Balık burcunda Ay tutulması ve burçlara etkileri!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 14:36:00

16 Eylül 2016’da Türkiye saatiyle 22:00 civarı, 24 derece Balık burcunda, Parçalı Ay Tutulması gerçekleşecek. Avustralya, Asya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika’nın en doğusundan gözlenebilecek.

Dünya, Güneş ve Ay arasından geçerken Ay tutulumu meydana gelir. Güneş ve Ay karşıt burçlarda birbirlerine 180 derece zıt pozisyondadır. Bu zıt iki çekim dünya üzerinde dalgalanmalara yol açar. Bu zıt enerji kendi kişisel ihtiyaçlarınızla başkalarının şahsi ihtiyaçlarının çatışması anlamına da gelebilir. Benlik ve duygular arasında çekişmeler vardır. Ay tutulmaları, daha ziyade duygular üzerinde ve işlerin yavaşlaması yönünden etkili olur. Bu dönemde yeni kararlar almak için uygun değildir. Duygusal konuları öne çıkarır, duygularda iniş çıkışlar mantıklı mantıksız tepkiler verebilir kişiler. Duyguların dışa vurumudur.
Ay Tutulmaları,  ev, aile, domestik konuları, yerleşimleri, anneyi, sağlığı, anne yerini tutan kişileri, güvenlik kurma arzusunu öne çıkarır. Aile içi huzursuzluklar, değişiklikten doğan tatsızlıklar yaşanabilir. Balık burcunda gerçekleşen bu tutulma 1 Eylül civarında başlayan konuların sonuç alma ve bir karar verme dönemlerdir. Burcu ve yükseleni Balık, Başak, İkizler, Yay üzerinde etkisi daha fazla olacaktır. Dağınıklık yaratabilir. Kararlarımızda istikrarsız olabiliriz. Bir öyle, bir böyle olabiliriz. Üzüntü ve sevinçler ayın anda yaşanabilir. Etkisi Şubat 2017lere kadar sürebilir. Eski astrologlara göre, Balık burcunun üçüncü dekanda olan ay tutulmaları, kara ve denizlerdeki kargaşaları, kaza yağmaları getirebilirmiş. Tutulmalar doğal felaketleri de tetikleyebilir, özellikle biraz sıcak biraz soğuk inişli çıkışlı hava koşulları,  fırtınalar açısından tetikleyici olabilir.

Türkiye haritasına göre:
Tutulma esnasında, Türkiye saatine göre, İkizler burcu yükselmektedir. İkizler, birden fazla temaları gündeme getirecektir. Çok hareketli bir dönemden bahsedilebilir. Ancak 12. Evin yükselmesi, kontrol dışı gelişen temaları da birlikte getirebilir. Yönetici gezegeni Merkür retro olduğundan, eğitim hayatı ve eğitimcilerle, gazetecilerle ilgili geçmiş dönemdeki konular, karışıklıklar meydana gelebilir. Trafik, internet bağlantıları, sosyal medya haberleri, dedikodular da artabilir. Tutulmanın eylemci marsla (tutulmanın orta noktasında Mars yer almakta) mücadeleci açıları var. Mücadele, çatışmalar, savaş, gerginlik ve güç çekişmesi otoriter tutumlar verebilir. Mars: asker, polis, terörü simgelediğinden bu dönemler onların hayatında yaşanan sıkıntıları tetikleyebilir. Merkür/Neptün karşıtlığı kafa karışıklığı bulanıklık, dağınıklık yaratıyor. Ayrıca madde bağımlılığı ile ilgili olaylar, başkaları tarafından kandırılma, hacklenme gibi internet hesaplarınızla ilgili terslikler de olması mümkün.
Ayrıca Türkiye haritasına göre Balık burcu, dinsel, ruhsal konuları, yabancı ülkelerle, dini gruplarla yaşanacak sıkıntıları, mültecileri, uluslararası hukuk, dünya konferanslarını, yargıyı, halka hitaben yapılan konuşmaları, deniz, hava, feribotla, uçaklarla ilgili sıkıntıları, akademisyenler medya ve yayıncılarla ilgili alınacak kararları, yaşanacak huzursuzlukları gösterebilir.
Bu dönem Jüpiter’in adaletli, ortaklık kurmayı bilen Terazi burcunda olması, gelişen olayların, karışıklıkların karşısında adaletli ve tarafsız kalma yanlarını baskınlaştıracaktır. Bu durumlar karşısında cesaretlendirici, uzlaşmacı tavırlar devreye girebilir.
Olumlu yönden düşünürsek Balık sanatı, şifayı, yaratıcılığı da temsil eder, empati geliştirir, her forma girebilen bir yapısı vardır. Venüs/Uranüs etkileşimi artistik ve sanatsal konularda yaratıcılığı tetikleyecektir. Jüpiter’in Terazi’de olduğu bu günlerde, Sanatın, müziğin, fotoğraf, yeteneklerin, edebi eserlerin, önemli çalışmaların (örneğin, ay tutulmasındaki paylaştığım foto bana ait, görseldeki kişi benim) öne çıkması sergilenmesi adına da pozitif bir dönem. Uzlaşmacı ve politik kararlar, denge, adalet, diplomasi, soğukkanlılık bu günlerden itibaren hızla Ekim ayına kadar öne çıkabilir. Bu dönemler beklemek, kabullenici olmak, akışta kalmak hemen karar vermemek, yeni kararlar almamak gerekir. Dua etmek, meditasyon benzeri çalışmalar yapmak, düşüncelerimizi pozitife çevirmek hep olumlu düşünmek gerekir.
Sağlık bağlantısı: Balıktan gelen ayak (tırnak batması, nasır vb.)ağrısı, yorgunluklar verebilir. Başaktan gelen mide, bağırsaklarla ilgili sorunlar, Merkür/Neptün, ruhsal, psikosomatik rahatsızlıklara, sinir zayıflıklarına sebep olabilir.
Tutulmanın burçlara etkileri nelerdir?

KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – 16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması ile, aybaşında gelişen konuların sonuç alma dönemlerini yaşayabilirsiniz. İşlerinizi toparlamak, bir şeyleri tamamlamak, kapatmak, bitirmek gerekebilir. Merkür retro olduğundan tutulma dönemleri çok fazla telaştan sakarlıklardan uzak durulmalı. Bu günlerde hizmet etme, başkalarına yardımcı olma, iş yükünü hafifletme gibi temalarını da üstünüze aldığınızdan daha toleranslı ve kabullenici olmakta fayda var. Hayatınızda bir takım kontrolünüz dışında gelişen konulara karşı akışta kalmanız gerekebilir. Tutulma esnasında karanlıkta olan bazı şeyleri de daha iyi anlamaya başlayacaksınız, farkındalığınız artacak. Dua, meditasyon, spirituel benzeri çalışmalar sizi pozitife yönlendirebilir,  kısa bir süre sonra ise yüklerden kurtulabilir, rahatlayabilirsiniz. Sağlığa, yediklerinize, içtiklerinize de dikkat etmelisiniz.  İlişkiler açısından güzel bir döneme doğru ilerliyorsunuz. 22 den itibaren ilişkilere daha çok önem verilebilir. Arkadaşlıklar, evlilikler, ortaklı konular, sözleşmeler gündeme gelebilir. Karşı tarafa dayalı hareket edebilir, onlardan sürekli destekler alabilirsiniz. Eşin, ortağın hayatında projeler etkinleşiyor. Mahkemeler varsa şansınız artıyor. Eşinizin yatırımları olabilir. Venüs başkalarından gelecek desteklere işaret ediyor. Burs, para, gelir imkânı elde edebilirsiniz. Beklediğiniz krediyi, mirası almanız da mümkün. Aileniz yardımcı oluyor. 26, 27 den itibaren iş ağırlıklı çalışmalarınız var. Eğitimle de ilgili çalışmalarınızı araştırmalarınızı hızlandırabilirsiniz. Girişimler, mesleki pozisyonlarda yükselme görünürken, anneyle olan iletişiminize daha çok özen göstermeniz gerekebilir.
 
BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – 16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması ile, arkadaşlarınızla daha çok birlikte olabilirsiniz. Eylül başında düşünülen programları, görüşmeleri, ekip çalışmalarını gündeme getirebilir, tamamlayabilirsiniz. Bazı işlerde bir takım dağınıklık, karışıklıklar da yaşanması mümkün. Arkadaşlarla olmak yerine, çocuklarınızla ve ya aşkınızla birlikte olmayı tercih edebilirsiniz. Özellikle babanın parası, çocuklarınızla ilgili konular, arkadaşlarla iletişim, aşk hayatınızla ilgili daha kabullenici ve sakin davranmak gerekebilir. Bazı şeylerde biraz daha esnek davranmanız, bakış açınızı değiştirmeniz, onların görüşlerinden de faydalanmanız gerekebilir. Merkür retro olduğundan tutulma dönemleri geçmiş dönemlerden gelen para mevzuları, masraflar, harcamalar tekrar gündeme gelebilir.  İş, güç, günlük işlerinizi toparlama, komşularla ilgili sorunları çözme adına ilerleyen günlerde  iyi bir döneme giriyorsunuz. 17, 18 huzursuzluklar yaşayabilir, kendi kendinize savaş verebilirsiniz.  Kişisel konularınızı başarmak adımlar atmak için atak davranabilirsiniz. 19, 20 gibi daha rahat olacak, kişisel konularınıza daha çok zaman ayırabileceksiniz.  21-23 maddi konuları ihtiyaçları karşılama şansına sahipsiniz. İşlerinizi toparlamak, başkalarına yardım etmek tertip düzen sağlamak açısından çok iyi etkiler var. Çocuklarla da sorunları çözebilirsiniz. İkili ilişkiler öne çıkıyor. Birbirinizi daha fazla kontrol edebilirsiniz, daha tutkulu olabilirsiniz. 27 den itibaren girişken ve eylemci mars Oğlak burcuna giriyor. Yolculuklar, eğitimle ilgili çalışmalar, kurslar, farklı yerlere, çevrelere seyahatler başlayabilir. Hukuki konular varsa bu dönem hareketlenebilir.  
 
İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) –16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması ile, eve dönüş, evi toparlamak, işlerinizi bitirmek, ailevi bir konuda karar alma döneminiz olabilir. Anne, babanızın hayatında bir takım karışıklıklar meydana gelebilir. Onların hayatındaki değişimler dolayısıyla sizde etkilenebilirsiniz. Tutulma dönemi eşin ailesiyle, anneyle de ilgili konular önemli olabilir. Merkür retro olduğundan geçmiş dönemlerin tekrarı, daha önce tamlayamadığınız alamadığınız kararları tekrar müzakere etmek gerekebilir. Mal, mülk, yerleşimle ilgili konular özellikle ele alınabilir. Bu günlerde eşin hayatında da karışıklıklar var ancak Jüpiter Terazi’de orta yolu bulmanıza yardım edecek ve bir düzen getirecektir yeter ki güdüsel hareket ederek ani tepkiler vermeyin. Aşk ve ilişkiler, geziler adına da güzel bir dönem yaşadınız, hala devam ediyor. Daha kalıcı bir ilişkiye adım atılabilir. 22den itibaren hayat iksiri Güneş aşk evinize giriyor, keyifli günler sizi bekliyor. Çocuk sahibi olmak isteyenler içinde müjdeli haberler bu günlerde gelebilir. Mesleki yaratıcılığınız artıyor, daha çok sahnedesiniz, seminerler, hobisel faaliyetlerde devreye girebilir.  Şans oyunlarına karşı da ilgi duyabilirsiniz.  Çocuğunuzun aktiviteleri, eğitimi için yaratıcı planlar düşünebilirsiniz. 27 den itibaren ortak paylaşımlar paralar yatırımlar harcamalar gündeme geliyor. Ortağınız ya da eşinizin kazançları da olabilir. Bu dönemlerden itibaren sağlık şartlarınız, operasyonlar, tedaviler varsa devreye girebilir. Alım satımlara, yatırımlara yönelebilirsiniz.

YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – 16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması ile, uzun yolculuk dönemini bitiriyor olabilirsiniz. Eğitimle, eğitimcilerle, yakın/uzak çevreyle ilgili kısa süreli karışıklık yaşanması mümkün olabilir. Kardeşlerin hayatındaki karışıklıklardan da söz edilebilir. Onlarla yapılan işlerde bir süreliğine gecikmeler yaşayabilirsiniz. Basın medya bağlantılı işler, haberler, dedikodular, iletişimle ilgili sorunlar olabilir.   Merkür retro olduğundan tutulma dönemleri çok fazla telaştan sakarlıklardan, trafikle ilgili karışıklıktan uzak durulmalı. Artık taşınmalar, eve dönüşler, ev içinde yapılan değişiklikler dikkat çekiyor. İlerleyen günlerde misafirleriniz de artabilir.  16 Perşembe günü huzurlu olmak için akışta kalmayı başarmalı, sabırsız davranmamalısınız. 17, 18 daha rahatsınız, kişisel konularınızı başarmak adımlar atmak için atak davranabilirsiniz. 19, 20 maddi konuları öne alacaksınız. Güven ihtiyacı artıyor, işlerinizi toparlamak için daha pratik olabilirsiniz. 21-23 Güneşin Terazi burcuna girmesiyle, aileyle, ebeveynlerle birliktelik artıyor. Evinizdeki işlere yoğunlaşabilirsiniz. Girişken ve eylemci mars Oğlak burcuna geçiyor. Ortaklıklar, anlaşmalar devreye girebilir. Güçlü bağlantılar yapılabilir. Eşinizin de bunda katkısı var. Karşınızdaki kişiler sizi harekete geçirecek. Çocuklarınızla iletişimleriniz, onların hayatındaki projeler daha olumlu bir şekilde ilerleyebilir.

ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) – 16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması ile, harcamaları, gelir gider dengesini iyi korumak gerekebilir. Merkür retro olduğundan parayla ilgili bazı karışıklıkları çözmekte sorun yaşayabilirsiniz.  Kimileri için ise geçmişten gelen para, banka kredisiyle ilgili bir konu, kira, kontrat gibi işleriniz sonuçlanabilir. Sağlığa dikkat edilmeli. Alkol, besin zehirlenmelerine karşı midenizin hassaslaştığını unutmayın.  İşlerinizi toparlamak, bir şeyleri tamamlamak, kapatmak, bitirmek gerekebilir. İlişkiler açısından güzel bir döneme doğru ilerliyorsunuz. 22-23 den itibaren yakın çevrenizle ilgili ilişkiler, eğitim çalışmaları, sosyalleşme açısından hoş dönemler başlıyor. Eğitim alabilir, verebilirsiniz. Ayrıca tatlı Venüs’ün özel hayatınıza girmesiyle, evinize ayrı bir düzen getirebilir. Misafir davet edebilir, yakınlarınızı akrabalarınız ağırlayabilirsiniz. Dinlenmek, huzuru bulmak isteyebilirsiniz. 27, 28 Marsın iş evinize girmesiyle çok çalışacağınız bir dönem başlıyor. Girişken ve eylemci mars Oğlak burcuna sizin iş evinize giriyor. İş olanaklarınızı güçlendiriyor, atağa kalkıyorsunuz. Güçlü bağlantılar yapılabilir. Beceri ve işlerinizi düzenlemek açısından çok verimli bir dönem geliyor. İşiniz açılıyor. Para kazandıracak projeler başlıyor.

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)-  1 Eylül 2016 deki Güneş tutulması civarı başlayan konuların projelerin, 16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması civarı toparlanması, sonuçlanması beklenebilir.  Sizin ve karşınızdaki kişinin hayatındaki karışıklıklar, ruhsal konular, maneviyat, sağlıkla ilgili temalar, girişimlerden bahsedilebilir. Projelerinizde, karışıklıklar, sözlerinizde yanlış anlaşılmalar olabilir. 22,23 ünden itibaren parayla ilgili konular hızlanıyor. Alış verişler, kazanımlar, iş anlaşmaları açısından olumlu bir dönem başlıyor. Venüs’ün Akrep yolculuğunda daha çok internet çalışmaları, kısa geziler yoğunlaşıyor. Yakın çevreyle ilişkiler adına daha iyi bir dönem. Uzaklarda yaşayan akrabalarla ilişkiler artabilir. Çevreyle iletişimler birçok kapıyı açabilir. Kardeşlerle, sorunlar varsa çözebilirsiniz. Arabuluculuk yapabilirsiniz. Önemli görüşmeler anlaşmalar açısından olumlu süreçler. Reklam, gazete, basın medya, yayıncılıkla ilgili çalışmalarda becerilerinizi kullanabilirsiniz. 27 inden itibaren ise yetenekleriniz doğrultusunda yapılan çalışmalarınızda başarılı olma şansınız artıyor. Kazançlar var ancak harcamalarda artabilir. Borsa, döviz gibi spekülatif konularına daha fazla önem vererek ilerlemelisiniz. Kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Çocuklarınızın hayatında girişimler, projeler dikkat çekiyor. Spora aktivitelere yürüyüşlere başlayabilirsiniz. Yazarlık, beceri gerektiren işler açısından başarılı olacağınız dönemler başlıyor.

TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) – 16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması ile, günlük işlerinizdeki dağınıklıkları toparlamak ve kira, kontrat, ödemlerle ilgili sorunları çözmek adına kullanabilirsiniz. Geçmiş dönemdeki karışıklıkları akrabalarla çözmek adına da daha fazla mücadele edilebilir. Üstünüzdeki yüklerden kurtulmak aklınızda kalan işleri bitirmek adına da düşünülebilir. Kimileri ise elindeki yazı çalışmalarını toparlayabilir. Geçmiş dönemdeki konulara takılmamak, dedikodulardan uzaklaşmak, bırakmak akışta kalmak gerekebilir. 22-23 den itibaren hayat enerjiniz yükselmeye başlıyor. Bir süredir taşıdığınız bir takım yüklerden kısmen kurtuluyorsunuz. Para kazandıracak projeler geliyor. Kendi kişisel projelerinize başlayabilir, düşüncelerinizi planlarınızı yapılandırabilirsiniz. Kendinize olan güveniniz artarak fiziksel enerjiniz güçlenecek sağlığınıza da iyi gelecektir. İşten, bankalardan, başkalarının kaynaklarından gelen alacaklarınız var. Elde edebilir, kazançlara odaklanabilir, ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yazı çalışmalarından sanatsal konulardan mal mülk, banka, yatırımlardan para elde edilebilir. 27 den itibaren Marsın özel hayatınızda olması, özel hayatınızla ilgili konuları canlandırıyor. Toprak alım satım, mal mülk, ortaktan eşten, hukuki süreçlerden gelen paralara dikkat çekiyor. Babayla daha çok bir arada olabilirsiniz.  Evle ilgili güvenlik tedbirlerini arttırmak akıllıca olur. Geleceğe yönelik önemli projelerin adımlarını atabilirsiniz. Evde ihtiyacınız olan bazı eşyalar alınabilir, düzen kurmak eşyaların yerini değiştirmek güvenlik için alarm taktırmak, demir yaptırmak vb.. gibi.

AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) – 16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması ile, aşk hayatınız hareketlenebilir. Arkadaşlar, dostlar, gruplar içinde karışıklıklar meydana gelebilir. Eski arkadaşlarınızı görebilirsiniz. Geçmişte konuşulan arzu ettiğiniz işler konusunda çalışmalar görüşmeler  yapılabilir. Sosyal organizasyonlar içinde bulunabilir, eşinizin arkadaşlarıyla da bir arada olabilirsiniz.  Aşk hayatınıza daha çok önem vermek, romantizm, duygusal yoğunluklar dikkat çekebilir. Yetenekleriniz doğrultusunda çalışmalar yapılabilir. Sanat, eğlence dünyası, sportif aktivitelere yönelmek gerekebilir. 22-23 den itibaren kapalı ortamlarda çalışabilir, geçmişte konuşulan işlerle uğraşmak gerekebilir. Daha önce fark etmediğiniz şeyler, gizlide olanlar aydınlanabilir. Bazı şeyleri daha iyi anlamaya başlayabilirsiniz. Başkalarına yardım etmek isteyebilirsiniz, size de gizli yardımlar sevdiğiniz kişiden, yabancılardan, patronunuzdan, babanızdan gelebilir. Venüs aşk ve ilişkiler gezegeninin burcuna girmesi sizi mutlu edecek. Yüzünüz gülecek daha çok kendinizle ilgilenmeye başlayacaksınız. Giyim kuşam haricinde kilolar içinde mücadele edebilirsiniz. Aşk hayatınızda güçleniyor, kendinizi karşınızdaki kişilere daha rahat ifade edeceksiniz. 27 den itibaren Marsın Oğlak burcuna girmesiyle, internet, satış, pazarlama ile çalışmalar, eğitimle ilgili aktivasyonlar artabilir. İşle ilgili fikirlerinizi ortaya daha rahat çıkarabilir, güçlü bir şekilde hayata geçirebilirsiniz. Yeni şeyler öğrenmek için araştırmalar yapabilir hızlı ve güçlü bir şekilde çalışma hayatında ilerleyebilirsiniz. Kısa yolculuklar, yollar yapılabilir. Bu dönem kardeşler, yakın çevre, iş arkadaşları, kuzenler için daha fazla uğraş verilebilir.  Onların hayatındaki güçlü projelerden bahsedilebilir.

YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) -  16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması ile, aile hayatınız ve iş hayatınızla ilgili karışıklıklar meydana gelebilir. İşlerle ilgili karışıklığı çözmeye çalışırken, ev hayatını da düzene sokmak yorabilir. Annenizle ilgili dağınıklıkların etkisi altında kalabilir bazı iletişim, yolculuk problemi, gecikmeler yaşayabilirsiniz. Danışmanlıklar, müşteri ilişkilerini, eşinizin ailesiyle ilgili konuları gözden geçirebilirsiniz. 22-23 den itibaren güzel bir döneme giriyorsunuz. Eşiniz, dostunuzla daha çok bir arada olabilir, sosyalleşebilirsiniz. Gelecekle ilgili planlarda olağanüstü gelişmeler olabilir, eşin ailesinden destek gelebilir. İşten gelen paralarda artışlar beklenebilir. Önemli organizasyonlar, dernek faaliyetleri, cemiyetler içinde çalışmalar yapılabilir.  Kolektif çalışmalara yer verilebilir. Bir müddet huzuru, mutluluğu yalnız kalmakta bulabilir, meditasyon, yoga, dua ve benzeri çalışmalar yapabilirsiniz. Evde, kapalı mekanlarda bulunabilir, kendi dünyanızda kafa dinleyebilir, bir çok işinizi sessizce toparlayabilirsiniz. 27 den itibaren Marsın para ve çalışma evine girmesiyle çok çalışıp para kazanacaksınız. Çocuklarınızın harcamaları artabilir. Daha çok çalışmak için mücadele ve motivasyon artacaktır.

OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) –16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması ile, yolculuklar gündeme gelebilir. Uzaklara belki de evinize gitmek için yollara düşme zamanı geldi. Ağustos sonu itibariyle yapmış olduğunuz planların sonuna geldiniz. Yolculukların getirdiği dağınıklıklardan söz edilebilir.  Basın medya ile ilgili çalışmalar, hava, deniz yolları ile ilgili yoğunluklar karışıklıklar hayatınızdalar.   22-23 den itibaren işinize daha çok zaman ayırabilirsiniz. İş kariyer, statü fark edilme başarılı olma zamanı gelmiş demektir. Parlamak, terfi etmek, adınızdan söz ettirmek isteyebilirsiniz.  Eşin ailesinden gelen fırsatlar da var. Hızlı bir şekilde uzun süredir üzerinizde olan yüklerden arınmaya çalışmaktasınız. 27 den itibaren Marsın burcunuza girmesiyle, kendinizi aktif, dinamik, çok enerjik yapıcı hissedecek ve şimdiye kadar yapamadığınız işlere, projelere girişeceksiniz. Çok güçleneceksiniz. Kendinizi ortaya koyacak, özel hayatınızı ilgilendiren işlere el atacaksınız. Mars enerjisini sevdiği burçta olduğu için doğru kullanacaktır, sizi her zamankinden çok gayretli yapabilir. Fiziksel enerji artacağından daha çok yürüyüş, spor da yapabilirsiniz. Özel işlerinizi de yapılandırabilirsiniz.

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – 16 Eylül Balık burcundaki ay tutulması ile, finansal konuları halletmek gerekebilir. Parayla ilgili karışıklıkları çözmek durumunda kalabilirsiniz. Ortağın para konusu, borç alacak kredi banka mevzularında stresler yaşanabilir. Kira kontrat depozit gibi anlaşmaları düzene koymak verilen sözleri tutmak gerekebilir.  Tedaviler varsa daha çok para harcamaları yapılabilir. Sağlığınıza da dikkat etmelisiniz. Besin, alkol limitini dengelemeli, sinirlerinizi yıpratmamalısınız. 22-23 den itibaren yolculuklar başlıyor. Yurt dışı seyahati yapılabilir. Fuarlar sergiler sempozyumlar gündeme gelirken, uluslar arası konularda başarılarınız artıyor. Daha çok tanınma, sesinizi duyurma büyük organizasyonlara girebilirsiniz. Basın medya bağlantılı çalışmalar, ticaret, blok satışları yapabilirsiniz. Havaalanında çalışabilirsiniz. Mesleki yaratıcılığınız artıyor. Annenizle daha çok işbirliği ve diyalog içinde olabilirsiniz. 27 den itibaren Marsın Oğlak burcunuza girmesiyle geri planda kalıp yakın çevrenizin işleriyle ilgilenmeniz gerekebilir. Yaklaşık 40 gün boyunca, taşınmalar, yerleşimler, kapalı ortamlarda yapılan kolektif çalışmalar var. Başkalarının hizmet temalarını da siz üstlenebilirsiniz. Hünerinizi, marifetinizi sergileyebilirsiniz. Akışta kalarak elinizdeki işleri bitirmeye bakmalı fazla sorgulamamalısınız.  

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – 16 Eylül günü saat 22:00 civarı burcunuzda ay tutulması gerçekleşiyor. Ağustos sonlarında hayatınızda başlayan konuların sonuçlarını alabilirsiniz. Yolculuk dönüşü, taşınmalar, ortaklık kurma, davalar, sözleşmeler meydana gelebilir. Sizin ve karşınızdaki kişilerin, eşiniz de olabilir, sağlığına da dikkat etmek gerekebilir. İlaç, alkol, madde bağımlılıklarına karşı da dikkat edilmeli. Yetenekleriniz doğrultusunda çalışmalarınız olabilir. Bu günlerden itibaren ortak paylaşımlar, ortaklı birikimler, harcamalar, kira, kontrat, harç, fon, devlete verilecek vergiler, sigorta, nafaka vb… gibi konular yer alabilir. Kimilerinin ise çocuklarıyla ilgili konuları, tedaviler olabilir. Yasal sorumluluklarınız var, bunları tamamlarsanız daha rahat olursunuz. Ortaklı para kazançlarına yöneliyorsunuz. Bir yerden kendiliğinden gelen gelirler, alacaklar, burs durumunuz olabilir. 22-23 den itibaren yolculuklar başlayabilir. Farklı çevrelerle tanışabilirsiniz. Grup çalışmaları yapılabilir. Uluslararası Satış, pazarlama, reklam, basın medya bağlantılı çalışmalara yer verilebilir. Blok açabilir, kursa gidebilir, internet bağlantılarınız yoğunlaşabilir. Yurt dışından ya da uzaklardan gelen akrabalarınız olabilir.  27 den itibaren Mars sizi grup içinde çok çalıştırabilir. Çok iş çıkarabilirsiniz. Ekipçe yapılan işlerde başarılı olabilirsiniz. Dernek, cemiyet faaliyetlerine yoğunlaşabilirsiniz, sosyal organizasyonlar, kurumsal işler alabilirsiniz. Bu dolunaydan itibaren ay sonuna kadar her şey çok hızlı ilerleyecek.

Not: Yukarıda verilen genel yorumlardır. Soru sormak ya da danışmanlık hizmeti almak isteyenler talinagdere@hotmail.com , astrotalin@gmail.com (harita yorumu kapsamlıdır)  bilgi alabilirler. Ayrıca yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu öğrenmek isteyenler bana başvurabilir (gerekli olan bilgi: gün-ay-yıl, doğum yeri ve doğum saati)
 

Yazılarım, http://www.astrotalin.com dan, instagram/ @talinagdere, twitter/ @astrotalin, grubumuza katılın: http://www.facebook.com


 

 

 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum