mu bilemem? Özgürleşme ihtiyacı artacaktır.

Dünya genelinde doğal (yangın, deprem) afetler yaşanabilir.  Havalar ısınabilir ya da soğuyabilir bir dengesizlik oluşabilir. Susuzluk problemleri olabilir. Özellikle Temmuz sonu 1 Ağustos civarı Dolunay ve (13 Ağustos günü rx Venüs / Güneş kavuşumu Uranüs karesi) ardından 15, 16 Ağustos Yeni ay dönemleri dikkat etmek gerekiyor. Uranüs ve Venüs’le bağlantılı olacaktır. Uranüs ani olayları şokları kırılmaları da anlatır. Venüs ise para, metaller,  ekonomi ve değer verdiğimiz konular, mutluluğumuzdur.  Ekonomik depremler de olabilir. Mutluluğu engelleyen konular oluşabilir. Güneş Aslanda yönetimsel konular, liderler, bankalarla (dünya bankaları) bağlantılı konularla ilgili zorluk oluşabilir. 5. Evdeki Venüs sanatı sanatçıları da anlatır. Ünlüler tanınmış kişilerin hayatında bazı zorluklar sağlık problemleri, ani haberleri, aşk skandalları gibi şeyler oluşabilir.

Sağlık: Rx Venüs, bazı hastalıkları tetikleyebilir. Venüs sağlık olarak Medikal astrolojide çiçek hastalığı, cinsel yollar bulaşan hastalıkları, salgın hastalıkları, Aslan burcunda olduğu için sarı humma gibi rahatsızlıkları da ifade eder. İdrar enfeksiyonları oluşabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, böbrek, şeker sorunlarını tetikleyebilir. Duygu durumu bozuklukları oluşabilir. Aslan burcunda Güneşle de kavuşacak. Göz sorunları verebilir. Kalp, dolaşım sistemi, sırt rahatsızlıkları, kalp sıkışmaları, tansiyon vb. konular oluşabilir. Şeker kontrolü yapılmalı, tatlıyı, yemek içmeyi azaltmalı. Dengeli beslenmek gerekiyor.

Türkiye açısından:

Türkiye’nin 2. Evi Aslan burcu olduğu için Venüs burada para, ekonomi konularını anlatıyor. Kaynak bulmak, kaynakları doğru kullanmak, halkın finans durumu bunun için yapılacak çalışmalar, bankalar, stoklar, finansal kurumlar, milli hazine ülkenin mali kaynakları, vb. anlatır. Bu alanda bu konular önemli olacaktır. Belki retroya kadar çalışmalar yoğun olabilir bazı kaynaklarda bulunabilir. Ancak retro tarihleri yani 23 Temmuz – 4 Eylül (bir hafta önce sonra) eldeki stoklara, rezervlere dikkat edilmelidir. Geçmişe dönük konuları iyileştirmek için kaynak arayışlarına girilebilir. Venüs Türkiye’nin 5. Evini yönettiği için, borsa hisse senetleri döviz gibi spekülatif konular harekete geçebilir. Bu dönem altın gibi metaller Venüs Aslan konularıdır. Düşebilir / yükselebilir.  Durumu iyi gözlemlemek gerekir. Risk alınmamalı harcamalara dikkat edilmeli.  Bir önceki Venüs Aslan burcundaki retroda önce düşmeye eğilim göstermiş ancak daha sonra yükselmeye başlamış. Altın gibi değerli metaller de Venüs’le ilgilidir. Lükse ve gereksiz yerlere harcama yaparken dikkat edilmeli, risk alınmamalıdır.

Venüs retro ve kısaca burçlar: (23 Temmuz-4 Eylül)

Koç: Aşk hayatında bir Venüs retro olunca aşka dikkat etmek gerekir. İlişkileri yönetmek zor olabilir. Çocuklarla, gençlerle de ilişkileriniz zorlanabilir. Yatırımlarda risk almayınız. Yeteneğiniz olan çalışmaları sanatınızı yaratıcılığınızı sergilemekte zorlanabilirsiniz. Spekülatif para konularını, şans oyunlarını, borsayı, kumarı abartmamak gerekir. Yaratıcılık artacaktır.

Boğalar: Ev aile, yerleşim sorunları yoğun olabilir. Aile içinde kırgınlıkları düzeltmek gerekiyor. Sorunlarınızı bu dönemde çözmeniz gerekebilir. Geçmişte planlanmış misafirler gelebilir onların sorunlarıyla meşgul olabilirsiniz. Sevdiğiniz kişiyle aranızda olan sorunlar aile içinde kalması gerekse bile mümkün olmayabilir. Kaybetmekten değer görememekten korkabilirsiniz. Eve yeni bir düzen vermek boyamak dekore ettirmek yatırım isteniyorsa retrodan sonraya bırakmakta fayda var.

İkizler: Yakınlarınızla iletişime diyaloglara dikkat etmelisiniz. İlişkilerinizde hesapçılık yapabilirsiniz. Kardeş akraba komşu kuzenlerle ilgili sorunlar ya da dedikodular olabilir, varsa sorunlar büyümesin. Aşk hayatınızla ilgili konular gündeme gelebilir eleştiri alabilirsiniz. Ticari konularda eğitimsel alanlarda, medya yayıncılık ve bilgi paylaşımı gibi konularda bazı şeyler istenildiği gibi olmayabilir. İletişim kurmakta zorlanabilirsiniz.

Yengeç: Lükse, yatırımlara harcamalar artabilir. Marka takıntınız yüzünden israfa gidebilir masraflar yapabilirsiniz. Kimileri çok harcar kimileri tam tersi cimrileşebilir. Yatırımlarınızı değerlendirmek zor olabilir. Gelen para hızla harcanabilir. Satıcılık lüks pahalı şeyler güzel sanatlar değerli metaller ve beklenen kazançlar adına istenildiği gibi olmayabilir. Eski (değerli) şeylerin koleksiyonu yapılabilir. Bir şeyleri değerinden düşük satabilirsiniz.

Aslan: Kendinize fazla dönük ve takıntılı olabilirsiniz. Saçınıza, makyaj, estetiğe gereğinden fazla önem verebilirsiniz. Beğenmek beğenilmek alkış almak önemsenmek gibi duygulara ihtiyaç duyulabilir. Bakım güzellik gibi konuları abartabilir ya da tam tersi özensiz olabilirsiniz. Narsist eğilimler görülebilir. İlişkilerde fazla talepkar olabilirsiniz. Değer verdiğiniz şeyleri kaybetmemek için duygusal baskı yapılabilir. Bu dönem estetik yaptırmamanızı tavsiye edebilirim.

Başak:  Özellikle Ağustos sonuna kadar hayatınızda yorucu enerjik sürekli bir eylem mücadele gerektiren bir dönem. Çok fazla hizmet etmek yardım etmek gerekebilir. Kendinize verdiğiniz değer azalabilir. Kendinizi başkaları için feda edebilirsiniz. Kimileri ise kapalı ortamlarda kendi dünyasında aleminde sıkışıp kalabilir. Kimileri aldatmaya aldatılmaya açık hale gelebilir. Gizli ilişkilere çekilebilirsiniz. Meditasyon benzeri çalışmalar, yürüyüşler, sakinlik size iyi gelecektir.

Terazi: Grup ilişkilerinde egoyu kontrol etmek ve organize olmak gerekebilir. Çok yoğun bir organizasyon işleriniz var. Arkadaşlarla birlikte olmak grubu yönetmek bu dönem zor olabilir. Kimilerini küstürebilirsiniz. Bu dönem işten gelen kazançlarla ilgili sıkıntı olabilir belki bazı şeyler istenildiği gibi değildir. Gelir gider dengesi beklentiyi karşılamayabilir. Sosyal şartlara daha fazla uyum sağlanarak ilişkiler sorunları çözülecektir.

Akrep: Popüler olmak dikkat çekmek adına fazla hırslı davranabilirsiniz. Evlilik sosyal statü bu dönem daha fazla önemli olabilir. Sevdiğiniz kişiyle aranızda sorunlar gün yüzüne çıkabilir. Kazandıklarınızı tutmak zor olabilir. Popüler olmak için hırslı davranabilirsiniz. İş ilişkileri özellikle bayanlarla ilgili sorunlar olabilir. İdarecilik gibi işler varsa daha dikkatli olmalı iş hayatınızı organize etmelisiniz. Sanatsal çalışmalar adına olumlu bir dönem.

Yay: Eğitimler, geziler yorabilir. Uzaktaki akrabaların hayatında zorluklar sorunlar oluşabilir. Yurt dışına gitmek seyahat etmek gibi hazırlıklarınız olabilir. Sergi, konserler, aktivite kurs gibi keyif alınan şeylere katılmakta zorlanabilirsiniz. Farklı kültürden kişilerle diyalog kurmak gerekebilir. Yayıncılık medya alanında zorluk oluşabilir.  İthalat ihracat hukuk eğitimsel ve dini sorunlar oluşabilir. Sevdiklerinize karşı tutarsız dengesiz davranabilirsiniz.

Oğlak: Ortaklaşa harcamalara dikkat edilmeli. Kimilerinin tedavileri, hastaları bu dönem olabilir. Ruhsal olarak kendinizi baskılı hissedebilirsiniz. İlişki krizleri içine girebilirsiniz. Cinsellikle ilgili sorunlar olabilir. Başkası sebebiyle finansal olarak zarar edilebilir. Gelir gider dengesini korumak zor olabilir. Bu dönem burs prim ödenek hediye gibi durumlar bekleniyorsa gecikebilir zor olabilir. Borsa benzeri yatırımlar abartılmamalı.

Kova: Ortaklık, evlilik, sözleşme konuları zora girebilir! Aşk evlilik sorunları gündeme gelebilir. Daha önce var olan sorunlar artık dolup taşabilir. Karşınızdaki kişinin size değer vermediğini de düşünebilirsiniz. Ortaklı konulardan ortaktan zarar görebilirsiniz ya da onların hayatında sorunlar olabilir. Sağlığa tedavilere giden harcamalar da olabilir. Satış sözleşme anlaşma, boşanma avukatlık gibi durumlar varsa iyi planlanmalı.  En azından 23 Ağustos’a kadar yapmalısınız.

Balık: İş hayatına, sağlığa, beslenmeye önem verin. İş ilişkilerini günlük hayatın rutinini iyi planlamalısınız. İşle bağlantılı kişilerle iletişimi güçlendirmek gerekir.  Bazı akrabalarla sorunlar yaşanabilir.. Onların hayatında sağlık sorunları olabilir. İş hayatınızı ve özel hayatınızı karıştırabilirsiniz. Çalışanlarla adınız gündeme gelebilir. Evcil hayvanların hayatında sağlık sorunu olabilir. Sağlığa dikkat etmelisiniz. İdrar yolu enfeksiyonu böbrek sorunları şeker iniş çıkışları ve denge sorunları gibi.

 Sevgi ve Sağlıkla kalın…

Talin AĞDERE


Astroloji Uzmanı 

📷   Instagram @astrologtalin
📝    Twitter @astrologtalin 
          facebook - talin ağdere ile astroloji
 💻   Mail talinagdere@hotmail.com

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum