Jüpiter Terazi burcunda!

By Talin Ağdere ile Astroloji - 20:20:00

 
Image result for justice
 
Aydınlatan, güven veren, yaşama canlılık katan, kişiliği ve insanın ufuklarını genişleten şans gezegeni Jüpiter 9 Eylül 2016 gününden itibaren Terazi burcundaki bir yıllık yolculuğuna başlıyor. Jüpiter bu burçta üçlü yöneticiliğine sahip olması nedeniyle belli oranda doğasına uygun hareket edecektir. Terazinin adaletli, hak hukuk tanıyan diplomatik ve tarafsız olan yapısına Jüpiter kendi özelliğini rahatça akıtabilecek, olumlu özelliklerini de genişletecektir.

Sınırlayan, disiplin sağlayan Satürn’le/Jüpiter’in birbirine destek vermesi mevcut durumunuzu büyütme, darlıkların daha rahat aşılması açısından kabul görecektir. Özellikle hukuk, adalet sistemi, kanunlar, kurallar, akademik çalışmalar, eğitim sistemi, dinsel konular, yabancı ülkeler, dış ticaret, basın medya bağlantılı konularla ilgili olumlu bir dönemi işaret etmekte. Deniz, hava yolları ile ilgili yenilikler, seyahatler, turizm, üniversite ve bilimsel çalışmalar açısından geliştirici, faydalı çalışmalar yapılabilir.
EVLİLİKLER
 
Özellikle Barış ve Adalet temel konulardır. Bunun dışında sanatın, sanatsal çalışmaların da yoğunlaşacağı, eğlence mekânlarının önem kazanacağı, seminer, sunumlar, sempozyumların, davetlerin, sosyal organizasyonların, partilerin artacağı da söylenebilir. Terazi, ortaklıkları, evlilikleri, anlaşmaları temsil eder. Yeni deneyimler yaşatan kişilerle bir arada olmak, başkalarından destek almak, yurt dışı bağlantılı işlere yönelmek mümkün. Jüpiter, Plüton ve Uranüs’le bu yıl sert açılar içinde olacaklar. Özgürlük ihtiyacı artabilir, yenilik yapma arzusu doğabilir. Başkalarıyla fikir çatışmaları zaman zaman yaşanabilir. Yine de Satürn/Neptün karesinden tamamen kurtulduğunda Ekim ortaları gibi.. hayal kırıklığı yaşatan çok fazla mücadeleye zorlayan, dağıtan enerjilerden arınıyoruz. Kasım’ın sonlarına kadar engellenme, baskıların aşılması, iyileşme, tıkanıklıkların giderilmesi daha rahat olabilir.
 
Öne çıkan meslekler:  Halkla ilişkiler, güzel sanatlar, sanatsal meslekler (müzisyen, şair, oyunculuk, fotoğrafçılık, reklamcılık, mimar, heykeltıraş tasarım, çiçek, renk düzenlemeleri)  giyim, moda tekstil alanları, kuaförlük, makyaj, güzellik uzmanlığı, kozmetik sanayi,  dünyaya estetik ve güzellik getiren tüm uğraşlar öne çıkabilir. Ayrıca hukukla ilgili çeşitli alanlar, danışmanlıkla ilgili meslekler, astroloji de dahil, avukatlık, diplomatlar, hakimler, siyaset alanı, politikacılar, uluslararası ticaret de yıl boyunca önemli olabilir. 
Güzellik, zarafetle ilişkilendirilen Terazi yılında, kişiler daha çok estetik, güzellik duygusuyla hareket edecek, giyim kuşama, sanata, eğlence dünyasına daha çok para harcayacak, sosyalleşecektir. Unutulan dostluklara, ilişkilere, arkadaşlıklara daha çok önem verilecektir.
Sağlık: Jüpiter’in abartan, büyüten yanını da göz önüne alırsak ters açılarda, böbrek, siyatik bel fıtığı, cilt hassasiyeti artabilir. Ağır diyetler yaparak bünyenizi zayıf düşürmeyin. İyi açılarda bu konularda iyileştirici yanlarını da arttıracaktır.
Dünyada Avusturya, Arjantin, Fransa, Çin, Japonya, Danimarka, Mısır vb. gibi ülkeler ve Frankfurt, İtalya’nın bazı şehirleri, Hawaii, Lizbon gibi şehirlerde öne çıkabilir. İlişkiler, birlik, beraberlik, sempozyumlar, ortaklıklar adına olumlu bir süreç.
Türkiye'nin Haritası:
Türkiye’nin haritasında, Terazi burcu 4. Evini kesmektedir. 4. Ev ülkenin tarımı, çiftlik, toprakları, çiftçileri,  gayrimenkul değerleri, emlak işlerini, iç güvenliğini, kuşatma altındaki yerleri,  madenler, taş ocakları, yer altı zenginliklerini ifade eder.  Bu yıl toprak mahsulü verimli olabilir, yer altı kaynaklarıyla ilgili fırsatlar artabilir. Ayrıca Jüpiter/Terazi hukuk düzenini, adalet sistemini, partileri, politikacıları da anlatır. Bu konularla ilgili yenilenmeler düzenlemeler, değişimler meydana gelebilir.
2016  Eylül sonlarından itibaren Marsla kavuşumda olan Jüpiter Sert, buyurgan, yargısı güçlü olabilir. Asker, polis, terörle ilgili konuların üstesinden gelmek için projelerde hızlı girişimler, gelişmeler, ataklar, iyileştirici eylemler verebilir. Yüksek bir enerji verecektir bu dönemlerde. Ekim ayının ortaları ve son haftaları (20-22 Ekim) önemli olacak gibi görünüyor. Ocak – Eylül 2017 de Merkür’le kavuşumda, daha önce hızlıca alınmış kararlar olsa da bu dönemlerde asıl çözüme yönelik kararlar alınacaktır. Öğretim konuları, öğretmenler, eğitimciler, bilim adamları, hukukçular, gazetecilerle ilgili konularda uyuşmazlıkları, sorunları çözecek demokratik kararlar alınabilir. Başarılı kişiler atanabilir. Kibar, yakınlaştırıcı, yapıcı tavırlar dikkat çekici olacaktır. Satürn ile birleştiğinde ise, Adalet Sisteminde istikrar yakalanabilir, daha yapıcı bir dönem. Adil ve kurallı davranmak, yasalara önem vermek, sağduyulu olmak söz konusu. Ayrıca Satürn mimarlar, inşaatçıları da ifade ettiğinden bu konularla ilgili çalışmaları kanunları hızlandırılabilir. Maddi anlamda da zorlukların daralmanın aşılması beklenebilir.
SANAT
Transit Jüpiter, Ocak 2017 ve Eylül 2017 de, Spica (tanrıçanın armağanı, bereket tanrısı, Meryem Ananın elinde tuttuğu Başak demeti gibi binlerce ismi vardır) adlı gökyüzünün muhteşem yıldızlarından biri ile birleşecek. Türkiye'nin Natal haritasında Terazi burcundaki Merkür ve Satürn'le hali hazırda kavuşumda olan Spica adlı parlak yıldızı aktifleştirecek.  Doğuştan yetenek olarak adlandırılan Spica nın olumlu yönlerini de akıtacaktır. Sanat ve bilim sevgisini ortaya çıkaracak, parlama ve yetenekler söz konusu olabilir. Sanatsal konularda çalışmalar artabilir, sanatçıların, parlak, başarılı kişilerin öne çıkacağı dönemler olabilir.
Hayırlı, muhteşem bir yıl diliyorum, sevgiyle kalın….

talinagdere@hotmail.com
www.astrotalin.com, instagram & twitter: @talinagdere

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum