TERAZİ BURCUNDA TAM AY TUTULMASI

By Talin Ağdere ile Astroloji - 23:41:00


4 Nisan 2015de Türkiye saatiyle 15:05 civarı 14 derece Terazi burcunda Tam Ay Tutulması gerçekleşecek. Dörtlü Tam Ay Tutulması serisinin üçüncüsü oluşacak. Tutulma, Asya, Avusturalya, Kuzey ve Güney Amerika, Antarktika, Hint okyanusu ve Pasifik Okyanusundan gözlenebilecek.

Tutulmanın Konusu: Adalet, mahkemeler, savcılar, hukukçular, hakim, siyaset alanı, diplomatik konular, politika, seçimler, ilişkiler, evlilikler, ortaklıklar, sanatsal çalışmalar, sanatçılar, moda dünyası, estetisyenler vb...gibi konular daha çok gündemde olabilir. Özellikle tutulma doğum gününüze yakın bir tarihte gerçekleşecekse (1-2-3 gün önce veya sonra) sonuçları daha belirgindir. Özellikle kişisel haritanızda, tutulumun olduğu burçta aynı derecede başka bir gezegenle kavuşum varsa veya 180 derecelik zıt açı oluşuyorsa o gezegenlerin manaları yönünde sıkıntılar meydana gelmesi beklenebilir. Etkiler hemen görülebildiği gibi bazen de 3-4 gün önce veya sonra da görülebilir.

Ay tutulması karar aşamasını, bitişleri, alınacak sonuçları, neticeleri, sonlanmaları anlatır. Bu tutulmada özellikle 20 Mart civarı gelişen olayların sonuç alma dönemi olabilir. İşleri bitirmek ve yüklerden kurtulmak, geçmişin enerjisini atma zamanıdır. Ayrıca, Ay Tutulmaları duygusal, ruhsal konuları ortaya çıkarır. İçsel anlamda yaşanan, duyguları tetikleyen etkilerdir. Tutulma esnasında olaylar büyüyebilir, tutukluluk yaşatabilir ve büyük enerji oluşumu gerçekleştiğinden dua etmek, meditasyon gibi çalışmalar yapmak faydalı olacaktır.
 
Tutulma anında, Güneşin Uranüs'e kavuşumu ani değişimleri, iyi - kötü sürprizleri anlatır. Gündeme oturan ve bizi şaşırtan olaylar gerçekleşebilir. Özgürlük ve bireysellik ön plana çıkabilir. Bitişler, kopmalar da yaşanabilir. Bu dönemde Ay Uranüs'le karşıt açıda olacağı için, duygusal dalgalanmalar, ailevi konularda geçmişle ilişkili konularda ortaya çıkan şaşırtıcı durumlar olabilir. Eşler, evlilikler, ilişkiler önem kazanabilir. Plüton'la da kare açısı ise, hayatınızda radikal bir takım değişiklik yapmak durumunda bırakabilir. Bu durumda direnmek yerine eski davranış ve düşünce biçiminizi bırakmak daha olumlu olacaktır. Aslında, hayatınızda düzgün gitmeyen şeyleri görmek, bırakmak ya da onları onarmaya çalışmak açısından da olumludur. Tutulmanın Merkür'e karşıt açısı var, davranış kalıplarımız, iletişim tarzımızla ilgili değişimler olabilir. İlişkilerde sorunlar varsa, olaylar büyüyebilir ancak Jüpiter'le olumlu açısından dolayı, tamir etmek ya da duygusal bağları kuvvetlendirmek için şanslarımız da var. Etrafınızdaki kişiler yardım ve destek verebilirler. İkna etmede başarılı olabilirler. Güneşin de Jüpiter'le olumlu açısı, ayakları yere tam sağlam basma düşüncesi verir. Merkür'ün Jüpiter ve Satürn'le olumlu açıları ise, iyimser ve yapıcı düşündüren bir etkidir. Sinir sistemini rahatlatır. Eğitim, öğrenim bilgi aktarımı rahat olur. Konferanslar, iş ilişkileri her türlü iletişim, ticaret, seyahatler, akademik eğitim, felsefi konular için yapıcıdır. Değişik iş fırsatları yakalamak, yükselme ve genişleme beklenebilir. Akraba, kardeşlerle, komşularla olan ilişkiler düzene koyulur. En önemlisi de olaylara geniş açıdan bakma olanağı verir. Tasarım, detay isteyen işler disiplin, ciddiyet isteyen konularda çok olumludur. Tutulmanın yönetici gezegeni Venüs'ün hala güçlü konumda olması ise, bize keyif veren konuların devam edeceğini, hem keyif aynı anda da işlerimizi, zevklerimizi bir arada götürebileceğimizi de anlatmakta.

Sağlık: Terazi deki tutulma bel ve sırt bölgesinde yorgunluktan kaynaklanan ağrıları da ortaya çıkarabilir. Sağlığınıza dikkat edin kendinizi çok yormayın. Bulaşıcı hastalıkları da anlatan Terazi tutulmasında son gündemdeki virüsler büyüyerek devam etse de, 9 undan itibaren küçülen ay fazıyla etkisini kaybetmeye, ateşini söndürmeye başlayabilir. Özellikle, tutulmanın Merkür'le zıt açıları solunum organları, akciğerleri, omuz ve köprücük kemiği, sinir sistemini etkileyebilir ancak Jüpiter'le olumlu açısı pozitif ve iyileştiricidir. 8-9 Nisan'dan itibaren de özellikle Şubat ayından itibaren bekleyen işleriniz Jüpiter'in de retrodan çıkmasıyla, ilerleme kaydedebilir ve hız alarak yapıcı çalışmalara başlayabilirsiniz. Değişime direnmeden, gelişmek için uygun adımlar atmanızı diliyorum. Aydınlık yarınlara doğru sevgiyle ve sağlıkla kalın.

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Kişiye özel harita yorumu, doğum bilgileri ile gerçekleşmektedir. Danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com başvurabilir, bilgi alabilirler (doğum saatinizi ve yerinizi mutlaka belirtmelisiniz).

Facebook Sayfamızı Takip Ederek Tüm Güncellemelerden Haberdar Olabilirsiniz ! 






 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum