MERKÜR Retro Yengeç ve İkizler burcunda - Burçlara etkisi nelerdir?

By Talin Ağdere ile Astroloji - 03:31:00


ZAMANI GERİYE SARMAK!
MERKÜR RETRO YENGEÇ VE İKİZLER BURCUNDA!
(7 Haziran – 2 Temmuz  2014)

Merkür retro,  7 Haziran 2014 de saat 14.57 de geri hareketine başlıyor ve 1 Temmuz 2014 saat 15.50 de retrodan çıkıp doğru hareketine geçiyor. Merkür retro önce 7 Haziran’da Yengeç’te  başlayacak,  17 sinde retroya İkizler burcunda devam edecek ve 1 Temmuz saat 15.50 de bitecek. Retro da bu burçların olumsuz yönlerini ön plana çıkaracak ve bizim de hayatımızda var olacaklardır. Ayın 17 sine ne kadar genel olarak diğer burçların etkileneceği gibi, en çok Yükseleni ve burcu Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç’lar. 17sinden itibaren ise, İkizler, Başak, Balık, Yaylar etkileneceklerdir.  

Merkür, Yengeç burcunda, yaratıcı düşünür. Yetenekli, hafızası güçlüdür. Duygu yüklü, düşüncelidir. Başkalarının düşüncelerini algılayabilir. Ailesine, geçmişine, tarihine, köklerine düşkündür. Gelenekçi yapısı, düşkünlüğündendir. Elleri bereketli, evine yuvasına bağlıdır. Çok yeteneklidir. Sanatçı ruhludur. Müzik, şiir, fotoğraf, şarkı sözü gibi alanlarda daha da başarılı olabilir. Sezgiseldir, rüyaları vardır. Rüyalarında çocukluğunu, geçmişini yaşayabilir.  Retro halindeyken ise, mantıklı karar vermek zorlaşabilir. Önyargılar, peşin hükümler verebilir. Ruhsal konulara aşırı eğilim verebilir. Depresif düşünceler, kötümser duygular, kaprisler içinde kaybolabilir. Çok fazla duygu sömürüsü, duygusal şantaj, kişiye bağımlılık yapabilir, sizi sömürebilir. Kolay etki altında kalabilir. Ürkeklik verebilir, takıntıları artabilir. Aşırı tutumlu, cimri olabilir. Muhafazakâr yönü ağır basabilir. Yeni şeyler öğrenmeye pek meraklı olmaz. Olaylara, dar açıdan bakabilir. Ailevi konularda tatsızlıklar meydana gelebilir ya da olayların üstünü kapatabilir, aşırı sırcı olabilir.

İkizler de ise, Merkür güçlüdür, İkizlerin yönetici gezegenidir. Zihinsel açıdan çok hızlıdır meraklıdır. Sürekli yeni şeyler öğrenmek isteyecek, bıkmak nedir bilmeyecektir. En karmaşık işlerin içinden bile çıkacaktır. Akılcı çözümler ortaya koyar, esnektir bu yüzden kazanan taraf olabilir. Yazı yazma, iletişim, eğitim alanında başarılıdır. Bilimsel konularda, basın, medya, habercilik alanında başarılıdır. Gezmeyi, seyahat etmeyi çok sever.  Retro halindeyken ise, olumsuz yönleri ortaya çıkacaktır. Dedikoduya, propagandaya, kurnazlığa, meyil verir. Kararları sürekli değişebilir. Konuya konsantre olmakta zorlanabilir.  

Merkür retrodaken, Yengeç ve İkizler burcunun, sağlık bağlantıları da söz konusu olabilir. Yengeçte: Hazımsızlık, mide hassasiyeti, pankreas, bağırsak iltihapı, kilo, üreme organları, memeler. İkizlerde ise: Omuzlar, kollar, eller, parmakları hassastır. Köprücük kemiği kırıkları, omuz kol ağrıları, sinirsel rahatsızlıklar görülebilir. Konuşma bozuklukları, kekemelik, sindirim sistemi düzensizlikleri, yorgunluk, uykusuzluk, alerji görülebilir. Uykuya ve dinlenmeye zaman ayrılmalıdır.

Merkür retro dan olumlu olarak nasıl etkileniriz:
  • ·        Geçmiş dönemden aklımıza koyduğumuz ama bir türlü gerçekleşmeyen konuları, yarım kalmış işlerimizi tekrar fırsat bulup tamamlayabiliriz.
  • ·        Kayıp eşyalarımızı bulabiliriz. . Eski resimleri, anıları, hatıraları gündeme getirip düzenleyebilir onlar üzerinde müzakere edebilirsiniz. 
  • ·        Geçmişten gelen denildiği için, çocukluk arkadaşlarınızı görebilirsiniz. Genellikle, sınıf arkadaşları, onlarla birliktelikler bu dönemde ortaya çıkar.
  • ·        Özellikle Yengeç’teki Merkür retroda, yeme içme alışkanlıklarımızı düzenlemeye karar verebilir, diyet programına başlayabiliriz.
  • ·        Para biriktirmeye, ekonomi yapmaya, ihtiyaçlarımızı karşılamaya, borçları kapatmaya yönelebiliriz.
  • ·        Eski eşyalarımızı değerlendirebiliriz. Evle ilgili ihtiyaçları karşılayabiliriz.
  • ·        Bir süredir ihmal ettiğimiz büyüklerimizi ziyarete gidebiliriz.
  • ·        Özellikle Yengeç’te, bahçe düzeni, su boruları, su motoru, tarım, çiftçilikle ilgili konuları ele alırız. Boruları, depomuzu temizletiriz. Ev, eşyalarını düzenler, yaz dönemine hazırlanabiliriz.
  • ·        Geçmişte flört ettiğiniz kişiler karşınıza çıkabilir. Onlarla görüşme eski günleri yâd etme fırsatınız olabilir. Eski bir aşk hikâyesi canlanabilir. Biten bir ilişki birden tekrar başlayarak alevlenebilir.
  • ·        Yengeç burcundaki retro esnasında ayın 17ine kadar rüyalar önemli olabilir. Aşırı alıngan, sezgisel, gözü yaşlı olabilirsiniz. Şiir yazmaya müzik dinlemeye, kitap yazmaya başlayabilirsiniz.
  • ·        Bazı hastalıkların sebebi bulunabilir, tedavi yönlerine gidilebilir.
  • ·        Bir türlü vakit bulamadığımız özel işlerimizi yapabilme fırsatımız artabilir. Geçmiş olayları açığa çıkarabilir. Farkında lığımızı arttırır. İçselleşerek, olaylara daha farklı bir bakış açısı gerçekleştirebiliriz. Derinleşebiliriz.
  • ·        Meditasyon içinde uygun zamanlardır. Gücümüzü toparlar kendimizi yeniden şarj edebiliriz. Geçmişe daha net bakarak olayları değerlendiririz. Daha önce üstünden geçtiğimiz yönleri fark ederek düzenleme fırsatlarını yakalayabiliriz.  
  • ·        Özellikle 17 ine kadar ev alım satım toprağa ait konular gündeme gelebilir. Birden uzun süredir bulamadığınız evi bulup satın alıverirsiniz ya da evinizi satabilirsiniz. Ancak kararı ve imzaları, resmi evrakları retrodan sonraya bırakmakta fayda var.
Merkür retrodan olumsuz olarak nasıl etkileniriz:
  • ·        Daha önceden sinyal vermiş bozulmaya yüz tutmuş eşyalarımız bu dönemde artık çöküntüye uğrarlar.  Arabanızı, eşyalarınızı tamir ettirin, bilgisayarlarınızı yedekleyin.
  • ·        Mailleri kontrol edin gidip gitmediğinden emin olun. Karşınızdaki kişiler, müşteriler fikir değiştirebilir, zor beğenebilir, kafaları karışır, yanlış anlaşmalar olabilir. Bu dönemde kararlarından emin olmak için olayların üstünde fazlaca durmalısınız. Önemli görüşmeleri, anlaşmaları, kontratları, imzaları para alışverişlerini bu döneme mümkünse getirmeyin, yazılanları en az iki kez okuyun.  Siparişlerinizi, detaylandırarak tam olarak almaya çalışın, gerekirse notlarınızı yedekleyin, karşınızdakine sorun, emin olun.
  • ·        İkili ilişkiler, ortaklıklar, aşk hayatınızda karışıklık olabilir, mantıktan uzak düşünceler daha sonra da inatçılık, ben bilirimci tavırlar ön plana çıkabilir. Çeşitli çözümler bulmak bu dönemde zor, en iyisi fazla takılmadan retronun geçmesini bekleyin, olayların büyümesine sebebiyet vermeyin.
  • ·        Sağlıkla ilgili beklenmedik sorunlarda olabilir, yanlış tanılar konulabilir. O döneme gelen, tahlillerde sorunlar olursa daha sonra yenilemekte fayda var. Randevularınızı da gerekmedikçe o tarihlerde almamaya çalışın.
  • ·        Uçak, tatil rezervasyonu, kargo, ulaşım hizmetleri mutlaka konfirme etmelisiniz. Kalacağınız yeri, odanızı olası yanlış anlaşmalardan dolayı kontrolünü yapıp emin olun. Bilmediğiniz yerlerde konaklamamaya çalışın. Oldu dediğiniz tüm konuların bu dönemde olmadığını görüp hayal kırıklığı yaşamamak için plancı ve önlemci olmalısınız.
  • ·        Blok yazılarınızı, internet çalışmalarınızı, daha önceden hazırlayın,  iyice kontrol edin, o dönemler zorlanabilirsiniz. Kitap çıkarmak, tezinizi hazırlamak gibi yazı çalışmalarını bu dönemde erteleyin.
  • ·        Yolculuklarda, araba kullanırken, uyanık olun, kazalara açık bir dönemde kendinizden çok karşınızdakine dikkat etmelisiniz.
  • ·        Dedikoducular, provokatörler, birçok haber bir anda etrafınızı sarabilir, iyice emin olmadan her şeye inanmayın. Kurnaz kişiler, hırsızlar sizi madden ve manevi olarak sömürebilirler.
  • ·        Sürekli yorgunluk, sinir hassasiyeti ve solunum rahatsızlığına sebep olabilir. Uyku düzeni şarttır.
  • ·        Su ve hava grubundaki retrolarda doğal afetlere de sebep olabilir.  Sel, fırtına, aşırı sıcak ve soğuk hava dalgaları da retrolarda yaşanabilir.
Not: Merkür retro ne olduğunu merak edenler okuyabilir. Merkür  Güneş'e en yakın gezegenidir. Adını Roma mitolojisinde ticaret ve yolculuk tanrısı ve tanrıların habercisi olarak bilinen (Hermes) Merkür'den alır. Merkür Güneş’e en yakın gezegendir. Senede yaklaşık üç ya da dört defa Merkür Dünya’yı geçer işte o zaman Merkür’ün gerileme dönemini yaşarız. Merkür çok hızlı bir gezegendir bu yüzden Merkür’ün gerilediği (retro) zaman oluşturduğu enerji yeryüzüne de yansır. Astrolojide “yukarıda ne varsa, aşağıda da o vardır” mantığına göre ele alırsak,  gelişen olayların, insanoğlunu, fiziksel ve psikolojik olarak etkilediği de düşünülür. Gezegenler geri hareketine başladığında (Astronomik bir ilizyondur aslında yavaşlarlar, geri gitmezler, yermerkezli gözlemlendiğinde gezegen dünyanın hızına oranla ağırlaştığından, geri gidiyormuş gibi görünür) daha önceki konuma tekrar geldiğinden bizim önceden fark edemediğimiz, göremediğimiz olaylara karşı farkında lığımızı arttırırlar. Geçmiş olayları açığa çıkarırlar. Olayları tekrar görmemizi gereken düzenlemeleri yapmamızı sağlarlar. Bir nevi geçmişte boş ver dediğimiz, bilerek bilmeden kaçırdığımız, unuttuğumuz  yada fırsatını bulamadığımız konulara geri dönüş yaşarız. Bir fırsatımız daha olur. Merkür retro yılda 3 defa geriler ve (retro) 24 gün sürer.

MERKÜR RETRONUN BURÇLARA ETKİLERİ: (özellikle yükselen burcunuzu okumalısınız)

KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) –  7-17 Haziran’a kadar 4. Evinizde Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, aile hayatınızı etkiliyor. Birçok iş yükünün içinde kendinizi bulabilirsiniz. Ev düzeni, dekorasyon, temizlik, boya, badana, bahçe işleri, sigorta ile ilgili konular, alarm taktırmak, depo yaptırmak, su motorunuzu tamir ettirmek, kilit değiştirmek ev güvenliğiniz daha sağlama almak isteyebilirsiniz. Olumsuz yönden bakıldığında ise, aile bireyleri kardeşler, büyükler ile geçimsizlik, kırılganlık görülebilir. Geçmiş konular gündeme gelebilir. Kuruntulu olabilir, depresif ve takıntılı düşüncelere sahip olabilirsiniz.  Ev eşyalarınız bozulabilir, ancak bunlar aslında tekrar hatırlanarak tamir edilecek ve düzeltilecek konulardır. 17 Haziran-2 Temmuz ise, İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, komşular, yakın çevre ile ilişkiler, akrabalar, kardeşlerle ilgili hareket enerjisi başlıyor. Çok hızlı gelişen olaylara ayak uydurmakta zorlanmazsınız ancak, dağılabilirsiniz. Kafanız karışabilir, bir konudan başka bir konuya geçebilir, sürekli tetikte olursunuz. Her an fikirler değişebilir. Sürekli yorgunluk hissedebilirsiniz. İletişimde problemler yaşanabilir. Aletlerinizi, aracınızın bakımını daha önceden yaptırın, arabanızın lastiklerini kontrol ettirin. Bilgisayarınızı yedekleyin. Maillerinizi sürekli kontrol edin.  Daha önce konuşulan verilen sözlerde geri adımlar atılabilir. Olumlu yanı ise seyahatler, yeni yerler geziler hızlı bir hayat söz konusudur. Bilgi merak vardır. Yazışmalar, projeler, reklamcılık, ticari konular gündeme gelebilir. Eğitimciler, eğitim konuları, sınavlar bu dönemlerde yapılabilir. Dikkati dağıtacak etkilerden uzak durun, dinlenin uykunuzu alın.

BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) -  7-17 Haziran’a kadar 3. Evinizde Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, yakın çevreyi kardeşleri, yakınları, komşuları etki alanına alıyor. Bu konularda endişeli evhamlı olabiliriz. Bazı kuruntularımız olabilir. Çocuklarımızın güvenli ortamda olup olmadıklarına endişelenebiliriz. Sınavlarına kaygılanabiliriz. Yazışmalar, görüşmeler anlaşmalar da bu döneme denk gelebilir. Başkalarının görüşlerine karşı ön yargılı olabilir tutucu davranabiliriz eğitim almak eğitim vermek yabancı dil öğrenmek seyahat etmek açısından da hareketli bir dönem olabilir. Geçmişte yaşanmış bazı eksiklikler verilen yanlış kararları bu dönemde daha net görebilir. Düzeltme fırsatları yakalayabiliriz. 17 Haziran- 2Temmuz ise, 2. Eviniz İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, ailemizden gelen ya da gelmesini beklediğimiz para konusu gündeme gelebilir. Umduğumuz gibi bir destek gelmeyebilir. Finans arayışı içinde olabiliriz. Kazancınızın şu anki hayat tarzını karşılayıp karşılamadığını gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeniz gerekebilir. İş girişimleri geçmişten gelen müşteriler gündeme gelebilir. Çift projeler, iletişim konusu, ticaret yoğunlaşabilir. Ancak kararları vermekte acele etmeyin, iyice düşünün imzaları ve kontratları mümkünse retrodan sonra gerçekleştirin. Çift fikirler, oldu denilen şeylerde geri çekilmeler mümkün olabilir. Kendinizi sağlama alın. Anlaşmaların içeriğini iyi okuyun.

İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) –  7-17 Haziran’a kadar 2. Evinizde Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, finansal konuları gündeme getirebilir. Para kazançlarınızla ilgili endişeleri kuruntular, evhamlar içinde kalabilirsiniz. İhtiyaçları karşılayıp karşılamadığını düşündürtebilir. Gelir getirecek iş alanları üzerinde odaklanabilirsiniz. İlerisi için güvence verecek şeyler üzerinde düşünmek isteyebilirsiniz. Para konusunda da hareketlenmeler olabilir. Geçmiş dönemlerden gelen iş sahaları gündeme gelebilir. Ancak hiçbir konuda yeni şeyler yapmamalısınız. En iyisi düşünmek ve retronun geçmesini beklemektir. Yanılgıya uğrayabilirsiniz.  17 Haziran-2 Temmuz ise, İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, kişisel konularda verilecek kararlarda yanılabilirsiniz. Yeni projelere başlamak isteyebilirsiniz ancak daha önce bazı konuları düzenlemek gerekebilir. Kardeşin sorumluluğunu alabilirsiniz. Aklınıza takılan konuları araştırabilirsiniz. Yeni bir iş aktivite konusunda planlar yapabilirsiniz. Kendinizle çok fazla meşgul olup dışa kapanmamakta fayda var dışarıdan gelen fırsatları kaçırabilirsiniz. Fikirlerinizi araştırıp uygulamak için retronun geçmesini beklemek daha sağlıklı olabilir. Zira sizin burcunuzda gerçekleşen bir retro en çok sizi etkileyecektir. İletişim aletlerinize, telefon, bilgisayar, otomobil konusunda ihtiyatlı olmalı eksiklikleri tamamlamalı maillerinizi kontrol etmeli ve yedeklemelisiniz.

YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) –   7-17 Haziran’a kadar Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, kişisel konulara yoğunlaştırıyor. Bazı kişisel projelerinizi gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Çocuklarınıza daha çok vakit ayırmak, eğitimleriyle ilgilenmek, sağlığa daha çok özen göstermek isteyebilirsiniz. Yolculuk planı yapıyorsanız henüz net olan bir şey söz konusu değil. Geçmişte kalan bazı konular var ki temizlemelisiniz. 17 Haziran-2 Temmuz ise, 12. eviniz İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, geçmiş konular gündeme gelebilir. Üstünden geçtiğiniz ancak dikkate almadığınız bazı konular var ki sorunları tekrar ele almak gerekebilir. Eğitimle ilgili konular netleşmemiş sizi düşündürtüyor, bu konular netleşebilir. Finansal projeler de umduğunuz gibi ilerlememekte. Yurt dışı bağlantılı işler kafanızı karıştırıyor. Bazı şeyleri akışına bırakmakta fayda var. Çok fazla sorgulamamak, henüz olgunlaşmamış konular için fikir üretmemek daha doğru olabilir. Bu dönem, yakın çevreden kişilerin dedikodularına da maruz kalabilirsiniz. Arkanızdan konuşabilirler,  geçmişle alakalı işler tekrar karşınıza çıkıp sıkabilir. Gizli düşmanlar da bu dönem arkanızdan iş çevirebilir. Dolandırıcılık, kurnazlık, hilebazlar oyuna getirebilirler. Geçmişte fark etmediğiniz bazı şeyleri anlamanız daha kolaylaşabilir. İşlerinizi gizlice bozmaya çalışanları fark edebilirsiniz. En iyisi bu dönemi iyi değerlendirip geçmişi temizlemek, iç gözlemsel olmak, düşünmek, bir dönemi geride bırakmak iyi olabilir.

ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) –  17 Haziran’a kadar 12. Evinizde Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, geçmiş konuları gündeme getiriyor. Finansal yönden sizi düşündürten tam olarak halledilmemiş ailevi konular var kafanızı kurcalıyor. Net değil, sizi bazı konularda agresifleştiriyor, güvensiz kılıyor. İleri sürmeyi planladığınız projeler henüz olgunlaşmadı. Kardeşinizle de bir takım problemleriniz olabilir. 17 Haziran-2 Temmuz ise, 11. Evinizde İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, gruplar içinde aktivasyon başlıyor. Sosyal çevre ile iletişim hareketlenebilir. Dostlar arasında iletişim sağlamak isteyebilirsiniz. Geleceği formüle etmek plan yapmak için bazı şeyleri gözden geçirmek düşünmek isteyebilirsiniz. Eskiden beri gelen dostluklarınızı gözden geçirmek bazılarını da değiştirmek gerekebilir. İş toplantılarında karar alırken kafa karışıklığı yaşanabilir. Bilir kişilerden otoriter konumdaki kişilerden destek almakta faydalı olabilir.

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL) –  17 Haziran’a kadar 11. Evinizde Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, grup faaliyetleri içinde yoğunlaşmanıza sebep olabilir. İş toplantıları, görüşmeleri yapılabilir. Geçmişten gelen ve bir süredir görmediğiniz aile dostlarınız, yakınlarınızı uzakta yaşayan akrabalarınızı görebilirsiniz. Sıcak ilişkiler gelişir, geçmişi, çocukluğunuzu hatırlar o günleri yâd edersiniz. Cemiyetler, düğün, dernekler, toplantılar gündeme gelebilir. Sergiler, fuarlar, partiler, sosyal faaliyetler yoğunlaşır. İş bağlantılarından maddi beklentilerde sorunlar olabilir, gecikmeler, beklemeler yaşanabilir. Aile yakınlarıyla daha fazla görüşmek isterken bazı engeller yüzünden zorlanabilirsiniz. 17 Haziran-2 Temmuz ise, 10. Eviniz İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, işle ilgili konular gündeminize gelebilir. Geçmiş dönemlerden olmadı diye düşündüğünüz iş konusu tekrar gündeme gelebilir. Birine karar verirken, diğeri de kafa karıştırabilir. Çift konular, çift işler dağılmanıza sebep olabilir. Kardeşlerinizle birlikte iş planları yapabilirsiniz. Evraklar, formaliteler, formlar dilekçeler ve bir sürü gereksiz ayrıntılar asıl önemli işleri yapmaya zaman bırakmayabilir. Meslek olarak işlerin istenilen şekilde yürüyüp yürümediğini inceleyip uzun zamandır düşündüğünüz iyileştirici değişiklikler yapman için girişim planlayabilirsiniz. Bir süredir yapmak istediğiniz yüksek lisans, mastır, doktoranızı yapabilir, tezinizi verebilirsiniz. Önemli iş anlaşmaları, resmi imza gerektiren konuları retrodan sonraya bırakmakta fayda var.

TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) –  17 Haziran’a kadar 10. Eviniz Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, anne, baba konularını gündeme getirebilir. Onların bazı konulardaki fikirleri canınızı sıkabilir. Sağlıkla ilgili konularında problem oluşabilir. Çalıştığınız alanda yeni teknikleri öğrenmek ilerlemeye faydalı olacak fikirleri yakalamak isteyebilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerle, duygusal yaralanmalar, evham, kuruntular kendinizi yeterince güvende hissetmemenize sebep olabilir. Patronlarla geçmiş konular gündeme gelebilir. 17 Haziran-2 Temmuz ise, 9. Eviniz İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, yolculuklar gündeme gelebilir. Dış dünyadaki olaylar ilginizi çekebilir. Yabancı ülkeler, şehirler, uzak yerler, felsefi konular cazip gelebilir. Başkalarının fikirlerini dinlemek hatta farklı inançlara özel ilgi duymak olasıdır. Seyahat imkânı olmasa bile fikirsel yolculuk yapılabilir. Eğitim öğrenim amaçlı çalışmalar yapılabilir. Kanun ve yasalarla ilgili bazı resmi işlerde sorunlar çıkabilir. Yüksek öğrenim yapma yabancı dil öğrenmek istenebilir bunu da yurt dışında yapma yolları düşünülebilir. Ticari konularda beklemeler, işlemlerde pürüzler oluşabilir. Basın medya yayıncılıkla ilgili planlar yapılabilir. Retrodan dolayı birtakım pürüzler gecikmeler, yanlış evraklar da olabilir bu yüzden uyanık olmalı tekrar tekrar kontrol etmelisiniz.

AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) –  17 Haziran’a kadar 9. Eviniz Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, yurt dışı bağlantılı akrabaları, arkadaşları görmenizi sağlayabilir. Eski günlerden konuşmak anmak heyecan verebilir. Ticari konular, evraklar, yazışmalar da gündeme gelebilir. Yanlışlık olup olmadığına dikkat etmek gerekebilir. Sınavların sonuçlarını alabilirsiniz. Uzaklardan gelen haberler istediğin gibi olmayabilir. Yeni fikirlere açık olmak, farklı kültürlerin inançlarına saygı duymak gerekir. 17 Haziran-2 Temmuz ise, 8. eviniz İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, içselleşebilir, iç aleminizin derinlerine girerek yerleşmiş ve değiştiremediğiniz bazı konulardaki düşüncelerinizde zekice değişiklikler yapabilirsiniz. Biraz rahatlayabilirsiniz. Aynı etkiyi başkaları üzerinde de yapmanız mümkün. Dilinizi ve fikirlerinizi ustalıkla kullanarak başkalarını etkileyebilirsiniz. Metafizik, ölüm ötesi, madde ötesi gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Arkeologsanız bu dönem kazı çalışmaları yapabilirsiniz. Bilinmeyen, açığa çıkmamış sırları gizemleri bulup çıkarabilir, çözebilirsiniz. Korkuların nedenini bulup kendinizi tedavi edebilir, şifalandırabilirsiniz. Ancak bunlar bazen yaralayıcı olabilir bilinçsizce fazla kapılmak insanı yaşamdan soğutarak karamsarlığa sebep olacağından dikkat edilmelidir. Tedaviler, sağlık konuları gündeme gelebilir. Tedaviyi tekrar başlatarak başa dönmek asıl nedeni bulmak faydalı olabilir.  Miras konuları, müşterek sahip olunan değerler, banka, kredi, borç, alacaklar gündeme gelebilir. Ödemeler para ve mallarla ilgili çeşitli görüşmeler yapılabilir. Resmi dairelere gidiş geliş gerekebilir. Bütün bu konular için uyanık olmakta yarar var, resmi evrak, ehliyet, imza gerektiren işleri retrodan sonraya bırakabilirsiniz. Borç ve kredilerinize de dikkat etmelisiniz. Devletle ilgili geçmişten gelen eksik işlemleriniz borç varsa tekrar size hatırlatır bilginiz olsun.

YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) –  17 Haziran’a kadar 8. Evinizde Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, finansal konuları gündeme getirebilir. Ödemeler, kredi kartları, alacak verecek borçlarınız konusunda endişelere sebep olabilir. Eşinize veya ortağınıza ait borçlar varsa kuruntu yapabilirsiniz, içinize atabilir, huzursuz olabilirsiniz. Geçmişten gelen bazı tedaviler, hastalıkları çözmek, doktora görünmek faydalı olabilir. Psikolojik rahatsızlıklar, fazla yemek yemenize sebep olabilir. Mide bağırsak sorunları oluşabilir. Diyet yapmaya karar verebilirsiniz. Bu sorunu ele almak kökünden çözmek isteyebilirsiniz.  17 Haziran-2 Temmuz ise, 7. Eviniz İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, eşinize, ortağınıza ait konular gündeme gelebilir. Onun bir takım işle ilgili konuları kafanızı meşgul edebilir. Yurt dışı bağlantılı konularda istediği sonuçları almakta zorluk çekebilir. Yolculuk kararı alabilir. Eğitim çalışmaları, yer değiştirmeler, taşınmalar gündeme gelebilir. Hukuki konular gündeme gelebilir. Anlaşmalar, kontratlar tekrar kendini hatırlatabilir. Çift projeler, çift fikirler gelişebilir. Oldu/olmadı sizi yorabilir, bıktırabilir. İmzalara çok dikkat edin. Gerekirse bilirkişilere danışın. En az iki kez okuyun, mümkünse de retrodan sonra değerlendirin.

OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) – 17 Haziran’a kadar 7. Evinizde Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, eşinizin işle ilgili konularına daha çok eğilmeniz gerektiğini söylüyor. Onun diyeti, sağlığı, hizmet temaları, yurt dışı bağlantılı işleri ile ilgili çalışmaları sizi de ilgilendirebilir. Geçmişten gelen çok yakın olduğunuz kişilerle ortaya çıkacak anlaşmazlıkları karşı tarafla konuşmanın çözmenin zamanı gelmiş olabilir. Kendinizle bir sorun varsa bunu danışmana sormak danışmak için de fırsat olabilir. 17 Haziran-2 Temmuz ise, 6. Eviniz İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, doktor kontrolleri, gündeme gelebilir. Sinirsel rahatsızlıklar tedavi edilebilir. İş ilişkileri, planlama, hesaplama, pazarlamacılık, internet, yazışmalar yoğunlaşabilir. Birlikte çalıştığınız arkadaşlarla var olan problemlerin çözümü için uğraşabilirsiniz. Çok eleştirel olabilirsiniz. Başkalarının canını sıkabilirsiniz. Huzursuzluk, kararsızlık can sıkıntısı gereksiz şovlar yapmaya dedikodu ve eleştirilere sebep olabilir. Sağlığa çok takılabilir, gereksiz endişe kuruntu yapabilirsiniz. Çocuk bekliyor iseniz bu dönem doğum hazırlıklarınız da olabilir. Bu konuyla ilgili tedaviler de gündeme gelebilir.

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) –  17 Haziran’a kadar 6.  Evinizde Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, geçmişten gelen sağlıkla ilgili konuları gündeme getiriyor. Mide sorunu varsa, hazımsızlık, bağırsak sorunları doktora görünebilirsiniz. Yarım bıraktığınız diyete tekrar başlayabilirsiniz. Üreme organları ile kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Sanatsal projelerle ilgili anlaşmalar gündeme gelebilir. Ancak iyice düşünmeden harekete geçmeyin.  Birlikte çalıştığınız kişilerle görüşmeler yapılabilir. Geçmişten gelen bir müşteri kapınızı çalabilir. Ancak geldiği gibi de gidebilir. Karar vermekte zorluk çekebilir. Bu yüzden anlaşmaları sağlama almalısınız.  17 Haziran-2 Temmuz ise, 5. Eviniz İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, eski aşkınız tekrar kapınızı çalabilir. Geçmişteki sorunları çözmek için tüm sorunları açıkça konuşabilirsiniz. Yeni bir sevgili edindiyseniz, retro esnasında çok da güvenli olmayabilir, bakmışsınız keyifler eğlenceler aşklar bitmiş bir süre sonra da gitmiş. İki kişiyle birlikte flört yaşamak sizi aldatmak da mümkün olabilir. Çocuklarınızın ihtiyaçları gündeme gelebilir, onlarla daha fazla birlikte olmak sorunları dinlemek çözüm aramak gerekebilir.  Çocuk sahibi olmak istiyorsanız bununla ilgili projeler gündeminize gelebilir. Geziler, seyahatler yoğunlaşabilir. Risk aldığınız konular varsa, borsa, döviz, kumar gibi… Hiç güvenmeyin elinizde patlayabilir.

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) –  17 Haziran’a kadar 5. Evinizde Yengeç burcunda yaşanacak olan Merkür gerilemesi, çocuk sahibi olan Balıklar için hazırlık dönemi denilebilir. Onun ihtiyaçlarını karşılamak, eksik eşyaları tamamlamak, eşiyle birlikte yapılacak işleri planlamak destek almak gerekebilir. Geçmişten gelen aşk hayatı tekrar yakın plana alınarak sorunlar varsa masaya yatırılabilir. Endişeler kuruntular görüşülebilir. Daha sıcak ortam yaratmak, güven telkin etmek için şifalandırmak gerekebilir. Yaratıcı konular, beceriler, sanatsal faaliyetler gündeme gelebilir. Kendini kanıtlamak, kim olduğunu göstermek isteyebilirsin. Sanatçı kimlikli iseniz içe dönerek daha yaratıcı senaryolar, şiirler, eserler çıkarabilirsiniz. 17 Haziran-2 Temmuz ise, 4. Eviniz İkizler burcunda gerilemeye devam ederken, evde yapılacak birçok iş var. Aile yakınları, kardeşler, ebeveynler, eşinizle birlikte bir arada olup toplantılar yapabilirsiniz. Geçmiş konuları konuşup en altta yatan sorunlar varsa düzeltebilirsiniz. Sağlıkla ilgili konular, tedaviler, doğumlar miras, mal, mülk, alım satım konuları gündeme gelebilir. Retroda aile arası anlaşmazlıklar varsa çözülebilir. Taşınmalar, yazlıklar, aileye daha yakın olmak fikri, düzen kurma, dekorasyon yapma, tadilatlar başlayabilir. Bitişler ve başlangıçlar var hayatınız yenilenebilir. Bazı şeyleri geçmişte bırakarak yeni bir sayfa açabilirsiniz. Tabi tüm bunları retroda yapmaya kalkışmak bazı gecikmeleri pürüzleri de getirecektir. Özellikle iletişim aletlerini bu dönemde satın almayın. Olanları da önceden tamir ettirin.


Not: Yukarıdaki burç yorumları genel yorumlardır. Kişiye özel harita yorumu, doğum bilgileri ile gerçekleşmektedir. Kişisel haritaya baktırmak, danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com a başvurabilir. (doğum yeri ve saatinizi mutlaka belirtmelisiniz.) 



Facebook Sayfamızı Takip Ederek Tüm Güncellemelerden Haberdar Olabilirsiniz ! 
www.Facebook.com/TalinAgdere

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum