30 Ocak 2013 Jüpiter gezegeni retrodan çıktı! Şans, para, bolluk geliyor!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 21:17:00





JÜPİTER RETRODAN ÇIKTI! (Hareket haline geçti)

Mitolojide tanrıların babası olarak bilinen Jüpiter gezegeni astrolojide en büyük yardımcı, iyilik eden bir güç olarak bilinir.  Dokunduğu her şeye bolluk veren Jüpiter şans gezegenidir. Jüpiter, neşe, bolluk, zevk, zenginlik verir,  maddesel kazançları yönetir. Ayrıca görüş, iyimserlik, inanç, sadakat, adalet, güven ve akıl getirir. Din, felsefe, ticaret, ekonomi gibi konularda Jüpiter'e bağlıdır. Jüpiter haritanızda ileri harekete geçtiği zaman çeşitli nedenlerle uzak yolculuklara çıkabilmek kolaylaşır.

Jüpiter, vücutta karaciğeri ve hipofiz bezini yönetir. Astrolojik olarak Yay burcunun yöneticisidir. Zodyak'taki turunu 12 senede tamamlar ve bir sene boyunca bulunduğu burca şans dağıtır. Jüpiter mundane (politik) astrolojide- diplomatlar, bakanlık, kanun yapıcılar, yargıyı temsil eder. Ayrıca, papaz, din adamları, eğitim kurumları, seyahatleri de ifade eder. 

Şimdilerde ise Jüpiter retrodan çıktı bir süredir bekleten hız almayan, alsa da netice vermeyen aşağıdaki konuları hızlandıracaktır. 

  • internet alış-veriş konuları hız kazanacak.
  • emlak komisyoncuları için elverişli zamanlar başlıyor.
  • satış temsilcileri portföyünüz kabarıyor. 
  • yazarlar, kitabınızı çıkarabilirsiniz, dolayısıyla yayıncıların yüzü gülecek!
  • öğretmenler beklentilerinizi hayata geçirebilirsiniz.
  • para alışverişi, bir türlü sonuç alınamayan anlaşmalar, kontratlar, müşteri ilişkileri, yurt dışı ilişkileri,  ticaret hızlanabilir. 
  • Bekleyen hukuki kararları hızlandırabilir.
  •  İletişimle ilgili yeni teknolojiler, iletişim araçları gündeme gelebilir. 
  • Bilgi-iletişim-medya-yayıncılık sektöründe  büyümeler devam edebilir. Gazetenizi veya derginizi  daha büyük bir kitleye yada dünyaya açabilirsiniz.
  • Yol çalışmaları bitebilir,  bir türlü başlayamayan çalışmalar ise hız kazanır. 
  • Din kurumları, din görevlileri ile ilgili konular gündeme gelebilir.
  • Eğitim sistemi ile ilgili düzenlemeler yenilenebilir, yada başlanılan ve bir türlü hız almayan projeler revizyona uğrayarak devam edebilir. Üniversiteler, rektörler daha çok gündeme gelebilir, bu konuyla ilgili çalışmalar hızlandırılabilir. 
  • Hristiyan kesimin daha çok söz hakkı olması veya bu kesime ait bazı haberlerin baş sayfa yapması gibi durumlar söz konusu.  Özellikle 23 Şubat-18 Martta merkür retrosu balıkta olacak.  Bu konular üzerinde çok durulabilir. Daha çok ruhsal temalar, vicdan muhasebesi yapılabilir.
  • Tıbbi anlamda el ve sinir sistemi ile ilgili gelişmeler, alerjik hastalıklar, astımlar, yeni buluşlar, icatlar, araştırmalar, hız kazanabilir. 
  • Tele kulak meselesi jüpiter retrosunda inzivaya çekilmişti. Şimdilerde ise eğer tam olarak halledilmeyen konular varsa bu meseleler için daha kesin önlemler alınabilir.
  • Jüpiter retrodayken genel olarak kilo vermemizi de zorlaştırdı. Fiziksel görüntümüzü de artık daraltmanın zamanı geldi. Artık kilo vermemiz kolaylaşabilir. Tüm burçlar için geçerli. En azından İkizler veya yükseleni ikizler in işi daha kolaylaştı.  Balıklar ve yaylar da nasiplerini alırlar. Başaklar veya yüks. başaklar her zaman ince yapılıdırlar fakat onlarda kilo aldıklarını düşünüyorlarsa,   bu konumdan faydalanabilirler.
Türkiye açısından değerlendirdiğimizde; Jüpiter Türkiye'nin 12. evinde ilerliyor. Bu ev hastaneleri, kamu kuruluşlarını, hapishaneleri ifade ediyor. Birçok bekleyen projeler kaldığı yerden programlanmış bir şekilde devam edebilir. Gizli, üstü örtülmüş bir çok şey (gizli düşmanlar) açığa çıkabilir. Korkularla yüzleşerek, temizlenmesi gereken ne varsa yarım bırakılan yerden ilerleyecektir. Zarar veren, geçmişte yaşanmış (geçmiş hayatlar, genetik faktörler, endişeler, korkular) konular bilinç üstüne taşınarak kurtulma isteği verebilir. İdeal olan bu enerjilerle çalışıp, bilinci temizlemek, aydınlatmayı sağlayabilir . Bu çalışmaların sonucunda ancak bir güçlenme yaşanabilir.  Zor durumda olan ülkelere yardımlar hız kazanabilir.  Türkiye'nin 12. evinde 29 derecede olan ay kadınları temsil etmektedir. Onların menfaatine olacak bir çok yasal kararların alınacağı bir dönem gelmekte. Özellikle 25 Mayıs 2013 de ki ay tutulması yay burcunda tutulacak bu tarihlerde 1 kaç gün-hafta  önce veya sonra bu kararlar kesinleşebilir. Anneler için de sevindirici haberler(terör, askerlik gibi) gelişebilir. Kürtaj gibi sorunlar revizyona uğrayarak kadınların menfaatine olabilir,  tıp alanında iyileştirici buluşlar hayata geçebilir. Kadın haklarının emniyeti söz konusu olan konularda aydınlatıcı gelişmeler olabilir. Bir kadın lider doğabilir, cemiyetler kurulabilir, yada kadınlara öncelikli çalışmalar gelişebilir.

Jüpiter'in hareket haline geçmesi burçları nasıl etkiler:

Koç ve yükseleni Koçlar:  Yakın çevre, kardeşlerle ilişkileri positif kılar. Öğrenme ve genişletmeye fırsat tanır, kurslar, eğitimler tamamlanamamış konularda ilerleme kaydedilir. Çevre değişikliği, taşınma gibi kararlar alındıysa, nakliyat daha rahat yapılabilir. Gazete veya dergi konularında daha akıcı ilerlemeler kaydedilir. Çalışmalar, sınavlar daha olumlu ilerler.  Bu konularda size faydalı olanları yaratır. Haberleşme ve iletişimi arttırır. İnternet veya teknolojik çalışmalar hız kazanır.  Yazarlar, öğretmenler için verimlilik zamanı. Daha çok yolculuk halinde olunur. Eski düşünce modelinizden kurtulup rahatlama fırsatı verebilir. Özgür çalışmalar yapabilirsiniz. İyi niyetle de olsa mümkün olmayan sözler vermemeli, abartılı davranışlardan kaçınmalısınız. 

Boğa ve yükseleni Boğalar: Para, gelir getiren kaynaklar, yaşamda değer verilen şeyler konularında genişleme ve iyileşme zamanıdır. Sosyal katılımlar, grup çalışmaları hızlanabilir. Maddi ve manevi alanda bolluk verir. Kapalı olan musluklar  açılır. Maddi yatırım yapmak, mülk edinmek konuları hızlanır. Kazanma kapasitenizi, harcama alışkanlıkları aradaki denge daha rahat kurulur. Harcamalarda savurganlık ve aşırılıklara dikkat etmek gerekebilir. Yatırım yapabilir, konfor ve lüks isteği artacağından istediğiniz arabayı da satın alabilirsiniz. Müşteri ilişkileri olumlu ilerler, adımlarınızı attığınız ve bir türlü ilerlemeyen projelerde verimlilik görünür. Maddesel ve inançsal açılardan iyi bir gelecek için uygun zamanlar sizleri bekliyor. 

İkizler ve yükseleni İkizler: Kişisel yeteneklerinizi geliştirme zamanlarıdır. Kişiliğiniz güçlenir, kendinize güveniniz gelir. Düşüncelerinizi daha rahat kabul ettirebilirsiniz. Müşteri ilişkilerinde daha fazla sorumluluk alabilirsiniz. Liderlik özellikleriniz ön plana çıkabilir, geliriniz artabilir. Hayatınızda ne eksik ve siz neyin olmasını arzu ediyorsanız bu konular hızlanır. Mutlu bir dönem diyebiliriz. Eğitimle ilgili konular, seyahatler, kurslar da hız kazanabilir.  Mesleki kariyer veya statü elde edebilirsiniz.  Evlilik de verebilir yada bu konuları hızlandırabilir. Yeni tecrübeler kazanmak heyecan verir. Ancak eğlenceye yeme içmeye düşkünlük artabilir. Sınavlarınızı başarıyla verebilirsiniz, ehliyet alabilirsiniz. Kilo alma riski de var fakat jüpiter retrodan çıktığı için eğer kafanıza koyduysanız bu konuyu da halletme şansınız var.  Sağlığınızla ilgili konular positiv  ilerleme kaydeder. Dış görüntünüzle ilgili estetik, spor, bakım gibi konuları daha rahat ele alabilirsiniz. 

Yengeç ve yükseleni Yengeçler: Ruhsal, dinsel, felsefi, konularda iyileştirici özellikleri çalıştırır. Aynı zamanda korku ve endişelerle yüzleşip gereksiz davranışlardan, alışkanlıklardan kurtulma zamanıdır. Gerek kendisine gerek başkalarına karşı daha geniş bir perspektifle ve daha olumlu bakabilme, düşünebilme verebilir. Şefkatli, samimi ve anlayışlı olur. İyileşme ve şifa bulma isteği doğar. Birilerinin bu konularda yardım etmesi fırsatı çıkar. Kısıtlanmalar, endişeler, kuruntular dan çıkış noktası bulunur. Bilinçaltı korkularımızla yüzleşip kurtulma yolları bulabiliriz. Çünkü onları yok sayarsak bir gün kendilerini bir şekilde gösterirler. Bilinçli enerjiler aşılamak için jüpiter size yardım edecektir sizde güçlenecek ve başka insanlara yol gösterebileceksiniz. Düşmanlar veya sizi aldatan kişilere karşı  daha affedici olabilirsiniz, çünkü maneviyat önemlidir. Hayırsever çalışmalarda bulunabilirsiniz. Gizlendiğiniz, inzivaya çekildiğiniz yerden bir şekilde kurtulma isteği doğar. Hisler, hissedişler artar. Rüyalar gerçekleşebilir. Meleklerde hissedilir artış olur. Astroloji, yoga, meditasyon hayatınızda önemli olabilir. 

Aslan ve yükseleni Aslanlar: Arkadaşlıklar, dostluklar önem kazanır. İdealler, gelecekle ilgili arzular, umut ve hedefler yaşamınızda önemini hissettirmeye başlar. Başarılı grup çalışmaları yapılabilir. Ortaklaşa hareket edilmesi gereken çalışmalarda başarılar artar. Gurup liderliği alabilirsiniz. İnsanlık için yapılan çalışmalar, kulüp  dernek faaliyetleri, cemiyet işleri, hayır kuruluşları bu konuyla ilgili çalışmalar hız kazanır netice alınmaya başlanır. Yalnız çalışmak yerine grup çalışmaları yapmak verimli olur. Sosyal katılımlar dan destek görebilir, faydalı kişilerle tanışabilirsiniz. İş den para kazançlarınız olabilir. Yeni bir dernek faaliyetine yada takım yöneticiliğine girebilirsiniz. Kollektif çalışmalar yapmak, reformist hareketler göze çarpabilir. Grup içinden büyüklenmeye, sanki herkes size yardım etmeye mecburmuş gibi hareketlerden uzak durmalısınız.  Toplumsal hareketler, reformlar için uygun dönemler başladı. 

Başak ve yükseleni Başaklar: İş , sosyal statü, kariyer, ün yapma gibi konular ilerlemeye başlar. Makul bir ölçüde azimle yapılan çalışmalar iyi netice verir.  Aşırı  baskı yaparak çok hırslı olmaktan kaçınmalıdır. Jüpiter hem şans getirir hemde BEN i yüceltme duygusunu çoğaltır dikkat edin elinizdekini de yitirmeyin her zaman ölçülü olmalısınız. Bu handikaba düşmezseniz, terfi edebilir, ün kazanabilir, daha çok tanınabilirsiniz. Bütünleşebildiğiniz toplum içinde bir yer sağlayan iş sizi bekliyor olabilir.  Hoş kazançlar edinebilirsiniz.  Bir şirkette çalışırken birden ün sahibi de olabilirsiniz. Zengin toplum içinde ün ve kariyer yapmış bir kişiyle de evlilik söz konusu olabilir. Devlet veya otorite, patron ile ilişkiler güçlenebilir. Anne- baba ilişkileri güçlenir. Onlardan destekler de söz konusu olabilir. Kardeşlerle ticaret yapılabilir. Ortaklı konulardan kazançlar sağlanabilir.    İş konusuyla ilgili seyahatler, yabancı kaynaklarla tanışabilme, mesleki alanda mastır gibi üst öğrenim yapma fırsatları verebilir. Henüz iş bulamadıysanız, yeni imkanlar ve yapınıza uygun bir iş bulma şansı yakalayabilirsiniz. Ortaklı ilişkilerde uyanık olmayı ihmal etmeyin. 

Terazi ve yükseleni Teraziler: Bu dönemde yaşam perspektifinde süper bir genişleme olabilir. Öğrenme arzusu ve kapasitesi artar. Felsefi ve dini konulara karşı ilgi çoğalır. İdrak artar, ilim hazmedilir. Seyahat yapılabilecek uygun bir zamandır. Gezmek, görmek tanımak önem kazanır. Kurslar, eğitimler, yabancı dil önem kazanır. Yüksek öğrenime ağırlık verilebilir. Yeni seçenekler imkanlar sunar ama bu fırsatları değerlendirmek yerine ben biliyorum zaten sınırında kalırsanız, sadece bu transit kendinizi haklı görmenizde yardım eder. Size sunulan bilgi zenginliğine kör kalırsınız.  Eğer yazı yazıyorsanız veya düşünüyorsanız kalem tutmak için mükemmel zamanlardır. Tezinizi verebilir, doktoranızı yapabilir, kitap çıkarabilirsiniz. Dış ticaret, denizcilik, hava yolları, basın, yayın iletişimi destekler. İthalat- ihracat la ilgileniyorsanız gündeminizi daha çok oyalayabilir. Uzun veya uzak ülkelere yolculuklar hız kazanır. Değişik kültürlerle tanışabilir onların bilgilerinden faydalanabilirsiniz. Yayıncılık, medya, basın gibi konularla ilgiliyseniz genişleme imkanı verir. Din konularında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Dünyaya bakış açınız genişler. Hukuki konularda davalar ilerlemeye başlar. Yurt dışından yakınlarınız veya arkadaşlarınızla daha çok bir arada olabilirsiniz onları daha sık ziyaret edebilirsiniz.

Akrep ve yükseleni Akrepler: Yeniden doğuş kendinizi sil baştan değiştirme fırsatınız gelişir. Evlilik, ortaklık gibi yakın ilişkiler sizin değişiminize sebep olabilir. Yaratıcılığınız ortaya çıkar, yoktan var oluruz. Yoğun duygularınızı, kin, nefret, kıskançlık, öfke gibi duygusallıkları kontrol etme, faydalıya çevirme şansınız artar. Bilinmeyen, okült konulara ilgi artar. Hala sigortalı olamadıysanız şansınız açılır. Eğer cemiyet veya vakıf işlerindeyseniz kaynaklar ortak bir potada toplanabilir ya da bu konularda çalışmalar hızlanabilir. Seks konusunda, krizler aşılabilir. Dedektiflik gerektiren konular, sırlar varsa bunlar menfaatinize gelişebilir. Eğer miras, mal, mülk beklentilerinizde bir tıkanıklık olduysa ilerlemeye başlar. Az veya yüklüce başkalarının (eşinizin, ortağınızın, babanızın veya burs aldığınız  yada destek gördüğünüz her konudan) para, menkul veya gayrimenkul kaynaklarından bir şekilde faydalanabilme verir. Bankadan kredi almak, borçları ödemek mümkün olabilir. Stres, sıkıntı anlaşmazlık gibi durumlar da iyileştiricidir. Psikolojik açıdan olayları daha iyi değerlendirme fırsatı verir. Umulmayan kişi ve durumlardan şans yakalamak mümkündür. Ameliyat veya sağlıkla ilgili bir konu varsa aşılabilir. Şans oyunlarında talihiniz açılabilir.  Psikolojik bir takım sorunlardan kilo artışı yaşanmış olabilir artık zayıflamak mümkün olabilir. Araştırma, derinleşme gereken çalışmalarda başarı verir. Kişi kendi kapasitesini  içsel boyutta arttırabilir. 

Yay ve yükseleni Yaylar: Her tür ortaklık kurmak ve ilerletmek için elverişlidir.Toplumda kendine yer edinmiş, olgun, tecrübeli, bilgili biri olması muhtemeldir. Yabancı biri ile yada entelektüel güdümlü biriyle evlilik de verebilir.Yardımlaşma gerektiren meslekler için çalışmalar daha rahat yapılabilir. Avukatlık, danışmanlık, sosyolog, doktor gibi... Eğer mahkeme durumu varsa sonuç iyi olacaktır. Fakat işi şansa bırakmayıp yapılması gerekenleri en ince detaylarına kadar yapmak şartıyla. İlişkiler tek taraflı değil birbirine yardım etme düşüncesi ile kurulur. Karşılıklı iletişim artar. Yabancı yerlere ve kişilerle de ortaklı kurulabilir yada ortaklı bir proje gündeme gelebilir. Çevrenize olan bakış açısı genişler. Ortak bir konu için daha fazla yazı yazılabilir yada iletişim çalışmaları yapılabilir. Açık düşmanlar varsa barışma fırsatı doğabilir yada iyicil enerjiler olayları yumuşatabilir. Bekleyen kontratlar, projelerde ilerleme kaydedilir.  Diplomasi gerektiren anlaşmalar, Halkla ilişkiler hız kazanabilir. Evliyseniz ve boşanmak istiyorsanız belki mahkemeye taşımadan bazı konuları halletme fırsatları doğabilir. Karşınıza çıkan kişiler, ikili ilişkiler, ortaklı konular positiv ilerler.

Oğlak ve yükseleni Oğlaklar: Bir görevi en verimli şekilde yerine getirmeye, kendi kişisel gelişime katkıda bulunmaya uygun dönemlerdir. Sağlıklı çalışmalar yapılabilir. Fiziksel enerji, güç, canlılık ve istek artar. Devam eden veya gelmekte olan sağlık sorunları varsa bu alanda iyileştirici bir çalışma içine girmek mümkün olur. Diyet, hijyen, beslenme konularına dikkat edilir. Günlük bakımlar, fatura ödemeleri, hayatın günlük zorunluluklarını yapmak zor gelmez. Evcil hayvanlarımız varsa onlarla ilgilenmek mutluluk verir. Kilo almamaya ve karaciğer ile pankreası yormamaya bu dönemde özellikle dikkat edilmelidir. Hem iyi çalışma hem de özgür olabilmeyi dengelemek gerekecektir. Yaşama bir amaç düzen ve genişlik getirir. Yeni bir iş veya çalışma şartlarının iyileşmesi ücretin artması mümkündür. Yetkililerden takdir toplayabilir, beraber çalıştığınız kişilerden yardım görebilirsiniz.  Onlarla beraber yapılan çalışma koşullarınızdan memnun olur, işe yaklaşımınızda yapıcı bir tutum içinde olursunuz. Sizin çalışanlarınız varsa onlara daha adil davranmak sorunlarıyla ilgilenmek mümkündür. Daha çok yazı yazabilir, bu konuda para kazanabilirsiniz. Diyete henüz başlamadıysanız tam zamanı. Sağlığınız için bazı konularda fedakarlıkları daha kolay yapabilirsiniz. 

Kova ve yükseleni Kovalar:  Yaratıcılık gücünüz, eskiden olduğundan daha kuvvetli bir şekilde ortaya çıkar. Eğer sanat yada şov dünyasında çalışıyorsanız bir den parlayabilirsiniz. Artistik konularda yaratıcılığınız artar.  Uzun süredir çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu konuları hızlandırabilirsiniz yada hamile kalabilirsiniz. Spor, hobi, sanatla ilgili çalışmalar yapıyorsanız başarılar elde edebilirsiniz. Aşk ilişkileriniz güçlenir, yada yeni bir ilişki filizlenmeye ve ciddileşmeye başlar. Araba yarışları, hız oyunları, kumar gibi alışkanlıklar varsa bu konuları da abartmayın.  Korkusuzca, herhangi bir gerekçe göstermeden ve bencilik yapmadan kendinizi daha iyi  ifade edebilirsiniz. Bazı konularda ise haddinden fazla açılmamaya dikkat etmelisiniz.  Farklı ülkeden insanlarla tanışma fırsatı verir ve bu tür ilişkiler yaşam hakkında daha geniş düşünmeye ve yeni şeyler öğrenmeyi sağlar.  Çocuklarınızın çalışmalarındaki  başarıları sizi gururlandırır. Onların çeşitli fırsatlar yakalaması sizi motive eder.  Şans oyunları, spekülatif konularla ilgileniyorsanız bu konularda şansınız var fakat hiç bir zaman abartılı olmamalısınız. Diyete, spora henüz başlamadıysanız tam zamanı!

Balık ve yükseleni Balıklar: Ev aile yaşamı, kişisel yaşam ön plana çıkar. Eviniz, büyükleriniz, geçmişteki hayatınız, görüp geçirdikleriniz hakkında düşünme ihtiyacı duyulur. Bunlarla ilgili problemler varsa temizlenmesi mümkün olur. Bazı sorunlar varsa iyi niyetle halledilir, huzurlu ve güvenli bir ortamın doğmasına fırsat verir. Aileniz size yardıma hazır bulursunuz. Psikolojik olarak kendinize güveniniz artar kendinizi terk edilmiş hissetmezsiniz. Yaşamda emniyette olmanın önemini hisseder ve bu dönemde bunu kazanırsınız. Kendinizle ilgili gerçeklerle yüzleşme fırsatı verir. Hatalarınızı görerek terk etme fırsatını kaçırırsanız, eski sıkıntılarla tekrar baş başa kalabilirsiniz. Yeni bir ev satın alabilir yada gayrimenkulleri çoğaltabilirsiniz. Konut, arsa gibi taşınmazları satabilir yada elde edebilirsiniz.  Babanızdan yada atalarınızdan toprak kalabilir. Ev, dükkan gibi taşınmaz mal için yatırım yapılabilir. Emekli iseniz evde daha çok huzur bulabilirsiniz, kendimizi evimize adarız. Uzaklardayken  evimize yuvamıza tekrar dönüş yapabiliriz yada yurt dışı bir ev de yaşama hakkı elde edebiliriz. Toprakla ilgili konular, tarım, bahçe işlerinde özenli olunur. Eğer eve taşındıysak evle ilgili düzenlemelerde ilerleme kaydedilir. Restore işleri hız kazanır. Aile büyükleriyle ilişkiler yapıcı ve verimli olur.


  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Marhaba :) Bloğunuzu facebook sayesinde fark ettim hemen ziyaretinize geldim.. Postlarınızın birkaç tanesini okuyabildim,, çok doğru ve pozitif geldi bana.. Bundan sonra da takip edicem :)

    sellinismode.blogspot.com

    Sevgiler

    YanıtlaSil